-
Ωραιο θεμα!!
για καμπιν πηγαινα με τους γονεις απο πριν αρχισω να θυμαμαι τον ευαυτο μου μονος μου δεν εχω αξιωθει ακομα δυστυχως (ειχα καλομαθημενες παρεες )
Προσωπικα θεωρω πως το πιο πληρες οχημα ειναι κατι σαν αυτο (δειτε το review, αξιζει)
εχεις τα θετικα του αυτοκινουμενου εκτος απο τουαλετα- μπανιερα, αλλα στο δρομο οδηγεις ενα πολυ ασφαλεστερο αυτοκινητο
ΥΓ Να πω πως μιλαω για ελευθερο καμπιν σε οργανωμενο 2-3 φορες κι αν εχω παει!
ΥΓ2 Σε τροχοσπιτο/ αυτοκινουμενο κλπ πας ελευθερα για καμπιν' οπου θες και δεν επιτρεπεται να μπει κανεις μεσα χωρις ενταλμα.
Παντα βεβαια με σεβασμο στη φυση κ το πειβαλλον που μας ανεχεται
-
Γνωστός μου αγόρασε αυτοκινούμενο FORD TRANSIT με όλα τα extra μέσα με 4ή 5 χιλ χλμ με 37 χιλιαρικα μετα από 20 χρονια ρυμουλκού τροχόσπιτου .
Αυτό που μου είπε είναι οτι αν δεν κινήσαι συνέχεια έχεις πρόβλημα μετακίνησης αν χρειαστείς να πάς κάπου μακριά ,να πεταχτείς εκτός camping για μπάνιο ή διασκέδαση κάπου αλλού. Το τροχόσπιτο το αφηνεις και πηγαινεις παντού.Σταθαρά όμως μεσα σε camping ή ελενχόμενο,καθορισμένο χώρο σταθμευσης.
Αλλιώς βάζεις μηχανάκι πίσω ,παίρνεις και την προίκα σου και πας.
Να συμπληρώσω ότι μια καλή σκηνή με το απαραίτητο εξοπλισμό και ενα καλό μέρος με δροσιά σου δίνει ότι δεν μπορεί να σου δώσει το ωραιότερο δωμάτιο ,ξενοδοχείο του κόσμου. -
Πριν 2 βδομάδες πήγα 3 μέρες ελεύθερο και πρώτη φορά με τα παιδιά (πέρσι είχαμε πάει σε οργανωμένο), 5 σκηνές, 5 μεγάλοι και πέντε μικροί. Απολαύσαμε τα νερά της νότιας Κρήτης, αφού ο καιρός ήταν τέλειος.
Δίπλα μας ήταν 2 ζευγάρια ηλικίας 25-30 ετών, που ήταν υπόδειγμα ελεύθερου κατασκηνωτή. Μπράβο τους!Τα σκουπίδια είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα αφού το μεγαλύτερο ποσοστό, πάντα κάτι αφήνει. Αυτός ήταν και ο λόγος της σύλληψης των παραπάνω ατόμων στο Κεδρόδασος Χανίων. Είναι δρυμός και τον έχουν καταντήσει χωματερή. Κρίμα
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ - Διώξεις για ελεύθερη κατασκήνωσηΠηγα περσι στο Ελαφονησι κ εφυγα αμεσως μην αντεχοντας να βλεπω αυτην την αθλιοτητα .
Φετος μια απο τα ιδια στο Γαιδουρονησι ,παρ οτι στην επισημη ιστοσελιδα της Νομαρχιας ,αναφερεται οτι απαγορευεται αυστηρα η κατασκηνωση .
Η Κρητη στον τομεα καθαριοτητας κ σεβασμου στο περιβαλλον εχει να διανυσει πολυ δρομο ακομα κ ειναι κριμα τοσο ομορφα μερη να καταστρεφονται απο τους ιδιους . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πηγα περσι στο Ελαφονησι κ εφυγα αμεσως μην αντεχοντας να βλεπω αυτην την αθλιοτητα .
Φετος μια απο τα ιδια στο Γαιδουρονησι ,παρ οτι στην επισημη ιστοσελιδα της Νομαρχιας ,αναφερεται οτι απαγορευεται αυστηρα η κατασκηνωση .
Η Κρητη στον τομεα καθαριοτητας κ σεβασμου στο περιβαλλον εχει να διανυσει πολυ δρομο ακομα κ ειναι κριμα τοσο ομορφα μερη να καταστρεφονται απο τους ιδιους .η περιοχη ειναι ενταγμενη στο προγραμμα natura εξου και επεμβασεις της αστυνομιας.
http://www.ziriafestival.gr/ ειναι την επομενη εβδομαδα. ειχε παει κανεις περισυ να μας πει εμπειριες?
θα ειναι και ο βαβουρας http://www.youtube.com/watch?v=hlONQBEv ... re=related
-
Να μην ισχύει η απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης αν οι κατασκηνωτές βρίσκονται σε δημόσια έκταση, έχουν χημική τουαλέτα και κάδους για απορρίματα.
-
καλησπερα παιδια επαναφερω λιγο αυτο το θεμα γιατι θα ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπεται να στησω καποια σκηνη σε μια παραλια για λιγες ωρες οχι στην ουσια να κατασκηνωσω αλλα να την εχω ας πουμε για να παρουμε κανεναν υπνακο
-
Αν την εχεις στημενη θεωρητικα απαγορευεται..Κοιατα αν πας στην πιο πολυσυχναστη παραλια θα σου την πουν αν οχι δεν θα εχεις προβλημα ειδικα αν δεν μεινεις κανονικα..
Να πω και γω τις εμπειριες μου για καποια καμπινγκ που εχω επισκεφτει.
Αρκαδια
Καμπινγκ Θηρεα
Παλιο καμπινγκ με πολλα τροχοσπιτα και ''μονιμαδες'' που πιανουν τις φοβερες σκιες αφηνοντας λιγες για σκηνακια..Απο καθαριοτητα ειναι σε καλη κατασταση νομιζω ενω η παραλια ειναι διπλα και προσωπικα τη γουσταρω πολυ(η παραλια του Αστρους στο καλυτερο της σημειο).Απο ταβερνες και μπαρακια 10 λεπτα με τα ποδια.Οι τιμες κανονικες ουτε φτηνα ουτε ακριβα νομιζω..Το μεγαλο μειονεκτημα ειναι τα κουνουπια.Ειδικα μια χρονια ειχαμε κανει δευτερο μπρατσο.Καμπινγκ Σεριφου
Ωραιο καμπινγκ μπροστα ακριβως απο ομορφη και πεντακαθαρη παραλια.Το μισο εχει παχιες σκιες απο ευκαλυπτους ενω το σημειο κοντα στη παραλια εχει πιο μικρα δεντρακια.Απο καθαριοτητα τα παει καλα αν και πιστευω οτι Αυγουστο με τοση νεολαια δεν θα την παλευει και τοσο..Ακριβουτσικο γενικα με αρκετα αναιδεις ιδιοκτητες αλλα καθαρο με καινουριες εγκαταστασεις.Καμπινγκ Αμοργου(Αιγιαλη)
Μαζευει απειρη νεολαια τα τελευταια χρονια και αυτο θα επρεπε να τους παρακινησει να το βελτιωσουν αλλα αυτοι το χουν αφησει στη τυχη τους με τις τουαλετες να καταρρεουν,μηδαμινους διαδρομους αναμεσα στις σκηνες και γενικα μια κατασταση αφου εχουμε κοσμο και ειδικα νεους αστο ετσι οπως ειναι..Αγενια σε ολο της το μεγαλειο τσακωθηκα πριν φυγω και δεν προκειται να ξαναπαω.Τα πλεονεκτηματα ειναι η τοποθεσια του(κοντα στη πανεμορφη Αιγιαλη και 200 μετρα απο τη παραλια) και το καλο του ετσιατοριο με εντελως διαφορετικους ιδοκτητες.Αν το επιλεξει καποιος τον παρακαλω οχι Αυγουστο.Καμπινγκ Μηλου
Διαφορετικη συνθεση κοσμου απο τα προηγουμενα.Γεματο ξενους.Αν εισαι Ελληνας σε γραφουν στα @@ τους.Ασφυκτικα γεματο τον Αυγουστο που ειχα παει εχει καλαμωτες και σε καποια σημεια του μεγαλα σκιερα δεντρα..Σχετικα ακριβο,διαφημιζει πισινες κλπ..Η παραλια ομορφη αλλα θελει κατηφοριτσα/ανηφοριτσα για να πας..Το λιμανι ειναι 7 χλμ μακρια..Εμεις ειχαμε παει με ποδηλαταΚαμπινγκ Γυθειο(Μελτεμι)
Στο Γυθειο και συγκεκριμενα στη περιοχη Μαυροβουνι εχει μπολικα καμπινγκ εμεις επιλεξαμε αυτο γιατι ηταν το πρωτο που ειδαμε και μας εκανε καλη εντυπωση.Πραγματι τεραστιο γεματο με ελιες αρκετο κοσμο που ομως χανεται στη εκταση.Πιστευω βρισκεις σκιες ακομα και Αυγουστο.Ωραιες εγκαταστασεις,κοσμος περισσοτερο Ελληνες.Ομορφη παραλια ακριβως μπροστα.Και γενικα πολυ πιο επαγγελματικη αντιμετωπιση απο τα καμπινγκ των νησιων..Φετος λεμε για roadtrip προς δυτικες ακτες με ελευθερο κοντα στη Κυπαρισσια και μετα καπου ανατολικη ακτη μαλλον στο Κυπαρισσι..Θα δειξει ομως γιατι παιζουν και σεναρια για κυθηρα στο δημοτικο..
Οσο για τη Χρυση/Γαιδουρονησι πηγα περυσι και η αληεθια ειναι οτι τα περιμενα χειροτερα τα πραγματα αλλα ευτυχως ΑΥΤΟΙ που εκμεταλλευονται το νησι(ταβερνα,καραβακια,αυτος που εχει τιτλους ιδοκτησιας) εχουν βαλει τενεκεδες τους οποιους μαζευουν κλπ..Παντως μεγαλη υποκρισια της νομαρχιας που κανει τα στραβα ματια λογω του ξενου τουρισμου που κατεβαινει εκει του παιρνουν τα βρακια στα καραβακια και καπως στη ταβερνα..Επισης ειναι υποκρισια να λες επιτρεπεται απο το ρπωι μεχρι τη δυση του ηλιου η παραμονη στο νησι και να κατεβαζεις καθε μερα καμια χιλιαρα κοσμο αλλα απαγορευεται η κατασκηνωση..Η καταστροφη γινεται και απο τα 2.
Αν και ειμαι ξεκαθαρα υπερ του ελευθερου καμπινγκ οταν γινεται απο συνειδητοποιημενο κοσμο στη περιπτωση της Χρυσης ειμαι μπερδεμενος γενικως μιας και εκει ειναι περιοχη αυξημενης προστασιας.. -
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Καμπινγκ Γυθειο(Μελτεμι)
Στο Γυθειο και συγκεκριμενα στη περιοχη Μαυροβουνι εχει μπολικα καμπινγκ εμεις επιλεξαμε αυτο γιατι ηταν το πρωτο που ειδαμε και μας εκανε καλη εντυπωση.Πραγματι τεραστιο γεματο με ελιες αρκετο κοσμο που ομως χανεται στη εκταση.Πιστευω βρισκεις σκιες ακομα και Αυγουστο.Ωραιες εγκαταστασεις,κοσμος περισσοτερο Ελληνες.Ομορφη παραλια ακριβως μπροστα.Και γενικα πολυ πιο επαγγελματικη αντιμετωπιση απο τα καμπινγκ των νησιων..Τα τελευταία 2 καλοκαίρια πήγαμε σε αυτό. Καταπληκτικό!
Και φέτος εκεί θα είμαστε...!
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Αν την εχεις στημενη θεωρητικα απαγορευεται..Κοιατα αν πας στην πιο πολυσυχναστη παραλια θα σου την πουν αν οχι δεν θα εχεις προβλημα ειδικα αν δεν μεινεις κανονικα..
Να πω και γω τις εμπειριες μου για καποια καμπινγκ που εχω επισκεφτει.
Αρκαδια
Καμπινγκ Θηρεα
Παλιο καμπινγκ με πολλα τροχοσπιτα και ''μονιμαδες'' που πιανουν τις φοβερες σκιες αφηνοντας λιγες για σκηνακια..Απο καθαριοτητα ειναι σε καλη κατασταση νομιζω ενω η παραλια ειναι διπλα και προσωπικα τη γουσταρω πολυ(η παραλια του Αστρους στο καλυτερο της σημειο).Απο ταβερνες και μπαρακια 10 λεπτα με τα ποδια.Οι τιμες κανονικες ουτε φτηνα ουτε ακριβα νομιζω..Το μεγαλο μειονεκτημα ειναι τα κουνουπια.Ειδικα μια χρονια ειχαμε κανει δευτερο μπρατσο.Επισης φχαριστιεσαι ποδηλατο εκει κατω μιας και ο δρομος ειναι επιπεδος χωρις πολλες κλισεις, πλην εκεινης της γεφυρουλας . Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι τα κουνουπια
-
Kαι φυσικα η ζεστη ε..Το 40αρι το χει πολυ ευκολο
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Kαι φυσικα η ζεστη ε..Το 40αρι το χει πολυ ευκολοΕτσι 3-4 χρονια ημουν εκει κατω καθε καλοκαιρι και ειδικα περσυ μαμηθηκε ο Διας με τις ζεστες και την υγρασια. Ωραια ειναι τωρα που δεν εχει κοσμο και γενικα μεχρι τα μεσα Ιουλη κατω στο Παραλιο Αστρος, μετα γεμιζει με κοσμο. Τον Σεπτεμβρη προτιμω ομως γιατι εχει ζεστη, ωραια θαλασσα και καθολου κοσμο . Καλα Οκτωβρη για μπανιο δεν υπαρχει ψυχη
-
Παρομοιως περυσι περασα μονο για βολτα,εφαγα ομως την κρεπα μου(απο τις καλυτερες ε) και ανεβηκα στα ορεινα..Επισης στο Στρος τρωμε ποικιλια απο τον ''βυθο''..Οταν ειμαστε πολλα ατομα δεν μενει τιποτα..
Οφ τοπικ ειμαστε -
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Παρομοιως περυσι περασα μονο για βολτα,εφαγα ομως την κρεπα μου(απο τις καλυτερες ε) και ανεβηκα στα ορεινα..Επισης στο Στρος τρωμε ποικιλια απο τον ''βυθο''..Οταν ειμαστε πολλα ατομα δεν μενει τιποτα..
Οφ τοπικ ειμαστεΕ οχι και οφ τοπικ. Οταν παει καποιος στο καμπινγκ δεν τρωει?? Μαθαινει και τα κατατοπια οποτε ειμαστε κυριολεκτικα εντος θεματος
-
Ποικιλια στο 'ελληνων γευση' ειναι στο αστρος...σου πεταει σουβλακι, κεμπαπ γυρο και γινετε μαχη...μετα απο μπανακι ειναι οτι πρεπει
-
Ποσοι εισασταν στο Π.Αστρος περσυ το καλοκαιρι?? Εχει γουστο να ειμασταν ολοι μαζι
-
Ενα σαββατοκυριακο ειχα παει καπου τον Ιουνιο αν θυμαμαι καλα.
Προπερσυ ειχα παει για περισσοτερο.Δεν θα ξαναπαω ομως. χεχε
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ενα σαββατοκυριακο ειχα παει καπου τον Ιουνιο αν θυμαμαι καλα.
Προπερσυ ειχα παει για περισσοτερο.Δεν θα ξαναπαω ομως. χεχε
Ουτε κι εγω
-
Εμενα παντως με βλεοω φετος παλι ενα περασμα(τουλαχιστον)..Ελληνων γευσεις ε?χμμ ενδιαφερον το σημειωνω
-
http://www.e-camping.gr/portal/el/
Aυτο το ξεχασα..Πληροφοριες για ολα τα καμπινγκ και φορουμ.
Όλα για το Camping