-
ειναι να εισαι τυχερος αντε βγαλε ακρη τωρα.και να πας δικαστικος τι αποζημιωση να ζητησεις και τι θα παρεις και σε ποσο καιρο
-
Θα σου πω τι θα έκανα εγώ. Και δεν σου λέω να ΄κάνεις το ίδιο, για να μην παρεξηγούστε. Μετά από κάμποσα ατυχήματα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι φταις δε φταίς, μόλις τρακάρεις, αυτόματα χάνεις χρήμα και χρόνο. Αν φταις πληρώνεις περισσότερα(αλλά το βουλώνεις γιατί έκανες εσύ το λάθος). Αν δεν φταις, ήσουνα απλά άτυχος και κοίταξε να έχεις τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Θα έψαχνα σε 4-5 μαντράδες όπως σου είπα. Ρώτα και μέσα στην ασφαλιστική(αλλά 99% θα παίξει λαμογιά, για να βγάλει κέρδος και ο μεσάζοντας υπάλληλος), για να έχεις ένα μπούσουλα του τι μπορείς να ζητήσεις.
Αν κερδίζεις κάποια σημαντική διαφορά σε σχέση με την ολική αποζημείωση, τότε το προχωράς. Αλλιώς πάρε ότι σου δίνει η ασφαλιστική και ξέχνα το. Αγόρασε ένα άλλο αμαξάκι, και να το θυμάσαι μετά, ότι ήσουνα στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα.
Όσο και να βρίσεις, να καταραστείς κλπ. δεν αλλάζει κάτι. Το αμάξι σου τράκαρε. Και για εσένα ακόμα και ένα ίδιο με ίδια χλμ να σου φέρουν ατρακάριστο, δεν θα είναι σαν αυτό που έβγαλες εσύ έξω, την πρώτη μέρα από την αντιπροσωπεία. Αν σε παίρνει οικονομικά συμπλήρωσε και πάρε ένα καινούριο. Αλλιώς πάρε ένα άλλο μτχ. Προσωπικά δε θα έπερνα ίδιο αυτοκίνητο. -
καλα και εγω κατι τετοιο σκεφτομαι απλα θελω να παρω αν γινεται τα χρηματα που κοστολογειται απο το autotriti 12800
-
Εχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα,μόνο που δεν θα πάρω τίποτα γιατί φταίω...
Ξέρετε πως θα βρω στο διαδύκτυο καμιά μαντρα να μου το παρει έστω για λίγα χρήματα?
Στο **car.gr ** απ οτι είδα βάζουνε κυρίως μεταχειρισμένα... -
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!
Με τράκαραν χωρίς υπαιτιότητα μου- ήρθε από πίσω αφρενάριστη με 120χλμ και μου κατέστρεψε πορτ-παγκαζ, εξάτμιση και λίγο από σασί,ενώ αυτής το αυτοκίνητο καταστράφηκε. Μικρό το κακό για αυτήν γιατί είχε εταιρικό με leasing και ούτε που την ένοιαξε. Εμένα όμως που έχω ένα nissan tiida μου κοστολόγησαν τη ζημία σε 6.500 με 7.000 ευρώ.
Ο πραγματογνώμονας της δικής μου ασφαλιστικής (ευρωπαϊκή πίστη) μου είπε πως λόγω του ότι η ζημία ξεφεύγει από τις 6.000 ευρώ, δεν θα εφαρμοστεί ο φιλικός διακανονισμός και ήρθε ο πραγματογνώμονας της δικής της ασφαλιστικής (generalli), ο οποίος και αυτός κοστολόγησε σε αυτό το ποσό τη ζημία και επικαλούνται ολική. Η αξία του αυτοκινήτου μου μεταχειρισμένου με full extra εξοπλισμό που του έχω κοστολογείται στα 9.500 με 11.000 ευρώ.
Είναι δυνατόν να μου το βγάζουν ολική όταν το αυτοκίνητο είναι 3.5 χρόνων, και τη στιγμή που το μόνο που επιθυμώ είναι η επισκευή του??ΔΕν θέλω καθόλου να μου το βγάλουν ολική.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να μου πει πως θα κινηθώ? Γιατί από την αντιπροσωπεία που το πήγα, και από την ασφαλιστική μου είπαν πως θα μου το βγάλουν ολική , θα μου δώσουν την αξία της ζημίας (δηλ. 6000 ευρώ) μείον τα σώστρα όμως που κυμαίνονται στα 2.500 ευρώ, δηλαδή εμένα θα μου δώσουν στο χέρι 3.500 ευρώ που δεν μου καλύπτει όμως ούτε καν την επισκευή (να μην κάνω λόγο για το δάνειο των 10.000 ευρώ που χρωστάω ακόμη)!!
Σκέφτηκα να πάω σε άλλο συνεργείο εκτός της αντιπροσωπείας για αν χαμηλώσω το κόστος αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για καινούργιο και σχεδόν ακυκλοφόρητο αμάξι στην αγορά με δυσκολεύει στο να βρώ μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.
Ειλικρινά θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας. Πραγματικά θα ήθελα να βρώ ένα τρόπο να μη μου βγάλουν ολική ζημία γιατί με καταστρέφει και το θεωρώ και άδικο καθότι η ζημία σχεδόν φτάνει στο μισό της εμπορικής του αξίας. Πως είναι δυνατόν να επικαλούνται ότι είναι ασύμφορη η αποκατάσταση της ζημίας του, όταν μηχανολογικά μπροστά είναι εντάξει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
αν στο βγάλουν ολική, αποζημιώνεσαι στο ύψος της τρέχουσας αξίας του αυτοκινήτου, όχι της ζημιάς. Εξ ου και 'ολική' (τη διαφορά αξίας-ζημιάς την παίρνει η ασφαλιστική καθόσον περιέρχεται στην ιδιοκτησία της το αυτοκίνητο)
Τα 'σώστρα' τι διάολο είναι;
-
Σωστρα = οτι απομεινει απο το αυτοκινητο, το τρακαρισμενο αυτοκινητο δηλαδη.
Στελνεις κατ'αρχας εξωδικο, κ μετα κανεις αγωγη. Τουλαχιστον ετσι θα τους πεισεις περαν καθε αμφιβολιας οτι θα το παρεις πολυ σοβαρα το θεμα. Ειναι σαφεστατο οτι δεν μπορουν να δικαιολογησουν ολικη καταστροφη με ζημια 6500, ΑΝ τα αντιστοιχα πουλιονται στα 9500+, οπως μας λες. Το θεμα ειναι οτι με μπλα-μπλα δεν γινεται τιποτα, οποτε οτι ειπα πιο πανω.
-
Ε καλά, το ζημιά μείον σώστρα δεν έχει κανένα νόημα
ή τους μεταβιβάζεις το αυτοκίνητο και σου δίνουν την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου (αυτή δεν είναι η std διαδικασία στην 'ολική';)
ή σου δίνουν μόνο την αξία τη ζημιάς και κρατάς τα 'σώστρα' (όπως σε οποιοδήποτε τρακάρισμα μη-ολική). -
Για την ακριβεια ή σου επισκευαζουν το αμαξι, ή στο βγαζουν ολικα κατεστραμμενο (αν το δεχτεις ειναι αλλη κουβεντα) κ σου δινουν ολη την εμπορικη του αξια, ενω παιρνουν το αμαξι ΕΚΕΙΝΟΙ. Το τι θα το κανουν ειναι δικο τους προβλημα. Λυση του τυπου 'στο βγαζουμε ολικη αλλα κοψε το κεφαλι σου για το τι θα κανεις το κουφαρι' ΔΕΝ ειναι νομιμη.
-
γεια σας,
μετά απο δύο μήνες η ασφαλιστικη μου πρότεινε να παρω 7500 για το swiftaki μου που μου τρακερε πελατης τους παραβιάζοντας στοπ.
απο την εμπειρια σας, τι να κάνω; το αμαξι το πηρα 14.600 συν κατι άλλα εξτρα περι τα 200 ευρώ και το εχω μολις 3 χρονια -
Take the money and run or πήγαινε δικαστικά να πάρεις 1-2 χιλιάρικα παραπάνω σε 2-3 χρόνια!!!(κι αν)
-
Ο χρήστης περσα έγραψε:
γεια σας,μετά απο δύο μήνες η ασφαλιστικη μου πρότεινε να παρω 7500 για το swiftaki μου που μου τρακερε πελατης τους παραβιάζοντας στοπ.
απο την εμπειρια σας, τι να κάνω; το αμαξι το πηρα 14.600 συν κατι άλλα εξτρα περι τα 200 ευρώ και το εχω μολις 3 χρονιαΜόλις;;;
Σου δίνουν τη μέση τιμή του αυτή τη στιγμή. Πάρτα και πες και ευχαριστώ. -
Αν εχεις νομική προστασία κυνήγα τους ισως ετσι καταφέρεις να παρεις κατι παραπάνω.
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Αν εχεις νομική προστασία κυνήγα τους ισως ετσι καταφέρεις να παρεις κατι παραπάνω.Επειδή προφανώς θα γνωρίζεις. Πόσο θα αγόραζες ένα swift 2008-2009;
Όχι πόσο θα ήθελες να πουλήσεις το δικό σου. Πόσό κάνει ένα τέτοιο σήμερα; -
Μεση ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ τιμη για Swift στο car.gr
2009: 8635
2008: 8239Αν θεωρεις οτι μπορει να αγωγη να βγεις κερδισμενος (~ +χιλιαρικο μειον οτι σου κοστισει η αγωγη), τοτε κυνηγα το, αλλα να ξερεις οτι θα αργησει το πραγμα. Ισως κανοντας την αγωγη κ χωρις να εκδικαστει, καταλαβουν οτι θα ασχοληθεις σοβαρα με το θεμα κ σου προσφερουν κατι παραπανω για να κλεισει το ζητημα.
-
To θέμα ειναι τι αγοράζεις τη σήμερον με 7500... Αν βρίσκεις κάτι καλό , που έχει ευκαιρίες και τρελές μάλιστα , τότε σε συμφέρει γιατί τα παίρνεις μετρητά και ζεστά ζεστά.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αν εχεις νομική προστασία κυνήγα τους ισως ετσι καταφέρεις να παρεις κατι παραπάνω.
Επειδή προφανώς θα γνωρίζεις. Πόσο θα αγόραζες ένα swift 2008-2009;
Όχι πόσο θα ήθελες να πουλήσεις το δικό σου. Πόσό κάνει ένα τέτοιο σήμερα;Οπως απαντησε και ο kacey πιο πανω τοσο πανε 8000-8500, αντε βαρια 9000+ αν ειναι με τις ζελατινες ακομα. Βεβαια ισως με την βοηθεια της νομικης προστασιας να εφτανε τα 8500 χωρις να τρεχει σε δικαστηρια.
-
στην anytime.gr, κανοντας ερευνα για το καντετ εμφανιζει οτι το ασφαλιζομενο κεφαλαιο για αυτο το μοντελο (993cc!!)αρχιζει απο 4000 εως 25000!!!
γιατι κατι δεν μου παει καλα;;;
αυτο σημαινει οτι η αποζημιωση αρχιζει απο τα 4000, αναλογα με το τι εχω πανω;;
-
το swift ειναι του 2009. θεωρώ πως αδικούμαι γιατί τα 7.500 δεν θα τα παρώ στο χέρι καθότι χρωστάω ακόμη και στην τράπεζα. και με 3000 δεν παίρνω ούτε πατίνι . Το κυριότερο βέβαια είναι ότι απο την στιγμή που δεν έφταιγα για το τροχαίο γιατι να ζημιωθώ;;; είχα εγώ σκοπό να πουλήσω το αμαξι μου; όχι. άρα γιατι να δεχτώ τέτοια μείωση της αξίας που το αγόρασα. Δικηγόρο θα είχα και τζάμπα μάλιστα (ελάχιστα ίσως για τα γραμμάτια) άλλα με τρομοκρατούν διάφοροι που μου λένε περί πτώχευσης της ασφαλιστικής, κουρέματος κτλ κτλ. θα δοκιμάσω μάλλον με εξώδικο...
-
Ο χρήστης περσα έγραψε:
το swift ειναι του 2009. θεωρώ πως αδικούμαι γιατί τα 7.500 δεν θα τα παρώ στο χέρι καθότι χρωστάω ακόμη και στην τράπεζα. και με 3000 δεν παίρνω ούτε πατίνι . Το κυριότερο βέβαια είναι ότι απο την στιγμή που δεν έφταιγα για το τροχαίο γιατι να ζημιωθώ;;; είχα εγώ σκοπό να πουλήσω το αμαξι μου; όχι. άρα γιατι να δεχτώ τέτοια μείωση της αξίας που το αγόρασα. Δικηγόρο θα είχα και τζάμπα μάλιστα (ελάχιστα ίσως για τα γραμμάτια) άλλα με τρομοκρατούν διάφοροι που μου λένε περί πτώχευσης της ασφαλιστικής, κουρέματος κτλ κτλ. θα δοκιμάσω μάλλον με εξώδικο...Δεν είναι επιχείρημα αυτό που λες. Η ασφαλιστική σε αποζημιώνει για το αυτοκίνητο στην τρέχουσα αξία (άσχετο αν εσύ το ασφάλιζες για παραπάνω, αυτό όντως θέλει προσοχή). Κοινώς σου λέει 'δεν γίνεται να φτιάξουμε αυτό, σου δίνω τα αντίστοιχα λεφτά για να πάρεις ένα ίδιο'. Το αν εσύ το χρωστάς ή όχι είναι δική σου υπόθεση/επιλογή. Είτε δώστα για να πάρεις ένα ίδιο, είτε ξεπλήρωσε το δάνειο, δώσε τα υπόλοιπα προκαταβολή και συνέχιζε να δίνεις τις αντίστοιχες δόσεις για το καινούριο που θα πάρεις...
αποζημιωση μετα απο τρακαρισμα