-
Καλό είναι πάντως να μάθεις και το προφίλ του ελαστικού που βάζουν στην 17άρα.
-
Καλημέρα
Δεν διαφωνώ ότι οι 17άρες είναι μεγαλούτσικες για τους δρόμους μας, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.Για παράδειγμα, ένα λάστιχο διάστασης 225/45/17 έχει ψηλότερο προφίλ από πχ τη διάσταση του saxo μου (185/55/14). Κάντε τον υπολογισμό:
225Χ45% και
185Χ55%
και θα καταλάβετε. Δεν είναι και τόσο χαμηλοπρόφιλο το 225/45 και αυτό μετράει πάρα πολύ.Επιπλέον, το saxo μου ή οποιοδήποτε μικρό δεν έχει ούτε κατά φαντασία την διαδρομή της ανάρτησης ενός octavia ή οποιουδήποτε παρόμοιου, οπότε δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη διάσταση είναι υπερβολική για αυτό το αυτοκίνητο.
Το μόνο αρνητικό στην υπόθεση είναι η αύξηση της μη αναρτώμενης μάζας,λόγω μεγάλης ζάντας, που σαφώς επηρρεαζει τη λειτουργία της ανάρτησης, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές αλουμινένιες 17άρες σαφώς ελαφρύτερες από σιδερενιες 15άρες.
-
Μιλας για τo 1600???
Σαν παπουτσομενος γατος θα ειναι με 225, ασε που σε βλεπω να παιρνεις τις ζαντες αγκαλια!!
Παντως εχω δει και χειροτερα, πχ τετοια διασταση σε golf 1.6
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μιλας για τo 1600???Σαν παπουτσομενος γατος θα ειναι με 225, ασε που σε βλεπω να παιρνεις τις ζαντες αγκαλια!!
18αρα σε ιμπιζα 1,400 ........... πιο ειναι χειροτερο???? αυτο που ειδα εγω η εσυ????
-
Το χειρότερο είναι αυτό που έχω δει εγώ: 18άρα σε Άστρα 1.400...
-
με τέτοια διάσταση ζάντας/ελαστικού σε τόσο αδύναμο κινητήρα (1.400) δεν επιβαρύνεται πολύ το σύστημα μετάδοσης και ο κινητήρας;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Το χειρότερο είναι αυτό που έχω δει εγώ: 18άρα σε Άστρα 1.400...Αstra 1400 DTM!!!
(Εδώ ισχύει αυτό που είχε πει κάποτε ο Σταθάκης - το λάστιχο υπάρχει απλά για να μην ακουμπάει η ζάντα στο δρόμο και κάνει θόρυβο...)
-
Εντάξει, εδώ μιλάμε για υπερβολές, όχι για εργοστασιακές διαστάσεις ζαντών. Εδώ έχω δει saxo με 17άρες (!!! ) και όταν ρώταγα τον ιδιοκτήτη 'ρε φιλαρακι, δεν χτυπάει με αυτές τις ζάντες?' προσπαθούσε να με πείσει ότι είναι πιο άνετο από μια s-class!!!
Ρε τι βλέπουμε...
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
Εγώ πάλι χτύπησα την 14άρα του Ίμπιζα στην Ε.Δ. της Φυλής... Κάτι ο ήλιος στα μάτια με το ηλιοβασίλεμα, κάτι ο απέναντι, κάτι ο δρόμος ο στενός, δεν είδα πως έλειπαν από δεξιά 20-30 πόντοι άσφαλτος και πάρτην...
Άλλη μία σε λάκκο του καλού μας δημάρχου (που τελεί σε αργία και μπορεί να μπει και φυλακή) όταν είχε χιόνια.
Αν είχα 17άρες θα το έριχνα στον γκρεμό.
Πιο φτηνά θα μου ερχόταν!!!ο καλός σας δήμαρχος αθωώθηκε πριν 1-2 βδομάδες και επέστρεψε δρυμίτερος
Τώρα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδυα που ΔΕΝ είμαι στο Μαρούσι, όσο αυτό έχει ακόμα οικίες...
Υ.Γ. Θα το κάνει όλο γραφεία και εμπορικά κέντρα, να μείνει μόνος του στο Μαρούσι, να βγαίνει δήμαρχος με το 100% της μίας ψήφου του δήμου του...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Μιλας για τo 1600???
Σαν παπουτσομενος γατος θα ειναι με 225, ασε που σε βλεπω να παιρνεις τις ζαντες αγκαλια!!
18αρα σε ιμπιζα 1,400 ........... πιο ειναι χειροτερο???? αυτο που ειδα εγω η εσυ????
Αυτό που είδα εγώ...
Μαύρο Γκολφ 4 1400 με 18άρες!!!!!
Ο οδηγός (αν τα κατοστήσει τα χρόνια του) θα έχει 0-100 πιο γρήγορα από το αμάξι!!! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εντάξει, εδώ μιλάμε για υπερβολές, όχι για εργοστασιακές διαστάσεις ζαντών. Εδώ έχω δει saxo με 17άρες (!!! ) και όταν ρώταγα τον ιδιοκτήτη 'ρε φιλαρακι, δεν χτυπάει με αυτές τις ζάντες?' προσπαθούσε να με πείσει ότι είναι πιο άνετο από μια s-class!!!Ρε τι βλέπουμε...
Yaris(1.2-1.3?) με 19αρα??? Ηταν πανεμορφο το ατιμο ομως..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για αυτόρωτάω George, να μην χτυπάμε το κεφάλι μας οικογενειακώς μετά...Δε λέω, όμορφες πολύ είναι, αλλά δώσε τα λεφτά για κάτι άλλο...
Και σαν έξτρα, και σαν κόστος χρήσης...
Δες και τις τιμές που έχουν τα λάστιχα όταν τα αλλάξεις...
16άρια και 17άρια (και μάλιστα πιο χαμηλοπρόφιλα) έχουν διαφορά στην τιμή...Πχ για το προφίλ:
Στο Ίμπιζα τα Εξάλτο 185/60/14 έκαναν 300 ευρώ, τη στιγμή που τα ίδια λάστιχα 185/55/14 που είναι και μικρότερα έκαναν 60 ευρώ επιπλέον στο ίδιο μαγαζί... -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Εντάξει, εδώ μιλάμε για υπερβολές, όχι για εργοστασιακές διαστάσεις ζαντών. Εδώ έχω δει saxo με 17άρες (!!! ) και όταν ρώταγα τον ιδιοκτήτη 'ρε φιλαρακι, δεν χτυπάει με αυτές τις ζάντες?' προσπαθούσε να με πείσει ότι είναι πιο άνετο από μια s-class!!!
Ρε τι βλέπουμε...
Yaris(1.2-1.3?) με 19αρα??? Ηταν πανεμορφο το ατιμο ομως..
Sorry, αλλά ήταν εκθεσιακό ή στρίβανε και οι ρόδες.
Ήμαρτον θεέ μου που λέει και ο καφενείος.
-
Ο συγκεκριμενος εστριβε με χειροφρενο.. Ισως το εκανε κ απο αναγκη, τι να πω..
-
Γενικά, με το θέμα 'τροχοί' γίνονται μεγάλες έως τεράστιες καγκουριές..
Για να γυρίσουμε στο θέμα μας όμως, νομίζω ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο, δηλαδή δεν μπορούμε να λέμε ότι ένας συγκεκριμένος συνδιασμός ζάντας-λάστιχου είναι απαράδεκτος για κάποιο αυτοκίνητο χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την εργοστασιακή διάμετρο του τροχού του αυτοκινήτου.
Με αυτό το σκεπτικό, η 17άρα για το Οκτάβια ΙΙ δεν φαίνεται να είναι υπερβολική.
-
Παιδιά μάλλον δεν καταλάβατε κάτι...το Octavia5 sthν Elegance έκδοση έρχεται με στάνταρ τις 17αρες!
ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΕΞΤΡΑ για να εξοικονομήσω χρήματα για κάτι άλλο...
Οι 'Γερμανοί' θα έχουν κάνει την μελέτη τους για να τις βάλουν και σε θέματα ανάρτησης και σε θέματα άνεσης!Και επίσης μιλάμε για ένα αυτοκίνητο σεβαστών διαστάσεων και 1250 κιλών βάρους!
Τα λοιπά αυτοκίνητα που μου αναφέρετε νομίζω ότι δεν κολλούν στο θέμα διότι είναι after market καγκουροτοποθέτηση...
Γνωρίζει κανείς τι διάσταση λάστιχο φοράει το Octavia5 με την 17αρα...?
Γιατί μετράει και αυτό που λέει ο φίλος taurus (κι εγώ VTS έχω taurus )Με 225/45 έχουμε προφίλ 101,25 χιλιοστών ~ 10,1 εκ
Με 185/55/14 που έχω στο VTS έχω προφίλ** 101,75 χιλιοστά ~ 10,2 εκ**Οπως καταλαβαίνετε έτσι αλλάζει το πράγμα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδιά μάλλον δεν καταλάβατε κάτι...το Octavia5 sthν Elegance έκδοση έρχεται με στάνταρ τις 17αρες!
Οι 'Γερμανοί' θα έχουν κάνει την μελέτη τους για να τις βάλουν και σε θέματα ανάρτησης και σε θέματα άνεσης!Και επίσης μιλάμε για ένα αυτοκίνητο σεβαστών διαστάσεων και 1250 κιλών βάρους!
Τα λοιπά αυτοκίνητα που μου αναφέρετε νομίζω ότι δεν κολλούν στο θέμα διότι είναι after market καγκουροτοποθέτηση...
Γιατί μετράει και αυτό που λέει ο φίλος taurus (κι εγώ VTS έχω taurus )Με 225/45 έχουμε προφίλ 101,25 χιλιοστών ~ 10,1 εκ
Με 185/55/14 που έχω στο VTS έχω προφίλ** 101,75 χιλιοστά ~ 10,2 εκ**Οπως καταλαβαίνετε έτσι αλλάζει το πράγμα...
Παιδιά γνωρίζει κάποιος για αυτά που λέω επάνω εάν ισχύουν?
Τι λάστιχο φοράει το Octavia5 με την 17ρα?Help please...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδιά γνωρίζει κάποιος για αυτά που λέω επάνω εάν ισχύουν?
Τι λάστιχο φοράει το Octavia5 με την 17ρα?Help please...
Standard 17άρες στο νέο Οκτάβια στην Ελλάδα;
Στην Γερμανία βάζουν 16άρες ακόμα και στην ΔΙΛΙΤΡΗ Έλεγκανς!!!
http://www.skoda.de/index.php?PHPSESSID=a959a5575e9c4078a42f2f5470623455&typ=Limousine&niv=1&motor=2%252C0%2BTDI-PD%2B103%2BkW
Reifen 205/55R 16 91H
Raeder 6,5 x 16 για διάσταση ζάνταςΚαι με το 1600 Τιπτρόνικ, και δίλιτρο DSG το ίδιο!!!
Έψαχνα να σου βρώ για τη διάσταση στη 17άρα και βρήκα αυτό!
Μήπως ο αντιπρόσωπός μας τρελλάθηκε;
Άκου 16άρα στο εργοτάξιο της Ελλάδας ενώ οι Γερμανοί με μέσο όρο την Αττική Οδό 16άρες και 15άρες...Υ.Γ.
Αυτά είναι ΚΑΙ για το σεντάν ΚΑΙ για το στέησιον, το οποίο βάζει μέχρι και σε 2λιτρες εκδόσεις 15άρα!!
Reifen 195/65R15 91H
Raeder 6J x15 -
Πάντως σου βρήκα και τις διαστάσεις για την 17άρα.
Είναι στο ελληνικό σάιτ:
http://www.skoda.gr/models/superb/extra/images/SuperbTech.pdf
225/45/17Η Σπορτβάγκον μου φοράει 205/55/16 που ήταν ΕΞΤΡΑ! (Νορμάλ 205/60/15) και στην Ελβετία (με σπορτ κιτ ανάρτηση) ώρες ώρες δεν είναι τόσο άνετη...
-
Ώστε έτσι εξηγείται... Έψαξα κι εγώ λίγο για τις διαστάσεις της ζάντας, αλλά σε ένα pdf που κατέβασα (http://www.skoda.co.uk/skoda3g/content/ ... hnical.pdf) είδα μόνο 15άρες και 16άρες! Θεώρησα λοιπόν ότι μάλλον αναφέρονταν στο παλιά Octavia και δεν έγραψα κάτι. Ίσως πήρε φόρα ο Έλληνας αντιπρόσωπος εξαιτίας του γεγονότος ότι πούλησε αρκετά άχρηστα Octavia με 1400 κ.εκ. και 75 ίππους. 'Αφού θέλουν μόνο το φαίνεσθαι, δώστους 17άρες ζάντες'
Εργοστασιακή 17ρα σε μεσσαίο?