-
με κάλυψες ililias.
κι εγώ έχω δει με τα μάτια μου τι έργο επιτελείται.
ο μηδενισμός από πολλούς εδώ μέσα είναι άκυρος.
-
Iλιλία να σε ρωτήσω κάτι και αν μπορείς, κάνε μια προσπάθεια να απαντήσεις σοβαρά και χωρίς να πετάς μαλακίες για γραφικούς και άλλα τέτοια κουλά;
Σου έχω δώσει την εντύπωση πως γράφω οτιδήποτε εδώ μέσα χωρίς να έχω προσωπική άποψη για το τι γίνεται επί αυτού που γράφω;
Μήπως δεν έχω δει νομίζεις -όντας Πειραιώτης- τη σειρά με τα βανάκια από μπακάλικα και S/M που ξεφορτώνουν τρόφιμα πίσω από τη μητρόπολη Πειραιά, την ώρα που για το φιλόπτωχο ταμείο της δεν ρώτησε ποτέ κανείς τι έχει μέσα και πως αυτό το περιεχόμενο διαχειρίζεται; Το ίδιο φυσικά γίνεται σε όλες τις μητροπόλεις αυτού του ταλαίπωρου τόπου.Μόλις τώρα μας έγραψες, πως κάποιοι άνθρωποι πήγαν ρούχα για να τα πάρουν άλλοι άνθρωποι που είχαν μείνει ανέστιοι λόγω πυρκαιάς.
Αυτά τα ρούχα τα πήγαν στην εκκλησία η οποία τα μοίρασε αμέσως.
Και τι θες να κάνουμε οι υπόλοιποι;
Να μείνουμε παγωτά για το αυτονόητο;
Να πέσουμε κάτω και να χτυπιόμαστε από ενθουσιασμό, που το μακρύ χέρι της εκκλησίας πήρε ρούχα από έναν άνθρωπο και με το άλλο μακρύ χέρι τα έδωσε σε έναν άλλο άνθρωπο που τα είχε απόλυτη ανάγκη, χαμογελώντας παράλληλα στις κάμερες της τηλεόρασης που αυτιστικά αναμετέδιδαν την 'φιλανθρωπία';Και γιατί ιλιλία δεν πήγε ο κάθε άνθρωπος από μόνος του, να δώσει χείρα βοηθείας στον συνάνθρωπο του που βρισκόταν εν κινδύνω;
Σας δίνει μήπως καμιά απόδειξη της φιλανθρωπίας σας η εκκλησία, την οποία θα τη χρησιμοποιήσετε για το ταξίδι στο υπερπέραν και την εξασφάλιση προνομιακού οικοπέδου στον παράδεισο, κάτι σαν τα κουπόνια που δίνουν τα σούπερ μάρκετ; Μήπως απλά βαριόσασταν και είπατε να τα δώσετε στους παπάδες για να κάνουν αυτοί την μοιρασιά;
Γιατί δεν διάλεξες εσύ μια οικογένεια που βασανίζεται από τη φτώχεια, να την βοηθήσεις άμεσα χωρίς μεσάζοντες και κυρίως, χωρίς να το μάθει κανένας ούτε η ίδια σου η οικογένεια ούτε εμείς εδώ στο φόρουμ;Γιατί παραβιάζεις ιλιλία τις ιερές γραφές της θρησκείας σου που σχετικά με την ελεημοσύνη λέει καθαρά και ξάστερα:
'*Προσέχετε την ελεημοσύνην υμών μη ποιείν έμπροσθεν των ανθρώπων προς το θεαθήναι αυτοίς εί δε μήγε, μισθόν ουκ έχετε παρά τω πατρι υμών τω εν τοις ουρανοίς. Όταν ούν ποιής ελεημοσύνην, μη σαλπίσης έμπροσθεν σου, ώσπερ οί υποκριταί ποιούσιν εν ταις συναγωγαίς και εν ταίς ρύμαις, όπως δοξασθώσιν υπό των ανθρώπων. αμήν λέγω υμίν, απέχουσι τον μισθόν αυτών. *Σού δε ποιούντος ελεημοσύνην μη γνώτω η αριστερά σου, τι ποιεί η δεξιά σου, όπως η σου η ελεημοσύνη εν τω κρυπτώ, και ο πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ αποδώσει σοι εν τω φανερώ'. **
Ποιος είναι γραφικός ιλιλία;
Εγώ η εσύ;
Ποιος γράφει κάτι απλά για να το γράψει και να την πει στον άλλον και ποιος γράφει τεκμηριωμένα για πράγματα που γνωρίζει από πρώτο χέρι;
Για πες μας ιλιλία και λύσε μας την απορία. -
Αν καταλάβαινα τι ρωτάς, θα σου απαντούσα.
Μα τον Θέο, που λεν κ οι Ζακυνθινοί.
Γραφικός γίνεσαι γιατί νομίζεις ότι η προσωπική σου άποψη (εικόνα κοσκινισμένη από το κόσκινο που έχεις στο μυαλό σου) είναι θέσφατο.
Παρέθεσα μια - δυο εικόνες που δείχνουν ότι δεν είναι κ ... ταράχτηκες! Ηρέμησε, μη φωνάζεις, ρώτα κάτι που να μπορώ να καταλάβω κ θα σου απαντήσω.ΥΓ. Ξέρω ότι σου φαίνεται απίστευτο, αλλά κ η εκκλησία μπορεί να ψωνίζει από ΣΜ, να της πηγαίνουν τα ψώνια σπίτι κ να τα πληρώνει κανονικότατα. Επίσης το φιλόπτωχο πληρώνει φόρο, όπως κ το κερί στην εκκλησία, κ δεν είναι όλες οι κυρίες σε όλα τα φιλόπτωχα κλέφτρες, ούτε όλοι οι επίτροποι κλέφτες. Μη μου πέσεις απ' τα σύννεφα κ μη μου πάθεις κανα καρδιακό, έτσι είναι όπως σ' τα λέω.
-
Μα ο ililias δεν βγήκε να διατυμπανίσει ότι μοίρασε ρούχα ή τόφιμα ή δεν ξέρω εγώ τι.Αν έβγαινε στο Forum κι έλεγε 'ξέρετε,
χτες πήγα και μοίρασα παλιά ρούχα κ.λπ.), θα είχες δίκιο Beams.Ο άνθρωπος, όμως, ένα παράδειγμα παρέθεσε προς
επίρρωσην της άποψής του.Ούτε είναι πρακτικό να πας ο ίδιος και να μοιράσεις ό,τι σού περισσεύει στον άλλον.Είναι και
θέμα λεπτότητας.Πιό εύκολα θα τα δεχτεί κάποιος από οργανωμένο φορέα, παρά από ιδιώτη. -
Τις δωρεές η εκκλησία τις κάνει απ το στέρημα και την προσφορά των φτωχών(στο μυαλό που νομίζουν ότι θα πάνε παράδεισο live πρώτη θέση),απ την τσέπη της δεν βάζει ούτε σέντ.
Τι δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτό δεν είναι καν άξιο σχολιασμού?
Απ την τσέπη τους να βάλουν τα τομάρια που όπως οι πολιτικοί έτσι κι αυτοί ζουν και πλουτίζουν εις βάρος της Ελλάδας 20 αιώνες τώρα.
Πάτε στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο(και σε τόσα άλλα) να μάθετε για σκάνδαλα και για τη βιομηχανία που έχουν στήσει και βγάλτε τις παρωπίδες -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Νταξ η εκκλησία δίνει ούτως ή άλλως μέσα από το κοινωνικό έργο που επιτελεί βλέπε συσσίτιο και στέγη στους άπορους, διάφορα ιδρύματα για ηλικιωμένους κτλ κτλ. Δεν είναι κ τελείως αμέτοχη στην Ελλάδα.
Δίνει όπως δίνει και η πρέσβειρα καλής θέλησης της ουνέσκο μη χέσω.
Διασταύρωση μαριανας βαρδινογιάννη και λιακόπουλου είναι η εκκλησία. Τα παίρνει απο όλες τις μπάντες πετάει και μια φασολάδα σε κάνα γέρο και χέστηκε ο πολύδωρας....και τα σακουλάκια με τα φασόλια, τα έχει πάρει τσάμπα από κανένα S/M που του λήγανε και είπε να τα δώσει αντί να τα πετάξει. Κηδεία με ξένα κόλλυβα δηλαδή
Από τσαμπαζιλίκια άλλο τπτ,όπου πάνε τα ζητάνε δωρεάν (κι όπου πιάσει) για το θεό λέει
Αρε ξήλωμα τα τομάρια έχουν μολύνει το εκπαιδευτικό (και το πολιτικό) σύστημα και ζουν σαν τα παράσιτα,άμεση αρπαγή ΟΛΗΣ της περιουσίας και τον πούλο να πάνε από κει που ήρθαν στο Ισραηλ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
(στο μυαλό που νομίζουν ότι θα πάνε παράδεισο live πρώτη θέση)Μπορεί να σού φανεί παράξενο, αλλά δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι έτσι υστερόβουλα.Ούτε είναι και υπεύθυνοι
για την κατάντια της ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ κι όχι της Εκκλησίας, επαναλαμβάνω.Απ΄ό,τι βλέπω ο φανατισμός περισσεύει τελικά στην αντίπερα όχθη, ενώ περίμενα το αντίθετο.Μάλλον το φόρουμ
είναι των θετικών επιστημών! -
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
(στο μυαλό που νομίζουν ότι θα πάνε παράδεισο live πρώτη θέση)
Μπορεί να σού φανεί παράξενο, αλλά δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι έτσι υστερόβουλα.Ούτε είναι και υπεύθυνοι
για την κατάντια της ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ κι όχι της Εκκλησίας, επαναλαμβάνω.Aν ο άνθρωπος ήταν αθάνατος θα πίστευε σε καμιά θρησκεία?
Απ΄ό,τι βλέπω ο φανατισμός περισσεύει τελικά στην αντίπερα όχθη, ενώ περίμενα το αντίθετο.Μάλλον το φόρουμ
είναι των θετικών επιστημών!Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε σχοινί.
Ο φανατισμός και η μισαλοδοξία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των χριστιανών (και είναι,δεν έχει σημασία πως τα πλασάρεις αλλά η ουσία και οι προθέσεις) που ανά τους αιώνες έσφαζαν για να εδραιωθούν και να αποκτήσουν τη μεγαλύτερη θρησκευτικο(αυτή είναι η βιτρίνα)-πολιτικοοικονομική δύναμη.Με τις θετικές επιστήμες ο Ελληνας παρήγαγε πολιτισμό και τεχνολογία με τον χριστιανισμό γύρισε η ανθροπώτητα στην εποχή της φωτιάς.
Να τα καραγκιοζιλίκια σας και η προσφορά του χριστιανισμού στην ανθρώπινη διανόηση
-
Αντε παλι τα ιδια
-
Σαν τι να πούμε,για τα κόλυβα ρε Βασίλη?
Αφού δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους με αυτά που λένε,από φόβο προς το άγνωστο παραληρούν. -
Ο καθένας με τις απόψεις του.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ο καθένας με τις απόψεις του.Σαφέστατα,δικαίωμα στη βλακεία έχει ο καθένας αρκεί όμως να μη βλάπτει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου κι αυτό κατακρίνω,από κει και πέρα ας πιστεύει σε ότι ξόρκια θέλει.
-
oleum et operam perdidi.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σαφέστατα,δικαίωμα στη βλακεία έχει ο καθένας αρκεί όμως να μη βλάπτει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου κι αυτό κατακρίνω,από κει και πέρα ας πιστεύει σε ότι ξόρκια θέλει.
βλακεία κατ' εσένα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σαφέστατα,δικαίωμα στη βλακεία έχει ο καθένας αρκεί όμως να μη βλάπτει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου κι αυτό κατακρίνω,από κει και πέρα ας πιστεύει σε ότι ξόρκια θέλει.
Βάζεις και τον εαυτό σου μέσα να υποθέσω, έτσι? Βέβαια, κανείς δε γύρισε να σου πει οτι αυτό που πιστευεις και ακολουθείς (για πες και στον κόσμο που δεν ξέρει σε τι πιστεύεις) είναι βλακείες και ξόρκια. Καλή η κριτική στο παπαδαριό και τα κακώς κείμενα, να ξέρεις οτι υπάρχουν και υγιώς σκεπτόμενοι χριστιανοί που την κάνουν πριν από εσένα για σενα, αλλά το να προσβάλεις με τέτοιον τρόπο τα πιστεύω των άλλων δεν είναι και ό,τι καλύτερο, διαφωνείς?
Στο έχω ξαναπει αυτό στο παρελθόν, με τον ίδιο ακριβώς ήπιο τρόπο και θυμάμαι οτι δεν αντέδρασες. Καλό σημάδι αυτό, ίσως ενδόμυχα κατάλαβες οτι είχες υπερβεί τα εσκαμμένα.
-
Εγώ το 2011 δεν πιστεύω ούτε σε ξόρκια,ούτε σε σατανάδες ούτε σε αναστάσεις και τρίτες ζωές,σε αγιασμούς και τόσα άλλα ευτράπελα και γελοία.
Οποιος έχει σοβαρά επιχειρήματα ας το κάνει κι ας με αποκαλέσει όπως θέλει
Απευθύνσου σε έναν σοβαρό ψυχολόγο επιστήμονα και θα σου πει αν είμαι εγώ βλάκας ή τα πρόβατα που κατάφεραν να τα βάλουν στο μαντρί τους. -
Εγώ θα έλεγα να συνεχισετε χωρίς κοσμητικά επίθετα και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς γιατί το 2011 πιστεύω πως όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν σε οτι θέλουν είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι. [Mod]
-
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
oleum et operam perdidi.H θρησκεία σας εκτός των άλλων πέρα απ την Λατινική κι εβραική κουλτούρα αγνοεί συστηματικά την Ελληνική σοφία(παροιμίες όπως παρέθεσες ποιό πάνω) .
Σκόπιμα κι από φόβο? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ θα έλεγα να συνεχισετε χωρίς κοσμητικά επίθετα και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς γιατί το 2011 πιστεύω πως όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν σε οτι θέλουν είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι. [Mod]Να πιστεύει ότι θέλει,να λειτουργεί η θρησκεία φασιστικά όμως δικαίωμα δεν έχει
-
Οκ, έχω ψυχολογικά προβλήματα και είμαι πρόβατο. Εσύ θα πεις σε τι πιστεύεις τώρα?
εντιτ: Και εννοείται οτι ποτέ δεν υποστήριξα το 'φασισμό' της οποιας θρησκείας.
Περί εκκλησίας [#3]