-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Γνωμη μου πως το καλυτερο ειναι να ασχοληθουν με τους μεγαλοεμπορους και τα ντιλερακια με σοβαρες ποινες μπας κ σωθει καμια ζωη γιατι καλες οι αποποινικοποιησεις αλλα αν το χεις να πιεις-παρεις οτιδηποτε,θα το παρεις ειτε νομιμα ειτε οχι.Συνεπως ζητημα ειναι να παψεις να βρισκεις τοσο ευκολα κ οχι να ειναι νομιμο το να παιρνεις.Οσοι αρχισαν να παιρνουν ειναι καμενα χαρτια για μενα κυριως λογου της πληρους απουσιας προνοιας για την απεξαρτηση,το θεμα ειναι να μειωσουμε τον αριθμο οσων ξεκινανε
Συμφωνώ απόλυτα!
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Τι να το κάνεις αν οι έμποροι σουλατσάρουν εκεί έξω ανενόχλητοι και σου στέλνουν κάθε μέρα άλλους τόσους να εντάξεις στα προγράμματα σου?
Θα σου πουλήσουν την πρώτη δόση-άντε δεύτερη, τις υπόλοιπες θα τις παίρνεις τζάμπα η θα αποτοξινώνεσαι τζάμπα.
Αν ο έμπορος δεν έχει δουλειά θα σταματήσει να παράγει εξαρτημένουςΆπαξ και δεν το πάρεις απόφαση να αποτοξινωθείς δεν την παλεύεις με υποκατάστατα.Ο έμπορος καραδοκεί. Ξέρω παιδιά που ενώ ήταν στην μεθαδόνη ξανακύλησαν με το ψηστήρι του κάθε dealer. Μέχρι και έξω απ την διανομή τους τσιμπάνε που λέει ο λόγος.
Απ'την άλλη απεξάρτηση με ηρωίνη δεν γίνεται ούτε είναι σε θέση το κράτος να εξασφαλίζει την δόση σε κάθε εξαρτημένο για να κάνει 'ανταγωνισμό' στο έμπορο.
Και στο κάτω κάτω τι θα εμποδίσει τον άλλον να πάει απ τα χάπια στην πρέζα για να γίνει, και μετά να έχει την καβάτζα του κράτους?Εντάξει, το νομοσχέδιο μου δεν είναι και το πιο ψαγμένο(μακάρι να μπορούσα να βρω λύσεις έτσι εύκολα για τόσο δύσκολα θέματα )
Αλλα θα το υπερασπισθώ,
είπαμε αν θες απεξάρτηση θα εντάσεσαι σε πρόγραμμα επιστημονικό,
αν θες απλά δόση θα την παίρνεις με σκοπό απλά να μην πας(άρα να αποδυναμώσεις) τον έμπορο, και με εγγύηση ποιότητας.
Και όσο αφορά το που θα βρεί το πράμα το κράτος, αυτό το θεωρώ αστείο, η οποιαδήποτε παραγωγή υπο κρατικό έλεγχο φαντάζομαι θα είναι φθηνή, η παρανομία την κάνει πανάκριβη.
Τον πρώτο καιρό θα την βγάλουμε τζάμπα, θα προμηθεύουν οι μπάτσοι, θα τους εντάξουμε σε ένα πλαίσιο περαίωσης -
Βασικά το νομοσχέδιο έχει το πολύ θετικό ότι μειώνει τους εισακτέους στο πανεπιστήμιο της πρέζας που λέγεται Κορυδαλός.
Ήταν τραγικό το ότι το κάθε παιδάκι που πιανόταν με λίγο χασίς (και δεν είχε πλούσιο μπαμπά ή δεν ήταν σελέμπριτης) έμπαινε φυλακή για να κάνει μεταπτυχιακό και βγαίνοντας να κάνει/πουλάει ηρωίνη. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εντάξει, το νομοσχέδιο μου δεν είναι και το πιο ψαγμένο(μακάρι να μπορούσα να βρω λύσεις έτσι εύκολα για τόσο δύσκολα θέματα )
Αλλα θα το υπερασπισθώ,
είπαμε αν θες απεξάρτηση θα εντάσεσαι σε πρόγραμμα επιστημονικό,
αν θες απλά δόση θα την παίρνεις με σκοπό απλά να μην πας(άρα να αποδυναμώσεις) τον έμπορο, και με εγγύηση ποιότητας.
Και όσο αφορά το που θα βρεί το πράμα το κράτος, αυτό το θεωρώ αστείο, η οποιαδήποτε παραγωγή υπο κρατικό έλεγχο φαντάζομαι θα είναι φθηνή, η παρανομία την κάνει πανάκριβη.
Τον πρώτο καιρό θα την βγάλουμε τζάμπα, θα προμηθεύουν οι μπάτσοι, θα τους εντάξουμε σε ένα πλαίσιο περαίωσηςΑς υποθέσουμε πως ξεπερνάμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν απο θιγόμενα συμφέροντα που θα σαμποτάρουν το όλο εγχείρημα και πως το κράτος καταφέρνει να στήσει αυτόν τον μηχανισμό που παράγει και προωθεί δόσεις στους εξαρτημένους.(πράγμα απίστευτα δύσκολο, έτσι?).
Ο έμπορος δεν θα περάσει στην αντεπίθεση? Δεν θα ρίξει τις τιμές με όλη αυτή την παγκόσμια βιομηχανία να τον στηρίζει? Μέχρι και τζάμπα θα το δίνουν(όπως το δίνουν βασικά στις αρχές). Και πάλι το κράτος ούτε στους δρόμους μπορεί να είναι, ούτε πάρτυ, ούτε στις συναυλίες.Γιατί εκεί παίζονται τα χοντρά παιχνίδια. Και δεν είναι μόνο ότι θα πιει ο εξαρτημένος αλλά και ο άλλος που θέλει να γίνει. Και θα το κάνει με λιγότερη σκέψη αφού θα του το δώσει το κράτος.
Το θέμα είναι να πετάξουμε τα ναρκωτικά απ την καθημερινότητα. Γιατί όσο παίζει τριγύρω μας και άτομα που θα κολλήσουν θα υπάρχουν και άτομα που θα πεθάνουν (ακόμα και απ την πρέζα του κράτους) -
Ούτως η άλλως ο νόμος θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά αυστηρός σε θέματα εμπορίας.
Αν αυτό το τηρούσαν οι αρχές κατα γράμμα τότε το να προσφέρουν υπο συνθήκες και δωρεάν κρατικοί μηχανισμοί αυτό που προσφέρει ο έμπορος νομίζω θα ήταν ζημιά για το κύκλωμα.
Έτσι κι αλλιώς η δική μου σκέψη είναι πρόχειρη , δεν έχω επιστημονικό υπόβαθρο και τις γνώσεις να το αναλύσω σωστά και να προτείνω εφικτές λύσεις. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ούτως η άλλως ο νόμος θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά αυστηρός σε θέματα εμπορίας.
Αν αυτό το τηρούσαν οι αρχές κατα γράμμα τότε το να προσφέρουν υπο συνθήκες και δωρεάν κρατικοί μηχανισμοί αυτό που προσφέρει ο έμπορος νομίζω θα ήταν ζημιά για το κύκλωμα.
Έτσι κι αλλιώς η δική μου σκέψη είναι πρόχειρη , δεν έχω επιστημονικό υπόβαθρο και τις γνώσεις να το αναλύσω σωστά και να προτείνω εφικτές λύσεις.Καλά ούτε εγώ είμαι κανένας ειδικός, ούτε ποιος έχει δίκιο μπορούμε να ξέρουμε αν δεν το δούμε να δουλεύει στην πράξη. Έτσι κουβεντούλα να κάνουμε..
Πάντως νομίζω πως συμφωνούμε στο ότι δεν γίνεται να προσπαθείς να 'γιατρέψεις' το πρόβλημα χωρίς να δώσεις βάρος στο να διαγράψεις ότι το προκαλεί -
Πάντως ρε γαμώτο, είναι απίστευτο πως μπλέκει κανείς σε τέτοιες καταστάσεις
-
Καλό!!!! Δεν διευκρινίζει όμως πολλά... πχ είμαι Αστυνομικός , Γιατρός .... μπορώ να είμαι μαστουρωμένος στην δουλειά μου;;; Αν είμαι π.χ Διοικητής σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα μπορώ να πω αναλαμβάνει ο Υποδιοικητής επειδή είμαι μαστούρα, θα έχω πρόβλημα από την Υπηρεσία; Θα υπάρχει πρόβλημα να εισαχθώ σε στρατιωτικές σχολές!!!
Αν δεν τρέχει τσάι...... ΓΟΥΣΤΑΡΩ........ Βέβαια θα γίνουμε μπ@@@@@@ , τι θα λέμε στα παιδιά μας;;; .... αλλά ..... δεν πειράζει........ οτι θέλει ο Γιωργάκης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Καλό!!!! Δεν διευκρινίζει όμως πολλά... πχ είμαι Αστυνομικός , Γιατρός .... μπορώ να είμαι μαστουρωμένος στην δουλειά μου;;; Αν είμαι π.χ Διοικητής σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα μπορώ να πω αναλαμβάνει ο Υποδιοικητής επειδή είμαι μαστούρα, θα έχω πρόβλημα από την Υπηρεσία; Θα υπάρχει πρόβλημα να εισαχθώ σε στρατιωτικές σχολές!!!
Αν δεν τρέχει τσάι...... ΓΟΥΣΤΑΡΩ........ Βέβαια θα γίνουμε μπ@@@@@@ , τι θα λέμε στα παιδιά μας;;; .... αλλά ..... δεν πειράζει........ οτι θέλει ο Γιωργάκης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aυτά που αναφέρεις είναι παντελώς άσχετα με το νομοσχέδιο.
-
Αν δεν τρέχει τσάι...... ΓΟΥΣΤΑΡΩ........ Βέβαια θα γίνουμε μπ@@@@@@ , τι θα λέμε στα παιδιά μας;;; .... αλλά ..... δεν πειράζει........ οτι θέλει ο Γιωργάκης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!O ύπνος είναι νόμιμος;
Μπορείς να πας στο Αστυνομικό τμήμα και να κοιμηθείς εκεί; -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aυτά που αναφέρεις είναι παντελώς άσχετα με το νομοσχέδιο.A ok !!!Σόρρυ !!! Από τις 18 σελίδες που έχει το θέμα μόνο εγώ λέω άσχετα !!!! Σόρρυ!!!!!!
Νόμιζα ότι το θέμα είναι :Ναι ή Οχι στη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάναβης;
Και έθεσα κάποιον προβληματισμό αφού όμως είναι ασχετο ... σόρρυ!!!!! -
Αν δεν τρέχει τσάι...... ΓΟΥΣΤΑΡΩ........ Βέβαια θα γίνουμε μπ@@@@@@ , τι θα λέμε στα παιδιά μας;;; .... αλλά ..... δεν πειράζει........ οτι θέλει ο Γιωργάκης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Προφανώς και το υποκείμενο της έντονης πρότασης είναι το νομοσχέδιο. Άρα σε αυτό αναφέρεσαι. Συγχωρεμένος.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προφανώς και το υποκείμενο της έντονης πρότασης είναι το νομοσχέδιο. Άρα σε αυτό αναφέρεσαι. Συγχωρεμένος.
Διαβάζω την πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης σήμερα για την προώθηση κάποιων σχεδίων αποποινικοποίησης (ελαφρών) ναρκωτικών ουσιών (μιλάμε για χασίς-φούντα-μαριχουάνα-μπάφο ή και…άλλα) και επιλέγψ με χιούμορ ως ΠΡΩΤΗ αντίδρασή μου να σας θυμίσω το παλιό ανέκδοτο με τον πίθηκο, τη σαύρα, τον κροκόδειλο και το μπάφο…
Κάθεται ανέμελος ο πίθηκος στα χαμηλά ενός δέντρου, καπνίζει ώρα τώρα τον μπάφο του και έχεις «φτιαχτεί» απίστευτα…Έξω ζόρια και σεκλέτια, μες την καλή τρελή χαρά…
Τον βλέπει μια περαστική σαύρα και στη γλώσσα των ζώων τον ρωτά περίεργη,
-Καλά ρε μεγάλε πώς τα κατάφερες και τα ξέχασες ΟΛΑ και έγινες έτσι «ζαμανφουτίστας»;
-Να είναι καλά το μπάφο μου απαντά ο πίθηκος και εφόσον εκείνη το ζητά της δίνει να καπνίσει και αυτή λίγο…
Και παφ και πουφ ο πίθηκος και παφ και πουφ η σαύρα φτιάχτηκε και αυτή, χάσανε αίσθηση χρόνου και ΔΝΤ και τρόικας και έξω οι στενοχώριες…
Κάποια στιγμή η σαύρα του λέει
--Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αλλά εγώ πείνασα και δίψασα, πάω για λίγο και ξαναγυρνώ.
Έφυγε η σαύρα μες την τρελή χαρά, τσίμπησε λιγάκι στο δρόμο φτάνει στο ποτάμι να πιεί και το νερό της και νάτος ο κροκόδειλος, την κοιτάζει και σαστίζεται
--Ρε ξαδέλφη της λέει πώς φτιάχτηκες έτσι και τάγραψες όλα και ξεχείλισες τρελή χαρά;
--Να είναι καλά ο πίθηκος και ο μπάφος που μου έδωσε, του απαντά η σαύρα και συνεχίζει να πίνει νερό.
Περίεργος ο κροκόδειλος βγαίνει στη στεριά και πλησιάζει το δέντρο όπου ξέγνοιαστος ο πίθηκος συνεχίζει να ρουφάει παφ και πουφ
--Ρε μεγάλε δε μου δίνεις και μένα λίγο, του ζητά ο κροκόδειλος στη γλώσσα των ζώων
Γυρνά ο πίθηκος, εκτός τόπου και χρόνου, κοιτάζει τη «μεγάλη σαύρα», ξύνει το κεφάλι του και ρωτά τον κροκόδειλο που νομίζει ότι είναι η φίλη του η σαύρα
--Ρε τρελή πόσο έφαγες και πόσο ήπιες; Παρέα με αθλητές ΣΟΥΜΟ κάνεις και έγινες έτσι;
ΠΗΓΗ: http://ellhnikhaktofylakh.blogspot.com/ ... .html#more -
costaslio ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει κουρούμπελο και άρα ακατάλληλος να οδηγήσει, εργαστεί κλπ με ρετσίνα που τη βρίσκει με 2 ευρώ στο supermarket.
Ούτως ή άλλως όποιος θέλει να καπνίσει θα καπνίσει. Το θέμα είναι ότι σήμερα βάσει νόμου όποιος πιανόταν με το τσιγαριλίκι στο χέρι (και δεν είχε πλούσιο μπαμπά να τον ξελασπώσει) πήγαινε φυλακή που κατέληγε να χωθεί στην πρέζα.
Μπορεί να αυξηθεί η χρήση χασις αλλά όχι σε βαθμό που να προκαλέσει αυτό που φοβάσει. Απ' όσο γνωρίζω σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πέρα από την Ολλανδία η χρήση επιτρέπεται. -
costalio μήπως είσαι κατά της νομιμοποίησης επειδή δε φτάνει για όλους;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
costalio μήπως είσαι κατά της νομιμοποίησης επειδή δε φτάνει για όλους;Νόμιμη φούντα και λύνομαι με τ αστεία του infinity... Κάτι δεν πάει καλά.. Φτάνει το τέλος!!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
που να προκαλέσει αυτό που φοβάσαιΤι θα λέμε στα παιδιά μας από εδώ και πέρα ..... και αυτό με μερικά επαγγελματα είναι βασικό .... πίστεψέ με
-
Ότι τους λέγαμε μέχρι τώρα. Και τώρα ο οποιοσδήποτε πιτσιρικάς αν θέλει μπορεί να κάνει χασίς. Ίσα ίσα αν δεν θεωρείται παράνομο μπορεί να χάσει και την απήχηση του στις μικρές ηλικίες.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
costaslio ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει κουρούμπελο και άρα ακατάλληλος να οδηγήσει, εργαστεί κλπ με ρετσίνα που τη βρίσκει με 2 ευρώ στο supermarket.
Ούτως ή άλλως όποιος θέλει να καπνίσει θα καπνίσει. Το θέμα είναι ότι σήμερα βάσει νόμου όποιος πιανόταν με το τσιγαριλίκι στο χέρι (και δεν είχε πλούσιο μπαμπά να τον ξελασπώσει) πήγαινε φυλακή που κατέληγε να χωθεί στην πρέζα.
Μπορεί να αυξηθεί η χρήση χασις αλλά όχι σε βαθμό που να προκαλέσει αυτό που φοβάσει. Απ' όσο γνωρίζω σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πέρα από την Ολλανδία η χρήση επιτρέπεται.+1
Θα ήταν χρήσιμο να ανέβαιναν στοιχεία για την πορεία του αριθμού των χρηστών στις χώρες που έχει εφαρμοστεί η αποποινικοποίηση. Δεν έχω υπόψη μου να έχει συμβεί κάποια αξιόλογη αύξηση... -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
costalio μήπως είσαι κατά της νομιμοποίησης επειδή δε φτάνει για όλους;Δεν είμαι κατά, ναι σε όλα λέω!!!!!! Αλλά ο φόβος φυλάει τα έρμα..... έχω καπνίσει ... ξέρω τι γίνεται αλλά ένα παιδί δεν μπορεί να το διαχειριστεί όπως το διαχειρίστηκα εγώ!!!!! Αλλά δεν μπορώ να πω το όχι σε ένα ρεύμα στην ... εξέλιξη της κοινωνίας έστω και αν δεν είναι προς την θετική κατεύθυνση!!!!
Σαν λαός είμαστε 100 χρόνια πίσω , κολλήμένοι κουτσομπόληδες, επιδιξίες, κακεντρεχείς , καταγγελούμε τους πάντες και τα πάντα και ξεροκέφαλοι !!!! Αν είμαστε άλλος λαός ποιό εξελιγμένος , όπως οι ολλανδοί ή σουηδοί που δεν είχαν πολέμους , φτώχια , μιζέρια , ξεριζωμό θα το έβλεπα θετικά αλλά εμείς δεν είμαστε έτοιμοι και αυτό γίνεται διότι μας θέλουν μαστουρωμένους , διότι αν είμαστε καλά θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.....
Ναι ή Οχι στη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάναβης;