-
[quote='TRAVELLER']'giatre' μου εδω και 15 περίπου μέρες 'συμβιώνω' με ένα S40 (στην έκδοση SUMMUM).Tελική τιμή με 'κλειδί στο χέρι' 28.330
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εχεις δίκιο Μάνο.Απόλυτο δίκιο.Το είχα κι εγω στα υπόψη.Ειδα ένα στην έκδοση sport, άστα να πανε! τέλειο! πανέμορφο!
Αλλά ρε γμτ, πολύ 'πλαστικούρα' μέσα.ΨιλοχάλιαΔεν είναι κακή η ποιότητα των πλαστικών, είναι η τυπική ιαπωνική μαυρίλα που δίνει αυτή την εντύπωση σε σχέση με τα πιο φωτεινά ευρωπαϊκά. Αν το αγγίξεις θα καταλάβεις ότι το εσωτερικό είναι στιβαρό και ποιοτικό, όχι σαν κάτι γαλλικά C τάδε. Το ίδιο είχα πάθει εγώ με το mazda 3.
-
Mεταξύ των 2 θα σου προτεινα το S40 ,το Α4 καλό αυτοκινητο αλλα στα 1600 ειναι απαραδεκτο, 8V κινητηρας με 100 αλογα σημερα δεν ειναι και οτι καλυτερο , με το S40 θα κανεις παραχωρησες μονο στους χωρους... αλλα οπως ειπαν και οι προλαλλησαντες υπαρχουν ενδιαφερων εναλλακτικες λυσεις....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εχεις δίκιο Μάνο.Απόλυτο δίκιο.Το είχα κι εγω στα υπόψη.Ειδα ένα στην έκδοση sport, άστα να πανε! τέλειο! πανέμορφο!
Αλλά ρε γμτ, πολύ 'πλαστικούρα' μέσα.ΨιλοχάλιαΔεν είναι κακή η ποιότητα των πλαστικών, είναι η τυπική ιαπωνική μαυρίλα που δίνει αυτή την εντύπωση σε σχέση με τα πιο φωτεινά ευρωπαϊκά. Αν το αγγίξεις θα καταλάβεις ότι το εσωτερικό είναι στιβαρό και ποιοτικό, όχι σαν κάτι γαλλικά C τάδε. Το ίδιο είχα πάθει εγώ με το mazda 3.
Τα πλαστικα του Accord και γενικότερα η ποιότητα κατασκεύης του είναι το 10άρι στην κατηγορία μαζί με το Avensis. Οι υπόλοιποι ακόμα προσπαθούν...
-
Από τα δύο θα διάλεγα το Volvo. Τώρα γενικότερα, μάλλον θα έκλινα προς το Mazda 6.
Το Volvo 2.4 ακούγεται καλή περίπτωση, αλλά ξέρει κανένας πόσο παραπάνω θα πάει η ασφάλεια τον χρόνο;
Για το Accord απορώ: επειδή ακριβώς είναι σπάνιο στην Ελλάδα, θα έχει ο Σαρακάκης ανταλλακτικά; -
VOLVO S40...
Αλλιως MONDEO 2,0 ή 1,8 κατα τη δικη μου αποψη... -
VOLVO φυσικα με κλειστα ματια.
Αν εχεις κολησει με τα δυο συγκεκριμενα τοτε ρωτα
'1800 ή 1600;' -
Και εγώ ψήφισα το volvo, αλλά και το accord είναι μια πολύ καλή εναλλακτική περίπτωση...
Έχω μπει μέσα σε honda γενικά (καινούργιο accord και civic) και θεωρώ ότι σαν εταιρεία έχει το καλύτερο επίπεδο συναρμολόγησης και υλικών από όλες τι ιαπωνικές εταιρείες... (τουλάχιστον το civic είναι καλύτερο και από corolla αλλά και από mazda 3 κατά την γνώμη μου οπως έχω μπει και στα τρία μέσα).
Γι'αυτό κοίτα και το accord, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση
-
Βλεπω οσο αφορα το α4 καποιους ψηφους αλλα κανενας απο αυτους που το ψηφισαν δεν δικαιολογησαν την αποψη τους σε αντιθεση με τα παιδια που ψηφιζουν volvo,θα μπορουσαν να μου πουνε γιατι το επιλεγουν?εχει να επιδειξει κατι καλυτερο το audi σε σχεση με το volvo?θα περιμενω
Φιλε traveller εισαι ικανοποημενος με την ποιοτητα των δερματινων και γενικα του εσωτερικου?
και κατι ακομα?ειναι ακριβα τα σερβις της volvo(audi ξερω) -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Βλεπω οσο αφορα το α4 καποιους ψηφους αλλα κανενας απο αυτους που το ψηφισαν δεν δικαιολογησαν την αποψη τους σε αντιθεση με τα παιδια που ψηφιζουν volvo,θα μπορουσαν να μου πουνε γιατι το επιλεγουν?εχει να επιδειξει κατι καλυτερο το audi σε σχεση με το volvo?θα περιμενω
Φιλε traveller εισαι ικανοποημενος με την ποιοτητα των δερματινων και γενικα του εσωτερικου?
και κατι ακομα?ειναι ακριβα τα σερβις της volvo(audi ξερω)Λοιπόν σε διαφήμηση καποιας Κυριακάτικης εφημερίδας ανέφερε ότι η Autopoint στην Θεσ/νίκη προσφέρει δωρεάν σέρβις στο S40 εφ'όρου ζωής . Δεν ξέρω αν ισχύει η τι κόλπα κρύβει αλλά για ψάξτο.
-
Γιατρέ μου, κι εγώ την Volvara!!!
Και μάλιστα θα προτιμούσα το V50 και όχι το S40, μιας και το station είναι σαφώς πιο πρακτικό. Και τα δύο είναι από τα αυτοκίνητα που συμπαθώ πολύ!!! Και εννοείται ότι αν μπορείς για το 2,4, ασυζητητί... Το ίδιο αν μπορείς και το αυτόματο (για το 2,4 ιδίως) αν και νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση ξεφεύγει αρκετά...
Το Α4, δεν είναι πολύ βαρύ για μόλις 100 αλογατάκια και 15κιλά ροπής;;;
(και απο αντιπροωπεία... ) -
και κατι ακομα?ειναι ακριβα τα σερβις της volvo(audi ξερω)Δεν έχω παρατηρήσει κάτι 'ύποπτο' με τα δερμάτινα καθίσματα.Η στήριξη των πλαϊνών νομίζω είναι καλή. Τωρα γενικά το εσωτερικό κρίνεται πολύ ποιοτικό αλλά επειδή έιχα Α3 το 1997 θα έλεγα ότι είναι πιθανόν 7 χρόνια αργότερα το Α4 να είναι ελαφρώς πιο μπροστά σε αυτό το θέμα σε σχέση με το S40.
Η εργονομία πάντως είναι πολύ καλή.Τα πάντα είναι 'στη θέση τους'
Στην οδήγηση πάντως -είχα κάνει test-drive το 'απλό' Α4-έχει μια 'αποκομένη' αίσθηση σε σχέση με το Volvo.Το S40 είναι πιο άμεσο ..αλλά είπαμε...μη νομίζεις ότι είναι και 156 σε αυτόν τον τομέα.
Κάτι ακόμα που ξέχασα να γράψω στο 1ο μου ποστ.
Στο S40 οι θέσεις για μικροαντικειμένα απλώς α π ο υ σ ι α ζ ο υ ν. Οι θήκες στις πόρτες είναι..αστείες (απο πλευράς χωρητικότητας).Ενα κινητό κι ένα πακέτο χαρτομάντηλα τσέπης... πολλά λέω!! Υπάρχει 'κάτι σαν κεντρκό υποβραχιόνιο' που στη δική μου περίπτωση χωράει το κοντρολ του γκαραζ και τα κλειδιά του σπιτιού μου. Υπάρχουν θήκες στις πλάτες των εμπρος καθισμάτων αλλά δε 'σωζουν' την κατάσταση.
Σε εμένα αυτό δεν έπαιξε ρόλο, δε με πολυνοιάζει αλλά άλλοι μπορεί να το λαμβάνουν υπόψη τους.Δεν παύει όμως να είναι ένα 'μειον'
Για να μη σε πολυσκοτίζω...δε νομίζω ότι τιθεται καν θέμα συγκρισης...οι 30 επιπλέον ίπποι του S40 είναι μεγάλο πλεονέκτημα. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τα πλαστικα του Accord και γενικότερα η ποιότητα κατασκεύης του είναι το 10άρι στην κατηγορία μαζί με το Avensis. Οι υπόλοιποι ακόμα προσπαθούν...
Ναι παίδιά δίκιο έχετε, δεν αμφιβάλλω καθόλου.Απλώς νομίζω ότι στην περίπτωση ενός τόσο αξιόλογου αυτοκίνητου, όπως έιναι το Accord θα έπρεπε να ισχύει ότι ...και για τη γυναίκα του ..Καίσαρα
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για αυτό λέω και εγώ πάρε Mazda που είναι το ίδιο πραγμα αλλά φθηνότερο...Τωρα ότι έγινε έγινε.. Να σε ευχαριστήσω και για τις ευχές σχετικά με το S40 που πήρα.Δυστυχώς τό είχα ξεχάσει...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δίλιτρο Mondeo ή 6 και σου μένουν ρέστα για τις γιορτέςΚαι με τα ρέστα τί να πάρει, χριστουγεννιάτικες μπάλες ?
Πάντως και τα δυό ειναι εξίσου καλές & δύσκολες επιλογές.
-
Παιδια ξερω οτι σας κουραζω αλλα το προβλημα μου ειναι να ξεκολλησω απο την audi(βλεπεις στην οικογενεια μου ειχαμε ολη την σειρα απο 80 cc μεχρι και το προηγουμενο a4)και ειμαστε ικανοποιημενοι.
Ξερω απο την αλλη οτι με τα ιδια χρηματα περνω το volvo ενα πολυ καλο αυτοκινητο με 25 αλογακια παραπανω,τα οποια ελπιζω να μην ειναι μονο ονομαστικα παραπανω χωρις ομως να με ενθουσιαζει εξωτερικα(προσωπικα μου φερνει κατι απο μπεμπα)
ειμαι ειλικρινα σε διλημμα για τι το α4 μου αρεσει παρα πολυ αλλα αναθεμα ο κινητηρας του.
Συνεχιστε να μου λετε τις αποψεις σας για να παρω πραγματικα την σωστη αποφαση Σας ευχαριστω!! -
Tώρα δε θέλω να σε δυσκολέψω κι άλλο,
αλλά το νέο Α4 είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερα δυναμικό από σχεδιαστική άποψη.....
Μοναδικό μείον, ο 1,6 -
Eφόσον στο VAGroup υπάρχει διαθέσιμος ο 1.6 FSi με 115 ίππους γιατί δεν τον χρησιμοποιούν στο Α4 όταν μάλιστα τον χρησιμοποιούν στο Α3...?
Πραγματικά απορώ...
-
Παιδια ξερω οτι σας κουραζω αλλα το προβλημα μου ειναι να ξεκολλησω απο την audi(βλεπεις στην οικογενεια μου ειχαμε ολη την σειρα απο 80 cc μεχρι και το προηγουμενο a4)και ειμαστε ικανοποιημενοι.
Ξερω απο την αλλη οτι με τα ιδια χρηματα περνω το volvo ενα πολυ καλο αυτοκινητο με 25 αλογακια παραπανω,τα οποια ελπιζω να μην ειναι μονο ονομαστικα παραπανω χωρις ομως να με ενθουσιαζει εξωτερικα(προσωπικα μου φερνει κατι απο μπεμπα)
ειμαι ειλικρινα σε διλημμα για τι το α4 μου αρεσει παρα πολυ αλλα αναθεμα ο κινητηρας του.
Συνεχιστε να μου λετε τις αποψεις σας για να παρω πραγματικα την σωστη αποφαση Σας ευχαριστω!!Θα σου έλεγα τα όποια διλλήματά σου να μην περιλαμβάνουν τον παράγοντα 'εξωτερική εμφάνιση', γιατί πραγματικά θα ...χαθείς. Είναι μια παράμετρος καθαρά υποκειμένική.Εμένα το S40 δε μου θυμίζει σε τίποτα ΒΜW, εσένα σου θυμίζει, σε κάποιον 'τρίτο' μπορεί να θυμίσει κάτι άλλο.
Εμένα η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το S40 δε θυμίζει κάποιο άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.Μοιάζει πολύ με το S60 (σε σημείο..κανιβαλισμού).Είναι όμως σαφώς πιο όμορφο και πιο 'μαζεμένο'.
Από την άλλη..δες τις φωτογραφίες του 'technic'... πραγματικά όμορφο το Α4...καλα ξεμπερδέματα -
ειναι ακριβα τα σερβις της volvo(audi ξερω)Στον Κοντέλλη μου είπαν γύρω στο 200αρι€ το πρώτο service.Πιθανόν λίγο 'κάτω' αλλά όχι πιο πάνω
AUDI A4 1.6 new H VOLVO S.40 1.8 SUMMUM