-
Πολύ σωστό το παραπάνω!
Για να γελάσετε, θυμάμαι σκηνικό με φίλο που έφευγε φαντάρος και πουλούσε το αυτοκίνητό του, ένα -άψογο κυριολεκτικά- 106XSi.
Είχε 110 χιλιάδες χιλιόμετρα και το κατέβασε στα 74 πριν το πουλήσει στο Σαλλονικιό μαντρά.
Περνούσα από τη μάντρα, το βλέπω και ρωτάω πόσα χιλιόμετρα έχει. 45 χιλιάδες μου λέει ο μαντράς, το είχε μία δασκάλα που διορίστηκε μακριά, και άλλα τέτοια όμορφα.Λίγους μήνες μετά, το βλέπω στην Πτολεμαίδα να το παρκάρει ένας πιτσιρικάς. Τον ρωτάω πόσο το πήρε, πόσα χιλιόμετρα έχει για να εισπράξω την απάντηση: Φίλε είναι ολοκαίνουργιο, έχει μόνο 20 χιλιάδες χιλιόμετρα, το αγόρασα ευκαιρία από μάντρα στη Βέροια, το είχε ένας ναυτικός που έλειπε στα καράβια
-
-edit-
-
Ένας θείος μου αγόρασε ένα νισσαν σερενα 1600 φουλ εξτρα το 1994.
Το αυτοκίνητο το έδωσε ανταλλαγή σε αντιπροσωπεία νισσάν με περισσότερα από 300000χλμ αφού είχε γυρίσει πολλάκις την Ελλάδα με δαύτο.
Λίγες μέρες αργότερα στέλνουμε στην εν λόγω αντιπροσωπεία κάποιον γνωστό να ρωτήσει πόσο το πούλαγε καθαρά από περιέργεια.
Κοιτάει ο άνθρωπος το οδόμετρο και βλέπει 98000χλμ.
Μα καλά ρωτάει 15 ετών αυτοκίνητο και έχει κάνει μόνο τόσα χιλιόμετρα; Απαντά ο πωλητής: Ναι διότι το είχε παππούς, φυλασσόμενο σε γκαραζ!
Σημειωτέον ότι είχε φτιάξει και πλαστό βιβλίο σέρβις με ΟΛΑ τα σέρβις στον εν λόγω αντιπρόσωπο και με ορθή χρονολογική σειρά! Το αυτοκίνητο έχει ήδη πουληθεί σε ανυποψίαστο πελάτη με μόλις 200000χλμ απόκλιση!Με τέτοια παραδείγματα είμαι υπερβολικός που πέραν του βιβλίου συντήρησης διατηρώ αρχείο και τα τιμολόγια για να μην με αμφισβητήσει ο μελλοντικός αγοραστής;
-
Και γιατί δεν πήρατε την αστυνομία να τον πηδήξει?
-
τι θα κέρδιζε; Εκεί του κάνει σέρβις τόσα χρόνια και είναι ευχαριστημένος σε αυτό τον τομέα. Απλά δεν θα έπαιρνα ποτέ μεταχειρισμένο από εκεί.
-
Ο απατεώνας είναι απατεώνας, είτε πουλάει αυτοκίνητα, είτε κάνει σέρβις. Εγώ δε θα ξαναπατούσα ούτε για σέρβις, ακόμα και αν (νόμιζα οτι) ήμουν ευχαριστημένος.
-
http://speedhunters.com/archive/2011/08 ... sule-.aspx
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ο απατεώνας είναι απατεώνας, είτε πουλάει αυτοκίνητα, είτε κάνει σέρβις. Εγώ δε θα ξαναπατούσα ούτε για σέρβις, ακόμα και αν (νόμιζα οτι) ήμουν ευχαριστημένος.με την δική του οπτική θεωρεί ότι έριξε τον επόμενο και όχι τον ίδιο...εγώ δεν θα ξαναπήγαινα πάντως
-
Φίλος που λόγω εργασίας εκείνη την εποχή όργωνε την Ελλάδα σε 2-3 χρόνια είχε κάνει >120.000χλμ. Ο φίλος/γείτονας ο μαντράς τον συμβούλψε κατάλληλα και τον έφερε σε επαφή με τον κατάλληλο άνθρωπο που το κατέβασε σε κάτι πιο πιστευτό πχ 70.000 και έτσι πουλήθηκε σε πολύ καλύτερη τιμή. Σέρβις κλπ φτιάχνονται όπως ταιριάζουν.
Μετά από αυτά αν τολμάς αγόρασε μτχ από άγνωστο.... από μαντρά;;; -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Το κακκο ειναι οτι τσουβαλοποιουντε και αυτοκινητα τα οποια για χψω λογο εχουν χαμηλα χιλιομετρα.....Το δικό μου όταν το πήρα είχε 21.000 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χιλιόμετρα σε 4μιση χρόνια. Από παιδικό μου φίλο, ο οποίος έχει μαγαζί στο κέντρο και το δούλευε μόνο σ/κ (και αν) για καμια βόλτα. Είχε κάνει 2-3 ταξίδια όλα κι όλα.
MX5 12ος/2007, τον 10ο/2010 που το αγορασα απο τον κολλητο μου ειχε 13600χλμ. Το αγορασε, το παρκαρε σε υπογειο γκαραζ κ ξεχναγε να το χρησιμοποιησει λογω εταιρικου αυτοκινητου, κ ενασχολησης με kitesurf+snowboard (οπου το ΜΧ5 ειναι αχρηστο) στον ελαχιστο ελευθερο χρονο που ειχε.
Το πηρα εγω που το μαγαζι μου (6χ10ωρο / εβδομαδα) ειναι στην αλλη γωνια απο το σπιτι κ εχω κ παπι. Χρησιμοποιειται μια φορα την εβδομαδα κ αν δεν εκανα κ το Πειραιας-Σαρωνιδα μια-δυο φορες το μηνα, θα ηταν ακομα κατω απο τα 20κ.
-
Του πατέρα μου το αμάξι είναι μοντέλο 99' αγορασμένο καινούργιο και έχει αυτήν την στιγμή 124.000χλμ και τόσα χρόνια σε κλειστό γκαράζ είναι σαν καινούργιο μέσα έξω. Άντε όμως να τον πιστέψουν αν πήγαινε να το πουλήσει. Επίσης το Twingo μου το πήρα από δικό μου άνθρωπο που το χε για τρίτο. Μοντέλο 02' και το πήρα τον Νοέμβριο του 10' με 33.000χλμ, αν δεν το ήξερα επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να το πιστέψω. Ο κουμπάρος μου πάλι έδωσε το αμάξι του το Νοέμβριο ανταλλαγή σε αντιπροσωπεία. Μοντέλο του 07' τρακάρισμένο δις (αν και καλά φτιαγμένο) με 105.000χλμ και από εκεί πουλήθηκε σαν ατρακάριστο με 6 μήνες εγγύηση και με 45.000χλμ. Φταίνε βέβαια και όσοι ψωνίζουν χωρίς έλεγχο.
Γενικώς, λαχείο το μεταχειρισμένο.
send from a galaxy far far away -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Ένας θείος μου αγόρασε ένα νισσαν σερενα 1600 φουλ εξτρα το 1994.
Το αυτοκίνητο το έδωσε ανταλλαγή σε αντιπροσωπεία νισσάν με περισσότερα από 300000χλμ αφού είχε γυρίσει πολλάκις την Ελλάδα με δαύτο.
Λίγες μέρες αργότερα στέλνουμε στην εν λόγω αντιπροσωπεία κάποιον γνωστό να ρωτήσει πόσο το πούλαγε καθαρά από περιέργεια.
Κοιτάει ο άνθρωπος το οδόμετρο και βλέπει 98000χλμ.
Μα καλά ρωτάει 15 ετών αυτοκίνητο και έχει κάνει μόνο τόσα χιλιόμετρα; Απαντά ο πωλητής: Ναι διότι το είχε παππούς, φυλασσόμενο σε γκαραζ!
Σημειωτέον ότι είχε φτιάξει και πλαστό βιβλίο σέρβις με ΟΛΑ τα σέρβις στον εν λόγω αντιπρόσωπο και με ορθή χρονολογική σειρά! Το αυτοκίνητο έχει ήδη πουληθεί σε ανυποψίαστο πελάτη με μόλις 200000χλμ απόκλιση!κυκλοφορει πολο 9n2 που δωθηκε στην ασφαλιστικη με χρηση ολικης καταστροφης με 90.000κμ σε λιγα χρονια.μετα απο λιγο καιρο υπηρχε σε μαντρα και ελεγε οτι το αγορασε απο την αντ/πεια με 30-40.000km κατω!σιγουρα και ατρακαριστο:p
απ οσο ξερω αρκετες μαρκες δεν γινετε να σβησεις κμ απο τον εγκεφαλο(κεντρικο ή airbags)αλλα μονο στο κοντερ.
για να αλλαξεις θυμαμαι ελεγαν οτι θελει αλλαγη εγκεφαλου απο αλλο αυτοκινητο ή το στελναν σε καποιο σιτε στο εξωτερικο με κοστος μερικα χιλιαρικα!χλωμο να ισχυει το αρθρο.στις γνωστες σελιδες στυλ mobile.de εχουν ηδη αρκετα κμ σχεδον ολα!!!
-
Ο χρήστης kage έγραψε:
κυκλοφορει πολο 9n2 που δωθηκε στην ασφαλιστικη με χρηση ολικης καταστροφης με 90.000κμ σε λιγα χρονια.μετα απο λιγο καιρο υπηρχε σε μαντρα και ελεγε οτι το αγορασε απο την αντ/πεια με 30-40.000km κατω!σιγουρα και ατρακαριστο:pχλωμο να ισχυει το αρθρο.στις γνωστες σελιδες στυλ mobile.de εχουν ηδη αρκετα κμ σχεδον ολα!!!
Αυτό είναι σαν κι αυτό που λένε ότι για να την έχει ακριβή τη βενζίνη θα είναι και καλή..... Δυστυχώς τα αρκετά χλμ καθόλου μα καθόλου δεν αποκλείουν τα περισσότερα. Μάλιστα είναι πολύ πιο πιστευτό (σαν κατάσταση φθοράς του αυτοκινήτου) τα 150.000 όταν έχει 300.000 παρά τα 50.000 όταν έχει 100.000.... Και εκεί είναι πολύ συνηθισμένα τα 50-60.000χλμ ανά έτος!
Κι εγώ είχα καταστρέψει αυτοκίνητο. Με πλήρωσε η ασφάλεια με την προϋπόθεση να απαλλαγώ από αυτό. Το πούλησα στην ίδια την αντιπροσωπεία η οποία το έφτιαξε και το πούλησε... Συνολικά μάλιστα τα λεφτά που έβγαλα ήταν σαν να το πούλαγα σαν μτχ πριν το τρακάρω!
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Ο κουμπάρος μου πάλι έδωσε το αμάξι του το Νοέμβριο ανταλλαγή σε αντιπροσωπεία. Μοντέλο του 07' τρακάρισμένο δις (αν και καλά φτιαγμένο) με 105.000χλμ και από εκεί πουλήθηκε σαν ατρακάριστο με 6 μήνες εγγύηση και με 45.000χλμ. Φταίνε βέβαια και όσοι ψωνίζουν χωρίς έλεγχο.
Γενικώς, λαχείο το μεταχειρισμένο.Πως ειναι δυνατον να αγορασε καποιος το συγκεκριμενο χωρις να το ελεγξει σε δικο του μαστορα? Με τι κριτηρια? Εκτος αν το ελεγξε στο συνεργειο της μαντρας.... ....υπαρχουν ακομα μαντρες που δεν δεχονται ελεγχο σε δικο μας συνεργειο??
Και αυτη η εγγυηση τι διαολο ελεγε? -
Αντιπροσωπεια ηταν του επισημου δικτυου και απο τα μεγαλα ονοματα μαλιστα...
Aπλα εφυγε ευκολα λογω καλου εξοπλισμου με πανοραμικες οροφες, xenon κτλ και καλου χρωματικου συνδιασμου.
-
To χειρότερο απ' όλα είναι η ψύχωση με τα χιλιόμετρα, και η 'δικτατορία' αυτού του παράγοντα στην τιμή των μτχ.
Η χρονολογία και η μηχανολογική κατάσταση του αυτοκινήτου (που μπορεί και πρέπει να ερευνάται από έμπιστο επαγγελματία) λένε πολλά περισσότερα από τον αριθμό των χλμ.
Αν ήταν να δώσω 'πολλά' λεφτά (ό,τι σημαίνει αυτό για έκαστον σε δεδομένη στιγμή) δεν θα κώλωνα να στείλω δείγμα του λαδιού για χημική ανάλυση.Προσωπικά θα προτιμούσα νεότερο χρονολογικά αμάξι ακόμα και με πάρα πολλά χλμ (αλλά με αποδείξεις σέρβις μέχρι κεραίας), παρά παλαιότερο με λιγότερα, που, εάν μη τι άλλο, 'βρωμούν' ακινησία, πράγμα πολύ πιο φθοροποιό από τη διάνυση χιλιομέτρων....
Το βασικό ερώτημα που δυστυχώς δεν μπορεί να απαντηθεί, εάν δεν ξέρεις τον προκάτοχο, είναι τι είδους ήταν τα χιλιόμετρα, και τι είδους η συμπεριφορά του κατόχου προς το όχημα.
Επειδή είναι απίστευτο πόσο κακό μπορούν να κάνουν οι άσχετοι στα σίδερα (διά πράξεων ή, κυρίως, παραλείψεων) θα προτιμούσα έναν προκάτοχο μερακλή-γνώστη-άρρωστο, που σκίζει αλλά και φροντίζει, παρά τον άσχετο (μπάρμπα, θείτσα, κάγκουρα ξερόλα, φλωρόπουστα, χαζοβίζιτα κλπ)Δυστυχώς, τα αυτοκίνητα δεν έχουν μετρητές ωρών λειτουργίας του κινητήρα, ούτε και μετρητές εκκινήσεων του κινητήρα (αν και η σημασία των τελευταίων, αν υπήρχαν, θα μειωνόταν τώρα, με τα κρετίνικα start-stop). Ενδιαφέρον θα είχε και μη μηδενιζόμενη ένδειξη μέσης ταχύτητας 'διά βίου' στον υπολογιστή ταξιδίου...
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
http://speedhunters.com/archive/2011/08 ... sule-.aspxΞέρω και για Fiat 131, το οποίο έχει μονοψήφιο αριθμό χλμ και τα πάντα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως βγήκε από το εργοστάσιο . Δυστυχώς δεν το έχω δει από κοντά...
Ο ιδιοκτήτης είναι απίστευτα ψείρας με όλα τ' αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια του και ειλικρινά όποιος έχει πάρει μεταχειρισμένο από αυτόν είναι πάρα πολύ τυχερός... Τα συντηρεί σε άψογη κατάσταση... Αφού πιστεύω πλέον ότι τα αμάξια του όταν τ' αγόρασε να ήταν σε χειρότερη κατάσταση απ' όταν τα πούλησε...
1 στα 3 αυτοκίνητα με πειραγμένο οδόμετρο.