-
Κατά τα άλλα για μια ακόμη φορά ξεκίνησε συζήτηση που αφορούσε και άλλα Επαγγελματα η 'ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ' όπως θέλετε και κατέληξε σε δημόσια κατηγορώ ενάντια στη μάστιγα της Ελληνικής κοινωνίας τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ αποδεικνύοντας το ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ του νεοέλληνα και σε δημόσια απόδειξη ότι οι γιατροί είναι η λιγότερο ενωμένη επαγγελματική κλίκα.
Αλήθεια μια ερώτηση . Κατηγορήθηκε ποτέ από την τηλεόραση άτομο που να ασκεί άλλο επάγγελμα ? Δηλαδή οι γιατροί δεν έχουν δικαιωμα λάθους και όλα τα άλλα επαγγελμάτα έχουν? Αν λοιπόν δεν έχουν αυτό το δικαίωμα δεν πρέπει να αμοίβονται και αναλόγως? Αλήθεια πληρώνει κανείς μη γιατρός 2000 ευρω το χρόνο ασφάλεια από την τσέπη του για περίπτωση αστικής ευθύνης
Και να πω και κάτι άλλο . Εγώ ότι δηλώνω το δηλώνω επώνυμα -
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
'πανεπιστήμια' που δεν θα'πρεπε καν να υπάρχουν (π.χ. 'πανεπιστήμιο' Αιγαίου)Πανεπιστήμια μοιρασμένα σε 5 πόλεις για να ψηφοθηρίσουν οι βουλευτές δεν είναι δυνατόν να αποδόσουν πραγματικά. Ούτε βιβλιοθήκη της προκοπής δεν μπορούν να εχουν. Απλά βολεύουν πολύ διοικητικό προσωπικό με διορισμους... Αλλά όχι και πανεπιστημιακούς. Τα 2/3 των μαθημάτων γίνονται από ωρομίσθιους. Όλα τα 'νέα' πανεπιστήμια είναι έτσι.
Ούτε μπορεί να γίνει παιδεία μειώνοντας τα κονδύλια στα υπάρχοντα τμήματα κι εξαγγέλοντας νέες πανεπιστημιακές σχολές (Λειβαδιά και Θήβα για παράδειγμα). Ούτε μπορεί να τελειώνει το εξάμηνο, να ΜΗΝ έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις των ωρομίσθιων καθηγητών (οι οποίοι διδάκσουν κανονικά) και το υπουργείο να λέει 'απολύστε το 30%'. Ούτε να έχω τελειώσει σύμβαση έργου πριν ένα χρόνο και να ακούω 'το κονδύλιο καταργήθηκε και δεν μπορούμε να σας πληρώσουμε'.
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
gtz γιατι δεν απαντας και σε μενα που τα βλεπω απο μεσα?Θα σε χαρακτηρισω απαραδεκτο με τον τροπο που μιλας.Απο δικα σου παραδειγματα βγαζεις συμπερασμα και γενικευεις.Απο τον τροπο που μιλας μου φαινεσαι πολυ κομπλεξικος.Ο καλος ο γιατρος θα φανει παντου φιλε και ο ασχετος θα μεινει στην ακρη οπου και αν ειναι ακομα και στο νοσοκομειο.Εσυ αραγε που δουλευεις?δεν ξερω τι ηταν οι συμμαθητες σου που τους αναφερεις συνεχεια αλλα θα πρεπει να τους αγαπας πολυ
Ασχολησου με τον εαυτο σου διαβασε και ενημερωσου συνεχως και μην ασχολησε με το τι κανουν οι αλλοι.
Και κατι προς ολα τα παιδια ο καλος γιατρος ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων,δεν αρκουν μονο οι γνωσεις,θελει οξυ πνευμα,μεγαλη αντιληψη,συνδιαστηκοτητα και εμπειρειες.τοτε μονο φτανεις στη σωστη διαγνωση.και ναι πιστευω οτι το επαγγελμα/λειτουργημα του γιατρου δεν αμοιβεται επαρκως.τα λεφτα που εχουν δαπανησει οι δικοι μου και αργοτερα και εγω εχω την εντυπωση οτι δεν θα τα βγαλω ποτε(με τα μυαλα που κουβαλαω,βλεπε φιλοτιμος και ευαισθητος).
Παντου υπαρχουν καλοι και κακοι και ας μην κανουμε το λαθος να τα γενικευουμε ολα.Αντε,να σου απαντήσω κι εσένα...
Κατ'αρχήν δεν προσέχεις τι γράφω.Πουθενά δεν είμαι απόλυτος,απλά τα πολύ χαμηλά ποσοστά καλών 'γιατρών' που προέρχονται απο τις χώρες που ανάφερα,με κάνουν να είμαι και να δείχνω απόλυτος.
Απο την εμπειρία μου έχω να πω οτι το 60% των γιατρών που εργάζονται είτε ως ιδιώτες είτε στα Νοσοκομεία είναι απο την πίσω πόρτα...
'Γέμισε ο τόπος γιατρούς' ακούς να λένε.Απο πού γέμισε;
Στην Ιατρική Θεσσαλονίκης μπαίναν 300 άτομα κάθε χρονιά με τις πανελλαδικές και στο έκτο έτος ήταν 900!Πόσα επιπλέον άτομα 'βαπτίζονταν' ως γιατροί με το ΔΙΚΑΤΣΑ;Αλλοι τόσοι;Πιθανόν!
Υπολόγισε λοιπόν με βάση αυτά αν το 60% είναι μετριοπαθές νούμερο ή όχι.Μάλλον το πρώτο ισχύει...
Αποτέλεσμα αυτών είναι να γεμίσει ο τόπος ιατρεία,π.χ. τα μικροβιολογικά εργαστήρια είναι άπειρα πιά,οι ιδιώτες παθολόγοι φυτοζωούν καί κάθε ειδικότητα κορέγνυται με ρυθμούς καταιγιστικούς.Το μεγαλύερο ποσοστό γιατρών με βάση τον πληθυσμό μα ςέχουμε εντός Ευρωπαικής ένωσης.Παράλληλα το σύστημα υγείας μας είναι απο τα ανεπαρκέστερα σε επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών...Ταυτόχρονα,όλοι αυτοί οι γιατροί εισβάλλουν στα Νοσοκομεία κάνοντας τις αναμονές για ειδικότητα πολύχρονες και καταλαμβάνοντας μόνιμες θέσεις γιατρών με κριτήρια αμφίβολα,δεδομένης και της προέλευσής τους.Φανταστείτε πόσο πιό καλά θα ήταν τα πράγματα αν οι λίστες αναμονών για ειδικότητα περιείχαν μόνο τους πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων...
Οσον αφορά τώρα την κατάρτιση των 'γιατρών' 'της πίσω πόρτας' κι εδώ υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί.Οι πιό πολλοί απο αυτούς πήγαν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και πήραν το πτυχίο τους.Θα μου πείτε ήταν άτυχοι και δεν πέρασαν... .Εντάξει να δεχθώ οτι καποιοι απο αυτούς αδικήθηκαν απο το σύστημα,κάποιοι ήταν άτυχοι κλπ κλπ.Ελα όμως που αυτοί είναι τόσο λίγοι που αποτελούν μειοψηφία.Και γιατί αν ήταν τόσο καλοί δεν ξανα έδωσαν πανελλαδικές να μπούν τα πράγματα στη θέση τους;Μήπως υπήρχε ο σίγουρος δρόμος της πίσω πόρτας;Και τι σημαίνει σίγουρος δρόμος;Σημαίνει οτι μπαίνω στο πανεπιστήμιο που θέλω χωρίς αυτό να έξαρτάται απο τις επιδόσεις μου και την αξία μου ως μαθητής.Ετσι δεν είναι;Αν είναι διαφορετικά δεν βγαίνει νόημα...Εκτός και αν το Πανεπιστήμιο π.χ. στο Ιάσι της Ρουμανίας είναι καλύτερο απο αυτό της Αθήνας ή της Πάτρας ή των Ιωαννίνων,οπότε ο υποτιθέμενος υποψήφιος γιατρός πήγε για καλύτερα εκεί.... .Τέλος να σε ευχαριστήσω για την υπόδειξη σου: ασχολησου με τον εαυτο σου διαβασε και ενημερωσου συνεχως και μην ασχολησε με το τι κανουν οι αλλοι.Ασχολούμαι και με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι της πίσω πόρτας διότι εγω μπαίνω παντού απο την μπροστινή με τις δυνάμεις μου και μόνο.Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτοί οι άλλοι θίγουν την επαγγελματική μου ευμάρεια και το μέλλον μου με τις κινήσεις και τις μεθοδεύσεις που έμαθαν να κάνουν απο τη μέρα που αποφάσισαν να γίνουν γιατροί...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
gtz γιατι δεν απαντας και σε μενα που τα βλεπω απο μεσα?Θα σε χαρακτηρισω απαραδεκτο με τον τροπο που μιλας.Απο δικα σου παραδειγματα βγαζεις συμπερασμα και γενικευεις.Απο τον τροπο που μιλας μου φαινεσαι πολυ κομπλεξικος.Ο καλος ο γιατρος θα φανει παντου φιλε και ο ασχετος θα μεινει στην ακρη οπου και αν ειναι ακομα και στο νοσοκομειο.Εσυ αραγε που δουλευεις?δεν ξερω τι ηταν οι συμμαθητες σου που τους αναφερεις συνεχεια αλλα θα πρεπει να τους αγαπας πολυ
Ασχολησου με τον εαυτο σου διαβασε και ενημερωσου συνεχως και μην ασχολησε με το τι κανουν οι αλλοι.
Και κατι προς ολα τα παιδια ο καλος γιατρος ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων,δεν αρκουν μονο οι γνωσεις,θελει οξυ πνευμα,μεγαλη αντιληψη,συνδιαστηκοτητα και εμπειρειες.τοτε μονο φτανεις στη σωστη διαγνωση.και ναι πιστευω οτι το επαγγελμα/λειτουργημα του γιατρου δεν αμοιβεται επαρκως.τα λεφτα που εχουν δαπανησει οι δικοι μου και αργοτερα και εγω εχω την εντυπωση οτι δεν θα τα βγαλω ποτε(με τα μυαλα που κουβαλαω,βλεπε φιλοτιμος και ευαισθητος).
Παντου υπαρχουν καλοι και κακοι και ας μην κανουμε το λαθος να τα γενικευουμε ολα.Αντε,να σου απαντήσω κι εσένα...
Κατ'αρχήν δεν προσέχεις τι γράφω.Πουθενά δεν είμαι απόλυτος,απλά τα πολύ χαμηλά ποσοστά καλών 'γιατρών' που προέρχονται απο τις χώρες που ανάφερα,με κάνουν να είμαι και να δείχνω απόλυτος.
Απο την εμπειρία μου έχω να πω οτι το 60% των γιατρών που εργάζονται είτε ως ιδιώτες είτε στα Νοσοκομεία είναι απο την πίσω πόρτα...
'Γέμισε ο τόπος γιατρούς' ακούς να λένε.Απο πού γέμισε;
Στην Ιατρική Θεσσαλονίκης μπαίναν 300 άτομα κάθε χρονιά με τις πανελλαδικές και στο έκτο έτος ήταν 900!Πόσα επιπλέον άτομα 'βαπτίζονταν' ως γιατροί με το ΔΙΚΑΤΣΑ;Αλλοι τόσοι;Πιθανόν!
Υπολόγισε λοιπόν με βάση αυτά αν το 60% είναι μετριοπαθές νούμερο ή όχι.Μάλλον το πρώτο ισχύει...
Αποτέλεσμα αυτών είναι να γεμίσει ο τόπος ιατρεία,π.χ. τα μικροβιολογικά εργαστήρια είναι άπειρα πιά,οι ιδιώτες παθολόγοι φυτοζωούν καί κάθε ειδικότητα κορέγνυται με ρυθμούς καταιγιστικούς.Το μεγαλύερο ποσοστό γιατρών με βάση τον πληθυσμό μα ςέχουμε εντός Ευρωπαικής ένωσης.Παράλληλα το σύστημα υγείας μας είναι απο τα ανεπαρκέστερα σε επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών...Ταυτόχρονα,όλοι αυτοί οι γιατροί εισβάλλουν στα Νοσοκομεία κάνοντας τις αναμονές για ειδικότητα πολύχρονες και καταλαμβάνοντας μόνιμες θέσεις γιατρών με κριτήρια αμφίβολα,δεδομένης και της προέλευσής τους.Φανταστείτε πόσο πιό καλά θα ήταν τα πράγματα αν οι λίστες αναμονών για ειδικότητα περιείχαν μόνο τους πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων...
Οσον αφορά τώρα την κατάρτιση των 'γιατρών' 'της πίσω πόρτας' κι εδώ υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί.Οι πιό πολλοί απο αυτούς πήγαν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και πήραν το πτυχίο τους.Θα μου πείτε ήταν άτυχοι και δεν πέρασαν... .Εντάξει να δεχθώ οτι καποιοι απο αυτούς αδικήθηκαν απο το σύστημα,κάποιοι ήταν άτυχοι κλπ κλπ.Ελα όμως που αυτοί είναι τόσο λίγοι που αποτελούν μειοψηφία.Και γιατί αν ήταν τόσο καλοί δεν ξανα έδωσαν πανελλαδικές να μπούν τα πράγματα στη θέση τους;Μήπως υπήρχε ο σίγουρος δρόμος της πίσω πόρτας;Και τι σημαίνει σίγουρος δρόμος;Σημαίνει οτι μπαίνω στο πανεπιστήμιο που θέλω χωρίς αυτό να έξαρτάται απο τις επιδόσεις μου και την αξία μου ως μαθητής.Ετσι δεν είναι;Αν είναι διαφορετικά δεν βγαίνει νόημα...Εκτός και αν το Πανεπιστήμιο π.χ. στο Ιάσι της Ρουμανίας είναι καλύτερο απο αυτό της Αθήνας ή της Πάτρας ή των Ιωαννίνων,οπότε ο υποτιθέμενος υποψήφιος γιατρός πήγε για καλύτερα εκεί.... .Τέλος να σε ευχαριστήσω για την υπόδειξη σου: ασχολησου με τον εαυτο σου διαβασε και ενημερωσου συνεχως και μην ασχολησε με το τι κανουν οι αλλοι.Ασχολούμαι και με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι της πίσω πόρτας διότι εγω μπαίνω παντού απο την μπροστινή με τις δυνάμεις μου και μόνο.Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτοί οι άλλοι θίγουν την επαγγελματική μου ευμάρεια και το μέλλον μου με τις κινήσεις και τις μεθοδεύσεις που έμαθαν να κάνουν απο τη μέρα που αποφάσισαν να γίνουν γιατροί...
Πες τα χρυσόστομε
-
μπηκα με πανελληνιες μηπως να σας πω και με τι σειρα ημουνα?απλα δεν μου αρεσει να τα κανουμε ολα ενα.η ελλαδα μας δεν ειναι και οτι το καλυτερο
-
μπηκα με πανελληνιες μηπως να σας πω και με τι σειρα ημουνα?απλα δεν μου αρεσει να τα κανουμε ολα ενα.η ελλαδα μας δεν ειναι και οτι το καλυτεροΠως σου φαινεται λοιπόν ότι για παράδειγμα γνωστός , μικρότερος 3 έτη στη σχολή στη Θεσ/νίκη από εμένα είναι στην αναμονή 5 χρόνια αυτή τη στιγμή για ειδικότητα γυναικολογίας και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτων που προηγούνται είτε πήρε μεταγραφή από χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ είτε είτε αποφοίτησε από αυτές?
Επειδή και εγώ είμαι διδάκτορ του Πανεπιστημίου Αθηνών και με πολλές δημοσιεύσεις , ανακοινώσεις , μετεκπαιδεύσεις πως σου φαίνεται ότι στις 3 τελευταίες αιτήσεις για θέση σε νοσοκομείο που έκανα προσλάβαν άτομα που τελείωσαν στη Βουλγαρία με το 1/10 του δικού μου βοιγραφικού και τώρα αυτοίμ το παίζουν μάγκες και εγώ δουλεύω στο ιδιωτικό ιατρείο και τρέχω από το πρωί ωσ το βράδυ Σέρρες-Θεσ/νίκη για Χειρουργεία για καθαρό κερδος 1000 ευρώ το μήνα και σκέφτομαι σοβαρά με τη γυναίκα μου να ξαναφύγουμε Γαλλία η Αγγλία ισως και μόνιμα μήπως και βρούμε λίγη αξιοκρατία?Δεν σε πιάνει το παράπονο?
Αυτά για να καταλάβουν και μερικοί πόσο καλά περνούν οι γιατροί που τόσο φθονούν -
Αποστολε σ'αυτα που λες εχεις απολυτο δικιο και συμφωνω μαζι σου,και ειναι φυσιολογικο να σε πιανει το παραπονο οπως λες,απλα εγω εκνευριζομαι οταν τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι(βλεπε gtz)μπορει να εχει δικιο αλλα το χανει μ'αυτα που λεει.Εχω φαει και εγω πολλες αδικιες αλλα ειναι το κολοσυστημα τετοιο.παντου ρεμουλα.την αγωνια τον αγωνα και τα αγχη που εχει περασει ενας γιατρος δεν ξεπληρωνονται με τιποτα.Ο γιατρος για τους περισσοτερους ειναι λειτουργημα,δεν καταλαβαινουν οτι πρεπει να αμοιβομαστε οπως στις αλλες ευρωπαικες χωρες.(πριν οταν μιλουσα για χρηματα εννοουσα οταν ημουν αγγλια και ελβετια)Δυστυχως ο πατερας μου ποτε δεν τα ειχε.
Υπομονη φιλε αποστολε,υπομονη,και αυτο που λες να ξαναφυγεις το σκεφτομαι και εγω. -
...δεν καταλαβαινουν οτι πρεπει να αμοιβομαστε οπως στις αλλες ευρωπαικες χωρεςΝαι...εσείς και άλλα 10000 επαγγέλματα...
-
Δεν θα μπω στην διαδικασια να σου αποδειξω γιατι πρεπει να αμοιβομαστε διαφορετικα.ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ(εσεις και αλλα 1000 επαγγελματα...)ΕΛΕΟΣ!!!!!!
-
Δεν θα μπω στην διαδικασια να σου αποδειξω γιατι πρεπει να αμοιβομαστε διαφορετικα....Αγαπητέ φίλε, λάβε για λίγο υπόψη σου ότι αν δεν υπήρχαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, εσύ κι εγώ δεν θα είχαμε να φάμε. Κυριολεκτικά.
-
Δεν θα μπω στην διαδικασια να σου αποδειξω γιατι πρεπει να αμοιβομαστε διαφορετικα.ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ(εσεις και αλλα 1000 επαγγελματα...)ΕΛΕΟΣ!!!!!!Ετσι ειναι giatre μου.
Γιατι μονο εμεις ειμαστε ριγμενοι?Παντως σιγουρα οι υδραυλικοι δεν ειναι
-
Δεν θα μπω στην διαδικασια να σου αποδειξω γιατι πρεπει να αμοιβομαστε διαφορετικα.ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ(εσεις και αλλα 1000 επαγγελματα...)ΕΛΕΟΣ!!!!!!Εχμ, αυτό δεν ευσταθεί. Οι αμοιβές των επαγγελμάτων κρίνονται από το βιοτικό και οικονομικό επίπεδο μιας χώρας.
Οι ταξιτζήδες ισχυρίζονται παραπονούμενοι ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους παίρνουν τα 2πλάσια και 3πλάσια, αλλά γελάει ο κόσμος μαζί τους. Αν γίνουν τα οικονομικά τους αιτήματα δεκτά βέβαια, όλοι τους θα πεινάσουν γιατί κανείς δεν θα μπαίνει σε ταξί.
Αν γίνουν παρόμοια αιτήματα των γιατρών δεκτά, ο κόσμος τι θα κάνει; Δεν θα αρρωσταίνει; Επομένως μόνο ως εκβιασμός του τύπου 'τα χρήματά σου ή τη ζωή σου' μπορεί να τεθεί το αίτημα για ανεξάρτητη από το οικονομικό επίπεδο των Ελλήνων αύξηση των οικονομικών απολαβών των γιατρών. -
Οχι Μανο, Οσον αφορα τους Ιατρους δεν φταινε αυτοι 100%.
Ξαναθυμιζω οτι οι περισσοτεροι πληρωνουν αδρα & υποχρεωτικα τα ασφαλιστικα ταμια του κλαδου τους για μηδαμινη ιατρικη περιθαλψη και ελαχιστη συνταξη.
Παραυτα τα ταμια βρισκονται σε οικονομικο τελμα και οι περισσοτεροι ασφαλισμενοι δεν ξερουν αν και οταν θα βγουν στην συνταξη θα υπαρχει το ταμιο τους! -
Εγώ δεν μίλησα για το επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά για το αίτημα των γιατρών περί εξισορρόπησης των αμοιβών τους σε σχέση με τους συναδέλφους τους σε ευρωπαϊκές χώρες.
Η αποστροφή δε του giatrou περί 'φευγιού' στο εξωτερικό επειδή εδώ δεν αμοίβονται οι γιατροί όσο θα ήθελαν με βρίσκει επίσης αντίθετο, όχι επειδή θέλει να πάει κάπου όπου θα κερδίζει περισσότερα, αλλά επειδή αντικατοπτρίζει υποτιμητική διάθεση απέναντι στους άλλους επαγγελματίες.
Δηλαδή οι επίσης σπουδαγμένοι και ταλαιπωρημένοι στα θρανία και στην προσπάθειά τους να κάνουν καριέρα δικηγόροι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί είναι κορόιδα που παίρνουν αμοιβές ανάλογες του επιπέδου των υπόλοιπων συμπολιτών τους; Κι εγώ θα ήθελα ως δικηγόρος (όταν ήμουν, όχι πια) να παίρνω για κάθε υπόθεσή μου 5.000 ευρώ για πλάκα χρεώνοντας με την ώρα κι όχι με το κομμάτι, αλλά δεν το έκανα, ούτε ο τέως κλάδος μου το απαίτησε ποτέ. ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΓΑ, αφού ο κόσμος θα προτιμούσε να λύνει τις διαφορές του με άλλο τρόπο (ακόμα και με κουμπούρια) παρά να ξηλωθεί για τα δικαστικά έξοδα. Οι γιατροί ξέρουν όμως ότι δεν θα πεινάσουν γιατί κρατάνε τον κοσμάκη από μην πω τι λόγω ανάγκης. Αχαρακτήριστη νοοτροπία κατά τη γνώμη μου, αφού έχουν δώσει και τον ρημαδιασμένο τον όρκο.
-
Με τα υπολοιπο συμφωνω και επαυξανω, Ωστοσο...
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η αποστροφή δε του giatrou περί 'φευγιού' στο εξωτερικό επειδή εδώ δεν αμοίβονται οι γιατροί όσο θα ήθελαν με βρίσκει επίσης αντίθετο, όχι επειδή θέλει να πάει κάπου όπου θα κερδίζει περισσότερα, αλλά επειδή αντικατοπτρίζει υποτιμητική διάθεση απέναντι στους άλλους επαγγελματίες.
Δυστυχως εχω προσφατω παραδειγμα φιλου συναδελφου που αναγκαστηκε να παει στην Αγγλια να εργαστει για να καταφερει να εξασφαλισει ενα καλυτερο και σιγουρο μελλον στο παιδι του.
Το ιδιο πιστευω ισχυει και σε αλλες ειδικοτητες, -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Δυστυχως εχω προσφατω παραδειγμα φιλου συναδελφου που **αναγκαστηκε **να παει στην Αγγλια να εργαστει για να καταφερει να εξασφαλισει ενα καλυτερο και σιγουρο μελλον στο παιδι του.Τρελαθήκαμε τελείως.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
'πανεπιστήμια' που δεν θα'πρεπε καν να υπάρχουν (π.χ. 'πανεπιστήμιο' Αιγαίου)
Πανεπιστήμια μοιρασμένα σε 5 πόλεις για να ψηφοθηρίσουν οι βουλευτές δεν είναι δυνατόν να αποδόσουν πραγματικά. Ούτε βιβλιοθήκη της προκοπής δεν μπορούν να εχουν. Απλά βολεύουν πολύ διοικητικό προσωπικό με διορισμους... Αλλά όχι και πανεπιστημιακούς. Τα 2/3 των μαθημάτων γίνονται από ωρομίσθιους. Όλα τα 'νέα' πανεπιστήμια είναι έτσι.
Ούτε μπορεί να γίνει παιδεία μειώνοντας τα κονδύλια στα υπάρχοντα τμήματα κι εξαγγέλοντας νέες πανεπιστημιακές σχολές (Λειβαδιά και Θήβα για παράδειγμα). Ούτε μπορεί να τελειώνει το εξάμηνο, να ΜΗΝ έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις των ωρομίσθιων καθηγητών (οι οποίοι διδάκσουν κανονικά) και το υπουργείο να λέει 'απολύστε το 30%'. Ούτε να έχω τελειώσει σύμβαση έργου πριν ένα χρόνο και να ακούω 'το κονδύλιο καταργήθηκε και δεν μπορούμε να σας πληρώσουμε'.
Δεν διαφωνώ,αλλά η λύση δεν είναι να λέμε οτι υπάρχουν πανεπιστήμια που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αλλά να απαιτήσουμε αυτά τα πανεπιστήμια να αλλάξουν τρόπο λειτουργιας.Πως; Με τη στάση μας στις εκλογές...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω δεν κατάλαβες καλά το 'φευγω έξω'. Εχει να κάνει με την αξιοκρατία και με το ότι κάποιοι συναδελφοί μου σίγουρα δεν προσπάθησαν όπως κάποιοι άλλοι αλλά δυστυχως στην 'μπανανία ' που ζούμε είναι και από πλευρας αμοιβής και από πλευρας επιστημονικής εργασίαςπολύ καλύτερα γιατί έχουν¨' μπαρμπα στην κορώνη' που λέει και η εκφραση.
Άρα φεύγω έξω για να βρώ αυτό που προσπάθησα όχι μόνο οικονομικά αλλά κυριως αξιοκρατικά και από πλευρας ποιότητας εργασίας.
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Δεν θα μπω στην διαδικασια να σου αποδειξω γιατι πρεπει να αμοιβομαστε διαφορετικα.ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ(εσεις και αλλα 1000 επαγγελματα...)ΕΛΕΟΣ!!!!!!
Ετσι ειναι giatre μου.
Γιατι μονο εμεις ειμαστε ριγμενοι?Ακριβώς έτσι φίλε μου...
Χ Ω Ρ Ι Σ Ε Λ Ε Ο Σ -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δυστυχως εχω προσφατω παραδειγμα φιλου συναδελφου που **αναγκαστηκε **να παει στην Αγγλια να εργαστει για να καταφερει να εξασφαλισει ενα καλυτερο και σιγουρο μελλον στο παιδι του.
Τρελαθήκαμε τελείως.
Δυστυχώς έτσι είναι φίλε ililia . Και δεν είναι ένας και δύο . Όταν βλέπεις τα όνειρα σου να απομακρύνονται κανεις θυσίες μήπως και τα ξαναβρεις . Και δεν μιλάω για οικονομικές απολαβές(Αν ήθελα ο πατέρας μου είχε πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση) . Μιλάω να ικανοποιήσεις και αυτό το 'μεράκι της Ιατρικής που σε αρκετούς γιατρούς , ΠΙΣΤΕΨΕΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΩ , υπάρχει ακόμη . Γιατί η Ιατρική πάνω από όλα ειναι ένα μεγάλο μεράκι , μια μελέτη του τελειότερου πλασματος στον κοσμο , ΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ , μια συνεχής εξέλιξη επιστήμης που αν δεν έχεις την έντονη επιθυμία να την ικανοποιήσεις τότε μπήκες σε λάθος επάγγελμα , και δυστυχώς πολύ γιατροί μπήκαν με τη λάθος φιλοσοφία στο επάγγελμα η λειτουργημα , όπως θελετε πειτε το.
Και συγνώμη αν κούρασα αλλά είμαι πολύ προβληματισμένος και απογοητευμένος και σε ένασταυροδρομι της ζωής μου όπου σκέφτομαι να ξενιτευτώ για να βρώ το όνειρο που είχα από μικρο παιδί και την ανάγκη να είμαι πανω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)