Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 2 / 8
    Αντίλογος
    28
    141
    330
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nidosan last edited by

Ο χρήστης GTZ έγραψε:

Το ιδανικό θα ήταν να αντιμετωπίζονταν η ιατρική σαν λειτούργημα απο όλους τους γιατρούς.

...αλλά πρώτα απ' όλα από το ΚΡΑΤΟΣ (αυτό καταλαβαίνω από τα όσα γράφεις στη συνέχεια) το οποίο κακώς χρεώνει π.χ. ΦΠΑ σε 'υπηρεσίες υγείας' - είναι δυνατό οι δικηγόροι να μην έχουν ΦΠΑ και οι γιατροί να έχουν, να πληρώνεις δηλαδή 'προστιθέμενη αξία' για το πολυτιμότερο των αγαθών?!...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • A
        akis-akis last edited by

Αρα είναι παράλογο ένας γιατρός να φορολογείται στην κλίμακα του 40% και άνω,να πληρώνει ενοίκια,ΔΕΗ,ΟΤΕ,κινητά,αυτοκίνητα ,γραμματέα στο ιατρείο,ΙΚΑ για τη γραμματέα,να μπαίνει στον κίνδυνο να εκβιάζεται π.χ.απο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ καθημερινά κλπ κλπ και να συμπεριφέρεται ιδανικά ως εθελοντής λειτουργός υγείας.

Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό του να μην πληρώνει ένας γιατρός ενοικιο,ΔΕΗ,ΟΤΕ,κινητα,αυτοκίνητα,γραμματεα,ΙΚΑ της γαμματέως.Είναι απ τις σπάνιες φορές που μένω τόσο εκπληκτος διαβάζοντας ένα πόστ. Δλδ τι θα πρέπει να πληρώνει ένας ιατρός το φαγητό της οικογένειας του ή μήπως και αυτό θα έπρεπε να είναι δωρεα του κράτους ή δεν ξέρω και εγω πιανού άλλου

Υ.Γ. με συγχωρείς αν είμαι λίγο (ή πολύ) απόλυτος αλλά ή δεν κατάλαβα καλά ή θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις για ποιον λόγο θα έπρεπε να γίνετε αυτό που γράφεις.Εξάλου δεν γνωριζω αν υπάρχει κάποιο κράτος που να επικρατεί αυτό το καθεστώς χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι δεν γίνετε,πάντως ανυπομονώ να διαβάσω την απάντησή σου.
        φιλικά

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • G
          gfon last edited by

Ο χρήστης nidosan έγραψε:

Το ιδανικό θα ήταν να αντιμετωπίζονταν η ιατρική σαν λειτούργημα απο όλους τους γιατρούς.

...αλλά πρώτα απ' όλα από το ΚΡΑΤΟΣ (αυτό καταλαβαίνω από τα όσα γράφεις στη συνέχεια) το οποίο κακώς χρεώνει π.χ. ΦΠΑ σε 'υπηρεσίες υγείας' - είναι δυνατό οι δικηγόροι να μην έχουν ΦΠΑ και οι γιατροί να έχουν, να πληρώνεις δηλαδή 'προστιθέμενη αξία' για το πολυτιμότερο των αγαθών?!...

Οι γιατροι δεν εχουν ΦΠΑ , οπως επισης και οι δικηγοροι...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • G
            gfon last edited by

Αυτο το χάλι να αυτοχαρακτηριζονται και οχι μονο,καποια επαγγελματα ως λειτουργηματα με εξοργιζει αφανταστα...

Μπερδευουν την βουρτσα με την π#$%%α !!!

Οτιδηποτε εχει οικονομικες απολαβες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Λειτουργημα ειναι πχ. ο εθελοντισμος σε καθε του μορφή ....

Αμαν πια γεμισε η κονωνια απο αγιους και οσιους λειτουργους του κοινωνικου συνολου...ουστ!!!!!

• M
              manosk last edited by

Είναι λειτούργημα, με την έννοια ότι οι γιατροί έχουν μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο απ' ό,τι ένας ελαιοχρωματιστής ή ένας λογιστής. Ένας κοινός επαγγελματίας μπορεί να κλείσει το μαγαζί και να την κοπανήσει για διακοπές χωρίς τρομακτικές συνέπειες για τον πελάτη, ένας γιατρός όμως; Το ίδιο συμβαίνει και με τους δημόσιους λειτουργούς που λόγω συνθηκών έχουν στα χέρια τους δημόσια αγαθά, πχ αυτούς που δουλεύουν στη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, το ΕΚΑΒ κλπ.
              Δικαιολογώ το να πληρώνονται όλοι αυτοί καλά, όχι όμως να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των άλλων για να παίρνουν εκβιαστικά περισσότερα λεφτά. Κι αφού κανείς δεν τους υποχρέωσε να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις ευθύνες τους, είναι απαράδεκτοι και εγκληματίες όταν βάζουν τη ζωή και την υγεία του κόσμου στο ίδιο ζύγι με το πορτοφόλι τους.

• B
                beachbum last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:
                Αυτο το χάλι να αυτοχαρακτηριζονται και οχι μονο,καποια επαγγελματα ως λειτουργηματα με εξοργιζει αφανταστα...

Αμαν πια γεμισε η κονωνια απο αγιους και οσιους λειτουργους του κοινωνικου συνολου...ουστ!!!!!

Πέστα ρε φίλε γιατι έχουμε τρελαθεί σε αυτή τη χώρα. Ο κάθε πικραμένος επιτελεί λειτουργημα.

Η ουσία είναι ότι όλοι μας επιτελούμε ένα επάγγελμα για διάφορους λόγους. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μας έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν καλές υπηρεσίες, αξιοπρεπή συμπεριφορά και αίσθημα ευθύνης γιατί ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Αυτό φυσικά, για να προλάβω τις πιθανές κακίες, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ο κάθε επαγγελματίας να αμοίβεται για τις υπηρεσίες του ή να διεκδικεί τα πιθανά του δικαιώματα. Αλλά η καραμέλλα του λειτουργήματος έχει γίνει πιά η μόνιμη δικαιολογία του κάθε άχρηστου που προσπαθεί να καλύψει πίσω απο αυτή την ανικανότητα του.

Παναγιώτης

Υ.Γ. 1 Λειτούργημα για μένα επιτελούν επαγγελματίες σε διάφορυς τομείς και το δείχνουν με την συμπεριφορά τους
                Γιατροί στους γιατρούς χωρίς σύνορα, δάσκαλοι σε μειονοτικά χωριά και σε ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, πλοίαρχοι που με 10 μποφόρ κουβαλάνε άρρωστους απο τα νησιά μας κάι άλλοι πολλοί. Οι υπόλοιποι δεν δικαιούμαστε για να λέμε μεγάλες κουβέντες.

Υ.Γ.2 Έχετε προσέξει ότι όσοι αναφέρω στα παραδείγματα παραπάνω συνήθως δεν βγάινουν να κοκορευτούν και να ζητήσουνε βραβεία για το λειτούργημα τους?

Ουφφ τα είπα και ξέσπασα

• T
                  tsilis last edited by

Θα το θέσω λίγο διαφορετικά:
                  Aς πούμε ότι ο ιατρός πρέπει να ασκεί το λειτούργημα με επαγγελματισμό!
                  Με αυτό εννοώ ότι η εργασία του πρέπει να εμφορείται από τις γενικές αρχές του Ιπποκράτη (αμφιβάλλω αν πολλοί που επικαλούνται τον όρκο γνωρίζουν το περιεχόμενό του),και σαφώς πρέπει να αμείβεται για αυτές!Έχετε την εντύπωση ότι ο Ασκληπιός,ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός δεν αμείβοντο στην εποχή τους,και μάλιστα καλά?Μέγα λάθος....
                  Στους ιατρούς των κρατικών φορέων την αμοιβή,αντί του ασθενούς την δίνει το κράτος,επομένως είναι απαράδεκτο να απαιτούνται φακελλάκια επί τούτου!Ο ιδιώτης ιατρός καθορίζει μόνος του το ύψος της αμοιβής του,και τούτο αποτελεί απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά του.
                  Αυτό που οι περισσότεροι κατακρίνετε,γενικολογώντας,είναι οι στρεβλώσεις που παρατηρούνται σε ένα σύστημα παραγωγής ιατρών και παροχών υγείας που πνέει τα λοίσθια,και που κανένας άρχων δεν είχε το θάρρος να πολεμήσει!
                  Όμως,να λέμε ότι ένας γιατρός δεν κάνει σωστά την δουλειά του κατά σύστημα,είναι λάθος,καθώς βραχυπρόθεσμα θα βλάψει την εικόνα του.Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο,με βάση τις δυνάμεις τους,και σίγουρα δεν ισχύει το αλάνθαστο για κανέναν και σε κανέναν κλάδο!
                  Αυτό που δεν γνωρίζετε ίσως είναι οι τραγικές συνθήκες στις οποίες λειτουργεί ένας ιατρός κατά τις ημέρες εφημερίας του,καθώς και το ύψος της αμοιβής του.Θέλετε να σας το πω?Περίπου 4(!) ευρώ την ώρα υπερωριακής εργασίας πληρώνεται ένας ειδικευόμενος ιατρός!Σας φαίνεται αρκετό?
                  Δυστυχώς,γνωρίζοντας από τον εαυτό μου,δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος στις 8 το πρωί,ο ίδιος σε απόδοση στις 5 τη νύχτα μετά από 21 ώρες συνεχούς εργασίας και την εξέταση πάνω από 80 ασθενών.Πολύ περισσότερο όταν εργάζεσαι για 35 ώρες (έχει γίνει και αυτό) με δύο ώρες ύπνο ενδιάμεσα!
                  Καταληκτικά,ο πληθωρισμός των ιατρών (πρώτη σε αναλογία η Ελλάδα πανευρωπαικά),αναγκαστικά δημιουργεί πλαστές ανάγκες υγείας,οι χαμηλοί μισθοί δημιουργούν δυσαρεστημένους εργαζόμενους,τα λεφτά που δεν έρχονται στην υγεία προκαλούν κουρασμένους ιατρούς,η άγνοια των συνθηκών εργασίας και κάποιοι στεγνοί από συναίσθημα ιατροί (κοινωνικό σύνολο είναι και αυτοί,που περιέχουν όλων των ειδών χαρακτήρες) προκαλούν δυσαρεστημένους ασθενείς και δογματικούς συγγενείς αυτών.

Ελπίζω να μην σας κούρασα,μακάρι να μπορούσα με ειλικρίνεια να εξηγούσα στον καθένα σας χωριστά τα πώς και τα γιατί αυτής της κατάστασης που βολεύει τους λίγους και δυσαρεστεί τους πολλούς (ιατρούς και ασθενείς)

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • G
                    gfon last edited by

Και παμε ξανα στα ιδια .........

Σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα εντελως τυχαια δεν τους πετυχαινεις ευκολα.... και να πω και κατι αλλο,

ΕΧΩ ΣΥΧΑΘΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ,Η ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

εχετε την εντυπωση οτι οι γιατροι νοιαζονται για κατι αλλο περα απο τα συμφεροντα ,οικονομικα εννοειται, της συντεχνειας τους ???
                    εγω πιστευω πως οχι, φανερο παραδειγμα το νεο συστημα εφημερειων το οποιο ΙΣΩΣ βοηθησει στην εξαλλειψη προβληματων , και οι γιατροι τι κανουν ???? λενε ας δουμε πως θα παει ΟΧΙ, κανουν απεργιες ξερετε γιατί?? γιατί απλα θα χρειαστει να δουλεψουν......

Αλλο παραδειγμα , εχετε τυχει να χρειαστειτε γιατρο του ΙΚΑ??? σας ευχομαι να μην σας τυχει , επιστημονικα αχρηστη, αδιαφορη ,ουτε καν στα προγραματισμενα ραντεβου δεν παν , και αν ερθουν σε 'προσκαλουν' στο γιατρειο τους το απογευμα
                    (αυτο το ξερω απο πρωτο χερι μιας και με την εγκυμοσυνη της γυναικας μου πηγαινα τακτικα .....τρεις αναφορες εχω κανει γιατι δεν ερχονταν στα ραντεβου και ξερετε τι μου ειπε ο προισταμενος ' δεν μπορω να τους κανω τιποτα')

Και μην νομιζετε οτι αυτοι ειναι οι εξαιρεσεις , ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ!!

Τα ιδια γινεται, στην υγεια, στην παιδεια, στη δημοσια διοικηση....

Ελεος πια ......

• B
                      beachbum last edited by

Ο χρήστης tsilis έγραψε:
                      Θα το θέσω λίγο διαφορετικά:
                      Aς πούμε ότι ο ιατρός πρέπει να ασκεί το λειτούργημα με επαγγελματισμό!
                      Με αυτό εννοώ ότι η εργασία του πρέπει να εμφορείται από τις γενικές αρχές του Ιπποκράτη (αμφιβάλλω αν πολλοί που επικαλούνται τον όρκο γνωρίζουν το περιεχόμενό του),και σαφώς πρέπει να αμείβεται για αυτές!Έχετε την εντύπωση ότι ο Ασκληπιός,ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός δεν αμείβοντο στην εποχή τους,και μάλιστα καλά?Μέγα λάθος....
                      Στους ιατρούς των κρατικών φορέων την αμοιβή,αντί του ασθενούς την δίνει το κράτος,επομένως είναι απαράδεκτο να απαιτούνται φακελλάκια επί τούτου!Ο ιδιώτης ιατρός καθορίζει μόνος του το ύψος της αμοιβής του,και τούτο αποτελεί απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά του.
                      Αυτό που οι περισσότεροι κατακρίνετε,γενικολογώντας,είναι οι στρεβλώσεις που παρατηρούνται σε ένα σύστημα παραγωγής ιατρών και παροχών υγείας που πνέει τα λοίσθια,και που κανένας άρχων δεν είχε το θάρρος να πολεμήσει!
                      Όμως,να λέμε ότι ένας γιατρός δεν κάνει σωστά την δουλειά του κατά σύστημα,είναι λάθος,καθώς βραχυπρόθεσμα θα βλάψει την εικόνα του.Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο,με βάση τις δυνάμεις τους,και σίγουρα δεν ισχύει το αλάνθαστο για κανέναν και σε κανέναν κλάδο!
                      Αυτό που δεν γνωρίζετε ίσως είναι οι τραγικές συνθήκες στις οποίες λειτουργεί ένας ιατρός κατά τις ημέρες εφημερίας του,καθώς και το ύψος της αμοιβής του.Θέλετε να σας το πω?Περίπου 4(!) ευρώ την ώρα υπερωριακής εργασίας πληρώνεται ένας ειδικευόμενος ιατρός!Σας φαίνεται αρκετό?
                      Δυστυχώς,γνωρίζοντας από τον εαυτό μου,δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος στις 8 το πρωί,ο ίδιος σε απόδοση στις 5 τη νύχτα μετά από 21 ώρες συνεχούς εργασίας και την εξέταση πάνω από 80 ασθενών.Πολύ περισσότερο όταν εργάζεσαι για 35 ώρες (έχει γίνει και αυτό) με δύο ώρες ύπνο ενδιάμεσα!
                      Καταληκτικά,ο πληθωρισμός των ιατρών (πρώτη σε αναλογία η Ελλάδα πανευρωπαικά),αναγκαστικά δημιουργεί πλαστές ανάγκες υγείας,οι χαμηλοί μισθοί δημιουργούν δυσαρεστημένους εργαζόμενους,τα λεφτά που δεν έρχονται στην υγεία προκαλούν κουρασμένους ιατρούς,η άγνοια των συνθηκών εργασίας και κάποιοι στεγνοί από συναίσθημα ιατροί (κοινωνικό σύνολο είναι και αυτοί,που περιέχουν όλων των ειδών χαρακτήρες) προκαλούν δυσαρεστημένους ασθενείς και δογματικούς συγγενείς αυτών.

Ελπίζω να μην σας κούρασα,μακάρι να μπορούσα με ειλικρίνεια να εξηγούσα στον καθένα σας χωριστά τα πώς και τα γιατί αυτής της κατάστασης που βολεύει τους λίγους και δυσαρεστεί τους πολλούς (ιατρούς και ασθενείς)

Φίλε συμφωνω απολύτως. Αυτό που εγώ κατηγορώ (ίσως με λίγο υπερβολικό τρόπο παραπάνω) είναι τον κάθε ένα που αρχίζει τα περι λειτουργήματος για να απομυζήσει απο το δημόσιο , τελικά δηλαδή απο όλους μας, οικονομικά προνόμια.
                      Όσο για τη δουλειά απο το πρωί μέχρι το άλλο πρωί και πιο πέρα, ναι μέν έχεις δίκιο και είναι και αυτός ένας απο τους λόγους που η δημόσια υγεία καταρρέει. Όμως όλες οι απεργίες των γιατρών που έχω ακούσει όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, αφορούν την βελτίωση των οικονομικών τους (απολύτως θεμιτό βέβαια), και τίποτα άλλο.
                      Γιατί ? Γιατί βολεύει η κατάσταση έτσι , βολεύουν τα φακελλάκια, το μαύρο χρήμα, η σχέση υποτέλειας του υπηκόου (και όχι πολίτη) με την αυθεντία με η χωρίς εισαγωγικά. Γιατί είναι εύκολο να φωνάζεις και να λές φταίει ο αλφα ο βήτα ο υπουργός υγείας το κράτος η θεία μου και είναι δύσκολο έστω και να αποδεχτείς ότι φταίς κι εσυ λίγο.

Τέλος το γεγονός της ύπαρξης λίγων , κατα τη γνώμη μου , πραγματικών σωστών επαγγελματιών γιατρών στη δημόσια υγεία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για του κυφήνες. Άλλωστε θεωρώ ότι το πρώτο καθήκον κάθε επαγγελματία είναι να αποβάλλει απο το επάγγελμα του τα ρεμάλια. Αυτοκάθαρση δηλαδή.
                      Αλλά τι λέμε θα μου πείς όταν το παράδειγμα των 300, όπως κουβεντιάζουμε και σε άλλο θέμα, είναι να μην αφήνουν να τιμωρηθεί συνάδελφος τους ούτε για υπερβολική ταχύτητα.

Παναγιώτης

• T
                        tsilis last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:

Σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα εντελως τυχαια δεν τους πετυχαινεις ευκολα.... και να πω και κατι αλλο,

ΕΧΩ ΣΥΧΑΘΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ,Η ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

εχετε την εντυπωση οτι οι γιατροι νοιαζονται για κατι αλλο περα απο τα συμφεροντα ,οικονομικα εννοειται, της συντεχνειας τους ???
                        εγω πιστευω πως οχι, φανερο παραδειγμα το νεο συστημα εφημερειων το οποιο ΙΣΩΣ βοηθησει στην εξαλλειψη προβληματων , και οι γιατροι τι κανουν ???? λενε ας δουμε πως θα παει ΟΧΙ, κανουν απεργιες ξερετε γιατί?? γιατί απλα θα χρειαστει να δουλεψουν......

Ελεος πια ......

Πως φαίνεται ότι είσαι δογματικός!
                        Δηλαδή,έχεις την εντύπωση ότι οι γιατροί στο οκτάωρό τους (ο θεός να το κάνει..) κάθονται,και επομένως μπορούν να λειτουργήσουν και ιατρείο επειγόντων?
                        Δεν βγαίνει,με τη σημερινή δομή εφημεριών και καθ'ημέρα λειτουργίας μιας κλινικής,υγιής εφημερία παρά τις καλές προθέσεις...Επίσης,πουθενά στον κόσμο δεν κάνει νοσοκομειακός ιατρός εφημερία,χωρίς να πληρώνεται,όπως είναι μέχρι τώρα κανονισμένο το νέο σύστημα πρωινών εφημεριών.
                        Αλήθεια,στο επάγγελμά σου (στη συντεχνία σου,αν θέλεις) για εξτρά εργασία δεν ζητάτε χρήματα?

• G
                          gfon last edited by

Ο χρήστης tsilis έγραψε:

Ελεος πια ......

Πως φαίνεται ότι είσαι δογματικός!

Τους χαρακτηρισμους κρατησε τους για τον ευατο σου

Δεν βγαίνει,με τη σημερινή δομή εφημεριών και καθ'ημέρα λειτουργίας μιας κλινικής,υγιής εφημερία παρά τις καλές προθέσεις...Επίσης,πουθενά στον κόσμο δεν κάνει νοσοκομειακός ιατρός εφημερία,χωρίς να πληρώνεται,όπως είναι μέχρι τώρα κανονισμένο το νέο σύστημα πρωινών εφημεριών.

Οι γιατροι δεν ειναι υποχρεωμενοι να ειναι καθε μερα στη θεση τους??

Αλήθεια,στο επάγγελμά σου (στη συντεχνία σου,αν θέλεις) για εξτρά εργασία δεν ζητάτε χρήματα?

Εγω δουλευω στον ιδιωτικο τομεα και καθε μερα ελεγχομαι αυστηρα για τη δουλεια μου, εσυ αληθεια τι δουλεια κανεις????

• T
                            tsilis last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:

Εγω δουλευω στον ιδιωτικο τομεα και καθε μερα ελεγχομαι αυστηρα για τη δουλεια μου, εσυ αληθεια τι δουλεια κανεις????

Τα περί χαρακτηρισμών,τα ξεπερνώ,διότι πολλές φορές έχει σημασία και το ύφος που λέγονται κάποια πράγματα.Διάβασε ξανά τί έγραψες,και με κεφαλαία μάλιστα (φώναζες...)!

Εσύ,από αυτά που έγραψα,κατάλαβες ότι δεν είναι στη θέση τους?

Δεν σε ρώτησα,αν ελέγχεσαι,αλλά αν ζητάς εξτρά χρήματα για εξτρά εργασία...
                            Αλήθεια,δεν κατάλαβες τι δουλειά κάνω?Μάλλον δεν διάβασες καθόλου,τελικά,τί έγραψα....

Τέλοσπάντων,πάμε παρακάτω,γιατί εσύ θέλεις να τσακωθείς και να ξεσπαθώσεις,και εγώ να εξηγήσω,όσο μπορώ (είναι δύσκολο...),γιατί συμβαίνουν κάποια στραβά.
                            Εγώ εδώ τελειώνω,όποιος θέλει,σε κάποια από τις συναντήσεις μας να συζητήσουμε για το θέμα,με χαρά θα το κάνω...

• M
                              maxmara last edited by

Food for thought: θα έχετε ακούσει σίγουρα ταξιτζή να λέει οτι ασκεί λειτούργημα!

• G
                                gfon last edited by

Ο χρήστης tsilis έγραψε:

Τα περί χαρακτηρισμών,τα ξεπερνώ,διότι πολλές φορές έχει σημασία και το ύφος που λέγονται κάποια πράγματα.Διάβασε ξανά τί έγραψες,και με κεφαλαία μάλιστα (φώναζες...)!

Εσύ,από αυτά που έγραψα,κατάλαβες ότι δεν είναι στη θέση τους?

Δεν σε ρώτησα,αν ελέγχεσαι,αλλά αν ζητάς εξτρά χρήματα για εξτρά εργασία...
                                Αλήθεια,δεν κατάλαβες τι δουλειά κάνω?Μάλλον δεν διάβασες καθόλου,τελικά,τί έγραψα....

Τέλοσπάντων,πάμε παρακάτω,γιατί εσύ θέλεις να τσακωθείς και να ξεσπαθώσεις,και εγώ να εξηγήσω,όσο μπορώ (είναι δύσκολο...),γιατί συμβαίνουν κάποια στραβά.
                                Εγώ εδώ τελειώνω,όποιος θέλει,σε κάποια από τις συναντήσεις μας να συζητήσουμε για το θέμα,με χαρά θα το κάνω...

Μαλιστα, εισαι γιατρος .........

Λοιπον πραγματικα δεν εχω ουτε ειχα ποτε καμια διαθεση για τσακωμό, οχι μονο με σενα, αλλα με ολους εδω μεσα.

Η πλευρα που εσυ παρουσιαζεις ειναι η πλευρα των γιατρων , αυτα που εγραψα πρωτη φορα τα ακους ??? ή δεν υπαρχουν??

Πιστευεις οτι οι γατροι ειναι αμετοχοι για την κατασταση που επικρατει στο χωρο της υγειας??

Και αν μου πεις αυτο που συνηθως ακουγεται απο πολλες επεγγελματικες ταξεις , οτι λιγοι ειναι οι κακοι εσεις τι κανεται γι 'αυτό??

Προσωπικα πιστευω οτι, τους περισσοτερους, τους συμφερει να συνεχιστεί η υπαρχουσα κατασταση, για ευνοητους λογους, γιάυτό και αντιδρουν σε καθε τι νεο!!!

ΥΣ .Πολυ θα ηθελα να το κουβεντιασουμε απο κοντα, ωστε να το αναλυσουμε καλυτερα , διοτι μεσα απο ενα φορουμ και 5-10 γραμμες φυσικό ειναι να γινονται παρανοησεις και παρερμυνειες!!

• T
                                  theorallye last edited by

Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα της αυτοκάθαρσης στο συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά δυστυχώς όπως είναι τα πράγματα, αυτό είναι αδύνατο να γίνει. Και όσον αφορά την ποιότητα των ιατρών, όταν τελειώνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα 10 (π.χ) γιατροί και έρχονται ταυτόχρονα 50 από το εξωτερικό (Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ ) οι οποίοι νομίζουν ότι βρογχοκήλη είναι η κήλη των βρόγχων (και οι οποίοι μπορεί να ήταν και μαθητές του 12-13 , αλλά έπρεπε να γίνουν γιατροί ), η ποιότητα αρχίζει να επηρεάζεται.
                                  Ο χώρος χωλαίνει και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση που χρειάζεται για να καθαριστεί.

• S
                                    skye last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:

Και πάλι λάθος είσαι, γιατί υπάρχουν και οι γιατροί χωρίς σύνορα. Τελοσπάντων, επειδή μιλάς με έντονο ύφος γενικά και είσαι απόλυτος, δε θα σου πω την άποψή μου γι'αυτά που λες, γιατί δεν έχω καμία διάθεση για e-τσακωμό. Τουλάχιστον ο Kacey -αν και διαφωνούμε, συζητάει, εσύ είσαι έτοιμος να μας δείρεις!

• F
                                      fast-safe last edited by

Κάποτε...περνώντας μια συνεντεύξη για μια τράπεζα , τελειώνοντας με ρώτησαν το εξής . Αν προτιμώ στη δουλειά το φιλότιμο από τον επαγγελματισμό ..... τους είπα ότι προτιμώ το φιλότιμο γιατί πετυχαίνεις περισσότερα πράγματα αλλά γιατί πιστεύω ότι στην Ελλάδα μόνο αν πετύχεις φιλότιμο άνθρωπο κάνει σωστά την δουλειά του , όποια και αν είναι αυτή . Οι άλλοι όμως είχαν αντίθετη άποψη γιατί ο επαγγελματισμός , σύμφωνα με αυτούς , φανερώνει αδυναμίες του συστήματος και προσπαθεί να τις διορθώσει..... φυσικά , έχασα τη θέση ......αλλά ποτέ δεν το μετάνιωσα

Βέβαια , τους φιλότιμους τους λένε και μαλάκες , αλλά ..... είναι να το έχεις μέσα σου....

• F
                                        fast-safe last edited by

delete..... διπλό πόστ....

• N
                                          nidosan last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:

Οι γιατροι δεν εχουν ΦΠΑ , οπως επισης και οι δικηγοροι...

Έχεις απόλυτο δίκιο, είμαι φάουλ! Ούτε οι γιατροί ούτε τα φάρμακα υπόκεινται σε καθεστώς ΦΠΑ.

Αυτό που είχα στο νου μου ήταν κάτι που έλεγε γνωστός μου 'καρχαρίας' (επιεικής ο χαρακτηρισμός) μεγαλογιατρός - ότι εφόσον το κράτος του ζητάει να πληρώσει ΦΠΑ για διάφορα ιατρικά μηχανήματα & εργαλεία τα οποία χρειάζεται στη δουλειά του και στα οποία θέλει να επενδύσει, τη συντήρησή τους, τα έξοδα για τα διάφορα σεμινάρια στα οποία κατά καιρούς συμμετέχει, τα ταξίδια του κλπ (όλα αυτά για να κάνει καλύτερα το έργο του) έτσι κι αυτός προσθέτει αυτό το ΦΠΑ στις αμοιβές που ζητάει από τους 'πελάτες' του για να κάνει απόσβεση, άρα ο 'πελάτης' είναι τελικά αυτός που φορτώνεται τα 'κερατιάτικα'.

Πολλά πάντως από τα ταξίδια και τα σεμινάρια στα οποία πηγαίνει ο εν λόγω του τα πληρώνουν 100% οι φαρμακευτικές με τις οποίες συνεργάζεται. Προσωπικά, με όλα όσα έχω ακούσει να λέει κατά καιρούς, τον θεωρώ περισσότερο έμπορο παρά παθολόγο. Και ναι μεν δεν ξέρω πολλούς σαν κι αυτόν, που έχουν ξεκινήσει με σκληρή δουλειά, έχουν κάνει 'όνομα' και πλέον έχοντας γοητευτεί από το χρήμα κάνουν απλά 'μπίζνες' (marketing), αλλά δυστυχώς έχω γίνει πιο καχύποπτος όταν ακούω 'θα παίρνετε αυτό για δυό μήνες, τρείς φορές τη μέρα και βλέπουμε' ή 'τη φτιάξαμε την κουφάλα που σας ενοχλούσε στο φρονημήτη, αλλά εδώ βλέπω κι άλλα 1.. 2.. 3... 4... πέντε δόντια που πρέπει να φτιάξουμε άμεσα'.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεως (σε περίπτωση που κάποιος έχει την εντύπωση ότι κάνω γενικεύσεις με βάση τα παραπάνω) θα πω ότι φυσικά υπάρχει και το άλλο άκρο, το οποίο εκπροσωπεί ο καλός μου γείτονας (καρδιολόγος) ο οποίος με έχει πείσει με τις γνώσεις του, την προθυμία του, τις δημοσιεύσεις που έχει κάνει και τις άπειρες ώρες που περνάει μαθαίνοντας για νέες θεραπείες, ώστε να μη χάσει κάτι που μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου ασθενή του, ότι μεγαλύτερη ικανοποίηση παίρνει από την προσφορά του στην Ιατρική παρά από τα χρήματα που βγάζει (τα οποία ομολογουμένως δεν είναι και άσχημα - εάν βέβαια δε λάβουμε υπόψη το πόσος ελεύθερος χρόνος του μένει για τον εαυτό του και την οικογένεια του).

Τέσπα, αυτά είναι απλά κάποια δικά μου παραδείγματα, και σίγουρα είναι μακριά από το 'μέσο όρο'. Πάντως, αν έγινες γιατρός για τους λάθος λόγους και δεν είσαι έτοιμος για τις θυσίες που απαιτούνται (γιατί σίγουρα οι συνθήκες άσκησης του 'επαγγέλματος' στη χώρα μας δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές) καλύτερα -και για εμάς τους υπόλοιπους- να γινόσουν κάτι άλλο. Επαγγέλματα υπάρχουν πολλά, και ο καθένας ειναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.

• G
                                            gfon last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

Και πάλι λάθος είσαι, γιατί υπάρχουν και οι γιατροί χωρίς σύνορα. Τελοσπάντων, επειδή μιλάς με έντονο ύφος γενικά και είσαι απόλυτος, δε θα σου πω την άποψή μου γι'αυτά που λες, γιατί δεν έχω καμία διάθεση για e-τσακωμό. Τουλάχιστον ο Kacey -αν και διαφωνούμε, συζητάει, εσύ είσαι έτοιμος να μας δείρεις!

Λαθος εχεις καταλαβει......δεν εχω τσακωθει εδω μεσα με κανενα, και ουτε θα το κανω!!

Αν εχεις να πεις κατι πεστο, δεν ειναι αναγκη να συμφωνησουμε σωνει και καλά!

Σχετικά με τους 'Γιατρους χωρις συνορα' ,μπορω να σου πω και εγω γιατρους που γνωριζω που πραγματικά τις οικονομικες απολαβες τις βαζουν σε δευτερη μοιρα , σε ολα υπαρχουν εξαιρεσεις.

Προσωπικα δεν δεχομαι de facto ως 'λειτουργημα' καθε επαγγελμα που εχει αδρα οικονομικα οφελοι.

Οως ειπε και ο maxmara και οι ταριφες 'λειτουργημα' κανουν....

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 2 / 8