-
Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο από εναν ιδότη άλλα το θέμα είναι ότι ο τύπος χρωστάει ακόμα δόσεις του αυτοκινήτου στην τράπεζα και έχει παρακράτηση κυριότητας η αδεια του.
Μου είπε βεβαια τι γίνετε όταν συζητήσαμε τα οικονομικά...ζήτησε μια προκαταβολή σαν εγγύηση 300-400 ευρώ αλλά αρνήθηκα να δώσο χρήματα και τελικά κανονίσαμε να πάμε μαζί μια μέρα στην τράπεζα να ξωφλήσει το υπόλοιπο δανείου με δικά του χρήματα και μετά να πάμε στο υπουργείο μεταφορών να κάνει άρση παρακράτησης να βγεί νέα άδεια καθαρή, και έτσι να κανουμε πλέον την μεταβίβαση στο ονομά μου.
Αν μπορεί ας μου πεί κάποιος....είναι εφικτό να γίνει όλη αυτη η διαδικασία σε μια μέρα.
δεν μου έχει ξανατύχει τέτοιο περιστατικό και δεν ξέρω τι να κάνω...απο την άλλη φοβάμαι μηπως παίζει τπτ περιεργο και πάει να μου την φέρει ο τύπος ξέρω εγώ εμπυστοσύνη δεν έχεις σε κανένα...και γενικά αν κάποιος έχει να δώσει μια συμβουλή να ξέρω και εγώ τι να κάνω. Δεν θέλω να βρεθώ πουθενά μλπεγμένος σε τράπεζες κλπ κλπ και να κάθομαι να κυνηγάω τον τύπο
Ευχαριστώ. -
Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο από εναν ιδότη άλλα το θέμα είναι ότι ο τύπος χρωστάει ακόμα δόσεις του αυτοκινήτου στην τράπεζα και έχει παρακράτηση κυριότητας η αδεια του.
Μου είπε βεβαια τι γίνετε όταν συζητήσαμε τα οικονομικά...ζήτησε μια προκαταβολή σαν εγγύηση 300-400 ευρώ αλλά αρνήθηκα να δώσο χρήματα και τελικά κανονίσαμε να πάμε μαζί μια μέρα στην τράπεζα να ξωφλήσει το υπόλοιπο δανείου με δικά του χρήματα και μετά να πάμε στο υπουργείο μεταφορών να κάνει άρση παρακράτησης να βγεί νέα άδεια καθαρή, και έτσι να κανουμε πλέον την μεταβίβαση στο ονομά μου.
Αν μπορεί ας μου πεί κάποιος....είναι εφικτό να γίνει όλη αυτη η διαδικασία σε μια μέρα.
δεν μου έχει ξανατύχει τέτοιο περιστατικό και δεν ξέρω τι να κάνω...απο την άλλη φοβάμαι μηπως παίζει τπτ περιεργο και πάει να μου την φέρει ο τύπος ξέρω εγώ εμπυστοσύνη δεν έχεις σε κανένα...και γενικά αν κάποιος έχει να δώσει μια συμβουλή να ξέρω και εγώ τι να κάνω. Δεν θέλω να βρεθώ πουθενά μλπεγμένος σε τράπεζες κλπ κλπ και να κάθομαι να κυνηγάω τον τύπο
Ευχαριστώ. -
Ευχαριστώ. -
Περαστικα. Δες καπου αλλου καλυτερα. Θελει κανα μηνα απο οτι γνωριζω η αρση παρακρατησης κυριοτητας! Ασε μην σου φαει τα χρηματα.
-
Αδερφικός φιλος το εχει κανει σε λιγότερο απο εβδομαδα.
Ηρθε Τεταρτη μεσημερι απο θεσσαλονικη να δει & παρει ( τελικά ) αυτοκινητο που του ειχα βρει κι εφυγε οδηγόντας το την Παρασκευη το απογευμα ( δε θυμμαι αν ΠΗΡΕ την αδεια απο το Υπουργειο χολαργου που εκαναν την μεταβιβαση ή αν θα την εταιρενε απο Θεσσνικη. Παντως πηρε σημειωμα απο το υπουργειο οτι το αυτοκινητο και μεταβιβαστικε και χωρις παρακρατηση ωστε να γυρισει)
Παει τραπεζα πληρωνει ( ενοειται με τα δικα του λεφτα ετσι??) περνει χαρτι αρσης σχεδον αμεσα.
Πατε για μεταβιβαση Υπουργειο οπου κατευθειαν περνεις αδεια στο ονομα σου καθαρη.
( εννοειται επεισεις οτι καλου κακου κρατας κι εσυ μια φωτοτυπια της αρσης... ποτέ δε ξερεις)Αλλα ΠΡΟΣΕΧΕ. εσυ να το αγορασεις ΚΑΘΑΡΟ.... μη μπεξεις σε τιποτα 'πληρωσε εσυ τα υπολοιπα' κ.τ.λ...
Το να του δωσεις 'καπαρο' ή οχι ειναι μια αλλη ιστορία καθαρα προσωπική σου
Ισως βεβαια να εξαρταται κι απο την 'ταχυτητα' της τραπεζας οποτε κι ο Thomas να εχει κι αυτος ενα δικιο...
-
Η τράπεζα χορηγεί τη βεβαίωση εξόφλησης του δανείου την ίδια μέρα.
Με λίγο τρέξιμο σε 2 ημέρες το πολύ τελειώνεις με τα διαδικαστικά.
Η καινούργια άδεια ταχυδρομείται στη διεύθυνση σου ή καλείσαι να προσέλθεις για παραλαβή της. -
δεν παίζει να δώσο χρήματα αν δεν πάρω πρώτα την άδεια του αυτοκινήτου στα χέρια μου καθαρή...φαντάζομαι απο την στιγμή που έχεις την άδεια αυτοκινήτου στα χέρια σου στο ονομά σου τότε δεν έχεις κανένα θέμα μπλεξίματος με τράπεζα και απλήρωτες δώσεις κλπ κλπ του πρώην κατόχου. αν γίνει το πράγμα έτσι ας κάνει μετά ο άλλος ότι θέλει.το τι χρωστάει και δεν χρωστάει είναι δικό του θέμα δεν πιστευω στο υπουργείο μεταφορών να είναι τόσο κουτορνήθια και να κάνουν μεταβήβαση αυτοκινήτου αν δεν έχει γίνει πρώτα άρση παρακράτησης από την τράπεζα. και επειδή εγώ θα είμαι συνέχεια μαζί του όλη την ώρα ότι γίνει θα γίνει μπροστά μου. το μόνο που θα υπογράψω είναι την στιγμή που θα γίνει η μεταβίβαση στο υπουργείο για να πάρω την άδεια στην κατοχή μου. ούτε προκαταβολές ούτε τπτ δεν παίζουν ούτε θα πληρώσω εγώ υπόλοιπο δικο του στην τράπεζα...
-
Ο χρήστης georgetti21 έγραψε:
δεν παίζει να δώσο χρήματα αν δεν πάρω πρώτα την άδεια του αυτοκινήτου στα χέρια μου καθαρή...φαντάζομαι απο την στιγμή που έχεις την άδεια αυτοκινήτου στα χέρια σου στο ονομά σου τότε δεν έχεις κανένα θέμα μπλεξίματος με τράπεζα και απλήρωτες δώσεις κλπ κλπ του πρώην κατόχου. αν γίνει το πράγμα έτσι ας κάνει μετά ο άλλος ότι θέλει.το τι χρωστάει και δεν χρωστάει είναι δικό του θέμα δεν πιστευω στο υπουργείο μεταφορών να είναι τόσο κουτορνήθια και να κάνουν μεταβήβαση αυτοκινήτου αν δεν έχει γίνει πρώτα άρση παρακράτησης από την τράπεζα. και επειδή εγώ θα είμαι συνέχεια μαζί του όλη την ώρα ότι γίνει θα γίνει μπροστά μου. το μόνο που θα υπογράψω είναι την στιγμή που θα γίνει η μεταβίβαση στο υπουργείο για να πάρω την άδεια στην κατοχή μου. ούτε προκαταβολές ούτε τπτ δεν παίζουν ούτε θα πληρώσω εγώ υπόλοιπο δικο του στην τράπεζα...Και πως θα γινει η αποπληρωμη αν εσυ δεν δωσεις τα χρηματα;
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Περαστικα. Δες καπου αλλου καλυτερα. Θελει κανα μηνα απο οτι γνωριζω η αρση παρακρατησης κυριοτητας! Ασε μην σου φαει τα χρηματα.+1
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και πως θα γινει η αποπληρωμη αν εσυ δεν δωσεις τα χρηματα;προβλημα του πωλητη, Bill
Οπως εγινε και στην περιπτωση του φιλου μου -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Και πως θα γινει η αποπληρωμη αν εσυ δεν δωσεις τα χρηματα;
προβλημα του πωλητη, Bill
Οπως εγινε και στην περιπτωση του φιλου μουΘα πληρώσει ο ίδιος τα χρήματα φυσικά όπως γράφω και παραπάνω. Εγώ δεν θα ανακατευτό καθόλου στην υπόθεση του. Το τι χρωστάει στην τράπεζα και τι δεν χρωστάει εμένα δεν με αφορά. Απλά θέλω να ξέρω αν όλο αυτό μπορεί να γίνει σε μια μέρα εκδωση νέας άδειας απο το υπουργείο και μετέπειτα μεταβίβαση στο ονομά μου. Μου έχουν πεί πως από την τράπεζα αργεί να γίνει άρση παρακράτης μπορεί δηλ ο ανθρωπος να πληρώσει της δόσεις του και να το ξωφλήσει όλο το ποσό άλλα η τράπεζα να στείλει μετά απο 2 βδομαδες την βεβαίωση της. Δεν θέλω μετά να κάθομαι να περιμένω το χαρτι από την τράπεζα και να μπω στο τρυπακι αυτό. Ενώ αν γίνετε σε μια μέρα η διαδικασία τότε δεν υπάρχει θέμα πέρνω την άδεια και τα κλειδιά στο χέρι του δίνω τα χρήματα και γεια χαρα.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Οπως εγινε και στην περιπτωση του φιλου μουΑμα τα εχει τα χρηματα καλως.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οπως εγινε και στην περιπτωση του φιλου μουΑμα τα εχει τα χρηματα καλως.
ετσι ακριβως. Εγω πηρα ενα Ραλί, που ηταν χρεωμενο σε τραπεζα και εξοφληθηκε με δικα μου χρηματα. Ομως ηταν φιλος και πηγαμε οικογενειακως. Πηραμε το χαρτι αυθυμερον απ την τραπεζα και πολυ γρηγορα καθαρισαμε
Τωρα αν αγορασω αυτοκινητο μεταχειρισμενο απο εμπορο σκεφτομαι να βαλω και δικηγορο. Το 'δωσε τα λεφτα και αυριο εχω την αδεια' δε παιζει με τιποτα. -
o χρόνος ειναι θεμα υπηρεσιων νομιζω.
Στη λαρισα η παραπανω διαδικασια εγινε αυθημερόν
Φανταζομαι το ιδιο θα γινεται και σε αλλες επαρχιακες πολεις.
Τωρα αθηνα Θεσσαλονικη μπορει να αργουν λιγο παραπανω, αλλα δεν το καταλαβαινω αφου οι διαδικασιες ειναι ιδιες.
Στην αδεια απλως βαζουν μια σφραγιδα οτι εγινε αρση της παρακρατησης, δεν θελει καινουρια.
μετα συμπληρωνεις τα στοιχεια σου, την παραδιδεις και περιμενεις την καινουρια.(μη με βαρεσετε, αλλα οταν μεταβιβασα το βιταρα πηρα αυθημερόν ΚΑΙ την καινουρια αδεια )
-
Δε βαραμε !! Γινεται οντως..
-
εχτες μιλαγα με πωλητη ακριβων αυτοκινητων στον Αλιμο
Μου ειπε οτι ετυχαν περιπτωσεις οπου εγιναν μεταβιβασεις με πλαστες αρσεις παρακαρατησης με αποτελεσμα να ερχονται στους νεους ιδιοκτητες περιεργα σημειωματα απο τραπεζες καθως και αναλογα τηλεφωνηματα!! -
στα παντα υπαρχει η περιπτωση του πλαστου με αυτη τη λογικη
και το αυτοκινητο κλεμενο και η αδεια πλαστη.....και παλι ομως... παρε παρεουλα στην τραπεζα οποτε δεν υπαρχει περιθωριο....
-
Ακολουθεί σοβαρό ποστ:
Παίζει ένα αυτοκίνητο χωρίς να έχει εξοφληθεί και να μην έχει παρακράτηση κυριότητας;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ακολουθεί σοβαρό ποστ:Παίζει ένα αυτοκίνητο χωρίς να έχει εξοφληθεί και να μην έχει παρακράτηση κυριότητας;
Υπάρχει δάνειο αυτοκινήτου από τράπεζα (όχι αντιπροσωπία) χωρίς παρακράτηση κυριότητας, σαν καταναλωτικό. Παίρνεις το δάνειο, αγοράζεις το αυτοκίνητο και την άλλη μέρα αν θέλεις το πουλάς. Χρωστάς στην τράπεζα όμως. Αν δεν πληρώσεις η τράπεζα δεν θα ψάξει για αυτοκίνητα αλλά για ακίνητα, εγγυητές κλπ, όπως σε όλα τα καταναλωτικά. Αυτός που θα αγοράσει το αυτοκίνητο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την τράπεζα, ούτε που θα μάθει ποτέ αν εσύ χρωστάς ή όχι.
-
Κατάλαβα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Αγορά μεταχειρισμένου με παρακράτηση κυριότητας