-
Την Δευτερα 10/1 πηγαινω προς Καβαλα και κοντα στην Ρεντινα πετυχαινω ενα απροσδιοριστης μαρκας δεξιοτιμονο μπροστα μου. Στην αρχη ειπα οτι μαλλον ο οδηγος ειναι πολυ κοντος. Οταν ομως το προσεξα καλα ειδα πως το αυτοκινητο ηταν δεξιοτιμονο .
Πινακιδα ΕΒΕ-64** κανονικα περασμενο απο ΚΤΕΟ οπως δηλωνε και το αυτοκολλητακι στην πινακιδα. Διακριτικα μαρκας η κυβισμου τιποτα ουτε απο πισω ουτε απο μπροστα.
Μα ειναι δυνατον να κυκλοφορουν δεξιοτιμονα και να περνουν και ΚΤΕΟ.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΟσο και καλος οδηγος να ηταν το παλικαρι για να προσπερασει εβγαινε στο αλλο ρευμα κυκλοφοριας μονο για να δει τι γινεται απεναντι.
Και μετα ρωταμε γιατι εχουμε τοσους νεκρους στην ασφαλτο. Γιατι δυστυχως μας λειπει η οδηγικη παιδεια και η ευσυνηδησια
-
Την Δευτερα 10/1 πηγαινω προς Καβαλα και κοντα στην Ρεντινα πετυχαινω ενα απροσδιοριστης μαρκας δεξιοτιμονο μπροστα μου. Στην αρχη ειπα οτι μαλλον ο οδηγος ειναι πολυ κοντος. Οταν ομως το προσεξα καλα ειδα πως το αυτοκινητο ηταν δεξιοτιμονο .
Πινακιδα ΕΒΕ-64** κανονικα περασμενο απο ΚΤΕΟ οπως δηλωνε και το αυτοκολλητακι στην πινακιδα. Διακριτικα μαρκας η κυβισμου τιποτα ουτε απο πισω ουτε απο μπροστα.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΟσο και καλος οδηγος να ηταν το παλικαρι για να προσπερασει εβγαινε στο αλλο ρευμα κυκλοφοριας μονο για να δει τι γινεται απεναντι.
Και μετα ρωταμε γιατι εχουμε τοσους νεκρους στην ασφαλτο. Γιατι δυστυχως μας λειπει η οδηγικη παιδεια και η ευσυνηδησια
-
-
Λιγάκι υπερβολικός είσαι.
Εγώ πολλές φορές παρακαλούσα να είχα το Saab στην Ελλάδα γιατί θα διευκόλυνε να κάνω τις προσπεράσεις μου από τα δεξιά, μιας και όλοι είναι 'γρήγοροι' στην Ελλάδα και είναι όλοι αριστερά με αποτέλεσμα να πηγαίνω μόνο δεξιά μιας και είναι άδεια και πιο η γρήγορη.
Αυτό πάντως με βολεύει διότι δεν μπερδεύομαι όταν είμαι στην Αγγλία και στην Ελλάδα με το πια είναι η πιο γρήγορη λωρίδα. -
Φιλε sado εχεις δικιο ολοι οι γρηγοροι στην Ελλαδα κινουνται αριστερα αλλα μιλαω για στενο δρομο με μια λωριδα ανα κατευθυνση
-
Φίλε vagemm, νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός εδώ... Και στην Βρετανία κυκλοφορούν κανονικότατα και νομιμότατα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα και εδώ δεν νομίζω να υπάρχει η δυνατότητα να απορευτεί η κυκλοφορία τους... Κι εγώ έχω δει αρκετά, συνήθως αρκετά παλιά...(γιατί άραγε;;; )
Το ότι η ορατότητα στο (κανονικό... ) προσπέρασμα είναι μειωμένη είναι ένα πρόβλημα βέβαια και δεν ξέρω τι κάνουν όσοι δεξιοτίμονοι εδώ ή αριστεροτίμονοι εκεί...
Σίγουρα πάντως δεν είναι και ότι πιο ασφαλές...
-
Oντως υπαρχουν καμποσα δεξιοτιμονα εδω στην Ελλαδα.Εχει τυχει να δω τουλαχιστον 10-15 φορες. Χρειαζεται αρκετη προσοχη ομως γιατι ο κινδυνος λαθος εκτιμησεως ειναι ευκολο να να γινει.
-
Δε νομίζω ότι τα δεξιοτίμονα της χώρας ευθύνονται για το μέγεθος των ατυχημάτων. Εκτός αν το έφερες σαν παράδειγμα για να δείξεις την προβληματική νοοτροπία των Ελλήνων.
-
Ξεχασα και εγω πριν να πω οτι σε καμια περιπτωση δεν φταινε τα δεξιοτιμονα για τους τοσους θανατους που συμβαινουν καθε χρονο.
Υπαρχουν αλλα χειροτερα που ειναι υπευθυνα για αυτη τη θλιβερη καταντια της χωρας μας. -
Eγώ έχω δει μέχρι και δεξιοτίμονι μπετονιέρα!!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Eγώ έχω δει μέχρι και δεξιοτίμονι μπετονιέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μακρια απο μας. Σκεξου να επιχειρησει να κανει προσπεραση... -
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Eγώ έχω δει μέχρι και δεξιοτίμονη μπετονιέρα!!
!!!!!!!!!!!!!!!!
Μακρια απο μας. Σκεξου να επιχειρησει να κανει προσπεραση...Δε νομίζω να έχει μεγάλο πρόβλημα! Βλέπει από πάνω αν έρχεται αυτοκίνητο απτο αντίθετο ρεύμα...
-
Το σκεπτικό στα δεξιοτίμονα βαρέα οχήματα είναι ότι οδηγούνται οπωσδήποτε τέρμα δεξιά κι ο οδηγός είναι πιο βολικό να βλέπει την άκρη του δρόμου.
Και **δεν **κάνουν προσπεράσεις (λέμε, τώρα). -
Όντως υπάρχουν αρκετά δεξιοτίμονα στην Ελλάδα (αν θυμάμαι είχα δει κάτι ford taunus , range rover παλιά και γενικά αγγλικά αυτοκίνητα αλλά με ελληνικές πινακίδες)
-
Στην γείτονα Ιταλία ΟΛΑ τα φορτηγά τους είναι δεξιοτίμονα.
Πάντα απορούσα για αυτό. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει.??? -
Εδώ στην Ελβετία, αν και αριστεροτίμονα όλα τα αυτοκίνητα, πολλά αυτοκίνητα του ταχυδρομείου, επειδή έχουν έναν μόνο ταχυδρόμο μέσα, ο οποίος πρέπει κάθε 50 μέτρα να κάνει και από μία στάση να παραδόσει, έχουν το τιμόνι δεξιά. Κατεβαινει με ασφάλεια και χωρίς να περιμένει να αδειάσει ο δρόμος αριστερά του, κάνει την παράδοση και συνεχίζει.
Μεγαλύτερο πρόβλημα από τις προσπεράσεις (όπου ΑΝ ΘΕΣ και μπορείς και βλέπεις προσπερνάς) για μένα είναι οι διασταυρώσεις, όπου ο οδηγός του δεξιοτίμονου σε αριστεροτίμονη χώρα βρίσκεται κοντά στο πεζοδρόμιο, και όχι τον άξονα του δρόμου, έχοντας άπλετη ορατότητα αριστερά, και αστεία προς δεξιά. Και θες δε θες θα πρέπει να τη διασχίσεις τη ρημάδα την διασταύρωση...
-
Και στις ΗΠΑ εχουμε του ταχυδρομους να εχουν υπηρεσιακα δεξιοτιμονα. Μια εποχη ειχαν και Subaru Legacy Station δεξιοτιμονα.
Καπου καπου βλεπεις και μερικα στο δρομο. Κατι Skyline κτλ.
Στην Ελλαδα και ολη την Ευρωπη που οι αποστασεις ειναι μικροτερες βλεπει κανεις πολλα δεξιοτιμονα. Απλως πρεπει να προσεχουν λιγο παραπανω και να χρησιμοποιουμε του καθρεφτες. Επισης τα φωτα πρεπει να εχουν ενα ειδικο αυτοκολητο για να μην στραβωνουν.
Σιγα ρε παιδια 5-10-100 δεξιοτιμονα να ειναι ο λογος για τα ατυχηματα. Αμα ο οδηγος ειναι τουβλο θα ειναι τουβλο με δεξιοτιμονο, αριστεροτιμονο, μηχανη, ποδηλατο κτλ.
Νικος
-
Ο οδηγος ηταν μπροστα μου για 20 χλμ που ενωνουν την Εγνατια Οδο με την παλια Εθνικη Θεσσαλονικης Καβαλας, δρόμος στενος, εκανε 3 προσπερασεις με τις αναλογες εξοδους στο αντιθετο ρευμα μονο και μονο για να δει αν ερχεται καποιος και φυσικα πιστευω οτι αυτη η οδηγηση με αυτο το οχημα εγκυμονει κινδυνους τοσο για αυτον οσο και για τους υπολοιπους που τυχαινει να τον ακολουθουμε ή να βρεθουμε απεναντι του.
Φυσικα και δεν σκεφτηκα οτι τα 50-100 δεξιοτιμονα αυτοκινητα ειναι υπευθυνα για τα ατυχηματα των Ελληνικων δρομων. Ο πολυ μικρος αριθμος τους κανει ανοητη την υιοθετηση αυτης της σκεψης. Ηθελα να δειξω την Ελληνικη λογικη του δε βαριεσαι και της ανευθυνοτητας στην περιπτωση που αυτο του αυτοκινητο εξαιτιας της μειωμενης ορατοτητας που εχει εμπλεκοταν σε ατυχημα. Ο οδηγος δεν θα ειχε ευθυνη που βγηκε με αυτο σε Εθνικη Οδο να κανει ταξιδι ουτε και το κρατος θα ειχε καμμια ευθυνη γιατι το αυτοκινητο περασε ΚΤΕΟ και δεν μπορουσε παρα να κυκλοφορει ανενοχλητο στους δρομους.
Τελος φυσικα δεν μιλησα για ειδικες περιπτωσεις οπως αυτες που αναφερονται στο εξωτερικο (αν και θα ηθελα πολυ να δω νταλικα που δεν προσπερναει στους Ελληνικους δρομους ) οι οποιες ειναι πρακτικα ανεφαρμοστες εδω εξαιτιας της νοοτροπιας μας -
Είχε για περίπου 3 χρόνια ο θείος μου ένα Chrysler 1510 (Talbot - Simca με άλλο σήμα ουσιαστικά) δεξιοτίμονο με ελληνικές πινακίδες. Ήταν η πρώτη επαφή και μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση. Αλλάζει όλος ο τρόπος που βλέπεις το δρόμο, αλλά δεν νομίζω να είναι αιτία για ατυχήματα... Είναι πολύ μικρό το ποσοστό τους για να το θεωρούμε τόσο σημαντικό.
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
....στην περιπτωση που αυτο του αυτοκινητο εξαιτιας της μειωμενης ορατοτητας που εχει εμπλεκοταν σε ατυχημα. Ο οδηγος δεν θα ειχε ευθυνη που βγηκε με αυτο σε Εθνικη Οδο να κανει ταξιδι ουτε και το κρατος θα ειχε καμμια ευθυνη γιατι το αυτοκινητο περασε ΚΤΕΟ και δεν μπορουσε παρα να κυκλοφορει ανενοχλητο στους δρομους......Τυχόν απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν θα σήμαινε και κλείσιμο των συνόρων σε αυτοκίνητα τουριστών η διπλωματικών αποστολών (φαντάσου Αγγλία - Γαλλία η Κίνα - ΗΚ), πράγμα ανεφάρμοστο και άτοπο; Αν κάποιος θέλει να κυκλοφορεί με 'ανάποδο' αυτοκίνητο, παρά τους αυξημένους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, μπορεί να το κάνει. Και είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες.
Κυκλοφορουν Δεξιοτιμονα στην Ελλαδα;;;;