-
'Σε ένα δωμάτιο που θέλω να κάνω παιδικό έχει μια πολύ όμορφη και βολική και μεγάλη και κυριλέ και σε άριστη κατάσταση ΜΑΥΡΗ ντουλάπα...'
δηλαδη τι το κακο εχει το μαυρο(αν ειναι και φωτεινο)
Youtube Video -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
'Σε ένα δωμάτιο που θέλω να κάνω παιδικό έχει μια πολύ όμορφη και βολική και μεγάλη και κυριλέ και σε άριστη κατάσταση ΜΑΥΡΗ ντουλάπα...'
δηλαδη τι το κακο εχει το μαυρο(αν ειναι και φωτεινο)Έχει μηδενικό WAF (wife acceptance factor)...
[το WAF κανονικά χρησιμοποιείται για ογκώδη ηχεία ή στερεοφωνικά αλλά κολλάει παντού] -
Δηλαδή, τι θα γίνει σε...1-2 χρόνια;
Θα γίνει γκοθάς το πιτσιρίκι ή θ' αλλάξει γούστα η wife (NO WAY, Jose!);Δεν τη βάφεις να ξεμπερδεύεις; Και πιο όμορφη και πιο σταθερή (οδηγίες διαθέτουμε, αν χρειαστεί).
Τέλος πάντων, στη θέση σου, θα κάλυπτα με χοντρό χαρτόνι τις εξωτερικές επιφάνειες, το οποίο θα στερέωνα με χαρτοταινία που θα έπιανε στο πίσω μέρος και στο εσωτερικό κάθε πόρτας. Μετά πάνω σ' αυτό το χαρτόνι θα κόλλαγα ταπετσαρία ή αυτοκόλλητα πλαστικά με παιδικές παραστάσεις ή πιο ευχάριστα χρώματα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι σαν wrap που βάζουν στα αυτοκίνητα ή σαν ταπετσαρία.Γιατί δεν πηγαίνεις σ' αυτούς που 'ντύνουν' αυτοκίνητα? Διαλέγεις σχέδια κ χρώματα, παίρνεις αυτοκόλλητα στο μέγεθος των πορτών της ντουλάπας, τα κολλάς (ή σου τα κολλάει), τέλος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.....Τέλος πάντων, στη θέση σου, θα κάλυπτα με χοντρό χαρτόνι τις εξωτερικές επιφάνειες, το οποίο θα στερέωνα με χαρτοταινία που θα έπιανε στο πίσω μέρος και στο εσωτερικό κάθε πόρτας. Μετά πάνω σ' αυτό το χαρτόνι θα κόλλαγα ταπετσαρία ή αυτοκόλλητα πλαστικά με παιδικές παραστάσεις ή πιο ευχάριστα χρώματα.Περίπου αυτά που είπε ο manosk.
Ταπετσαρία με την οποία θα ντύσεις μονοκόμματα τα φύλλα και θα ενώσεις όπου συναντηθούν στο μέσα μέρος των φύλλων, αφήνοντας να λείπει 1 εκατοστό στο ψηλότερο ή χαμηλότερο μέρος , ώστε με φαρδιά ταινία διάφανη (σελοτέιπ) να ενωθούν και ταυτόχρονα κολλήσουν στο φύλλο της ντουλάπας, για να μην μετακινείται το 'ντύμα' .
Βέβαια η αντοχή οποιουδήποτε παρόμοιου εγχειρήματος είναι κατ΄εμέ αμφίβολης διάρκειας, αλλά οτιδήποτε αυτοκόλλητο, όταν αφαιρεθεί, μπορεί να καταστρέψει και το χρώμα.... -
...ενώ και η κόλλα, ακόμα κι αν δεν είναι διαβρωτική, θα σκληρύνει και δεν θα φεύγει εύκολα. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά και ίσως τρίψιμο, που μπορεί να κάνει σημάδια στο χρώμα του επίπλου.
-
Αν δεν ήμουν σαφής, διευκρινίζω οτι προφανώς η ταπετσαρία δεν θα κολληθεί, αλλά θα 'ντύσει' την επιφάνεια !
-
Για τα αυτοκόλλητα του Ηλία και του onyx! το έγραψα. Γενικά, ο,τιδήποτε κολλάει και μένει κολλημένο για χρόνια, μετά είναι μανίκι στην αφαίρεση.
-
ΟΚ. Ακόμα και σε μελαμίνη να κολλήσεις αυτοκόλλητο, όταν το ξεκολλήσεις θα τρίβεις ώρες για να φύγουν οι κόλλες.
Σε περίπτωση δε που η επιφάνεια είναι βαμμένη ( πχ του onyx μπορεί να είναι μαύρη λάκα ), μάλλον ξεκολλώντας θα φύγουν μαζί και κομμάτια χρώματος -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
'Σε ένα δωμάτιο που θέλω να κάνω παιδικό έχει μια πολύ όμορφη και βολική και μεγάλη και κυριλέ και σε άριστη κατάσταση ΜΑΥΡΗ ντουλάπα...'βγαλε τα φυλλα μονο και στειλτα για βαψιμο σε ενα χρωμα που να ταιριαζει με τον μαυρο σκελετο.
-
Χμ, καλή η ιδέα, μάλλον θα πέσει ταπετσαρία όχι κολλημένη που θα την πιάσω από πάνω από την ντουλάπα με πινέζες και στο κάτω μέρος με bluetack. Έτσι δεν θα υπάρχει πουθενά κόλλα πάνω στο μαύρο. Το μπροστά θα είναι πιο δύσκολο γιατί έχει περίεργες πόρτες που έχουν και κρύσταλλο (μαύρο φυσικά) και σπάνε στη μέση...
Δεν μπορεί να βαφτεί γιατί είναι ασορτί με μαύρο κρεβάτι (που θα λυθεί και αποθηκευτεί.Η ντουλάπα και πιο μπελάς είναι και πιο πολύ χώρο θέλει και μου χρειάζεται). Το σπίτι δεν είναι αποκλειστικής δικής μου χρήσης οπότε θα πρέπει να το αφήσω όπως ήταν. Το 1-2 χρόνια είναι η πιθανολογούμενη διάρκεια ανάγκης χρήσης του σπιτιού σε αυτό το καθεστώς. Το πιθανότερο είναι να μείνει παιδικής χρήσης το δωμάτιο αυτό ή ένα άλλο (μια και υπάρχει κι άλλο μωρό) αλλά προς το παρόν έτσι έχει το πράμα. -
Με την προσθήκη εξωτερικά νέων υλικών , υπάρχει ο κίνδυνος οι πόρτες της ντουλάπας να μην κλείνουν.
Αν πρόκειται για σχετικά νέα κατασκευή (κάσωμα εσωτερικά με μοριοσανίδα πάχους 16mm λευκή ή έγχρωμη) ο αέρας που έχουν οι πόρτες για να λειτουργούν είναι 3 mm. -
Εχω δυο τεντες εδω και μαι δεκαετια στο μπαλκονι. Αν τις αφησω ακίνητες για μερικες μερες ( ισως και λιγοτερο) κολλανε προς στιγμην πριν κινηθουν. Φανταζομαι μεσα στα γραναζια που μπαινει ο λεβιες εχει καποιου ειδους γρασσο. Υπαρχει τρόπος να το ελεγξω και (ή) να προσθεσω?
-
Αν εχει βιδες το κουτακι οπου μεσα ειναι τα γραναζια μπορεις να το ανοιξεις και να το καθαρισεις απο τα παλια γρασσα,κατοπιν προσθεσε καινουριο,τουλαχιστον στις δικες μου τεντες βλεπω οτι το κουτι ανοιγει.
-
μπα,δεν το βλεπω να ανοιγει...εχει ενα μπουλονι διαμπερες στο 'κυβωτιο' και ενα αλλεν. Αν τα ξεβιδωσω αυτα βλέπω να μου ερχετε στο κεφαλι!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
μπα,δεν το βλεπω να ανοιγει...εχει ενα μπουλονι διαμπερες στο 'κυβωτιο' και ενα αλλεν. Αν τα ξεβιδωσω αυτα βλέπω να μου ερχετε στο κεφαλι!Άνοιξε μια τρύπα με τρυπάνι όσο μπορείς πιό ψηλά κ ρίξε λίγη μ' ένα λαδικό χοντρή βαλβολίνη.
Το έχω κάνει με τρελή επιτυχία. Αρκεί, βέβαια, να είναι τελείως στεγνό κάτω, μην αρχίσει να στάζει. -
καθόμουν και καθάριζα χθες μια ψησταριά την οποία ο χρήστης δεν πρέπει να είχε καθαρίσει ποτέ, είχε σχηματιστεί τριπλή κρούστα λίπους. Τα περισσότερα τα καθάρισα όμως σε κάποια stand και στην άκρη της αντίστασης έχουν μείνει λίγα και το τρίψιμο με σύρμα σ'αυτά είναι δύσκολο. Δοκίμασα και με cafiza σε καυτό νερό αλλά δεν έφυγαν
θέλω να βάλω τηλεόραση στο γκαράζ και να περάσω απ'έξω την κεραία (σε περίπτωση που δεν πιάνει καλά με εσωτερική) και να είναι δυνατή και διακριτινή όχι δλδ την κλασσική με τις ακτίνες
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καθόμουν και καθάριζα χθες μια ψησταριά την οποία ο χρήστης δεν πρέπει να είχε καθαρίσει ποτέ, είχε σχηματιστεί τριπλή κρούστα λίπους. Τα περισσότερα τα καθάρισα όμως σε κάποια stand και στην άκρη της αντίστασης έχουν μείνει λίγα και το τρίψιμο με σύρμα σ'αυτά είναι δύσκολο. Δοκίμασα και με cafiza σε καυτό νερό αλλά δεν έφυγανθέλω να βάλω τηλεόραση στο γκαράζ και να περάσω απ'έξω την κεραία (σε περίπτωση που δεν πιάνει καλά με εσωτερική) και να είναι δυνατή και διακριτινή όχι δλδ την κλασσική με τις ακτίνες
ε, θέλε!
-
Η αποχέτευση τις μπανιέρας δεν ''διώχνει'' και πολύ καλά τα νερά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ξεβουλώματος?
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Η αποχέτευση τις μπανιέρας δεν ''διώχνει'' και πολύ καλά τα νερά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ξεβουλώματος?εξαρτάται,
ξεκίνα με τρόμπες, tuboflo για κρύο νερό και τέτοια και μετά βλέπουμε...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]