-
Φίλος που καπνίζει ενάμισι με δύο πακέτο την ημέρα μου λέει ότι το μοναδικό τσιγάρο που πραγματικά απολαμβάνει είναι το πρώτο της ημέρας (και κυρίως τις πρώτες τζούρες, γιατί μετά δεν έχει ούτε αυτό το 'τινγκ' στο λαιμό, που αντιλαμβάνεται ως 'γεύση', ούτε το χαλαρωτικό headspin) και αυτό μετά το φαγητό του το μεσημέρι. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνει 'αυτόματα', από craving για νικοτίνη και από συνήθεια (δικά του λόγια).
Θα ήθελα, μου λέει, να κάνω μόνο αυτά τα δύο τσιγάρα την ημέρα, γλιτώνοντας από τεράστιο κακό τα πνευμόνια μου, τις αρτηρίες μου, κλπ, κλπ (είναι και γιατρός....) αλλά πολύ απλά δεν έχω τη θέληση, με έχει νικήσει... σε σημείο που να αμφιβάλλω για το IQ μου, που το άφησα να φτάσει σε τέτοιο σημείο που ξέρω ότι αν συνεχίσω έτσι ή από έμφραγμα θα πάω πριν την ώρα μου, όπως ο πατέρας μου, ή από αναπνευστικά, καρκίνο, ή, ή, ....
Δεν ξέρω πόσοι τα βλέπουν κάπως έτσι τα πράγματα (από αυτούς που καπνίζουν πολύ)......
EDIT
Ξέχασα, είναι κι αυτό μετά το σεξ (από άλλη συζήτηση)... -
Ο φίλος σου, αν και γιατρός, είναι αδιάβαστος. Να του πεις (όχι για πλάκα) ότι πρέπει να διαβάσει και να κατανοήσει το μηχανισμό λειτουργίας της νικοτίνης. Τότε θα δει (ίσως) ότι δεν 'νικήθηκε'. Απλά ο εαυτός του έχει 'βολευτεί' και κρύβεται πίσω από αυτή την 'αδυναμία'. Η επίδραση που έχουν οι ψυχότροπες/εξαρτησιογόνες ουσίες δεν είναι στάνταρ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλάζει σε συνάρτηση με τη εκάστοτε ψυχοσύνθεση. Αυτό το δικό του 'κουμπί' πρέπει να βρει ο καθείς που ενδιαφέρεται είτε να το κόψει (δεν είναι απαραίτητο να το κόψουν όλοι βέβαια), είτε απλά να δει γιατί κάνει αυτό που κάνει (εγώ από αυτή την απορία ξεκίνησα).
-
εχω γνωρίσει ανθρώπους που η δεύτερή τους φυση ήταν το τσιγάρο. και το έκοψαν ακαριαία.
βεβαια χρειάστηκε πρωτύτερα να πάθουν χοντρή ζημιά (ανεπανόρθωτη για την ακρίβεια).
ηθικό διδαγμα;
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
αν και γιατρός, είναι αδιάβαστος. Να του πεις (όχι για πλάκα) ότι πρέπει να διαβάσει και να κατανοήσει το μηχανισμό λειτουργίας της νικοτίνης. Τότε θα δει (ίσως) ότι δεν 'νικήθηκε'. Απλά ο εαυτός του έχει 'βολευτεί' και κρύβεται πίσω από αυτή την 'αδυναμία'.Δε νομίζω ότι και ο ίδιος πιστεύει/εννοεί κάτι διαφορετικό από αυτό που γράφεις.
-
Χαίρομαι που ΟΛΟΙ οι άμεσοι συγγενείς μου που έρχομαι συχνα σε επαφη πλεον δεν καπνιζουν !
Μου αρεσει που παω επισκεψη σε σπιτι και δεν βρωμαει τσιγαρο , γουσταρω που αυτες τις ημερες είχαμε επισκεψεις στο σπιτι και τραπεζι (λογω των ημερων ) και κανεις δεν αναψε τσιγαρο .
Το εχω κοψει 3+ χρονια και νιωθω αλλος άνθρωπος χωρις αυτη την εξάρτηση -
Το πρωί με ρωτούσε Άγγλος φίλος ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά το κάπνισμα - είχε ακούσει ότι η απαγόρευση σε κλειστούς χώρους ισχύει (όπως Αγγλία) αλλά στα περισσότερα 'μαγαζιά' τη γράφουν κανονικά, και ούτε ο 1 στους 100 δεν τρώει πρόστιμο, κι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη έχουν απαγορευτεί, αλλά τα πουλάνε κανονικά....
Δεν του έκανε, βέβαια, καμία εντύπωση.
-
το Περιοδικό Ταχυδρόμος ερωτά:
ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΕΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ;
Η Ρούλα Γεωργακοπούλου απαντά πολύ ευστοχα:
'έχετε δικιο. Κι εμένα ομως δεν μου φαίνεται και τόσο ευγενικο να βγάζεις έναν ανθρωπο στο κρυο. αφου ομως ο νομος επιλέγει να μη βρωμίσου του αλλουνού τα ρούχα, αλλά εγω να πάθω πνευμονια, δεν βλέπω άλλη λυση. προσωπικά θα προτιμούσα το γερμανικο συστημα που μετά τις εντεκα το βράδυ επιτρεπει χωρους κανπιζόντων στα εστιατόρια, αλλά εδώ, ως φαινεται, η μεσογειακή νοοτροπία δεν επιτρεπει τετοια λύσεις'
προχθες σε κεντρικό μπαράκι της πόλεως κατεύθασε η μοναδική καπνιστρια -35αρα και ανύπαντρη - στην παρέα και πριν ακομα καθίσει βγάζει την πακετάρα απο την τσαντούλα και την αφήνει απάν στο τραπεζι.
παίρνω το θάρρος και λεω: στην παρεα εχουμε έγγυο, παρακαλώ αν γίνεται να μην καπνίσει κανείς μπροστά μας (και ναι παραδόξως στο σημειο που ήμασταν δεν υπήρχε καθολου κάπνα )
κι εκεί αρχίζει η μουρμούρα. στο παραλήρημά της έλεγε κάτι για: μια φορά ειπα κι εγώ να πιω ενα ποτό εξω και να καπνίσω (σαν άνθρωπος?)/ μα καλά τωρα σοβαρά πειράζει;/ θα φυσάω τον καπνο προς τα παν-τα κατ-αριστερά και δεξιά αλλά οχι απάν΄ς/ να να κι εκεί πισω καπνίζουν (γυρω στα 30 μέτρα απόσταση) κλπ κλπ
κάπου εκει λέω: αν τόσο πολυ θελεις να το κάνεις, κάνε το. μην πιεστείς κιόλας.
και στο σημείο αυτο, γεμάτη ανακούφιση ανοίγει την πατεκάρα, βγαζει την τσιγαρούκλα και τραβάει μια γεμάτη, μεστή, ολοκληρωτική, απολαυστική σαν οργασμό ρουφηξιά.
παρομοια συμπεριφορά ειχε ένα άλλο θρεφτάρι, αλλά δε μιλούσε για τον εαυτούλη της, αλλά για το παληκάρι που (κατά πάσα πιθανότητα) εγουστάριζε. το σκηνικό ελαβε χωρα στη Γερμανια: στο εστιατόριο απαγορεύεται το κάπνισμα εννοείται, αλλά επειδή η ελληνική κοινότητα ηθελε να γιορτάσει, έκλεισε ενα κομμάτι του, όπου ας πούμε 'επιτρεπόταν' το κάπνισμα. έλα όμως που μια εγγυμονούσα με μια κοιλάρα ΝΑ χάλασε τα σχέδια μερικών (παραδόξως απο τα 25 άτομα, μονο 2-3 ηταν οι πραγματικά εθισμένοι). οταν λοιπόν ειπώθηκε 'Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΚΑΝΠΙΣΕΤΕ ΕΔΩ' και πετάγεται η κοπελούδα και λέει το αμίμητο:
'και να πάνε τα παιδιά εξω και να κρυώσουν;;; '
σιγή ιχθύος επεσε. και χάλασε η βραδιά.
-
μια μερα του Φλεβαρη ειπα (για πρωτη φορα στη ζωη μου) να κοψω το καπνισμα...απο τοτε δεν ξανακαπνισα....
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
μια μερα του Φλεβαρη ειπα (για πρωτη φορα στη ζωη μου) να κοψω το καπνισμα...απο τοτε δεν ξανακαπνισα....Μπράβο!! Κράτησε το, θα δεις ότι δεν θα σου λείψει καθόλου!!
-
Ποιου Φλεβάρη; Τουτουνού που μας πέρασε; Έχεις δρόμο ακόμα μέχρι να μη σου λείπει. Κάποιοι που το έχουν κόψει χρόνια, λένε ότι ακόμα τους έρχεται όρεξη για καμιά τζούρα. Καλή δύναμη.
Για τις από πάνω κυράτσες, που πρέπει να καπνίσουν δίπλα σε εγγύους για να μην σηκώσουν τον κώλο τους από την καρέκλα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για τις από πάνω κυράτσες, που πρέπει να καπνίσουν δίπλα σε εγγύους για να μην σηκώσουν τον κώλο τους από την καρέκλα...
αφου το ειπε και η Ρούλα Γεωργακοπούλου: πνευμονία VS βρωμίλα γράψατε 1
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
μια μερα του Φλεβαρη ειπα (για πρωτη φορα στη ζωη μου) να κοψω το καπνισμα...απο τοτε δεν ξανακαπνισα....ποιος ήταν ο λογος που σε ώθησε εκεί;
υγεία;
χρήματα;
μηπως σε ώθησαν οι γύρω σου; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιου Φλεβάρη; Τουτουνού που μας πέρασε; Έχεις δρόμο ακόμα μέχρι να μη σου λείπει. Κάποιοι που το έχουν κόψει χρόνια, λένε ότι ακόμα τους έρχεται όρεξη για καμιά τζούρα. Καλή δύναμη.ναι 16 Φλεβάρη
οντως ερχεται που και που ορεξη για καμια ντζουρα ομως εχω βαλει σε δοκιμασια τον εαυτο μου σε ολες τις κακοτοπιες και δεν λυγισα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για τις από πάνω κυράτσες, που πρέπει να καπνίσουν δίπλα σε εγγύους για να μην σηκώσουν τον κώλο τους από την καρέκλα...Τι λέμε τώρα. Εδώ υπάρχουν έγκυες που απλά προσπαθούν να περιορίσουν το κάπνισμα, θα τους απασχολήσει ο ανώνυμος διπλανός; Για να μη συζητήσω για βάψιμο νυχιού και τρίχας ή για το κρασάκι που δε μπορώ να θυσιάσω.
Μόνο τυχαία δεν είναι η κατάντια μας. -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
κατεύθασε η μοναδική καπνιστρια -35αρα και ανύπαντρη - στην παρέαΓιατι προσπαθεις να συσχετισεις την οικογενειακη της κατασταση με το καπνισμα?
-
Κι εγώ τό 'κοψα πριν από 3 μήνες περίπου (για την ώρα δεν μου λείπει), αλλά δεν κάνω σαν υστερικός μ' αυτούς που καπνίζουν γύρω μου, ούτε βέβαια σκέφτομαι να... καθαιρέσω από φίλους μου, όλους όσοι είναι καπνιστές... δλδ, δεν άλλαξα τρόπο ζωής, απλά δεν καπνίζω...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
:offtopicviii:κατεύθασε η μοναδική καπνιστρια -35αρα και ανύπαντρη - στην παρέα
Γιατι προσπαθεις να συσχετισεις την οικογενειακη της κατασταση με το καπνισμα?
λάθος. τη γαϊδουριά συσχετίζω.
το ιδιο ακριβώς που κάνω (τουλάχιστον εγώ) με όλα τα είδη γαϊδουριού: πχ αυτοκινητικά, τραπεζικά, εκπαιδευτικά κλπ
το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του (τεκέ πχ) δε με απασχολεί, όταν με ενοχλεί ομως οπως στην προκειμένη περίπτωση, τότε θα υποστεί και τις 'συνέπειες'.
διαφωνείς κάπου με αυτό;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
:offtopicviii:
κατεύθασε η μοναδική καπνιστρια -35αρα και ανύπαντρη - στην παρέα
Γιατι προσπαθεις να συσχετισεις την οικογενειακη της κατασταση με το καπνισμα?
λάθος. τη γαϊδουριά συσχετίζω.
το ιδιο ακριβώς που κάνω (τουλάχιστον εγώ) με όλα τα είδη γαϊδουριού: πχ αυτοκινητικά, τραπεζικά, εκπαιδευτικά κλπ
το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του (τεκέ πχ) δε με απασχολεί, όταν με ενοχλεί ομως οπως στην προκειμένη περίπτωση, τότε θα υποστεί και τις 'συνέπειες'.
διαφωνείς κάπου με αυτό;
Διαφωνω με το 'καπνιστρια -35αρα και ανύπαντρη'.
Αφου δε σε ενδιαφερει το τι κανει ο καθενας σπιτι του γιατι το σχολιαζεις;
Δε συσχετιζεις τη γαιδουρια, αλλιως θα εγραφες 'καπνιστρια - 35 γαιδουρα'. -
αν εισαι 35αρα και ανυπαντρη κατι δε παει καλα
η ειναι πολυ μπαζο
η πολυ ζωο.
και σιγουρα βρωμαει -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αν εισαι 35αρα και ανυπαντρη κατι δε παει καλα
η ειναι πολυ μπαζο
η πολυ ζωο.
και σιγουρα βρωμαει
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]