-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στην Γερμανία οι μισθοί τα τελευταία 10 χρόνια αυξήθηκαν ελάχιστα ενώ στην Ελλάδα διπλασιάσθηκαν (και σε μερικές ΔΕΚΟ τετραπλασιάσθηκαν).Ο Καραμανλής ο Β' ο επονομαζόμενος ο Άχρηστος, ενώ ήξερε την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας διπλασίασε τις συντάξεις των αγροτών.
Μετά οι κακοί μισέλληνες μας έστειλαν την κρίση δανεισμού.
Το ευρώ θα φταίει.
Και ο καπιταλισμός.
-
Πάντως στην ειρωνεία κατέχουμε μάστερ εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως στην ειρωνεία κατέχουμε μάστερ εδώ μέσα.Δε θα το λεγα
Εκτός αν θεωρείς ότι ο σύντροφος με το μουστάκι-σαρδέλα έγραψε ολόκληρο έπος για πλάκα...
-
... ή ίσως και να μην 'φταίει' αποκλειστικά κανείς και να είναι φυσιολογικό να είμαστε 20οι-30οι-80οι. Αν το δει κανείς ελληνοκεντρικά είμαστε τόσο σπουδαία ράτσα που θα έπρεπε να είμαστε πρώτοι στον κόσμο στα πάντα, άρα κάποιος κάπου φταίει. Το ίδιο γίνεται σε κάθε εκδήλωση της ζωής, στον αθλητισμό, στις τέχνες, στην καινοτομία, αν κάποιος μας περάσει φταίει κάποιος δικός μας λαμόγιος, κάποια ομοσπονδία, κάποιο υπουργείο, δεν είναι δυνατόν να σκεφτούμε ότι οι κάποιοι 'ξένοι' είναι καλύτεροι παίκτες, σκηνοθέτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες από εμάς.
Κάθε λαός νομίζει ότι με άλλο προπονητή θα έπαιρνε το χρυσό, μου έχει συμβεί να το ακούσω από ξένους φίλους για τη δική τους χώρα και στην αρχή μου φαινόταν παράξενο. Στη σημερινή Ελλάδα που γνώρισε πρόσφατα μια μεγάλη ήττα με παγκόσμια δημοσιότητα/ρεζιλίκι τώρα ψάχνουμε για φταίχτες με περισσότερο θυμό, το θεωρώ απόλυτα λογικό. -
Πάντως είναι εντυπωσιακό γι' ακόμη μια φορά, πως ενώ από την μεταπολίτευση και δώθε, δύο κόμματα ουσιαστικά έχουν κυβερνήσει (άρα και είναι υπεύθυνα για ό,τι καλό ( ) και κακό μας έχει συμβεί...), κάποιοι εξακολουθούν να χτυπάνε τα αριστερά κόμματα, λες και φταίνε αυτά για το όποιο χάλι!
Φανταστείτε δηλαδή να είχαν κυβερνήσει κιόλας, τι θ' ακούγανε! Εδώ , στην αντιπολίτευση ήταν μια ζωή και πάλι αυτά φταίνε...
ΥΓ: Εγώ θα συμφωνήσω πάντως με τον σύντροφο Μπογιόπουλο πως φταίει ο καπιταλισμός κι όποιος δεν συμφωνεί, ας πάει να ρωτήσει κάνα Ινδό που ζει με λιγότερο από 1$ την μέρα, προκειμένου εμείς να ζούμε με μερικές 10άδες από δαύτα ημερησίως... Κι άμα γουστάρουμε, του κλέβουμε και το φαί...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ειπα οτι φταινε μονο οι πολιτικοι, ολοι αναλογα με τη θεση του ο καθενας, εχει τις ευθυνες του.
δεν ξερω αν θα ηταν ο παραδεισος αν κυβερνουσαν αλλοι, ξερω ομως πολυ καλα τι εκαναν αυτοι τα τελευταια 30 χρονια.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα έκαναν οι άλλοι, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι κυβερνώντας τον ίδιο λαό, δεν θα υπήρχε ουσιαστική διαφορά στη διαφθορά, στις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ κυβερνώντων-κυβερνωμένων, στην κατανομή του εισοδήματος υπέρ όσων θα είχαν άκρες στην εξουσία.
Αν δηλαδή, λέμε τώρα, τα πάντα ήταν 'κρατικά' και ο κρατικός κορβανάς μοιραζόταν από εκπροσώπους του ίδιου λαού στον ίδιο λαό, γιατί δεν θα υπήρχαν οι χαϊδεμένοι, οι απόκληροι, οι βολεμένοι και οι εργαζόμενοι χωρίς ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή ('αξιοπρεπή' σε σύγκριση με αυτό που θα είχαν οι 'άλλοι');
Κάθε κοινωνική-επαγγελματική κάστα ρυθμίζει τα πάντα κατά πως τη βολεύει, εκβιάζει αν και όσο την παίρνει, προωθεί τα συμφέροντά της σε βάρος του συνόλου. Από πού κι ως πού θα άλλαζε αυτό με διαφορετικό σύστημα; Επειδή ο κρατικός αξιωματούχος Άκης θα φόραγε πηλίκιο αντί κουστουμιού; Ή επειδή ο υπάλληλος της πολεοδομίας θα είχε σφραγίδα που θα έγραφε 'ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' αντί 'ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' σκέτο;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως είναι εντυπωσιακό γι' ακόμη μια φορά, πως ενώ από την μεταπολίτευση και δώθε, δύο κόμματα ουσιαστικά έχουν κυβερνήσει (άρα και είναι υπεύθυνα για ό,τι καλό ( ) και κακό μας έχει συμβεί...), κάποιοι εξακολουθούν να χτυπάνε τα αριστερά κόμματα, λες και φταίνε αυτά για το όποιο χάλι!Φανταστείτε δηλαδή να είχαν κυβερνήσει κιόλας, τι θ' ακούγανε! Εδώ , στην αντιπολίτευση ήταν μια ζωή και πάλι αυτά φταίνε...
ΥΓ: Εγώ θα συμφωνήσω πάντως με τον σύντροφο Μπογιόπουλο πως φταίει ο καπιταλισμός κι όποιος δεν συμφωνεί, ας πάει να ρωτήσει κάνα Ινδό που ζει με λιγότερο από 1$ την μέρα, προκειμένου εμείς να ζούμε με μερικές 10άδες από δαύτα ημερησίως... Κι άμα γουστάρουμε, του κλέβουμε και το φαί...
Αν δεν φταίει για τίποτα η αντιπολίτευση (αριστερά) τότε κακώς υπάρχει.
-
HF τα αριστερά κόμματα είναι για να κάνουμε πλάκα. Τόσα χρόνια με τόση απογοήτευση από τα δυο μεγάλα κόμματα, δεν έχουν κυβερνήσει ούτε μια φορά (πλην dirty 89), σκούζουν μόνα τους για χούντα (επειδή πουλάει σαν λέξη όπως φαίνεται) και μετά βγαίνουν 3οι απουσία 4ου. Και τώρα που βγήκε έτερος κλόουν ο Καρατζαφέρης και τους κλέβει μερίδια από την πίτα του τσίρκου έχουν αρχίσει (οι τσιριζαίοι που τους κόφτει) τα μηντιακά.
Για μένα μακάρι να βγουν πρώτα δυο κόμματα ΚΚΕ και σύριζα για να γελάσει το χειλάκι μας όπως είπα.ΥΓ: Εγώ θα συμφωνήσω πάντως με τον σύντροφο Μπογιόπουλο πως φταίει ο καπιταλισμός κι όποιος δεν συμφωνεί, ας πάει να ρωτήσει κάνα Ινδό που ζει με λιγότερο από 1$ την μέρα, προκειμένου εμείς να ζούμε με μερικές 10άδες από δαύτα ημερησίως... Κι άμα γουστάρουμε, του κλέβουμε και το φαί...
Αυτό μου θυμίζει τη θεωρία του Μανδαρίνου. Θα ήθελες να γίνεις πάμπλουτος με το πάτημα ενός κουμπιού αν ήξερες ότι στην άλλη άκρη της γης θα πέθαιναν 1000 Μανδαρίνοι.
Αυτά τα λέγαν παλιά στα παιδάκια. Τώρα τα κάνουν και θεωρίες για βιβλία;Εγώ λέω να ρωτήσεις κανά Φινλανδό ή αισίως κανά Βραζιλιάνο ή Τούρκο.
Ο Μπογιόπουλος τουλάχιστον γράφει καμμιά 100αριά σελίδες να αναλύσει την εναλλακτική στον καπιταλισμό; Ρέγγα με κουπόνι και σκατόχαρτο στη σειρά;
Και μην ακούσω για BMW... Εκτελεστικό απόσπασμα... -
-edit-
-
Για μένα δεν είναι θέμα συστήματος όπως ισχυρίζεστε κάποιοι, αλλά καθαρά ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού.
Με την καμμία.
Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τόσοι Έλληνες έχουν προοδεύσει σε πολύ αυστηρά συστήματα, οπότε δεν τίθεται θέμα DNA αν αυτό εννοείς. -
Δε νομίζω να εννοεί το DNA, αλλά τη νοοτροπία μας, το βόλεμα μας. Προσαρμοζόμαστε σε άλλες κοινωνίες/χώρες/συστήματα, αλλά στην αυλή μας αραλίκι, καφεδάκι και ηλιοθεραπεία...
-
-edit-
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και έχουμε την πολυτέλεια να 'δοκιμάσουμε' και τους άλλους?
Εξάλλου καλώς ή κακώς μάλλον πρέπει να ξέρουμε ποια είναι τα πραγματικά αφεντικά! Είμαστε σίγουροι ότι επι 'μπλε' εποχής είχαμε φιλελευθερο κόμμα στην κυβέρνηση και επι 'πράσινης' εποχής σοσιαλιστικό? Εχασαν οι λέξεις της σημασία τους!
Και γενικότερα αυτοί που είναι (ή ήταν) στην κυβέρνηση ... πράγματι κυβερνάνε?Δηλαδή η σίγουρη αποτυχία είναι προτιμότερη από την (έστω απειροελάχιστη) πιθανότητα βελτίωσης (δεν μιλάω για επιτυχία)
Εκτός αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι οι δύο 'μεγάλοι' έχουν έστω και μισό δράμι ικανότητας για να μας βγάλουν από την τωρινή κατάσταση (που αυτοί μας έφεραν)... 40 χρόνια το μόνο που κατάφεραν είναι να αποτυγχάνουν... Πως να πιστέψω ότι οι χιλιοδοκιμασμένοι και παταγωδώς αποτυχημένοι άχρηστοι είναι τώρα πιο πιθανό να πετύχουν από τους αδοκίμαστους άχρηστους;;; Δεν ξέρεις καμιά φορά...
Κατ' εμέ το μόνο σίγουρο με τους δύο μεγάλους και τη χώρα στο χείλος του γκρεμού είναι ότι θα την σπρώξουν να κάνει ένα βήμα εμπρός! Οι άλλοι (όποιοι κι αν είναι αυτοί, η Παπαρήγα, ο Τσίπρας, ο Βεργής...) ΔΕΝ έχουν δοκιμαστεί και άρα έχουν το ελαφρυντικό της αμφιβολίας και ίσως (ένα μεγάλο ΙΣΩΣ) να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στο να χτιστεί η γέφυρα που θα μας περάσει απέναντι...
Ξαναρωτάω προτιμάμε τη βεβαιότητα της αποτυχίας (όπως προκύπτει από δοκιμές επί δοκιμών τα τελευταία 40 χρόνια) από την απειροελάχιστη ελπίδα (λόγω μη δοκιμής τους) βελτίωσης;;;
-
Για να βγει η παλαβή αριστερά κυβέρνηση πρέπει να χαϊδέψει αυτιά και να υποσχεθεί ψέματα. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κυβερνήσει.
-
Ψηφο σε μη εκλεγμενους μεχρι τωρα..... ειναι μια δυνατοτητα για αλλαγη νοοτροπιας..... σε οποιο κομμα και αν ανηκουν...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Εγώ πάντως ξέρω πασόκο που βρίζει όλη μέρα το μπατσοκ. Είναι δυ και παραπονιέται για τις περικοπές.
Αλλά, ΠΙΣΤΕΥΩ, τελικά μπατσοκ θα ψηφίσει κ πάλι..
Γιατί ξέρει ότι, κατά βάθος, το μπατσοκ πήδηξε (και πηδάει) τους πάντες για να μην πειράξει δημοσιοϋπαλληλική τρίχα.
Με τις δήθεν περικοπές (αντί για ουσιαστικές + απολύσεις + άρση μονιμότητας + να τους βάλει να δουλέψουν), εξακολουθεί να παίρνει περισσότερα απ' ότι στον ιδιωτικό τομέα σε αντίστοιχη θέση. Και περισσότερα από όσα έπαιρνε όταν δούλευε (δηλαδή όταν ήταν στον ιδιωτικό τομέα).
Οπόταν...Κλειστά το Σεπτέμβρη σχολεία και πανεπιστήμια
02/08/2011 - 08:47
Δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί συγκροτούν κοινό μέτωπο και προετοιμάζονται για απεργίες μετά το καλοκαίρι
Κοινό «μέτωπο» συγκροτούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς λόγω των νέων περικοπών στους μισθούς τους. Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), σε χθεσινή ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για απαράδεκτο αιφνιδιασμό με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης των εκπαιδευτικών στο μισό και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, δηλώνοντας «οριστικά απέναντι στην κυβέρνηση και το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο». Για συνολική απώλεια στο ετήσιο εισόδημα των εκπαιδευτικών, που πλησιάζει τους τέσσερις μισθούς ή ποσοστό μείωσης 25% με όλα τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση από το 2010, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), εκτιμώντας μάλιστα ότι σχεδιάζεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο με τη ψήφιση του νέου μισθολογίου.«Οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα βιώσουν μαύρες μέρες... Οι εκπαιδευτικοί θα απαντήσουμε με τους αγώνες μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς», επισημαίνει η ΟΛΜΕ.
Στα ΑΕΙ
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ομοσπονδίες της ανώτατης εκπαίδευσης. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), των εκπαιδευτικών στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) και της Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών, ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ώστε να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο μισθολογικό των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών. Οπως τονίζουν, οι περικοπές κατά 20% και 25% στα ερευνητικά επιδόματα των μελών ΔΕΠ, του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων «υπερβαίνουν κατά πολύ κάθε έννοια δίκαιης και αναλογικής συμβολής της στις περικοπές των αποδοχών στο δημόσιο τομέα» και παράλληλα «δυναμιτίζουν» την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση με τη ψήφιση νέου νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ. -
Παντως ειναι πολυ αστειο που τις τελευταιες μερες και μετα απο τις ''πετυχημενες'' διαπραγματευσεις διαφοροι μπλε και κυριως πρασινοι βγαινουν απο τις τρυπες τους και δηλωνουν σε αυτο το θεμα ανοιχτα τις προθεσεις τους που τοσο καιρο με αυτα που γινονταν ..εχμ εχμ εκρυβαν..
Επικα ποστς περι ανωτεροτητας ΠΑΣΟΚ ΝΔ και μη αλλης επιλογης..(γενικοτερα)
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Δε νομίζω να εννοεί το DNA, αλλά τη νοοτροπία μας, το βόλεμα μας. Προσαρμοζόμαστε σε άλλες κοινωνίες/χώρες/συστήματα, αλλά στην αυλή μας αραλίκι, καφεδάκι και ηλιοθεραπεία...Οταν εισαι σηνεπής στην δουλεία σου και στις υποχρεώσεις σου , το αν θα κανεις στον ελεύθερο σου χρόνο αυτά που αναφέρεις πιο πάνω και άλλα τόσα ειναι δικαίωμα σου και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος . Στις αυλές του εξωτερικού αν θέλουν ας τρέχουν σαν τον βέγγο ακ'ομα και μετά τις εργάσιμες ωρες ... όπως την βρίσκει ο καθένας !
Αν όμως αυτά που αναφέρεις είναι πραξεις δημ.υπαλλ. εν ώρα εργασίας .... παω πάσο.Για συνολική απώλεια στο ετήσιο εισόδημα των εκπαιδευτικών, που πλησιάζει τους τέσσερις μισθούς ή ποσοστό μείωσης 25% με όλα τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση από το 2010, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), εκτιμώντας μάλιστα ότι σχεδιάζεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο με τη ψήφιση του νέου μισθολογίου.
Το δικό μου εισόδημα ως ελ.επ/τιας εχει μειωθει 70% απο το 2010 και τα εξοδα και οι απαιτήσεις απο το κρατος αυξανονται συνεχώς με παραλογους ρυθμούς.
Την δική μου αδυναμία να πληρώσω όλα αυτά τα κερατιάτικα που μου βαφτίζει ψάρι το κράτος προκειμένου να μου πάρει ότι έχω και δεν έχω , προκειμένου να πληρώσει το υπόλοιπο 75% των αποδοχών των μελων της ολμε ... την σκεφτεται η ΟΛΜΕ ?
Οχι ε ? Καλα το φαντάστηκα -
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Παντως ειναι πολυ αστειο που τις τελευταιες μερες και μετα απο τις ''πετυχημενες'' διαπραγματευσεις διαφοροι μπλε και κυριως πρασινοι βγαινουν απο τις τρυπες τους και δηλωνουν σε αυτο το θεμα ανοιχτα τις προθεσεις τους που τοσο καιρο με αυτα που γινονταν ..εχμ εχμ εκρυβαν..Επικα ποστς περι ανωτεροτητας ΠΑΣΟΚ ΝΔ και μη αλλης επιλογης..(γενικοτερα)
Σε αυτό το τόπικ πρέπει να γράφετε μόνο εσείς που είστε στρατευμένοι από παλιά και έχετε αριθμό πολιτικού μητρώου. Αν τολμήσει να ξεμυτίσει κανείς 'καινούργιος' και γράψει δύο απόψεις που δεν ταυτίζονται απόλυτα με τη γραμμή σας θεωρείται αυτόματα εχμ εχμ κατάσκοπος του εχθρού που έκρυβε τις προθέσεις του. Όλα τα ποστς ορθόδοξα λοιπόν, να ξέρουμε από ποιόν κινδυνεύουμε. Οι άχρωμοι και ανένταχτοι να την κάνουμε σιγά-σιγά πριν φακελωθούμε από κανένα χρωματιστό λοχία.
-
Πφφ ουτε για μια πλακα δεν ειστε..Εγω μια παρατηρηση εκανα..Διοτι τοσο καιρο δεν ειχε βγει ενας να υποστηριξει ανοιχτα την προτιμιση του και τωρα ξαφνικα μετα τα ''καλα'' γεγονοτα βγαινουν καποιοι με ''μεγαλες'' κουβεντες του στυλ ''αν οχι ΠΑΣΟΚ τι?'' κλπ..
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!