-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Εγω τι να κανω ακριβως?..Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να κάνεις αλληλεγγύη στους απεργούς, να πας στη πορεία, να τη στήσεις έξω από το εργατικό κέντρο (Ολύμπου και Αριστοτέλους γωνία, παρεμπιπτόντως). Αλλά, από τη στιγμή που πλέον γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις βιτρίνες, και επιλέγεις να συνεχίσεις να επιβραβεύεις έμπρακτα τη συμπεριφορά του μαγαζιού με τα λεφτά σου, με το σκεπτικό 'έξω από το κώλο μου, κι όπου θέλει ας είναι', η στάση σου είναι εντελώς φάουλ.
Έχεις δίκιο στο ότι είναι πρωτίστως δουλειά της επιθώρησης εργασίας να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που συμβαίνει, μπορείς πολύ εύκολα να τους χτυπήσεις εκεί που πονάει περισσότερο, τιμωρώντας τους με το πορτοφόλι σου.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εγω τι να κανω ακριβως?..
Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να κάνεις αλληλεγγύη στους απεργούς, να πας στη πορεία, να τη στήσεις έξω από το εργατικό κέντρο (Ολύμπου και Αριστοτέλους γωνία, παρεμπιπτόντως). Αλλά, από τη στιγμή που πλέον γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις βιτρίνες, και επιλέγεις να συνεχίσεις να επιβραβεύεις έμπρακτα τη συμπεριφορά του μαγαζιού με τα λεφτά σου, με το σκεπτικό 'έξω από το κώλο μου, κι όπου θέλει ας είναι', η στάση σου είναι εντελώς φάουλ.
Έχεις δίκιο στο ότι είναι πρωτίστως δουλειά της επιθώρησης εργασίας να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που συμβαίνει, μπορείς πολύ εύκολα να τους χτυπήσεις εκεί που πονάει περισσότερο, τιμωρώντας τους με το πορτοφόλι σου.
Συμφωνοι ειμαι φαουλ,αλλα τετοια πραγματα συμβαινουν λογω κρισης στις περισσοτερες επιχειρησεις ανα την ελλαδα ειτε εχει γινει δημοσιως γνωστο ειτε οχι..Τι πρεπει να κανουμε?Να γινουμε απονεμητες δικαιου και να ψωνιζουμε απο οποιον δε χρωσταει?
Να μη παω στον ΑΒ τωρα αν ειναι γιατι δουλευουν μειωμενη απασχοληση.Θα τους χτυπουσα ευχαριστως αν υπηρχε μια οργανωμενη προσπαθεια καταναλωτικης ευαισθησιας και οργανωσης.Αλλα στην ελλαδα αυτο δεν υπαρχει και δεν εγινε για πολυ σοβαροτερα γεγονοτα(καρτελ γαλακτος κ αλλα πολλα),δε θα γινει τωρα για εναν φουρνο που απο τα τεμπη κ κατω δε τον ξερει κανενας.Ας του το κλεισουν και θα πω χιλια μπραβο,αλλα οσο ειναι ανοιχτος,αν περασω απ εξω θα του αφησω το ευρω μου γιατι θεωρω οτι με ικανοποιει η παρεχομενη υπηρεσια.Απλο -
Το ble κατά τη γνώμη μου έχει απαγορευτικές τιμές για αυτά που προσφέρει όταν μπορώ να ικανοποιήσω την ανάγκη μου και με κάτι το οποίο σίγουρα θα έχει παραπλήσια ποιότητα (για μένα).
Γενικά προτιμώ να πληρώσω ένα καταναλωτικό αγαθό για να το ευχαριστηθώ παρά για να κοροϊδέψω την επιθυμία μου. Πχ το derlicatessen θεωρείται πως έχει το top γεστικότατο σουβλάκι, το γιόκ μπαλίκ το ίδιο για το γύρο, τα everest κι αυτά για τα προϊόντα τους με την ποσότητα όμως να είναι γελοία έναντι του αντιτίμου που δίνεις για να τα πάρεις. Το να πάρω μια μερίδα σίγουρα δεν θα με αφήσει ικανοποιημένο καθώς δεν θα χωρτάσω οπότε καλύτερα να πετούσα τα λεφτά στο δρόμο από να τα δώσω σε κάποιον που με κορόιδεψε. Το ίδιο ισχύει και για τα γλυκά, γιατί να πάρω μια σοκολατίνα από το ble με 5€ και όχι με 2-3€ από plaisir ή Αλεξούδα.
Τώρα στο θέμα των εργαζομένων, εκεί ο καταναλωτής δεν μπορεί να κάνει για τον απλήρωτο εργαζόμενο. Το μποϊκοτάζ θα βοηθήσει είτε στο να ρίξει το μαγαζί τις τιμές προς συμφέρων του καταναλωτή είτε να κλείσει τελείως.
Σε καμία περίπτωση ο καταναλωτής δεν μπορεί να βοηθήσει τον εργαζόμενο όπως και ο εργαζόμενος τον καταναλωτή. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
- το θέμα του άσχημου πεζόδρομου είναι όντως σημαντικό, έχει και πολλές σκατόφατσες η πόλη
- έχω χάσει κάτι, είχαμε εδώ κάποιον που να δούλεψε εκεί? μόνο φίλους έχουμε
- πολύ σωστό
socratesn τι αγχώθηκες με τη μάνα σου δε κατάλαβα είσαι καλά σήμερα?
για το 2)
οχι απλά κάποιος εγραψε οτι (o funky πρέπει ) γνωστός του που δουλευει εκεί δεν είχε προβλημα αν θυμάμαι σωστά
αν αλλαξε κάτι κλπ ή τι όντως γίνεται στα εργασιακά κλπ δεν μπορώ να ξέρω
και στην τελική οποιος πιστευει οτι η δουλειά του δεν πληρώνεται καλά ας πάει να βρεί αλλού
απολυμένοι χωρίς λεφτά κλπ λεφτά για να τυπώσουν αφήσες και να βρωμήσουν την πόλη βρήκανε
-
Συγνώμη που χαλάω την ροή της συζήτησης απλά θα ήθελα να καταλάβω αν το Blé φτιάχνει τα γλυκά του μόνο του απο το Α εως το Ω ή αν τα αγοράζει έτοιμα και τα συναρμολογει. Αν μιλάμε για το κουτί 2 βλέπω ήδη ένα μεγάλο fail για τις τιμές στις οποίες τα πουλάει.
-
'T was me με τον φίλο εργαζόμενο, θα τον ξαναρωτήσω αν έχει πρόβλημα. Από την πρώτη φορά μου είχε πει ότι ακούγονταν διάφορα, το κύριο πρόβλημά του ήταν οι αρκετά εξαντλητικές ώρες εργασίας. Λες να έχει χοντρό βύσμα και να μην τον πιάνει η μισθολογική ανομβρία;
-
Επειδή, αν και Αθηναίος , είμαι αυτός που είχε κάνει την 'πάσα' για να μπούν όσα 'γκολάκια' μπήκαν για το ble, μετά τα νέα που έμαθα περί σχέσεων εργοδότη-εργαζομένων, θα το σκεφτόμουν (αν έμενα Θεσ/κη) να αποτελώ πελάτη του συγκεκριμένου, τουλάχιστον για τους επόμενους 3-4 μήνες (ως ... μπουκοτάζ) ή ώσπου να ξανακούσω νεότερα για το θέμα.
Κατά τα λοιπά, το πόστ του cosneo με εκφράζει σε γενικές γραμμές κατά πολύ.
-
Πολλοί Θεσσαλονικείς θα κάνουν μποϋκοτάζ στα προϊόντα του συγκεκριμένου για όσους μήνες χρειαστεί, κυρίως λόγω ακρίβειας.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Συγνώμη που χαλάω την ροή της συζήτησης απλά θα ήθελα να καταλάβω αν το Blé φτιάχνει τα γλυκά του μόνο του απο το Α εως το Ω ή αν τα αγοράζει έτοιμα και τα συναρμολογει. Αν μιλάμε για το κουτί 2 βλέπω ήδη ένα μεγάλο fail για τις τιμές στις οποίες τα πουλάει.ο μόνος που μπορεί να στο πεί αυτό είναι κάποιος που δουλευει εκεί, πιθανώς ο funky μέσω του φίλου του
το αποτέλεσμα σε αρκετά γλυκά τον δικαιώνει πάντως οτι και να γίνεται (σοκολατίνες του δεν μ´αρεσαν )
τιραμισού και ψωμιά
btw
παρόμοια ντραβαλα με το Ble είχαμε και πρίν καμπωσο καιρό με τα Goodys στην παραλία (αφήσες, απλυτοι κλπ) και τα πραγμαα ήταν κάπως διαφορετικά απ' οτι εμαθα σε σχέση με το πως παρουσιαζόταν απο τους 'αλληλέγγυους' -
off αλλα τεχνικό
το λινκ του dbekos σας βγάζει στο σωστό μέρος ???
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
off αλλα τεχνικότο λινκ του dbekos σας βγάζει στο σωστό μέρος ???
οχι
-
Εδώ!!!
-
με εντυπωσιασε το ψωμι του,η τιμη του ψωμιου μου φαινεται οκ-->κατι παρομοιο σε γευση δε βρηκα-->αν ειμαι εκει κοντα θα ψωνισω...Απλο ειναι.χρειάζεται να πω πού μπορει να φάει ο καθενας το καλύτερο ψωμάκι εβερ;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
με εντυπωσιασε το ψωμι του,η τιμη του ψωμιου μου φαινεται οκ-->κατι παρομοιο σε γευση δε βρηκα-->αν ειμαι εκει κοντα θα ψωνισω...Απλο ειναι.
χρειάζεται να πω πού μπορει να φάει ο καθενας το καλύτερο ψωμάκι εβερ;
Oχι αγαπητε jbt,σας μαθαμε πια
-
Τρέμω μην έρθει η συζήτηση στο πού έχει καλό νερό...
-
με εντυπωσιασε το ψωμι του,η τιμη του ψωμιου μου φαινεται οκ-->κατι παρομοιο σε γευση δε βρηκα-->αν ειμαι εκει κοντα θα ψωνισω...Απλο ειναι.
χρειάζεται να πω πού μπορει να φάει ο καθενας το καλύτερο ψωμάκι εβερ;
Oχι αγαπητε jbt,σας μαθαμε πια
τι εννοείς εξίσου αγαπητέ σοκ;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εδώ!!!Ευχαριστώ !
Το διόρθωσα και στο δικό μου post ! -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τρέμω μην έρθει η συζήτηση στο πού έχει καλό νερό...Που?
Γενικά το δίκτυο της πολης θεωρούν πως έχει καλο νερό. Τα ορεινα δε (Φιλυρο, Ρετζίκι κλπ) που έχουν αλλη γραμμή λένε ότι είναι ακομα καλύτερο! -
έχει προβλημα το forum dbekos μην αγχώνεσαι
το έβαλα και στα τεχνικά
Joe Bar αν δεν έχεις στο μυαλό σου DIY να ακούσω που
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Joe Bar αν δεν έχεις στο μυαλό σου DIY να ακούσω που
αργησα αλλά κατάλαβα τι ηταν τελικά αυτο
διαφωνείς ομως;
ειδικότερα αν αναλογιστείς το πόσες παραλλαγές μπορεις να κάνεις, αξιζει τον 'κοπο'
Posts προς Θεσσαλονικείς