-
απ τις τιμες που ειχες δημοσιευσει εδω μεσα?
η απο τις τιμες τιμοκαταλογου ?
-
Καλησπέρα και καλή χρονια,
Θέλω να βάλω ξυλόσομπα αλλά η θέση της είναι δίπλα από την εξώπορτα. Μόνο εκεί μπορεί να μπει. Η καμινάδα θα ανέβει 2,5μ και μετά θα πάει οριζόντια 5μ σε άλλο δωμάτιο και θα ανέβει άλλα 3μ απ'εξω. Τι πρέπει να κοιτάξω για να μην καπνίζει; Μετά βλεπω ότι βάζουν στις ενώσεις αλουμινόχαρτο που είναι αηδία. Δεν ξέρω γιατί το βάζουν αλλά αν πρέπει κάτι να βάζεις υπάρχει κάτι άλλο? Ευχαριστω -
δεν πρέπει να πάει καθόλου οριζόντα .... μετακίνησε έπιπλα , βόλεψε το κάπου που να πάει κατευθείαν επάνω ...
-
Παιδες όποιος γνωρίζει για μπρικετες ξυλου μπορει να μου πει αν ισχυει κατι σαν και αυτό???
1 τονος μπρικετες αντιστοιχει σε 3.7 τονους καυσόξυλα
1 μπρικετα(1kg) εχει μόλις 4.8% υγρασια, αφηνει 0.5% σταχτη και αποδιδει 4.900kcal/kg -
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
Παιδες όποιος γνωρίζει για μπρικετες ξυλου μπορει να μου πει αν ισχυει κατι σαν και αυτό???
1 τονος μπρικετες αντιστοιχει σε 3.7 τονους καυσόξυλα
1 μπρικετα(1kg) εχει μόλις 4.8% υγρασια, αφηνει 0.5% σταχτη και αποδιδει 4.900kcal/kg1 κιλό καλό ξύλο αποδίδει (περίπου) 4.000 θερμίδες. Το 3πλάσιο του 4 δεν είναι 4,9, πόσο μάλλον το 3,7χ!
Περίπου 850 - 900 θερμίδες ανά κιλό περισσότερες από το ξύλο έχουν οι μπρικέτες.
Μέγιστη υγρασία (βάσει προδιαγραφών) είναι το 12%. Συνήθης γύρω στο 8 - 9%.απ τις τιμες που ειχες δημοσιευσει εδω μεσα?
η απο τις τιμες τιμοκαταλογου ?Καλά αφεντικό, αποφάσισέ το εσύ κ βλέπουμε.
-
1 τόννος χλωρά τώρα = 700 κιλά μετά από ένα καλοκαίρι και 600 κιλά μετά από 2 καλοκαίρια ...
Να λέμε όλες τις λεπτομέριες .... οι 4000 είναι σχετικό με την ξυλία κλπ κλπ κλπ , πιο δίκαιο νούμερο θεωρώ το 3500kcal εκτός πια αν έχεις ρίζες ελιάς ...
Αν σου τελείωσαν τα ξερά ξύλα , παίρνεις αναγκαστικά μερικές μπριγκέτες προκειμένου να αποδίδει ...
Γενικά η μπριγκέτα κρατάει θράκκα περισσότερη ώρα και άλλα , αλλά να είναι 3,7 φορές , αποκλείεται ... πες 2 φορές και .έ.ε μέσα ... αυτό με την στάχτη πες καλύτερα 2 εως 5% , η υγρασία παίζει γύρω στο 7%ililias που έχει ξύλα με 8-9% υγρασία ; οι μάντρες που βλέπω εγώ , χλωρά τα φέρνουν και χλωρά τα πουλάνε ... Εντάξει δεν είναι όλοι το ίδιο άθλιοι , αλλά οι περισσότεροι είναι ...
-
Όχι ξύλα με 8 - 9 % υγρασία, μπρικέτες και πέλετ. Τα ξύλα βάσει προδιαγραφών έχουν μέγιστη 20% (τα υπόλοιπα, είπαμε, 12%).
Όταν συγκρίνουμε, συγκρίνουμε βάσει προδιαγραφών. Τα χλωρά ξύλα, έχουμε πει, ΔΕΝ τα καίμε: τα φυλάμε για την επόμενη χρονιά. Δεν έχουν απόδοση, καπνό κ πίσα βγάζουν αντί θερμότητας.ΥΓ. Αν θέλουμε να κάνουμε σύγκριση, ας συγκρίνουμε την τιμή των (έστω χλωρών) ξύλων με την τιμή της μπρικέτας. Αν είναι τριπλάσια+ της μπρικέτας, όσο κ αν χάσει το ξύλο κερδισμένοι είμαστε.
ΥΓ2. Ζύγισα φέτος μια ποσότητα φρέσκων ξύλων (δρυς κ πουρνάρι) που ήθελαν να μου πουλήσουν με 140 Ε τον τόνο (κ δεν πήρα) κ θα τα ξαναζυγίζω κάθε 6 μήνες. Θεωρώ απίθανο να χάσουν το 40% που λες, αλλά θα δούμε.
-
Ελιά φετινή καίγεται όπως περίπου καίγονται τα περσινά ξύλα(πουρναρια). Ούτε κάπνα, ούτε λερώνεται το τζάμι. Και κρατάει περισσότερο.
Φετινά πουρνάρια δεν καίγονται με τίποτα.Παίζει κάτι με την ελιά σαν ξύλο;;
-
Re: Ξυλόσομπα
Δημοσίευσηαπό Greq » 11/01/12 15:45
Καλησπέρα και καλή χρονια,
Θέλω να βάλω ξυλόσομπα αλλά η θέση της είναι δίπλα από την εξώπορτα. Μόνο εκεί μπορεί να μπει. Η καμινάδα θα ανέβει 2,5μ και μετά θα πάει οριζόντια 5μ σε άλλο δωμάτιο και θα ανέβει άλλα 3μ απ'εξω. Τι πρέπει να κοιτάξω για να μην καπνίζει; Μετά βλεπω ότι βάζουν στις ενώσεις αλουμινόχαρτο που είναι αηδία. Δεν ξέρω γιατί το βάζουν αλλά αν πρέπει κάτι να βάζεις υπάρχει κάτι άλλο? ΕυχαριστωΔημοσίευσηαπό N1k0s S » 11/01/12 16:23
δεν πρέπει να πάει καθόλου οριζόντα .... μετακίνησε έπιπλα , βόλεψε το κάπου που να πάει κατευθείαν επάνω ...Αν δεν πάει οριζόντια τότε πως μου λένε ότι στα παλιά σπίτια περναγε από όλα τα δωμάτια? Με το αλουμινόχαρτο ξέρει κανείς τίποτα?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ελιά φετινή καίγεται όπως περίπου καίγονται τα περσινά ξύλα(πουρναρια). Ούτε κάπνα, ούτε λερώνεται το τζάμι. Και κρατάει περισσότερο.
Φετινά πουρνάρια δεν καίγονται με τίποτα.Παίζει κάτι με την ελιά σαν ξύλο;;
To εχουμε γραψει απειρες φορες ειναι το καλυτερο κ πιο καθαρο ξυλο κ καιγεται θαυμασια κ φρεσκοκομενη ,μαλιστα παραγει ηχους που σε νανουριζουν
Να τα βαζεις το βραδυ αργα για να βρισκεις καρβουνα το πρωι κ να μην παιδευεσαι καθε πρωι να αναβεις φωτιαΥΓ αυτο συμβαινει με τα κλαδια ελιας κ οχι με την ριζα
-
Εγω χρησιμοποιω κυβους προσαναμματος .Πολυ πρακτικοι
http://www.lidl.com.cy/cps/rde/xchg/SID ... _13123.htm
Βεβαια στο τοπικο λιντλ τους εχει 1,19€ -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βεβαια στο τοπικο λιντλ τους εχει 1,19€καλη τιμη ειναι Βιλλ,γυρω στο 0,75 εχουν χοντρικη
εγω αναβω με ανοιχτα κουκουναρια που μαζευω το καλοκαιρι απο ενα κτημα στο χωριο μου.Εχω γεμισει 2 μεγαλες σακουλες σκουπιδιων σαν αυτες των Δημων,και 3-4 αρκουν για να παρουν τα μικρα κλαδια φωτια.
Ο τζαμπας ζειεντιτ προσαναμματα σε κυβακια υπαρχουν 2 ειδων,τα οικολογικα και τα μη οικολογικα.Τα οικολογικα ειναι τα σκουρα χρωματος,τα αλλα ειναι λευκα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Βεβαια στο τοπικο λιντλ τους εχει 1,19€καλη τιμη ειναι Βιλλ,γυρω στο 0,75 εχουν χοντρικη
εγω αναβω με ανοιχτα κουκουναρια που μαζευω το καλοκαιρι απο ενα κτημα στο χωριο μου.Εχω γεμισει 2 μεγαλες σακουλες σκουπιδιων σαν αυτες των Δημων,και 3-4 αρκουν για να παρουν τα μικρα κλαδια φωτια.
Ο τζαμπας ζειεντιτ προσαναμματα σε κυβακια υπαρχουν 2 ειδων,τα οικολογικα και τα μη οικολογικα.Τα οικολογικα ειναι τα σκουρα χρωματος,τα αλλα ειναι λευκα.
Στην Κυπρο ομως το εχουν 0,89€
Τα λευκα αγοραζω ως πιο φτηνα.Ωραια τα κουκουναρια αλλα ποιος τα μαζευει; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βεβαια στο τοπικο λιντλ τους εχει 1,19€Οντως ειναι ευκολια αλλα βρωμανε
Πρασινο οινοπνευμα ,λιγο βαμβακι ,10 κουκουναρια κ την συνεχεια την ξερεις .
Ειναι διαφορετικα με το τζακι κ θελει αλλη τακτικη ,προπαντος δεν πρεπει να σβησει τελειως -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην Κυπρο ομως το εχουν 0,89€
Τα λευκα αγοραζω ως πιο φτηνα.Ωραια τα κουκουναρια αλλα ποιος τα μαζευει;σε 10 λεπτα εαν βρεις πολλα (πεσμενα στο χωμα οχι να τα κοβεις εσυ)σε πευκοδασος εχεις τελειωσει.Εαν πας να τα μαζεψεις κοβωντας τα πανω απο δενδρα ειναι χρονοβορο.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Βεβαια στο τοπικο λιντλ τους εχει 1,19€Οντως ειναι ευκολια αλλα βρωμανε
Πρασινο οινοπνευμα ,λιγο βαμβακι ,10 κουκουναρια κ την συνεχεια την ξερεις .
Ειναι διαφορετικα με το τζακι κ θελει αλλη τακτικη ,προπαντος δεν πρεπει να σβησει τελειωςτα ασπρα βρωμανε Γιωργο,την αλλη φορα παρε απο τα καφε(οικολογικα) αυτα δεν βρωμανε,αλλα δεν ειναι και τοσο καλο προσαναμμα οσο τα ασπρα κυβακια.
Παντως οντως το τζακι για να κραυας την φλογα σε σωστο επιπεδο,ωστε να μην καις πολλα ξυλα αλλα και να μην σβηνει θελει μαεστρια,που για να πω την αληθεια δεν την εχω βρει ακομα με τα ξυλα γεματα υγρασια που αγοραζω τωρα τελευταια. -
Δεν εχω καταλαβει να μυριζουν στην σομπα που τα χρησιμοποιω.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
CHANIOT φιλε μου καλοριζικη μην απογοητευεσαι πριν καν την βαλεις .επειδη ηταν η πρωτη μου επιλογη ,(και ολων των φτωχων που δεν θα ηθελαν να πεσουν σε βουλγαρικες λυσεις) οταν ξεκινησα αυτο το θεμα (ακομα δεν εχω αγορασει) θα ηθελα και φανταζομαι και αρκετα αλλα μελη μια ψυχραιμη αναφορα
γυρω απο αυτη την σομπα. φανταζομαι θα την εχεις συνδεση μεχρι τωρα και θα την εχεις αναψει.φανταζομαι θα το ηξερες οτι ολες γενικα οι σομπες παιρνουν αρκετα μικροτερα ξυλα απο τα τζακια και οχι μονο αυτη.
η δικη μου ενσταση ειναι οτι απ οτι διαβασα στο μανιουαλ , οταν δεν εχεις φαγητο στο φουρνο η πορτα πρεπει να ειναι ανοιχτη. καθως εχω τρια πιτσιρικια που τρεχουν συνεχως στο σπιτι.
επισης σε καποιον που ειχα παρει τηλ για τιμη οταν του ειπα πως θα βγαινει το μπουρι μου ειπε οτι δεν μου την πουλαει
επειδη δεν πρεπει να εχει σχεδον καθολου οριζοντιο σωληνα αλλιως θα καπνιζει.
α φτιαξτε και κανα φαγητο και πες μας πως πηγε . ο μονος που εχει γραψει για τον φουρνο της σομπας τουκαι μαλιστα με τα καλυτερα λογια ειναι o kyr80 αλλα αυτουνου η σομπα ειναι αλλης κατηγοριας που δεν την φτανουμε .
Ηλια (ililias) πλησιαζουν εκπτωσεις ηδη η ζητηση θα εχει πεσει (οσοι ηταν να παρουν πηραν) να περιμενουμε μια πτωση τιμων?
ας πουμε 20%και καλη χρονια σε ολους . προπαντων με υγεια παιδια
Otso να σαι καλά για τα ενθαρρυντικά λόγια. Την σόμπα μόλις σήμερα την τοποθέτησα και τα νέα είναι και καλά και κακά. Το καλό είναι ότι ζεσταίνει πολύ, έχει πολύ καλή απόδοση, από το πρωί μέχρι τώρα δεν έχουμε ανάψει καθόλου καλοριφέρ, σε ένα σπίτι περίπου 100 τ.μ., μονοκατοικία, εκτεθειμένη από παντού, με εξωτερική θερμοκρασία τώρα 6 βαθμούς και εωτερική 20 στον ενιαίο χώρο (γύρω στα 60τ.μ). Και μάλιστα με τα περισσότερα ξύλα να είναι πουρνάρια δροσερά! Δεν μαγειρέψαμε ακόμα, αλλά έβαλα απόψε μερικές πατάτες στον φούρνο και σε 20 λεπτά ήταν έτοιμες! Ο φούρνος όταν είναι ανοιχτός εκπέμπει πολύ θερμότητα, η οποία είναι κρίμα να 'χάνεται', για αυτό έχω την πόρτα ή εντελώς ανοιχτή, ή ελάχιστα ανοιχτή: Έχω και εγώ δύο πιτσιρίκια (6 και 4 ετών) θηρία ανήμερα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα, που πιστεύω όμως ότι θα λυθεί. Θα εξοικειωθούν σιγά σιγά, θα μάθουν. Τώρα τα κακά. Έβαλα τα μπουριά θηλυκό-αρσενικό, ώστε να μην καπνίζει, και όντως δεν καπνίζει, αλλά **στάζει από όλες τις ματίσεις. **Δεν ξέρω τι μπορώ να βάλω εκεί. Κάπου είχα διαβάσει ότι υπάρχει πυρίμαχη σιλικόνη. Κάποιο άλλο υλικό; Ή μήπως πρέπει να βγάλω τα μπουριά και να τα ξαναβάλω ανάποδα; Μπελάς. Το κακό είναι ότι στάζει και έξω! Η γωνία του μπουριού η εξωτερική είναι inox (40 ευρώ) αλλά στάζει γύρω - γύρω στη μάτισή της (λάθος του κατασκευαστή). Τα μπουριά είναι: 1.20 ύψος στην αρχή, μετά 3,5 μέτρα οριζόντιο, και πάνω στο οριζόντιο έχει τοποθετηθεί η γωνιά μαζί με το καπέλο. Αυτό θα το διορθώσω αύριο, θα προσθέσω ένα μέτρο όρθιο για να τραβάει καλύτερα. Τα εσωτερικά μπουριά είναι 0,5 με σμάλτο (18 ευρώ το μέτρο), τα εξωτερικά inox. Το σπίτι γεμάτο κουβάδες, όπως τον παλιό καλό καιρό...
Ελπίζω να βοήθησα λίγο -
Αν σου σταζει μεσα εχεις λαθος κλιση στις σωληνες.Θα πρεπει να τις σηκωσεις λιγο ,τοσο ωστε να σηκωθουν μεσα και να χαμηλωνουν εκτος σπιτιου οποτε και να σταζει εξω .Θα πρεπει εξω να βαλεις μια γωνια με αποληξη και να σταζει απο εκει.Λαστιχο απο εκει και να καταληγει σε ενα κουβα.
-
Bill μάλλον αυτή που λες είναι η λύση: να δώσω πιο πολύ κλίση προς τα έξω (κάτι που σημαίνει δυστυχώς ότι πρέπει να σκάψω τον τοίχο). Εξω έχω γωνιά (inox) με απόληξη, με λάστιχο και δοχείο, αλλά στάζει σε τρία σημεία στην κάτω μεριά και μόλις λίγα υγρά φεύγουν από το λάστιχο.
Ξυλόσομπα