-
Με το καλό akis. Να σκέφτεσαι ότι εμείς κάποτε έπρεπε να περιμένουμε πάνω από 2,5 μήνες! Η αναμονή πάντως κάνει την απόλαυση μεγαλύτερη! Πολύ πετυχημένος ο συνδυασμός χρωμάτων και αναμφισβήτητα η ορθολογικότερη επιλογή ζάντας! Με το καλό!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Απλά συγκρίνετε την 156 με αλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας όπως το Mondeo, Mazda 6, Avensis κλπ. Παρότι 1.6 είναι ακριβότερη από μοντέλα μεγαλύτερων κυβικών
Εδω ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Η 156 είναι καλύτερη σαν αυτοκίνητο απο τα Mondeo, Mazda 6, Avensis . Γιατι να μην είναι πιο ακριβή?
E μη τα παραλέμε ρε παιδιά. Ωραία η 156 εμφανισιακά και πολύ καλή οδηγικά αλλά όχι και καλύτερη συνολικά από Mondeo kai 6. Mη ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στη μεσαία κατηγορία όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι χώροι, η ποιότητα, η πολυτέλεια, η αξιοπιστία, και δευτερεύοντα η οδηγική συμπεριφορά και η εμφάνιση. Σε ποιό από αυτά λoιπόν είναι καλύτερη η 156 των Mondeo, 6, Avensis?
Φίλε akisakis καλορίζικη η 147. Ήθελα να ρωτήσω γιατί δε περίμενες την facelift έκδοση που κυκλοφορεί σε 2 μήνες. Εκμεταλέυτηκες τη προσφορά για δερματινο σαλόνι ή σου αρέσει το υπάρχον μοντέλο περισσότερο?
-
gramacar καταρχήν δεν ήξερα αν στην facelift θα υπάρχει η άτοκη χρηματοδότηση κατι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιλογή,πήρα δώρο το δερμάτινο σαλόνι και τέλος έπρεπε να αγοράσω επειγόντος τουτου γιατί βρήκα αγοραστή για το δικό μου σε καλή τιμή (κάτι εξαιρετικά αμφίβολο για μεταγενέστερη πώληση) και το πούλησα.Τέλος αυτό το μοντέλο μου άρεσε ούτως ή άλλως αν και πιστεύω οτι θα μου αρέσει και το νέο σίγουρα.
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Σήμερα είδα την 147 που ήρθε στην αντιπροσωπεία,την έχω παραγγήλει εδώ και 2,5 βδομάδες είναι μαύρη distictive 120hp με κόκκινο εσωτερικό και 16άρες ζάντες.Παίδιά δεν ξέρω αν την βλέπω έτσι επειδή είναι δικιά μου αλλά είναι μαμάτη!!!
Την παραλαμβάνω την δευτέρα γιατί ακόμα δεν είναι έτοιμα τα χαρτιάΜαύρη με κόκκινο εσωτερικό ε? Ένας από τους καλύτερους συνδιασμούς!
Καλορίζικη! -
Μαύρη με κόκκινο εσωτερικό ε? Ένας από τους καλύτερους συνδιασμούς!
Καλορίζικη!Νομίζω ότι και η μαύρη με το μπεζ σκούρο δέρμα είναι πολύ καλός συνδιασμός. Το είχα δει σε μια GT και μου άρεσε πολύ.
-
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω πώς καθαρίζετε το ταμπλό της 147 και αν έχουν παρουσιαστεί στα δικά σας άσπροι λεκέδες, γιατί στο δικό μου παρουσιάστηκαν σε αρκετά σημεία, και χαλάει πολύ την εικόνα του όμορφου κατά τα άλλα ταμπλό.
Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο έχει παραμείνει ελάχιστες ώρες στον ήλιο, μιας και το παρκάρω σε γκαράζ, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι.
Το έχω καθαρίσει μόνο με πετσί και με υγρό πανάκι, αλλά τίποτα.
Οι λεκέδες είναι εκεί και δε φεύγουν με τίποτα. Ειδικότερα, είναι πολύ ευδιάκριτοι αν κοιτάξεις το ταμπλό έξω από το αυτοκίνητο πάνω από το μπαρμπριζ. Any ideas;
-
ευχαριστώ πολύ!!! για τις ευχές Πάντως αν κάποιος την παραγγήλει είτε αυτή είτε οποιαδήποτε αλλη alfa σε μαυρο χρώμα ας προτιμήσει το κόκκινο εσωτερικό απλά είναι απίστευτα όμορφο,γιατί δεν είναι γυαλιστερο κοκκινο αλλα ψιλο μπορντώ και ταιριάζει φοβερά με το μαύρο
-
Αν υπάρχει κάποια φωτογραφία τοσο σε κόκκινο όσο και σε μπεζ δέρμα θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Φίλε nfil έχεις δοκιμάσει armorall καθαριστικό ταμπλώ? Μήπως είναι απλά άλατα από το νερό με το οποίο το καθάρισες?
-
Φίλε gramcar όχι δεν έχω δοκιμάσει κανένα καθαριστικό για ταμπλό.
Το μόνο που έχω κάνει είναι να το 'σκουπίσω' με ελαφρώς βρεγμένο πετσί
και αφού διαπίστωσα ότι το πετσί δεν κάνει δουλειά, χρησιμοποίησα ένα πανάκι της Villeda με καθαρό νερό.Δυστυχώς και σήμερα το πρωί που το έπλυνα, φαίνεται να καθαρίζει όταν βραχεί αλλά όταν στεγνώσει οι λεκέδες φαίνονται ακόμα πιο έντονα.
Είμαι πολύ στεναχωρημένος και απογοητεύμενος για το θέμα αυτό.
Είμαι γενικά κατά των καθαριστικών ταμπλό, γιατί ναι μεν δίνουν μια λάμψη γυαλάδας και καθαριότητας, αλλά από την άλλη το ταμπλό γίνεται πιο ευάλωτο (ξεραίνεται και ξεθωριάζει εύκολα) και απαιτείται πλέον συχνότερα η χρήση του καθαριστικού.
Αλλά αν είναι να δω αποτέλεσμα με τη χρήση του armorall, θα το δοκιμάσω.
Αν έχεις να προτείνεις και κάτι ακόμα, ανυπομονώ να το ακούσω.
-
Κοίταξε σε μαγαζιά με αξεσουαρ αυτοκινήτων για καθαριστικά και προιόντα συντήρησης για ταμπλώ ή για δέρμα. Επίσης δε θα έκανε κακό να ρωτήσεις και σε κάποιο μαγαζί που να εξιδικεύεται σε καθαρισμούς δερμάτων μήπως υπάρχει κάποιο προιόν που να καθαρίζει δέρματα από τέτοιους λεκέδες. Πιθανόν να κάνει και για σένα. Η γνώμη μου είναι να αποφύγεις το νέρο το οποίο αφήνει άλατα και σε καμιά περίπτωση καθαριστικά σαπούνια υγρά πιάτων κλπ.
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Νομίζω ότι και η μαύρη με το μπεζ σκούρο δέρμα είναι πολύ καλός συνδιασμός. Το είχα δει σε μια GT και μου άρεσε πολύ.Θεωρώ ότι το κόκκινο εσωτερικό δίνει μια πιο σπορτιφ/νεανική διάθεση/αίσθηση στο αυτοκίνητο -τουλάχιστον στα μάτια μου- ενώ το μπεζ μια πιο executive/συντηρητική.
Βέβαια γούστα είναι αυτά! -
Καλημέρα σε όλους.
Έχω μία 156 του 2001. Τί λάδια προτείνεται. Έχω αρκετά μπερδευτεί γιατί τελικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες. Μέχρι στιγμής βάζω της αντιπροσωπείας αλλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει και κάτι καλύτερο. Να σημειώσω ότι έχω διαβάσει όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει γι' αυτό το θέμα αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει συμπέρασμα.
Ακολούθως σας παραθέτω 3 διευθύνσεις που πιστεύω είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.
-
http://www.mg-sportcars.co.uk/Motor_Oil ... hange%20it
-
http://www.machinerylubrication.com/art ... icleid=443
-
http://homepage.ntlworld.com/paul-baker ... 0bible.pdf
Ευχαριστώ και ελπίζω να με βοηθήσετε να καταλήξω κάπου.
Γιώργος
-
-
Εγώ στην 147 βάζω Selenia Racing είναι ακριβότερα από τα 'απλά' Selenia, πλην όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος και νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές αφού αυτά προτείνει και η Alfa (για σπορ οδήγηση και 'δύσκολες' συνθήκες)
-
εχω μια 147 120hp distinctive. εχει κανει 17000 km. πριν λιγα χιλιομετρα αρχισε να βγαινει στην οθονη η ενδειξη engine oil pressure low. πηγα στην αντιπροσωπεια οπου το αγορασα (τολιας) και μου ειπαν οτι δεν ειχε λαδια μεσα. φυσικο. μαλλον τα καιει. μου συμπληρωσαν τα λαδια και θα κανω μου ειπαν τρεις δοκιμες των 1000 km και καθε φορα θα τα μετρανε για να δουν αν καιει. εχει συμβει σε καποιον κατι παρομοιο????? οντως καιει λαδια ή μπορει να οφειλεται σε κατι αλλο?
-
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=8155&highlight=elf+10w40
fps,όταν η φιατ προτείνει αλλαγή κάθε 20.000 χλμ θα πρέπει να ενημερώνει τους πελάτες της οτι είναι απαραίτητο να συμπληρώνουν ενδιάμεσα και με την προυπόθεση οτι ο οδηγός θα κάνει αυτά τα χιλιόμετρα οδηγώντας σα παναγίτσα.
Σε αντίθετη περίπτωση θα έχεις και εσύ την ευκαιρία να αλλάξεις κινητήρα μέσα σε 2 χρόνια.[/b] -
ειχα αλλαξει λαδια στα 8000 km . και γυρω στα 16000 μου εβγαλε την ενδειξη.
-
Ο χρήστης fps έγραψε:
ειχα αλλαξει λαδια στα 8000 km . και γυρω στα 16000 μου εβγαλε την ενδειξη.Παράξενο ακούγεται! Μήπως το αμάξι έχει 'βρει' σε καμία λακούβα ή κάτηφόρα; Πιθανώς να έχει κάνει τρύπα το κάρτερ και να χάνει από εκεί αν και νομίζω ότι αυτό θα το έβρισκαν στην αλλαγή λαδιών...
-
Καλημέρα.
Τελικά χάνουν η όχι λάδια η ALFA ? Στη δικιά μου άλλαξα λάδια πριν 6000 Km και μέχρι στιγμής δν έχει χάσει ούτε σταγόνα. Μερικές φορές τη σπάω και μερικές όχι. Σε 4000 Km ακόμη θα τα αλλάξω( αρχή μου να τα αλλάζω κάθε 10000Km) και προβλέπω ότι δεν θα έχω απώλεια. Επίσης επειδή τα κοιτάω συχνά, το χρώμα τους και η πυκνότητα τους είναι άριστη. Σημειωτέον ότι βάζω τα Selenia τα απλά και τώρα σκέφτομαι να αρχίσω να βάζω τα Selenia Racing. Γνώμες γι' αυτό ?
Τελικά είμαι τυχερός που δεν χάνω λάδια η είναι νωρίς ακόμη μιας και έχω μόνο 18000 Km ?
-
Ο χρήστης GEORGE LOGOTHETIS έγραψε:
Τελικά είμαι τυχερός που δεν χάνω λάδια η είναι νωρίς ακόμη μιας και έχω μόνο 18000 Km ?Δεν είσαι τυχερός, εγώ την σπάω κάθε μέρα και είναι βελτιωμένη (kompressor) ποτέ δεν είχα πρόβλημα λαδιών. Βέβαια προτιμώ να τ'αλλάζω κάθε 10000 άσχετα με το τι λέει η αντιπροσωπεία.
Το ίδιο θα πρότεινα και σε όλους άσχετα με το πως οδηγείτε, τα 20000 είναι πολύ μεγάλο διάστημα και οι συνθήκες της χώρας μας δεν είναι και οι πιο χαλαρές...GEORGE Τα racing είναι πολύ καλά, αν θέλεις κάτι καλύτερο μάλλον σε castrol παρόμοιας πυκνότητας θα πρέπει να κοιτάξεις...Αλλά πιστεύω πως τα Selenia racing είναι πολύ καλή επιλογή...
-
Ο χρήστης fps έγραψε:
εχω μια 147 120hp distinctive. εχει κανει 17000 km. πριν λιγα χιλιομετρα αρχισε να βγαινει στην οθονη η ενδειξη engine oil pressure low. πηγα στην αντιπροσωπεια οπου το αγορασα (τολιας) και μου ειπαν οτι δεν ειχε λαδια μεσα. φυσικο. μαλλον τα καιει. μου συμπληρωσαν τα λαδια και θα κανω μου ειπαν τρεις δοκιμες των 1000 km και καθε φορα θα τα μετρανε για να δουν αν καιει. εχει συμβει σε καποιον κατι παρομοιο????? οντως καιει λαδια ή μπορει να οφειλεται σε κατι αλλο?Κάνε την δοκιμή που σου είπαν και βλέπουμε. Νομίζω πως ήταν τυχαίο, η κατανάλωση λαδιού εξαρτάται και από τις συνθήκες οδήγησης και από τις ατμοσφαιρικές και μόλις πέρασε το καλοκαίρι. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι στις πρώτες αλλαγές όλα καίνε λίγο παραπάνω. Θα έπρεπε να δείτε την corolla μας σχεδός όποτε βάζαμε βενζίνη ήθελε και λάδια! εντάξει υπερβάλλω... πάντως μετά τα 25000 ποτέ δεν έκαψε σταγόνα.
Στην 147 δεν είχα καθόλου πρόβλημα...
Alfa 147 forum