-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mεγιά Σπύρο...Και στο δικό μου VTS αυτός ο ήχος της σκούπας είναι όλα τα λεφτά, πολύ ψάρωμα για τους γύρω!
Εχω πιάσει το εαυτό μου τώρα τον χειμώνα με ανοικτό παράθυρο για να την ακούω...σε ευχαριστω.
Με τη σκουπα κανω και εγω το ιδιο οταν περναω καμια φορα απο τουνελ! -
Σπυρο η σκουπα ειναι Delonghi?????
Για λεγε καλος ο ηχος???
-
Βαγγελη η σκουπα δεν μπηκε τωρα, σημερα απλα μπηκε το προγραμμα!
Κατα τα αλλα, ναι μια χαρα ειναι η σκουπα, διαβασε και εδω... http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... c&start=45 στο τελος της σελιδας και στις επομενες που εχω και μετρησεις επιδοσεων
-
Ωραιος....
Και το Revo πρεπει να βοηθαει...
Βαλε και ενα επωνυμο τελικο και εισαι κομπλε... θα δωσει και αυτο κατιτις.. -
Εκτος απο τα λιγα αλογα που θα δωσει, θα δωσει και εναν συνεχες θορυβο στο ταξιδι που δεν μου αρεσει καθολου!!!
Οποτε δεν θα ασχοληθω αλλο με το μοτερ
-
Χαίρομαι για τις σκούπες σας.
Τώρα, αν δεν σας κάνει κόπο. μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς είναι, πόσο κοστίζουν και αν, εκτός από το σκουποεφέ που περιγράφετε, προσφέρουν κάτι ουσιαστικό; Επίσης αν βλάπτουν τη μακροβιότητα του κινητήρα και αν αυξάνουν την κατανάλωση (σε accent/astra 1400 αξίζει να βάλεις τέτοιο πράγμα; ).
Ευχαριστώ. -
ριξε μια ματια στο λινκ πιο πανω, και στο αλλο που θα βρεις εκει που θα ανοιξεις και το συζηταμε....
-
@ Spiros: Για αυτο το λογο σου ειπα επωνυμο βρε.... Για να μην κανει θορυβο.....Ενα τελικο πχ Supersprint θα δωσει κατι παραπανω και θα κανει ενα γλυκο μπασο που σε καμμια περιπτωση δεν θα κουραζει...
@manosk: Η σκουπα ειναι ενα συστημα εισαγωγης αερα στο μοτερ(σαν το φιλτρο αερα)....Δουλευει τελεια κυριως σε Saxo/Rallye που αν δεν κανω λαθος για αυτα πρωτα εξελιχθηκε με αποτελεσματα που μπορουν να ξεπερασουν ακομα και τα 8 αλογα!!!Αναλογα με το αμαξι δινουν κατι παραπανω σε αλογα και ροπη γιατι ελευθερωνεται η εισαγωγη......Η καταναλωση αυξανεται ελαφρως και δεν εχω ακουσει περιπτωσεις που να βλαψουν την μακροβιοτητα του κινητηρα.....
υγ:Στο κλιο μου η σκουπα δεν δουλευει τοσο καλα οσο το πχ BMC(αυτο ειναι ενα αλλο συστημα εισαγωγης)
Αυτα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εκτος απο τα λιγα αλογα που θα δωσει, θα δωσει και εναν συνεχες θορυβο στο ταξιδι που δεν μου αρεσει καθολου!!!Οποτε δεν θα ασχοληθω αλλο με το μοτερ
Σπύρο υπάρχουν και αθόρυβα...που αποδίδουν παράλληλα!
Βλέπε Supersprint...
Εγώ έχω το μαμά τώρα γιατί πλήρωσα και έμαθα, είχα για ένα μήνα group N τελικό και πραγματικά ήταν ο χειρότερος μήνας μου με το VTS...
Φίλος μου έχει σε Ford Puma τελικό της Supersprint και σε βόλτα που πήγαμε κατα Ναύπλιο μεριά πραγματικά δεν με κούρασε καθόλου.
Ολα είναι θέμα επιλογής και χρημάτων!
-
ειναι οντως τοσο αθορυβο οσο το μαμα???
διαφορα στην αποδοση?
κοστος ? -
Σπυρο δεν ειναι αθορυβο οσο το μαμα,αλλα απο την αλλη δεν ειναι τραγικος ο θορυβος.....
Ειναι ενας γλυκος μπασος θορυβος κ δεν θα σε κουραζει ειμαι σιγουρος για αυτο... -
Ξερεις Βαγγελη ποσο ειναι το κοστος?
Παντως κανοντας καποια χλμ σημερα ειδα οτι σιγουρα εχει βελτιωθει η ροπη στις χαμηλες στροφες (1200-2500) και μαλιστα σε αισθητο βαθμο.
Περισσοτερα συντομα. -
Αναλογα...
υπολογισε απο 300-400€ maximum.....
Με εγγυηση και ολα τα σχετικα... -
Οπως ειχα πει, εγιναν και οι μετρησεις με το προγραμμα + την σκουπα που ειχε πριν το αυτοκινητο.
Λιγα λογια για το προγραμμα πρωτα:
Εχει δωσει αισθητα περισσοτερη ροπη στις χαμηλες και μεσαιες στροφες. Μαλιστα η διαφορα ειναι αισθητη απο το ρελαντι κιολας, καθως το αυτοκινητο δεν δυσκολευεται να ξεκινησει σε εντονες ανηφορες οπως πριν, λογω του ηλιθιου ηλ γκαζιου.
Απο εκει και περα εν κινησει, περα απο την αυξημενη ροπη, υπαρχει και περισσοτερη δυναμη, κυριως μετα τις 3800 στροφες.Η καταναλωση δεν φαινεται να εχει επηρρεαστει. Η Σεατ συστηνει πλεον τη χρηση super unleaded, και με αυτη εγιναν οι μετρησεις. Οι λοιπες συνθηκες ειναι παρομοιες με την 1η δοκιμη, στον ιδιο δρομο, 2 ατομα βαρους ...200κιλων και ρεζερβουαρ στα 4/4. Η θερμοκρασια αυτη τη φορα ηταν χαμηλοτερη, 14 βαθμοι.
Επισης, εγιναν τουλαχιστον 2 μετρησεις για καθε μετρηση και υπολογιστηκε ο μεσος ορος, ωστε να αποκλειστουν μικροδιαφορες που μπορει να οφειλονται στον δρομο κτλ κτλ
Στη πρωτη στηλη ειναι οι μετρησεις που εκανε το περιοδικο, στη δευτερη οι μετρησεις με την σκουπα και στην τριτη με τη σκουπα και το Revo.
3η
30-50..........4,6___4,15___4,13
50-80..........6,7___5,67___5,73
80-110........6,8___5,58___5,12
80-120........ ---___7,72___7,234η
40-60...........6,4___6,75___6,62
80-110.........9,9___9,75___9,25
120-140........7,8___6,43___6,595η
80-110..........13,3__13,68__12,70
120-140........12,7___9,62__9,37 -
Περήφανος κάτοχος ενός ibiza sport 3d και εγώ από χτες
Με τα 100 χλμ. που έχω κάνει μέχρι τώρα δηλώνω πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο μιας και επιλογέας ταχυτήτων, φρένα, οδική συμπεριφορά, χώροι, και εσωτερικό βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο (για τα δεδομένα της κατηγορίας φυσικά)
Το μόνο αρνητικό σημείο μέχρι στιγμής είναι το αναμενόμενο: ηλεκτρ. γκάζι Χριάζεται να το συνηθίσεις γιατι, ειδικά με to clima ανοιχτό, ειναι αρκετα δύσκολο να ξεκινήσεις
Φυσικά και θα γράψω περισσότερα μόλις συμπληρώσω έναν ικανό αριθμό χιλιομέτρων.
-
Με τα 101....;
Καλοδήγητο. -
καλοριζικο, και περιμενουμε και τις δικες σου εντυπωσεις!
-
Νομίζω το sport βγαίνει μόνο με τα 101 άλογα.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας
Περισσότερες εντυπώσεις σύντομα μιας και σκοπεύω να κάνω ένα ταξιδάκι για να ξεμπερδεύουμε με το στρώσιμο
-
1500χλμ. σήμερα και ανακεφαλαιώνουμε:
- Αρνητικά -
-
Πρώτο και σημαντικότερο είναι το ηλ. γκάζι. ειδικά σε σταμάτα - ξεκίνα καταστάσεις (everyday life στην Αθήνα ) σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες δεν με ενοχλεί και τόσο.
-
Απαράδεκτη έλειψη τα φώτα από το χώρο αποσκευών και το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Ανούσιες τσιγγουνιές...
-
Η ανάρτηση σε κάνει να θέλεις να αλάξεις χώρα, μιας και καταλαβαίνεις όλες τις ανωμαλίες των περίφημων ελληνικών δρόμων.
-
Ίσως έχει σχέση με το προηγούμενο. Η ηλιοροφή όταν είναι ανοιχτή προς τα πίσω (και όχι προς τα πάνω) σε κάθε λακούβα τρίζει.
**- Θετικά - **
-
Η καλύτερη εντύπωση μου έχει γίνει από τον επιλογέα ταχυτήτων. Φοβερή αίσθηση και γρήγορες αλαγές.
-
Αν και αρχικά φοβόμουν για τη δύναμη χαμηλά, τελικά δεν με έχει προδώσει ποτέ και φυσικά όσο ανεβαίνουν οι στροφές τόσο καταλαβαίνεις και τη δύναμη του κινητήρα. Μέχρι τώρα βέβαια είμαστε σε 'στρώσιμο mode' οπότε θα επανέλθω σε αυτό το θέμα μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα Συνολικά πάντως είναι ένα δυνατό και ομαλό σύνολο.
-
Τα καλά της ανάρτησης τώρα
Χαίρεσαι να στρίβεις! Πολύ μικρές κλίσεις, το αμάξι δεν 'ψαρώνει' και παραμένει ασφαλές και προβλέψιμο ακόμα και με μεγάλη πίεση -
Εσωτερικό το καλύτερο της κατηγορίας για εμένα. Θέση οδήγησης πλήρως ρυθμίσιμη και κανένας ενοχλητικός τριγμός (μέχρι στιγμής τουλάχιστον.. φτου φτου)
-
Εξοπλισμός υπερπλήρης, με κάνει και νιώθω ότι βρίσκομαι σε πολύ μεγαλύτερο/ακριβότερο αυτοκίνητο (σε συνδιασμό και με τους πολύ καλούς χώρους)
-
Το κυριότερο! Είναι γούρικο! Βρίσκω να παρκάρω και αυτό για όσους μένουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι δώρο από το Θεό!
Αυτά προς το παρών από εμένα. Για πείτε ρε παιδιά τι να περιμένω στη συνέχεια? Για την ιστορία, προγραμματισμένη αλαγή λαδιών + mini check σήμερα 45
-
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
1500χλμ. σήμερα και ανακεφαλαιώνουμε:- Αρνητικά -
- Πρώτο και σημαντικότερο είναι το ηλ. γκάζι. ειδικά σε σταμάτα - ξεκίνα καταστάσεις (everyday life στην Αθήνα ) σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες δεν με ενοχλεί και τόσο.
Συνήθεια είναι, με χαλάει μόνο σε ανηφόρες με το A/C ανοιχτό
- Απαράδεκτη έλειψη τα φώτα από το χώρο αποσκευών και το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Ανούσιες τσιγγουνιές...
Συμφωνω..
- Η ανάρτηση σε κάνει να θέλεις να αλάξεις χώρα, μιας και καταλαβαίνεις όλες τις ανωμαλίες των περίφημων ελληνικών δρόμων.
Εχω οδηγήσει και χειρότερα..
**- Θετικά - **
- Η καλύτερη εντύπωση μου έχει γίνει από τον επιλογέα ταχυτήτων. Φοβερή αίσθηση και γρήγορες αλαγές.
Συμφωνω
- Αν και αρχικά φοβόμουν για τη δύναμη χαμηλά, τελικά δεν με έχει προδώσει ποτέ και φυσικά όσο ανεβαίνουν οι στροφές τόσο καταλαβαίνεις και τη δύναμη του κινητήρα. Μέχρι τώρα βέβαια είμαστε σε 'στρώσιμο mode' οπότε θα επανέλθω σε αυτό το θέμα μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα Συνολικά πάντως είναι ένα δυνατό και ομαλό σύνολο.
Εγώ μετα το στρωσιμο κατάλαβα δύναμη..
- Τα καλά της ανάρτησης τώρα
Χαίρεσαι να στρίβεις! Πολύ μικρές κλίσεις, το αμάξι δεν 'ψαρώνει' και παραμένει ασφαλές και προβλέψιμο ακόμα και με μεγάλη πίεση
Συμφωνω!!!
- Εσωτερικό το καλύτερο της κατηγορίας για εμένα. Θέση οδήγησης πλήρως ρυθμίσιμη και κανένας ενοχλητικός τριγμός (μέχρι στιγμής τουλάχιστον.. φτου φτου)
Για μενα μειονεκτημα είναι ότι δεν έχει καλη ορατότητα πίσω αλλα το συνήθισα..
Ολα αυτα μετα από περίπου 1 χρόνο και 20.000 χιλιόμετρα,
Ibiza 1400 sport 101hp, πρωτες εντυπωσεις...