-
Αδίκημα ; Πολύ παρεξηγιάρης είσαι ...
Ήθελες να πάρεις απάντηση για ποιο πράγμα;
Επίσης, ποιο είναι το επιχείρημά σου ; Το ανύπαρκτο δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι γουστάρει στα διόδια; -
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
Το οτι σας επιβάλλουν σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου να πληρώσετε ένα χαράτσι χωρίς ελευθερία επιλογής (δωρεαν μετακίνηση από παράπλευρο δίκτυο) ή το οτι γενικά σας επιβάλλουν ένα χαράτσι αδικαιολόγητα ακριβό δεν σας ενοχλεί και σας ενοχλεί που κάποιος σας ανοίγει τα διόδια να περάσετε δωρεάν και δε σας δίνει το δικαίωμα να πληρώσετε .
Αν είναι δυνατόν ,τι άλλο θα ακούσουμε .- Μπορείς να πας οπουδήποτε δωρεάν, έχει γραφτεί τόσες φορές.
- Το άνοιγμα των διοδίων δεν είναι αγώνας.
-
Το οτι σας επιβάλλουν σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου να πληρώσετε ένα χαράτσι χωρίς ελευθερία επιλογής (δωρεαν μετακίνηση από παράπλευρο δίκτυο) ή το οτι γενικά σας επιβάλλουν ένα χαράτσι αδικαιολόγητα ακριβό δεν σας ενοχλεί και σας ενοχλεί που κάποιος σας ανοίγει τα διόδια να περάσετε δωρεάν και δε σας δίνει το δικαίωμα να πληρώσετε .
Αν είναι δυνατόν ,τι άλλο θα ακούσουμε .Διαφορετικοί άνθρωποι βρίσκουν διαφορετικά πράγματα 'αδικαιολόγητα ακριβά' - και λογικό είναι.
Αλλά για να καταλάβω.... Έστω ότι εσύ θεωρείς ότι κάποιος φόρος (άσε τα διόδια, ας γενικεύσουμε) που μας έχουν βάλει είναι υπερβολικός, και εγώ θεωρώ ότι είναι 'ανεκτός' και, τέλος πάντων, έχω σκοπό να τον πληρώσω. Θεωρείς ότι όσο είναι δικαίωμά μου να τον πληρώσω, άλλο τόσο είναι δικαίωμά σου να με εμποδίσεις να τον πληρώσω (δηλαδή να αποφασίσεις όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για εμένα)?... Και ότι αν π.χ. με πετύχεις έξω από την εφορία και μου πεις 'μην πληρώνεις, τράβα σπίτι σου' εγώ θα πρέπει να κάνω αυτό που μου λες?...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν είναι δυνατόν ,τι άλλο θα ακούσουμε .- Μπορείς να πας οπουδήποτε δωρεάν, έχει γραφτεί τόσες φορές.
- Το άνοιγμα των διοδίων δεν είναι αγώνας.
Διαβάζεις τι λέει ή απλά πετάς την εξυπνάδα για trollarisma?Και επειδή θα απαντήσεις σίγουρα οτί το διάβασες,περιμένω να μου πεις το παράπλευρο δίκτυο που ρώταει πιο είναι σε κάθε περίπτωση.
-
Νομιζω οτι μερικοι μπερδευουν το παραπλευρο με το παραλληλο.Παραλληλο δικτυο σε ολο το μηκος της Ε.Ο. ΔΕΝ γινεται να υπαρχει για τον απλουστατο λογο οτι θα ειχε ενσωματωθει στην Ε.Ο. και θα ειχαμε περισσοτερες λουριδες κλπ.
Μπορεις να πας σε οποιοδηποτε σημειο της Ελλαδος χωρις να πληρωσεις διοδια αλλα θα ξοδεψεις περισσοτερη βενζινα και χρονο.Η εκλογη δικη σου. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Νομιζω οτι μερικοι μπερδευουν το παραπλευρο με το παραλληλο.Παραλληλο δικτυο σε ολο το μηκος της Ε.Ο. ΔΕΝ γινεται να υπαρχει για τον απλουστατο λογο οτι θα ειχε ενσωματωθει στην Ε.Ο. και θα ειχαμε περισσοτερες λουριδες κλπ.
Μπορεις να πας σε οποιοδηποτε σημειο της Ελλαδος χωρις να πληρωσεις διοδια αλλα θα ξοδεψεις περισσοτερη βενζινα και χρονο.Η εκλογη δικη σου.Και να ρισκάρεις τη ζωή σου πατέρα. Κανείς δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να ζητάει μια ε.ο. δίπλα σε μια ε.ο. Το αυτονόητο λέμε, ένα ασφαλές και ανθρωπινο παράπλευρο δίκτυο.
Btw, το ξέρεις οτι δεν υπάρχει τρόπος να πας στην τροχαία Μαλακάσας, χωρίς να πληρώσεις διόδια? Είμαι σίγουρος οτι δεν είναι το μόνο σημείο που συμβαίνει αυτό. Είναι απλά το πιο γνωστό.
-
thanx για την προηγούμενη παράθεση
- τι κριτήρια δηλαδή πρέπει να έχει ένα κίνημα για να θεωρείται πως 'κάνει αγώνα'; Επειδή δε συμφωνείς με αυτά που ζητάει,δε σημαίνει και πως δεν κάνει αγώνα. Αυτό πάει ως απάντηση και στα 'περί' ανύπαρκτου δικαιώματος του να ανοίγεις τα διόδια. Και μη μου φέρετε κάνα παράδειγμα του στυλ να κάνουμε τότε κατάληψη και σε σουπερ μάρκετ και να παίρνουμε τα πάντα τζάμπα,γιατί ο δρόμος δεν θεωρείται ιδιωτική επιχείρηση , απλά έχει δοθεί για εκμετάλλευση .
Επίσης φίλε nidosan , δε μπορώ να σου απαγορέψω έξω από την εφορία να πληρώσεις φόρο γιατί αν δε το κάνεις θα έχεις κυρώσεις , ενώ στα διόδια που σε αφήνω να περάσεις δε πρόκειται να έχεις καμία απολύτως .
Κι αν δε σου κάνει το 'αδικαιολόγητα ακριβό' μη στέκεσαι εκεί και δες οτι ανέφερα στην αρχή , περί στέρησης δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης από παράπλευρο δίκτυο .
DAP αυτό που λες δεν ισχύει . Στη Λάρισα πχ υπάρχει κανονικά παράλληλο δίκτυο . Μπορεί να μην είναι απαραίτητα παράλληλο,να είναι και παράπλευρο . Μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια όμως και όχι με το να κάνεις παρακάμψεις και κύκλους πολλών χιλιομέτρων . Μπορείτε να μου πείτε που υπάρχει τέτοιο σε Μώλο,Πελασγία,Ευαγγελισμό(Τέμπη),Μάλγαρα;
Σαφώς και μπορείς να πας από άλλους δρόμους και να κάνεις 10 ώρες Αθήνα-Θεσσαλονίκη,αλλά αυτό δεν θεωρείται εναλλακτική επιλογή,δε το καταλαβαίνετε;
- τι κριτήρια δηλαδή πρέπει να έχει ένα κίνημα για να θεωρείται πως 'κάνει αγώνα'; Επειδή δε συμφωνείς με αυτά που ζητάει,δε σημαίνει και πως δεν κάνει αγώνα. Αυτό πάει ως απάντηση και στα 'περί' ανύπαρκτου δικαιώματος του να ανοίγεις τα διόδια. Και μη μου φέρετε κάνα παράδειγμα του στυλ να κάνουμε τότε κατάληψη και σε σουπερ μάρκετ και να παίρνουμε τα πάντα τζάμπα,γιατί ο δρόμος δεν θεωρείται ιδιωτική επιχείρηση , απλά έχει δοθεί για εκμετάλλευση .
-
Μπορείτε να μου πείτε που υπάρχει τέτοιο σε Μώλο,Πελασγία,Ευαγγελισμό(Τέμπη),Μάλγαρα;
Σαφώς και μπορείς να πας από άλλους δρόμους και να κάνεις 10 ώρες Αθήνα-Θεσσαλονίκη,αλλά αυτό δεν θεωρείται εναλλακτική επιλογή,δε το καταλαβαίνετε;Το κράτος είναι υποχρεωμένο να σου έχει δρόμο για να κάνεις τη συγκεκριμένη διαδρομή σε λιγότερη ώρα;
Και εγώ κάνω 6 ώρες με το λεωφορείο επειδή δεν έχω αυτοκίνητο. Πρέπει να κλέψω ή να μου προμηθεύσει το κράτος ένα για να το κάνω και εγώ σε 4; -
Μα τοτε ζηταμε μια νεα Ε.Ο. το ιδιο γρηγορη ,το ιδιο ασφαλη αλλα χωρις διοδια.Το βλεπω μαλλον ανεφικτον.
@taurus
Αληθεια Κωστα για τη τροχαια Μαλακασας;Γιατι που ειναι ; Ουτε απο τον Μερκουρη δεν μπορεις να πας; -
Απ' οτι ξέρω όχι πατέρα.
Όσο για το παράπλευρο δίκτυο, δε λέμε να μπορείς να κάνεις για Θεσ/νίκη 6 ώρες, εκεί που θα κάνεις 5 από την εθνική. Αλλά δεν είναι και λογικό να κάνεις τον διπλάσιο χρόνο, με το 10πλάσιο ρίσκο. -
Επειδή δε συμφωνείς με αυτά που ζητάει,δε σημαίνει και πως δεν κάνει αγώνα. Αυτό πάει ως απάντηση και στα 'περί' ανύπαρκτου δικαιώματος του να ανοίγεις τα διόδια.Εδώ υπάρχει επικοινωνιακό κενό, επειδή θεωρείς ότι κάνεις το σωστό δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο λάθος είναι να με υποχρεώσεις να το δεχτώ και εγώ!
Κι αν δε σου κάνει το 'αδικαιολόγητα ακριβό' μη στέκεσαι εκεί και δες οτι ανέφερα στην αρχή , περί στέρησης δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης από παράπλευρο δίκτυο
Χιλιοειπωμένο παράδειγμα, στη γέφυρα Ρίου οι διοδίστας ανοίγουν τα διόδια, ποτέ δεν τόλμησαν όμως να υποχρεώσουν τα φερρυ να μεταφέρουν δωρεάν, μάλλον κάπου χάνεται η ιστορία.... Επίσης παράπλευρο δίκτυο υπάρχει σχεδόν παντού, αλλού συμφέρει να το επιλέξει κάποιος και αλλού όχι.
Και να ρισκάρεις τη ζωή σου πατέρα. Κανείς δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να ζητάει μια ε.ο. δίπλα σε μια ε.ο. Το αυτονόητο λέμε, ένα ασφαλές και ανθρωπινο παράπλευρο δίκτυο.
Κάνενα παράπλευρο δίκτυο δεν μπορεί να προσφέρει την ασφάλεια του κλειστού αυτοκινητόδρομου, αλλά για αυτό δεν γίνεται όλη η φασαρία Δεν πρέπει να αποπληρωθεί, να συντηρηθεί και να ελέγχεται σε 24ωρη βάση ο αυτοκινητόδρομος; Αν δεν πληρώσουν οι χρήστες ποιος θα πληρώσει; Ο παππούς και η γιαγιά που δεν οδηγούν
Τέλος, η Εγνατία θα πρέπει να μας κάνει εθνικά υπερήφανους, πληρώσαμε, πληρώνουμε και θα πληρώνουμε αλλά τα TIR και όσοι πάνε ανατολικά, περνάνε την Ελλαδάρα μας τζάμπα
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Και να ρισκάρεις τη ζωή σου πατέρα. Κανείς δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να ζητάει μια ε.ο. δίπλα σε μια ε.ο. Το αυτονόητο λέμε, ένα ασφαλές και ανθρωπινο παράπλευρο δίκτυο.
Κάνενα παράπλευρο δίκτυο δεν μπορεί να προσφέρει την ασφάλεια του κλειστού αυτοκινητόδρομου, αλλά για αυτό δεν γίνεται όλη η φασαρία Δεν πρέπει να αποπληρωθεί, να συντηρηθεί και να ελέγχεται σε 24ωρη βάση ο αυτοκινητόδρομος; Αν δεν πληρώσουν οι χρήστες ποιος θα πληρώσει; Ο παππούς και η γιαγιά που δεν οδηγούν
Έχεις ταξιδεψει ποτέ σε επαρχιακό παράπλευρο δίκτυο σε αλλη ευρωπαϊκή χωρα?
-
Σαν τουριστας σε μια ξενη χωρα δεν ξερω αλλα και δεν θελω να παω απο παραπλευρο δικτυο,οι λογοι προφανεις...Αν ομως μεινω για καποιο διαστημα γιατι οχι;
-
ΚΑΜΙΑ επαφή πατέρα. Η μέρα με τη νύχτα. Δεν είναι αυτοκινητόδρομος, αλλά πουθενά δε νιώθεις ανασφάλεια. Και κινείσαι με ανθρώπινες ταχύτητες. Ζητάω πολλά?
-
Δεν έχει τύχει να πάω με αυτοκίνητο σε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, αεροπλάνα και τρένα βολεύουν πολύ καλύτερα. Αλλά μήπως σε αυτές τις χώρες είσαι ασφαλής πάντου εφόσον τηρούν το ΚΟΚ; Άρα το πρόβλημα μας είναι η ανομία, η αναρχεία και η ασυδοσία, 'άρχες' που μάλλον διαδίδονται απο τις τζάμπα διελεύσεις και καταλήψεις των σταθμών
Επίσης, θα ήταν χρήσιμο αν μου απαντούσες στην ερώτηση που έκανα
-
Καθότι όσοι δεν πληρώνουμε διόδια είμαστε μέσα στην 'ανομία, αναρχία (που γράφεται με Ι) και την ασυδοσία'... Κανένας νομοταγής πολίτης, ήρεμος και καθόλα σωστός οδηγός δεν υπάρχει που να μη δέχεται απλά την 'ανομία, ασυδοσία και αναρχία' του μαμημένου του κράτους. Keep trollin'
-
Ταύρε αν συνεχίσεις το βλέπω να σε αποκληρώνει ο πατέρας.
Φυσικά μπορώ να σε αναλάβω εγώ και να γίνετε αδερφάκια με τον Thomas. Τι πιο όμορφο. -
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Καθότι όσοι δεν πληρώνουμε διόδια είμαστε μέσα στην 'ανομία, αναρχία (που γράφεται με Ι) και την ασυδοσία'... Κανένας νομοταγής πολίτης, ήρεμος και καθόλα σωστός οδηγός δεν υπάρχει που να μη δέχεται απλά την 'ανομία, ασυδοσία και αναρχία' του μαμημένου του κράτους. Keep trollin'Συνεχίζεις σε 'άλλο' επεισόδιο....
ΥΓ.αυτή τη λαλακια να τρολάρει κάποιος και να κατηγορεί όποιον δεν γουσταρεί για τρολάρισμα, τι είναι; νέα μόδα; Βλέπω κάποιοι το έχουν κάνει επάγγελμα
-
Ερωτηση:σε διοδια δεν πληρωνεις και λιγα χλμ πιο κατω σε σταματαει τροχαια και ζηταει την αποδειξη απο τα διοδια.Δεν την εχεις.Σου κοβει προστιμο και αν ναι ποσο ειναι αυτο;
-
Εναν αστυνομικό ο καθένας θα έχουμε?
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!