Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    • 1
    • 2
    • 162
    • 163
    • 164
    • 165
    • 166
    • 240
    • 241
    • 164 / 241
    Αντίλογος
    11
    4801
    26546
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      efthymis last edited by

      Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
      :iconcool:

      Κοιτα καμαρι!!

      Aλλά μη λέμε και πολλά καλά γιατί αν ανεβάσει τιμές το μαγαζί.....

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Y
        y-v last edited by

        Ο χρήστης dmitspan έγραψε:

        Τι προβλήματος...
        Υγείας ή εξοπλισμού;

        υγείας, ...προβλήματα του κ...ου ήταν βασικά

        Γιά όλα υπάρχει λύση!

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • D
          dmitspan last edited by

          αστειάτορας

          μάλλον γαστρεντερίτιδα πρέπει να χα

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • S
            scarface5323 last edited by

            Καλησπέρα,
            επειδή είμαι κάτοχος μιας krups που είναι και για φίλτρου και για εσπρέσο, την είχε και ένας φίλος εδω μέσα, και θυμάμε ότι του είχατε πεί να την πετάξει..:p, και ρωτώ εγω τώρα τις γνώμες σας γι αυτήν..:

            http://www.amazon.co.uk/Delonghi-EC152-Espresso-Coffee-Machine/dp/B003U2SLI8/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1311863950&sr=8-4
            

            επίσης ένας μύλος απο αυτούς τους 2
            1 ```
            http://www.amazon.co.uk/Martin-Wahl-Grinder-Stainless-ZX595/dp/tech-data/B000HEZ98C/ref=de_a_smtd

            2```
            http://www.amazon.co.uk/Krups-Expert-GVX231-Coffee-Grinder/dp/tech-data/B0002H2IOM/ref=de_a_smtd
            

            , αλέθει σε πούδρα? η καφετιέρα η παραπάνω περνάει πούδρα? επειδή πήρα μισό κιλό κομένο στην 2η σκάλα του καφεκοπτείου και μπουκώνει η krups,ευχαριστώ..

            edit1: βρήκα τα ποστς αυτή έχω

            Ο χρήστης dbekos έγραψε:
            και

            καλά το 1ο πέτα το στον κουβά το 2ο κράτα το

            η baby βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κότσαρα και νέο ακροφύσιο τώρα μένουν γερές δοκιμές να τεστάρω τις ενώσεις και μετά το τελικό φινίρισμα

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Y
              y-v last edited by

              Η Delonghi είναι ίδια με την krups, οπότε δεν αξίζει καν να την αλλάξεις.

              Για τους μύλους ξεκινώντας από τον δευτερο (krups),θα πώ ότι κάνει για πιπέρι και ίσως και γιά καφέ φίλτρου αλλά όχι γιά εσπρέσσο.
              Ο δε πρώτος είναι με λεπίδα και δεν κάνει ούτε για να τρίβεις πιπέρι.

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • S
                scarface5323 last edited by

                ωραία υπάρχει περίπτωση να βρώ κάτι γύρω στα 50 ε που να κάνει καλό εσπρέσο? τουλάχιστον καλύτερο απο αυτόν που έχω? έχει μία στο amazon χειρός.., κάνει? ευχαριστω

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • E
                  efthymis last edited by

                  Φιλε μου αν ειναι να παρεις μηχανη των 50€ καλυτερα να μην αλλαξεις, ή αν αλλαξεις παρε μια moka (http://www.oncoffeemakers.com/images/bialetti-brika.jpg) που θα σου δωσει καλο καφεδακι για τα χρηματα που θα δωσεις

                  Με μια τετοια λυση μυλος δε χρειαζεται καθως κανεις τη δουλεια σου και με illy αν ομως θες κατι πιο ιδιαιτερο σε γευση οντως καλυτερα να παρεις εναν απο το να πειραματιζεσαι με το μυλο του καφεκοπτειου..

                  Το θεμα ειναι καθαρα... οικονομικο! απο ενα ποσο και πανω, θα εχεις εγγυημενα καλο αποτελεσμα. Αν δε μπορεις να το διαθεσεις, μη σκας κρατα τη μηχανη που εχεις και προσπαθησε να βελτιωσεις την τεχνικη σου.
                  Εγω πχ εχω μια μηχανη παρομοια με τη δικη σου, και για μυλο εναν gaggia MM που δεν ειναι καλος αλλα για τη μηχανη που εχω αρκει. Αφου διαβασα αρκετα πραγματα μπορω να πω οτι παιρνω πολυ καλυτερο καφε απ'οτι οταν πρωτοπηρα τη μηχανη και δεν ειχα ιδεα.

                  Οποτε αυτο που εγω προτεινω ειναι να διαβασεις πρωτα καλα -ξεκινοντας απο το παρον θεμα- κι υστερα να καθορισεις το budget σου. Καν'το κι εδω ειμαστε να συζητησουμε εκτενεστερα τις πιθανες επιλογες

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • D
                    dbekos last edited by

                    Ο χρήστης scarface5323 έγραψε:
                    ωραία υπάρχει περίπτωση να βρώ κάτι γύρω στα 50 ε που να κάνει καλό εσπρέσο? τουλάχιστον καλύτερο απο αυτόν που έχω? έχει μία στο amazon χειρός.., κάνει? ευχαριστω

                    Φιλε μου αν ειναι να παρεις μηχανη των 50€ καλυτερα να μην αλλαξεις, ή αν αλλαξεις παρε μια moka (http://www.oncoffeemakers.com/images/bialetti-brika.jpg) που θα σου δωσει καλο καφεδακι για τα χρηματα που θα δωσεις

                    Για να είναι ακριβέστερη η απάντηση του efthymis , στα 50€, εκτός απο τη μοκιέρα, συμπεριλαμβάνονται και 2-3 πακέτα καφέ και 1 σετ φλυτζανάκια
                    Κατά τα λοιπά ότι σου είπε λάβε το σοβαρά υπόψη, μέχρι να βρείς 300-400€ που θα σου δώσουν δυνατότητα κάποιων αξιοπρεπών επιλογών.

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • Y
                      y-v last edited by

                      • 10000000000000000000000

                        Αντε ξεκινήσαμε και πάλι, γιατί τον τελευταίο καιρό είχαμε χαλαρώσει...

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • S
                        scarface5323 last edited by

                        ευχαριστώ

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • D
                          dmitspan last edited by

                          να πάρω καμιά μοκιέρα να φτιάχνω στις διακοπές;

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • A
                            aris07 last edited by

                            Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
                            να πάρω καμιά μοκιέρα να φτιάχνω στις διακοπές;

                            Οτι καλύτερο θα μπορούσες να κάνεις
                            Τώρα αν θες και καπουτσινάκι + το aeroccino

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • D
                              dmitspan last edited by

                              Πρέπει να χω ένα αεροτσίνο στην άκρη. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μοκιέρα. Να πάρω διπλής δόσης ε;

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • L
                                leftgalan last edited by

                                OXI παρε μονης αυτην : http://www.bialetti.it/uk/catalogue/sch ... ?id_cat=24

                                δες και εδω ! : http://www.greekespresso.gr/forum/viewt ... f=5&t=1334

                                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • D
                                  dmitspan last edited by

                                  Δεν είμαι ευπρόσδεκτος στο 2ο, ξέχασες;

                                  Αν θυμάμαι καλά η μονή βγάζει λιγότερο από 60ml οπότε νομίζω συμφέρει η διπλή

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • L
                                    leftgalan last edited by

                                    Akoma ??

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • D
                                      dmitspan last edited by

                                      δεν έχω λάβει καμιά επίσημη πρόσκληση. anyway, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

                                      Η μονή βγάζει ~36ml και η διπλή ~60ml οπότε θα πάω για τη διπλή, αφού πάντα διπλή δόση φτιάχνω

                                      από κει και πέρα θα πρέπει να πειραματιστώ πώς να φτιάχνω στη μοκιέρα, κάπου έχουν μπει παλαιότερα post εδώ

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • A
                                        aris07 last edited by

                                        Ο καφές πόσο πιο χοντρός πρέπει να κόβεται για μόκα;

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • D
                                          dmitspan last edited by

                                          μου παν χθες τα παιδιά στο ταφ που πέρασα πιο χοντρός, δλδ εγώ που κόβω στο 4-4.5 μου παν για 5.5. Όταν πάρω τη μοκιέρα θα κάνω δοκιμές

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • D
                                            dmitspan last edited by

                                            έκανα μια αναζήτηση περί μόκας εδώ, πήρα τη διπλή της bialetti ψες, οπότε θα πρέπει να εξασκηθώ

                                            παραθέτω μερικά post

                                            Ο χρήστης y.v έγραψε:

                                            Mήπως μπορείς να μας πεις και κανα τερτίπι για να βελτιώσουμε τον καφέ που πίνουμε απ τη μόκα?

                                            Τί άλεσμα κάνουμε? πιο χοντρό?
                                            Ισχύει αυτό που λενε να την βγάζεις απ τη φωτιά λιγο πριν τελειώσει για να μην καεί ο καφές?

                                            Kαφέ απο μόκα έπινα μανιωδώς, πριν καμιά 25 -30 χρόνια σαν φοιτητης...
                                            Αυτά που θυμάμαι είναι:
                                            Φτιάχνουμε πάντα όλο τον καφέ που φτιάχνει το σκεύος μας, δεν μπορούμε δηλαδή με μεγάλο σκεύος να φτιάξουμε λιγότερο καφέ.
                                            Άλεσμα πιό χονδρό από εσπρέσσο, πιό λεπτό από φίλτρου, τόσο ώστε να μην βουλώνει ή μηχανή.
                                            Εαν πικρίζει ο καφές αλλά έχουμε κάνει όλα τα άλλα σωστά, αυξάνουμε λίγο το πάχος του αλέσματος.
                                            Γέμισμα το φίλτρο μέχρι επάνω χωρίς να πιέσουμε καθόλου ούτε να το χτυπήσουμε να συμπιεστει, κάνοντας ωστόσο στο κέντρο ένα βουναλάκι (τόσο ώστε αν ρίχναμε περισσότερο θα κυλάγε ο καφές έξω από το φίλτρο),το οποίο θα πατηθει από μόνο του όταν βιδώσουμε το άλλο μισό.
                                            Προσοχή όταν ενώνουμε τα τμήματα να μήν υπάρχουν στα χείλη κόκοι καφέ που θα μας χαλάσουν την στεγανότητα.
                                            Χαμηλή με μέτρια φωτια γιατί αλλοιώς θα έχουμε καμένη γεύση.
                                            Μόλις κάνει τον ήχο ότι αρχίζει ο καφές να βγαίνει ανοίγουμε το καπάκι να αερίζεται.
                                            Περίπου 15 δευτερόλεπτα αφότου ακούσαμε τον ήχο ( σαν μπουρμπουλίθρες), το βγάζουμε από την φωτιά, θα κάνει μονο του άλλο μισό λεπτο να τελειώσει( ας μείνει και λίγο νερό στό δοχείο )
                                            Και εδώ όπως και στον εσπρέσσο ο μύλος με λεπίδες δεν κάνει, διότι προκαλεί ανομοιόμορφο κόψιμο.
                                            Απλώς η ποιότητα του κοψίματος όπως και ο μύλος δεν έχουν τις απαιτήσεις του εσπρέσσο.
                                            Σημαντικότατο ρόλο παίζει όπως σε όλους τους καφέδες (εκτος απ τον ελληνικό που δεν μπορούμε, γιατί θα έπρεπε να έχουμε στο σπίτι μύλο με μυλόπετρες )να κόβουμε τους κόκους ακριβώς πρίν κάνουμε την εκχύλιση

                                            Αν και δεν ειμαι 'μυστης' αλλα οπαδος του καλου Ιταλικου καφε, βλεπω παντα κατι ενδιαφερον στο topic, οποτε ειπα να συμμετεχω με την αποψη μου.
                                            Καταρχην να σας ενημερωσω οτι εζησα 3 χρονια στην Ιταλια και κανοντας πολυ παρεα με Ιταλους συναδελφους, εμαθα απο την 'πηγη' ορισμενα πραγματα και τεχνικες.
                                            Παραθετω λοιπον τις γνωσεις μου, για οσους δεν εχουν να διαθεσουν 100 εως και 500 ευρω για καλες μηχανες του espresso, αλλα διαθετουν καφετιερες που μπαινουν στο γκαζι η σε ηλεκτρικο ματι, αυτες που καποιοι εχουν αναφερει στο topic ως 'μπρικια':
                                            Την καφετιερα τη γεμιζεις με νερο μεχρι ακριβως το σημειο πριν τη βαλβιδα εξαερωσης.
                                            Το φιλτρο το γεμιζεις με καφε και αφου τον πιεσεις, συμπληρωνεις μεχρι να γινει 'βουναλακι' καφε.
                                            Τοτε βιδωνεις το ανω μερος της μηχανης, ωστε να 'στομωσει' και σφιγγεις οσο μπορεις δυνατοτερα, ωστε να εναι αεροστεγες το κλεισιμο.
                                            Σε ενα αλλο μικρο σιδερενιο σκευος (πχ.μπρικι σαν αυτο που φτιαχνουμε τον ελληνικο καφε) βαζεις ζαχαρη, τοσες κοφτες κουταλιες με μικρο κουταλακι (αλλα και αναλογα το γουστο για γλύκα του καφε), οσες τα 'σφηνακια' που βγαζει η μηχανη (Συνιστωνται οι μικρες καφετιερες, αυτες που βγαζουν 2-4 μεριδες, αναλογα πως θεωρεις οτι 'χορταινεις' ).
                                            Παρακολουθωντας το βρασιμο του καφε , εχουμε το νου μας μολις εμφανιστουν οι πρωτες 5-10 σταγονες του καφε, οι οποιες ειναι πολυ πυκνες, σχεδον κολλωδους μορφης.
                                            Αυτες τις ριχνουμε στο σιδερενιο μικροσκευος που βαλαμε τη ζαχαρη, και τις χρησιμοποιουμε για να χτυπησουμε τη ζαχαρη, οπως κανουμε στο ζεστο νες καφε, μεχρι το μειγμα να γινει 'ξανθο'. Προσοχη ωστε η ποσοτητα του καφε να δεσει με τη ζαχαρη και να μη γινει νερουλο το μιγμα, οποτε δεν θα χτυπηθει καλα.
                                            Στο μεταξυ, η καφετιερα εχει τελειωσει την αποσταξη του καφε, οποτε τον ριχνουμε στο μιγμα με τη ζαχαρη και ανακατευοντας σιγα σιγα, δημιουργουμε ενα υπεροχο καιμακι.
                                            Καλη επιτυχια.
                                            ΥΓ: Για οσους δεν βαζουν καθολου ζαχαρη, λυπαμαι αλλα δεν μπορω να βοηθησω...
                                            Παρατηρηση:
                                            Οι Ιταλοι στο σπιτι τους, χρησιμοποιουν συνηθως τα 'μπρικια-καφετιερες', ενω προτιμανε κυριως καφεδες LAVAZZA και KIMBO, χωρις να αποκλειονται και οι αλλλες μαρκες (πχ SEGAFREDO - HAG - PORTIOLI - ILLY - DANESI...).

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 162
                                            • 163
                                            • 164
                                            • 165
                                            • 166
                                            • 240
                                            • 241
                                            • 164 / 241
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr