-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κ λέμε ότι δεν έχει λόγο / τρόπο / ενδιαφέρον ο εργαζόμενος να το μάθει. Κ το λέει κ ο άλλος, που το παίζει αριστερός!
Εδώ πάει το 'θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο'...Εσύ το παίζεις εργοδότης και ακόμα να καταλάβεις ότι εργοδοτικές εισφορές μικτά-καθαρά;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κ λέμε ότι δεν έχει λόγο / τρόπο / ενδιαφέρον ο εργαζόμενος να το μάθει. Κ το λέει κ ο άλλος, που το παίζει αριστερός!
Εδώ πάει το 'θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο'...Εσύ το παίζεις εργοδότης και ακόμα να καταλάβεις ότι εργοδοτικές εισφορές μικτά-καθαρά;
Τι?
-
Θα κόψω φλέβες σήμερα.
Λοιπόν, από παλιά απόδειξη μισθοδοσίας που έτυχε να έχω μαζί μου, αναγράφονται (αντιγράφω όπως ακριβώς είναι):
- ΜΙΚΤΑ
- ΚΑΘΑΡΑ
- ΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ 131
- ΤΣΜΕΔΕ ΣΥΝΤΑΞΗΣ > 5ΕΤ ΠΑΛΑ
- ΤΣΜΕΔΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ > 5ΕΤ ΠΑ
- Κ.Υ.Τ.
- ΦΟΡΟΣ
Over and out από εμένα. Πάω να ακούσω Deicide.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το μόνο σου επιχείρημα είναι ότι ως εργαζόμενος πρέπει να γνωρίζει τα του μαγαζιού που του δίνει για να φάει.Γι' αυτό λέω, μόνος σου μιλάς, μόνος σου απαντάς.
Το ΜΟΝΟ που είπα, είναι ότι καλό είναι ο εργαζομενος να ξέρει πόσα (ΣΥΝΟΛΙΚΑ) λ7 του παίρνει το Κράτος, κ πως τα διαχειρίζεται. Τα άλλα είναι δικά σου, που μάλλον θα ήθελες να είχα πει.ΥΓ. Έχει κ αλλού στον κόσμο ΙΚΑ?
-
Στη σύμβαση υπογράφεις με κάποιον να έχει μικτές αποδοχές 3.000€
Στο σημείωμα που του δίνεις κάθε μήνα, στο σύνολο αποδοχών λέει 3.000€
Από αυτά περιγράφει αναλυτικά τι κρατήσεις ΤΟΥ γίνονται επί των 3.000€
Αυτά μπορεί να τα 'δίνει' ο εργοδότης αλλά ονομάζονται εργατικές εισφορές [γιατί άραγες]Αυτά που πληρώνεις γι' αυτόν κάθε μήνα είναι 3.000;
Όχι.
Τη διαφορά τη βλέπει κάπου γραμμένη ως νούμερο;
Όχι.
Αυτή η διαφορά, των 3.000€ από αυτά που πληρώνει συνολικά ο εργοδότης ονομάζονται εργοδοτικές εισφορές [γιατί άραγες] -
Το μόνο σου επιχείρημα είναι ότι ως εργαζόμενος πρέπει να γνωρίζει τα του μαγαζιού που του δίνει για να φάει.
Γι' αυτό λέω, μόνος σου μιλάς, μόνος σου απαντάς.
Αφού σων και ντε πρέπει να πεις την παπαριά σου, προφανώς.
-
Πρωϊνιάτικα τσακωμός για τις εργοδοτικές εισφορές!
Ηρεμία ρε σεις! -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Θα κόψω φλέβες σήμερα.Λοιπόν, από παλιά απόδειξη μισθοδοσίας που έτυχε να έχω μαζί μου, αναγράφονται (αντιγράφω όπως ακριβώς είναι):
- ΜΙΚΤΑ
- ΚΑΘΑΡΑ
- Κ.Υ.Τ.
- ΦΟΡΟΣ
Θα το πω για τελευταία (κ εγώ) φορά:
ΑΚΡΙΒΩΣ! Εκτός απ' αυτά, σου παίρνουν κ τις βαφτισμένες 'εργοδοτικές' εισφορές. ΔΙΚΑ ΣΟΥ χρήματα, δουλεμένα από εσένα. Αλλά δεν σου το λέει κανείς, κ εσύ δεν ενδιαφέρεσαι να το μάθεις γιατί ακούς 'εργοδοτικές' κ νομίζεις ότι άλλος πληρώνει.
Λοιπόν, σου έχω νέα, ΕΣΥ, εργαζόμενε (όχι Ernani, γενικά μιλάω ), εργάστηκες γι' αυτά τα λ7, δικά σου είναι, από εσένα τα παίρνουν. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ηρεμία ρε σεις!Όχι ρε συ, ο mjakob τσακώνεται με κάτι φαντάσματα. Εγώ τον αγαπάω κ καταλαβαίνω ότι δεν κατάλαβε.
-
Ρε, του τα δίνεις γραμμένα τα 'βαφτισμένα';
Απάντα ένα ναι ή όχι.
Γιατί ούτε στη σύμβαση, ούτε στο standard λογιστικό σημείωμα μισθοδοσίας γράφονται.Τώρα, αν θες να παίξουμε το παιχνιδάκι 'ποια λεφτά είναι δουλεμένα από τον εργαζόμενο', ξαναπάμε στο να του δίνεις πληρη λογιστικά στοιχεία για όλη σου την επιχείρηση, γιατί όλα τα λεφτα της επιχείρησης από τους εργαζομένους είναι δουλεμένα [αφού θες να στο παίξω αριστερός]
-
Που είναι και ο παπάς να κάνει κανένα ευχέλαιο;;;;
-
Ηρεμία ρε σεις!μαλώνουν τα αφεντικά
-
Θα κόψω φλέβες σήμερα.
Λοιπόν, από παλιά απόδειξη μισθοδοσίας που έτυχε να έχω μαζί μου, αναγράφονται (αντιγράφω όπως ακριβώς είναι):
- ΜΙΚΤΑ
- ΚΑΘΑΡΑ
- Κ.Υ.Τ.
- ΦΟΡΟΣ
ΑΚΡΙΒΩΣ! Εκτός απ' αυτά, σου παίρνουν κ τις βαφτισμένες 'εργοδοτικές' εισφορές. ΔΙΚΑ ΣΟΥ χρήματα, δουλεμένα από εσένα. Αλλά δεν σου το λέει κανείς, κ εσύ δεν ενδιαφέρεσαι να το μάθεις γιατί ακούς 'εργοδοτικές' κ νομίζεις ότι άλλος πληρώνει.
Λοιπόν, σου έχω νέα, ΕΣΥ, εργαζόμενε (όχι Ernani, γενικά μιλάω ), εργάστηκες γι' αυτά τα λ7, δικά σου είναι, από εσένα τα παίρνουν.Εσυ θα μας τρελανεις, αφου και τις εργοδοτικες και τις εργατικες εισφορες ο εργοδοτης τις πληρωνει, αφου αναλογουν σε εργασια που λαμβανει και υποχρεωσεις στο κρατος , γιατι επιμενεις?
Ο εργαζομενος γιατι να ξερει το συνολικο κοστος ? Που θα του χρησιμεψει ?
-
γιατί οι αστούληδες θεωρούν ότι η αξία της εργασίας ισούται με το κόστος του εργαζομένου για τον εργοδότη.
Το κέρδος τους το δίνει ο Θεός.
-
Α.... καταλαβα.. τωρα βγαινει νοημα....
-
Θα κόψω φλέβες σήμερα.
- ΜΙΚΤΑ
- ΚΑΘΑΡΑ
- Κ.Υ.Τ.
- ΦΟΡΟΣ
Λοιπόν, σου έχω νέα, ΕΣΥ, εργαζόμενε (όχι Ernani, γενικά μιλάω ), εργάστηκες γι' αυτά τα λ7, δικά σου είναι, από εσένα τα παίρνουν.Ξαναλέω, ότι έχω συνείδηση του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αλλά όπως είδες αγαπητέ, η πληροφορία σχετικά με τις εργοδοτικές εισφορές ΔΕΝ αναγράφεται πουθενά, ούτε στη σύμβαση. Επομένως ο εργαζόμενος δεν έχει πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Οπότε ζητάς εσύ να έχει πρόσβαση ο εργαζόμενος στα λογιστικά στοιχεία της εταιρίας;
Και κάτι ακόμα. Πέρυσι που πήγα να ανανεώσω το βιβλιαρίο υγείας στο ΤΣΜΕΔΕ, διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με τις εισφορές κάποιων παλαιότερων μηνών. Ε λοιπόν, το θέμα διευθετήθηκε από το HR της εταιρίας μου και το ΤΣΜΕΔΕ, γιατί εγώ ΔΕΝ είχα πρόσβαση σε κάποια δεδομένα γιατί όπως μου εξήγησαν ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.
-
Ηρεμία ρε σεις!Μάλλον οι εργοδοτικές εισφορές είναι το πρόσχημα, φίλτατε.
-
Για να βοηθήσω την κουβέντα...
Ερώτηση:
Αν αύριο το κράτος έδινε την επιλογή να μην πληρώνει κανείς ασφαλιστικές εισφορές, ούτε ο εργοδότης, ούτε ο εργαζόμενος και αντί αυτού να ήταν απλώς υποχρεωτικό να ασφαλιστεί ο εργαζόμενος ιδιωτικά, πόσα θα έπαιρνε στην τσέπη του?- Μικτό μισθό
- Μικτό μισθό - Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών
- Μικτό μισθό + εργοδοτικές εισφορές
- Μικτό μισθό + εργοδοτικές εισφορές - Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Που είναι και ο παπάς να κάνει κανένα ευχέλαιο;;;;+οο.
Του δίνω γραμμένο εκείνο που ο Νόμος μου λέει να του δίνω γραμμένο, ρε mjacob. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα πληρώνει, όμως, έτσι δεν είναι?
@nikospappas
Ποιός πάει τα λ7 στο ταμείο (πχ το ΙΚΑ) μετράει, ή από ποιού την εργασία (κ την τσέπη) βγαίνουν?
Οι εργοδότες θα προτιμούσαν να τα δίνουν όλα στους εργαζόμενου κ να βγάζουν αυτοί άκρη με τα ταμεία τους, τα ταμεία όμως θέλουν τους εργοδότες γιατί ... τρέχα πιάσε τον εργαζόμενο με τα λ7 στην τσέπη.Ο εργαζόμενος, είπα, καλό είναι να ξέρει πόσα του κρατάει το κράτος κ πως τα διαχειρίζεται. Αν η αριστερή ιδεολογία λέει άλλα, πάω πάσο.
@Ernani
Το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς το μαθαίνεις (αν δεν έχεις όρεξη να ψάχνεις σε νόμους κ διατάξεις) με ένα απλό τηλεφώνημα στο ταμείο σου. Δεν ξέρω με λεπτομέρειες τι συμβαίνει στο κάθε ταμείο, στην πραγματικότητα δεν ξέρω λεπτομέρειες για κανένα (ούτε καν το δικό μου), αλλά αυτό το 'εργοδοτικές' με βαράει σφαλιάρες κάθε φορά που το βλέπω. Τεσπα, κάτι μου λέει ότι όσοι είχαν όρεξη για συζήτηση, συνεννοήθηκαν. Οι άλλοι... -
Ο χρήστης soutzoukis έγραψε:
Για να βοηθήσω την κουβέντα...Ερώτηση:
Αν αύριο το κράτος έδινε την επιλογή να μην πληρώνει κανείς ασφαλιστικές εισφορές, ούτε ο εργοδότης, ούτε ο εργαζόμενος και αντί αυτού να ήταν απλώς υποχρεωτικό να ασφαλιστεί ο εργαζόμενος ιδιωτικά, πόσα θα έπαιρνε στην τσέπη του?- Μικτό μισθό
- Μικτό μισθό - Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών
- Μικτό μισθό + εργοδοτικές εισφορές
- Μικτό μισθό + εργοδοτικές εισφορές - Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών
Το 4 (όπου υπάρχει ΦΜΥ, αλλιώς το 3)
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....