-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
update, μετά το σατινέ βερνίκωμα
Καθάρισμα ζάντες από σκουριές κλπ και τοποθέτηση ελαστικά με μπεζ ρίγα 28άρι πλάτος
Γρανάζι 20άρι με δίσκο 52άρη
Σέλα - grips καφέ δερμάτινα σε ίσιο τιμόνι που βάφτηκε ασημί για τις ανάγκες μαςΠολύ όμορφο, εντυπωσιακό!!!
Πρακτικά τώρα, 52Χ20 είναι νομίζω πολύ βαρύ, ή θα βάλεις μικρότερο δίσκο μπροστά (πχ 39 αν μπαίνει) ή μεγαλύτερο γρανάζι πίσω. Με τέτοιο ποδήλατο πηγαίνεις χαλαρά με μικρές ταχύτητες, αυτή είναι η φιλοσοφία του. Εγώ βέβαια έχω άλλη, πιο πρακτική φιλοσοφία αλλά αυτό έχει συζητηθεί νωρίτερα...
Με τα φρένα τι θα κάνεις; Ελπίζω να μην σκέφτεσαι να κάνεις το πίσω γρανάζι φιξ για να φρενάρεις έτσι γιατί δεν θα ευχαριστηθείς τις βόλτες και θα κινδυνεύεις με πτώση ανά πάσα στιγμή.
Παλιά θυμάμαι είχα ένα ποδήλατο με 'κόντρα', το ποδήλατο κυλούσε ελεύθερα όταν δεν γύριζες τα πετάλια και φρέναρε (αρκετά δυνατά) όταν τα γύριζες προς τα πίσω. Αν υπάρχει τέτοιο εξάρτημα νομίζω οτι ταιριάζει καλύτερα, δεν θα υπάρχουν ούτε μανέτες ούτε ντίζες. Γιατί στη φωτογραφία δείχνει ωραίο επειδή είναι απλό. -
χα χα κόντρα.... bmx
Αλητόφατσα -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
χα χα κόντρα.... bmx
ΑλητόφατσαΈχουν κόντρα τα ΒΜΧ; δεν έχω ιδέα...
Το δικό μου ήταν πολύ παλιότερο, τότε δεν υπήρχαν ούτε mountain... -
ολα moutain ήταν τότε!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ολα moutain ήταν τότε!!!!και φιξάκια
-
Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Ακομα δεν εχω προλαβει να κοιταξω τιποτα, ισως παω μια βολτα απο Μανιατοπουλο (ideal) μεσα στη βδομαδα να κοιταξω τιποτα. Παντως τα 400 που αναφερθηκαν δεν ειναι και λιγα!
-
Πάντως υπάρχουν πολλές εισαγωγές απο ανατολικές χώρες πλεόν
cross βουλγάρικα
kross πολωνέζικα.... -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Πολύ όμορφο, εντυπωσιακό!!!
Πρακτικά τώρα, 52Χ20 είναι νομίζω πολύ βαρύ, ή θα βάλεις μικρότερο δίσκο μπροστά (πχ 39 αν μπαίνει) ή μεγαλύτερο γρανάζι πίσω. Με τέτοιο ποδήλατο πηγαίνεις χαλαρά με μικρές ταχύτητες, αυτή είναι η φιλοσοφία του. Εγώ βέβαια έχω άλλη, πιο πρακτική φιλοσοφία αλλά αυτό έχει συζητηθεί νωρίτερα...
Έχω κάνει αρκετές βόλτες με 26' τροχούς και σχέση 44/16 που είναι αρκετά πιο άγρια. Οπότε δε νομίζω πως θα έχω πρόβλημα. Άλλωστε οι βόλτες που θα κάνει είναι στην παραλία της Θεσσαλονίκης = ατέλειωτο ισιάδι
Με τα φρένα τι θα κάνεις; Ελπίζω να μην σκέφτεσαι να κάνεις το πίσω γρανάζι φιξ για να φρενάρεις έτσι γιατί δεν θα ευχαριστηθείς τις βόλτες και θα κινδυνεύεις με πτώση ανά πάσα στιγμή. Γιατί στη φωτογραφία δείχνει ωραίο επειδή είναι απλό.
Έγραψα ότι περιμένω τις μανέτες σε συνδυασμό με τις δικές του σιαγόνες. Άλλωστε το πίσω γρανάζι είναι freewheel! Όντως είναι ωραίο επειδή είναι απλό, αλλά θα γεμίσει λίγο ακόμα με σιαγόνες και μανέτες.
-
Σήμερα πήγα την πρώτη βόλτα (επιτέλους!) με το Trek μου. Εχω ένα πρόβλημα, τρίζουν τα τακάκια σε παρατεταμένα πατήματα σε κατηφόρες. Είναι επειδή είναι απάτητα ή θα πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για άλλα τακάκια...;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σήμερα πήγα την πρώτη βόλτα (επιτέλους!) με το Trek μου. Εχω ένα πρόβλημα, τρίζουν τα τακάκια σε παρατεταμένα πατήματα σε κατηφόρες. Είναι επειδή είναι απάτητα ή θα πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για άλλα τακάκια...;Καλολάσπωτο το τρεκ! Περίμενε λίγο καιρό για τα τακάκια... Κάθε καινούριο τακάκι θέλει λίγο καιρό για να 'στρώσει' και να ανεβάσει την απόδοσή του. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, τότε πήγαινε από εκεί που το πήρες. Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις!
-
ευχαριστω!
-
Πείτε καμιά καλή εφαρμογή (android) σχετική με ποδήλατο.. Θέλω βασικά να δείχνει απόσταση.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Πείτε καμιά καλή εφαρμογή (android) σχετική με ποδήλατο.. Θέλω βασικά να δείχνει απόσταση.Έχω το Endomondo & το Move!Bike Computer. Και τα 2 με βολεύουν και έχουν όλα τα βασικά καλούδια.
-
Εγω εχω το sportypal, και θέλω να ρωτήσω κάτι μήπως και ξέρετε?
Εχουν τα άλλα πχ το endomondo κανένα τρόπο να υπολογίζει σωστά τις θερμίδες με βάση το υψόμετρο?
-
Mάλλον θα προτιμήσω το endomondo λόγω του εικονιδίου για την μουσική!
Ευχαριστώ coyote,cmarin!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σήμερα πήγα την πρώτη βόλτα (επιτέλους!) με το Trek μου. Εχω ένα πρόβλημα, τρίζουν τα τακάκια σε παρατεταμένα πατήματα σε κατηφόρες. Είναι επειδή είναι απάτητα ή θα πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για άλλα τακάκια...;Τα τακακια τριζουν για 2 λογους συνηθως: ή υπαρχει μικρη ανομοιογενεια (την σκοτωσα την λεξη; δεν την εχω ξαναγραψει ποτε στην ζωη μου και δεν ειμαι σιγουρος για ορθογραφια) οποτε δεν μπορεις να κανεις και πολλα, απλα περιμενεις να φαγωθει λιγο το τακακι (πιστευω το ιδιο φταιει πολλες φορες που τριζουν τα τακακια σε αυτοκινητα) ή το εξωτερικο στρωμα εχει σκληρυνει πολυ οποτε η λυση ειναι να το τριψεις ελαφρα με γυαλοχαρτο.
Το δευτερο αποκλειεται εφοσον ειναι νεο αυτοκινητο οποτε μιλαμε για την πρωτη περιπτωση. Κοινως μην ανησυχεις.
Btw, ποιο Trek πηρες; -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Το δευτερο αποκλειεται εφοσον ειναι νεο αυτοκινητο οποτε μιλαμε για την πρωτη περιπτωση. Κοινως μην ανησυχεις.
Btw, ποιο Trek πηρες; -
Παιρνω mode αναλογα που γραφω: Στο cyclist friends πχ αν μιλουσα για θεση οδηγησης στο αυτοκινητο θα ανεφερα την σελα...
Anyway, νομιζω το πιασατε το νοημα!
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Σήμερα πήγα την πρώτη βόλτα (επιτέλους!) με το Trek μου. Εχω ένα πρόβλημα, τρίζουν τα τακάκια σε παρατεταμένα πατήματα σε κατηφόρες. Είναι επειδή είναι απάτητα ή θα πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για άλλα τακάκια...;
Τα τακακια τριζουν για 2 λογους συνηθως: ή υπαρχει μικρη ανομοιογενεια (την σκοτωσα την λεξη; δεν την εχω ξαναγραψει ποτε στην ζωη μου και δεν ειμαι σιγουρος για ορθογραφια) οποτε δεν μπορεις να κανεις και πολλα, απλα περιμενεις να φαγωθει λιγο το τακακι (πιστευω το ιδιο φταιει πολλες φορες που τριζουν τα τακακια σε αυτοκινητα) ή το εξωτερικο στρωμα εχει σκληρυνει πολυ οποτε η λυση ειναι να το τριψεις ελαφρα με γυαλοχαρτο.
Btw, ποιο Trek πηρες;Καμιά φορά τρίζουν και λόγω υλικού της πάστας και δεν σταματούν ποτέ να τρίζουν μέχρι το τέλος της ζωής τους χωρίς αυτό να είναι κακό για το φρενάρισμα (γιατί για τα νεύρα είναι).
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
η ντίζα της σέλας είναι ανάποδα.
σου είναι μεγάλο νούμερο ο σκελετός?Τι ακριβώς είναι η ντίζα της σέλας;; (ντίζα εγώ ξέρω το συρματόσχοινο)
Η ζωή...ποδήλατο!