-
Τι σκετσάκι είναι αυτό;
Για δώσε λεπτομέρειες... -
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τι σκετσάκι είναι αυτό;
Για δώσε λεπτομέρειες...Από παλιά συνέντευξη.
Ποιός ξέρει πόσες ferrari ακόμη θα έχει αγοράσει με τα λεφτά του ελληνικού λαού. -
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι ρε γμτ, δίκιο έχεις. Να, εγώ που με βλέπεις έχω μια βίλα (αλήθεια, ξέρει κανείς τι πάει να πει βίλα στα κυπριακά? ) καπου εδώ γυρω, με πισίνες και απ' όλα. Μόνο που δεν τη βρίσκω, θέλω να δω ποιος φούστης μου την έκρυψε.Ο καθενας σχεδον εκλεψε οσο και οπου μπορουσε. Δε σημαινει οτι ολοι κλεψαμε το ιδιο φυσικα, ουτε οτι οι περισσοτεροι εκλεψαν πολλα... ομως, οπου και να κοιταξεις γυρω σου θα δεις τη λαμογια να πηγαινει συννεφο. Και δε μιλαμε για βουλευτες ή πολυ πλουσιους αποκλειστικα, αλλα ουτε και για φτωχους συγκεκριμενα ωστε να πεις το δικαιολογουμε καπως γιατι ο αλλος δεν εχει να φαει. Μιλαμε για τη μεγαλη πλειοψηφια αυτου που θα μπορουσαμε να πουμε μεσαια ταξη στην Ελλαδα.
Η νοοτροπια του Ελληνα λαμογιου ειναι πολυ χαρακτηριστικη, και τα παραδειγματα ειναι χιλιαδες και καθημερινα. Ο καθενας θα παει να κλεψει τη θεση σου στο φαναρι, θα σου φαει τη θεση στην ουρα, ο καθενας εχει βαλει ενα μεσο καπου, καποτε ή εχει λαδωσει, ο καθενας σε καποια φαση μπορει να μη ζητησε/εδωσε αποδειξη ή να αγορασε απ'το παρεμποριο. Η φοροδιαφυγη ειναι τεραστια. Τα μαυρα ιδιαιτερα δινουν και παιρνουν -και γενικως η μαυρη εργασια επισης-, νοσοκομειακοι κανουν διαφορες λαμογιες με εξοπλισμους για επιπλεον χαρτζιλικακι και πολλοι καβατζωνουν και εξοπλισμο, το ιδιο κανουν και στρατιωτικοι. Τα αυθαιρετα και οι ημιυπαιθριοι ανερχονται σε πολλες δεκαδες χιλιαδες. Γενικως η λιστα ειναι ατελειωτη και η λαμογια ειναι τοσο διαδεδομενη που ορθως χαρακτηριζει ολον τον ελληνικο λαο.
Υπαρχει Ελληνας που να μην του συνεβη τιποτα απολυτως απο τα παραπανω; Ισως, αλλα ειναι μια τοσο μικρη μειοψηφια που δεν ειναι ουτε καν αξια αναφορας.
Και φυσικα δεν εξισωνω την αποδειξη με τις μιζες των δις ευρω. Αλλα κρινοντας απο τη συμπεριφορα των παραπανω που αναφερω και αν μπορουμε με σχεδον βεβαιοτητα να πουμε οτι ειναι ενδεικτικη, δε χρειαζεται να μαντεψουμε οτι περιπου τα ιδια θα ετρωγαν, αν μπορουσαν
Λυπαμαι αλλα ετσι ειναι.. οποιος δεν το παραδεχεται εθελοτυφλει. -
Τον ξέρει η μάνα του αυτόν ρε συ InFiNiTy ?
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Τον ξέρει η μάνα του αυτόν ρε συ InFiNiTy ?Ξυλούρης ο νεότερος.
Τραγουδιστής της επανάστασης. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
(αλήθεια, ξέρει κανείς τι πάει να πει βίλα στα κυπριακά?Να πω να πω?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ο καθενας σχεδον εκλεψε οσο και οπου μπορουσε... οποιος δεν το παραδεχεται εθελοτυφλει.Παραληρείς.
Ζήτα βοήθεια. -
Aντί να βγάζεις άμυνα μπορείς να διαβάσεις καλύτερα όλη τη δημοσίευση του skye. Διαφωνείς με το ότι ενδεικτικό του κωλοχαρακτήρα του Έλληνα είναι και αυτά που περιγράφει, αυτό που λέμε χαριτολογώντας λαμογιά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aντί να βγάζεις άμυνα μπορείς να διαβάσεις καλύτερα όλη τη δημοσίευση του skye. Διαφωνείς με το ότι ενδεικτικό του κωλοχαρακτήρα του Έλληνα είναι και αυτά που περιγράφει, αυτό που λέμε χαριτολογώντας λαμογιά;Πριν απαντήσω, το ποστ κατάφερα και το διάβασα όλο. Ο λόγος του είναι παραληρηματικός. Δικές του προθέσεις και θέλω τα προσδίδει σε άλλους. Συγκεκριμένα, σε όλους. Πολύ θα ήθελε να κλέψει στο φανάρι ή να βουτήξει λιγάκι εξοπλισμό (αυτός το είπε όχι εγώ).
Η λαμογιά, ανομία, παραβατικότητα, δεν είναι ίδιον των Ελλήνων όπως έμμεσα ισχυρίζεσαι. Είναι συνέπεια της μη εφαρμογής του νόμου και της ατιμωρησίας. Οι Έλληνες δεν έχουν ελαττωματικό 'κωλοχαρακτήρα' απ' το DNA τους. Βρίσκουν και κάνουν. Όπως και η Lehman βρήκε και έκανε... -
Προφανώς όταν η υποταγή στο νόμο είναι εθελοντική,
οι περισσότεροι παρανομούν.
Αυτό δεν μας απαλλάσσει από τις ευθύνες μας. -
Το DNA πού κολλάει τώρα;
Ωραία, εσύ προφανώς διαφωνείς στο ότι είναι κωλοχαρακτήρες γιατί πχ κλέβουν την σειρά, σε κλείνουν στο φανάρι ή σηκώνουν το αυθαίρετο και όχι στο αν γίνονται αυτές οι λαμογιές.Η ουσία όμως στο τέλος είναι η ίδια.
-
Παντως απο τη στιγμη που δεν επικτητο(ετσι δεν το λενε?) χαρακτηριστικο αλλα κατι που εχει διαμορφωθει(αν θεωρησουμε οτι ισχυει, αν και ξερω παρα πολυ κοσμο που σκεφτεται τον διπλανο του και ουτε εχει αυθαιρετα) μεσα απο κοινωνικο-πολιτικες συνθηκες ειναι και κατι που μπορει να αλλαξει.Και δεν ειναι μονο θεμα αυστηροτητα νομων αυτο.
-
Επίκτητο είναι (=αποκτάται).
Kαλά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να χτυπάνε τα πατριωτικά καμπανάκια. Ο skye δεν νομίζω ότι εννοούσε πως η λαμογιά είναι στο DNA μας αλλά έκανε μια διαπίστωση εκ του αποτελέσματος.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προφανώς όταν η υποταγή στο νόμο είναι εθελοντική,
οι περισσότεροι παρανομούν.
Αυτό δεν μας απαλλάσσει από τις ευθύνες μας.Ακριβώς. Οπότε οι κουτόφραγκοι απάλλαξαν τους λαούς τους από τέτοιες ευθύνες. Από δειγματοληπτική εφαρμογή του νόμου πέρασαν στη συνεχή επιτήρηση. Δηλαδή η πιθανότητα να συλληφθείς μετά από παρανομία είναι υψηλή. Αλλά αυτοί είναι κουτόφραγκοι ενώ εμείς στηρίζουμε το μοντέλο του Ηλία του 16ου ή του Βέγγου στη Μανταλένα (όταν δεν είναι αποσπασμένοι να παριστάνουν την ορντινάντσα/σεκιουριτά του Πάγκαλου /Πρετεντέρη ή να υποδύονται εισπράκτορες διοδίων).
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τα αυθαιρετα και οι ημιυπαιθριοι ανερχονται σε πολλες δεκαδες χιλιαδεςοσο για αυτο μιας και ετυχε σχετικα προσφατα να ενημερωθω με το θεμα λογω γνωστων, αληθεια βρες μου σε παρακαλω ΕΝΑ καινουριο σπιτι χωρις ημιυπαιθριο
εκτος κι αν χτισεις μονος σου το σπιτι και εισαι τυπικος δεν μπορεις να παρεις σπιτι διχως να παρανομησεις (ειναι μαλιστα αντισυνταγματικο αν δε κανω λαθος ), πολυ απλα δε γινεται γιατι ολοι οι κατασκευαστες εχουν σηκωσει πολυκατοικες με ημιυπαιθριους
αυτη η κατασταση υπαρχει γιατι βολευει και τους κατασκευαστες , βολευει και τους αγοραστες, αλλα βολευει και το κρατος το οποιο θα σε αρμεγει συνεχεια για αυτο (ετσι κι αλλιως περα απο την 'τακτοποιηση' απο τη μερια του αρχικου ιδιοκτητη/κατασκεταστη για να γινει η πωληση πρεπει να δωθει κι ενα σημαντικο ποσο απο τον αγοραστη και απο τη στιγμη που ειναι αντισυνταγματικο δε μπορεις να ξερεις οτι δε θα συνεχισεις να τα σκας για παντα)
οποτε πες μου σε αυτη τη περιπτωση τι μπορει να κανει ενας απλος πολιτης οσο σωστος κι αν θελει να ειναι απο τη στιγμη που το κρατος για να εξυπηρετησει συμφεροντα αφηνει ανοικτα τετοια νομικα παραθυρα?
να συνεχισει να μενει στο νοικι ή να παει να σηκωσει μονος του σπιτι..?
θα αναγκαστει να μπει κι αυτος στο χορο της παρανομιαςαυτο ειναι απλα ενα παραδειγμα του οτι καποιες φορες αναγκαζεσαι να παρανομησεις και αυτα φιλε μου ξεκινουν απο ψηλα, αν η ηγεσια του κρατους εδινε το παραδειγμα και εκοβε καποια πραγματα μαχαιρι θα μπορουσε να εχει και αναλογες απαιτησεις απο τους πολιτες , απο τη στιγμη που επιτρεπει να διαμορφωνεται μια κατασταση δε μπορει μετα να ριχνει το φταιξιμο στους υπολοιπους
οσο χαζο και αν ακουστει το παραδειγμα μου ειναι σαν να μιλαμε για μια ταξη (δεν πιστευω αλλωστε οτι οι περισσοτεροι ενηλικοι ειναι πιο ωριμοι απο μαθητες λυκειου ή αν θες ας το παω και σε επιπεδο πανεπιστημιου, δεν αλλαζει κατι ιδιαιτερο) , οπου ενας μαλθακος, ανικανος ή αδιαφορος καθηγητης θα αφησει τη κατασταση να ξεφυγει εκτος ελεγχου και η ταξη θα γινει μπουρδελο , το μαθημα θα γινεται τυπικα ή και καθολου και τρια πουλακια καθονταν.
ολοι μας ομως εχουμε και την εμπειρια του αυστηρου καθηγητη που δε σηκωνε μυγα στο σπαθι του και γινοταν σοβαρη δουλεια
αυτο χρειαζεται η κοινωνια, ατομα που οχι μονο θα επιβληθουν με την εξουσια που τους εχει δοθει, αλλα θα εμπνευσουν και ολους τους υπολοιπους ωστε να συμπεριφερθουν σωστα
το κακο ειναι οτι στη πολιτικη μας ζωη τετοια ατομα δεν υπαρχουν , τουλαχιστον απο τους πρωτοκλασατους πολιτικους που ξερουμε ολοι
ειτε ειναι σουργελα, ειτε ειναι τραμπουκοι της πλακας (βλεπε παγκαλος) και κανεις απο αυτος δε μπορει να σου πει κατι και να τον παρεις στα σοβαρα , κανεις δε προκειται να βγει και να σου μιλησει ειλικρινα ή αν το κανει μια φορα θα εχουν υπαρξει αλλες 10 που σε εχει εξαπατησει και αυτοι ειναι που εχουν κανει το κρατος το μεγαλυτερο απατεωνα απο ολους μας μαζιαν τωρα θεωρεις ατιμο τον τυπο που χρησιμοποιησε ενα ρουσφετι κι εγω μαζι σου, αλλα στη τελικη γιατι να μην το χρησιμοποιησει αφου καποιοι τον αφησαν να το κανει?
εγω προσωπικα το θεωρω αυτονοητο να χρησιμοποιησω καθε δυνατη βοηθεια για να κανω τη ζωη μου πιο ευκολη και θα δεχτω την αντιθετη κατασταση , αλλα οταν αυτη αρχισει να ισχυει για ολουςδε μπορω να κατηγορησω πχ το στρατιωτη που εβαλε λυτους και δεμενους για να τον φερουν αθηνα και να μη ξεφραγκιαζεται για να παει να καθαριζει τουαλετες στον εβρο
και αν δεν το κανει αυτος για να το παιξει υπερανω (pipinos mode ) θα το κανει καποιος αλλος, αυτα συνεχιζουν και γινονται μια χαρατο θεμα ειναι να μη συνεχισουν να γινονται και να ειμαστε ολοι οι πολιτες το ιδιο , γιατι οταν εγω βλεπω το ταδε γιο βουλευτη να κανει 'θητεια' στην αθηνα, δεν ειμαι μ@λακας να μη θελω κι εγω το ιδιο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το DNA πού κολλάει τώρα;
Ωραία, εσύ προφανώς διαφωνείς στο ότι είναι κωλοχαρακτήρες γιατί πχ κλέβουν την σειρά, σε κλείνουν στο φανάρι ή σηκώνουν το αυθαίρετο και όχι στο αν γίνονται αυτές οι λαμογιές.Η ουσία όμως στο τέλος είναι η ίδια.
Δεν είναι ίδια η ουσία.
Δεν συγχέω χαρακτηρολογικά γνωρίσματα, που είναι στοιχεία της προσωπικότητας, με συμπεριφορές. Αν ήταν έτσι, όλα τα βρέφη είναι γουρούνια που νοιάζονται μόνο για μαμ κακά και νάνι. Είναι; Αλίμονο, όχι! Είναι βρέφη και η δουλειά τους είναι ακριβώς αυτή. Αλλά χωρίς οριοθέτηση θα 'γίνουν' όταν μεγαλώσουν. Ε λοιπόν, οι φράγκοι, μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη στους γονείς, απένειμαν ρόλο γονέα στο Κράτος τους. Και ω του θαύματος, δουλεύει, τι πρωτότυπο!Οι συμπεριφορές που περιγράφεις (κλείσιμο στα φανάρια, αυθαίρετα κλπ) είναι ακριβώς συμπεριφορές ανορίωτων 'μεγάλων παιδιών'. Ουδέποτε η αστυνομία εδώ στην Ελλάδα λειτούργησε σωστά. Επί κατοχής υπηρετούσε τους Γερμανούς. Μετά κυνηγούσε τους αριστερούς. Επιδίδονταν με πάθος σε οποιαδήποτε διατεταγμένη αποστολή εις όφελος των πολιτικών πλην αυτής για την οποία σχεδιάστηκε: Απλή εφαρμογή του αστικού και ποινικού δικαίου.
Αν σ' αυτόν που σε κλείνει στο φανάρι, με το που στρίβει τον σταματάει τροχαίος και του ρίχνει, όχι πολλά, 150 ευρώ εκείνη την ώρα, 300 αν τα δώσει μετά, σε ρωτώ θα το ξανάκανε; Ναι αν είναι όντως 'κωλοχαρακτήρας' (5%), όχι αν απλώς δεν βρέθηκε κάποιος να τον νουθετήσει (95%). Ο συμφορουμίτης, τον οποίον υπερασπίζεσαι, αντέστρεψε τα ποσοστά.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτη η κατασταση υπαρχει γιατι βολευει και τους κατασκευαστες , βολευει και τους αγοραστες, αλλα βολευει και το κρατος το οποιο θα σε αρμεγει συνεχεια για αυτοΑμ η περαίωση; Που τη βάζεις την περαίωση; Κλέψε εσύ, και όταν θέλω γρόσια, για να μην σου ρίξω έλεγχο, δώσε μπρε το κατιτίς μπαξίσι γιαβρούμ, γαμώ την οθωμανία μου.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
αυτη η κατασταση υπαρχει γιατι βολευει και τους κατασκευαστες , βολευει και τους αγοραστες, αλλα βολευει και το κρατος το οποιο θα σε αρμεγει συνεχεια για αυτο
Αμ η περαίωση; Που τη βάζεις την περαίωση; Κλέψε εσύ, και όταν θέλω γρόσια, για να μην σου ρίξω έλεγχο, δώσε μπρε το κατιτίς μπαξίσι γιαβρούμ, γαμώ την οθωμανία μου.
καλα η περαιωση ειναι το θεατρο του παραλογου
εκει ειναι η στιγμη που οι ελαχιστοι νομοταγεις πολιτες αυτη της χωρα θα ενιωσαν τελειως ΜΑΛΑΚΕΣ
αλλα τι περιμενεις σε μια χωρα που υπαρχει νομος περι ευθυνης υπουργων ?
(και καλα για τα ματια του κοσμου, οχι οτι εχει παει κανεις μεσα εκτος απο κατι μαριδες)
οταν λοιπον βαλουν μεσα καποιο δικο τους εστω και για μια μερα να το δειξουν στις τηλεορασεις, ας ερθουν να μας πουνε οτι μαζι τα φαγαμε, γιατι τα ψιχουλα που εφαγε ο πολυς ο κοσμος δε σου εξασφαλιζουν ζωη τσοχατζο
Αγανακτισμένοι Έλληνες