-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Καθ οτι νεος στο σπορ πηγα και αγορασα εσπρεσσο απο ενα μαγαζι στην Μεταμορφοσεως και ο τυπος μου ειπε οτι τον εκοψε στο 2,4. Εμενα μου φανηκε χοντροκομμενος σε σχεση με τον ιlly του σουπερμακρετ βλεπω τη μηχανη να κανει λιγοτερο καφε απο το κανονικο. τι λετε;Αν κι αυτές οι 'μονάδες' κοψίματος δεν είναι σταθερές, το 2,4 μου φαίνεται πολύ λίγο, άρα λεπτοκομμένος.
Αυτό αποδεικνύεται από το ότι σου βγάζει λιγότερο καφέ στον ίδιο χρόνο, γιατί προφανώς 'στουμπώνει' λόγω λεπτότερου από το 'σωστό' κοψίματος. -
Χαιρετώ τους θαμώνες της 'καφετέριας'
Μετά τις πολυτιμες συμβουλές σας , την βοηθεια σας ,
και την μεχρι τωρα ενασχόληση μου με το σπορ
έχω καταλήξει στο πόσο δίκιο είχατε σε πράγματα
που στην αρχή με ξενίζαν.Α.Δεν μπορώ πλέον να πιω καφέ έξω .
Μου ακουγόταν υπερβολικό στην αρχή
ακόμα κι αν μπορούσα να διαπιστώσω γευστικές διαφορες
αλλά δεν περίμενα να ισχύει 100% .Β.Τα pods φαινόταν πρακτική λύση αλλά έτσι και περάσεις στον φρέσκο δεν υπάρχει επιστροφή .
Και πάλι μέσα πέσατε .Γ.Δάσκαλε ,φίλε Γ.Ν. ντρέπομαι που το λέω αλλα ....μαλλον θέλω μύλο χαχαχαα
Δ.Ίσως χρειαστω και PID χαχαχαα χαχαχαα
Τρελό αλλα ωραίο κουσούρι ο καφές .
Θυμάστε κάτι ese pods illy ,portioli κλπ που έψαχνα ;
Τώρα El bosque , La Yerba και να μην μπαγιατεψουν και πολύ .
Καλώς σας βρήκα χαχαχααSent from the Dark Side using The Force
-
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
............έχω καταλήξει στο πόσο δίκιο είχατε σε πράγματα
που στην αρχή με ξενίζαν.
............
Καλώς σας βρήκα χαχαχαα -
Νταξει ρε συ ,δεν μου πήρε και πολύ .
Μεσα στα χρονικά πλαίσια είμαι
αν υπολογισεις καλοκαιρινή άδεια , 28 Οκτωβριου ,
Χριστούγεννα ,γονικες ,αναρρωτικες :-):-)Sent from the Dark Side using The Force
-
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
.......αν υπολογισεις καλοκαιρινή άδεια , 28 Οκτωβριου ,
Χριστούγεννα ,γονικες ,αναρρωτικεςΔΥ και σύ ??? Κρύβε λόγια....
-
Tι; Δεν έχεις ακόμα μύλο;
Εκανες επιλεκτικό διάβασμα μου φαίνεται
-
Καλησπέρα
Έχω διαβάσει με προσοχή το παρόν τόπικ, αλλά σκέφτομαι να συγκεκριμενοποιήσω το ερώτημα καθώς μας ενδιαφέρει σιγά σιγά να βρούμε συσκευή για εσπρέσο και καπουτσίνο:
Έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο αγοράς συσκευής τύπου tassimo καθώς ενδιαφερόμαστε να 'ψαχνόμαστε' σε διαφορετικές ποικιλίες και γεύσεις καφέ. Το μπάτζετ που διαθέτουμε είναι περίπου 100-130 ευρώ και αναζητούμε την πιο value for money επιλογή.
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
:yikes:
Tι; Δεν έχεις ακόμα μύλο;Εκανες επιλεκτικό διάβασμα μου φαίνεται
Κουμπουρας .
Όταν πήγαινα να διαβάσω ,εβλεπα οτι οι μυλοι κοστιζουν και με έπαιρνε ο ύπνος χαχαχα
Δάσκαλε δεν μου βάζεις 2-3 μύλους σε multiple choice
για να έχω χρόνο να αφομοίωσω ....την τιμή τους ; Χαχαχαχα@dbekos .
Όχι ακριβώς .Sent from the Dark Side using The Force
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Έχω διαβάσει με προσοχή το παρόν τόπικ, .........Αυτό έλειπε, να ήρθες στο μάθημα αδιάβαστος!!!
Καλώς ήρθες στην παρέα !
Λοιπόν, αν δεν δώσεις περί τα 170€ για την Gaggia Evolution, που αποτελεί την πλέον φτηνή και σοβαρή λύση, δεν πρόκειται να φτιάξεις αξιοπρεπή espresso.
Για τη συνέχεια, βλέπουμε ..... τρώγοντας έρχεται η όρεξη -
την είπες στον mod?
HT γιατί δεν κοιτάς και για gaggia classic, από εξωτερικό όμως; με το μπάτζετ που λες δεν παίρνεις τπτ της προκοπής για να ψαχτείς μην πω κ για μύλο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
την είπες στον mod?HT γιατί δεν κοιτάς και για gaggia classic, από εξωτερικό όμως; με το μπάτζετ που λες δεν παίρνεις τπτ της προκοπής για να ψαχτείς μην πω κ για μύλο
στην gagia αυτή έχουμε διπλής ροής και μονής ροής αξεσουάρ? για εκει που τρέχει ο καφές ρωτάω
-
Απ'΄όσο καταλαβαίνω η Gaggia είναι αρκετά 'ψαγμένη' μάρκα. Ερώτηξις λοιπόν: Η evolution τι διαφορά έχει από την classic?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
στην gagia αυτή έχουμε διπλής ροής και μονής ροής αξεσουάρ? για εκει που τρέχει ο καφές ρωτάω
http://www.ebay.co.uk/itm/Gaggia-Single ... 4ab1b96a1a
http://www.ebay.co.uk/itm/Gaggia-Double ... 3367d1a255
-
Ευχαριστω
όταν την αγοράζουμε έχει το διπλό που κάνει για να βάλεις μία μικρή κούπα από κάτω ή θα πετάγεται έξω? -
Διπλό έχει, πλαστικό (τα φθηνότερα μοντέλα) ή μεταλλικό. Όχι, δεν χύνεται έξω. Με το μονό πάντως κατευθύνεις ευκολότερα τη ροή στο πλάι του φλιτζανιού, ώστε να μην πιτσιλάει πέφτοντας και να κρατάει περισσότερη κρέμα. Και με το διπλό πάντως κάνεις δουλειά. Αν σήμερα επέλεγα 'spout', θα έπαιρνα το μονό, γιατί σχεδόν ποτέ δεν βάζω 2 φλιτζάνια ταυτόχρονα κάτω από το portafilter.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Απ'΄όσο καταλαβαίνω η Gaggia είναι αρκετά 'ψαγμένη' μάρκα. Ερώτηξις λοιπόν: Η evolution τι διαφορά έχει από την classic?Για τη δουλειά που τη θές και ως αρχάριος, καμία, πέραν του ότι η Classic ειναι ακριβότερη της Evolution κατά 200 € !
Η Classic είναι σαφώς πιό 'στιβαρή' ως κατασκευή, αλλά δεν σου παρέχει κάτι περισσότερο στην παρασκευή του espresso και οι 'τεχνικές λεπτομέρειες' (3οδες βαλβίδες κλπ) σε αυτές τις κατηγορίες μηχανών δεν επηρεάζουν αυτό που εσύ επιδιώκεις: Εναν αρκετά καλό espresso.Αν αποφασίσεις να φτάσεις τη δαπάνη σου στα 240€, τότε πάρε την Gaggia Baby, που κάποια μέλη - αν εθιστείς βαρέως -μπορούν να σου δώσουν πληροφορίες αργότερα για τις δυνατότητες αναβάθμισής της.
-
Δημήτρη αμφιβάλλω ότι η 3οδη βαλβίδα καθώς και η δυνατότητα ρύθμισής της στην classic δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. πού τα είδες τα 200Ε + ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Διπλό έχει, πλαστικό (τα φθηνότερα μοντέλα) ή μεταλλικό. Όχι, δεν χύνεται έξω. Με το μονό πάντως κατευθύνεις ευκολότερα τη ροή στο πλάι του φλιτζανιού, ώστε να μην πιτσιλάει πέφτοντας και να κρατάει περισσότερη κρέμα. Και με το διπλό πάντως κάνεις δουλειά. Αν σήμερα επέλεγα 'spout', θα έπαιρνα το μονό, γιατί σχεδόν ποτέ δεν βάζω 2 φλιτζάνια ταυτόχρονα κάτω από το portafilter.έτσι το έχω καταλάβει κι εγω....
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δημήτρη αμφιβάλλω ότι η 3οδη βαλβίδα καθώς και η δυνατότητα ρύθμισής της στην classic δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.
πού τα είδες τα 200Ε + ?Σωστά, είναι περίπου 130€ ακριβότερη απο την Evolution, λάθος υπολογισμός.
Πάντως προ τριμήνου, την Gaggia Classic δεν τη βρήκα σε κατάστημα κάτω απο 320€, αλλά και στο νετ δεν την εντόπισα κάτω απο 300€ , με τα έξοδα αποστολής .Αν εννοείς ρύθμιση την 'επέμβαση αναβάθμισης', τότε για αυτό και προτείνω την Baby, ως φτηνότερη της Classic.
Οτι πληρώσεις παίρνεις βέβαια, αλλά ο ενδιαφερόμενος mod δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι θέλει άμεσα να .... εντρυφήσει ! -
http://www.fastshopping.eu/en
βάλε στην αναζήτηση gaggia classic κ θα σου βγάλει με 205€ + 20€ έξοδα αποστολής απ'όσο λέει
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)