-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ερώτηξις!Έχουμε μια ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι και θέλω να τη φυτέψω.
Θα ήθελα να συνδυάσω αρωματικά φυτά (π.χ βασιλικό, αρισμαρί, θυμάρι) με κάποια λουλούδια. Ο συνδυασμός αυτός είναι εφικτός;
Θα πρέπει να πάω σε κάποιο φυτώριο φαντάζομαι, όπου θα με κατευθύνουν κιόλας για οδηγίες φυτέματος, ποτίσματος, κλπ, σωστά;
Ο βασιλικός μόνος του επειδή θέλει πολύ νερό! Μπορείς να βάλεις μαζί του δυόσμο ή μέντα! Θυμάρι βάλε μαζί με ρίγανη!
-
To πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μία ενιαία ζαρντινιέρα. Συνεπώς αν όπως λες θέλει περισσότερο νερό ο βασιλικός και ο δυόσμος τότε θα φροντίσω να παιρνουν περισσότερο εκεί με το αυτόματο πότισμα.
-

Η κουτσουπιά μου
-
εγω προσπαθω να φτιαξω χαρουπιες
επισεις
καναμε σημερα ενα προχειρο περασμα στο οικοπεδο απεναντι το οποιο ειχε λογκοσει, με το χορτοκοπτικο, στο οποιο εχω βαλει λαμα
τα εκανε λιομα
και βεβαια δεν μιλαμε για απλη πρασιναδα, ειχε μεσα μολοχες με διαμετρο κορμου μια ιντσα -
ποσα κυβικα το χλοοκοπτικο?
Διοτι στο δικο μου, λιγα χορταρακια να στομωσουν ζοριζετε να γυρισει. (kawasaki 40cm3) -
kawasaki th48 γραφει πανω
αυτο ειναι

εριξα και ενα φρεζαρισματακι με το γρατσαλια στον κηπο,οι κοτες το χαρικανε

-
δεν ηξερα που να το γραψω και το κολαω εδω σαν καπως σχετικο.
ηθελαν τα παιδια να μαζεψουν χαμομηλι .
τα πηγα στις οχθες μιας λιμνης για να μην ειναι ραντισμενα χωραφια και μαζεψαν με χαρα.
κατι ομως δεν μου πηγαινε καλα , ακομα και αν το ελιωνες στα δαχτυλα σου δεν μυριζε χαμομηλι και ισως ηταν ελαχιστα μεγαλυτερο απο αυτα που ηξερα εγω στα καμποχωραφα μας.
τα εδωσα να τα δουν μεγαλυτεροι και μου ειπαν οτι ειναι ειδος χαμομηλιου ,αλλα δεν ειναι αυτο που πινουμε.
ενας ξαδερφος που εχει σπιτι στο βουνο μου λεει ελατε να μαζεψετε στον κηπο μου ειναι γεματος , απο δω μαζευω καθε χρονο και γω οπως εκανε απο παλια και η μανα μου.
προτου παμε εκει εκοψα λιγα απο τα δικα μος σε μια ακροποταμια για συγκριση , παμε πανω κοβουμε απο τα δικα του , μυριζουμε , τιποτα ηταν οπως της λιμνης , βαλαμε τα γελια και του δωσαμε να μυρισει απο τα δικα μας , επαθε πλακα προφανως και δεν ειχε πιει τετοιο χαμομηλι ποτε του.
το θεμα ειναι οτι και εγω τωρα εμαθα οτι υπαρχουν πολλα ειδη χαμομηλιου.
α και φευγοντας σταματησα σε πολλα μερη στο βουνο και εκοβα χαμομηλια , ολα δε ηταν χωρις μυρωδια
μου εκανε εντυπωση. -
τωρα το ειδα
εριξα και ενα φρεζαρισματακι στον κηπο,οι κοτες το χαρικανε
ρε φιλε umaga τι κολπο ειναι αυτο?
ειναι μονο για καβασακι η μπαινει σε ολα τα κοπτικα?
για ριξε πληροφοριες -
Ο χρήστης drdino έγραψε:

Η κουτσουπιά μου
αν διακρίνω σωστά από την φωτογραφία, μάλλον πασχαλιά είναι και ουχί κουτσουπιά!
Άν μοσχοβολάει.....σίγουρα είναι πασχαλιά!!! -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ερώτηξις!Έχουμε μια ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι και θέλω να τη φυτέψω.
Θα ήθελα να συνδυάσω αρωματικά φυτά (π.χ βασιλικό, αρισμαρί, θυμάρι) με κάποια λουλούδια. Ο συνδυασμός αυτός είναι εφικτός;
Θα πρέπει να πάω σε κάποιο φυτώριο φαντάζομαι, όπου θα με κατευθύνουν κιόλας για οδηγίες φυτέματος, ποτίσματος, κλπ, σωστά;
Όντως το θυμάρι και το δενδρολίβανο είναι πιο ξερικά από τον βασιλικό, οπότε καλλίτερα θα ήταν να τα έβαζες ξεχωριστά, αλλά πειραματίσου αν δεν έχεις χώρο!
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ρε φιλε umaga τι κολπο ειναι αυτο?
ειναι μονο για καβασακι η μπαινει σε ολα τα κοπτικα?
για ριξε πληροφοριεςνομιζω κανει για τα περισοτερα
στης γωνιες φαινεται στρογκυλο, αλλα δεν ηταν ετσι οταν το πηρα
δεν χαμπαριαζει τιποτα, καμια σχεση με εκεινα τα πλαστικα καλωδια(δεν ξερω πως τα λενε) που τα αλλαζεις και τα ξανα αλλαζεις,
αυτη η λαμα τα κανει ολα λιομαεδιτ: τωρα ενιωσα το φρεζαρισμα το εκανα με το γρατσαλια (φαινεται σκεπασμενος στη φωτο)
το διευκρινισα τωρα sorry -
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:

Η κουτσουπιά μου
αν διακρίνω σωστά από την φωτογραφία, μάλλον πασχαλιά είναι και ουχί κουτσουπιά!
Άν μοσχοβολάει.....σίγουρα είναι πασχαλιά!!!Έτσι την ξέρω κι εγώ, πασχαλιά. Ωραία μυρωδιά έχει πάντως. Σαν ομορφιά μ αρέσει όμως περισσότερο με τα άσπρα άνθη.
-
-
Σ'ωραίος
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
δεν ηξερα που να το γραψω και το κολαω εδω σαν καπως σχετικο.
ηθελαν τα παιδια να μαζεψουν χαμομηλι .
τα πηγα στις οχθες μιας λιμνης για να μην ειναι ραντισμενα χωραφια και μαζεψαν με χαρα.
κατι ομως δεν μου πηγαινε καλα , ακομα και αν το ελιωνες στα δαχτυλα σου δεν μυριζε χαμομηλι και ισως ηταν ελαχιστα μεγαλυτερο απο αυτα που ηξερα εγω στα καμποχωραφα μας.
τα εδωσα να τα δουν μεγαλυτεροι και μου ειπαν οτι ειναι ειδος χαμομηλιου ,αλλα δεν ειναι αυτο που πινουμε.
ενας ξαδερφος που εχει σπιτι στο βουνο μου λεει ελατε να μαζεψετε στον κηπο μου ειναι γεματος , απο δω μαζευω καθε χρονο και γω οπως εκανε απο παλια και η μανα μου.
προτου παμε εκει εκοψα λιγα απο τα δικα μος σε μια ακροποταμια για συγκριση , παμε πανω κοβουμε απο τα δικα του , μυριζουμε , τιποτα ηταν οπως της λιμνης , βαλαμε τα γελια και του δωσαμε να μυρισει απο τα δικα μας , επαθε πλακα προφανως και δεν ειχε πιει τετοιο χαμομηλι ποτε του.
το θεμα ειναι οτι και εγω τωρα εμαθα οτι υπαρχουν πολλα ειδη χαμομηλιου.
α και **φευγοντας σταματησα σε πολλα μερη στο βουνο και εκοβα χαμομηλια , ολα δε ηταν χωρις μυρωδια
μου εκανε εντυπωση.**
Γιατι απλα εκοβες μαργαριτες κ οχι χαμομηλι το χαμομηλι τον Μαιο ,Μαργαριτες
-
-
saxon 747 τι σωληνες ειναι αυτες που περιτρεχουν το τοιχο του περιβολιού σου?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
saxon 747 τι σωληνες ειναι αυτες που περιτρεχουν το τοιχο του περιβολιού σου?Φυσικο αεριο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:

Η κουτσουπιά μου
Για να καταλαβεις την διαφορα
-

απο αριστερα πανω προς δεξια κατω...
αρακα, καροταμ ραπανακια , παντζαρια,δυο σειρες μπαμιες, προσπαθεια για ραδικι αλλα τζιφος, κρεμμυδακια, μαρουλι, μαιντανος, δυοσμος, φασολακια χαμηλα. Αριστεροτερα υπάρχουν και σπανακια και μαρουλια οψιμα όπως και φραουλιες. Δεξια προετοιμαστηκε το εδαφος για αυριανη μεταφυτευση ντοματας, πιπεριας και μελιτζανας. Οπως και ποιο δίπλα αγγουριες. Τα σπορικα ειναι εν μερη δικα μας και τα φυτα προς το παρον θερμοκηπιου. Αργοτερα εχουμε και δικα μας λαχανικα που θα δοκιμασουμε το τη παραγωγη τους.
κηπος-φυτά