-
Η τιμια γερμανικη οικονομικη πολιτικη
Λιγο απο συνδεση με Καϊρο στις αυξησεις των μισθων εδω και μια δεκαετια
http://www.thelocal.de/national/20101215-31839.html
http://www.thelocal.de/national/20101215-31839.html (προσοχη σοσιαλιστικο σαιτ )
Προσεξτε την ημερομηνιαΟλα αυτα βεβαια σε μια συμπαιγνια μεταξυ εργοδοτων και συνδικατων
http://www.german-times.com/index.php?o ... &Itemid=79
http://www.thelocal.de/money/20080309-10575.html
Οπως πολυ ευγλωττα περιγραφονται, οι working poors
Κατι λεγαμε παλιοτερα για την αθετηση του συμφωνου απ την μερια της γερμανιας ε?
-
Ο χρήστης johnnypatras έγραψε:
Ναι, από την πολύ εξυπνάδα την έπαθε...
Κανένα επιχείρημα υπάρχει περί της πρότασης για δημοψήφισμα; Η μπα; Και απλά κράζουμε για να κράζουμε;
Μία απαρίθμηση των προφανών λοιπόν:
-
Δημοψήφισμα έπρεπε να είχε προταθεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και με άλλο περιεχόμενο. Με την πρόταση περί δημοψηφίσματος όπως και όποτε έγινε, οπότε ουσιαστικά δεν υπήρχαν εναλλακτικές ούτε και χρόνος να βρεθούν, απλά ο αρχικαραγκιόζης ήθελε να πει 'σας παραμύθιασα και με ψηφίσατε, παρόλο που ήξερα ότι έλεγα ψέμματα, μετά σας γάμησα ασάλιωτα 2 χρόνια, χωρίς να σας ρωτήσω, τώρα όμως που δεν σας έχω αφήσει επιλογές, εγώ νίπτω τας χείρας μου'.
-
Το θέμα όπως προτάθηκε από το GAP αρχικά ήταν αν δεχόμαστε συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα. Το σύνταγμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ απαγορεύει τη διενέργεια δημοψηφισμάτων επί δημοσιονομικών θεμάτων. Καλό ή κακό δεν ξέρω, απλά απαγορεύεται.
-
Είσαι (σαν χώρα, γιατί κακώς καταντήσαμε να μας εκπροσωπεί το GAP) ο παγκόσμιος ζήτουλας, κυκλοφορώντας με το χέρι απλωμένο διεθνώς (χώρια που λες όπου σταθείς και όπου βρεθείς πόσο διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, κτλ είναι οι Έλληνες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και ΜΙΑ ΜΕΡΑ αφού υπέγραψες χωρίς καμία αντίρρηση ή αστερίσκο μία συμφωνία που υποτίθεται ότι σε σώζει (με σημαντικό κόστος για πολύ κόσμο), βγαίνεις και λες 'εντάξει, υπογράψαμε, αλλά τώρα παίζει και να μην το δεχτούμε γιατί θα κάνουμε δημοψήφισμα'... Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να δω εκείνη τη στιγμή που πέταξε τη μαλακία του το Giorgos ήταν η φάτσα της Μέρκελ...
Μπορώ να σκεφτώ μερικά ακόμα, αλλά αυτά είναι τα βασικότερα για εμένα και πέρασε και η ώρα...
-
-
Άντε λοιπόν μετά από αυτό να ξανακρυφτούν πίσω από την Ελλάδα. Όχι ότι δεν τους έχω ικανούς...
Και συμπληρώνουν οι FT: AA+ is the new black. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Άντε λοιπόν μετά από αυτό να ξανακρυφτούν πίσω από την Ελλάδα. Όχι ότι δεν τους έχω ικανούς...
Και συμπληρώνουν οι FT: AA+ is the new black.αναμενομενη κινηση, ισως οχι ομως τοσο μαζικη.
να δουμε τι θα απαντησει η Ευρωπη (δηλ η Γερμανια και τα πιονια)
-
http://www.skai.gr/news/finance/article ... -noemvrio/
Βλεπω να χρειαζονται νεα μετρα,αλλα νομιζω οτι με εξαιρεση το γαμησι δεν εχουν αφησει πια κατι αλλο αφου πλεον φορολογουν για το 2012 τις εταιρειες με εισοδηματα του 2010, και αναλογα με το ποσα τετραγωνικα ειναι τα γραφεια τους
Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα.... ανηλικοι και νεκροι απολαμβανουν ιδιοτυπης φορολογικης ασυλιας εις βαρος ολων μας -
Προβάδισμα 6,2% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ
Προβάδισμα 6,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3% και έπονται το ΚΚΕ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%. Το 17,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο και το 10,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Στην ερώτηση ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 29,2% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 16% ο Γ. Παπανδρέου.
Οσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (76,3%) όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι το κόμμα πρέπει να κατέβει στις εκλογές με άλλον αρχηγό και όχι με τον Γ. Παπανδρέου.
Στην ερώτηση ποιος θα θέλατε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, εάν ο κ. Παπανδρέου δεν παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, το 29% απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 23,1% απαντά ο Ευ. Βενιζέλος και ακολουθούν: Ανδ. Λοβέρδος 17,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 8%, Αννα Διαμαντοπούλου 6,5%, Λ. Κατσέλη 3%, Χρ. Παπουτσής 3% και άλλοι 9,7%.
Το 79,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μνημόνιο απέτυχε, έναντι ποσοστού 2,6% που κρίνει ότι πέτυχε.
Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες (76,7%) θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , ενώ το 20,8% πιστεύει ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από την ευρωζώνη.
και π0υτσα που τρωει ο Ελληνας, δε βαζει μυαλο.
δηλαδη πραγματικα, ΤΙ ΑΛΛΟ πρεπει να κανουν πασοκ-νδ για να εξαφανιστουν απο το χαρτη;;;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://www.skai.gr/news/finance/article/188267/dramatiki-usterisi-esodon-to-noemvrio/
Βλεπω να χρειαζονται νεα μετρα,αλλα νομιζω οτι με εξαιρεση το γαμησι δεν εχουν αφησει πια κατι αλλο αφου πλεον φορολογουν για το 2012 τις εταιρειες με εισοδηματα του 2010, και αναλογα με το ποσα τετραγωνικα ειναι τα γραφεια τους
Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα.... ανηλικοι και νεκροι απολαμβανουν ιδιοτυπης φορολογικης ασυλιας εις βαρος ολων μαςειμαι σιγουρος οτι καθεται ο τρομπας ο Βενιζελος στο γραφειο του και αναρρωτιεται... 'ρε πουστη μου, αφου τους εχω ξεσκισει στους φορους, γιατι παλι πεσαμε εξω';;;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειμαι σιγουρος οτι καθεται ο τρομπας ο Βενιζελος στο γραφειο του και αναρρωτιεται... 'ρε πουστη μου, αφου τους εχω ξεσκισει στους φορους, γιατι παλι πεσαμε εξω';;;Μα δεν είναι οικονομολόγος ο άνθρωπος. Το γνωστικό του αντικείμενο δεν έχει συνάφεια με τα οικονομικά. Πολύ σπάνια να δεις άνθρωπο στην πολιτική σκηνή να το έχει σπουδάσει το υπουργείο που υπηρετεί. Η σημερινή πολιτική είναι engineering. Και όλοι αυτοί είναι πολύ μακρυά από σκέψη μηχανικού.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
ειμαι σιγουρος οτι καθεται ο τρομπας ο Βενιζελος στο γραφειο του και αναρρωτιεται... 'ρε πουστη μου, αφου τους εχω ξεσκισει στους φορους, γιατι παλι πεσαμε εξω';;;
Μα δεν είναι οικονομολόγος ο άνθρωπος. Το γνωστικό του αντικείμενο δεν έχει συνάφεια με τα οικονομικά. Πολύ σπάνια να δεις άνθρωπο στην πολιτική σκηνή να το έχει σπουδάσει το υπουργείο που υπηρετεί. Η σημερινή πολιτική είναι engineering. Και όλοι αυτοί είναι πολύ μακρυά από σκέψη μηχανικού.
μα όλοι οι πολιτικοί μας παράγουν πολιτική...γιαυτό όταν κάνουν κάτι, κάποτε στραβά (εθνική οικονομική καταστροφή, λαθρομετανάστευση, παιδεία, υγεία, σκάνδαλα κλπ) αναλαμβάνουν και την πολιτική ευθύνη.
εγώ ξέρω ότι το χρέος μου στην τράπεζα είναι Χ €, στην εφορία Ψ € και εάν υποπέσω σε πλημμέλημα, κακούργημα κα θα φάω τόσα χρόνια φυλακή κλπ κλπ.
η πολιτική ευθύνη σε τι αποτιμάται και πόσο θα μας πει κανένας κ@ριολόπουστ@ς από αυτούς που μπαινοβγαίνουν στο μπουρδέλο που λέγεται βουλή, να τους γ@μηθεί το σπίτι....
όσο για τα γκάλοπ βρίσκουν να απαντήσουν όσοι δεν τους διαολοστέλνουν και βγάζουν μια σκάλα που ούτε νόημα έχει πλέον ούτε μπορεί να τσεκαριστεί η αξιοπιστία της.
χρόνο κέρδιζε το τσογλ@νι δύο χρόνια, το ίδιο κάνουν και τα κοπρόσκυλα σήμερα.
τουλάχιστον ξελάφρωσα....πάω για ύπνο γιατί σχολάω 2:30 και πιάνω 7:00 every day ...όσοι αναρωτιούνται ΝΑΙ 20 ώρες 7 μέρες 52 εβδομάδες για 3€ την ώρα... όλα μέσα................πιάστο αυγό και κούρευτο. -
Πραγματικα απαιχτη η Μερκελ..... θα καταφερει να την ..υποβαθμησουν. Μια χαρα... το ευρω καποιοι θα βγαλουν παλι λεφτα απο τις ισοτιμιες... η Ηττα πλησιαζει...
-
Ο καζάκης έγινε φίρμα. Έχει βγει στον Παπαδάκη και λέει ότι εταιρείες στο abu dhabi στοιχηματίζουν στο πόσοι Έλληνες θα πεθάνουν κάθε χρόνο και το πάνελ τον ακούει με προσοχή!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Πραγματικα απαιχτη η Μερκελ..... θα καταφερει να την ..υποβαθμησουν. Μια χαρα... το ευρω καποιοι θα βγαλουν παλι λεφτα απο τις ισοτιμιες... η Ηττα πλησιαζει...για τους διεθνείς τζογαδόρους...
Πραγματικα απαιχτη η Μερκελ..... θα καταφερει να την ..υποβαθμησουν. Μια χαρα... το ευρω καποιοι θα βγαλουν παλι λεφτα απο τις ισοτιμιες...** η Πίτα πλησιαζει**...
για εμάς...
Πραγματικα απαιχτη η Μερκελ..... θα καταφερει να την ..υποβαθμησουν. Μια χαρα... το ευρω καποιοι θα βγαλουν παλι λεφτα απο τις ισοτιμιες...** η Πίπα πλησιαζει.**..
-
Ups. Εψές αργά το βράδυ τι να ειπώθηκε άραγε εντός της κάμαρης του IMF οπού δόθηκε μέρος της 6ης δόσης; Τι άκουσαν τα μακρυά αυτιά μου; Όχι, δεν λέω για τον Βραζιλιάνο και το διαδικαστικό το 5 αντίς 7 ημερών. Λέω για κείνο το σκατο-πικρόχολο 'unjustified' που ξεστομίστηκε απ' τους μπανκέρηδες. Και παρόλα αυτά δόθηκε. Φιλελληνίδα η Λαγκάρντ σας λέω, να της κάνουμε εικόνισμα λέμε, βάζει κεφάλι στον τορβά για πάρτη μας. Δεύτερη φορά. Ούτε χώρα της να ήταν η μικρή Ελλάς.
-
Πσσσσστ! Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη.
Ρε εκείνο το ποίημα του Καβάφη με τον ωραίο τίτλο 'Μαρτίου Ειδοί' το είδατε που σας είπα; -
Η Λαγκάρντ δείχνει να ακολουθεί τη φιλελληνική (γελάμε) πολιτική του Στρος-Καν. Κατανοεί ότι τυχόν μη εκταμίευση δόσης θα σημάνει την αρχή της χιονοστιβάδας που θα πάρει σβάρνα την Ε.Ε. Και η Λαγκάρντ νοιάζεται για την Ε.Ε., γιατί είναι Γαλλίδα και άνθρωπος του Σαρκοζί, όχι Κινέζα, Ινδή ή ΗΠΑμερικάνα.
-
Μα φυσικα η Λαγκαρτ ειναι κυνικη στα της οικονομιας, δεν εχει να κερδισει εκλογες οπως η Μερκελινα.... και ετσι θελει να επιβιωσει το συστημα.... Οι Γερμανοι ομως τι κανουν και δεν εχουν βγει τους δρομους.... αλλα προβατα βλεπεις ... τι να περιμενεις.... οταν θα χασουν θα ειναι αργα... η μηπως ειναι ηδη αργα???
-
Εγώ πάντως συμφωνώ με τους βραζιλιάνους, δεν δικαιούμαστε τη δόση αφού από μεταρρυθμίσεις μηδέν, ή μάλλον μείον. Μακάρι να παίρναμε μηδέν.
Είστε τυχεροί που το ΔΝΤ δεν ζητάει τη γνώμη μου .
Πάντως, με ή χωρίς δόση, οδεύουμε με ταχύτητα φωτός προς την κανονική πλήρη πτώχευση. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
ειμαι σιγουρος οτι καθεται ο τρομπας ο Βενιζελος στο γραφειο του και αναρρωτιεται... 'ρε πουστη μου, αφου τους εχω ξεσκισει στους φορους, γιατι παλι πεσαμε εξω';;;
Μα δεν είναι οικονομολόγος ο άνθρωπος. Το γνωστικό του αντικείμενο δεν έχει συνάφεια με τα οικονομικά. Πολύ σπάνια να δεις άνθρωπο στην πολιτική σκηνή να το έχει σπουδάσει το υπουργείο που υπηρετεί. Η σημερινή πολιτική είναι engineering. Και όλοι αυτοί είναι πολύ μακρυά από σκέψη μηχανικού.
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Ναι ο Βενιζέλος δεν είναι οικονομολόγος αλλά ο Παπακωσταντίνου ήταν και έκανε ακριβώς τα ίδια. Οι ευρωπαίοι ασχέτως κάτι πυροτεχνήματα που πετάνε για την μη δυνατότητα πληρωμής άλλων φόρων και την ανάγκη μείωσης των δαπανών του δημοσίου + την ανάπτυξη απ όπου μπορεί να έρθει όπως είπε τελευταία ο Ράιχενμπαχ ... στην πράξη στηρίζουν και πιθανότατα επιβάλουν αυτήν την φορολογική πολιτική. Η περίπτωση με την αγαλλίαση του Ολι Ρεν για το χαράτσι στα ακίνητα είναι χαρακτηριστική.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει κανείς τον κόπο να μας πει καθαρά και ξάστερα για ποιον λόγο γίνεται αυτό, την στιγμή που δημοσιονομικά αποδεδειγμένα δεν αποδίδει και μεγαλώνει συνεχώς την ύφεση. Ούτε οι ξένοι ούτε οι πολιτικοί μας ούτε οι 'έγκριτοι' δημοσιογράφοι μπαίνουν στην διαδικασία να εξηγήσουν τι είναι αυτό που θέλουνε(με) να πετύχουνε(με) ?
Είναι στο πλαίσιο της εσωτερικής υποτίμησης είναι η επικρατέστερη άποψη.
Το θέμα με την μείωση των χαμηλών μισθών δημοσίου (στους υψηλόμισθους χασαπομάχαιρο με τις ευλογίες μου), και του ιδιωτικού τομέα όπως και των συντάξεων κλπ άντε να το καταλάβουμε αν και δεν συμφωνούμε. Το θέμα της φορολογικής επιδρομής σε κινητή και ακίνητη περιουσία με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση της όμως, είναι πολύ πολύ πολύ ύποπτο και σίγουρα καθόλου ηθικό.
Εκτός από ιδιώτες που βγάζουν στο σφυρί αξιολογότατα ακίνητα ή φιλέτα οικόπεδα με ακριβές αντικειμενικές γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στους αυθέρετους φόρους που τους έχουν επιβληθεί υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που ξενοδοχειακές μονάδες φτάνουν σε σημείο να αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια και να πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας από τους Έλληνες ιδιοκτήτες τους σε αλλοδαπούς επενδυτές. Σε αυτό το σημείο ο komis1 (έχω δει ότι είναι πολύ ψαγμένος στο θέμα) θα μπορούσε να αποδείξει πολύ άνετα πόσο αντισυνταγματικό είναι. Για το πόσο ανήθικο και ανθελληνικό δεν το συζητώ...
Κλείνοντας αυτό το σκεπτικό ή πιο πεσιμιστές πιστεύουν ότι αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί μέχρι του σημείου όλη η δημόσια περιουσία, η ιδιωτική και οι επιχειρήσεις προς πώληση να φτάσουν σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Όταν λοιπόν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα ακολουθήσει και η επιστροφή στην δραχμή με μια ισοτιμία στην οποία οι ήδη χαμηλές τιμές + τους χαμηλούς μισθούς + το έτοιμο και καταρτισμένο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό θα είναι ο παράδεισος του Γερμανού, Αμερικάνου, Κινέζου ή Άραβα επενδυτή ή του συνταξιούχου Βορειοευρωπαίου που έχει αγοράσει το εξοχικό μας τσάμπα δίπλα στο κύμα κ μεις πλέον του κάνουμε το γκαρσόνι (ελπίζω να μην διαβάζει ο Τρύφωνας το τόπικ ).
Να υπενθυμίσω ότι το δημόσιο δεν έχει πουλήσει ακόμα ούτε μισό στρέμμα. Γιατί πιστεύετε εσείς ? Λόγω του ότι δεν θέλει να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία ... ή περιμένουν να ξευτιλιστούν τελείως οι τιμές ?
Αλλη μια 'υπόθεση' που λειτουργεί συμπληρωματικά με την προηγούμενη είναι πως μας τιμωρούν και μας έχουν ως φόβητρο για Πορτογάλους Ιρλανδούς Ισπανούς και Ιταλούς. Αυτός σαφώς και συμβαίνει αλλά το θέμα είναι μέχρι ποτέ και ως ποιου σημείου ? Οι τελευταίες δηλώσεις που δεν συγκρίνουν κανέναν από τα γουρουνάκια με την δική μας περίπτωση με κάνει και ανησυχώ ότι θα μας έχουν στην μπούκα για πολύ καιρό
Φυσικά απόψεις έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί στο internet χιλιάδες. Επίσημες τοποθετήσεις καθαρές χωρίς γενικολογίες και ωραιοποιήσεις ελαχιστότατες.
Το αποτέλεσμα είναι ένας ολόκληρος λαός να ακούει 1002 απόψεις και υποθέσεις, πολλές από αυτές ακραίες και στα πλαίσια της συνωμοσιολογίας. Όταν βλέπεις όμως ότι παρά το όργιο φημών που υπάρχει στην ατμόσφαιρα δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις, τι συμπέρασμα να βγάλεις ?Σεντονάκι αλλά ... αναδουλείες βλέπετε
-
Υπό το κράτος σοβαρών πιέσεων η Ευρωζώνη
Για υποβάθμιση του συνόλου της Ευρωζώνης προειδοποιεί η S&P μετά μάλιστα και από τη συμφωνία Μέρκελ - Σαρκοζί για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.Δραματική τροπή παίρνει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία Μέρκελ και Σαρκοζί για άμεση αλλαγή των ευρωπαϊκών Συνθηκών, που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για στενότερη δημοσιονομική ενοποίηση στην Ευρωζώνη.
«Πέτρα του σκανδάλου» ήταν η πρωτοφανής απόφαση της Standard & Poor's να βάλει στο στόχαστρό της προς πιθανή υποβάθμιση 15 συνολικά χώρες της Ευρωζώνης, ακόμη και αυτές με άριστη πιστοληπτική αξιολόγηση (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο).[spoiler=Συνέχεια...:28t5znwy]ότι κινδυνεύουν με υποβάθμιση και τις έθεσε υπό παρακολούθηση με αρνητικές προοπτικές. Ουσιαστικά, η S&P – που έθεσε τις χώρες αυτές υπό επιτήρηση - τους έδωσε προθεσμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, στις 8-9 Δεκεμβρίου, να βρουν μια αξιόπιστη λύση, σε μια κρίση που θεωρεί συστημική και από την οποία καμία χώρα δεν θα μείνει αλώβητη. Σημειώνεται πάντως ότι η προειδοποίηση της S&P δεν αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς βρίσκονται ήδη υπό παρακολούθηση.
Μέρκελ, Σαρκοζί: «Παίρνουμε μέτρα» μετά τις πιέσεις από S&P
«Λάβαμε το μήνυμα» της S&P, είπαν οι Μέρκελ και Σαρκοζί, με μια λιτή ανακοίνωση και σε ύφος επιδεικτικά ψύχραιμο.
Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο Γάλλος πρόεδρος, στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες βράδι (Δευτέρα) στο Βερολίνο, αναφέρουν ότι έλαβαν γνώση του περιεχομένου της ανακοίνωσης της S&P και ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που εγγυώνται τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
«Βερολίνο και Παρίσι επιβεβαιώνουν την πεποίθηση τους, ότι οι κοινές προτάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική και οικονομική συνεργασία στην Ευρωζώνη και θα στηρίξουν τη σταθερότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.
Αντιδράσεις για την «υπερβολική και άδικη» η κίνηση της S&P
«Υπερβολική και άδικη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την απόφαση της Standard & Poor΄s να θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση 15 χώρες μέλη της Ευρωζώνης.
O κ. Γιούνκερ, δήλωσε έκπληκτος γι’ αυτήν την κίνηση, επικαλούμενος τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται τις τελευταίες ημέρες για να ξεπεραστεί η κρίση, όπως τα οικονομικά προγράμματα στην Ιταλία και την Ιρλανδία.
Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε ότι «ο οίκος αξιολόγησης δεν έλαβε υπόψη την ανακοίνωση Μέρκελ - Σαρκοζί για αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες».
Παράλληλα, σχολίασε ότι η γαλλογερμανική συμφωνία – η οποία περιλαμβάνει αυτόματες κυρώσεις για τα δημοσιονομικά απείθαρχα κράτη - είναι «ισχυρή», και στοχεύει στην επίλυση όλων των προβλημάτων που προκάλεσε η κρίση τα τελευταία δύο χρόνια.
http://www.kathimerini.gr[/spoiler:28t5znwy]
-
Η Γερμανία όταν ηγείται τρώει τα μούτρα της (ιστορικά).
Ζ. Μπαρόζο: Τήρηση δεσμεύσεων ή εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα
Άρχισε επίσημα να λέγεται πλέον, μην μας έρθει και ξαφνικό...
Σεντούκια, λάδια, αλεύρι, ελιά για το πρώτο διάστημα και μετά ξανά από την αρχή. Κύκλους κάνει η ζωή. Χτυπάτε και καμιά κάμψη που και πού να δώκουμε και καμιά σφαλιάρα εκεί που πρέπει
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!