-
Έχεις δίκιο, δε το κατάλαβα.. Μόλις κοίταξα τους δικούς μου λογαριασμούς. Και στα 3 σημεία, τα ίδια τετραγωνικά γράφουν.
-
Στην 3μελή επιτροπή που θα απαλλάσει τον κόσμο από την πληρωμή του χαρατσιού θα είναι λέει και ένας αστυνομικός. Τί δουλειά έχει ο αστυνομικός εκεί μέσα θα μας πει κανείς?
Καλά έλεγε ο tasosdev πως αυτοί θ'αποδειχθούν χειρότεροι από τη χούντα.
Τραγικά πράγματα
-
Για να συλλαμβάνει το Φωτόπουλο. Θα βγάζουν και φωτογραφίες για τα μίντια.
-
Ειναι επικυνδυνοι
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειναι επικυνδυνοιΓι' αυτό χρειάζονται τον αστυνομικό.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στην 3μελή επιτροπή που θα απαλλάσει τον κόσμο από την πληρωμή του χαρατσιού θα είναι λέει και ένας αστυνομικός. Τί δουλειά έχει ο αστυνομικός εκεί μέσα θα μας πει κανείς?Καλά έλεγε ο tasosdev πως αυτοί θ'αποδειχθούν χειρότεροι από τη χούντα.
Τραγικά πράγματα
μαλλον προσπαθουν να το κανουν δυσκολοτερο για χρηματισμο.
-
Άκουσα στο real.fm ότι η ΔΕΗ Κηφισιάς δέχεται να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να πληρώσεις και το χαράτσι.
- Ισχύει αν δεν είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής;
π.χ εγώ 'ανήκω' στο κατάστημα της ΔΕΗ που είναι στους Αγ. Αναργύρους, μπορώ να πάω στη ΔΕΗ Κηφισίας για να πληρώσω μόνο το ρεύμα; - Ο πρώτος λογαριασμός μου (με την πρώτη δόση του χαρατσιού δηλαδή) είχε 'λήξη ημερομηνίας πληρωμής' την 15/11/2011.
Το ογδονταήμερο σημαίνει ότι μπορώ να πληρώσω μέχρι ΚΑΙ τις 2 Φεβρουαρίου; - Αν όντως, καταφέρω και πληρώσω μόνο το ρεύμα, τι γίνεται με το χαράτσι; Θα το στείλουν μέσω εφορίας;
- Ισχύει αν δεν είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Άκουσα στο real.fm ότι η ΔΕΗ Κηφισιάς δέχεται να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να πληρώσεις και το χαράτσι.- Ισχύει αν δεν είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής;
π.χ εγώ 'ανήκω' στο κατάστημα της ΔΕΗ που είναι στους Αγ. Αναργύρους, μπορώ να πάω στη ΔΕΗ Κηφισίας για να πληρώσω μόνο το ρεύμα; - Ο πρώτος λογαριασμός μου (με την πρώτη δόση του χαρατσιού δηλαδή) είχε 'λήξη ημερομηνίας πληρωμής' την 15/11/2011.
Το ογδονταήμερο σημαίνει ότι μπορώ να πληρώσω μέχρι ΚΑΙ τις 2 Φεβρουαρίου; - Αν όντως, καταφέρω και πληρώσω μόνο το ρεύμα, τι γίνεται με το χαράτσι; Θα το στείλουν μέσω εφορίας;
1.Μπορεις να πληρωσεις μεσω internet banking οσα θες,πχ μονο 1 ευρω.
2.Το ογδονταημερο ειναι μια γενικοτητα και μιση,μονολεκτικα η απαντηση ειναι: ναι.
3.Το πιθανοτερο ειναι οτι θα προσπαθησουν να το κανουν ετσι. - Ισχύει αν δεν είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής;
-
Ευχαριστώ, θα πάω στη ΔΕΗ Κηφισίας γιατί internet banking δεν χρησιμοποιώ (ελπίζω να μη μου πουν 'ανήκετε στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων' ).
-
Ευχαριστώ, θα πάω στη ΔΕΗ Κηφισίας γιατί internet banking δεν χρησιμοποιώ (ελπίζω να μη μου πουν 'ανήκετε στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων' ).Εγώ πλήρωσα στην Πάτρα στο αυτόματο μηχάνημα που έχει μέσα η ΔΕΗ (νομίζω είναι της Πειραιώς). Μπορείς να πληρώσεις εκεί όποιο ποσόν θέλεις.
-
Ευχαριστώ, θα πάω στη ΔΕΗ Κηφισίας γιατί internet banking δεν χρησιμοποιώ (ελπίζω να μη μου πουν 'ανήκετε στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων' ).Πανο εγω μενω Καματερο και ανοικω στην Δεη Μενιδιου,αλλα εαν εχει ληξει παω και τον πληρωνω στου Περιστεριου που με βολευει λογω οτι ειναι πανω στον δρομο μου για την δουλεια
-
Οκ παίδες, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Για να μην ξεχνιόμαστε.
Αρχίζει η αποστολή ΕΤΑΚ και ΦΑΠ 2010 - 2011
Θέμα ημερών είναι η παραλαβή από τους φορολογούμενους των εκκαθαριστικών για τους φόρους στα ακίνητα για τα έτη 2009 -2011. Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι θα λάβουν τα σημειώματα για το ΕΤΑΚ του 2009, καθώς και για τον ΦΑΠ του 2010 και του 2011. Η αποστολή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.
Το ΕΤΑΚ του 2009 αφορά περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενους, ωστόσο τα περισσότερα σημειώματα αναμένεται να είναι μηδενικά και τα εκτιμώμενα έσοδα για το κράτος δεν ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Ο συγκεκριμένος φόρος αφορά άγαμους που από την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ και έγγαμους με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Τα σημειώματα για τον ΦΑΠ του 2010 θα αποσταλούν σε περίπου 100.000 φορολογούμενους που από την 1η Ιανουαρίου 2010 είχαν ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 400.000 ευρώ, ενώ τον ΦΑΠ του 2011 θα πληρώσουν όσοι είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το ενδχόμενο οι φόροι ακινήτων να ενοποιηθούν και να ενσωματωθούν με τις αναγκαίες προσαρμογές στο ειδικό τέλος ακινήτων.
Μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) Στράτος Παραδιάς επισήμανε το φορολογικό βάρος που δέχονται οι ιδιοκτήτες, κάνοντας λόγο για «δουλοπάροικους στα σπίτια τους». Για την αγορά ακινήτων δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αγοραπωλησιών τη δεδομένη στιγμή.
«Ανήκει στη σφαίρα του παραλόγου η περαιτέρω αύξηση των αντικειμενικών αξιών» πρόσθεσε.
-
.Από τη ΔΕΗ στην εφορία
Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι
Αντιμέτωποι με την εφορία θα βρίσκονται πλέον όσοι δεν πληρώνουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζεται ότι μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, την είσπραξη του χρέους θα αναλαμβάνει η αρμόδια ΔΟΥ, η οποία θα μπορεί να λαμβάνει ακόμη και μέτρα αναγκαστικής είσπραξηςΜετά την παρέλευση της τετράμηνης προθεσμίας, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος, θα αποστέλλουν την κατάσταση των οφειλετών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η υπηρεσία θα βεβαιώνει το τέλος και οι εφορίες θα μεριμνούν για την είσπραξή του, ενώ θα μπορεί να επιβληθούν ακόμη και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε όσους φορολογούμενους δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων http://www.protothema.gr/greece/article ... mnt_250308
-
Ζω για τη στιγμή των κατασχέσεων σπιτιών λόγω χαρατσιού από την δημοκρατική κυβέρνηση
-
Κι' όμως συμβαίνει και αυτο.
Πληρώθηκε η πρώτη δόση του χαρατσιού σε συμβεβλημενο με την ΔΕΗ προποτζίδικο της Καλαμαριάς. Ο επομενος λογαριασμός έχει στις προηγούμενες οφειλές και την πρώτη δόση ... διότι ο προποτζής δεν τα έδωσε στην ΔΕΗ. Παρα τον σφραγισμένο ότι πληρώθηκαν πρώτο λογαριασμό η ΔΕΗ απαιτεί ξανα την πληρωμή όλου του ποσού και 'προτείνει' στον ιδιοκτήτη την απευθείας ένδικη αξίωση των χρηματων απο τον προποτζή.
Κοινώς ... βγαλτε τα ματια μόνοι σας, εγω σαν ΔΕΗ θέλω τα λεφτα μου και θα μου τα δώσεις εσύ ο ιδιοκτήτης. -
Δεν μπορεί να ευσταθεί. Εφόσον το πρακτορείο ήταν συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ, δηλαδή υπήρχε σύμβαση μεταξύ τους για να λειτουργεί ο πράκτορας ως εκπρόσωπος της επιχείρησης για είσπραξη λογαριασμών και ενσωματωμένων τελών κλπ, τυχόν παράνομη παρακράτηση ποσών από τον ίδιο είναι σαν να τα καταχράστηκε πχ ταμίας της επιχείρησης ή ο υπάλληλος της τράπεζας ή των ΕΛΤΑ (το ίδιο είναι).
Μόνο αν ο πράκτορας δεν είχε σύμβαση σε ισχύ με τη ΔΕΗ, δεν υποχρεούται αυτή να αποδεχθεί την καταβολή του ποσού από τον καταναλωτή στον πρώτο. -
Έχουν ακουστεί τόσα ευτράπελα στο παρελθόν με 'συμβεβλημένους πράκτορες', που είναι απορίας άξιον, πώς ο 'κοσμάκης' πληρώνει ακόμη εκεί λογαριασμούς ΔΕΚΟ ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έχουν ακουστεί τόσα ευτράπελα στο παρελθόν με 'συμβεβλημένους πράκτορες', που είναι απορίας άξιον, πώς ο 'κοσμάκης' πληρώνει ακόμη εκεί λογαριασμούς ΔΕΚΟ ...Και στο ταμειο αν πας δεν εισαι σιγουρος οτι μπηκαν στο σωστο ταμειο τα λεφτα http://www.arcadiaportal.gr/news/skanda ... s-tripolis
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν μπορεί να ευσταθεί. Εφόσον το πρακτορείο ήταν συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ, δηλαδή υπήρχε σύμβαση μεταξύ τους για να λειτουργεί ο πράκτορας ως εκπρόσωπος της επιχείρησης για είσπραξη λογαριασμών και ενσωματωμένων τελών κλπ, τυχόν παράνομη παρακράτηση ποσών από τον ίδιο είναι σαν να τα καταχράστηκε πχ ταμίας της επιχείρησης ή ο υπάλληλος της τράπεζας ή των ΕΛΤΑ (το ίδιο είναι).
Μόνο αν ο πράκτορας δεν είχε σύμβαση σε ισχύ με τη ΔΕΗ, δεν υποχρεούται αυτή να αποδεχθεί την καταβολή του ποσού από τον καταναλωτή στον πρώτο.Το ίδιο πίστευα και εγω ότι ισχύει. Δυστυχώς όμως αυτη την στιγμή το θεμα είναι στην Αθήνα στα κεντρικά τους ελπίζοντας σε καποιο στελεχος να δώσει την λύση σύμφωνα με τους κανονισμούς, συμφωνίες, νόμους κλπ!
Το 'δεν γίνεται' ιδίως στην επαρχεία και σε μια συνοικιακή υπηρεσία είναι πολύ ευκολο και συνήθες να ακουστεί.
χαρατσι μεσω εφοριας και τέλος ακινητων