-
Δημήτρη, δεν επιμένω σε τίποτα. Την άποψή μου εκφέρω.
Εγώ το ευχαριστιέμαι, το γουστάρω, το θεωρώ ασφαλέστατο και θα τα πληρώσω. Δυο ευρώ τη μέρα? Δυο ευρώ θα δώσω. Ήταν 1 όταν το πήρα, το γνώριζα και τώρα πήγε 2.
Αν κάποιος δε συμφωνεί και δεν το γουστάρει για τον οποιοδήποτε λόγο, ας μη τα πληρώσει. Ας κυκλοφορεί με ψεύτικες πινακίδες. Ας το βαλσαμώσει στο γκαράζ του. Ας βάλει φωτιά στην εφορία. Ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο θεός.
Αν του χρόνου δεν μπορώ να τα πληρώσω για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο, θα το πουλήσω με την όποια χασούρα εφόσον πλέον θα είναι θέμα επιβίωσης.
Απλά είναι τα πράγματα. Δεν παύει να είναι μια λαμαρίνα κι αν το κόστος της συντήρησής της φτάσει σε σημείο που δεν μπορεί κάποιος να τη πληρώσει, γιατί να τη κρατάει?
Όντως σκεφτόμαστε διαφορετικά
-
Εγώ τα πήρα ήδη.
Ροζ είναι. Μα πως τους ήρθε να βάλουν τέτοιο χρώμα; -
πληρωστε λεμε να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο οι υπολοιποι!
δεν ειναι πολλα λεμεεεε
2€ για να το εχεις
1€ χαρατσι τεκμηριου
αλλα 2€ η ασφαλεια
αλλα 10€ η βενζινημικροποσα ρε παιδια, πληρωστε να σωθει η χωρα!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πληρωστε λεμε να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο οι υπολοιποι! -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το αφ'υψηλού στυλάκι:'Αφού δεν μπορείς να το πληρώσεις, τότε πούλα το', που γράφουν μερικοί είναι απαράδεκτο. Ή το 'εγώ είμαι φραγκάτος και στα πελέ μου, ενώ εσύ φτωχομπινέ ήθελες δίλητρο'. Θα το πουλήσω αν ΕΓΩ βγήκα εκτός προϋπολογισμού. Δηλαδή αν δεν έχω τα 340€ τότε φταίω(;) εγώ. Αν τα 340€ έγιναν 1000€ τότε σαφώς και δεν φταίω.
Αύριο αν τα τέλη στα δίλητρα πάνε στα 5000€, φανταζομαι θα έχουν την ίδια άποψη...Τόσο πολύ βρε παιδί μου σε πείραξε που θα πληρώσω τα τέλη μου?
Καλά κάνεις και θα τα πληρώσεις. Και σου εύχομαι να έχεις και να τα πληρώνεις πάντα.
Η λογική σου είναι λάθος. Στη δική σου τσέπη δε σου λείπουν τα 650€ παραπάνω. Οπότε ok.
Αν γίνουν τα παραπάνω 1000€; 1500€; 2000€; 5000€; Θα λες τα ίδια;
Το θέμα είναι ότι οι αυξήσεις αυτές είναι εκτός ηθικής. Κσι δεν φταίει αυτός που δεν έχει το χιλιάρικο.
'Με τον παρά μου και την κυρά μου', έτσι φαίνεται ότι πιστεύεις πάνω στο θέμα.
Έχεις τη λογική ότι 'με παίρνει να δώσω το χιλιάρικο, οπότε δε μαμίς οι υπόλοιποι'.
Και γιατί να αναγκάζομαι να σκοτώσω(δεν υφίσταται πώληση στις τρέχουσες τιμές), κάτι που ακριβοπλήρωσα; -
Ρε παιδια ο καθενας προσωπικα πλεον αποφασιζει τι αξιζει η οχι να πληρωσει.
Συμφωνω εν μερει με το Νικο(αφου ειναι το μοναδικο του αμαξι)οτι αφου μπορει ακομα θα τα δωσει κ θα το γουσταρει.
Απο κει κ περα ομως κραταω αυτο το 'εκτος ηθικης'του Κυριακου γιατι πραγματικα ετσι ειναι.
Ο φιλος με το Cayman που παρεδωσε,ενω το εχει για Σκ και για να γουσταρει και μπορει να το πληρωσει τα πηρε ασχημα οποτε κ παρεδωσε.Εχει ομως εναλλακτικες.Αλλωστε οπως λεει,ενα χρονο χωρις το porsche αντεχω.Την μονιμη μ@λ@κι@ που δερνει τους φωστηρες της κυβερνησης δεν αντεχω.Οποτε φετος ας παρουν ενα κουλουρι απο τελη-ασφαλειες-σερβις κ τον οποιο φορο απο τις βενζινες που θα εκαιγα.Θα αλλαξει κατι?Μπορει ναι,μπορει οχι.Αλλα ρε γαμωτο ενα εξυπνο βλημα εκει μεσα δεν βλεπει τα νουμερα που οσο πανε κ χειροτερευουν? -
Kαλά αν φωνάζει και αυτός με 2 πόρσε και 1 Μερκ σκέψου τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς δηλ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαλά αν φωνάζει και αυτός με 2 πόρσε και 1 Μερκ σκέψου τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς δηλ.Να αγοράσουμε ποσρε και μερκ;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Αντε να μου έρθουν και μένα να πάω να τα πάρω αμέσως!!!!Φέτος τι χρώμα έχουν ;; θα ταιριάζουν με το χρώμα του αμαξιού μου; Ας βάλει κάποιος καμιά φωτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ωχ............... μολις μου τα φέρανε στο σπίτι!!!!!!!!!!!!!!!! 265 ευρώ από 240 πέρσι!!!!!!!!
κάθε πέρσι και καλύτερα!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Kαλά αν φωνάζει και αυτός με 2 πόρσε και 1 Μερκ σκέψου τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς δηλ.
Να αγοράσουμε ποσρε και μερκ;
Την βαρέθηκες κιόλας την BMW;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Αντε να μου έρθουν και μένα να πάω να τα πάρω αμέσως!!!!
Φέτος τι χρώμα έχουν ;; θα ταιριάζουν με το χρώμα του αμαξιού μου; Ας βάλει κάποιος καμιά φωτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ωχ............... μολις μου τα φέρανε στο σπίτι!!!!!!!!!!!!!!!! 265 ευρώ από 240 πέρσι!!!!!!!!
κάθε πέρσι και καλύτερα!!!!!!!!!!!!!Delivery στις 9μιση σας κανουν τα τέλη εκεί;
Τι χρώμα είναι τελικά; -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Την βαρέθηκες κιόλας την BMW;
Την Black Betty θα την έχω για τις κυριακές, την πορσε για τις καθημερινες και για καμια τυχων κηδεία την μερκ.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πλακα πλακα Θανο νομιζω ναι!Πεσαν πολυ οι τιμες!
-
πουλας ενα γκολφ 1,4 και με τα λεφτα αγοραζεις 911 με πληρωμενα τελη για 5 χρονια
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αντε να μου έρθουν και μένα να πάω να τα πάρω αμέσως!!!!
Φέτος τι χρώμα έχουν ;; θα ταιριάζουν με το χρώμα του αμαξιού μου; Ας βάλει κάποιος καμιά φωτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
κάθε πέρσι και καλύτερα!!!!!!!!!!!!!Delivery στις 9μιση σας κανουν τα τέλη εκεί;
Τι χρώμα είναι τελικά;Μου τα ντελιβέρισε η κουνιάδα μου που της τα πήγε εκεί ο ταχυδρόμος το πρωί
Χρώμα θα δω μόλις τα αγοράσω θα διαλέξω κάτι σε μαύρο για μένα , κόκκινο για την σύζυγο και μπλέ για το σκουτεράκι μου αντίστοιχο με το χρώμα των οχημάτων:lol:
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το αφ'υψηλού στυλάκι:'Αφού δεν μπορείς να το πληρώσεις, τότε πούλα το', που γράφουν μερικοί είναι απαράδεκτο. Ή το 'εγώ είμαι φραγκάτος και στα πελέ μου, ενώ εσύ φτωχομπινέ ήθελες δίλητρο'. Θα το πουλήσω αν ΕΓΩ βγήκα εκτός προϋπολογισμού. Δηλαδή αν δεν έχω τα 340€ τότε φταίω(;) εγώ. Αν τα 340€ έγιναν 1000€ τότε σαφώς και δεν φταίω.
Αύριο αν τα τέλη στα δίλητρα πάνε στα 5000€, φανταζομαι θα έχουν την ίδια άποψη...Τόσο πολύ βρε παιδί μου σε πείραξε που θα πληρώσω τα τέλη μου?
Καλά κάνεις και θα τα πληρώσεις. Και σου εύχομαι να έχεις και να τα πληρώνεις πάντα.
Η λογική σου είναι λάθος. Στη δική σου τσέπη δε σου λείπουν τα 650€ παραπάνω. Οπότε ok.
Αν γίνουν τα παραπάνω 1000€; 1500€; 2000€; 5000€; Θα λες τα ίδια;
Το θέμα είναι ότι οι αυξήσεις αυτές είναι εκτός ηθικής. Κσι δεν φταίει αυτός που δεν έχει το χιλιάρικο.
'Με τον παρά μου και την κυρά μου', έτσι φαίνεται ότι πιστεύεις πάνω στο θέμα.
Έχεις τη λογική ότι 'με παίρνει να δώσω το χιλιάρικο, οπότε δε μαμίς οι υπόλοιποι'.
Και γιατί να αναγκάζομαι να σκοτώσω(δεν υφίσταται πώληση στις τρέχουσες τιμές), κάτι που ακριβοπλήρωσα;Ποια ακριβώς λογική κρίνεις ως λάθος?
Αυτη που κατηγορώ τα απαράδεκτα τέλη?
Αυτη που αποφασίζω ότι χρειάζομαι το αυτοκίνητο μου και θα πληρώσω τα τέλη?
Ή αυτη που όπως έγραψα αν είναι πλέον θέμα επιβίωσης θα πουλησω το αυτοκινητό μου όσο όσο αν τα τέλη πανε στα 5000?Λυπάμαι που αλλα διαβάζεις και αλλα καταλαβαίνεις. Δεν έγραψα να πανε να μαμιθούν οι υπόλοιποι, αντιθέτως έγραψα ότι καταλαβαίνω τον προβληματισμό τους.
Αλλα γράφω και αλλα φαίνεται conveniently να καταλαβαίνεις.
Δε πειραζει, καλη καρδιά...
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Το θέμα είναι να αντιδράσουμε, ΠΡΙΝ φτάσουν η πληρωμή των τελών να επηρρεάζει την επιβίωσή μας.
Αυτό λένε όσοι διαφωνούν μαζί σου.Έγραψαν κάποιοι, ότι παρόλο που έχουν τα λεφτά, ΔΕΝ θα τα δώσουν. Αυτός που δεν έχει, και να θέλει, δεν μπορεί να τα πληρώσει. Οπότε η αντίδραση ΠΡΕΠΕΙ να γίνει από αυτούς που μπορούν. Γουστάρω να το πλένω, να το κερώνω, να το βλέπω. Αλλά μου κοστίζει σχεδόν 1€ το χιλιόμετρο. Και αυτο μου μειώνει τη χαρά που είχα, όταν πλήρωνα 70 cents το λίτρο και 340€ τα τέλη. Επειδή τότε είχα υπερμικτή ασφάλεια, πρακτικά έδινα τα ίδια. Αλλά τα έδινα επειδή ήθελα. Τώρα με κλέβουν.
Και εγώ κότα είμαι, και θα τα δώσω. Παρόλο που έχω άλλο αμάξι για τις μετακινήσεις μου και σκούτερ.
α) γιατί λυπάμαι τα λεφτά που έδωσα για να το πάρω καινούριο
β) γιατί και εγώ γουστάρω να καβαλάω το διθέσιο και να κάνω το γύρω της Σιθωνίας(by far η ωραιώτερη διαδρομή που έχω κάνει στην Ελλάδα)
γ) γιατί επειδή δεν έφτασα ακόμα σε ανάγκη, δε θα κάνω κανέναν μάγκα δίνωντάς το για ψίχουλα.Φέτος θα αντιδράσω ως κλέφτης απέναντι σε κλέφτη. Του χρόνου θα παραδώσω πινακίδες και θα το κοιτάω στο γκαράζ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δεν έχει κανένα νόημα να θυσιαστώ για το κράτος και ένα χρόνο να είμαι χωρίς μεταφορικό μέσο τη στιγμή που καθημερινώς το χρησιμοποιώ.
Νίκο, προφανώς και δε θα θυσιαστείς 'για το κράτος', και δε νομίζω να σε πίεσε κανείς να 'θυσιαστείς', ειδικά αν σου είναι αδύνατο να αποχωρηστείς το ΙΧ σου (έχεις να πηγαινοφέρνεις οικογένεια, δε σε εξυπηρετούν τα μέσα σταθερής τροχιάς εκεί που μένεις, νοιώθεις άρρωστος αν δεν το οδηγήσεις για μερικές μέρες, κλπ, κλπ).
Anyway, συμφωνείς ότι για να μποροέσουμε ν 'αλλάξουμε αυτό το άθλιο και άδικο σύστημα κάποιοι (μάλλον πολλοί...) θα πρέπει να 'θυσιαστούμε' κι ότι αν δεν τους κάνουμε να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο, η κατάσταση θα συνεχίσει να χειροτερεύει?... Ή έχεις αντίθετη άποψη?
Αν είχες ένα και μοναδικό αυτοκίνητο, θα κατέθετες πινακίδες και καθημερινώς θα πλήρωνες ένα τάλιρο για να πας στη δουλειά σου? Και ας υποθέσουμε ότι του χρόνου τα τέλη από 660+270 τα κάνουν 600. Θα τα πλήρωνες? Θα έδινες το 600άρι?
Αν χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου μόνο για πήγαινε-έλα μεταξύ σπιτιού και γραφείου το κόστος ανά εργατοημέρα βγαίνει πάνω από 10 ευρώ (βενζίνες+τέλη+έκτακτες+ασφάλεια+σέρβις). Ήδη εδώ κι ενάμισι χρόνο δεν το παίρνω -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- για να πάω στη δουλειά.
Το αν θα πλήρωνα 600 τι ακριβώς θα σου δείξει?
Δεν είναι «απλά πας και τους δίνεις». Μην τα απλοποιείς έτσι τα πράγματα Νικόλα. Αν θες και χρειάζεται να μετακινείς το αυτοκίνητό σου, πρέπει να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας που γνώριζες ότι θα πληρώνεις όταν το πήρες. Σύμφωνοι, εκτοξεύθηκαν 150% και είναι απαράδεκτο, παράλογο, ηλίθιο κλπ. Όμως η λογική μου λέει ότι αν δε μπορείς να το συντηρήσεις το πουλάς.
Ποιος διαμαρτύρεται για τέλη κυκλοφορίας που γνώριζε ότι θα πληρώνει όταν το πήρε?...
Νομίζω ότι εσύ είσαι αυτός που τα απλοποιεί τα πράγματα. Γιατί απλοποίηση είναι το 'αν δεν μπορείς να το συντηρήσεις το πουλάς', όταν υπάρχει 'συντήρηση' και υπάρχει και 'sintirisi' (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ). Κανείς δεν το πουλάει έτσι απλά (βλ. και ποστ του Κυριάκου πιο πάνω).
Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε αυτός που αγοράζει αμάξι να ξέρει τι τέλη θα πληρώνει για τα επόμενα π.χ. 10 χρόνια για να το κυκλοφορεί. Όπως αυτός που βάζει φωτοβολταϊκό στο σπίτι του ξέρει πόσα θα παίρνει από τη ΔΕΗ ανά κιλοβατώρα για τα επόμενα 25 χρόνια.
Το 'και τα φρέσκα λάστιχα θα τον σώσουν' ομολογώ ότι δεν το 'πιασα.
Όπως και να έχει, η πραγματικότητα δυστυχώς σε διαψεύδει αφού κυκλοφορούν χιλιάδες αμάξια που είναι ανασφάλιστα ή/και των οποίων η συντήρηση έχει αναβληθεί 'μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες'.Αυτό ακριβώς εννοώ, ότι δεν θα τον σώσουν τα λάστιχα.
Το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας αρνείται να αποχωριστεί το αυτοκίνητο που έχει ο ίδιος καταντήσει status symbol ενώ στην ουσία δεν μπορεί να το συντηρήσει και σκέφτεται χίλιες δυο εναλλακτικές, αυτή είναι η αλήθεια. Έτσι κρατάει το καγιέν, τη μέρκ κλπ βαλσαμωμένα στο γκαράζ. Επίσης τώρα που του έβαλαν τα τεκμήρια και δεν μπορεί να το δικαιολογήσει, καταθέτει πινακίδες. Ξέρω πολλές περιπτώσεις και στα δυο παραδείγματα. Για να μη παρεξηγηθώ, προφανώς και δεν είναι όλοι έτσι και δεν τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι αλλά υπάρχει και αυτή η πλευρά.
-
Εγώ λέω ότι τα λάστιχα ΜΠΟΡΕΙ να τον (και σε...) σώσουν, αλλά αν είναι φθαρμένα και δεν έχει λεφτά να τα αλλάξει τώρα γιατί του είπαν να τα δώσει σε τέλη κοροϊδίας και 'έκτακτες' και πρέπει να περιμένει 2-3 μήνες, μπορεί να την πατήσει (και άλλοι μαζί του). Και σιγά μην το πουλήσει όσο-όσο αντί να περιμένει μερικούς μήνες για ν'αλλάξει λάστιχα επειδή ζορίστηκε λίγο οικονομικά - ούτε ο 1 στους 10 δε σκέφτεται έτσι. Ούτε εσύ, πιστεύω, θα το 'σκότωνες' αντί να περιμένεις λίγο να μαζέψεις λεφτά για να το κάνεις και πάλι όσο ασφαλές θα έπρεπε να είναι. Και δε θα έφταιγες μόνο εσύ...
Αντίστοιχο παράδειγμα είναι η αύξηση των φόρων στα καύσιμα η οποία προκαλεί αύξηση στις νοθείες και στο κλέψιμο στις αντλίες σε πολλά πρατήρια στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν τις τιμές που βλέπει ο καταναλωτής. Κάποια θ' αναγκαστούν να κλείσουν. Αλλα, θα κάνουν ό,τι μπορούν (νόμιμο ή μη). Το θέμα είναι ότι αυτό που τελικά σπρώχνει τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση (και σε απαυτώνει κι εσένα κι εμένα) είναι το ίδιο το κράτος. -
Λέγοντας ότι 'ο Έλληνας έχει καταντήσει το αυτοκίνητο status symbol' ελπίζω να αναφέρεσαι στους ανόητους που σκέφτηκαν κι εφάρμοσαν πριν από χρόνια τα τεκμήρια με βάση τα κυβικά (τους 'φορολογήσιμους ίππους') κι έπρεπε να δηλώνεις εισόδημα της τάξεως των 20.000.000 δραχμών για να 'δικαιούσαι' ένα αυτοκίνητο του οποίου η κυκλοφορία και συντήρηση δε σου κόστιζε πάνω από 300.000 το χρόνο. Πήγαμε να ξεφύγουμε από αυτή τη μ@λ@κία, και τώρα σιγά-σιγά επανέρχεται.
Κατά τ' άλλα ναι, υπάρχει και η πλευρά στην οποία αναφέρεσαι.
-
-
Λίγο συντεχνιακη η αντιμετωπιση σου. Αυτός που πουλάει ρεύμα στην ΔΕΗ έχει κλειστό συμβόλαιο για 25 χρόνια, για ΤΚ το συμβόλαιο είναι μόνο για έναν χρόνο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πληρωστε λεμε να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο οι υπολοιποι!δεν ειναι πολλα λεμεεεε
2€ για να το εχεις
1€ χαρατσι τεκμηριου
αλλα 2€ η ασφαλεια
αλλα 10€ η βενζινημικροποσα ρε παιδια, πληρωστε να σωθει η χωρα!
Σπυρο, Δουλεύεις στον τύπο?
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί πραγματικά θα ήθελα να γράψει κάποιος και ένα σκληρό άρθρο για τα τέλη?
Τέλη κυκλοφορίας