-
Σεβαστες οι αποψεις σας αλλα εγω βλεπω οτι στις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες που ειναι πιο 'ωριμες' στο θεμα του κλασσικου αυτοκινητου υπαρχουν απο πολυ ταπεινα αυτοκινητα ως πολυ ακριβα τα οποια φυσικα και πουλιουνται αναλογα με την συλλεκτικη τους αξια. Παρα ταυτα σωζονται ολα και αυτα που ειναι απλως 'παλια' και αυτα που ειναι κλασσικα οπως τα εννοειτε εσεις. Γιατι λοιπον στην ελλαδα να μην ισχυσει αυτος ο κανονας και να επικρατησουν μονο τα κλασσικα; και για μενα πιο πολυ μετραει να διατηρει καποιος ενα φιατ π.χ το οποιο κατασκευαστηκε με οριζοντα ζωης 20 χρονων παρα μια rolls-royce η οποια φτιαχτηκε για μια ολοκληρη ζωη. Εγω προσωπικα διατηρω στη ζωη μια μερσεντες W110 και ενα φορντ cortina ΜΚ1 οπου και τα 2 αυτοκινητα επαιξαν τον ρολο τους στην ελληνικη κοινωνια στο παρελθον,και αν ειχα τον απαιτουμενο χωρο θα αποθηκευα και αλλα 'λαικα' παλια αυτοκινητα και οχι κλασσικα οπως λετε
-
Κάνετε πολύ καλά και τα κρατάτε και σας αξίζουν 'Sυνχαριτιρια'...αλλα μάλλον δεν με καταλάβατε η απλά δεν θέλετε να με καταλάβετε...ότι είναι παλιό δεν είναι και classic και βεβαια δεν έχει και ιστορική αξια...δεν είναι απλά μια άποψη αλλα είναι η πραγματικότητα...από εκεί και πέρα...άλλο ένα Cortina Mk1 και άλλο ένα Lotus Cortina...
εγώ λέω πολύ απλά πως αντί να σώσετε το παλιό αυτοκινητάκι σώστε ένα παλιό που έχει και κάποια επενδυτική αξια...σήμερα μια daimler Sedan δεν αξίζει να 'ανακαντασκευαστει'...όσο επίσης δεν αξίζει και μια Rolls Royce Silver Shadow...αλλα υπάρχουν αυτοκίνητα που πραγματικά έχουν ιστορική αξια...όπως μια Slver Shadow που γνωρίζω στην Θεσσαλονίκη και συνδέεται αναπόσπαστα με την ιστορία τις Ελλάδας...αυτό είναι ένα ιστορικό αυτοκίνητο...άσχετα αν η αξια μιας Silver Shadow δεν ξεπερνά τις 10.000Ευρ με 15.000Eur...
Νομίζω πως απλά δεν θέλετε να με καταλάβετε...αλλα είναι συνήθεια σε αυτό το forum οποτε δεν με απασχολεί και ιδιαιτερα! -
Δεν ειπε κανενας να μην σωζονται τα πραγματικα ιστορικα αυτοκινητα οπως το εννοειτε. Αλλα να μην ειμαστε μονοπλευροι, αυτο ειναι το προβλημα μου. προσωπικα τα τελευταια χρονια στις εκδηλωσεις της λεσχης στην οποια ειμαι μελος εχω βαρεθει να βλεπω μερσεντες σπορ-κουπε δεκαετιας '70 τυπου 'american zigollo' και κοβω το κεφαλι μου οτι οι περισσοτεροι απο οσους διαθετουν τετοιο αυτοκινητο το πηραν γιατι πιστευουν οτι καποτε θα φτασει την αξια μιας μερσεντες 'παγοδας' κατι που προσωπικα δεν πιστευω να συμβει. Αυτα τα ατομα ειτε αγοραζουν μετοχες ειτε ενα αυτοκινητο σημαινει το ιδιο για αυτους. Αυτη η κατηγορια των συλλεκτων πιστευω οτι διωχνει απο ολες τις λεσχες τα ατομα που πραγματικα 'πονανε' το κλασσικο αυτοκινητο.
-
Σε αυτό έχετε δίκιο...προσωπικά δεν ζω στην Ελλάδα οποτε και δεν έχω καμια σχέση με τις λέσχες κλπ...τώρα ένα ακόμη λάθος...ποια είναι η αξια μιας Mercedes Pagoda??? Μια καλή Pagoda σήμερα δεν ξεπερνά σε καμια περίπτωση 30.000Eur an einai mia Fully restored Pagoda 280 (Nut and Bolt. Οι 250 και 230 δεν ξεπερνούν σε καμια περίπτωση τις 20.000Ευρ με τις 230 να βρίσκονται σήμερα στις 15.000Eur περίπου...και γνωρίζω τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα στην Ευρώπη που είναι απούλητα...Αυτό θέλω να πω όταν λέω πως ο κόσμος πρέπει να πληρώνει ότι αξίζει να πληρώσει και όχι χαζά νούμερα επειδή έτσι το θέλουν μερικοί!!!!
-
Ο χρήστης SUPERSTRADA έγραψε:
Σε αυτό έχετε δίκιο...προσωπικά δεν ζω στην Ελλάδα οποτε και δεν έχω καμια σχέση με τις λέσχες κλπ...τώρα ένα ακόμη λάθος...ποια είναι η αξια μιας Mercedes Pagoda??? Μια καλή Pagoda σήμερα δεν ξεπερνά σε καμια περίπτωση 30.000Eur an einai mia Fully restored Pagoda 280 (Nut and Bolt. Οι 250 και 230 δεν ξεπερνούν σε καμια περίπτωση τις 20.000Ευρ με τις 230 να βρίσκονται σήμερα στις 15.000Eur περίπου...και γνωρίζω τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα στην Ευρώπη που είναι απούλητα...Αυτό θέλω να πω όταν λέω πως ο κόσμος πρέπει να πληρώνει ότι αξίζει να πληρώσει και όχι χαζά νούμερα επειδή έτσι το θέλουν μερικοί!!!!Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο... μια fully restored pagoda μπορεί για πλάκα να περάσει τις 60-70 χιλιάδες ευρώ στη φάση της ανακατασκευής της. Επομένως μια λογική τιμή θα ήταν περισσότερο κοντά στις 45-50χιλιάδες παρά στις 30. Οι 230 που αναφέρεις, δε, ειδικά με τη δυνατότητα του μάνιουαλ έχουν πάρει τα πάνω τους την τελευταία πενταετία...
Στην Ελλάδα αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν τιμή, superstrada, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρχαν ποτέ σε ποσότητες εδώ ώστε να διαμορφώσουν αγορά.
Στα υπόλοιπα έχω πολλά σχόλια, αν αποφάσισες να μείνεις αυτή τη φορά θα χαρώ να τα συζητήσουμε! -
καλή και εποικοδομητική συνομιλία,καλώς μας ήρθες πίσω Δημήτρη.
-
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
Δεν ειπε κανενας να μην σωζονται τα πραγματικα ιστορικα αυτοκινητα οπως το εννοειτε. Αλλα να μην ειμαστε μονοπλευροι, αυτο ειναι το προβλημα μου. προσωπικα τα τελευταια χρονια στις εκδηλωσεις της λεσχης στην οποια ειμαι μελος εχω βαρεθει να βλεπω μερσεντες σπορ-κουπε δεκαετιας '70 τυπου 'american zigollo' και κοβω το κεφαλι μου οτι οι περισσοτεροι απο οσους διαθετουν τετοιο αυτοκινητο το πηραν γιατι πιστευουν οτι καποτε θα φτασει την αξια μιας μερσεντες 'παγοδας' κατι που προσωπικα δεν πιστευω να συμβει. Αυτα τα ατομα ειτε αγοραζουν μετοχες ειτε ενα αυτοκινητο σημαινει το ιδιο για αυτους. Αυτη η κατηγορια των συλλεκτων πιστευω οτι διωχνει απο ολες τις λεσχες τα ατομα που πραγματικα 'πονανε' το κλασσικο αυτοκινητο.Όπως και στο περιόδικο το Εγγλέζικο (μην κάνουμε και διαφήμιση) του '99 που διάβαζα (στο Λονδίνο) ότι η παγόδα τώρα (τότε) είναι μια εξαιρετική επένδυση διότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πόσο χρηστικό αυτοκίνητο είναι σε συνδυασμό με το καταπληκτικό της styling, τη στιγμή που δεν ξεπερνα τις (κρατήσου) 13χιλιάδες λίρες ένα καλό usuable 230...
Κάνε μια βόλτα να δεις πόσο πουλάνε τις μπλαστρωμένες της δεκαετίας του '80 οι Εγγλέζοι τώρα. -
Superstrada καλως επανηλθες στο φορουμ.
Προσωπικα με ενδιαφερουν οι αποψεις σου ειτε ειναι εμπορικες ειτε οχι.
Συμφωνω με τα περισσοτερα που γραφεις απλα να μην υποτιμαμε και τον παραγοντα της συναισθηματικης αξιας.
Τι εννοω? Οτι μπορει καποιος να ξοδεψει 15000 σε ενα αυτοκινητο που η εμπορικη αξια του δεν ειναι ουτε 5000.
Ακομη και αν ξερεις οτι δεν θα αποδοσει ποτε η 'επενδυση' σου το κανεις για δικη σου ευχαριστηση.Συνεχισε να γραφεις και καλα ποσταρισματα.
-
superstrada welcome ...again !!!!!
αν και καταλαβαινω τους λογους ......δεν ειναι σωστο το υφακι σου !!!!!!οποτε κατι σχολια του στυλ δεν με ενδιαφερει η αποψη σας ...συνηθιζονται στο φορουμ κτλ προσωπικα δεν μου αρεσουν και αυτο επειδη ελπιζω οτι σε ενδιαφερει η αποψη μου μια και ημουν απο αυτους που δεν με ενοχλουσε η παρουσια σου στο φορουμ ισα ισα που πιστευα οτι θα μπορουσαμε να μαθουμε καποια πραγματα αλλα αυτο το νεο υφος με ενοχλει....φιλικα!!!!Ποσες ειναι οι miura που σαπιζουν σε γκαραζ , ποσες οι mercedes .....ποσα τα autobianchi και τα φιατ????προσωπικα πιστευω οτι τα best value for money ιστορικα αυτοκινητα ειναι τα καθημερινα , αυτα που παρηχθησαν σε αρκετες χιλιαδες αντιτυπα , αυτα που εχουν οδηγηθει ολα σε ανακυκλωτηρια μια και η αξια τους ηταν γελοια.Σε μερικα χρονια αυτα τα αυτοκινητα δεν θα υπαρχουν σε αντιθεση με τα mercedes πχ που .....μας ποιος μλκ θα πεταξει μια Mercedes?????
Μου αρεσουν τα α112 και μπορω να σου πω οτι αν και ειναι ενα αυτοκινητο που εχουν πουληθει πολλες χιλιαδες στην Ελλαδα αυτη την στιγμη δεν πιστευω οτι σωζονται πανω απο 1000 αυτοκινητα, δεν υπαρχουν πια ουτε στα ανακυκλωτηρια .Σκεψου τωρα το αντιστοιχο με τις MERCEDES .
Δεν θα φτασει ποτε σε αξια μια miura αλλα δεν χρειαζασαι και 30000-50000 χιλ για να το αποκτησεις σε αθλια κατασταση , ουτε 30000 για να φτιαξεις ενα σαλονι -
Ο χρήστης SUPERSTRADA έγραψε:
- Στο site μου αναφέρομαι εκτενώς για το θέμα τις επένδυσης...και σε κάποιους αυτό δεν αρέσει (όχι ότι με ενδιαφέρει) απλά θέλω να πω το εξής...έχω δει πολλά αυτοκίνητα στην Ελλάδα να είναι κακοφτιαγμένα αλλα και πολλούς φίλους και πελάτες να με ρωτάνε την αξια του αυτοκινητου τους που δυστυχώς είναι απογοητευτική προς αυτούς άρα σαφώς το ιστορικό αυτοκίνητο μιας και απαιτεί αξιοσέβαστα ποσα ανακατασκευής πρέπει να αποτελεί και μια σοβαρή επένδυση για τον ιδιοκτητη...και σε οποιον διαφωνεί τον αφήνω απλά να ζει στον κόσμο του...για τους υπολοιπους...αγοράζετε αυτοκίνητα που akiszei η ανακατασκευή και η συντήρηση τους...μια μέρα εσείς η τα παιδιά σας θα πρέπει να το πουλήσετε ίσως και η επιλογή σας τότε μπορεί να αποδειχθεί άνθρακας η χρυσός...ωραίο το hobby αλλα γιατί να μην συνδυάζεται και με σωστές "απενδυτικες" κινήσεις???.
Απλώς μια διευκρίνιση: Επειδή συμφωνώ απόλυτα με τη λογική ότι κάθε πράγμα που σου κοστίζει σε πονεί κιόλας, καλό είναι όταν ξεκινάς από το μηδέν, να έχεις και υπόψη σου πως ακριβώς μπορείς να ακουμπήσεις τα λεφτά σου και να χάσεις τα λιγότερα. Λογικότατο μου ακούγεται. Μπορεί, λοιπόν ο μπαμπάς σου να είχε VW type 3 αλλά αν εσύ μπορείς να αγοράσεις ένα κάρμαν χωρίς να τινάξεις το λογαριασμό σου τότε ακόμα καλύτερα γιατί συνδυάζεις μια καλή προσέγγιση στο συναισθηματικό σου background με μια ικανοποιητική τοποθέτηση των χρημάτων σου.
Φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν πετάς τα φράγκα σου απο εδώ και από εκεί.Από την άλλη, ακόμα και ένα απλό σκαθαράκι, αν γίνει σωστή επιλογή και μετρημένες κινήσεις, μπορεί να αποτελέσει μια μικρής κλίμακας επένδυση μιας και σας προκαλώ, αγαπητοί 'συλλεκτικοί' του χώρου, βρείτε μου στην Ελλάδα του 2011 μια καλή τοποθέτηση για ένα πεντοχίλιαρο που να μπορεί να αποτελεί και ευχαρίστηση για τον ιδιοκτήτη του. Άλλα μεγέθη, ασφαλώς και άλλος κόσμος...
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Superstrada καλως επανηλθες στο φορουμ.
Προσωπικα με ενδιαφερουν οι αποψεις σου ειτε ειναι εμπορικες ειτε οχι.
Συμφωνω με τα περισσοτερα που γραφεις απλα να μην υποτιμαμε και τον παραγοντα της συναισθηματικης αξιας.
Τι εννοω? Οτι μπορει καποιος να ξοδεψει 15000 σε ενα αυτοκινητο που η εμπορικη αξια του δεν ειναι ουτε 5000.
Ακομη και αν ξερεις οτι δεν θα αποδοσει ποτε η 'επενδυση' σου το κανεις για δικη σου ευχαριστηση.Συνεχισε να γραφεις και καλα ποσταρισματα.
Για εμένα η Μιούρα έχει βαρβάτο handicap από την αρχή... Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ένα 'γήινο' ιστορικό γιατί πολύ απλά το κόστος αποκατάστασης μιας ζημιάς είναι αστρονομικό. Έτσι, η καθαρά 'εμπορική' προσέγγιση που κάνει ο superstrada μου φαίνεται απολύτως λογική.
Σε οτιδήποτε πιο λογικό, νομίζω ότι υπάρχει ένα συμπληρωματικό ποσοστό 'ψυχικής' επένδυσης, με την έννοια της χαράς που αποκομίζει ο καθένας από ένα ιστορικό, το οποίο σε συνδυασμό με την εμπορική του αξία καθορίζει το πόσο καλή ήταν η επένδυσή μας καθολικά. Και αυτό ως άθροισμα, προφανώς, αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά τη στιγμή της πλερωμής στο ταμείο ας ξεχνάμε λίγο τις προσωπικές μας φαντασιώσεις και ας σκεφτόμαστε τι πραγματικά αξίζει το καμάρι μας... -
Στις 5.000Eur αγοράστε μια καλή Lancia Fulvia 1,3s... και δεν θα χάσετε τα χρήματα σας ποτε!!!! Συμφωνώ σε όλα...απλά το restoration είναι μια διαδικασία που πρέπει να μετρηθεί πολύ καλά...οποτε η επένδυση πρέπει να είναι σίγουρη...σε όσους νομίζουν πως τα νούμερα που λέω είναι χαμηλά έχω να τους πω πως μια Fulvia Monte Carlo σήμερα δεν ξεπερνά με τίποτα τις 13.000Ευρ...άρα μια 1,ξς με τίποτα τις 5.000Eur όσο καλή και αν είναι!!!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν ειπε κανενας να μην σωζονται τα πραγματικα ιστορικα αυτοκινητα οπως το εννοειτε. Αλλα να μην ειμαστε μονοπλευροι, αυτο ειναι το προβλημα μου. προσωπικα τα τελευταια χρονια στις εκδηλωσεις της λεσχης στην οποια ειμαι μελος εχω βαρεθει να βλεπω μερσεντες σπορ-κουπε δεκαετιας '70 τυπου 'american zigollo' και κοβω το κεφαλι μου οτι οι περισσοτεροι απο οσους διαθετουν τετοιο αυτοκινητο το πηραν γιατι πιστευουν οτι καποτε θα φτασει την αξια μιας μερσεντες 'παγοδας' κατι που προσωπικα δεν πιστευω να συμβει. Αυτα τα ατομα ειτε αγοραζουν μετοχες ειτε ενα αυτοκινητο σημαινει το ιδιο για αυτους. Αυτη η κατηγορια των συλλεκτων πιστευω οτι διωχνει απο ολες τις λεσχες τα ατομα που πραγματικα 'πονανε' το κλασσικο αυτοκινητο.
Όπως και στο περιόδικο το Εγγλέζικο (μην κάνουμε και διαφήμιση) του '99 που διάβαζα (στο Λονδίνο) ότι η παγόδα τώρα (τότε) είναι μια εξαιρετική επένδυση διότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πόσο χρηστικό αυτοκίνητο είναι σε συνδυασμό με το καταπληκτικό της styling, τη στιγμή που δεν ξεπερνα τις (κρατήσου) 13χιλιάδες λίρες ένα καλό usuable 230...
Κάνε μια βόλτα να δεις πόσο πουλάνε τις μπλαστρωμένες της δεκαετίας του '80 οι Εγγλέζοι τώρα.ποσα κομματια εφτιαξε η μερσεντες 'παγοδα' και ποσα η μερσεντες τυπου 'american zigollo'; η πρωτη παραγοταν περιπου για 8 χρονια και η αλλη για περιπου 13. Σιγουρα πουλησε περισσοτερα αντιτυπα και θα ηθελα αν καποιος ξερει ακριβη νουμερα να μας πληροφορησει σχετικα.
-
Chassis Engine 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 Total US
230 SL W113.042 2.3L M127.II I6 1,465 6,911 6,325 4,945 185 19,831 4,752
250 SL W113.043 2.5L M129.II I6 17 5,177 2 5,196 1,761
280 SL W113.044 2.8L M130 I6 143 6,930 8,047 7,935 830 23,885 12,927
48,912 19,440
δεν βγαίνει καλά η αντιγραφή,αλλά ρίξε μάτια εδώ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W113 -
Με το ύφος μου θέλω απλά να τονίσω πως όχι ότι δεν με αφορά poses απόψεις μπορούν να υπάρξουν πάνω στο θέμα μιας και αυτή είναι πραγματικά η αλήθεια...τώρα...προσέξτε τα νούμερα...και αφήστε τις Μιούρα...υπάρχουν πολύ ωραία αυτοκίνητα που μπορούν και αξίζει να σωθούν με πολύ λίγα χρήματα (Σχετικά) και να αποτελέσουν μια φοβερή πραγματικά επένδυση...Τώρα για εμενα οι περισσότερες Mercedes (βλέπε πόντων, 190SL, Pagoda) δεν έχουν καμια ιδιαίτερη αξια...τι θέλω να πω...φέτος πούλησα μια μέτρια rust free 190SL (Condition B minus) για 25.000Eur...δεν νομίζω πως είμαι βλάκας...ούτε όμως θεωρώ και κάποιον που δεν γνωρίζει βλάκα...επιστρέφω λοιπόν στο ύφος μου...και λέω το εξής...από εμενα μπορείτε να μάθετε κάποια πράγματα μιας και δεν είμαι τυχαία αυτός που είμαι...σέβομαι όλους τους φίλους και χαίρομαι να βρίσκομαι στο forum όχι γιατί έχει να μου δώσει κάτι αλλα γιατί πραγματικά θα ήθελα οι άνθρωποι που ασχολούνται στην Ελλάδα με το Classic αυτοκίνητο να έχουν μια σωστή και έγκυρη ενημέρωση...θα χαρώ να σας βοηθήσω σε πολλά θέματα σας χωρίς κανένα κέρδος...πραγματικά γιατί είναι κρίμα να φεύγουν τόσα ωραία κομμάτια στο εξωτερικό σήμερα όπως είναι κρίμα κάποιος που θέλει να αγοράσει ένα ωραίο 'παιχνίδι' και να το συντηρεί να πληρώνει περίεργα ποσα για την απόκτηση του αλλα και για την (Amfvolou ποιότητας) συντήρηση και ανακατασκευή του...σε αυτούς απευθύνεται το ύφος μου...ξέρουν πολύ καλά τι ενow...και ναι θα με βρούν απέναντι τους...
Ελπίζω να με κατάλαβες φιλε Ρίτμο130tc και συγγνώμη που δεν το διευκρίνισα από την αρχή!!! -
Όπως και στο περιόδικο το Εγγλέζικο (μην κάνουμε και διαφήμιση) του '99 που διάβαζα (στο Λονδίνο) ότι η παγόδα τώρα (τότε) είναι μια εξαιρετική επένδυση διότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πόσο χρηστικό αυτοκίνητο είναι σε συνδυασμό με το καταπληκτικό της styling, τη στιγμή που δεν ξεπερνα τις (κρατήσου) 13χιλιάδες λίρες ένα καλό usuable 230...
Κάνε μια βόλτα να δεις πόσο πουλάνε τις μπλαστρωμένες της δεκαετίας του '80 οι Εγγλέζοι τώρα.ποσα κομματια εφτιαξε η μερσεντες 'παγοδα' και ποσα η μερσεντες τυπου 'american zigollo'; η πρωτη παραγοταν περιπου για 8 χρονια και η αλλη για περιπου 13. Σιγουρα πουλησε περισσοτερα αντιτυπα και θα ηθελα αν καποιος ξερει ακριβη νουμερα να μας πληροφορησει σχετικα.
περίπου 48000.
Οι roadster 107 περίπου 230000 και οι κουπέ 107 όχι πάνω από 60000 (με κάποιες σειρές πολύ πιο σπάνιες ακόμα και από τις 250 παγόδες παρά τα 17 χρόνια στην παραγωγή).
Αυτό δε σημαίνει τίποτα, όμως... μαζικής παραγωγής το ένα μαζικής και το άλλο... ίσως η εκτίμηση της ζιγκολιάρας αργήσει ακόμα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι σκουπίδι. Σου ξαναλέω μετράνε πολλά πράγματα (πόσο χρηστικές είναι, αν υποστηρίζονται από ανταλλακτικά, ποιες σειρές είναι, πόσες έχουν μείνει κ.α.) -
Δεν ειπα φυσικα οτι ειναι σκουπιδι, αλλα και μονο λογω των αριθμων αυτων το θεωρω αδυνατο να φτασει καποτε η αξια της στα επιπεδα της παγοδας, δεδοδενου οτι σε ολα τα αλλα κριτηρια που ειπες ειναι περιπου το ιδιο, δηλαδη απο αποψη χρηστικοτητας και ανταλλακτικων κτλ. Με αλλα λογια αν η αξια της παγοδας ανεβαινει π.χ κατα 40% καθε χρονο, της W107 ακομα και αν ανεβαινει κατα 20% δεν θα φτασει ποτε την ιδια αξια.
-
Δεν ειπα φυσικα οτι ειναι σκουπιδι, αλλα και μονο λογω των αριθμων αυτων το θεωρω αδυνατο να φτασει καποτε η αξια της στα επιπεδα της παγοδας, δεδοδενου οτι σε ολα τα αλλα κριτηρια που ειπες ειναι περιπου το ιδιο, δηλαδη απο αποψη χρηστικοτητας και ανταλλακτικων κτλ.Όχι ακριβώς τα ίδια...
Τεσπα, επειδή μου πάτησες τον κάλο (είμαι και εγώ ζιγκολιάρης, βλέπεις) για αυτό και έκανα αυτή την κουβέντα... Η πραματικότητα είναι οτι δεν είναι ούτε εξαιρετικά καλό ούτε εξαιρετικά κακό σαν ιστορικό, σίγουρα καλύτερο από τις αντίστοιχες sedan (116-126), σίγουρα καλύτερο το ανοικτό σε σχέση με το κλειστό (αν και είναι λιγότερο σπάνιο)και απο εκεί και πέρα περι γούστου...
Να το πάμε και αλλιώς; Πόσες junior/1750/gtv/και τα ρέστα βγήκαν και πόσες φούλβια; Υποστηρίχτηκε καλύτερα το πρώτο από ανταλλακτικά (με πολλές κοινές πλατφόρμες και ανταλλακτικά) έμεινε εκτός υποστήριξης (και εκτός πνεύματος δυστυχώς) το δεύτερο και ξέμεινε πίσω. Τώρα, από πλευράς επένδυσης ποιο από τα δύο πιστεύεις ότι είναι καλύτερο; Κάνε πράξεις να δεις πόσο σου στοιχίζει το ένα, πόσο το άλλο, πόσο πλήρωσες για να τα αποκτήσεις και πόσο πιστεύεις ότι θα έχει ανεβεί η αξία τους όταν θα τα πουλήσεις, αν γίνει ποτέ αυτό. Δύσκολο; Έτσι λέω εγώ... (βέβαια σε βγάζει από τη δύσκολη φάση ο superstrada, που σου λέει ότι ένα καλό φουλβιάκι μπορείς να το πάρεις από την ιταλία με 6-6.5 χιλιάρικα μόνο (ίσως κάτι παραπάνω από αυτά για ένα s1) τη στιγμή που αυτά που ζητούν για το αντίστοιχο alfa είναι υπερβολικά παραπάνω και το βγάζει εκτός συναγωνισμού).Τέλος, να θυμίσω, σε όσους είναι παλαιότεροι, τόσα χρόνια που φωνάζαμε ότι , για παράδειγμα, δεν μπορεί μια 190SL αναπαλαιωμένη να κάνει 50 και 60 χιλιάδες, όταν μια αλφα τζουλιέτα spider κάνει λιγότερο από τα μισά (φίλος τότε είχε αγοράσει μια υπέροχη με 18χιλιάρικα). Η ιστορία έδειξε ότι με λίγη καλή υποστήριξη και μπολικη προβολή από τον τύπο οδεύουμε προς τη λογική εξίσωση... Το τελευταίο πιστεύω ότι είναι και πολύ βαρβάτο χαρτί (ο τύπος, που ειδικά στο κλασσικό αυτοκίνητο, το κάθε έντυπο έχει καθαρά εθνικό χαρακτήρα).
-
Δεν νομίζω πως η αξια τις Pagodas ανεβαίνει τα 3 τελευταία χρονια...μάλλον το αντίθετο...Η Pagoda ήταν ένα αυτοκίνητο που απευθυνόταν στην μεσαία ταξί στην E.U οποτε σήμερα που πλήττεται πανευρωπαϊκά οι τιμές έχουν πέσει...το ίδιο και με τις Ντουέτο Spider που σήμερα μια πολύ καλή δεν ξεπερνά τις 15.000- 18.000Ευρ... και πριν 5 χρονια ήταν πολύ πιο ακριβές...Προσοχή...δεν ανεβαίνουν όλα τα αυτοκίνητα...και όσοι νομίζουν το αντίθετο κάνουν μεγάλο λάθος...οι American Gigolo (Ωραίο παρεπιπτόντως) δεν έχουν αξια (ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση) πάνω από 8.000Eur...και θα πω και πάλι...αφήστε τις αγγελίες...δεν είναι αντιπροσωπευτικές τις αγοράς...!!!!
-
τι να σου πω, εγω που εχω παρατηρησει γραφηματα εξελιξης τιμων για πολλα αυτοκινητα συμβαινει σε ολα περιπου το εξης. Η τιμη του φτανει στο κατωτερο σημειο της οταν ενα αυτοκινητο ειναι περιπου 20 ετων (ειναι μαλλον εκεινη η στιγμη που απλα ειναι παλιο και δεν εχει την παραμικρη χρηστικη αλλα ουτε και συλλεκτικη αξια). Απο κει και περα παντα μα παντα η τιμη του αρχιζει να παιρνει την ανηφορα, τωρα η κλιση της ανοδικης γραμμης εξαρταται απο πολλα θεματα και πιστευω οτι εχει σιγουρα να κανουν με θεματα οπως ποσα αντιτυπα παρηγαγε,χρηστικοτητα,επαρκεια ανταλλακτικων κτλ. Αυτο το εχω δει να συμβαινει και σε taunus 12M αλλα και σε ferrari.
Classic Safari