-
Μετά από 2 μέρες ψαξίματος έχω μπερδευτεί. Σε αυτά παίζουν οι επιλογές μου προς το παρόν. Έβαλα κάποια ενδεικτικά.
Hyundai i 10 RED PASSION
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1947846/Mitsubishi Colt CZ3 '06
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1933364/Toyota Yaris 1.3 VVTI 5D '05
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1903997/Skoda Fabia HTP 1200CC 5θυρο ΚΛΙΜΑ '08
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1945805/Και θα τσέκαρα και αυτά για κάτι πιο οικονομικό
Mazda 2
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1938203/Toyota Corolla 1.4 VVT-I FULL EXTRA '04 ( έχω ακούσει ότι είναι αθάνατα!)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1933584/Getz
Το colt λες και με μαγνητίζει. Το χαζεύω όλη την ώρα αλλά φοβάμαι τις αντιπροσωπείες του. Ωστόσο δεν έχω ακούσει και κάτι αρνητικό πέρα απ'αυτό. Επίσης ακούω και πολύ καλά λόγια για την toyota. Γνωστοί με yaris μου λένε ότι είναι πολύ καλά απο πλευράς αξιοπιστίας. Το i10 πάλι είναι το πιο καινούργιο απ'ολα. Αλλά απ'οτι λέτε δεν πολυισχύει το περι φθηνών ανταλλακτικών και service. Αλλά παραμένουν μια πολύ καλή επιλογή. To skoda το βαλα στη λίστα αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Για mazda δεν έχω ιδέα. Περιμένω να μου πείτε εσείς κάτι! Σε 5 μέρες πρέπει να χω πάρει μια απόφαση. Όσα μου λέτε τόσο με βοηθάτε.
ΥΓ. Πως βάζω links?
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Το getz 1.3 εχω και είναι μακραν το πιο αξιόπιστο αυτοκινητο απ'ολα που προαναφέρατε. 160.000+ χμ εχω κάνει και δεν έχει ζητήσει τιποτα. Ιμάντες δεν θες καθε 45.000χμ. Εγω τους άλλαξα στις 105.000χμ αν και ο μηχανικός μου είπε οτι κράταγε ακομα(του εκανε έλεγχο). Δισκο-πλατο δεν εχω αλλάξει ακόμα, ουτε αμορτισερ. Στην πραγματικότητα μετα τις 105.000χμ ,μονο λάδια του αλλάζω. Αν πάθει κατι θα σας ενημερώσω. Προς το παρον ΣΚΥΛΙ.Πάντως απο ενεργητική ασφάλεια είναι κατωτερο απο καποιους ανταγωνιστές του(mazda 2,yaris), αλλα οχι και επικινδυνο που λέτε.
Ιμάντες θες στα 45Κ στο 1.1 αν θες να ακολουθείς το πρόγραμμα του κατασκευαστή. Και εγώ τον έχω παραπάνω (πολύ) από 45Κ αλλά γνωρίζω ότι παίζω με τη φωτιά. Το ότι δεν έχεις αλλάξει αμορτισέρ στα 160Κ είναι άξιον λόγου ή μάλλον, σιωπής. Ο δίσκος μου πάντως πεθαίνει τους τελευταίους 5 μήνες τουλάχιστον και αύριο πάει για αλλαγή. Επικίνδυνο και εγώ δεν το βρίσκω σε σχέση με τα άλλα, απλά λίγο κατώτερο (το δικό μου είναι, αλλά για λόγους που δεν ευθύνεται ούτε η εταιρία ούτε το μοντέλο).
@markosgr
Για τα ανταλλακτικά και τα σέρβις, μην παίρνει η μπάλα το i10 για το οποίο δεν έχω άποψη. Μόνο για το Getz τα είδα από πρώτο χέρι, μόνο για αυτό μιλάω. Η Corolla είναι νομίζω το καλύτερο αυτοκίνητο από αυτά που έβαλες. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το getz 1.3 εχω και είναι μακραν το πιο αξιόπιστο αυτοκινητο απ'ολα που προαναφέρατε. 160.000+ χμ εχω κάνει και δεν έχει ζητήσει τιποτα. Ιμάντες δεν θες καθε 45.000χμ. Εγω τους άλλαξα στις 105.000χμ αν και ο μηχανικός μου είπε οτι κράταγε ακομα(του εκανε έλεγχο). Δισκο-πλατο δεν εχω αλλάξει ακόμα, ουτε αμορτισερ. Στην πραγματικότητα μετα τις 105.000χμ ,μονο λάδια του αλλάζω. Αν πάθει κατι θα σας ενημερώσω. Προς το παρον ΣΚΥΛΙ.
Πάντως απο ενεργητική ασφάλεια είναι κατωτερο απο καποιους ανταγωνιστές του(mazda 2,yaris), αλλα οχι και επικινδυνο που λέτε.
Ιμάντες θες στα 45Κ στο 1.1 αν θες να ακολουθείς το πρόγραμμα του κατασκευαστή. Και εγώ τον έχω παραπάνω (πολύ) από 45Κ αλλά γνωρίζω ότι παίζω με τη φωτιά. Το ότι δεν έχεις αλλάξει αμορτισέρ στα 160Κ είναι άξιον λόγου ή μάλλον, σιωπής. Ο δίσκος μου πάντως πεθαίνει τους τελευταίους 5 μήνες τουλάχιστον και αύριο πάει για αλλαγή. Επικίνδυνο και εγώ δεν το βρίσκω σε σχέση με τα άλλα, απλά λίγο κατώτερο (το δικό μου είναι, αλλά για λόγους που δεν ευθύνεται ούτε η εταιρία ούτε το μοντέλο).
@markosgr
Για τα ανταλλακτικά και τα σέρβις, μην παίρνει η μπάλα το i10 για το οποίο δεν έχω άποψη. Μόνο για το Getz τα είδα από πρώτο χέρι, μόνο για αυτό μιλάω. Η Corolla είναι νομίζω το καλύτερο αυτοκίνητο από αυτά που έβαλες.Το 1.1 πρέπει να είναι πολυ αργό. Εδω με το 1.3 και αγανακτώ αρκετές φορές. Απο οικονομία γυρω στα 7-8 λίτρα εχω μέση κατανάλωση.Πρέπει να παω σε diesel. Πήρε γνωστός μου το 1.2 tdi polo και εχει μεση κατανάλωση 4 λιτρα.Και αυτό αργό ειναι όμως.
-
Λοιπόν σκέφτομαι πλέον σοβαρά το corolla 1.3 μοντέλο του '99 στη hatchback έκδοση.
Αυτά που κοιτάζω μπορεί να έχουν 100000 km πάνω τους κάτι που με φοβίζει. Αλλά απ'οσο έχω διαβάσει είναι πραγματικά αθάνατα τα συγκεκριμένα μοντέλα. Μπορούν εύκολα να φτάσουν και τις 200000 km με σωστή συντήρηση χωρίς να βγάλουν κάτι.
Θα θελα να ακούσω απόψεις για το συγκεκριμένο. Γιατί φοβάμαι μήπως με τρέχει στα συνεργεία. Βέβαια από φόρουμ έχω διαβάσει τα καλύτερα. Αν υπάρχουν κάτοχοι του συγκεκριμένου μοντέλου ή έχουν ακούσει από γνωστούς τους ας μου πουν την άποψη τους.
Όπως είπα θέώ απλά ένα γερό αυτοκίνητο το οποίο απλά να μου κάνει απροβλημάτιστα τη δουλειά του. Μια εναλλακτική θα ήταν το toyota yaris με 50000km πάνω του και στη διπλάσσια τιμή. Ή getz που το σκέφτομαι ακόμα. Αλλά αν μπορώ στα μισά λεφτά να πάρω ένα corolla '99 που επίσης μπορεί να με βγάλει καμιά δεκαετία απροβλημάτιστα τότε μάλλον θα πάω για εκεί.
Γενικά ψάχνω να πάρω την απόφαση με το μικρότερο ρίσκο.
-
Ο χρήστης markosgr έγραψε:
Λοιπόν σκέφτομαι πλέον σοβαρά το corolla 1.3 μοντέλο του '99 στη hatchback έκδοση.Αυτά που κοιτάζω μπορεί να έχουν 100000 km πάνω τους κάτι που με φοβίζει. Αλλά απ'οσο έχω διαβάσει είναι πραγματικά αθάνατα τα συγκεκριμένα μοντέλα. Μπορούν εύκολα να φτάσουν και τις 200000 km με σωστή συντήρηση χωρίς να βγάλουν κάτι.
Θα θελα να ακούσω απόψεις για το συγκεκριμένο. Γιατί φοβάμαι μήπως με τρέχει στα συνεργεία. Βέβαια από φόρουμ έχω διαβάσει τα καλύτερα. Αν υπάρχουν κάτοχοι του συγκεκριμένου μοντέλου ή έχουν ακούσει από γνωστούς τους ας μου πουν την άποψη τους.
Όπως είπα θέώ απλά ένα γερό αυτοκίνητο το οποίο απλά να μου κάνει απροβλημάτιστα τη δουλειά του. Μια εναλλακτική θα ήταν το toyota yaris με 50000km πάνω του και στη διπλάσσια τιμή. Ή getz που το σκέφτομαι ακόμα. Αλλά αν μπορώ στα μισά λεφτά να πάρω ένα corolla '99 που επίσης μπορεί να με βγάλει καμιά δεκαετία απροβλημάτιστα τότε μάλλον θα πάω για εκεί.
Γενικά ψάχνω να πάρω την απόφαση με το μικρότερο ρίσκο.
Παμπάλαιο,με κάτω του μετριου ενεργητική και παθητική ασφάλεια .Το εσωτερικό,τα πλαστικά του,την εξωτερική σχεδίαση του αντέχεις να τα βλέπεις ?Δεν σου βγάζει μια κακομιζεριά?Το θέμα δεν είναι να έχουμε μόνο σαν σημαία την αξιοπιστία(που σε ένα μτχ τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο) και από εκεί και πέρα να οδηγούμε ένα κινητό ψυγείο ή ένα φέρετρο.Καλά το πήγαινες,γιατί τώρα έτσι...Πάρε ένα από αυτά που έλεγες.Δες και για nissan micra 1.2 2006-8,ίσως και για yaris 1.3 πρώτης γενιάς με το facelift(2003-4).
Αγορά αυτοκινήτου Colt vs Getz vs i10 vs Jazz