-
bill να σου πω την αληθεια δεν το εψαξα και πολυ. Οταν μου ειπαν απο το υπουργειο το κυκλοφορειτε με δικη σας ευθυνη , σκέφτηκα πως δεν αξιζει τον κόπο για 4-5 μέρες να το ρισκάρω...
ευχαριστω για την πληροφορια παντως. -
λοιπον πηρα το αμαξι!!! (καλα διαβαζετε δεν ειν οφθαλμαπατη)
το οδηγησα λιγο το σκ κι οι εντυπωσεις ειναι οι καλυτερες. Η καμπίνα επιβατών ειναι απίστευτα καλά ηχομονωμένη. Ο κινητήρας πάρα πολύ ελαστικός (απο 1700 στροφες δίνει ροπή) και πρέπει να μάθω να τον οδηγάω σε χαμηλές στροφές γιατί αλλιώς καταπίνει πολυ!!! (σε χαμηλές ταχύτητες ζητάει μεγάλες σχέσεις μετάδοσης)
το cruise control το δοκίμασα 1-2 φορές , με 6η στα 100χλμ/ωρα διάβασα ως και 5.5 λιτρα κατανάλωση.(το αν ειναι πραγματική ή οχι το μέλλον θα το δείξει!!!)
μια πολύ καλη έκπληξη είναι το voice control γιατί περιλαμβάνει 60-70% των λειτουργιών. Ουτε ξέρω που βρίσκονται τα κουμπάκια , ξερω καλά όμως το ένα μαγικό κουμπάκι!!!!
πορτ μπαγκαζ πολυ καλο.
Ο μάστορας έχει κάνει εξαιρετική δουλεία με το δερμάτινο σαλόνι.ενα μπράβο γιατί είναι πραγματικά επαγγελματίας σε όλα του (δεν είναι τυχαία ο πιο φημισμένος στη θεσσαλονίκη)
το κάλυμα της ηλιοροφής δεν είναι τελικά τόσο διαπερατό απο το φως , ε'ιναι σχεδόν σαν πανί.
η μόνη παραφωνία-λεπτομέρεια στο πολύ καλο σύνολο η χαζοθήκη γυαλιων. Ακριβως απο πάνω διαφημίζουν τον καθρέφτη επιτήρησης παιδιών, ο οποίος προφανώς δεν υπάρχει στα ελληνικά μοντέλα. -
καλές διαδρομές
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
λοιπον πηρα το αμαξι!!! (καλα διαβαζετε δεν ειν οφθαλμαπατη)
το οδηγησα λιγο το σκ κι οι εντυπωσεις ειναι οι καλυτερες. Η καμπίνα επιβατών ειναι απίστευτα καλά ηχομονωμένη. Ο κινητήρας πάρα πολύ ελαστικός (απο 1700 στροφες δίνει ροπή) και πρέπει να μάθω να τον οδηγάω σε χαμηλές στροφές γιατί αλλιώς καταπίνει πολυ!!! (σε χαμηλές ταχύτητες ζητάει μεγάλες σχέσεις μετάδοσης)
το cruise control το δοκίμασα 1-2 φορές , με 6η στα 100χλμ/ωρα διάβασα ως και 5.5 λιτρα κατανάλωση.(το αν ειναι πραγματική ή οχι το μέλλον θα το δείξει!!!)
μια πολύ καλη έκπληξη είναι το voice control γιατί περιλαμβάνει 60-70% των λειτουργιών. Ουτε ξέρω που βρίσκονται τα κουμπάκια , ξερω καλά όμως το ένα μαγικό κουμπάκι!!!!
πορτ μπαγκαζ πολυ καλο.
Ο μάστορας έχει κάνει εξαιρετική δουλεία με το δερμάτινο σαλόνι.ενα μπράβο γιατί είναι πραγματικά επαγγελματίας σε όλα του (δεν είναι τυχαία ο πιο φημισμένος στη θεσσαλονίκη)
το κάλυμα της ηλιοροφής δεν είναι τελικά τόσο διαπερατό απο το φως , ε'ιναι σχεδόν σαν πανί.
η μόνη παραφωνία-λεπτομέρεια στο πολύ καλο σύνολο η χαζοθήκη γυαλιων. Ακριβως απο πάνω διαφημίζουν τον καθρέφτη επιτήρησης παιδιών, ο οποίος προφανώς δεν υπάρχει στα ελληνικά μοντέλα.Αυτό είναι από τα άγραφα! Καλοτάξιδο!
-
ευχαριστω παιδια , να ειστε καλα!!!
και να γραφει παρακαλω στα πρακτικα πως το πηρα το τιμημενο.....υ.γ. περιμενω πως και πως να παμε κανενα ταξιδι τωρα, να το απολαυσω λιγο γιατι καθημερινες , ελαχιστα και μεσα στην πολυ δε λεει!!!!!
-
λοιπον , μετα απο 260 χλμ η καταναλωση εχει πεσει στα 9,8 (ηταν στα 12!!!!) και θα πεσει κι αλλο.
Δυσκολοι καιροι για πριγκιπες. Η αισθηση που σου προκαλει το αυτοκινητο ειναι σα να κινεισαι στον αερα...(!)
αν δεν γκαριζε κι ο μικρος απο πισω θα ηταν τελεια χαχαχαχαχααα
πολυ ξεκουραστο και ταξιδιαρικο αμαξι , θα ηθελα κι ενα αυτοματο κιβωτιο (σε προκαλει να γινεις τεμπελης δε φταιω εγω)
απο ρυθμισεις τις εχω ανακαλυψει σχεδον ολες εκτος απο 2-3 θεματακιαυ.γ. απο την αντιπροσωπεια το πηρα καθαρο (οχι πεντακαθαρο) και σκεφτομαι να το παω για πλυσιμο , να το δωσω και για κερωμα? αξιζει τα λευτα?
-
καμμια απαντηση? χμμμ εχω κι αλλη απορια.Ετοιμαζομαι για χιονολαστιχα , οι διαστασεις μαμα ειναι 205/55/16 και σκεφτομαι για 195/65/15.
Στο βιβλιαράκι δεν αναφέρει κάποια μικροτερη διάσταση παρά μόνο ελαφρως μεγαλυτερη. Σε περίπτωση βλάβης ή κάποιου ατυχήματος λέτε να εχω πρόβλημα??? (στην πρωτη περίπτωση να μην ισχύει η εγγύηση και στη δευτερη να μην αποζημιώνει η ασφαλιστική)
θα εκτιμουσα αν λεγατε την γνωμη σας καποιοι με παρομοια εμπειρια , ή κάποιοι που λόγω επαγγέλματος έχετε τεκμηριωμένη άποψη , ευχαριστω -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
καμμια απαντηση? χμμμ εχω κι αλλη απορια.Ετοιμαζομαι για χιονολαστιχα , οι διαστασεις μαμα ειναι 205/55/16 και σκεφτομαι για 195/65/15.
Στο βιβλιαράκι δεν αναφέρει κάποια μικροτερη διάσταση παρά μόνο ελαφρως μεγαλυτερη. Σε περίπτωση βλάβης ή κάποιου ατυχήματος λέτε να εχω πρόβλημα??? (στην πρωτη περίπτωση να μην ισχύει η εγγύηση και στη δευτερη να μην αποζημιώνει η ασφαλιστική)
θα εκτιμουσα αν λεγατε την γνωμη σας καποιοι με παρομοια εμπειρια , ή κάποιοι που λόγω επαγγέλματος έχετε τεκμηριωμένη άποψη , ευχαριστωΓια να βαλεις αυτα τα χιονολαστιχα χρειαζεσαι και ζαντες.
Μπορει να μην αναφερει μικροτερες διαστασεις γιατι δεν θα χωρανε ,λογω φρενων πχ.Απορια :χρειαζεσαι πραγματικα χιονολαστιχα;Ηδη ειμαστε στα μεσα Δεκεμβρη και δεν εχει πεσει χιονι .Μετακινείσαι σε περιοχη που ειναι απαραιτητα;
-
χμμ bill αυτο δεν το ειχα σκεφτει , εχω παρει ατσαλινες ζαντες 15αρες για να τα φορεσω. Καλυτερα να ρωτησω ford....
Οπως καταλαβες θα τα παρω για 3-4 χειμωνες και θα τα αλλαζω με τα all weather....
Τα χριστουγεννα θα ειμαι ορεινη κοζανη οποτε ποτε δεν ξερεις , μια φορα να χρειαστουν φτανει..... -
Εγω βαζω χειμερινα λαστιχα στις εργοστασιακες διαστασεις (195/45/16).... Σκεψου κι αυτην την εκδοχη!
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
χμμ bill αυτο δεν το ειχα σκεφτει , εχω παρει ατσαλινες ζαντες 15αρες για να τα φορεσω. Καλυτερα να ρωτησω ford....
Οπως καταλαβες θα τα παρω για 3-4 χειμωνες και θα τα αλλαζω με τα all weather....
Τα χριστουγεννα θα ειμαι ορεινη κοζανη οποτε ποτε δεν ξερεις , μια φορα να χρειαστουν φτανει.....All weather είναι τα 'μαμά' λάστιχα; Ποιο μοντέλο;
-
χμμ continental φοραει αλλα δεν ξερω ποιο μοντελο!!! σορρυ αλλα γινεται ενας πανικος μολις σημερα κουμπωσα ενα στικ πανω να ακουω μουσικη!!!!
τελικα δε φοραει 15'' ζαντες , απο 16'' και πανω , οποτε θελει αλλαγη τις ατσαλινες και να φορεσω τα 205/55/16 σε χιονολαστιχο....
βρηκα τα gislaved euro frost στα 480 ευρω , κανενας να προτεινει τιποτα αλλο κι αν ξερει καμμια καλη πηγη? -
χμ τα εχω μπερδεψει τελικα φοραει michelin primacy.
Eπισης μπορει να φορεσει και 15'' ζαντες απο focus οποτε παω για 195/65/15 που θα ειναι και πιο αποτελεσματικο και πιο οικονομικο σε χιονολαστιχο.
κανενα καλο και οικονομικο βουλκανιζατερ ανατολικη θεσσαλονικη? -
καλημερα σας , εχω ενα θεματακι που σιγουρα το αντιμετωπισατε κι αλλοι. Οσον αφορα τους αισθητηρες πιεσης των ελαστικων. Αν αλλαξω ζαντες και βαλω σιδερενιες θα μου βγαζει σφαλμα? (καπου διαβασα οτι οι αισθητηρες ειναι στις ζαντες.)
-
καλημέρα σας
σκ ειχα ταξιδακι , φορεσα τις μπαρες της ford οι οποιες ειναι εντυπωσιακές , πολυ στιβαρή κατασκευη , ποιοτητα κατασκευης εξαιρετική και γερμανικων προδιαγραφών!!! (μέχρι και δυναμόκλειδο έχει μέσα για να μην παρασφίξει κάποιος τις βίδες!!!)
το ταξίδι ανετο απροβλημάτιστο , βρήκα βροχή στο δρόμο αλλα οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες έκαναν σωστά τη δουλειά τους, το ίδιο και το cruise control καθώς και τα αυτόματα φώτα.
η μπαγκαζιέρα επάνω , το γεγονός ότι το αμάξι ήταν τίγκα φορτωμένο , η διαδρομή κι ο τρελός άνεμος ανέβαζαν κατακόρυφα την κατανάλωση στα 9 λιτρα με 120 χλμ ταχύτητα.
είχα κουμπωμένο κι ενα flash 16GB στο USB οπότε κι η μουσική ήταν άψογη!!! (θέλω να δω πόσα είναι τα μαξιμουμ GB που μπορεί να δει το USB να ρίξω καμμια 500 GB πάνω (κανέναν μικρό σκληρό ) και να φορτώσω ότι χρειάζομαι.
κάτι που δε μου άρεσε είναι η εταζιέρα πίσω , ''απαρχαιωμένη'' , δεν είναι πτυσόμενη συρταρωτή αλλά αποτελείται απο 2 κομάτια που έτσι και θες να φορτώσεις το πορτ μπαγκάζ μέχρι πάνω ή πρέπει να την αφήσεις κάπου ή να την βάλεις πάνω απο τα πράγματα!!!
σήμερα βρήκα χιονόνερο στο δρόμο πάω γρήηηηγορα για χιονολάστιχα!!! στη διαδρομή ανκάλυψα πως ανάβει το πίσω φανάρι ομίχλης...... -
Καλούτσικο το αμαξάκι σου δηλαδή! Δεν είναι υπερQashqai βεβαια αλλα ... δεν πειράζει!
Αντε και προσπερασμα καμιάς 911 σου εύχομαι (χωρίς τις μπαρες και την μπαγκαζιέρα)!Καλοταξιδο και να το χαρείς!
Η εταζέρα μαλλον απο προμηθευτή της Nissan είναι! Στο δικο μου έχει μια στενόμακρη 'γούρνα' που ουτε κουτί χαρτομάντιλα δεν χωράει!
Καποιες μικρές αντιλειτουργικές λεπτομέριες σίγουρα θα τις συναντήσεις αλλα δεν πειράζει. Συνηθίζονται!
Α! Και πέρνα ένα σκαναρισμα το manual! Εγω ακόμα και τωρα ... ανακαλύπτω! -
κωστα ευχαριστω , υπερqq δεν ειναι σιγουρα
απο τα 150 αλόγατα ακόμη δεν χρησιμοποίησα ούτε τα 100 , αλλά αυτα τα θέλω για απόθεμα ισχύος για ώρα ανάγκης , οι καιροί είναι δύσκολοι!!! μόλις στρώσει ο κινητήρας θέλω κι εγω κατανάλωση κάτω απο 8!!!!
απο κουμπάκια δεν ξέρω και πολλά , ευτυχώς ας είν καλά οι φωνητικές εντολές!!!
σημαντικό , δεν ξέρω απο που ανοίγουν τα μπροστινά προβολάκια ομίχλης!!!
βγάζοντας τις μπάρες , έχω βγάλει 3-4 φωτος , έχει πολύ διαδικασία να τις περάσω εδω? -
Ευκολο. Με το http://www.imageshack.us/. Απο το 'Browse' βαζεις τις φωτος απο τον υπολογιστή σου και με το 'Upload' φτιάχνονται link για να μπορεσεις με copy paste να τις βαλεις εδώ.
-
χμμ δυστυχως απο εδω το χουν κλειδωμενο!!! ωραια τουρτα!!!!
-
Ford C-Max II