- 

Kανένα νεο Δημήτρη;πίνεται;
 - 

Δεν ξέρω αν του Δημητρη πίνεται αλλα αυτος που ήπια το πρωι ηταν μια χαρα
Sent from my MB525 using a galaxy tab
 - 

Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν ξέρω αν του Δημητρη πίνεται αλλα αυτος που ήπια το πρωι ηταν μια χαραSent from my MB525 using a galaxy tab
Σε σχέση με τι όμως;
Με του y.v. ας πούμε; - 

Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Kανένα νεο Δημήτρη;πίνεται;με καμια δυο δοκιμές που έκανα, όχι
 - 

Χθές πήρα αυτή στη μονή έκδοση

Δοκιμή σε λίγες μέρες..
 - 

Τι και πως για τις μοκες τα εχουν γραψει εκτενως ο dbekos και ο y.v. Dmitspan σου ευχομαι καλη τυχη σε face to face κοντρα με Ιταλιανο
  και στον Αρη καλους καφεδες
Sent from my MB525 using a galaxy tab - 

viewtopic.php?p=2103209#p2103209
 - 

Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2103209#p2103209ε τι;
μιράγκε, δεν έχω προλάβει να κάνω πολλές δοκιμές, 4-5 μόνο και ήταν όλες αποτυχία, σαν γαλλικός με κανένα άρωμα/γεύση των κόκκων που χρησιμοποιώ. κ φεύγω αύριο, να την πάρω μαζί μου και να κόψω καφέ ;
 - 

Έκοψα καφέ, πήρα τη μοκιέρα κ τη γαλατιέρα κ ξέχασα να πάρω γκαζάκι
 - 

Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Έκοψα καφέ, πήρα τη μοκιέρα κ τη γαλατιέρα κ ξέχασα να πάρω γκαζάκιΣκετο γαλα ειναι το καλυτερο ροφημα
Εγω ενα καλοκαιρι ξεχασα να παρω μαζι μου την ακομα αναρωτιεμαι αν το εκανα σκοπιμα
 - 

Λόγω απουσίας μου απο το χώρο όπου φυλάσσονται οι συσκευές του 'αποστακτηρίου' αλλά και περιορισμένου χρόνου, το τελευταίο 20ήμερο .... στέγνωσε το στόμα μου και 'βούλωσε' η μύτη μου!!!
Καλή η 'αποτοξίνωση', δεν λέω, αλλά απο το ερχόμενο ΣΚ και μετά , θα 'ξανακυλίσω'
Θα πάρουν φωτιά οι μηχανές λέμεεεεεεε ...... - 

Οι διακοπες τελειωσαν και η μοκα μας εβγαλε ασπροπροσωπους .... ενταξει βρηκα και στην ιταλια ειδικο καφε ιλλυ για μοκα (και μαλιστα σε πολλες διαβαθμισεις αναλογα με την τοστατουρα) .Ο καφες πινοταν αρκετα ευχαριστα σε καπουτσινο και εχω να πω οτι ββαινει πιο ελαφρυς απο της μηχανης. Η γευση τωρα ειναι σαν κατι αναμεσα σε εσπρεσσο και σε γαλλικο, αλλα την δουλεια του την κανει. Προτιμω χιλιες φορες αυτο παρα ενα καμμενο καπουτσινο απο μηχανη. Στο φρεντο φαινεται περισσοτερο η διαφορα. Αγορασα αυτους τους καφεδες
http://www.illy.com/wps/wcm/connect/it/ ... -per-moka/
http://www.illy.com/wps/wcm/connect/IT/ ... ia/etiopia
ΚΑΙ
http://www.illy.com/wps/wcm/connect/it/ ... /Idillyum/ τον οποιο πηρα για τον aris07 και δεν το δοκιμασα...Ο πρωτος ειναι καθαρα καφες ιλλυ (τον πηρα σε τοστατουρα media)
Ο δευτερος με μεγαλη μου εκπληξη οταν τον ανοιξα και οταν αργοτερα τον δοκιμασα , ειχε αυτο το περιεργο αρωμα του organic sidamo το οποιο προσωπικα δεν μου αρεσει και ετσι εκανα την πρωτη μου γευσιγνωσια λεγοντας οτι ο καφες αυτος ερχεται απ την ethiopia και οντως μετα που διαβασα την καταγωγη του επεσα μεσα ....Η ιλλυ οντως κοβει τον καφε αρκετα πιο χοντρο για τη μοκα και το καταλαβα βλεποντας τον στο νεροχυτη οταν ξεπλενα τη μοκα .
Θεωρω οτι για τις διακοπες εχω κλεισει με το θεμα καφε και οντως δε χρειαζομαι τιποτε αλλο
Δεν ξερω αν υπαρχουν αυτοι οι ιλλυ στην Ελλαδα αλλα και να μην υπαρχουν πριν φυγεις παραγγελνεις απο το ταφ ενα σακουλακι don jose κομμενο για μοκα .... και ΕΦΥΓΕΣ !!! - 

εμένα όπως έφυγε γύρισε
 - 

Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Χθές πήρα αυτή στη μονή έκδοση

Δοκιμή σε λίγες μέρες..
Λοιπόν μετά απο αρκετούς καφέδες απ' τη συγκεκριμένη πρέπει να πω οτι απέχει πολύ (ίσως και πάρα πολύ),απο τον καφέ της μηχανής.Η κρέμα που φαίνεται στη φωτό δεν βγαίνει σε καμμία περίπτωση,τουλάχιστον με τον sweet blue.Με τον illy ή κάποιον άλλο ίσως αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος..
Όσο για το video που παρέθεσε ο manosk,αυτό μπορεί να συμβεί όταν η φωτιά είναι έντονη.Εγω τον έφτιαχνα πάντα πολύ χαμηλά,όσο να διατηρείται η φλόγα δηλαδή και αυτό το έκανε μόνο στο τελείωμα όταν τελείωνε το νερό.Εκει όμως μπορείς και να το βγάλεις
Συμπέρασμα:όπως είπε κι ο Λευτέρης είναι λύση που σου κάνει τη δουλειά στις διακοπές,αλλά μόνο εκει.
Δεν θα μπορούσα να τον πίνω σε άλλη περίπτωση - 

H Bialetti με την βαλβιδα (καινουριο μοντελο) φτιαχνει αξιοπρεπεστατο εσπρεσσο κ μαλιστα με πλουσιο καιμακι ,αρκει να βρεις το σωστο χαρμανι κ ο arabica εχει ενα θεμα με το καιμακι .
Ουτε η pavoni δινει καιμακι με την συγκεκριμενη ποικιλια - 

Δεν με απασχολεί το θέμα καιμάκι καθ' ότι πίνω αποκλειστικά καπουτσίνο
Η γεύση που δίνει το μπρίκι είναι που δεν με καλύπτει
Θα δοκιμάσω και τον illy του Λευτέρη όμως για πιο σωστή σύγκριση - 

Έχει πιει κανείς φρέντο από μπρίκι; Να το δοκιμάσω ή τζάμπα θα βάλω για παγάκια στο ψυγείο της δουλειάς;
 - 

Παω στοιχημα πως θα σου αρεσει κιολας!!
 - 

Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχει πιει κανείς φρέντο από μπρίκι; Να το δοκιμάσω ή τζάμπα θα βάλω για παγάκια στο ψυγείο της δουλειάς;Mπρίκι εννοείς μόκα ή κανονικό μπρίκι;
Αν εννοείς το πρώτο, εγώ σχεδόν καθημερινά πίνω τέτοιον.
 - 

bialetti
Για να δούμε. Θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί. 

Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)