-
Εντάξει, τί να κάνω, ρε συ;
Αρχικά είχα υποστηρίξει το κόμμα του Κουβέλη. Αλλά βλέπω ότι αρχίζει και μαζεύει πασόκους όπως ο Πασβαντίδης (και όχι μόνο), φάσκει και αντιφάσκει κατά καιρούς σε διάφορα θέματα όπως με την επιστολή Σαμαρά, δηλώνει ότι θέλει να συγκυβερνήσει με το κόμμα που μας κατέστρεψε ολοκληρωτικά, οπότε δεν βλέπω φως στο τούνελ. Η ΔΑ πιο πολύ μοιάζει με συνοθύλευμα από καιροσκόπους παρά για ένα κόμμα με σταθερές και σοβαρές πολιτικές θέσεις. Και μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί που την απαρτίζουν είναι εκείνοι που μας χρεοκόπησαν πολιτικά και οικονομικά.
-
την εντονη δυσαρεσκεια του εξεφρασε ο ΓΑΠ μετα τις δραματικες εξελιξεις στην Ιταλια η οποια ετοιμαζεται να μπει και αυτη κατω απο το ΔΝΤ.
'δεν ειναι δυνατον να δωθει μεγαλυτερη βοηθεια στην Ιταλια απο οτι δωθηκε στην Ελλαδα. Ειπα στην μαμα μου οτι καταφερα και πηρα το μεγαλυτερο δανειο που εχει δωθει ποτε. Πως θα την αντικρυσω ξανα;', φερεται να ειπε σε στενους του συνεργατες. -
και εσύ καιροσκοπικά θα την χρησιμοποιήσεις (αυτήν ή όποιο άλλο κόμμα)
απο τους συμμετέχοντες στο πολιτικό σκηνικό όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, είναι ένοχοι.
άρα ψάξε αυτόν που θα είναι πιο καταλυτικός και όχι λιγότερο ένοχος.το θέμα είναι να πάμε στην επόμενη μέρα μια ώρα αρχύτερα.
έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. -
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
για να μην έχουμε χούντα
εντελώς όμως...υποτιθεται οτι απο τις αρχες Σεπτεμβρη δε θα υπηρχε σαλιο.
Αυτό μεταξύ άλλων έχει γίνει γιατί το κράτος έχει κυριολεκτικά στραγγίξει ότι χρήματα ήταν να δώσει σε προμηθευτές κλπ.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απο τους συμμετέχοντες στο πολιτικό σκηνικό όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, είναι ένοχοι.
άρα ψάξε αυτόν που θα είναι πιο καταλυτικός και όχι λιγότερο ένοχος.το θέμα είναι να πάμε στην επόμενη μέρα μια ώρα αρχύτερα.
έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.Δεκτά όλα. Άντε και ψηφίζουμε λοιπόν ένα από τα γνωστά κόμματα. Τί θα γίνει στην περίπτωση που καταλήξουμε πάλι σε κυβερνήσεις συνεργασίας (στις οποίες ενδεχομένως να συμμετέχουν και κόμματα της αριστεράς); Πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα μας κυβερνούν. Αυτός είναι ο ενδοιασμός μου.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
υποτιθεται οτι απο τις αρχες Σεπτεμβρη δε θα υπηρχε σαλιο.
Αυτό μεταξύ άλλων έχει γίνει γιατί το κράτος έχει κυριολεκτικά στραγγίξει ότι χρήματα ήταν να δώσει σε προμηθευτές κλπ.
Χρόνια τώρα... Και μετά δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά...
έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.Δεκτά όλα. Άντε και ψηφίζουμε λοιπόν ένα από τα γνωστά κόμματα. Τί θα γίνει στην περίπτωση που καταλήξουμε πάλι σε κυβερνήσεις συνεργασίας (στις οποίες ενδεχομένως να συμμετέχουν και κόμματα της αριστεράς); Πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα μας κυβερνούν. Αυτός είναι ο ενδοιασμός μου.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή κάποιος που θέλει να ρίξει την ψήφο του για το καλό του τόπου, έχει τρομερό πρόβλημα. Προσωπικά, θα ψηφίσω όποιον είναι κοντά στο 3% (εξαιρούνται φασιστοειδή), απλά για να βοηθήσω να έχουν δουλειά οι πολιτικοί συντάκτες... Έχω περάσει προ πολλού το στάδιο που είχα ελπίδα ότι υπάρχει περίπτωση ν' αλλάξει κάτι με εκλογές... Εξάλλου πάλι Λουκά θα έχουμε για τοποτηρητή, ε... πρωθυπουργό ήθελα να πω... Και τον αρχικαραγκιόζη 'χέρι χέρι' στην κυβέρνηση...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
για να μην έχουμε χούντα
εντελώς όμως...υποτιθεται οτι απο τις αρχες Σεπτεμβρη δε θα υπηρχε σαλιο.
κατι μου θυμιζει ο τυπος αλλα δεν ειμαι σίγουρος απο ποια ταινια, superman?
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
δεν σε νοιάζει ποιος κυβερνά αυτή τη στιγμή. ούτως ή άλλως τα περιθώρια πρωτοβουλίας είναι τόσο λίγα που ελάχιστη διαφορά θα κάνει. εσύ θέλεις να ξηλώσεις τους μηχανισμούς. να βάλεις τους παλιούς συνταξιδιώτες να πλακώνονται μεταξύ τους γιατί οι προνομιακές θέσεις στη κυβερνητική γαλέρα δεν φτάνουν για όλους.
ποιον φοβάται η μαφία? το πρώην μέλος της που θα την καρφώσει.
πρέπει να σπάσει η αντίληψη οτι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι κόμματα εξουσίας (σκατά στα μούτρα τους)
και κάνουμε και 1-2 εξετάστικες τότε άμα λάχει να'ουμ να πιάσουν και τόπο τα λεφτά των επιτροπών -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
- Αν χρεοκοπησει ιδιώτης, η επιχείρηση κλείνει και οι υπάλληλοι απολύονται ετσι κι αλλιώς. Εσυ τί μας λες....; Επειδή χρεοκόπησε το κράτος, πρέπει να απολύσει καποιους (πολλους) υπαλλήλους του....;; Κι ετσι να είναι, (μιας και φερνεις ως παράδειγμα τον ιδωτικό τομέα) εφόσον δεχτούμε οτι έχεις δίκιο κι εφόσον χρεοκόπησε το κρατος, πρεπει να απολυθούν ΟΛΟΙ οι Δ.Υ και οχι καποιοι όπως προτείνεις. Ετσι γίνεται και στον Ι.Τ που φέρνεις ως παράδειγμα. Η εταιρία χρεοκοπεί, απολύονται ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι και σταματάει η λειτουργία της. Τί λες...;; Να κάνουμε το ίδιο και στην περίπτωση του κρατους..;;
Εννοείται, πρέπει το κράτος να κλείσει και να σταματήσει να υπάρχει στρατός, αστυνομία, τελωνεία, φυλακές, δικαστήρια, νοσοκομεία, σχολεία, κτλ... Πως γίνεται ένας χρεοκοπημένος εργοδότης να συντηρεί όλα αυτά τα περιττά; Να κλείσουν όλα τώρα!
μην παμε ρε συ στο αλλο ακρο
παντως, 2 χρονια μετα, δεν εχει γινει ουτε ΜΙΑ απολυση. Ετσι για τα ματια του κοσμου, κλεισαμε τον 'οργανισμο ερευνας της θερμοκρασιας της επιφανειας του Κρονου κατα το μηνα Μαρτιο', και οι υπαλληλοι (που ηταν ιδιωτικου δικαιου), πηγαν σπιτια τους.
Εγώ πάλι θα γίνω αιρετικός και θα πω να γίνουν απολύσεις, ΝΑΙ, αλλά βάσει ενός στρατηγικού σχεδίου που θα έχει ως στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δυσνόητο για τους άχρηστους της τρόικας και προφανώς απαράδεκτο για τους επαγγελματίες πολιτικούς μας.
Δέχεσαι απολύσεις όταν πιστεύεις πως περισσεύουν ανθρώπινες ζωές. Μόνο τότε, σε καμμιά άλλη περίπτωση στο ισχύον σύστημα το οποίο δεν εγγυάται το δικαίωμα στην διαβίωση των πολιτών του.
Η λογιστική απεικόνιση μου είναι παντελώς αδιάφορη, αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις μισθους σε εργαζόμενους τα παίρνεις απ τους μπόμπολες και τους λοιπούς συγγενείς η αρνείσαι να πληρώνεις τοκογλύφους που -υποτίθεται- χρωστάς.
Φυσικά όλα αυτά αν έχεις πολιτικούς ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ με @@ και όχι @@ όπως στην προκειμένη περίπτωση. Τι να περιμένει κανεις απ τους πολιτικούς, είδαμε και τους πολίτες τι κοινωνική συνείδηση και ευαισθησία διαθέτουν...Η πρόταση μου είναι η αλλαγή στα οργανογράμματα με ταυτόχρονη επαναξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να έφερνε και απολύσεις, αλλά όχι πηγαίνοντας στο άλλο άκρο που διατυπώνουν κάποιοι, δηλαδή να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με τα υπόλοιπα που γράφεις. Και μιλώντας για @@ πολιτικούς, o Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά (πηγή). Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από έναν άνθρωπο που συμμετείχε και στην οικουμενική υπό τον Τζανετάκη το 1989.
Mετά απο τόσες σελίδες και τόσα quote, ακόμα δεν φανηκε ο Πάνοςςς να μας απαντήσει αν πρέπει η επιχείρηση που λεγεται Ελλάδα (κι έχει χρεοκοπήσει) να απολύσει ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους της....
Κατα τ' αλλα ernani, γι΄αυτό έχω πει και παλιότερα, πως με τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, ΔΕΝ υπαρχει μελλον. Το οτι ο ένας σου μυρίζει, ο αλλος σου ξυνίζει, δεν είναι τυχαίο και δεν σου συμβαίνει μόνο εσένα. Βέβαια αμόλυντα και άψιγα πρόσωπα δεν υπάρχουν, εστω κι αν μιλήσουμε για νέα (άσε που και σ΄αυτή την περίπτωση, τα ΜΜΕ αν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, θα φροντίσουν να μας 'ενημερώσουν' για το πώς ο ταδε βουλευτής, όταν ήταν στη 2α λυκείου είχε κάνει 10 κοπάνες και πήγαινε και κάπνιζε κρυφά με τους φίλους του... ). Γι΄αυτό λέω πως αν συνυπολογίσουμε και τα σαπια ΜΜΕ μέσα σ΄όλα τ΄αλλα, η χώρα θα αναγεννηθεί μόνο μέσα απο τις στάχτες της. Καλή είναι και η ανασυγκρότηση δίσκων, καλό είναι και το full system scan και διάφορα άλλα εργαλεία (οι γνώστες τα γνωρίζετε καλύτερα), αλλα έρχεται η ώρα που το φορμάτ είναι η μόνη ουσιαστική (και αναπόφευκτη) λύση.
-
βγήκε το βουβάλι και κατακρίνει τη σαύρα και το μοσχάρι ότι απέτυχαν στην πολιτική που εφάρμοσαν.....
και βγαίνει και ο παπούτσας και 'δικαιολογεί' τον βούβαλο ότι λέει μαλακίες λόγω ηλικίας....και ποιος πληρώνει την αποτυχία του υπεύθυνου για τις αποτυχίες αυτών που ελέγχει... το μ@υνί της μάνας ολων...κwλόπ@υστοι, άχρηστες σαπιοκοιλιές σύντομα θα φοβάστε να βγήτε από τα σπίτια σας....
-
+1
Αυτοί που μας χρεοκόπησαν δεν είναι δυνατόν να μας βγάλουν από την κρίση.
Φάνηκε καθαρά τα τελευταία 2 χρόνια που δεν έκαναν τίποτε εκτός από το να αυξήσουν τα έξοδα του δημοσίου και να βάλουν χαράτσια που νέκρωσαν την οικονομία.Αντί να τους δικάζουμε τους έχουμε στη βουλή με τους αυλικούς τους να ξοδεύουν τα δανεικά και να συζητάνε για τα αμάξια αν θα είναι δύο χιλιάδες κυβικά ή χίλια οκτακόσια.
-
Στρέφετε τον θυμό σας σε λάθος κατεύθυνση. Λέξεις όπως 'κόμμα', 'υπουργός', 'κυβέρνηση', 'βουλή' είναι πλέον άκυρες. Νεκρές όσο και ο Ιούλιος Καίσαρας. Είστε μόνοι. Ο σώζων τον εαυτόν σωθήτω. Μην βλέπετε ειδήσεις, έχει πέσει μαύρο.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
κατι μου θυμιζει ο τυπος αλλα δεν ειμαι σίγουρος απο ποια ταινια, superman?Η Merkel είναι καλέ...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
βγήκε το βουβάλι και κατακρίνει τη σαύρα και το μοσχάρι ότι απέτυχαν στην πολιτική που εφάρμοσαν.....
και βγαίνει και ο παπούτσας και 'δικαιολογεί' τον βούβαλο ότι λέει μαλακίες λόγω ηλικίας....και ποιος πληρώνει την αποτυχία του υπεύθυνου για τις αποτυχίες αυτών που ελέγχει... το μ@υνί της μάνας ολων...κwλόπ@υστοι, άχρηστες σαπιοκοιλιές σύντομα θα φοβάστε να βγήτε από τα σπίτια σας....
και λιγα λες
οι αλλοι στα τελη δηλωνουν πως χαιρονται που πληρωνουν, τι να πεις...
-
ουσιαστικα εχει χαθει η 6η δοση. Αυτη ηταν να εκταμιευθει στις αρχες Σεπτεμβρη, ενω η 7η στις αρχες Δεκεμβρη. Αρα πρακτικα θα παρουμε την 7η (ειναι ισοποσες).
μας εφυγε ενα αγχος...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
+1Αυτοί που μας χρεοκόπησαν δεν είναι δυνατόν να μας βγάλουν από την κρίση.
Συμφωνώ, αλλά είναι λίγο δύσκολο να σκοτώσεις 10 εκατομμύρια κόσμο.
-
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
- Αν χρεοκοπησει ιδιώτης, η επιχείρηση κλείνει και οι υπάλληλοι απολύονται ετσι κι αλλιώς. Εσυ τί μας λες....; Επειδή χρεοκόπησε το κράτος, πρέπει να απολύσει καποιους (πολλους) υπαλλήλους του....;; Κι ετσι να είναι, (μιας και φερνεις ως παράδειγμα τον ιδωτικό τομέα) εφόσον δεχτούμε οτι έχεις δίκιο κι εφόσον χρεοκόπησε το κρατος, πρεπει να απολυθούν ΟΛΟΙ οι Δ.Υ και οχι καποιοι όπως προτείνεις. Ετσι γίνεται και στον Ι.Τ που φέρνεις ως παράδειγμα. Η εταιρία χρεοκοπεί, απολύονται ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι και σταματάει η λειτουργία της. Τί λες...;; Να κάνουμε το ίδιο και στην περίπτωση του κρατους..;;
Εννοείται, πρέπει το κράτος να κλείσει και να σταματήσει να υπάρχει στρατός, αστυνομία, τελωνεία, φυλακές, δικαστήρια, νοσοκομεία, σχολεία, κτλ... Πως γίνεται ένας χρεοκοπημένος εργοδότης να συντηρεί όλα αυτά τα περιττά; Να κλείσουν όλα τώρα!
μην παμε ρε συ στο αλλο ακρο
παντως, 2 χρονια μετα, δεν εχει γινει ουτε ΜΙΑ απολυση. Ετσι για τα ματια του κοσμου, κλεισαμε τον 'οργανισμο ερευνας της θερμοκρασιας της επιφανειας του Κρονου κατα το μηνα Μαρτιο', και οι υπαλληλοι (που ηταν ιδιωτικου δικαιου), πηγαν σπιτια τους.
Εγώ πάλι θα γίνω αιρετικός και θα πω να γίνουν απολύσεις, ΝΑΙ, αλλά βάσει ενός στρατηγικού σχεδίου που θα έχει ως στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι δυσνόητο για τους άχρηστους της τρόικας και προφανώς απαράδεκτο για τους επαγγελματίες πολιτικούς μας.
Δέχεσαι απολύσεις όταν πιστεύεις πως περισσεύουν ανθρώπινες ζωές. Μόνο τότε, σε καμμιά άλλη περίπτωση στο ισχύον σύστημα το οποίο δεν εγγυάται το δικαίωμα στην διαβίωση των πολιτών του.
Η λογιστική απεικόνιση μου είναι παντελώς αδιάφορη, αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις μισθους σε εργαζόμενους τα παίρνεις απ τους μπόμπολες και τους λοιπούς συγγενείς η αρνείσαι να πληρώνεις τοκογλύφους που -υποτίθεται- χρωστάς.
Φυσικά όλα αυτά αν έχεις πολιτικούς ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ με @@ και όχι @@ όπως στην προκειμένη περίπτωση. Τι να περιμένει κανεις απ τους πολιτικούς, είδαμε και τους πολίτες τι κοινωνική συνείδηση και ευαισθησία διαθέτουν...Η πρόταση μου είναι η αλλαγή στα οργανογράμματα με ταυτόχρονη επαναξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να έφερνε και απολύσεις, αλλά όχι πηγαίνοντας στο άλλο άκρο που διατυπώνουν κάποιοι, δηλαδή να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με τα υπόλοιπα που γράφεις. Και μιλώντας για @@ πολιτικούς, o Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά (πηγή). Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από έναν άνθρωπο που συμμετείχε και στην οικουμενική υπό τον Τζανετάκη το 1989.
Mετά απο τόσες σελίδες και τόσα quote, ακόμα δεν φανηκε ο Πάνοςςς να μας απαντήσει αν πρέπει η επιχείρηση που λεγεται Ελλάδα (κι έχει χρεοκοπήσει) να απολύσει ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους της....
Ε, εντάξει νίκησες, τι να κάνουμε, μερικά πράγματα είναι ανίκητα...
Τώρα, για το αν πρέπει να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρω γιατί το θέτεις, ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο, μπορείς να το παραθέσεις; Εδώ δεν έχουμε απολύσει ΕΝΑΝ κι εσύ πήγες στο 'όλοι';
-
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!