-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Νίκο 660 + έκτακτη εισφορά 500 δεν κάνει, κάνει 1100.
Αν σ' αυτά προσθέσεις και την ασφάλεια του ενός εξαμήνου μόνο, ξεπερνάς τα 1500 με αυτά βρίσκεις
μπολικα 1400άρια ή 1200άρια δεκαετίας για 'να κάνεις την δουλειά σου'
Άρα επιλογή υπάρχει.
Το θέμα είναι αν την αποδέχεσαι κάποιοι την αποδέχονται...@elteo Σωστός!
Τη δέχομαι, δε τη συμμερίζομαι ούτε τη καταλαβαίνω. Και γιατί δε το πουλάς να πάρεις ένα Golf TSI? Με ποια λογική το κρατάς?
Γιατί να πας να ξοδέψεις μέσα στην ύφεση 2.000 ευρώ για να πάρεις ένα δεύτερο αυτοκίνητο, προφανώς σαραβαλάκι? Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά εμένα, τη γυναίκα μου και πιθανόν αργότερα το παιδί μου δε τα βάζω σε σαράβαλο των 2.000 ευρώ.
Πληρώνω τα 660 και προχωράμε.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
@ coyote κι αν τους πιάσουν χωρίς πινακίδες?
Έχω ακούσει και το άλλο τραγικό…βγάζουν πλαστές και τις κουμπώνουν πάνω.
Αν είναι δυνατόν…
Άκουσα την παρακάτω ιστορία:
- Αγόρασε Τσερόκι 4.7 προς 6500€
- Πάει Λιοσίων και βγάζει δεύτερες πινακίδες
- Δηλώνει κλοπή την άδεια και βγάζει άλλη
- καταθέτει τις δεύτερες πινακίδες με την πρώτη άδεια
- Κυκλοφορεί με κανονικές πινακίδες και πραγματική άδεια.
(προφανώς εφορία και τροχαία δεν έχουν συνδεθεί ηλεκτρονικά....ακόμη)
Να δείτε πόσα τέτοια θα δούμε το 12.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αν είναι δυνατόν…
Άκουσα την παρακάτω ιστορία:
- Αγόρασε Τσερόκι 4.7 προς 6500€
- Πάει Λιοσίων και βγάζει δεύτερες πινακίδες
- Δηλώνει κλοπή την άδεια και βγάζει άλλη
- καταθέτει τις δεύτερες πινακίδες με την πρώτη άδεια
- Κυκλοφορεί με κανονικές πινακίδες και πραγματική άδεια.
(προφανώς εφορία και τροχαία δεν έχουν συνδεθεί ηλεκτρονικά....ακόμη)
Να δείτε πόσα τέτοια θα δούμε το 12.
Γιαυτό δε θα στρώσουμε ποτέ...κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
@ dim8. Η λογική μου είναι πολύ, πάρα πολύ απλή. Αυτό είναι το αυτοκίνητό μου, δεν έχω άλλο και για να το χρησιμοποιήσω και του χρόνου θα πληρώσω ένα αντίτιμο. Αν δεν είχες άλλο δηλαδή τι θα έκανες? Θα ταλαιπωρούσες τον εαυτό σου για 56 ευρώ το μήνα? Αν κάποιος όπως λες έχει χάσει 20.000 και δεν έχει όχι 56, [url]αλλά 156 ευρώ το μήνα να δώσει και κρατάει το αυτοκίνητό του στο γκαράζ με τις πινακίδες στο υπουργείο μεταφορών είναι άξιος της μοίρας του[/url]. Αν έχει υποστεί τέτοια μείωση πλέον είναι θέμα επιβίωσης και το 2λτ θα πρέπει να πουληθεί όσο όσο για να αντικατασταθεί με κάτι οικονομικότερο.Αυτό το δέχομαι. Το «καταθέστε όλοι πινακίδες» δε δέχομαι γιατί δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα με 3 αυτοκίνητα στην οικογένεια, οπότε μη το λέτε έτσι «ελαφρά τη καρδία».
Και ούτε είναι λύση να αγοραστεί 3ο αυτοκίνητο γιατί προσθέτει χαζά και ανούσια έξοδα.
Αν είναι δυνατόν…
Καθαρα Βενιζελικη αντιληψη με το συμπαθειο Νικο.
Δεν ειναι μονο τα 156 Νικο.Ειναι τα 1000 εξτρα για το σπιτι γιατι ετσι αποφασησαν,ειναι τα 800 εξτρα για το πετρελαιο γιατι ετσι θελουν,ειναι τα 600 εξτρα για τα εξοχικα που αφου απεβιωσαν οι γονεις μας κληρονομησα(κακως ε? επρεπα να χαριζα το σκυλοπνιξιμο του πατερα μου με 23 χρονια θαλασσιας υπηρεσιας σε γκαζαδικα ακομα και στον εμπολεμο κολπο),ειναι το μαγαζι που εχεις ανοικιαστο 3 χρονια γιατι τα εκαναν οι πολιτικοι μπουρδελο(35 χρονια νοικιασμενο),ειναι η μεγαλη μειωση των αποδοχων με την κριση που αυτοι εχουν διμιουργησει και ποοοολλλαααα αλλαααα!!
Και μιας και μιλαμε για αυτοκινητα,ολα αυτα θα τα πληρωσω αφου πριν εχω καταθεσει στο κρατος τα παρακατω.αγορα αυτοκινητου τον 10ο/2005 50.000ευρω απο αυτα τα **20.000 **πηγαν σε δασμους
σηματα για 7 χρονια υπολογησε χοντρικα στα **3500 **ευρω
εχω κανει 58κ χλμ με μεση καταναλωση τα 15λιτρα 100αρας εχω ξοδεψει για βενζινη με μεση τιμη βαζω 1,4 ευρω 12180 ευρω για βενζινη απο αυτα παραπανω απο τα μισα(6000 ευρω) ειναι φοροι του κρατους.
Νικο οπως βλεπεις το κρατος εχει παρει απο εμενα μονο για ενα 2λιτρο αυτοκινητο(δεν βαζω ασφαλειες-διοδια-σερβις-ελαστικα,αναρτησεις....εχουν φπα ολα αυτα) **30,000 ευρω **σε φορους Νικο.Πως σου φαινεται το νουμερακι? θελω να μου το σχολιασεις,και μετα να μου πεις τον λογο που πρεπει να πληρωσω αυξημενο σημα κατα 10% για 4η συνεχομενη χρονια.
να το πουλησω ειπες? δεν πουλιεται καρδια μου γιατι ειναι 2λιτρο.Το απαξιωσε το κρατος και χασαμε και κανα 10000 ευρω και απο την αξια του αυτοκινητου(εαν πουλιοταν εαν ειχα αποφασησει να το πουλησω)
Αρα Νικο δεν ειναι εαν ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.Αξιοι της μοιρας τους ειναι αυτοι που τους φτυνουν και νομιζουν οτι βρεχει. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
@ dim8. Η λογική μου είναι πολύ, πάρα πολύ απλή. Αυτό είναι το αυτοκίνητό μου, δεν έχω άλλο και για να το χρησιμοποιήσω και του χρόνου θα πληρώσω ένα αντίτιμο. Αν δεν είχες άλλο δηλαδή τι θα έκανες? Θα ταλαιπωρούσες τον εαυτό σου για 56 ευρώ το μήνα? Αν κάποιος όπως λες έχει χάσει 20.000 και δεν έχει όχι 56, [url]αλλά 156 ευρώ το μήνα να δώσει και κρατάει το αυτοκίνητό του στο γκαράζ με τις πινακίδες στο υπουργείο μεταφορών είναι άξιος της μοίρας του[/url]. Αν έχει υποστεί τέτοια μείωση πλέον είναι θέμα επιβίωσης και το 2λτ θα πρέπει να πουληθεί όσο όσο για να αντικατασταθεί με κάτι οικονομικότερο.
Αυτό το δέχομαι. Το «καταθέστε όλοι πινακίδες» δε δέχομαι γιατί δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα με 3 αυτοκίνητα στην οικογένεια, οπότε μη το λέτε έτσι «ελαφρά τη καρδία».
Και ούτε είναι λύση να αγοραστεί 3ο αυτοκίνητο γιατί προσθέτει χαζά και ανούσια έξοδα.
Αν είναι δυνατόν…
Καθαρα Βενιζελικη αντιληψη με το συμπαθειο Νικο.
Δεν ειναι μονο τα 156 Νικο.Ειναι τα 1000 εξτρα για το σπιτι γιατι ετσι αποφασησαν,ειναι τα 800 εξτρα για το πετρελαιο γιατι ετσι θελουν,ειναι τα 600 εξτρα για τα εξοχικα που αφου απεβιωσαν οι γονεις μας κληρονομησα(κακως ε? επρεπα να χαριζα το σκυλοπνιξιμο του πατερα μου με 23 χρονια θαλασσιας υπηρεσιας σε γκαζαδικα ακομα και στον εμπολεμο κολπο),ειναι το μαγαζι που εχεις ανοικιαστο 3 χρονια γιατι τα εκαναν οι πολιτικοι μπουρδελο(35 χρονια νοικιασμενο),ειναι η μεγαλη μειωση των αποδοχων με την κριση που αυτοι εχουν διμιουργησει και ποοοολλλαααα αλλαααα!!
Και μιας και μιλαμε για αυτοκινητα,ολα αυτα θα τα πληρωσω αφου πριν εχω καταθεσει στο κρατος τα παρακατω.αγορα αυτοκινητου τον 10ο/2005 50.000ευρω απο αυτα τα **20.000 **πηγαν σε δασμους
σηματα για 7 χρονια υπολογησε χοντρικα στα **3500 **ευρω
εχω κανει 58κ χλμ με μεση καταναλωση τα 15λιτρα 100αρας εχω ξοδεψει για βενζινη με μεση τιμη βαζω 1,4 ευρω 12180 ευρω για βενζινη απο αυτα παραπανω απο τα μισα(6000 ευρω) ειναι φοροι του κρατους.
Νικο οπως βλεπεις το κρατος εχει παρει απο εμενα μονο για ενα 2λιτρο αυτοκινητο(δεν βαζω ασφαλειες-διοδια-σερβις-ελαστικα,αναρτησεις....εχουν φπα ολα αυτα) **30,000 ευρω **σε φορους Νικο.Πως σου φαινεται το νουμερακι? θελω να μου το σχολιασεις,και μετα να μου πεις τον λογο που πρεπει να πληρωσω αυξημενο σημα κατα 10% για 4η συνεχομενη χρονια.
Αρα Νικο δεν ειναι εαν ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.Αξιοι της μοιρας τους ειναι αυτοι που τους φτυνουν και νομιζουν οτι βρεχει.Μη μου γράφεις πράγματα που γνωρίζω.
Προφανώς και είναι παράλογα όλα αυτά που πρέπει να πληρώσουμε.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το κρατάς αφού δε μπορείς να το συντηρήσεις? Γιατί δε το πουλάς όσο πιάσει...όσο, όσο.
Χωρίς να θέλω να γίνομαι αδιάκριτος, έδωσες 50.000 ευρώ για να πάρεις αυτοκίνητο που καίει 15λτ/100κμ? Δεν είναι κάπως πολλά?
-
Πόσο να το πουλήσει βρε Νίκο; Εύκολα πετάς 10Κ ή 20Κ ή και 30Κ σήμερα; Όταν όλα τα εισοδήματά σου έχουν μειωθεί; Απλώς, αμύνεσαι με την κατάθεση πινακίδων, ελπίζοντας πως θα το ξανασκεφτούν. Αν δεν το ξανασκεφτούν, αναγκαστικά το πουλάς, η χασούρα δεν θα μεγαλώσει το πιθανότερο...
-
Τελικά θα τους πάμε δικαστήριο να τελειώνουμε.... Η τροικα τους είπε να βάλουμε εκτακτη στα αυτοκίνητα? Πραγματικά όταν προτείναμε αυτό στην τροικα τι τους είπε?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πόσο να το πουλήσει βρε Νίκο; Εύκολα πετάς 10Κ ή 20Κ ή και 30Κ σήμερα; Όταν όλα τα εισοδήματά σου έχουν μειωθεί; Απλώς, αμύνεσαι με την κατάθεση πινακίδων, ελπίζοντας πως θα το ξανασκεφτούν. Αν δεν το ξανασκεφτούν, αναγκαστικά το πουλάς, η χασούρα δεν θα μεγαλώσει το πιθανότερο...Αν είχα χάσει Γρηγόρη 20.000 ευρώ από εισοδήματα, θα το πούλαγα όσο-όσο για να επιβιώσω.
Να το ξανασκεφτούν το βλέπω δύσκολο...να γίνουν χειρότερα, το μόνο σίγουρο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νίκο 660 + έκτακτη εισφορά 500 δεν κάνει, κάνει 1100.
Αν σ' αυτά προσθέσεις και την ασφάλεια του ενός εξαμήνου μόνο, ξεπερνάς τα 1500 με αυτά βρίσκεις
μπολικα 1400άρια ή 1200άρια δεκαετίας για 'να κάνεις την δουλειά σου'
Άρα επιλογή υπάρχει.
Το θέμα είναι αν την αποδέχεσαι κάποιοι την αποδέχονται...@elteo Σωστός!
Τη δέχομαι, δε τη συμμερίζομαι ούτε τη καταλαβαίνω. Και γιατί δε το πουλάς να πάρεις ένα Golf TSI? Με ποια λογική το κρατάς?
Γιατί να πας να ξοδέψεις μέσα στην ύφεση 2.000 ευρώ για να πάρεις ένα δεύτερο αυτοκίνητο, προφανώς σαραβαλάκι? Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά εμένα, τη γυναίκα μου και πιθανόν αργότερα το παιδί μου δε τα βάζω σε σαράβαλο των 2.000 ευρώ.
Πληρώνω τα 660 και προχωράμε.
μεχρι ποσα εισαι διατεθειμενος να πληρωνεις?
προφανως δεν εχεις αμεσο οικονομικο 'στενεμα' (μαγκια σου) για να προβληματιζεσαι οπως οι περισσοτεροι εδω.
προφανως και δεν σε νοιαζει οτι το κρατος σε δουλευει ψιλο γαζι (οπως ολους μας).
μην λες ομως σαν να ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα του κοσμου οτι πληρωνεις και συνεχιζεις με οσα και αν σου πουν-απαιτησουν.
φιλικα παντα. -
Πόσο να το πουλήσει βρε Νίκο; Εύκολα πετάς 10Κ ή 20Κ ή και 30Κ σήμερα; Όταν όλα τα εισοδήματά σου έχουν μειωθεί; Απλώς, αμύνεσαι με την κατάθεση πινακίδων, ελπίζοντας πως θα το ξανασκεφτούν. Αν δεν το ξανασκεφτούν, αναγκαστικά το πουλάς, η χασούρα δεν θα μεγαλώσει το πιθανότερο...Να το ξανασκεφτούν; Εδώ δεν χαμπαριάζουν με 1.60 την βενζίνη και 1 ευρώ το θέρμανσης και οσονούπω 1.40 και θα νοιαστούν για τα τέλη των 2λιτρων+ ;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πόσο να το πουλήσει βρε Νίκο; Εύκολα πετάς 10Κ ή 20Κ ή και 30Κ σήμερα; Όταν όλα τα εισοδήματά σου έχουν μειωθεί; Απλώς, αμύνεσαι με την κατάθεση πινακίδων, ελπίζοντας πως θα το ξανασκεφτούν. Αν δεν το ξανασκεφτούν, αναγκαστικά το πουλάς, η χασούρα δεν θα μεγαλώσει το πιθανότερο...
Αν είχα χάσει Γρηγόρη 20.000 ευρώ από εισοδήματα, θα το πούλαγα όσο-όσο για να επιβιώσω.
Να το ξανασκεφτούν το βλέπω δύσκολο...να γίνουν χειρότερα, το μόνο σίγουρο.
Κοίτα, εγώ έχω χάσει κάπου εκεί κοντά, το 2011, έχασα 10Κ€ σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ για το 2012, πάμε για 20Κ € μάλλον.
Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο του... μηδενισμού, αν δεν έχω καθόλου δουλειά, αν και το απόλυτο 0 , είναι λίγο δύσκολο!
Εγώ δεν έχω ακόμη την πώληση στο μυαλό μου, γιατί έχω δεύτερο. Επίσης, υπολογίζω στο εξής: αν καταθέσει πινακίδες πολύς κόσμος (γιατί έχουν ανεβάσει και τα τεκμήρια και περιμένω πολλούς με αμερικάνικα τζιπ να έχουν καταθέσει ήδη πινακίδες...), ίσως για την επόμενη χρονιά καταλάβουν πως δεν πρέπει να ξαναμπεί έκτακτη εισφορά και πως τα τεκμήρια πρέπει να γίνουν πιο λογικά...Αν πάλι δεν το καταλάβουν, μικρό το κακό, το πουλάω τότε.
Πολύς κόσμος σκέφτεται έτσι και το πρόβλημα πλέον , δεν είναι το χαράτσι των 660€ μόνον: είναι η διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση.Σε μένα τουλάχιστον, αυτό είναι το πρόβλημα, καθότι ΕΕ που έχω δει τα εισοδήματά μου να πέφτουν δραστικά (από τις καλές χρονιές που αποταμίευα πάνω από 20Κ, φτάσαμε στο σήμερα που θα αποταμιεύσω κάνα 2000ρο, που είναι πολύ λίγα, αν σκεφτείς τι θα σου ξημερώσει του χρόνου...
Ας είναι καλά το Lanciάκι μου λοιπόν, πάλι θα καθαρίσει η μεγαλοκοπέλα μου (12 ετών μαναράκι, στα ώπα ώπα την έχω! ). Ευκαιρία να το κάνω αστέρι: κάτι αισθητηρες παρκαρίσματος και ηχομόνωση που έχω αγοράσει, θα τα βάλω πάνω για να έχω κατι ν' ασχολούμαι!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μη μου γράφεις πράγματα που γνωρίζω. ?
Προφανώς και είναι παράλογα όλα αυτά που πρέπει να πληρώσουμε.αφου τα γνωριζεις γιατι σου φαινεται περιεργο που καποιοι θα παραδωσουν πινακιδες σε μεγαλου κυβισμου αυτοκινητα(μεγαλα για την ελλαδα)Εχουν αλλα 2 μικροτερα οπως εγω και θα κυκλοφορουν με αυτα.Δωσαμε 30.000 φορους σε 7 χρονια ΜΟΝΟ για το ενα 2λιτρο και αλλα να δωσω? Με αυτη τη λογικη αυριο Νικο θα σου πει 5000 ευρω σημα.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το κρατάς αφού δε μπορείς να το συντηρήσεις? Γιατί δε το πουλάς όσο πιάσει...όσο, όσο.
Δεν σου ειπα οτι δεν μπορω να το συντηρησω.Εγω μπορω.Το οτι μπορω εγω,δεν παει να πει οτι δεν πρεπει να αντιδρασω σε ενα καθαρο κλεψιμο απο ανικανους ανθρωπους,που θα οδηγησει σε πιο πολυ αδεια ταμεια,και σε πιο αδεια την τσεπη μου.
να το πουλησω? μα δεν πουλιεται ρε Νικο λεμε!!ειναι 2λιτρο και φροντησαν με αυτην την μαλακισμενη πολιτικη ''του 2 λιτρου'' να στο απαξιωσουν.Αρα Νικο εαν ειχα προβλημα τι θα εκανα? θα καταθετα πινακιδες,και θα το εβλεπα να σαπιζει απουλητο.
Πανε τα 50κ Νικο! εξατμιστηκαν!!! τα δουλεμενα με 12ωριες μινιμουμ,και 4 μηνες εκτος σπιτιου καθε χρονο για να τα βγαλεις πανε!! τα εφαγαν γ@μω το μ@υνι που τους πεταγε τα κ@ριολια.Χωρίς να θέλω να γίνομαι αδιάκριτος, έδωσες 50.000 ευρώ για να πάρεις αυτοκίνητο που καίει 15λτ/100κμ? Δεν είναι κάπως πολλά?
οχι δεν ειναι πολλα,τα 30.000 ευρω που εχω δωσει σε 7 χρονια για ενα 2λιτρο στο κρατος ειναι πολλα,αλλα εσενα σου φανηκαν πολλα τα 1738 ευρω σε καυσιμα το χρονο που δινω για ευχαριστηθω αυτο που δουλεψα.Απο τα οποια τα 900 ειναι φοροι..μην ξεχνιεσαι.
Προφανως και δεν θελεις να δεις το προβλημα ποιο ειναι,οποτε σταματαω εδω. -
Πολύ σωστά μιλάς dim8
-
Σε μένα τουλάχιστον, αυτό είναι το πρόβλημα, καθότι ΕΕ που έχω δει τα εισοδήματά μου να πέφτουν δραστικά (από τις καλές χρονιές που αποταμίευα πάνω από 20Κ, φτάσαμε στο σήμερα που θα αποταμιεύσω κάνα 2000ρο, που είναι πολύ λίγα, αν σκεφτείς τι θα σου ξημερώσει του χρόνου...
-
Ακου τωρα τι μας κάνει το κράτος. Να βγάλουμε τα παιδια μας απο το αμάξι... να αγοράσουμε volvo με 1600 turbo για να ξαναπάρει φόρους.
Αυτό ειναι το τέλειο σενάριο για το κράτος
Το μαπα σενάριο είναι να μην πάμε πουθενά με αμάξι και να πηγαίνουμε μόνο σε ταβέρνες με τα πόδια στη γειτονιά. και να παρω και σκουτερ.... Επαναλαμβάνω...δε θα το κάνω γιατί έχω... ακόμα. Αλλά πολύ μαλακία δεν είναι η ίδια κουβέντα. Πραγματικά... Δε μπορούν να μας δωσουν το όνομα του υπαλλήλου που τα προτείνει αυτά όλοι την ώρα. Οποιον και να ρωτησα στο ΘΑΣΟΚ μου είπαν ότι αμα τον ηξεραν θα εβγαζαν το όνομα του στα φορουμ (γιατί προφανώς κι αυτοί έχουν αμάξι.... μεγάλο χα χα)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σε μένα τουλάχιστον, αυτό είναι το πρόβλημα, καθότι ΕΕ που έχω δει τα εισοδήματά μου να πέφτουν δραστικά (από τις καλές χρονιές που αποταμίευα πάνω από 20Κ, φτάσαμε στο σήμερα που θα αποταμιεύσω κάνα 2000ρο, που είναι πολύ λίγα, αν σκεφτείς τι θα σου ξημερώσει του χρόνου...
Κοίτα, αυτές ήταν οι μεγάλες χρονιές του... Καραμανλή! Όλοι φάγαμε με χρυσά κουτάλια, εταιρείες και εργαζόμενοι.
Ήταν τότε που η Εγνατία Οδός κόντευε να προσλάβει 700 άτομα (έφτασε στους 650 περίπου και κάπου εκεί σταμάτησε...). Εγώ βέβαια, σε υπεργολάβο δούλευα, αλλά βάλε εκτός έδρας, υπερωρίες, βάλε και ευνοϊκό φορολογικό, ναι, μια χρονιά άφησα στην άκρη παραπάνω από 20Κ (τότε πήρα και το αμάξι, σαν δώρο στον εαυτό μου) και μια άλλη, νομίζω τα άγγιξα πάλι. Φυσικά, σε αντίθεση με άλλους, άφησα αρκετά και στην άκρη, γι' αυτό και μπορώ να ζήσω 2 χρόνια το λιγότερο χωρίς έσοδα (ακόμη και με την BMW πινακιδωμένη...), αλλά δεν θα πάω και ως πρόβατο να με σφάξουν...Για μένα, όταν βάζεις ένα φορό, αν δεις πως δεν εισπράττεις, θα πρέπει ν' αλλάξεις τακτική. Οπότε, αν δουν του χρόνου πως έχουν μειωθεί τα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας, ίσως καταλάβουν την μαλατσία του. Αν όχι, δεν πειράζει, βλέπουμε τι θα κάνουμε. Μια χαρά ήμουν και με την Lancia, δεν θα μου πέσει ο κωλ ς!
Ευτυχώς που αγόρασα αμάξι με 20Κ και μετάχειρο και ντούκου και δεν χρωστάω σε κανέναν φούστη, ξέρω κόσμο που το έχει κλειδωμένο και με τις πινακίδες κατατεθειμένες εδώ και 3 χρόνια και πληρώνει δόσεις! -
Πιστεύεις κανείς ότι θα το καταλάβουν. Δε μειώθηκαν από περισυ... τα έσοδα. Απλά τους είπε η τροικα ότι αυτό ειναι το φυσιολογικό. Να μην αγοράζουν άλλα αμάξια. Δε τους είπε όμως που θα πάνε όσοι μείνουν από δουλεια.
-
Πιστεύω πως θα το καταλάβουν. Ούτως ή άλλως, κανένας δεν αγοράζει αμάξι πια, πόσο μάλλον δίλιτρο!
Το θέμα είναι πως θα χάσουν πολλά λεφτά από όσους ΔΕΝ θα πληρώσουν. Κι αυτό θα τους τσούξει! Αν δεν το καταλάβουν, τι να κάνουμε, εμείς τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει! -
Γρηγόρη, είσαι τυχερός που έχεις 2ο αυτοκίνητο. Δεν είναι όλοι το ίδιο τυχεροί, αυτό λέω.
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Μη μου γράφεις πράγματα που γνωρίζω. ?
Προφανώς και είναι παράλογα όλα αυτά που πρέπει να πληρώσουμε.αφου τα γνωριζεις γιατι σου φαινεται περιεργο που καποιοι θα παραδωσουν πινακιδες σε μεγαλου κυβισμου αυτοκινητα(μεγαλα για την ελλαδα)Εχουν αλλα 2 μικροτερα οπως εγω και θα κυκλοφορουν με αυτα.Δωσαμε 30.000 φορους σε 7 χρονια ΜΟΝΟ για το ενα 2λιτρο και αλλα να δωσω? Με αυτη τη λογικη αυριο Νικο θα σου πει 5000 ευρω σημα.
Μα αυτό γράφω ο καψερός...ότι αυτοί που έχουν 2ο και 3ο αυτοκίνητο, λογικό είναι να καταθέσουν. Αυτοί που ΔΕΝ έχουν, δεν έχουν άλλη επιλογή, αυτό λέω. Μου γράφεις ότι έχασαν 20Κ ευρώ από το εισόδημα και γιαυτό σου έγραψα ας το πουλήσουν, όσο πιάσει. Δε γίνεται...κάτι θα πιάσει. Αν έχεις χάσει τόσα χρήματα δεν πας να γλιτώσεις τα 700 ευρώ, τα 10.000 θα πας να βρεις.
Εσύ τουλάχιστον πήρες το αμαξάκι σου των 50Κ ευρώ και πήρες κι άλλα δυο...εμείς οι καημένοι έχουμε μόνο ένα, των 25Κ ευρώ.
οχι δεν ειναι πολλα,τα 30.000 ευρω που εχω δωσει σε 7 χρονια για ενα 2λιτρο στο κρατος ειναι πολλα,αλλα εσενα σου φανηκαν πολλα τα 1738 ευρω σε καυσιμα το χρονο που δινω για ευχαριστηθω αυτο που δουλεψα.Απο τα οποια τα 900 ειναι φοροι..μην ξεχνιεσαι.
Προφανως και δεν θελεις να δεις το προβλημα ποιο ειναι,οποτε σταματαω εδω.Επιλογή σου ήταν να πάρεις αυτοκίνητο των 50Κ ευρώ που καίει 15λτ/100κμ. Γνώριζες ότι θα καίει.
Μη μου πεις ότι δεν το ήξερες όταν το πήρες.
Και σε 7 χρόνια, πως έδωσες 30.000 ευρώ στο κράτος? Στη κ@υλ@ σου τα έδωσες και καλά έκανες, όχι στο κράτος.
Το 50% στη βενζίνη είναι φόροι? Δεν είναι το 1/3?
Το πρόβλημα το βλέπω, είναι ξεκάθαρο...την υπερβολή και τον ωχαδερφισμό δε μπορώ.
Δε θα συμφωνήσουμε, δε πειράζει.
Καλή καρδιά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γρηγόρη, είσαι τυχερός που έχεις 2ο αυτοκίνητο. Δεν είναι όλοι το ίδιο τυχεροί, αυτό λέω.Ποτέ δεν είπα πως πρέπει να κάνουν όλοι το ίδιο. Αλλά αν κάνανε ΟΛΟΙ ή οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ το ίδιο, θα έβλεπες πως θα το παίρναν πίσω εν μία νυκτί!
Δεν γίνεται λοιπόν κάτι τέτοιο. Αν μαζευτεί ένα ικανό ποσοστό όμως, μπορεί να γίνει κάτι. Γιατί αν το 10% καταθέσει πινακίδες η απώλεια εσόδων θα είναι τεράστια! Εγώ περιμένω να υπάρξει πραγματικά μεγάλο κύμα και θεωρώ πως πολλοί θα το κάνουν.
Τέλη κυκλοφορίας