-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Χωρίς τον καπιταλισμό οι άνθρωποι θα ζούσαν στα δέντρα
Τα ΠΑΝΤΑ γυρω σου (μιλαω για υλικα πραγματα) ειναι αποτελεσμα καποιου που ηθελε να βγαλει λεφτα. Απο την τσιχλα που τρως μεχρι το αεροπλανο που σε πεταει στη διπλανη χωρα. Αμφιβαλλεις καπου?
ναι ρε! ολοι οι επιστημονες, ολοι οι γιατροι, οι φαρμακοποιοι, οι φυσικοι, οι μηχανικοι κτλ κτλ μονο τα λεφτα εχουν στο μυαλο τους!
τρελα για εξελιξη ? σου λεει κατι ?
δεν σημαινει απαραιτητα πως θα βγαλει λεφτα! αλλοοι τρωνε χρονια απο την ζωη τους να λιωνουν σε ενα εργαστηριο μεσα, και ισως ποτε να μην βγαλουν ουτε ενα κομματι ψωμι!
αγορινα παρε και ενα τραγουδακι αφιερωμενο για παρτυ σου μονο
http://www.youtube.com/watch?v=VrFRMakeL1w
οχι μονο για αυτο το ποστ σου, εχεις κανει και αλλα τετοια ωραια πιο πανω! -
ΑΝ θα καταλαβεις τι λεω, θα σου απαντησω σοβαρα. Αλλα επειδη ΔΕΝ εχεις σκοπο να καταλαβεις αλλα να πεις την εξυπναδα σου, δεν ειμαι περιμενω να συμβει αυτο. Ουτε PC για να μπαινεις να γραφεις τις εξυπναδες σου δεν θα ειχες, αν δεν το ειχε φτιαξει καποιος ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ.
Για πες μου, τι οδηγεις?
-
πολλοι εδω μεσα, θα θελατε να ειχατε περασει σε αυτα τα πανεπιστημια! και οχι δεν ξινονται ολοι οι φοιτητες, και οχι οι καταληψεις γινονται γιατι υπαρχει ουσιαστικος λογος, δεν γινονται για χαβαλε, το γεγονος οτι ο χαβαλες προκυπτει και εκει μεσα, δεν σημαινει τιποτα!
Καλά νταξ εγώ το δημοτικό έχω τελειώσει και δεν ξέρω.
Πες μας ιστορίες από το πανεπιστήμιο να χαλβαδιάζουμε όσοι δεν είχαμε το προνόμιο να πάμε... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
- Για εξηγησε μας με τι εχει σχεση το αντικαπιταλιστικο, που δεν εχει σχεση με τα παραπανω κ για αυτο ειναι ακυρα οσα λεμε. Να μπουμε στο ιδιο κλιμα, αφου τοση ωρα ειμαστε εκτος.
κοίτα, κάποτε έλεγαν πως ό,τι απολάμβανε ο καθένας, ό,τι τεχνικό επίτευγμα είχε δημιουργηθεί, ήταν επειδή ο καλός θεούλης είχε ορίσει τα πράγματα να γίνονται έτσι και δίχως την κληρονομιά αυτή θα ζούσαμε στις σπηλιές.
Ε, μετά βρήκαν ότι γίνεται κι αλλιώς καλύτερα.
Το ζήτημα -πάντα- είναι τι μέσα σου δίνονται για να βελτιώσεις το επίπεδο διαβίωσής σου.
Δεν είναι ότι θες 'να βγάλεις λεφτά', αλλά το πως αυτά βγαίνουν.Τι μέσα διέρχεσαι. Εκεί είναι το point. Όλα τ´ άλλα δυστυχώς πάνε ρος το φανφάρες να γράφουν στο φακό...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@ dimitris
( )Θέλεις 'ουσία';
Ωραία, άκου τα τότε (μια κι έξω).
Όταν κάποιος διακηρύσσει ότι ένας ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, μη καταναλωτικός, μη σπάταλος, δίκαιος 100% (αδύνατο, αλλά έστω), που δεν στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους και των όσο γίνεται περισσότερων ανέσεων εις βάρος των υπολοίπων που δεν τα διαθέτουν αυτά, είναι σκάρτος και βρωμερός και βάρβαρος, ΑΛΛΑ ΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, τότε για οποιονδήποτε αποδέκτη των διακηρύξεων αυτά που ακούει είναι τουλάχιστον υποκρισία.
βρε έλα όμως που δεν είναι αυτά που διακηρύσσει
Αυτά όμως είναι το μέσο για να φτάσει κάποιος στο στόχο της αταξικής κοινωνίας και άλλες ιστορίες. Ή είναι εμπόδια στον παραπάνω στόχο, γιατί εκμαυλίζουν (λένε) τον άνθρωπο, τον κάνουν δούλο, μικροαστό, ενταγμένο με τα μπούνια στο καπιταλιστικό σύστημα, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σωστά δάσκαλε; Μην κάνεις έτσι, πρωτοετής είμαι. -
Το μέσο δεν είναι σίγουρα.
Εμπόδιο μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Εκμαυλισμένους φαύλους θα βρεις ανάμεσα και στους πιο δύσμοιρους.
Εσύ τι κρίνεις όμως; Το αν εκμαυλίστηκε ή αν θα μπορούσε ευκολότερα να εκμαυλιστεί;Θα σου βάλω 0.5/2 για την προσπάθεια, αλλα δεν σε βλέπω να περνάς στο δεύτερο έτος
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΑΝ θα καταλαβεις τι λεω, θα σου απαντησω σοβαρα. Αλλα επειδη ΔΕΝ εχεις σκοπο να καταλαβεις αλλα να πεις την εξυπναδα σου, δεν ειμαι περιμενω να συμβει αυτο. Ουτε PC για να μπαινεις να γραφεις τις εξυπναδες σου δεν θα ειχες, αν δεν το ειχε φτιαξει καποιος ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ.Για πες μου, τι οδηγεις?
εισαι απιστευτα μεγαλος κολλημενος αν νομιζεις πως τα παντα γινονταν και γινονται για το χρημα!
θες να μαθεις τι οδηγαω ? δεν εχω καν διπλωμα στα χερια μου, μαθηματα κανω ακομα, αλλα εχω σκοπο να αγορασω κατι που απλα να τσουλαει και να ειναι ασφαλες! εσυ ?? τι σημασια εχει επισης αυτη η ερωτηση ? επισης σου εχω κανει και αλλη μια ερωτηση λιγο πιο πανω αλλα δεν βλεπω απαντηση! -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
πολλοι εδω μεσα, θα θελατε να ειχατε περασει σε αυτα τα πανεπιστημια! και οχι δεν ξινονται ολοι οι φοιτητες, και οχι οι καταληψεις γινονται γιατι υπαρχει ουσιαστικος λογος, δεν γινονται για χαβαλε, το γεγονος οτι ο χαβαλες προκυπτει και εκει μεσα, δεν σημαινει τιποτα!
Καλά νταξ εγώ το δημοτικό έχω τελειώσει και δεν ξέρω.
Πες μας ιστορίες από το πανεπιστήμιο να χαλβαδιάζουμε όσοι δεν είχαμε το προνόμιο να πάμε...γιατι ρε φιλε υποτιμας τα πανεπιστημια και τους φοιτητες? ουτε καν εκ των εσω δεν εχεις δει τα πραγματα απο οτι λες!
δηλαδη δεν ευχεσαι τα παιδια σου να σπουδασουν ? -
Εύχομαι γενικά τα παιδιά σε κάποια χρόνια να σπουδάζουν σε πανεπιστήμια και όχι μπουρδέλα.
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μιλάμε για κωλοχανεία του χειρότερου είδους. Για χαβαλέ μπορεί να είναι ΑΑ η φάση, όμως στην πορεία διαπιστώνεις ότι χάνεις τον καιρό σου.
Τώρα ειδικά που το χαρτί από μόνο του δεν λέει τίποτα γιατί το βυζί του δημοσίου στερεύει... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εύχομαι γενικά τα παιδιά σε κάποια χρόνια να σπουδάζουν σε πανεπιστήμια και όχι μπουρδέλα.
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μιλάμε για κωλοχανεία του χειρότερου είδους. Για χαβαλέ μπορεί να είναι ΑΑ η φάση, όμως στην πορεία διαπιστώνεις ότι χάνεις τον καιρό σου.
Τώρα ειδικά που το χαρτί από μόνο του δεν λέει τίποτα γιατί το βυζί του δημοσίου στερεύει...και οι φοιτητες φιλε μου, να σπουδαζουν σε σοβαρα πανεπιστημια θελουν! τι νομιζεις ? πλεον η κατασταση ειναι τετοια, που ολοι θελουν να τελιωνουν, αλλοι για να βρουν δουλεια (λεμε τωρα) , αλλοι γιατι δεν εχουν λεφτα οι γονεις τους για να τους δωσουν. αλλοι για να πανε στο εξωτερικο! κτλ κτλ.... κανεις τεραστιο λαθος αν νομιζεις οτι ειναι κωλοχανεια του χειροτερου ειδους, βρες φοιτητες απο το περιβαλλον σου, που να εχεις σε εκτιμηση σαν ανθρωπους και μιλα μαζι τους, πιστευω πως θα αλλαξεις αποψη! σε καμια περιπτωση δεν χανεις το χρονο σου, ( βεβαια υπαρχουν και σχολες κ σχολες!)
και πιστεψε με, οσοι φοιτητες ονειρευονται δημοσιο, πανε σε τιποτα παιδαγωγικα και μπατσοσχολες!
τεσπα , φιλικη συμβουλη ειναι να ασχοληθεις λιγο με το θεμα φοιτητες, και θα δεις πως ειναι καπως διαφορετικα απο οτι πιστευεις τα πραγματα! -
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
ΑΝ θα καταλαβεις τι λεω, θα σου απαντησω σοβαρα. Αλλα επειδη ΔΕΝ εχεις σκοπο να καταλαβεις αλλα να πεις την εξυπναδα σου, δεν ειμαι περιμενω να συμβει αυτο. Ουτε PC για να μπαινεις να γραφεις τις εξυπναδες σου δεν θα ειχες, αν δεν το ειχε φτιαξει καποιος ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ.
Για πες μου, τι οδηγεις?
εισαι απιστευτα μεγαλος κολλημενος αν νομιζεις πως τα παντα γινονταν και γινονται για το χρημα!
θες να μαθεις τι οδηγαω ? δεν εχω καν διπλωμα στα χερια μου, μαθηματα κανω ακομα, αλλα εχω σκοπο να αγορασω κατι που απλα να τσουλαει και να ειναι ασφαλες! εσυ ?? τι σημασια εχει επισης αυτη η ερωτηση ? επισης σου εχω κανει και αλλη μια ερωτηση λιγο πιο πανω αλλα δεν βλεπω απαντηση!Τα παντα οσα πουλιωνται, παραγονται για να πουληθουν = για να βαλει καποιος χρημα στην τσεπη του. Κ η εξελιξη καποιων πραγματων μπορει να ξεκιναει απο την επιθυμια/καυλα/καλη θεληση καποιου να φτιαξει κατι καλυτερο, αλλα αν δεν υπηρχε η επιθυμια για εμπορικη αξιοποιηση, θα σταματαγε εκει.
Δεν μιλαω για ενα ποιημα του Ελυτη ή για τον Φλεμινγκ κ την πενικιλληνη, μιλαω για εμπορευσιμα πραγματα χωρις τα οποια δεν θα μπορουσες να εχεις τη ζωη που εχεις. Το 'απλο αυτοκινητο που τσουλαει' που θες να αγορασεις ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ αν δεν ηθελε καποιος να το εμπορευθει, κ αυτη ειναι η σημασια της ερωτησης μου 'τι οδηγας': νομιζεις οτι θα υπηρχε ενα πχ Aygo αν η Toyota δεν ενδιαφεροταν να βγαλει λεφτα? Ή ξυπνησε μια μερα η Toyota κ ειπε 'ας δημιουργησουμε αυτοκινητα πολης για να διευκολυνουμε τον κοσμο να πηγαινει στις δουλειες του κ τον Manolis109 να τριγυρναει με τα γκομενακια, επειδη ειμαστε καλοι ανθρωποι κ θελουμε να κανουμε καλες πραξεις'?
Μπαααα...
Οπως επισης δεν θα υπηρχε πχ το μηχανημα ακτινολογησης με το οποιο διαπιστωνεις το καταγμα, αν πχ η Siemens δεν ειχε εμπορικο οφελος απο την δημιουργια, εξελιξη κ προωθηση του. Μπορει αυτος που ανακαλυψε τη μεθοδο να την ανακαλυπτε anyway, κ να το εκανε απο ανιδιοτελεις κ καλους σκοπους (δηλαδη να βοηθησει τον κοσμο), αλλα θα εφτανε μεχρι εκει. Οπως κ η ασπιρινη. Οπως κ το PC απο το οποιο γραφεις. ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα δεν θα γινονταν διαθεσιμα στο ευρυ κοινο αν καποιος δεν εβλεπε οτι, κανοντας αυτο, θα βγαλει κερδος.
ΑΥΤΟ εννοω οταν λεω οτι τα ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ δημιουργουνται κ εξελισσονται (με αποτελεσμα να διευκολυνουν/ομορφαινουν/κανουν πιο ασφαλη τη ζωη μας) ΕΠΕΙΔΗ καποιος θελει να βγαλει λεφτα.
Τι με ρωτησες που δεν απαντησα?
-
Περι βρωμιας των αφισων.. Εγω γουσταρω παρα πολυ τις αφισες σε καθε τοιχο.. Εσυ τις βλεπεις ως βρωμια εγω ως πληροφορηση απο αυτους που δνε εχουν τη δυαντοτητα να το κανουν απο τα ΜΜΕ με οτι αυτο συνεπαγεται.
Βρωμια θεωρω καθε ειδους διαφημιστικη πινακιδα..Ποιος εχει δικιο?Τα προιοντα δεν ειναι αποτελεσμα αναγκων δηλαδη?
Επισης θεωρω οτι στο πανεπιστημιο δεν εχασα τον καιρο μου..ΔΗλαδη αλλες φορες τον εχασα και αλλες οχι.. Ειναι και τι θεωρει ο καθενας χασιμο..
-
Μπορει καποιος να εξηγησει τι δουλεια εχουν τα κομματα και οι παραταξεις στα πανεπιστημια;
-
Ναι. Ειμαστε στην Ελλαδα. Παντου εχουν δουλεια τα κομματα κ οι παραταξεις.
faflas
Κ ποιος σου ειπε οτι ο τοιχος ειναι δικος σου για να βαζεις πανω την αφισα σου ή να επιλεγεις αυτον ως πινακα πληροφοριων, ωστε να θες να υπαρχουν οι αφισες των αλλων?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μπορει καποιος να εξηγησει τι δουλεια εχουν τα κομματα και οι παραταξεις στα πανεπιστημια;καμια ουσιαστικη!
μακαρι να ηταν εκτος πανεπιστημιου! τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα!
προσεξτε! εξω τα κομματα, οχι η πολιτικη, ο συλλογος, οι συνελευσεις! -
Συγκεκριμενα οι τοιχοι του πανεπιστημιου ηταν δημοσιοι και καποιος εκφραζοταν και πληροφορουσε μεσω της αφισας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μπορει καποιος να εξηγησει τι δουλεια εχουν τα κομματα και οι παραταξεις στα πανεπιστημια;+οο
Περι βρωμιας των αφισων.. Εγω γουσταρω παρα πολυ τις αφισες σε καθε τοιχο.. Εσυ τις βλεπεις ως βρωμια εγω ως πληροφορηση απο αυτους που δνε εχουν τη δυαντοτητα να το κανουν απο τα ΜΜΕ με οτι αυτο συνεπαγεται.
Βρωμια θεωρω καθε ειδους διαφημιστικη πινακιδα..Ποιος εχει δικιο?Στην ολοσκοτεινη λογω των αφισων σχολη μου,η μονη πληροφορια που δινεται απο τις αφισες ειναι αν το παρτυ της ΔΑΠ,ή της ΠΑΣΠ θα γινει στο vogue ή στο W.
Aν θελουμε να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,υποθετω θα μου αναφερεις οτι της ΚΝΕ η οποιασδηποτε αλλης παραταξης δινουν info για συναντησεις,πορειες κλπ.ΟΚ -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Μπορει καποιος να εξηγησει τι δουλεια εχουν τα κομματα και οι παραταξεις στα πανεπιστημια;
+οο
Βρωμια θεωρω καθε ειδους διαφημιστικη πινακιδα..Ποιος εχει δικιο?Στην ολοσκοτεινη λογω των αφισων σχολη μου,η μονη πληροφορια που δινεται απο τις αφισες ειναι αν το παρτυ της ΔΑΠ,ή της ΠΑΣΠ θα γινει στο vogue ή στο W.
Aν θελουμε να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας,υποθετω θα μου αναφερεις οτι της ΚΝΕ η οποιασδηποτε αλλης παραταξης δινουν info για συναντησεις,πορειες κλπ.ΟΚη κνε δεν νομιζω να εχει τετοια ζητηματα! οι υπολοιπες παραταξες, που συνιθως ειναι αρκετα low budget δεν συνιθιζουν να ντυνουν ολοκληρους τοιχους με αφισες! απο αυτη την αποψη, δηλαδη να βαζουν μια δυο αφισες ανα τοιχο ειναι κομπλε! το απαισιο ειναι κατι πασπ και κατι δαπ που ντυνουν ολοκληρους τοιχους!
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Συγκεκριμενα οι τοιχοι του πανεπιστημιου ηταν δημοσιοι και καποιος εκφραζοταν και πληροφορουσε μεσω της αφισας.Α καλα, εχεις πλακα εσυ...
Το οτι οι τοιχοι ειναι δημοσιοι ΔΕΝ σημαινει 'τους χρησιμοποιουν ολοι', σημαινει οτι κανεις δεν μπορει να τους χρησιμοποιησει για ιδιωτικο σκοπο (οπως ειναι η εκφραση κ η πληροφορηση αυτων που εκεινος ο ενας θελει να σπρωξει). Κ δεν ειναι δημοσιοι, ανηκουν στο κρατος κ για να τους κανεις πινακα -δικων σου- πληροφοριων, πρεπει να ρωτησεις.
Κ οι δρομοι κ οι κολωνες στους δρομους δημοσιοι ειναι αλλα δεν μπορει ο καθενας 'που εχει κατι να πει', να κολλαει αφισες οπου θελει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Συγκεκριμενα οι τοιχοι του πανεπιστημιου ηταν δημοσιοι και καποιος εκφραζοταν και πληροφορουσε μεσω της αφισας.
Α καλα, εχεις πλακα εσυ...
Το οτι οι τοιχοι ειναι δημοσιοι ΔΕΝ σημαινει 'τους χρησιμοποιουν ολοι', σημαινει οτι κανεις δεν μπορει να τους χρησιμοποιησει για ιδιωτικο σκοπο (οπως ειναι η εκφραση κ η πληροφορηση αυτων που εκεινος ο ενας θελει να σπρωξει). Κ δεν ειναι δημοσιοι, ανηκουν στο κρατος κ για να τους κανεις πινακα -δικων σου- πληροφοριων, πρεπει να ρωτησεις.
Κ οι δρομοι κ οι κολωνες στους δρομους δημοσιοι ειναι αλλα δεν μπορει ο καθενας 'που εχει κατι να πει', να κολλαει αφισες οπου θελει.
Τρελη πλακα εχω που θεωρω τον δημοσιο χωρο και χωρο δημοσιας εκφρασης. Χωρο ολων(αρα και δικο μου) και οχι χωρο κανενος.
ΓΚΑΛΟΠ: Ποια η άποψή σας για τις καταστροφές στην Αθήνα