-
Γεια σας
Θέλω να αγοράσω ποδήλατο στην κόρη μου που είναι 10 ετών. Σκέφτομαι mountain (σε small πάντα) αλλά δεν βρίσκω και πολλά. Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 300 ευρώ. Επίσης έχω βρει και ένα cruiser της electra στο crc αλλά δεν βρίσκω κριτικές πουθενά. Καμιά βοήθεια? Λέτε το small να της είναι πολύ μεγάλο? -
Εγω σε αυτη την ηλικια ειχα ενα bmx που για παιδακια το θεωρω μια χαρα, σε λιγο καιρο ομως θα μεγαλωσει και θα θελει μεγαλυτερο...
-
Ο χρήστης hondkyr έγραψε:
Γεια σας
Θέλω να αγοράσω ποδήλατο στην κόρη μου που είναι 10 ετών. Σκέφτομαι mountain (σε small πάντα) αλλά δεν βρίσκω και πολλά. Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 300 ευρώ. Επίσης έχω βρει και ένα cruiser της electra στο crc αλλά δεν βρίσκω κριτικές πουθενά. Καμιά βοήθεια? Λέτε το small να της είναι πολύ μεγάλο?IDEAL Strobe, με τροχούς 24'
266€ στον Τσιρίκο . -
κατι που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ενω πλεον βλεπω παντου ποδηλατες σπανια βλεπω ποδηλατα παρκαρισμενα καπου,εσεις τα παρκαρετε πουθενα ή το χετε μονο για βολτα και επιστροφη;
υπαρχουν καποια γνωστα-κεντρικα ποδηλαταδικα που το πατε για επισκευες οσοι μενετε αθηνα η στο πιο κοντινο σας; -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
κατι που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ενω πλεον βλεπω παντου ποδηλατες σπανια βλεπω ποδηλατα παρκαρισμενα καπου,εσεις τα παρκαρετε πουθενα ή το χετε μονο για βολτα και επιστροφη;Οτι κολωνα βρω ή καγκελα κλπ εκει το δενω. Πολυ flexible με αλλα λογια
-
Σημερα το πρωι (μα πολυ πρωι!!! 5 - 6) ειχε εκπομπη για ποδηλατα στην ΝΕΤ. Ειχε για μια πιστα στη Μυκονο Free Ride απο οτι καταλαβα οπως και για ποδηλατα για νοικιασμα στη Κεφαλλονια.. panbike.com ενδιαφερουσες επιλογες νομιζω...
-
Το ΣΚ που πήγα μια βόλτα στην πόλη μου, καβάντζωσα το παλιό κουρσάκι ενός φίλου που το είχε για πέταμα..
Είναι περίπου 15ετίας, διαλυμένα ελαστικά και σέλα, οι ζάντες έχουν τα κακά τους τα χάλια (σκουριές, στραβώματα, κλπ), κομμένα συρματόσχοινα, σκουριασμένη αλυσίδα. Ο σκελετός, εκτός από 2-3 γερές γρατζουνιές, φαίνεται μια χαρά και το χρώμα του σε καλή κατάσταση, όπως και το τιμόνι.
Είμαι μεν ποδηλάτης 20 χρόνια τώρα, αλλά σπανίως είχα επαφές με ποδηλατάδικα και ανταλλακτικά, κλπ. Δυο ποδήλατα όλα κι όλα πέρασαν από τα χέρια μου, τα οποία ψευτο-συντηρούσα μόνος μου. Τι λέτε, θα βρω ανταλλακτικά για το κουρσάκι; Ζαντολάστιχα δηλαδή, τα υπόλοιπα μοιάζουν εύκολα. Κι αν ναι, τι κόστος περίπου να υπολογίζω; (για τροχούς, αλυσίδα και μια καλούτσικη σέλα).
Και κάτι ακόμα.. πόσο θα δυσκολευτώ να κουμαντάρω μόνος μου την αποκατάσταση; ψιλο-πιάνει το χερι μου, αλλά δεν είμαι και το πρώτο μαστόρι! Θέλω να πω, υπάρχουν 'μυστικά' που τα ξέρουν κάποιοι 'γνώστες'; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό site που σας βοήθησε/βοηθά με πληροφορίες για τέτοιου είδους εργασίες;Ευχαριστώ!
-
Τελικώς πήρα σήμερα το N-Ergetic, με 300 €:
Με δύο λέξεις: πολιτισμικό σοκ !!
Σε σχέση με τα σκουτερο-δίκυκλα που καβαλάω δύο δεκαετίες τώρα αισθάνθηκα ΜΕΓΑΛΗ ανασφάλεια ... Πέρα και πάνω απ' όλα, θα πάρω σήμερα κιόλας έναν καθρέπτη.
Κατά τα λοιπά, αυτά τα δύο χιλιόμετρα που έκανα, μέχρι να το πάω σπίτι, μου χάρισαν όταν έφτασα ένα 'γεμάτο' 10λεπτο εφίδρωσης και (μάλλον) μια αίσθηση ευχαρίστησης. Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, όταν έχεις ν' ασχοληθείς 20 χρόνια με το άθλημα κι έχεις φτάσει 100++ κιλά ... -
Βρηκα 4-5 μοντελα ποδηλατων trekking απο 350 εως 550 σ ενα μαγαζι που πεταχτηκα χθες.Ηταν σκοτ,ΚΤΜ και Ideal.Σαν εταιριες εχουν διαφορες?Η λιγο πολυ αναλογα το μοντελο εχουν παρομοιο ''hardware''?Δυστυχως το μαγαζι δεν εχει ιστοσελιδα ωστε να σας δειξω αυτα που ειδα,ωστοσο αν καποιος εχει να προτεινει κατι σε παρομοια λεφτα ειμαι ανοιχτος να το ψαξω.Να πω οτι ειμαι αρκετα εμπειρος ποδηλατης και κανω καθημερινα σχεδον 14-16 χιλιομετρα με το ποδηλατο.
-
Απ' όσο ξέρω (μη σε πάρω και στο λαιμό μου, περίμενε να πάρεις κι άλλες απαντήσεις από γνώστες), διαφορές θα δεις στα ακριβά μοντέλα, δηλαδή πάνω από 1000 ευρώ.
Απ' ότι έχω διαπιστώσει, η Ideal δίνει καλύτερα εξαρτήματα οπότε έχει καλύτερο value for money.
Να διαλέξεις όποιο σου αρέσει (ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΕΘΟΣ). Να τα δοκιμάσεις όλα πριν αποφασίσεις. Αν δεν σε αφήνουν να τα δοκιμάσεις, πήγαινε σε άλλο μαγαζί που ίσως σε αφήσουν. -
κατι που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ενω πλεον βλεπω παντου ποδηλατες σπανια βλεπω ποδηλατα παρκαρισμενα καπου,εσεις τα παρκαρετε πουθενα ή το χετε μονο για βολτα και επιστροφη;
υπαρχουν καποια γνωστα-κεντρικα ποδηλαταδικα που το πατε για επισκευες οσοι μενετε αθηνα η στο πιο κοντινο σας;αν εχεις κανα ποδηλατακι πανω απο 200 Ε που να τολμησεις να το κλειδωσεις εξω
τα κλεφτρονια ανοιγουν και κοβουν τα παντα,ακομα και τα ππιο ακριβα πεταλα αν εχουν μερικα λεπτακια
στη διαθεση τους
επισης ξηλωνουν σελες,ζαντες οτι μπορουν -
Όντως κλέβουν τα πάντα, ακόμα και τα φτηνά. Γι αυτό οι περισσότεροι δεν τα αφήνουν έξω.
Εγώ είχα Ideal crosser, των 250 ευρώ, αλλά έκανα τη βλακεία να το κλειδώνω έξω με συρματόσχοινο (αυτό ήταν συμβουλή του ποδηλατά που το αγόρασα, με απέτρεψε απ' το να αγοράσω πέταλο λέγοντάς μου ότι το συρματόσχοινο είναι απολύτως ασφαλές) και φυσικά..μου το κλέψανε.
Μετά πήρα μεταχειρισμένο τρέκκινγκ άγνωστης μάρκας (btw μια χαρά είναι, δεν έχω κανένα πρόβλημα) που το δένω με πέταλο.
Μέχρι στιγμής (μην το γκαντεμιάσω) την έχει γλιτώσει. -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Το ΣΚ που πήγα μια βόλτα στην πόλη μου, καβάντζωσα το παλιό κουρσάκι ενός φίλου που το είχε για πέταμα..Είναι περίπου 15ετίας, διαλυμένα ελαστικά και σέλα, οι ζάντες έχουν τα κακά τους τα χάλια (σκουριές, στραβώματα, κλπ), κομμένα συρματόσχοινα, σκουριασμένη αλυσίδα. Ο σκελετός, εκτός από 2-3 γερές γρατζουνιές, φαίνεται μια χαρά και το χρώμα του σε καλή κατάσταση, όπως και το τιμόνι.
Είμαι μεν ποδηλάτης 20 χρόνια τώρα, αλλά σπανίως είχα επαφές με ποδηλατάδικα και ανταλλακτικά, κλπ. Δυο ποδήλατα όλα κι όλα πέρασαν από τα χέρια μου, τα οποία ψευτο-συντηρούσα μόνος μου. Τι λέτε, θα βρω ανταλλακτικά για το κουρσάκι; Ζαντολάστιχα δηλαδή, τα υπόλοιπα μοιάζουν εύκολα. Κι αν ναι, τι κόστος περίπου να υπολογίζω; (για τροχούς, αλυσίδα και μια καλούτσικη σέλα).
Και κάτι ακόμα.. πόσο θα δυσκολευτώ να κουμαντάρω μόνος μου την αποκατάσταση; ψιλο-πιάνει το χερι μου, αλλά δεν είμαι και το πρώτο μαστόρι! Θέλω να πω, υπάρχουν 'μυστικά' που τα ξέρουν κάποιοι 'γνώστες'; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό site που σας βοήθησε/βοηθά με πληροφορίες για τέτοιου είδους εργασίες;Ευχαριστώ!
Πριν μερικές σελίδες έγραψα κάποια πράγματα για το δικό μου πρότζεκτ που μοιάζει με αυτό που περιγράφεις.
Σε μαγαζιά που ασχολούνται με κουρσες εννοείται θα βρεις ανταλλακτικά.
Λάστιχα γύρω στα 30 ευρώ, οι ζάντες είναι (αρκετά) πιο ακριβές. Σιγουρά οι δικές του είναι τόσο χάλια και δε σώζονται; Η σκουριά μη σε φοβίζει, και οι δικές μου ήταν χάλια μαύρα, αλλά με κάτι σφουγγαράκια κουζίνας έγιναν καινούργιες. Ίσως με ακτινολόγηση να ψιλοέρχονται.
Μια νορμάλ σέλα από 10 έως 20 ευρώ.
Ντίζες κανά 10αρικο των φρένων και άλλα τόσα των ταχυτήτών. Για των ταχυτητων δεν είμαι σίγουρος, γιατί το δικό μου δεν έχει ταχύτητες, οπότε δεν άλλαξα τέτοια ντίζα.
Αλυσίδα άλλο ένα 10αρικο.
Αν θες και τακάκια, άλλο ένα!Γνωστό ιντερνετικό μαγαζί αν θες κάτι εξεζητημένο, γιατί τα κλασσικά δεν θα είναι δύσκολο να τα βρεις: http://www.evanscycles.com/categories/b ... bike-parts
Και το πιο πλήρες σάιτ ποδηλατικό είναι του Σέλντον Μπράουν: http://www.sheldonbrown.com/
-
υπαρχουν καποια γνωστα-κεντρικα ποδηλαταδικα που το πατε για επισκευες οσοι μενετε αθηνα η στο πιο κοντινο σας;εγώ επειδή το πήρα από το cyclist στη Μεσογείων έχω εφόρου ζωής του ποδηλάτου δωρεάν συντήρηση και τοποθέτηση ανταλλακτικών.
-
Καλησπέρα,
Ψάχνω να αλλάξω τα λάστιχα στο mountain μου και λέω να βάλω δρόμου με μικρότερο πλάτος από τα τωρινά μου που είναι 26χ1.95. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο ελάχιστο πλάτος που μπορώ να διαλέξω (εκτός της σαμπρέλας) ή αν μπορώ να πάρω οτιδήποτε σε 26άρα διάμετρο.
Ευχαριστώ
-
βάλε έως 1.5' πλάτος σέμισλικ και όχι σκέτο σλικ με την ανάλογη ΠΑΝΤΑ σαμπρέλα.
παρακάτω ίσως θες άλλη ζάντα.
-
Κι εγώ στο - από λάθος επιλογή - mountain έβαλα κάτι Kenda Sport Cruising 26X1.75 προς 12 ευρώ το ζεύγος και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Θα δω διαφορά στην άσφαλτο ή @@? Ρωτάω γιατί είμαι τελείως άσχετος, απλά προσπαθώ να κάνω λίγο πιο ξεκούραστο το καθημερινό πήγαινε-έλα.
-
Σε σχέση με λάστιχο για χώμα; Τεράστια διαφορά στο ρολάρισμα. Αν κινείσαι σε δρόμο μην το σκέφτεσαι καν.
-
Kαι πιο γρήγορο..
Η ζωή...ποδήλατο!