-
Ο,τι και να λέτε για τα μειονεκτήματα του ΑΣΕΠ (που υπάρχουν, αλλά τα περισσότερα είναι ευθύνη των φορέων που ζητάνε τις προκυρήξεις), είναι απείρως καλύτερο από το προηγούμενο καθεστώς. Σε αυτό χρωστάμε ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Πεπονή.
-
Παράλληλα σύμπαντα...
Σήμερα που μιλάμε, αν δεν έχεις γνωστούς με το δημόσιο δουλειά ΔΕΝ παίρνεις.
Οι απ' ευθείας αναθέσεις δίνουν κ παίρνουν, κ εκεί αν δεν έχεις γνωστό δεν παίρνεις τπτ. Αν έχεις, παίρνεις κ καλοπληρώνεσαι κ άμεσα μάλιστα. Λ7 υπάρχουν.
Αν πας με διαγωνισμό ξέρεις καλά ότι ενδέχεται να πληρωθείς μετά από 7 χρόνια ή να μην πληρωθείς ποτέ (άσε που μάλλον εν τω μεταξύ θα έχεις κλείσει).
Οι 'μεγάλες εταιρίες' που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κάνουν ό, τι δεν διανοούνται να κάνουν σε άλλη χώρα (στάση πληρωμών με το έτσι θέλω, πιστώσεις επίσης, 'κούρεμα', ... μην αρχίσω τα γαλλικά). Οι Έλ καταναλωτές, τους επιβραβεύουν.
Αν στραφείς προς τις εξαγωγές μαζεύεις τεράστια ποσά ΦΠΑ που δεν σου επιστρέφονται, ή που όταν σου επιστρέφονται έχεις πληρώσει περισσότερα από τα μισά σε τόκους, στις Ελ τράπεζες του 10% όταν ο ανταγωνιστής σου στον κόσμο δανείζεται με 2% μαξ.
Κ έχεις τους διάφορους **Asimov **εδώ μέσα (αναφέρω αυτόν γιατί είναι φίλος μου κ δεν θα παρεξηγηθεί) κ σου λένε ότι δεν φταίνε οι Έλ ΔΥ. Και ποιός φταίει τελικά δλδ, ο Φούφουτος? Ποιός τα παίρνει απ' όπου μπορεί, ποιός κάνει τα στραβά μάτια, ποιός δεν αναλαμβάνει έστω την ευθύνη που του αναλογεί, ποιός, ποιός, ποιός...Εντάξει παλικάρια, δεν φταίει κανείς μας. Μόνον οι 300 που βρίζουμε κ ψηφίζουμε, οι 300 που οι Έλ ψηφοφόροι επιβραβεύουν. Εντάξει, αλλά θα έλθει η ώρα που θα σκουπίζουμε κώλους για 300 Ε τον μήνα, γιατί άλλη δουλειά δεν θα μπορούμε να κάνουμε.
Κι αυτό θα ισχύει για όλους, ΔΥ ή όχι ΔΥ.
Και τότε να δω τι θα λέμε... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εντάξει, αλλά θα έλθει η ώρα που θα σκουπίζουμε κώλους για 300 Ε τον μήνα, γιατί άλλη δουλειά δεν θα μπορούμε να κάνουμε.
Κι αυτό θα ισχύει για όλους, ΔΥ ή όχι ΔΥ.
Και τότε να δω τι θα λέμε...μπα Ηλια, στο αμεσο μελλον δε θα ειναι οι ΔΥ που θα σκουπιζουν κwλους για 300€, αυτοι μαλλον θα σφυριζουν αδιαφορα. Που ξερεις, μπορει να μας πουν οτι δεν ειναι ΔΥ αλλα εργαζονται σε ΑΕ, αρα δεν εχουν τη παραμικρη ιδεα για τι πραγμα μιλας.
συντηρουμε εναν τεραστιο-αναποτελεσματικο-γραφειοκρατικο ΔΤ και κανεις δεν εχει τα κοτσια να αλλαξει την κατασταση.
πηγα στον ΟΑΕΕ να παρω ενα κwλοχαρτο. Εφαγα 2 ωρες, περασα απο 6 υπαλληλους και στο τελος μου ειπαν να περιμενω 1 μηνα για να βγει.
η ιδια δουλεια θα μπορουσε να γινει μεσω ιντερνετ σε 3' (η αιτηση τουλαχιστον) και να με ενημερωσουν ποτε πρεπει να περασω να το παρω ή να μου το στειλουν ταχυδρομικα (με δικα μου εξοδα).
αλλα σε αυτη τη περιπτωση θα χρειαζοταν μονο 1-2 υπαλληλοι και οχι 6.
το ιδιο συμβαινει στο 90%+ των Δημοσιων υπηρεσιων.... -
Έτσι νόμιζαν οι ΔΥ εξ' απ' ανέκαθεν στο 'δικό τους' Έλ, αλλά απ' αυτούς ξεκίνησε το κούρεμα.
Αυτοί που μέχρι χτες έκαναν επανάσταση ζητώντας μεγαλύτερη αύξηση, δέχονται σαν κότες μείωση after μείωση after μείωση, ενώ είναι πλέον σχεδόν βέβαιοι ότι ούτε σύνταξη θα πάρουν, αφού τα ταμεία τους βούλιαξαν (κ που να δεις στο μέλλον, που θα μείνουν με τους μισούς εργαζόμενους).Αρπαζόμουν κ εγώ στην αρχή, αλλά αφού βλέπω τόσον καιρό μετά τπτ να μην γίνεται κ όλοι να λένε τα ίδια, αράζω κ το απολαμβάνω κ κάνω ό, τι μπορώ για να μείνω (αν όχι ολόκληρος τουλάχιστον η μύτη μου) έξω απ' τα σκατά...
Γενικώς, ... περαστικά μας. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έτσι νόμιζαν οι ΔΥ εξ' απ' ανέκαθεν στο 'δικό τους' Έλ, αλλά απ' αυτούς ξεκίνησε το κούρεμα.
Αυτοί που μέχρι χτες έκαναν επανάσταση ζητώντας μεγαλύτερη αύξηση, δέχονται σαν κότες μείωση after μείωση after μείωση, ενώ είναι πλέον σχεδόν βέβαιοι ότι ούτε σύνταξη θα πάρουν, αφού τα ταμεία τους βούλιαξαν (κ που να δεις στο μέλλον, που θα μείνουν με τους μισούς εργαζόμενους).Αρπαζόμουν κ εγώ στην αρχή, αλλά αφού βλέπω τόσον καιρό μετά τπτ να μην γίνεται κ όλοι να λένε τα ίδια, αράζω κ το απολαμβάνω κ κάνω ό, τι μπορώ για να μείνω (αν όχι ολόκληρος τουλάχιστον η μύτη μου) έξω απ' τα σκατά...
Γενικώς, ... περαστικά μας.δεχονται τα μετρα γιατι βλεπουν οτι τα πραγματα στον ΙΤ γινονται πολυ χειροτερα. Οποτε αναλογικα ειναι παλι καλυτερα απο αυτους
τυχαιο ειναι που ηδη ειμαστε η μοναδικη (?) χωρα στον κοσμο που ο ΔΥ αμοιβεται καλυτερα απο τον ΙΥ?για θεσεις στον ΙΤ που αμειβονται με 600-800€ (ΑΝ καταφερεις και βρεις δουλεια!!!), στον ΔΤ αμειβονται με 1200+ με μπονους βεβαια τη μονιμοτητα. Αρα για ποιο λογο να διαμαρτυρυθουν?
το σιγουρο ειναι οτι αυτοι το βραδυ κοιμουνται ησυχοι, ξεροντας οτι και αυριο θα εχουν δουλεια. Ολοι οι υπολοιποι...μη ξεχνας οτι ηδη καποια απο τα επιδοματα που τους κοπηκαν, αντικατασταθηκαν με νεα.
-
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα, αυτοι ηταν καλοπληρωτες, αυτοι αγοραζαν ενα σπιτακι και υπηρχε δραστηριοτητα στην οικοδομη, αυτοι εφτιαχναν ενα εξοχικο, αυτοι αγοραζανε ρουχα και αλλα ειδη με καλη συχνοτητα..Αυτοι κυκλοφορουσαν το χρημα.
Ιδιως σε πολεις οπως η δικη μου που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ εχει πεσει πολυ περικοπη και τα εμπορικα για αρχη ειναι ετοιμα για φουντο.
Δεν τους υπερασπιζομαι ουτε τους κατηγορω, απλα στο συστημα της αγορας αν ο διπλα μου ειναι καλα τοτε θα ειμαι καλα και γω. Αν ο διπλα αρχιζει να πειναει θ αρχισω και γω...Και δυστυχως ισχυει το β στις μερες μας.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα, αυτοι ηταν καλοπληρωτες, αυτοι αγοραζαν ενα σπιτακι και υπηρχε δραστηριοτητα στην οικοδομη, αυτοι εφτιαχναν ενα εξοχικο, αυτοι αγοραζανε ρουχα και αλλα ειδη με καλη συχνοτητα..Αυτοι κυκλοφορουσαν το χρημα.Ιδιως σε πολεις οπως η δικη μου που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ εχει πεσει πολυ περικοπη και τα εμπορικα για αρχη ειναι ετοιμα για φουντο.
Δεν τους υπερασπιζομαι ουτε τους κατηγορω, απλα στο συστημα της αγορας αν ο διπλα μου ειναι καλα τοτε θα ειμαι καλα και γω. Αν ο διπλα αρχιζει να πειναει θ αρχισω και γω...Και δυστυχως ισχυει το β στις μερες μας.
ε τοτε να γινουμε ολοι ΔΥ. Να δανειστουμε και αλλα 2τρις€ για να μας πληρωνουν τους μισθους και τελειωσε το θεμα.
εσυ θεωρεις λογικο να υπαρχει πολη που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ?
ποιους εξυπηρετουν ολοι αυτοι? -
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα, αυτοι ηταν καλοπληρωτες, αυτοι αγοραζαν ενα σπιτακι και υπηρχε δραστηριοτητα στην οικοδομη, αυτοι εφτιαχναν ενα εξοχικο, αυτοι αγοραζανε ρουχα και αλλα ειδη με καλη συχνοτητα..Αυτοι κυκλοφορουσαν το χρημα.Ιδιως σε πολεις οπως η δικη μου που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ εχει πεσει πολυ περικοπη και τα εμπορικα για αρχη ειναι ετοιμα για φουντο.
Ας μου τα δώσουν και μένα και θα τα κυκλοφορώ με τον ίδιο τρόπο στην αγορά. Και σπίτια θα πάρω, και αυτοκίνητα, και ρούχα, και στα μπουζουκια θα τα τρώω.
Αυτό που περιγράφεις είναι μια φούσκα, η οποία συντηρείται τεχνιτά, με δανεικά λεφτά, χωρίς πραγματική αξία και παραγωγή. -
Δεν το θεωρω ουτε λογικο ουτε σωστο σε καμια περιπτωση, ουτε ειχα ονειρο ποτε να γινω δ.υ. Ισως καποτε αυτοι να εξυπηρετουσαν καποιους οταν υπηρχε αγροτικη και βιομηχανικη δραστηριοτητα στην περιοχη. Τωρα δεν υπαρχει τιποτα απ αυτα και εμειναν οι δ.υ οι οποιοι ηταν οι κυριοι χρηματοδοτες των υπολοιπων (επιχειρηματιων, εμπορων, ταβερνιαρηδων κλπ).
Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι το να τριβουν τα χερια τους μερικοι γιατι οι δ.υ τιμωρουνται δεν εξυπηρετει κανεναν, γιατι αυτο γυρναει μπουμερανγκ.
Ουτε αμφιβαλλω οτι ειναι φουυσκα, απλα καλυτερα να τη ξεφουσκωσουμε με τροπο παρα να τη σκασουμε και να μας παρει ο δι@ολος ολους...
-
Ουτε αμφιβαλλω οτι ειναι φουυσκα, απλα καλυτερα να τη ξεφουσκωσουμε με τροπο παρα να τη σκασουμε και να μας παρει ο δι@ολος ολους...
Μας έχει πάρει ήδη, απλώς δεν το πολυφωνάζουν και κάνουμε πως δεν το έχουμε καταλάβει...
-
Δεν το θεωρω ουτε λογικο ουτε σωστο σε καμια περιπτωση, ουτε ειχα ονειρο ποτε να γινω δ.υ. Ισως καποτε αυτοι να εξυπηρετουσαν καποιους οταν υπηρχε αγροτικη και βιομηχανικη δραστηριοτητα στην περιοχη. Τωρα δεν υπαρχει τιποτα απ αυτα και εμειναν οι δ.υ οι οποιοι ηταν οι κυριοι χρηματοδοτες των υπολοιπων (επιχειρηματιων, εμπορων, ταβερνιαρηδων κλπ).Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι το να τριβουν τα χερια τους μερικοι γιατι οι δ.υ τιμωρουνται δεν εξυπηρετει κανεναν, γιατι αυτο γυρναει μπουμερανγκ.
και επειδη καποτε στη περιοχη υπηρχε αγροτικη δραστηριοτητα, θα πρεπει να πληρωνουμε τους ΔΥ που δε χρειαζονται, μεχρι να πεθανουν?
κανενας δε χαιρεται για τη κατασταση, αλλα μην εχεις την αυταπατη οτι οι ΔΥ τιμωρηθηκαν! Αλλοι πληρωνουν τη νυφη αγαπητε...
αλλωστε για μενα δεν τιθεται θεμα τιμωριας. Ειναι ζητημα κοινης λογικης.επισης, καμια φουσκα δε ξεφουσκωσε! Ειδες εσυ να αλλαξει κατι? Ολοι στις θεσεις τους ειναι και εξακολουθουν και πληρωνονται. Τη πληρωσαν οι συμβασιουχοι, αλλα αυτοι δεν ειναι ΔΥ.
-
Μα αφου συμφωνουμε τι μου βαζεις . Το μονο που παρατηρω ειναι οτι με τη μειωση των μισθων των Δ.Υ ουτε τα ταμεια του κρατους γεμιζουν αλλα και λεφτα στην αγορα δεν κυκλοφορουν.
Δεν ξερω αν την πληρωσε κανεις τελικα, βλεπω παντως τριγυρω μου ανησυχια, βλεπω κοσμο που δεν την βγαζει οπως την εβγαζε παλιοτερα. Και επιπλεον περισσοτερο την εχουμε πληρωσει εσυ και γω και που δεν μπορουμε να βρουμε ενα εργασιακο περιβαλλον που να νοιωθουμε μια χαρα μ αυτο που κανουμε.
-
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα,όχι φίλε μου, αυτοί διαστρέβλωναν την αγορά. πιασμένοι χεράκι χεράκι με τις τράπεζες φούσκωναν τον πληθωρισμό δανειζόμενοι με ενέχυρο το κράτος που νόμιζαν/νομίζαμε οτι δεν χρεοκωπεί ποτέ.
τώρα είναι too late, και ο ΓΑΠ κάνει too little.
-
Tρελη διαστρεβλωση ομως..Οι ΔΥ δανειζοντουσαν ή οι ΙΥ?Οι ΔΥ αν ειναι ετσι οπως τα λετε ειτε δεν θα χρειαζονταν να δανειστουν και αν δανειζονταν θα τα επεστρεφαν ειτε θα ηταν στην ιδια μοιρα με τους ιδιωτικους(οι συμβασιουχοι πχ) οποτε δεν καταλαβαινω αυτη την επιλεκτικοτητα.
Να ξανα θυμισω που φαγωθηκε και πως το χοντρο χρημα?Γιατι δεν εχουμε παραγωγικη βαση(οχι δεν εννοω ψιλικατζιδικα που ανοιγει ο οποιοσδηποτε)?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα,
όχι φίλε μου, αυτοί διαστρέβλωναν την αγορά. πιασμένοι χεράκι χεράκι με τις τράπεζες φούσκωναν τον πληθωρισμό δανειζόμενοι με ενέχυρο το κράτος που νόμιζαν/νομίζαμε οτι δεν χρεοκωπεί ποτέ.
τώρα είναι too late, και ο ΓΑΠ κάνει too little.
Εγω απ οσο ξερω απο την εμπειρια μου και απ το οικογενειακο μου περιβαλλον οι δημοσιοι υπαλληλοι ηταν και ειναι οι καλυτεροι και πιο τυπικοι στις πληρωμες τους. Ξερουν τι εσοδα εχουν και κανονιζουν τα εξοδα τους.
Αντιθετως καποιοι που το επαιζαν επιχειρηματιες ειχαν φουσκωσει τις πιστωτικες και τις τραπεζες με δανεια. Οσους δ.υ ξερω και ειναι πιεσμενοι οικονομικα, ειναι εξαιτιας καποιου προγραμματισμου που ειχαν κανει και επεσαν εξω γιατι ειτε ο ενας απ τους δυο που ηταν ι.υ εχασε τη δουλεια του ειτε εξαιτιας των μειωσεων που δεχτηκαν. Γιατι μειωσεις εγιναν.
Τελος παντων δεν εχω κανενα λογο να υποστηριζω τους δημοσιους υπαλληλους απλα ειμαι της αποψης που ειπα πιο πριν. Αν μια κοινωνικη ομαδα δεχεται μειωσεις μισθων και τα σχετικα εγω δεν θα πω καλα να παθει γιατι αυτο θα ερθει και σε μενα αργα η γρηγορα.
-
το πρόβλημα δεν είναι το ύψος των μισθών των ΔΥ.
το πρόβλημα είναι η μονιμότητα.
οι πρώτοι που το νιώθουν είναι οι ΔΥ, καθώς στην επιταγή για μείωση του κόστους μισθοδοσίας τους η μόνο λύση (ισχύοντος της μονιμότητας) είναι η μείωση των μισθών. και βεβαίως αυτή γίνεται οριζόντια πλήτοντας κυρίως τους χαμιλόμισθους ΔΥ.το παρόν θέμα, και άλλα, έχει εκφυλιστεί πολλές φορές σε ΔΥ vs IY. ας μην γίνει άλλη μια φορά. απλώς περιγράφω το μηχανισμό της φούσκας (όπως τον αντιλαμβάνομαι φυσικά. για κάποιους δεν υπάρχει καν φούσκα) καθώς και το μηχανισμό διολίσθησης της ανταγωνιστικότητας/παραγωγικότητας.
-
Ήταν και καλοπληρωνόμενοι και σίγουρα πληρωνόμενοι. Σε αντίθεση με αυτούς που τους δίναν (και δίνουν) το μισθό τους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Διότι οι κατά καιρόν υπουργοί ήταν χουβαρντάδες. (με τα λεφτά των άλλων, φυσικά).
Τώρα, αν αυτή η κατανάλωση μας έχει λείψει, τότε είναι ό,τι πιο εύκολο να αποκατασταθεί. Να πάρει ένα, άντε δύο δευτερόλεπτα. Όχι παραπάνω.
Και επομένως, να ο τρόπος να ξεφύγουν όλες οι χώρες από την κρίση. ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ?Και ποια είναι αυτή η καταπληκτική πόλη που οι περισσότεροι είναι ΔΥ; Περισσότεροι οι συντηρούμενοι από τους συντηρητές...τραγικό...
-
Και ομως αυτοι οι ανθρωποι στηριζαν την αγορα, αυτοι ηταν καλοπληρωτες, αυτοι αγοραζαν ενα σπιτακι και υπηρχε δραστηριοτητα στην οικοδομη, αυτοι εφτιαχναν ενα εξοχικο, αυτοι αγοραζανε ρουχα και αλλα ειδη με καλη συχνοτητα..Αυτοι κυκλοφορουσαν το χρημα. Δανεικό χρήμα, είτε με τους μισθούς τους για τους οποίους δανειζόταν το κράτος, είτε απο τα δανεια που πέρνανε οι ίδιοι απο τις Τράπεζες.
Ιδιως σε πολεις οπως η δικη μου που οι περισσοτεροι ειναι ΔΥ εχει πεσει πολυ περικοπη και τα εμπορικα για αρχη ειναι ετοιμα για φουντο.Αυτό ακριβώς που περιγράφεις, αποτελεί απόδειξη του πόσο στρεβλό ηταν το 'σύστημα' στην Ελλάδα. Είναι ΜΙΑ απο τις βασικές παραμέτρους, που μας οδήγησαν εδω που είμαστε...!! Αντί να στηρίζει ο Ι.Τ. τον Δημόσιο, γινόταν το αντίθετο...!!! Πώς..;; Αφενός με τον μεγάλο σχετικά αριθμό των Δ.Υ*, αφ΄ετέρου με την μεγάλη αγοραστική δύναμη που αυτοί είχαν (κι εχουν) και την αθρόα παροχή δανείων και καρτών απο τις Τράπεζες, λόγω ακριβώς της μονιμοτητας και των αμοιβών που είχαν. Και πώς λοιπόν πληρώνονταν και πληρώνονται όλοι αυτοί...;; Δανειζόταν το κράτος απο τις 'αγορές', (ενω τώρα δανειζόμαστε απο Δ.Ν.Τ. κι Ε.Ε.., ετσι δε μας λένε οι του μνημονίου...;; ). Τί άλλαξε όμως και η κίνηση στα εμπορικά που περιγράφεις, καταβαραθρώθηκε...;;
-
Τους κόπηκαν οι μισθοί και μπορεί τα ποσά να μην ηταν τραγικά μεγάλα για τους ίδιους, όμως σε απόλυτα νούμερα είναι κάποια δις στο σύνολό τους, τα οποία λείπουν απο την αγορα.
-
Κόπηκαν τα διάφορα διακοπογαμοαυτοκινητοκαταναλωτικοστεγαστικοδάνεια απο τις τράπεζες, ενω η παροχή πιστωτικών καρτών έχει πέσει στο ναδίρ.
-
Η ψυχολογία έχει πέσει στα τάρταρα και όλοι είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους, είτε με μετρητά είτε με κάρτες, ενω οι προυπολογισμοί των νοικοκυριών (όσα έχουν) με μειωση μισθών και με τις διάφορες δόσεις να τρέχουν, έχουν πέσει έξω....
Αυτά ισχύουν και για τον Ι.Τ., με τη διαφορά οτι εκει μιλάμε για μείωση απο 800 ευρώ στα 600, (αλλο απο 1200 στα 1000 π.χ των Δ.Υ, η διαφορά είναι χαώδης....), ανεργία κλπ.
*αναλογικά με τον πληθυσμό, αλλα και αναλογικά με την οικονομία και τη δομή αυτης στην Ελλάδα και αυτό το τονίζω, γιατί πολλοί το παραβλέπουν, ή απλά το αγνοούν. Αυτό που εννοώ είναι πως προσωπικά δεν θα με πείραζε για παράδειγμα (υπερβολικό) να υπήρχαν 4.000.000 Δ.Υ. με 3.000 μισθό έκαστος και 2.000.000 Ι.Υ. κι Ε.Ε, αρκει οι τελευταίοι (μέσω του κράτους) με την οικονομική τους δραστηριότητα να ηταν σε θέση να στηρίξουν (κι εννοείται να αμοίβονταν καλύτερα απο) τους πρώτους.
-
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το παρόν θέμα, και άλλα, έχει εκφυλιστεί πολλές φορές σε ΔΥ vs IY. ας μην γίνει άλλη μια φορά. απλώς περιγράφω το μηχανισμό της φούσκας (όπως τον αντιλαμβάνομαι φυσικά. για κάποιους δεν υπάρχει καν φούσκα) καθώς και το μηχανισμό διολίσθησης της ανταγωνιστικότητας/παραγωγικότητας.
Ουτε εγω θελω να το κανω αυτο, απλα καλο ειναι να κραταμε καποιες ισορροπιες απο το να κατηγορουμε ολοκληρες κοινωνικες ομαδες. Και γω ενας ιδιωτικος υπαλληλος ειμαι χωρις κανενα απολυτως δικαιωμα, χωρις δωρα (αφου ειμαι με μπλοκ παροχης υπηρεσιων) με 10 ωρες δουλεια τη μερα και με λεφτα αρκετα λιγοτερα απ οτι θα πρεπε...
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Tρελη διαστρεβλωση ομως..Οι ΔΥ δανειζοντουσαν ή οι ΙΥ? Οι ΔΥ αν ειναι ετσι οπως τα λετε ειτε δεν θα χρειαζονταν να δανειστουν και αν δανειζονταν θα τα επεστρεφαν ειτε θα ηταν στην ιδια μοιρα με τους ιδιωτικους(οι συμβασιουχοι πχ) οποτε δεν καταλαβαινω αυτη την επιλεκτικοτητα.Αυτό που λες και το ανέφερε και ο bibendum, δεν έχει λογική. Δεν έχω στατιστικό δείγμα με βάση καποια έρευνα, αλλα με αυτά που διαπιστώνω με τα μάτια μου και με βαση την κοινή λογική, ενας μόνιμος Δ.Υ. δανείζεται περισσότερα και με πιο 'ελαφρά τη καρδία'* για τα επόμενα, είτε 30 είτε 5 χρόνια, σε σχέση με εναν Ι.Υ που δεν ξέρει τί του ξημερώνει.
Το 'δεν θα χρειάζονταν να δανειστούν' όταν μιλάμε για καταναλωτικά 'ζώα' όπως εμεις οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, καταλαβαίνεις νομίζω οτι είναι αστείο.*ενω έχει κι ενα αβαντάζ. Οτι αν πρόκειτα π.χ για ένα στεγαστικό με ορίζοντα 30ετίας και βγάινει στη σύνταξη σε 15 χρόνια απο τη στιγμή που το πήρε, μπορεί να ελπίζει και στο εφ' άπαξ ωστε να το αποπληρώσει νωρίτερα με διάφορους τρόπους, πραγμα που δεν ισχύει στον Ι.Τ.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!