-
Το αποφάσισα και πήγα και πήρα αυτή την καφετιέρα της ιlly (προηγ. σελίδα), για το γραφείο.
Εντυπώσεις:
- εξωφρενικά εύχρηστη
- ο καφές είναι ευκολόπιοτος, απαλή γεύση, αλλά και πολύ ελαφρύς για τα γούστα μου
- η προτιμά τον...άλλο
- δεν σε πιάνει, ίσως λόγω ελαφριάς γεύσης, ίσως λόγω 'μονής' δόσης. Θέλεις κι άλλο, άρα οι κάψουλες φεύγουν πολύ γρήγορα. Εγώ πχ θέλω τρεις να στανιάρω
- για γραφείο μια χαρά, δε λερώνεις καθόλου, δεν πλένεις τίποτα, τσακ-μπαμ, σε 2 λεπτά έχεις καφέ στο φλιτζάνι από τη στιγμή που θα πατήσεις το 'on'.
- το κόστος για τις κάψουλες δεν είναι αμελητέο, στην πράξη κοστίζει ο καφές τουλάχιστον δύο φορές περισσότερο [αλλά τουλάχιστον έγινε με την προσφορά απόσβεση της συσκευής ταυτόχρονα με την αγορά]
- για καπουτσίνο χρειάζεσαι άλλη συσκευή
-
Mε γειές !
Για το γραφείο είναι όντως η καλύτερη λύση, αφού σε απαλλάσσει απο την υποχρέωση να περιμένεις για ένα καφέ, που στα κυλικεία συνήθως είναι χειρότερος και σίγουρα ακριβότερος. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Τσέκαρα τη μηχανή του LIDL. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή για τα 50 ευρω.
Toν αποτέλειωσες το 'δάσκαλο' !!!
μια χαρά ήταν και μάλιστα με τον ακριβό λαβατσα από το σουπερ μαρκετ.
για 45-50 ευρω ΠΕΤΑΓΕ
Την επόμενη εβδομάδα θα την κάνουμε με ελευθερο φίλτρο
Δεν θυμαμαι, εχεις μυλο για να αλεθεις καφε? Διαφορετικα μην προσπαθησεις να την κανεις με ελευθερο...
Σχετικα με τις σκονες, τα γαλατα και τους καφεδες... ελεγα τα ΙΔΙΑ ακριβως σε εναν φιλο, ο οποιος σκεφτοταν οτι ισως μια τετοια θα ειναι καλυτερη..
δεν εχουμε αλλά λέμε να πάρουμε μία gagia και ε΄ναν μύλο, οπότε θα κάνουμε και το πείραμα
-
Ο χρήστης alexomon έγραψε:
Υπαρχει κανενα καλο ελληνικο εσπρεσσο e shop για την αγορα καφε?Πρωτα θα μας ανεβασεις φωτο ,ειναι κανονας απαραβατος κ μετα θα σου πουμε που να προμηθευεσαι την δοση σου
Επισης μπορεις να δοκιμασεις κ τον pellini ,ειναι καφες του εμποριου ,πολυ καλλυτερος απο ιlly ....μονο που δεν θα τον βρεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ . -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν θυμαμαι, εχεις μυλο για να αλεθεις καφε? Διαφορετικα μην προσπαθησεις να την κανεις με ελευθερο...
Σχετικα με τις σκονες, τα γαλατα και τους καφεδες... ελεγα τα ΙΔΙΑ ακριβως σε εναν φιλο, ο οποιος σκεφτοταν οτι ισως μια τετοια θα ειναι καλυτερη..
δεν εχουμε αλλά λέμε να πάρουμε μία gagia και ε΄ναν μύλο, οπότε θα κάνουμε και το πείραμα
Αν σκοπευεις να παρεις μυλο, τοτε ενταξει. Διαφορετικα, ετοιμασου να πινεις δηλητηρια!
Μεχρι να ερθει ο δικος μου μυλος, υπεφερα, σε σημειο απογοητευσης... -
μανόσκυ, δεν κατάλαβα καλά, αν αγοράσεις μια συγκεκριμένη ποσότητα την παίρνεις δωρεάν?
Συγκριτικά με την nespresso είναι καλύτερη?
-
Ναι, όπως τα γράφω στην προηγούμενη σελίδα. 96 ευρώ κάψουλες και παίρνεις τη μηχανή, που έχει μέσα μια συσκευασία των 14, σύνολο 182 κάψουλες.
Εγώ προτίμησα τη μαύρη.Μου φάνηκε καλύτερος από το nespresso, κοστίζει 57 λεπτά η κάψουλα και από ποικιλία βράστα (4 είδη, εκ των οποίων βρίσκεις εύκολα τα 2, κανονικό και lungo - ΟΚ, τα άλλα 2 είναι ο γνωστός μαύρος της illy, πιο καβουρντισμένος, και ο ντεκαφεϊνέ). Ο nespresso δεν ξέρω πόσο κοστίζει και λέει ότι έχει κάποια ποικιλία.
Αλλά είναι συμπαθέστατος καφές - για κάψουλα. Καλύτερος και από τον tassimo (jacobs), που με το ζόρι τον τέλειωσα όταν με κέρασαν.Δες αυτό, Ολλανδικά δεν είναι αυτά;
Youtube Video -
λογικά αυτή η προσφορά θα τρέχει κι εδώ
αν δεν πίνεις συστηματικά καφέ σπίτι ή δεν έχεις την ευκολία να κάνεις 'ατσαλιές' είναι τίμια
λύση
-
εγώ προσπαθώ να τους πείσω στο γραφείο να πάρουμε καμιά evo και μύλο να φτιάχνουμε δω, μέχρι τότε γαλλικό ή delivery. ευτυχώς 1.50 έχει και πίνεται
-
ο νεσπρεσσο ειναι λιγο πιο φθηνος (45 λεπτα η καψουλα, η πιο ακριβη αν θυμαμαι καλα) και εχει αρκετη ποικιλια σε χαρμανια
-
ολλανδοί, αλλά εμπιστεύεσαι ολλανδό για καφέ
στο proef τεστ πάντως βγάζει την νεσπρέσσο καλύτερη στο καϊμάκι και στη γεύση
εδιτ: ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί στην ελλάδα είναι ακριβότερη κατά 10 λεπτά η κάψουλα
-
Για τη nespresso υπάρχει μια παραφιλολογία περί προσθέτων στον καφέ, για περισσότερη 'κρέμα'.
Βρήκα γκουγκλάροντας ένα -όχι εύκολο- τρικ για άνοιγμα της κάψουλας και επαναχρησιμοποίηση, ώστε να βάζεις καφέ της προτίμησής σου και φυσικά θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Αν τα καταφέρω, θα ποστάρω αποτέλεσμα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ολλανδοί, αλλά εμπιστεύεσαι ολλανδό για καφέστο proef τεστ πάντως βγάζει την νεσπρέσσο καλύτερη στο καϊμάκι και στη γεύση
εδιτ: ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί στην ελλάδα είναι ακριβότερη κατά 10 λεπτά η κάψουλα
Οταν επινα μονο νεσπρεσσο, ο καφες ηταν καταπληκτικος...
Τωρα που φτιαχνω εσπρεσσο σπιτι, ο νεσπρεσσο γινεται ανεκτος, ενω τεινει να παει προς το απαραδεκτος.... Ισως εχει να κανει το οτι επινα κατι χαρμανια με βανιλια και φουτσες μπλε.. τεσπα
Για ποιες καψουλες μιλας, ομως? -
νεσπρέσσο στο σπίτι πίνουμε αποκλειστικά το indrian κάτι, προσωπικά για λύση σπιτιού, ειδικά αν φτιάξεις καπουτσίνο με υπερκαλύπτει
-
... τι ξερεις κι εσυ...
Το χαρμανι που αναφερεις, δεν το ξερω... Σιγουρα υπαρχει ελλαδα? -
Indriya
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Υπαρχει κανενα καλο ελληνικο εσπρεσσο e shop για την αγορα καφε?
Πρωτα θα μας ανεβασεις φωτο ,ειναι κανονας απαραβατος κ μετα θα σου πουμε που να προμηθευεσαι την δοση σου
Επισης μπορεις να δοκιμασεις κ τον pellini ,ειναι καφες του εμποριου ,πολυ καλλυτερος απο ιlly ....μονο που δεν θα τον βρεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ .Τι φωτο?
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Indriyaαααα! Pure Origins! νταξ.. τις ειχα δοκιμασει και τις 3 ποικιλιες, μονον 1 με ενθουσιασε οι αλλες δεν μου αρεσαν, ουτε που θυμαμαι ποια, πια!
-
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)