-
Για να στρώσεις λιγότερο καφέ στο καλαθάκι, πάρε μιά τηλεκάρτα κόψτην να έχει μια ελαφριά καμπύλη, βάλε την ποσότητα καφέ που χρειάζεσαι στο καλάθι και στρώσε τον, περιστρέφοντας την.
Το πόσο έντονη θα είναι η καμπύλη εξαρταται από την ποσότητα καφέ που θέλεις να έχεις στο καλάθι.
Ξεκίνα με πολύ μικρή και την μεγαλώνεις λίγο, μεχρι να πετύχεις την ποσότητα που χρειάζεσαι ή φτιάξε δυό τρείς με 1,5-2 χιλιοστα διαφορά η κάθε μία. -
πιο εύκολα βρίσκεις 12αρι καλαθάκι απο τηλεκάρτα (που την θυμήθηκες?)
-
Για να μην παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του καφέ και κόψει καμιά cash card
Εδώ μου φαίνονται σαν χθες, τα κέρματα του ΟΤΕ με τις εγκοπές...
-
Πολλά κέφια βλέπω !!!
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
:lol:
Για να μην παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του καφέ και κόψει καμιά cash cardΕδώ μου φαίνονται σαν χθες, τα κέρματα του ΟΤΕ με τις εγκοπές...
σσσ προδίδεις την ηλικία σου
αυτός ο hausbrandt είναι πιο premium και θέλει λιγότερα γραμμάρια ή πιο βαρύς; με πιο ελαφρύ πάτημα ή πιο χοντρό κόψιμο δε γίνεται δουλειά;
-
Βρε συ τα γραμμαρια τα κανονίζεις για την γεύση.
Αν ο καφες ψοφάει στα 15 δευτερόλεπτα τι να κανει το κόψιμο ή το πάτημα... θελεις περισσοτερο καφέ.
Εγώ στον εσπρεσσο είμαι της άποψης, για τα ίδια στοιχεία εκχύλισης ότι «πιό χοντρο κόψιμο και περισσότερος καφές» δίνει καλύτερη γεύση και περισσότερα αρώματα από «λιγότερος καφες και πιό λεπτο κόψιμο».
Το πόσο βεβαια εξαρτάται από το είδος του καφέ, το καβούρδισμα, την ημερομηνία καβουρδίσματος κλπ -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Βρε συ τα γραμμαρια τα κανονίζεις για την γεύση.
Αν ο καφες ψοφάει στα 15 δευτερόλεπτα τι να κανει το κόψιμο ή το πάτημα... θελεις περισσοτερο καφέ.
Εγώ στον εσπρεσσο είμαι της άποψης, για τα ίδια στοιχεία εκχύλισης ότι «πιό χοντρο κόψιμο και περισσότερος καφές» δίνει καλύτερη γεύση και περισσότερα αρώματα από «λιγότερος καφες και πιό λεπτο κόψιμο».
Το πόσο βεβαια εξαρτάται από το είδος του καφέ, το καβούρδισμα, την ημερομηνία καβουρδίσματος κλπΔινει κ καλυτερη πυκνοτητα ρε συ Γιαννη κ αυτο με την σειρα του πιο δυνατη γευση .
Η Pavini Γιαννη θελει λεπτο κοψιμο για να σου δωσει ποιοτικο εσπρεσσο ανεξαρτητως ποσοτητας κ καλο πατημα -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
...Δινει κ καλυτερη πυκνοτητα ρε συ Γιαννη κ αυτο με την σειρα του πιο δυνατη γευση .
Η Pavini Γιαννη θελει λεπτο κοψιμο για να σου δωσει ποιοτικο εσπρεσσο ανεξαρτητως ποσοτητας κ καλο πατημαΠρόσεχε τι και σε ποιόν τα λές !!!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...Δινει κ καλυτερη πυκνοτητα ρε συ Γιαννη κ αυτο με την σειρα του πιο δυνατη γευση .
Η Pavini Γιαννη θελει λεπτο κοψιμο για να σου δωσει ποιοτικο εσπρεσσο ανεξαρτητως ποσοτητας κ καλο πατημαΠρόσεχε τι και σε ποιόν τα λές !!!
Ειναι της θεωριας ενω εγω του αποτελεσματος
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Δινει κ καλυτερη πυκνοτητα ρε συ Γιαννη κ αυτο με την σειρα του πιο δυνατη γευση .
Η Pavini Γιαννη θελει λεπτο κοψιμο για να σου δωσει ποιοτικο εσπρεσσο ανεξαρτητως ποσοτητας κ καλο πατημαΔικιο έχεις! Η Pavoni η οποία είναι πλήρως χειροκίνητη (χωρίς ελατηριο επαναφοράς) είμαι σίγουρος ότι θα θελει πιό λεπτο κόψιμο.
Τώρα αν την δουλεψει κάποιος αρσιβαρίστας, σίγουρα θα θελει πολύ πιό λεπτόΠρόσεχε τι και σε ποιόν τα λές !!!
Αστα αυτά και γράψε τι κάνεις με την Gaggia γιατι μεχρι τώρα τηρείς σιγήν ιχθύος.
-
Την ανταλλαξε με μια Brikka κ επιτελους πινει εσπρεσσο
-
-
Λίγα λόγια για τον americano ε
Να δείτε τι τραβάω σε καφετερία για να παραγγείλω...
- Γειά σας, τι θα πάρετε;
-' Εναν espresso διπλό americano - ....... (Σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας)
- Δηλαδή έναν διπλό εσπρέσσο σε φλυτζάνι του capuccino με ζεστό νερό όσο περίπου είναι και ο καφές
- Αααα lungo δηλαδή ...
- Όχι, καθαρό ζεστό νερό, μη το αφήσεις και τρέξει από εκεί που βγαίνει ο καφές
- Και το νερό δηλαδή από πού θα είναι;
- Από το πηγάδι, ξέρω κι'εγώ;
Έχει service η gaggia στη Θεσσαλονίκη; Έχω 2 χαλασμένες και τις λυπάμαι να τις πετάξω...
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Το πόσο βεβαια εξαρτάται από το είδος του καφέ, το καβούρδισμα, την ημερομηνία καβουρδίσματος κλπΤότε δεν πίνεις τη γεύση του καφέ ούτε τα αρώματά του. Πίνεις αυτό που σου αρέσει, χωρίς να είναι σωστός εσπρέσσο. Παίρνεις δηλαδή λιγότερα από όσα έχει να σου δώσει ο καφές. Σίγουρα είναι πιο ευκολόπιοτος.
Κάτι ελέχθει προηγουμένος για τον hausbrandt. Είχα γράψει και παλαιώτερα, ότι κατά τη γνώμη μου είναι ο πιο ποιοτικός εμπορικός καφές.
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Λίγα λόγια για τον americano εΝα δείτε τι τραβάω σε καφετερία για να παραγγείλω...
-' Εναν espresso διπλό americano - ....... (Σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας)
- Δηλαδή έναν διπλό εσπρέσσο σε φλυτζάνι του capuccino με ζεστό νερό όσο περίπου είναι και ο καφές
- Αααα lungo δηλαδή ...
- Όχι, καθαρό ζεστό νερό, μη το αφήσεις και τρέξει από εκεί που βγαίνει ο καφές
- Και το νερό δηλαδή από πού θα είναι;
- Από το πηγάδι, ξέρω κι'εγώ;
Έχει service η gaggia στη Θεσσαλονίκη; Έχω 2 χαλασμένες και τις λυπάμαι να τις πετάξω...
Χαλκιδική πού μένεις;
Τις gaggia ρώτα στη eurogat στην Ιταλίας λίγο κάτω από την Εγνατία. Και να μην τις φτιάχνουν, σίγουρα θα σου πούνε που. Αν όχι πες μου, να ρωτήσω την εταιρεία που μου κάνει service.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το πόσο βεβαια εξαρτάται από το είδος του καφέ, το καβούρδισμα, την ημερομηνία καβουρδίσματος κλπΤότε δεν πίνεις τη γεύση του καφέ ούτε τα αρώματά του. Πίνεις αυτό που σου αρέσει, χωρίς να είναι σωστός εσπρέσσο. Παίρνεις δηλαδή λιγότερα από όσα έχει να σου δώσει ο καφές. Σίγουρα είναι πιο ευκολόπιοτος.
Κάτι ελέχθει προηγουμένος για τον hausbrandt. Είχα γράψει και παλαιώτερα, ότι κατά τη γνώμη μου είναι ο πιο ποιοτικός εμπορικός καφές.
Θα σου κανω μια ερωτηση χωρις περιστροφες
Ποια ειναι η γνωμη σου ,φταινε οι κακοι επαγγελματιες για τον απαισιο εσπρεσσο που σερβιρουν η εκει τους οδηγησαν οι ασχετοι εσπρεσσακηδες ,αυτοι δηλαδη που δεν τους ταιριαζει ο εσπρεσσο κ απλα παραγγελουν λογω μοδας .
Προσωπικα κλεινω προς το δευτερο
Απο τους καφεδες του εμποριου προτιμω τον pellini
. -
Και τα δύο. Από τους 10 που άνοιγαν(γιατί τώρα δεν ανοίγει τίποτα) ένα καφέ, οι 8 ήταν άσχετοι με το θέμα. Φανταζόντουσαν μια έυκολη δουλειά, που δε χρειάζεται γνώσεις. Να είναι γεμάτο το μαγαζί, αυτοί να πίνουν ποτά με γκόμενες-σερβιτόρες κλπ κλπ. Ξέρω άσχετους με το επάγγελμα που ανοίξαν ΚΑΙ ένα καφέ για αρπαχτή. Και μπήκαν μέσα με τα τσαρούχια.
Αυτοί λοιπόν οι ιδιοκτήτες, ακόμα και να είχαν κάποιον που τους έβγαζε σωστό καφέ, τον σταμάτησαν στις 2-3 γκρίνιες που τους έκαναν άσχετοι πελάτες.
Και σε εμένα υπάρχουν εσπρεσσο που τους γυρνάνε πίσω γιατί είναι 'μια σταλιά, βάλε λίγο παραπάνω', 'πολύ δυνατός ρε παιδί μου', 'τί πίκρα είναι αυτή' κλπ.
ΑΝ δεν ξέρεις τι κάνεις, τότε προβληματίζεσαι και προσαρμόζεσαι στον 'πελάτη'. Αν όμως ΞΕΡΕΙΣ τι βγάζεις, και ότι αυτός είναι ο εσπρέσσο, τότε δεν επηρρεάζεσαι από τα σχόλια των ασχέτων. Υπάρχουν περιπτώσεις που λόγο βιασύνης ο καφές δεν βγαίνει καλός. Πρέπει α)να μην τον δώσεις στον σερβιτόρο και β) να έχει τη δυνατότητα(την άδεια από το αφεντικό) και ο σερβιτόρος να ζητήσει να ξαναγίνει. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και τα δύο. Από τους 10 που άνοιγαν(γιατί τώρα δεν ανοίγει τίποτα) ένα καφέ, οι 8 ήταν άσχετοι με το θέμα. Φανταζόντουσαν μια έυκολη δουλειά, που δε χρειάζεται γνώσεις. Να είναι γεμάτο το μαγαζί, αυτοί να πίνουν ποτά με γκόμενες-σερβιτόρες κλπ κλπ. Ξέρω άσχετους με το επάγγελμα που ανοίξαν ΚΑΙ ένα καφέ για αρπαχτή. Και μπήκαν μέσα με τα τσαρούχια.
Αυτοί λοιπόν οι ιδιοκτήτες, ακόμα και να είχαν κάποιον που τους έβγαζε σωστό καφέ, τον σταμάτησαν στις 2-3 γκρίνιες που τους έκαναν άσχετοι πελάτες.
**Και σε εμένα υπάρχουν εσπρεσσο που τους γυρνάνε πίσω γιατί είναι 'μια σταλιά, βάλε λίγο παραπάνω', 'πολύ δυνατός ρε παιδί μου', 'τί πίκρα είναι αυτή' κλπ.**ΑΝ δεν ξέρεις τι κάνεις, τότε προβληματίζεσαι και προσαρμόζεσαι στον 'πελάτη'. Αν όμως ΞΕΡΕΙΣ τι βγάζεις, και ότι αυτός είναι ο εσπρέσσο, τότε δεν επηρρεάζεσαι από τα σχόλια των ασχέτων. Υπάρχουν περιπτώσεις που λόγο βιασύνης ο καφές δεν βγαίνει καλός. Πρέπει α)να μην τον δώσεις στον σερβιτόρο και β) να έχει τη δυνατότητα(την άδεια από το αφεντικό) και ο σερβιτόρος να ζητήσει να ξαναγίνει.Σωστο σε βρισκω
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και σε εμένα υπάρχουν εσπρεσσο που τους γυρνάνε πίσω γιατί είναι 'μια σταλιά, βάλε λίγο παραπάνω', 'πολύ δυνατός ρε παιδί μου', 'τί πίκρα είναι αυτή' κλπ.
ΑΝ δεν ξέρεις τι κάνεις, τότε προβληματίζεσαι και προσαρμόζεσαι στον 'πελάτη'. Αν όμως ΞΕΡΕΙΣ τι βγάζεις, και ότι αυτός είναι ο εσπρέσσο, τότε δεν επηρρεάζεσαι από τα σχόλια των ασχέτων.'Ο πελατης εχει παντα δικιο'
Και εχει παντα δικιο γιατι αν δεν παρει αυτο που θελει, δεν θα ξαναρθει και εσυ θα κλεισεις.Εγω θελω τα μακαρονια βρασμενα ιταλικα (αλ ντέντε,σκληρα) αν ομως ενα συνοικιακο μαγαζακι σε λαϊκη συνοικια σερβιρει ετσι τα μακαρονια (γιατι ετσι ειναι το σωστο) αντι να τα κανει λασπουριά, τοτε θα κλεισει αργά ή γρηγορα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
quote]
Mάλλον δεν καταλαβες Κυριάκο τι ήθελα να πώ.
Για κάποιον συγκεκριμένο Χ καφέ.
Ποιος είναι ο σωστος (διπλός) εσπρεσσο εάν σε όλες τις παρακάτω εκχυλίσεις ανάλογα με την ποσότητα έχει ρυθμιστεί τό κόψιμο για να δίνει πχ 50ml στα 27 δευτερόλεπτα .
12 γραμμαρια καφέ και πολύ πολύ λεπτο κόψιμο
13 γραμμαρια καφέ και πολύ λεπτο κόψιμο
14 γραμμαρια καφέ και λεπτο κόψιμο
15 γραμμάρια καφέ και λίγο πιό χοντρό κόψιμο
16 γραμμάρια καφέ και πιό χοντρο κόψιμο
17 γραμμάρια καφέ και χονδρύτερο
Κλπ κλπΕκτός κι αν δεν κατάλαβα εγώ και λέγοντας «Παίρνεις δηλαδή λιγότερα από όσα έχει να σου δώσει ο καφές», εννοείς τα λιγότερα γραμμαρια με λεπτοτερο κόψιμο , Οπότε συμφωνούμε!
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)