-
καλα ηλια εκτος οτι σε ευχαριστουμε ολοι εμεις στο φορουμ , προφανως πρεπει να σε ευχαριστουν και ολοι οι ελληνες που εψαξαν πληροφοριες στον γουγλη για ξυλοσομπα , και πηραν πληροφοριες χωρις να γραφτουν μελη.
πλακα πλακα μας εμαθες τοσα πολλα που οταν μιλαω με επαγγελματιες πιανω οτι εγω γνωριζω τα δεκαπλασια απ αυτους.
και οχι μονο , οταν τους βλεπω να μιλουν με πελατες και να λενε τοσα ψεματα και ασχετιλες σκεφτομαι ποσο τυχερος ειμαι που εχω γραφτει σαυτο το φορουμ και εχουμε επαγγελματιες και γνωστες σαν τον ηλια και μαθαινουμε πραγματα οχι μονο εγκυκλοπαιδικα αλλα και πρακτικα , λυσεις που μας γλιτωνουν χρονο και χρημα.
αυτο που με λυπει ειναι οτι παρα το τοσο γραψιμοτου ηλια οι πωλησεις του δεν πρεπει να ανεβηκαν ουτε κατα ενα μπουρι λογω φορουμ (και μεις πεφτουμε να τον φαμε αν κανενας φουκαρας επαγγελματιας γραψει για το προιον που πουλαει).
αυτο που με τρελαινει ειναι ποτε θα ξεκινησει επιτελους αυτο το ιντερνετομαγαζο, να μην τον ρωταω ολη την ωρα για τιμες.
και απο μενα ενα ευχαριστω στον Ηλια. -
προς CHANIOT αυτος που μου τα ειπε αυτα ειναι ο http://www.alfatherm.gr/ και προς επιβεβαιωση μου εστειλε το μανιουαλ στα ελληνικα που ελεγε
Η θερμάστρα έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει σε καπνοδόχους που βρίσκονται κοντά στην τελική έξοδο. Η θερμάστρα ως και η καπνοδόχο της πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευθεία, και με ελάχιστη οριζόντια σωλήνωση ή ελαφρώς με μια κλίση.
φανταζομαι θα το εχεις.
βεβαια αυτο το λενε ολα τα μανιουαλ απο ολες τις μαρκες ξυλοσομπων , ποιος ξερει τι εμπειρια ειχε ο ανθρωπος με κανα μαλακα πελατη.
πιστευω οτι το α και το ω μετα την τεχνογνωσια που εχουμε λογω ηλια , ειναι οι μονωμενες διπλες ινοχ εξωτερικες σωληνες
και το υψος στην τελικη καθετο.
αλλα αν σου δουλευει ενταξει τωρα χαλαρωσε και απολαυσε την .
α και τιμη αν αναρωτιεσαι πρεπει να ειναι η ιδια με αυτην που αγορασες , αν την πηρες απο αυτον που φανταζομαι.
πως την πηγες σπιτι και την εστεισες τοσα κιλα? -
μιλαμε συνεχως για ξυλοσομπες και ξυλα .
εχουν βρει και ευκαιρεια και ο τελευταιος γυφτος και μας πουλαει πανακριβα τα φρεσκοκομενα νωπα ξυλα .
αλλα
στα περισσοτερα μανιουαλ που διαβαζω λεει
Fuel Wood logs(25 cm length, 30 cm circumference) Lignite briquettes
Maximum dose 2.0 kg/hour 1.55 kg/hourLignite briquettes τι εννοει μηπως εννοει λιγνιτη που χρησιμοποιει η δεη?
λογικα πρεπει να ειναι παμφτηνο αλλα που το βρισκουμε? -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Lignite briquettes τι εννοει μηπως εννοει λιγνιτη που χρησιμοποιει η δεη?
λογικα πρεπει να ειναι παμφτηνο αλλα που το βρισκουμε?μπρικετες με λιγνιτη,γκουγκλησετο.
-
το γκουκλισα αλλα δεν βρικα κανεναν να πουλαει τετοιο πραμα
αν βαλουμε κομματια λιγνιτη μεσα τι διαφορα εχει?δεν ειδα ουτε να πουλιεται λιγνιτης σκετος
αν παω με ενα ντατσουν στην πτολεμαιδα θα με αφησουν να φορτωσω?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
το γκουκλισα αλλα δεν βρικα κανεναν να πουλαει τετοιο πραμα
αν βαλουμε κομματια λιγνιτη μεσα τι διαφορα εχει?δεν ειδα ουτε να πουλιεται λιγνιτης σκετος
αν παω με ενα ντατσουν στην πτολεμαιδα θα με αφησουν να φορτωσω?
οχι με ντατσουν,δεν συμφαιρει με τα μεταφορικα,με επικαθημενο πηγαινε,θα παιξει και καλυτερη τιμη λογικα.
-
[spoiler=:2jslw18b]Lignite briquettes τι εννοει μηπως εννοει λιγνιτη που χρησιμοποιει η δεη?
λογικα πρεπει να ειναι παμφτηνο αλλα που το βρισκουμε?[/spoiler:2jslw18b]
πουλουσε μια εποχη πολυκαταστημα γερμανικων συμφεροντων
καει ωραια αλλα οχι για ζεστη μονο για συντηρηση το λεει κ ο κατασκευαστης
πρωτα ξυλο κ μετα μπριγκετες, αυτο που ενοχλει ειναι η μυρωδια εξω απο το σπιτι
λες κ εισαι η δεη...
http://www.rwe.com/web/cms/de/481952/heizprofi/ -
Ο χρήστης otso έγραψε:
προς CHANIOT αυτος που μου τα ειπε αυτα ειναι ο http://www.alfatherm.gr/ και προς επιβεβαιωση μου εστειλε το μανιουαλ στα ελληνικα που ελεγε
Η θερμάστρα έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει σε καπνοδόχους που βρίσκονται κοντά στην τελική έξοδο. Η θερμάστρα ως και η καπνοδόχο της πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευθεία, και με ελάχιστη οριζόντια σωλήνωση ή ελαφρώς με μια κλίση.
φανταζομαι θα το εχεις.
βεβαια αυτο το λενε ολα τα μανιουαλ απο ολες τις μαρκες ξυλοσομπων , ποιος ξερει τι εμπειρια ειχε ο ανθρωπος με κανα μαλακα πελατη.
πιστευω οτι το α και το ω μετα την τεχνογνωσια που εχουμε λογω ηλια , ειναι οι μονωμενες διπλες ινοχ εξωτερικες σωληνες
α και τιμη αν αναρωτιεσαι πρεπει να ειναι η ιδια με αυτην που αγορασες , αν την πηρες απο αυτον που φανταζομαι.
πως την πηγες σπιτι και την εστεισες τοσα κιλα?ΧΑΜΟΣ! Η σόμπα δούλευε μια χαρά μέχρι τις 3 το πρωί που πήγα για ύπνο, αλλά το πρωί πάλι τα ίδια. Έσταζε από όλες τις ενώσεις των μέσα μπουριών και ιδιαίτερα από τις ενώσεις του κάθετου μπουριού πάνω από τή σόμπα (υπενθυμίζω: τα εσωτερικά οριζόντια μπουριά είναι 2,30 μέτρα και με κλίση προς τα έξω) Τα ζουμιά γλείφανε το κάθετο μπουρί, κατέβαιναν και περνούσαν μέσα από τη σόμπα και χύνονταν στο πάτωμα. Το σπίτι όλο βρωμούσε και συνεχίζει να βρωμοκοπάει. Δεν ξέρω τι να κάνω πια. Σήμερα θα βάλω πυρίμαχη σιλικόνη στις ενώσεις, αλλά τόσα υγρά που βρίσκονται; Προφανώς έχει να κάνει και με το ότι τα ξύλα που αγόρασα δεν είναι ξερά. Σκέφτομαι ως επόμενη λύση να βάλω τα μπουριά ανάποδα (θηλυκό - αρσενικό και όχι αρσενικό - θηλυκό όπως το έχω τώρα), αλλά τότε το ερώτημα είναι: αν τα υγρά πηγαίνουν μέσα στη σόμπα τι θα γίνονται; (αφού το μπουρί δεν πάει κατευθείαν στον θάλαμο καύσης, πώς θα καίγονται;). Άλλη λύση να τοποθετήσω τη σόμπα δίπλα σε εξωτερικό τοιχό, ώστε με μισό μέτρο οριζόντιο μπουρί να βγω έξω, αλλά αυτό δεν με βολεύει καθόλου, αφού πρέπει να αφαιρέσω τον ένα καναπέ και η σόμπα να πάει στην άκρη του σπιτιού και όχι κεντρικά. ή μήπως ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΉΣΩ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ! (μήπως ενδιαφέρεται κανένας;)
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
φανταζομαι θα το εχεις.
πως την πηγες σπιτι και την εστεισες τοσα κιλα?Otso, για την τιμή που αναφέρεις: την πλήρωσα 63ο ευρώ + 30 για μεταφορικά από Αθήνα μέχρι Βόλο. ζητούσε στην αρχή 680+μεταφορικά ακατέβατα. Στην Κρήτη που ήμουν τα Χριστούγεννα την πουλούσαν 800 ευρώ!! απίστευτο! Σε τσέχικο σάιτ η τιμή της είναι 485 ευρώ. Μας κλέβουν!. Όσο για το αγγλικό μανιουαλ δεν μου το έστειλε (ούτε βέβαια απόδειξη), υπήρχε μέσα στη σόμπα ένα τσέχικο μόνο. Το έχεις σε ηλεκτρονική μορφή; Διευκρινίζω: δεν την πήρα από το μαγαζί που αναφέρεις.
-
Φιλε chaniot το πρόβλημα που συναντας έγκειται στη λογική λειτουργιας μιας ενεργειακης σόμπας.
Μια ενεργειακη σόμπα εκμεταλευεται οσο το δυνατον περισσότερο την θερμαντικη ενεργεια των ξύλων αλλά και των καυσαεριων. Ετσι με συνέπεια τα καυσαερια να εχουν χαμηλότερη θερμοκρασια σε σχεση με μια συμβατικη σόμπα. Αρα τα καυσαερια που βγάζει η σόμπα σου είναι σχετικά κρύα και όσο οδεύουν προς την έξοδο κρυώνουν και άλλο Ετσι όποια υγρασια έχουν, υγροποιήται και έχεις το πρόβλημα των σταγονων. Αν προσθεσεις οτι τα ξύλα σου είναι υγρα, η θερμοκρασια είναι ακομη ποιο χαμηλή και η υγρασια καυσαερίων ακόμη περισσότερη.Ετσι φανταζομαι μια μεση λύση είναι να στεγανοποιησεις τα μπουρια και να τα δωσεις κλιση ώστε να 'μαζευεις' τις υγροποιήσεις έξω, ή να φέρεις τη σόμπα όσο το δυνατό ποιο κοντά στο κάθετο καπνοδόχο.
-
Ο χρήστης CHANIOT έγραψε:
φανταζομαι θα το εχεις.
πως την πηγες σπιτι και την εστεισες τοσα κιλα?ΧΑΜΟΣ! Η σόμπα δούλευε μια χαρά μέχρι τις 3 το πρωί που πήγα για ύπνο, αλλά το πρωί πάλι τα ίδια. Έσταζε από όλες τις ενώσεις των μέσα μπουριών και ιδιαίτερα από τις ενώσεις του κάθετου μπουριού πάνω από τή σόμπα (υπενθυμίζω: τα εσωτερικά οριζόντια μπουριά είναι 2,30 μέτρα και με κλίση προς τα έξω) Τα ζουμιά γλείφανε το κάθετο μπουρί, κατέβαιναν και περνούσαν μέσα από τη σόμπα και χύνονταν στο πάτωμα. Το σπίτι όλο βρωμούσε και συνεχίζει να βρωμοκοπάει. Δεν ξέρω τι να κάνω πια. Σήμερα θα βάλω πυρίμαχη σιλικόνη στις ενώσεις, αλλά τόσα υγρά που βρίσκονται; Προφανώς έχει να κάνει και με το ότι τα ξύλα που αγόρασα δεν είναι ξερά. Σκέφτομαι ως επόμενη λύση να βάλω τα μπουριά ανάποδα (θηλυκό - αρσενικό και όχι αρσενικό - θηλυκό όπως το έχω τώρα), αλλά τότε το ερώτημα είναι: αν τα υγρά πηγαίνουν μέσα στη σόμπα τι θα γίνονται; (αφού το μπουρί δεν πάει κατευθείαν στον θάλαμο καύσης, πώς θα καίγονται;). Άλλη λύση να τοποθετήσω τη σόμπα δίπλα σε εξωτερικό τοιχό, ώστε με μισό μέτρο οριζόντιο μπουρί να βγω έξω, αλλά αυτό δεν με βολεύει καθόλου, αφού πρέπει να αφαιρέσω τον ένα καναπέ και η σόμπα να πάει στην άκρη του σπιτιού και όχι κεντρικά. ή μήπως ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΉΣΩ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ! (μήπως ενδιαφέρεται κανένας;)
Aυτο που περιγραφεις παρατηρειται μονο οταν εχει σβησει η σομπα κ με εξωτερικη θερμοκρασια πολυ χαμηλη (παγωνιες) αν ναι ,τοτε πρεπει να βρεις ενα τροπο να αεριζεται το καθετο εξωτερικο μπουρι (εσωτερικα)
Αντιμετωπιζα το ιδιο προβλημα με την εξωτερικη καμιναδα του καλοριφερ ,σε σημειο που πλημμυριζε το υπογειο -
CHANIOT
μονο 1,2 καθετο και οριζοντιο 3,5 μ
ποσο απο τα 3,5μ ειναι μεσα και ποσο εξω?
και το οριζοντιο αφου σηκωσες την σομπα 12 εκ , απο την εσωτερικη γωνια εχει κληση προς τα κατω μεχρι την εξωτερικη
σωστα?
οποτε ολες οι υγροποιησεις πρεπει να φευγουν απο την εξωτερικη γωνια .
τι διαολο τρεχει μεσα στην σομπα ? υγροποιησεις του 1,2 καθετου? και ποσες μπορει να ειναι αυτες? -
Μηπως εχεις τις ραφες της σωληνας απο την κατω πλευρα(στο οριζοντιο κομματι) ;Επισης μηπως δεν εχουν κουμπωσει καλα μεταξυ τους οι σωληνες;
-
Ο χρήστης otso κλπ έγραψε:
....- Κόψτε την πλάκα.
- Έχουμε πει πολλές φορές, ότι στην Ελλάδα μας λείπουν οι πραγματικοί επαγγελματίες. Τώρα με την 'κρίση', εν τω μεταξύ, οι 'επαγγελματιες' των τζακιών κλπ 'ενεργειακών' συστημάτων θέρμανσης ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια...
- Ελπίζω να μην φάνηκε ποτέ σε κανέναν ότι προσπαθώ να πουλήσω τπτ μέσω του φόρουμ, δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση. Κουβέντα κάνουμε, κ ο καθένας λέει αυτά που γνωρίζει. Πάντα κάποιος ξέρει παραπάνω, πάντα αυτός που ξέρει λιγότερα μαθαίνει κάτι. Κ εγώ έχω μάθει πολλά, εδώ μέσα.
ΧΑΜΟΣ! .....
Μόνωσε (έστω πρόχειρα) το εξωτερικό τμήμα, κ δες αν υπάρχει διαφορά. Αλλιώς βάλε την αλουμινοταινία, κ ας μην σου αρέσει, κ δώσε κλίση σε όλα τα τμήματα προς το 'σύστημα αποχέτευσης' στην γωνία, κ βάλε τα κομμάτια το ένα μέσα στο άλλο θηλυκό πρώτα / αρσενικό πάνω του, με το αρσενικό να 'βλέπει' πάντα προς την γωνία με την 'αποχέτευση'.
Ελπίζω να το έγραψα κατανοητά, αν κ όταν το διάβασα ... μπερδεύτηκα.
Αν μπερδεύτηκες κ εσύ, να σου δώσω με πμ το τηλ να μιλήσουμε. Μόνον μην σε πιάνει πανικός. -
Δεν έχεις δώσει την εντύπωση οτι προσπαθείς να πουλήσεις τίποτα, αντίθετα μας έχεις καταυποχρεώσει όλους με τις γνωσεις που απλόχερα και αφιλοκερδώς μας χαρίζεις...! Ελπίζω να έχεις κάνει και καμμιά πώληση και να έχεις βγάλει τα έξοδα του κόπου σου με τόσα πόστ εδω μέσα...!
-
Καλησπερα σας, ειμαστε στην αναζητηση ξυλοσομπας , δεν ξερω ομως ποια να παρουμε διαβαζω διαφορα και δεν εχουμε καταληξη καπου . ακουω συνεχεια για μια prity την γνωριζει καποιος? το σπιτι μας ειναι 150τμ μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες ? ευχαριστω
-
@ Spartan
Τώρα που το σκέπτομαι, ... όχι.Ο χρήστης nora έγραψε:
Καλησπερα σας, ειμαστε στην αναζητηση ξυλοσομπας , δεν ξερω ομως ποια να παρουμε διαβαζω διαφορα και δεν εχουμε καταληξη καπου . ακουω συνεχεια για μια prity την γνωριζει καποιος? το σπιτι μας ειναι 150τμ μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες ? ευχαριστω150 m2 και prity? Είναι φτηνές, κατασκευασμένες στην Βουλγαρία.
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις μερικές σελίδες κ ό, τι θέλεις ρώτα. -
σορρυ που θα σας ζαλισω , αλλα που να διαβασω σελιδες? οτι ακουω και διαβαζω απο τα forum !κοιταω σε site για ξυλοσομπες αλλα δεν βγαζω ακρη γνωριζετε να μου πειτε που να κοιταξω σωστα ωστε να παρουμε μια σωστη ξυλοσομπα ευχαριστς και παλι για την γρηγορη απαντηση¨)
-
Αν θες πραγματικά να μάθεις, πάρε το παρόν θέμα και διάβασε το από την αρχή. Ό,τι δεν σου φανεί χρήσιμο, παράκαμψέ το. Αλλά θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες, και μετά θα ξέρεις πού να προσανατολιστείς ή θα μπορέσεις να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο.
-
οκ ηδη αυτο κανω ευχαριστω πολυ και οτι χρειαστω θα σας ρωτησω !!
Ξυλόσομπα