-
Και αν γίνει μόδα θα σταματήσουν το κάπνισμα όλοι; Δεν νομίζω.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Και αν γίνει μόδα θα σταματήσουν το κάπνισμα όλοι; Δεν νομίζω.Τοτε θα ανακαλυψει ο Μπενι τον φορο ατμου.....
Σεντ φρομ ταπατοκ
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Spartan, σωστα αυτα που λες, αλλα και δυσκολα. Ολα βεβαια ειναι θεμα αποφασης.
Σπυρο, ποιο αρωμα προτεινεις;
το καλυτερο ολων για παρα πολλους, ειναι το Freedom της HALO.
Και που το βρίσκουμε αυτό?
http://www.ivape.eu/e-liquid/halo-purity.html
με εγγραφη στο παραπανω φορουμ, παιρνεις μονιμα μια μικρη εκπτωση στις τιμες που βλεπεις.
*** αντε κανονιστε κανεναν καφε να σου τα πω και απο κοντα
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Και αν γίνει μόδα θα σταματήσουν το κάπνισμα όλοι; Δεν νομίζω.
Τοτε θα ανακαλυψει ο Μπενι τον φορο ατμου.....
Σεντ φρομ ταπατοκ
δυσκολο πολυ...
οι πρωτες υλες ειναι ειναι παμθηνες και μπορεις να τις φερεις απο Ευρωπη και απο Κινα, οποτε δε προκειται να πληρωσεις κανεναν φορο
βεβαια αν μπει φορος απλα θα κλεισουν ολα τα καταστηματα που εχουν ανοιξει στην Ελλαδαομως επειδη θα χαθουν επιπλεον λεφτα απο τους φορους στον καπνο, ισως κανει το εξης απλο: θα το απαγορευσει
-
Ατμιστής και εγώ εδώ και 10 μέρες, ακριβώς όσες έχω να κάνω κανονικό τσιγάρο... κάτι το οποίο δεν το περίμενα να πω την αλήθεια... ελπίζω να συνεχίσω έτσι γιατί με τα ΚΤ που κάπνιζα (το λιγότερο 1 πακέτο) δεν πήγαινε άλλο...
Σε γενικές γραμμες πάντως το ΗΤ με εξέπληξε ευχάριστα, με εξαίρεση το οτι θυμίζει λίγο τους TSI με τα λαδάκια...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ατμιστής και εγώ εδώ και 10 μέρες, ακριβώς όσες έχω να κάνω κανονικό τσιγάρο... κάτι το οποίο δεν το περίμενα να πω την αλήθεια... ελπίζω να συνεχίσω έτσι γιατί με τα ΚΤ που κάπνιζα (το λιγότερο 1 πακέτο) δεν πήγαινε άλλο...Σε γενικές γραμμες πάντως το ΗΤ με εξέπληξε ευχάριστα, με εξαίρεση το οτι θυμίζει λίγο τους TSI με τα λαδάκια...
Ποιο ΗΤ εχεις και τι Liquid χρησιμοποιεις?
Εγω ειμαι αλομα στις δοκιμες,μολις τωρα γυρισα απο ενα φιλο που μου δανεισε 4 μπουκαλια για να τα δοκιμασω -
Ovale Elips και τώρα ατμίζω ένα μείγμα 16άρι Old Tobaco (PG) με 9αρι Maxboro (VG)...
Εϊναι αρκετά που θέλω να τα δοκιμάσω πάντως... -
Ovale Elips και τώρα ατμίζω μια μήξη 16άρι Old Tobaco (PG) με 9αρι Maxboro (VG)...
Εϊναι αρκετά που θέλω να τα δοκιμάσω πάντως...Σημερα δοκιμασα halo torque56.
Kαλουτσικο ειναι...πρεπει οπωσδηποτε να βρω να δοκιμασω της halo το tribeca -
δε χανεις τιποτα. Ολα σχεδον της halo ειναι καλα για μερικες ωρες μονο, μετα σε μπουχτιζουν. Eκτος απο το freedom που ατμιζεται ανετα ολη μερα...
-
Ένα θέμα είναι το τι γίνεται με το κόστος χρήσης. Δύο άτομα που ρώτησα, οι οποίοι όμως το χρησιμοποιούσαν για λίγο
καιρό, μου είπαν ότι είναι σίγουρα πιο οικονομικό από το τσιγάρο. Είχα λοιπόν την εντύπωση ότι απλά αγοράζεις ένα
πακέτο με 2 ηλεκτρονικά με το φορτιστή τους, και από εκεί και πέρα αγοράζεις μόνο το υγρό, ας πούμε ένα μπουκαλάκι
των 7ml (7 ευρώ) την εβδομάδα. Με αφορμή αυτό το topic χάζεψα λίγο στο e-kapnisma και διάβασα κάποια τρελά νούμερα,
αυτοί απ οτι κατάλαβα όμως είναι gadgetάκηδες και αγοράζουν συχνά καινούρια μοντέλα, μπιχλιμπίδια, κάνουν πατεντές.
Σε site καταστήματος που εμπορεύεται ηλεκτρονικά τσιγάρα είδα ότι οι ατμοποιητές έχουν προσδόκιμο λειτουργίας 10-30
μέρες, ενώ οι μπαταρίες 2-3 μήνες.Εγώ καπνίζω 15 pall mall την ημέρα, δηλαδή σχεδόν 65 ευρώ το μήνα. Βγάζοντας το αρχικό κόστος των ~70ε της αγοράς,
αν χρειάζομαι 4 μπουκαλάκια το μήνα (~30ε), 2 ατμοποιητές αν είμαι γκαντέμης (20ε), μια μπαταρία το τρίμηνο (21/3=7ε)
και 4 δοχεία-στόμια (4ε) τα οποία δεν ξέρω κάθε πότε είναι καλό να αλλάζονται οπότε βάζω 1 την εβδομάδα, δεν κερδίζω
ούτε 5 ευρώ σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο. Και μάλιστα για ένα παιχνιδάκι που πρέπει να υποκρίνομαι στον εαυτό μου
ότι μου αρέσει όσο το τσιγάρο και δεν έχω ξέρω που θα βρίσκω ανταλλακτικά και υγρά με αυτές τις τιμές στην επαρχία.Επειδή αν ρωτήσω στο e-kapnisma θα γράψει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και δεν θα βγάλω άκρη, θα ήθελα
να ακούσω τι έχουν να πουν όσοι από εδώ ''ατμίζουν'' καιρό. Έχω δίκιο όσον αφορά το κόστος ή όχι? -
ειναι φθηνοτερο απο το κανονικο, αλλα ο κυριος λογος για να το χρησιμοποιεις δεν ειναι αυτος, αλλα η υγεια σου.
ποσο φθηνοτερο; Απο 10-60% αναλογα τη χρηση και τα υλικα. Πχ για υγρα μπορει να θελεις 60€ για ετοιμα, και 5€ αν τα φτιαχνεις μονος σου.
στο e-kapnisma θα βγαλεις ακρη, αλλα εχουν μαζευτει πολλοι ασχετοι τελευταια και θελει περισσοτερο διαβασμα,.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειναι φθηνοτερο απο το κανονικο, αλλα ο κυριος λογος για να το χρησιμοποιεις δεν ειναι αυτος, αλλα η υγεια σου.Σωστά, απλά ψάχνω επιπλέον λόγους για να αγοράσω.
Μόλις μίλησα με ένα φίλο που ατμίζει 4 μήνες και με καθησύχασε λίγο για τα περί κόστους.
Πρέπει να μάθω ποιοί εμπορεύονται ανταλλακτικά και υγρά στη Λάρισα, με ένα γκουγκλάρισμα δεν βρήκα τίποτα.
Αν πρέπει να παραγγέλνω κάθε φορά από Αθήνα, να περιμένω και να πληρώνω αποστολή, κλάφτα Χαράλαμπε.
Αν μπορώ να βρω και υλικά για να φτιάχνω δικά μου μίγματα αργότερα, ακόμα καλύτερα. -
Eγώ ένα που δοκίμασα, απο περιεργεια, ενώ έβγαζε ατμό σαν ατμομηχανή , από ένταση στην γεύση δεν έλεγε τίποτα.
Υπάρχουν άραγε υγρά με πολύ έντονη γεύση; -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Ένα θέμα είναι το τι γίνεται με το κόστος χρήσης. Δύο άτομα που ρώτησα, οι οποίοι όμως το χρησιμοποιούσαν για λίγο
καιρό, μου είπαν ότι είναι σίγουρα πιο οικονομικό από το τσιγάρο. Είχα λοιπόν την εντύπωση ότι απλά αγοράζεις ένα
πακέτο με 2 ηλεκτρονικά με το φορτιστή τους, και από εκεί και πέρα αγοράζεις μόνο το υγρό, ας πούμε ένα μπουκαλάκι
των 7ml (7 ευρώ) την εβδομάδα. Με αφορμή αυτό το topic χάζεψα λίγο στο e-kapnisma και διάβασα κάποια τρελά νούμερα,
αυτοί απ οτι κατάλαβα όμως είναι gadgetάκηδες και αγοράζουν συχνά καινούρια μοντέλα, μπιχλιμπίδια, κάνουν πατεντές.
Σε site καταστήματος που εμπορεύεται ηλεκτρονικά τσιγάρα είδα ότι οι ατμοποιητές έχουν προσδόκιμο λειτουργίας 10-30
μέρες, ενώ οι μπαταρίες 2-3 μήνες.Εγώ καπνίζω 15 pall mall την ημέρα, δηλαδή σχεδόν 65 ευρώ το μήνα. Βγάζοντας το αρχικό κόστος των ~70ε της αγοράς,
αν χρειάζομαι 4 μπουκαλάκια το μήνα (~30ε), 2 ατμοποιητές αν είμαι γκαντέμης (20ε), μια μπαταρία το τρίμηνο (21/3=7ε)
και 4 δοχεία-στόμια (4ε) τα οποία δεν ξέρω κάθε πότε είναι καλό να αλλάζονται οπότε βάζω 1 την εβδομάδα, δεν κερδίζω
ούτε 5 ευρώ σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο. Και μάλιστα για ένα παιχνιδάκι που πρέπει να υποκρίνομαι στον εαυτό μου
ότι μου αρέσει όσο το τσιγάρο και δεν έχω ξέρω που θα βρίσκω ανταλλακτικά και υγρά με αυτές τις τιμές στην επαρχία.Επειδή αν ρωτήσω στο e-kapnisma θα γράψει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και δεν θα βγάλω άκρη, θα ήθελα
να ακούσω τι έχουν να πουν όσοι από εδώ ''ατμίζουν'' καιρό. Έχω δίκιο όσον αφορά το κόστος ή όχι?Το κόστος χρήσης ποικίλλει ανα συσκευή (και μάρκα/ποσοτητα υγρού) και οι υπολογισμοί σου είναι μάλλον worst case scenario...
Επίσης με την αναλογία των 15 τσιγάρων την ημέρα, το υγρό αναπλήρωσης (με ένα μπουκαλάκι των 30ml=15e) βγαίνει κάπου στα 20ε το μήνα και όχι 30...Απο εκεί και πέρα το θέμα είναι τι χρήση του κάνεις...
Αν είσαι πχ απο αυτούς που συχνά ανάβουν ΚΤ και 'γίνεται μόνο του' στο τασάκι έχοντας κάνει 1-2 τζούρες θα κάνεις σίγουρα οικονομία, μιας και με το ΗΤ αυτές οι 1-2 τζούρες δεν θα πιαστούν σαν ενα τσιγάρο αφού μπορούν να γίνουν ανα πάσα στιγμή...
Αυτό βέβαια μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ... δεν είναι λίγοι (συνήθως οι μερακλήδες) που το έχουν πάρει 'πιπίλα' ακριβώς γιατί μπορούν να το κάνουν ανα πάσα στιγμή... ειδικά με την επιλογή μιας ευχάριστης γεύσης (οι περισσότερες πάντως είναι σίγουρα πιο ευχάριστες απο το τσιγάρο) σε συνδυασμό με υγρό χαμηλής περιεκτικότητας σε νικοτίνη, είναι εύκολο...
Όχι πως είναι κακό (τουλάχιστον όχι όσο κακό είναι το ΚΤ) αλλά μην περιμένεις να κάνεις και οικονομία έτσι...Το θέμα είναι πως για κάποιους το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό... είναι και για τον θάνατο που βάζουμε τόσα χρόνια μέσα μας... είναι και στη τσιγαρίλα που έχει ποτίσει απο τα ρούχα μέχρι ολόκληρο το σπίτι (για όσους απο μας καπνίζουν μέσα)... είναι και το οτι δεν χρειάζεται να τουρτουρίζεις στο κρύο (για όσους καπνίζουν στο μπαλκόνι ή είναι σε χώρους που απαγορεύεται)... είναι και οτι δεν ενοχλείς τους υπόλοιπους που δεν καπνίζουν ή δεν τους κάνεις το σπίτι τεκέ κάθε φορά που πας επίσκεψη... είναι και το άγχος του 'τσιγάρα έχω?'... κλπ κλπ
Φυσικά το ΗΤ δεν είναι πανάκεια... το ιδανικό θα ήταν να κοπεί μαχαίρι... επειδή όμως εκτός απο συνήθεια είναι και απόλαυση, πολοί (συμπεριλαμβανομένου και εμου) θα επέλεγαν να την κρατήσουν χωρίς τα αρνητικά side-effects...
Eγώ ένα που δοκίμασα, απο περιεργεια, ενώ έβγαζε ατμό σαν ατμομηχανή , από ένταση στην γεύση δεν έλεγε τίποτα.
Υπάρχουν άραγε υγρά με πολύ έντονη γεύση;Αυτό έχει να κάνει και με την γεύση... και με την περιεκτικότητα σε νικοτίνη... και με την βάση (PG/VG)... αλλά και με την συσκευή (ατμοποιητή)...
Υπάρχουν υγρά με πολύ δυνατό χτύπημα... -
Παρήγγειλα μόνο ένα eGo-T και ένα Halo Tribeca 30ml για να δω πως θα πάει η δουλειά.
οι υπολογισμοί σου είναι μάλλον worst case scenario...Mακάρι, τέτοια να ακούω.
Αν είσαι πχ απο αυτούς που συχνά ανάβουν ΚΤ και 'γίνεται μόνο του' στο τασάκι έχοντας κάνει 1-2 τζούρες θα κάνεις σίγουρα οικονομία, μιας και με το ΗΤ αυτές οι 1-2 τζούρες δεν θα πιαστούν σαν ενα τσιγάρο αφού μπορούν να γίνουν ανα πάσα στιγμή...
Εδώ και 9 χρόνια που καπνίζω δεν έχω αφήσει ποτέ τσιγάρο σε τασάκι... ακόμα και αν χρειάζεται να κάνω κάτι με τα δύο
χέρια το αφήνω να κρέμεται απ το στόμα μου, όπως αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ. Κάνω 10+ τζούρες ανά τσιγάρο.
Επίσης έχω συνηθίσει να καπνίζω με συγκεκριμένη χρονική συχνότητα, όταν πίνω καφέ στο σπίτι, όταν πίνω έξω, το ίδιο
με το ποτό, και αραιά την υπόλοιπη μέρα. Aνάβω το τσιγάρο, τελειώνει και θα ξαναανάψω το επόμενο όταν... έρθει η ώρα
του. Το ηλεκτρονικό που δεν έχει αρχή και τέλος φοβάμαι μήπως με βγάλει από το ''πρόγραμμα'' και πέσω στην παγίδα που λεςδεν είναι λίγοι (συνήθως οι μερακλήδες) που το έχουν πάρει 'πιπίλα' ακριβώς γιατί μπορούν να το κάνουν ανα πάσα στιγμή...
-
για να μην πεσεις στην παγιδα, απλα μη το εχεις συνεχεια διπλα σου, αφηνε το σε αλλο δωματιο
-
Σημερα 6η μερα με το ηλεκτρονικο και δεν εχω καπνισει τσιγαρο
Η μαλλον για να λεμε την αληθεια σημερα απο περιεργεια πιο πολυ και οχι τοσο απο αναγκη ειπα να αναψω ενα τσιγαρο
Με το που το αναψα και τραβηξα την πρωτη τζουρα ειπα μπλιαααχχχχ και το πεταξα αμεσως
Εχτες το βραδυ ειχαμε παει για ποτακι( σπανια βγαινω για ποτο) και ολη η βραδυα με βρηκε με το Nobacco στο στομα να κανει παρεα στα ποτηρια haig που κατεβαιναν αβερτα -
oι πρωτες μερες ειναι ευκολες λογω ενθουσιασμου, μετα ειναι τα δυσκολα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
oι πρωτες μερες ειναι ευκολες λογω ενθουσιασμου, μετα ειναι τα δυσκολα...Αμα δω οτι μετα δυσκολευομαι εχω τη λυση.....
Καθε φορα θα αγοραζω και ενα καινουργιο σετ ΗΤ οποτε θα το βλεπω σαν γκατζετ και θα ξεχναω το ΚΤ -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Καθε φορα θα αγοραζω και ενα καινουργιο σετ ΗΤ οποτε θα το βλεπω σαν γκατζετ και θα ξεχναω το ΚΤΚαλύτερα να κάνεις καμιά μόντα αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις εργαλεία παρά να τα σκας για μετριότατα Κινέζικα
που είναι όλα σχεδόν ίδια. Κάτι επισκευάσιμο που θα σου γλιτώσει χρήμα από ατμοποιητές και μπαταρίες. Χάζευα εχθές
το forum και γούσταρα με τις ιδιοκατασκευές.
Σήμερα έρχεται και το δικό μου eGo-T, άντε να δούμε πως θα πάει η δουλειά...
Ηλεκτρονικο Τσιγαρο,μια καλη εναλλακτικη του καπνισματος