-
Εννοείται δέχεσαι και συνεχίζεις να ψάχνεις. Όταν έχεις ήδη δουλειά μπορείς να διαπραγματευτεις καλύτερα. Αν είσαι άνεργος τι διαπραγμάτευση να κάνεις; Μπορεί να σου βγει αλλά θεωρώ πως ήταν λάθος να κάνεις αντιπρόταση. Σε αυτα τα χρήματα προφανώς δεν μιλάμε για κάποια θέση κλειδί που θα τους έβαζε στη λογική να αντιπροτείνουν κάτι καλύτερο για να μην σε χάσουν.
Τεσπα. Ότι έγινε έγινε οπότε φίλε σου εύχομαι καλή επιτυχία.
-
Χωράει και ρώτημα βρε GA14DE; Αναλαμβάνεις αύριο κιόλας εκτός και αν έχεις κάτι ήδη καβατζωμένο σαν μέλλον στο εξωτερικό.
-
Και φρόντισε να την εκτιμήσεις/αγαπήσεις σαν την δουλειά των 1150€.
Μεγάλο πράγμα να ξυπνάς το πρωί και να έχεις να πας κάπου.
-
Και για καφε να ξυπνας να πηγαινεις το πρωι καλα ειναι
-
Χάρη βεβαίως. Αν υπάρχει οικονομική άνεση ναι.
Αλλιώς εκτιμάς την δουλειά σου (και ελπίζεις/προσπαθείς να σε εκτιμήσει και αυτή). Και είμαι πολύ υπέρ αυτης της λογικής. Εϊναι η καταξίωση, το μέσο, ακόμα και το ... καταφύγιο.
-
Ναι βρε σεις, τα εχω σκεφτει ολα αυτα και εγω. Απλα οταν εισαι 34, με προυπηρεσια, πιστοποιησεις κτλ και να παιρνεις 670€ οταν κατι βυσματα καθαριζουν 2000+ σου ερχεται να τρελαθεις...Τι να κανεις με αυτο τον μισθο; Να ζησεις; Να παντρευτεις; (ποια θα σε παρει θα μου πειτε αλλα οκ).
-
Φίλε μου, δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή (αυτά να τ' ακούν οι υπέρμαχοι του μνημονίου ).
Καλή είναι έστω κι αυτή η δουλειά που σου προσφέρουν από το να μην έχεις τίποτα. Και στην πορεία μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο. Μην την χάσεις την ευκαιρία που σου δίνεται (με αντιπροτάσεις κλπ).
-
Ο χρήστης GA14DE έγραψε:
Ναι βρε σεις, τα εχω σκεφτει ολα αυτα και εγω. Απλα οταν εισαι 34, με προυπηρεσια, πιστοποιησεις κτλ και να παιρνεις 670€ οταν κατι βυσματα καθαριζουν 2000+ σου ερχεται να τρελαθεις...Τι να κανεις με αυτο τον μισθο; Να ζησεις; Να παντρευτεις; (ποια θα σε παρει θα μου πειτε αλλα οκ).Mια επιλογη εχεις να ξενιτευτεις ,εγω στην θεση σου αυτο θα εκανα κ μαλιστα σάυτη την ηλικια .Δυο γνωστοι μου που απολυθηκαν προσφατα (των 5000 ευρω τον μηνα με μικρα παιδια ) δεν το σκεφτηκαν καν να μεινουν κ να ψαξουν στην Ελλαδα ,εφυγαν για Qatar k Dubai .
-
Ο χρήστης GA14DE έγραψε:
Ναι βρε σεις, τα εχω σκεφτει ολα αυτα και εγω. Απλα οταν εισαι 34, με προυπηρεσια, πιστοποιησεις κτλ και να παιρνεις 670€ οταν κατι βυσματα καθαριζουν 2000+ σου ερχεται να τρελαθεις...Τι να κανεις με αυτο τον μισθο; Να ζησεις; Να παντρευτεις; (ποια θα σε παρει θα μου πειτε αλλα οκ).Ακριβώς γι' αυτό το λόγο κάνεις ότι είπε ο Ηλίας:
Δέχεσαι τη δουλειά, παράλληλα ψάχνεις και σε 2-3 μήνες αποφασίζεις.
-
Ο χρήστης GA14DE έγραψε:
Ναι βρε σεις, τα εχω σκεφτει ολα αυτα και εγω. Απλα οταν εισαι 34, με προυπηρεσια, πιστοποιησεις κτλ και να παιρνεις 670€ οταν κατι βυσματα καθαριζουν 2000+ σου ερχεται να τρελαθεις...Τι να κανεις με αυτο τον μισθο; Να ζησεις; Να παντρευτεις; (ποια θα σε παρει θα μου πειτε αλλα οκ).Σε τετοιες εποχες δεν κανεις τον μαγκα...αν η αγορα καπου πληρωνει περισσοτερα,τοτε κυνηγησε τα με την ησυχία σου.
700 ειναι λιγα λεφτα για ΙΤ αλλα εξαρταται και τι δουλεια θα κανεις,θα εισαι σε καποια μικρομεσαια επιχειρηση και θα αλλαζεις 1 τροφοδοτικο PC την ημερα ή θα εισαι στην Χ τραπεζα και θα πρεπει να κανεις καλα 100 θηριωδεις servers; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ναι βρε σεις, τα εχω σκεφτει ολα αυτα και εγω. Απλα οταν εισαι 34, με προυπηρεσια, πιστοποιησεις κτλ και να παιρνεις 670€ οταν κατι βυσματα καθαριζουν 2000+ σου ερχεται να τρελαθεις...Τι να κανεις με αυτο τον μισθο; Να ζησεις; Να παντρευτεις; (ποια θα σε παρει θα μου πειτε αλλα οκ).
Σε τετοιες εποχες δεν κανεις τον μαγκα...αν η αγορα καπου πληρωνει περισσοτερα,τοτε κυνηγησε τα με την ησυχία σου.
700 ειναι λιγα λεφτα για ΙΤ αλλα εξαρταται και τι δουλεια θα κανεις,θα εισαι σε καποια μικρομεσαια επιχειρηση και θα αλλαζεις 1 τροφοδοτικο PC την ημερα ή θα εισαι στην Χ τραπεζα και θα πρεπει να κανεις καλα 100 θηριωδεις servers;Να σου πω μια ιστορία....
Σε μια μεγάλη εταιρεία έχει πρόβλημα ο server και φωνάζουν πανικόβλητοι έναν τεχνικό, έρχεται ο τεχνικός, πληκτρολογεί κάτι κινέζικα για αυτούς, βγάζει ένα κατσαβίδι και σφίγγει μια βίδα στον server. Ως δια μαγείας όλα αρχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Γεμάτο ικανοποίηση το αφεντικό ρωτάει τον τεχνικό τι του οφείλει και λαμβάνει την απάντηση 3000€ , συγκρατώντας τον θυμό του το αφεντικό ρωτάει τον τεχνικό, 'πες μου ειλικρινά, γιατί πιστεύεις ότι ένα σφίξιμο βίδας πρέπει να σου το πληρώσουμε 3 χιλιάρικα???', η απάντηση του τεχνικού ήταν 'γιατί μόνο εγώ ξέρω ποια βίδα ήθελε σφίξιμο'Με άλλα λόγια γνώσεις πληρώνεις και όχι φόρτο εργασίας, ο οποίος ούτως η άλλως στα τμήματα ΙΤ είναι πολύ κυμαινόμενος, από ξύσιμο όλη μέρα μέχρι μερόνυχτα συνεχόμενης δουλειάς.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σε τετοιες εποχες δεν κανεις τον μαγκα...αν η αγορα καπου πληρωνει περισσοτερα,τοτε κυνηγησε τα με την ησυχία σου.
700 ειναι λιγα λεφτα για ΙΤ αλλα εξαρταται και τι δουλεια θα κανεις,θα εισαι σε καποια μικρομεσαια επιχειρηση και θα αλλαζεις 1 τροφοδοτικο PC την ημερα ή θα εισαι στην Χ τραπεζα και θα πρεπει να κανεις καλα 100 θηριωδεις servers;Να σου πω μια ιστορία....
Σε μια μεγάλη εταιρεία έχει πρόβλημα ο server και φωνάζουν πανικόβλητοι έναν τεχνικό, έρχεται ο τεχνικός, πληκτρολογεί κάτι κινέζικα για αυτούς, βγάζει ένα κατσαβίδι και σφίγγει μια βίδα στον server. Ως δια μαγείας όλα αρχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Γεμάτο ικανοποίηση το αφεντικό ρωτάει τον τεχνικό τι του οφείλει και λαμβάνει την απάντηση 3000€ , συγκρατώντας τον θυμό του το αφεντικό ρωτάει τον τεχνικό, 'πες μου ειλικρινά, γιατί πιστεύεις ότι ένα σφίξιμο βίδας πρέπει να σου το πληρώσουμε 3 χιλιάρικα???', η απάντηση του τεχνικού ήταν 'γιατί μόνο εγώ ξέρω ποια βίδα ήθελε σφίξιμο'Με άλλα λόγια γνώσεις πληρώνεις και όχι φόρτο εργασίας, ο οποίος ούτως η άλλως στα τμήματα ΙΤ είναι πολύ κυμαινόμενος, από ξύσιμο όλη μέρα μέχρι μερόνυχτα συνεχόμενης δουλειάς.
Σωστο,αλλα απο την αλλη αλλιως ειναι να βαλεις την Χ βιδα σε ενα server, και αλλιως βιδα σε ενα τροφοδοτικο που θα μπορουσε να το κανει και το ανηψακι του αφεντικου.
Παρομοιως ειναι αλλο πραγμα να εχω δικηγορο και να τον απασχολω μια φορα το μηνα για βεβαιωση γνησιου υπογραφης,και αλλιως να εχω δικηγορο να αλωνιζει την Ελλαδα για αυτοφωρα,πλειστηριασμους κτλ,και οι δυο δικηγοροι ειναι αλλα η ζητουμενη υπηρεσια ειναι διαφορετικη με πολυ μεγαλη διαφορα στο βαθμο ευθυνης,στην πολυπλοκοτητα και στον χρονο απασχολησης. -
τοτε να βαλει τον ανηψιο να κανει τη δουλεια την επομενη φορα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σωστο,αλλα απο την αλλη αλλιως ειναι να βαλεις την Χ βιδα σε ενα server, και αλλιως βιδα σε ενα τροφοδοτικο που θα μπορουσε να το κανει και το ανηψακι του αφεντικου.
Παρομοιως ειναι αλλο πραγμα να εχω δικηγορο και να τον απασχολω μια φορα το μηνα για βεβαιωση γνησιου υπογραφης,και αλλιως να εχω δικηγορο να αλωνιζει την Ελλαδα για αυτοφωρα,πλειστηριασμους κτλ,και οι δυο δικηγοροι ειναι αλλα η ζητουμενη υπηρεσια ειναι διαφορετικη με πολυ μεγαλη διαφορα στο βαθμο ευθυνης,στην πολυπλοκοτητα και στον χρονο απασχολησης.Προφανώς αλλά επιχείρηση χωρίς server και με ανάγκες τύπου αλλαγή τροφοδοτικού, δεν χρειάζεται dedicated ΙΤ, μπορεί να λειτουργήσει και με outsourcing.
Όταν όμως υπάρχουν ανάγκες για προσωπικό ΙΤ πρέπει να πληρώνεται και ανάλογα, και δεν μιλάω για πολλές χιλιάδες €€€ αλλά τουλάχιστον παραπάνω από τον απλό εργάτη-υπάλληλο γραφείου, κάτι σαν bonus ευθύνης μιας και από τα χέρια του περνάνε τα πάντα από server-clients, printers μέχρι air conditions και ηλεκτρονικά-ηλεκτρολογικά πολλές φορές.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Να σου πω μια ιστορία....
Χωρίς παρεξήγηση αλλά αυτό είναι απλά μια ωραία ιστορία και όχι πραγματικότητα για το πρόβλημα τουλάχιστον που περιγράφεις.
-
Γνωσεις πληρωνεις, αλλα γνωσεις εχουν κ οι αλλοι 200 ITαδες που ψαχνουν για δουλεια κ περιμενουν στην ουρα απο πισω του...
Αν μαζευτουν αυτοι οι 200 κ αποφασισουν οτι οι γνωσεις τους αξιζουν 1000-1500-2000ε το μηνα κ ζητησουν τοσα ολοι (κοινως 'τοσα πληρωνει η αγορα για αυτη τη θεση'), τοτε καλως, αλλα κατι μου λεει οτι ο αμεσως επομενος ανεργος ITας θα δεχτει τα 700. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα αυτη τη στιγμη.GA14DE
Αν εχεις ανεση χρηματος (οχι τωρα κ για λιγο ακομα, αλλα για χρονο+) τοτε ζυγισε τα κ κανε οτι νομιζεις. Αν δεν εχεις, πιασε τη δουλεια να βαζεις 700/μηνα στη τσεπη, κ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ κανε τα εξης 2 πραγματα:
α) ψαχνε για αλλη δουλεια με καυτερους ορους, ειτε εντος ειτε εκτος χωρας.
β) γινε τοσο καλος στην τωρινη δουλεια που οταν θα ερθει η στιγμη του α θα τους εχεις γινει απαραιτητος/θα εχουν δει τι μπορεις να προσφερεις κ θα μπορεις να ζητησεις περισσοτερα.Γιατι αυτη τη στιγμη, οτι γνωσεις κ να εχεις, οσο γαματος κ αν εισαι, για αυτους εισαι ενας απο τους πολλους ITαδες που ψαχνουν για δουλεια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γνωσεις πληρωνεις, αλλα γνωσεις εχουν κ οι αλλοι 200 ITαδες που ψαχνουν για δουλεια κ περιμενουν στην ουρα απο πισω του...
Αν μαζευτουν αυτοι οι 200 κ αποφασισουν οτι οι γνωσεις τους αξιζουν 1000-1500-2000ε το μηνα κ ζητησουν τοσα ολοι (κοινως 'τοσα πληρωνει η αγορα για αυτη τη θεση'), τοτε καλως, αλλα κατι μου λεει οτι ο αμεσως επομενος ανεργος ITας θα δεχτει τα 700. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα αυτη τη στιγμη.GA14DE
Αν εχεις ανεση χρηματος (οχι τωρα κ για λιγο ακομα, αλλα για χρονο+) τοτε ζυγισε τα κ κανε οτι νομιζεις. Αν δεν εχεις, πιασε τη δουλεια να βαζεις 700/μηνα στη τσεπη, κ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ κανε τα εξης 2 πραγματα:
α) ψαχνε για αλλη δουλεια με καυτερους ορους, ειτε εντος ειτε εκτος χωρας.
β) γινε τοσο καλος στην τωρινη δουλεια που οταν θα ερθει η στιγμη του α θα τους εχεις γινει απαραιτητος/θα εχουν δει τι μπορεις να προσφερεις κ θα μπορεις να ζητησεις περισσοτερα.Γιατι αυτη τη στιγμη, οτι γνωσεις κ να εχεις, οσο γαματος κ αν εισαι, για αυτους εισαι ενας απο τους πολλους ITαδες που ψαχνουν για δουλεια.
Δεν είπα κάτι διαφορετικό....να τα μαζέψει και να φύγει είπα για να μην χαραμίζει τις γνώσεις του.
Η ιστορία πήγαινε σαν απάντηση στον Tiger που αναφέρθηκε στην φύση της δουλειάς, δικαιολογώντας τα 700€. Όμως θέση IT που να τα δικαιολογεί λόγο φόρτου εργασίας δεν υπάρχει, η μάλλον αν τα δικαιολογεί τότε δεν χρειάζονται IT στην πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης GA14DE έγραψε:
Ναι βρε σεις, τα εχω σκεφτει ολα αυτα και εγω. Απλα οταν εισαι 34, με προυπηρεσια, πιστοποιησεις κτλ και να παιρνεις 670€ οταν κατι βυσματα καθαριζουν 2000+ σου ερχεται να τρελαθεις...Τι να κανεις με αυτο τον μισθο; Να ζησεις; Να παντρευτεις; (ποια θα σε παρει θα μου πειτε αλλα οκ).Αυτη τη στιγμή σκέψου μόνο το πορτοφόλι σου. ΑΝ δεν δεχτείς εσύ την δουλειά να είσαι σίγουρος ότι έχει αρκετούς στην ουρά που θα δεχτούν. Και αυτοι τις ίδιες σκέψεις μπορεί να κανουν αλλα θα δεχτούν.
Αν έχεις εναλλακτική και πιο σίγουρη επιλογη απο τα 'πραγματικά' 670€ που θα βρεθούν στην τσέπη σου τελος του μήνα τοτε αρνήσου. Εξαλλου σε 3 μήνες τελειώνει και το επίδομα ανεργίας ή κανω λάθος! -
Αντιπροτεινα 900, μου δινουν 800...Απο βδομαδα θα κανονισουμε για συνεντευξη (δεν με εχουν δει καν ακομα, με μεηλ μιλαμε...)
Αν τους κανω και απο κοντα, θα δεχτω την δουλεια. -
Ξεκίνα από κατοχύρωση -έστω στο μιλητό- των εργασιακών όρων, είναι σημαντικότερο από τα καθαρά λεφτά.
Αν δηλαδή, για 100 ευρώ παραπάνω, σε αλυσοδένουν στο server με ένα πιατάκι γεμάτο νερό δίπλα, δεν σε συμφέρει.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....