-
Λάμπρο,
τι ποσό έχετε για στόχο για τη συμμετοχή και τι ποσό έχετε μαζέψει μέχρι τώρα από την καμπάνια? -
To κάνατε μεσοανατολικό ζήτημα.
Το Ακρόπολις είναι μια διαφήμιση της χώρας μας στον έξω κόσμο.Αν ενα ελληνικό πλήρωμα και μάλιστα μοναδικό στην μεγαλη κατηγορία θέλει οικονομική στήριξη και το λέει δημόσια και με διαφάνεια ως προς τον στόχο και εφαρμογή δεν νομίζω ότι ο καθε καταθέτης είναι μαλάκας.
Αν ηταν ο Σουηδος και ήθελε να πάρει φερραρι, θα έπαιρνε ενα α....... φυσικά. .....Εύχομαι να πάει καλά ο φίλος Λάμπρος!....
Κρατος πάντού ανυπαρκτο.Γιατί να μην είναι και σε εθνικούς αγώνες και συμμετέχοντες....Υπάρχει απόγνωση στο κόσμο και ειναι φυσικό.Όμως δεν φταίει ο Αθανασούλας για αυτό που ζούμε και που θα ζήσουμε στο μέλλον. -
Πάντως δεν είναι άγνωστη τελευταία στους ελληνικούς αγώνες η τακτική της ζήτησης χρημάτων για υποστήριξη. Εδώ ολόκληρη ΟΜΑΕ ζητάει λεφτά από τους κριτές για να τους δώσει το δικαίωμα να κάνουν αγώνες φέτος.
Να πω τη γνώμη μου λοιπόν και εγώ, αφού όλοι την έχουν πει. Αν μιλάγαμε για 2-3 χρόνια πριν, θα την αποδεχόμουν ίσως συτή την κίνηση πιο εύκολα. Όταν όμως υπάρχουν χιλιάδες που δε βρίσκουν καν δουλειά (εγώ πχ ήμουν 9 μήνες άνεργος), είναι λίγο προκλητικό να λες 'βοήθα με να σε κάνω εθνικά υπερήφανο', από τη στιγμή μάλιστα που το παντεσπάνι δε σου λείπει. Και καλά να γίνει όλο αυτό το σκηνικό για να συμμετάσχει στη 'μικρή' κατηγορία, εκεί που έχει αποδείξει οτι μπορεί και το έχει. Αλλά να κάνουμε δωρεές για να πάρει μέρος σε μια κατηγορία που απαιτεί άλλη εμπλοκή (και διαπλοκή ενίοτε) και που διάκριση θα θεωρηθεί απλά η είσοδος στους βαθμούς (και σε συνδιασμο με εγκαταλείψεις άλλων πιθανότατα), πράγμα που έχουν καταφέρει και Κύρκος (6ος) και Βωβός (8ος) στο παρελθόν, χωρίς να ζητήσουν φράγκο (εκτός από τους χορηγούς τους βεβαια), τότε το σκηνικό πλησιάζει τα όρια του ουτοπικού.
Εννοείται οτι η ευχή μας είναι να πάει καλά ο Λάμπρος, εγώ προσωπικά είχα πάθει πλάκα με αυτό που κατάφερε στην production, η φωτό με το φάμπια να έχει κάνει εκείνη την τρελή μπούκα και να είναι με τους 2 τροχούς πάνω στην πλαγιά σε... ανήθικη στάση, είναι ακόμα desktop στον υπολογιστή μου. Αλλά το σωστό να λέγεται...
Just my two cents... -
Μολις τωρα ειδα το θεμα... δεν ξερω γιατι, ενω ειναι ανοικτο εδω και μια εβδομαδα...Προσωπικα πιστευω οτι η προσπαθεια πρεπει να βοηθηθει, με τον ενα η αλλο τροπο, ο οδηγος ειναι ικανος, και εχει δειξει τι μπορει να κανει. Η εποχη ειναι δυσκολη για τον κοσμο που ζει στη χωρα, αλλα οποιος παρακολουθει τον μηχανοκινητο αθλητισμο η αγαπαει το θεμα αυτοκινητο και μπορει να βοηθησει πρεπει να το κανει. Εχω να παρακολουθησω Ακροπολις απο το 2006 γιατι ο κολλητος μου που πηγαιναμε στα βουνα 'εφυγε' ξαφνικα και εγω παλι ειμαι εξω... θα προσπαθησω να ερθω φετος και να βοηθησω με τον τροπο μου. φανταζομαι να γινει η συμμετοχη και με επιτυχια.... Η προβολη της χωρας με καθε ευκαιρια ειναι σημαντικο γεγονος... Το κρατος δυστυχως ειναι αλλου.... για να δουμε φετος την τηλεοραση και την εν γενει προβολη.. η μιζερια δεν οδηγει πουθενα παρα μονο σε γκρινια... στο τελος τελος. Ας σκεφθουμε θετικα και ας ελπισουμε για ενα καλο αποτελεσμα...
-
Βρε taurus κανε το καλό και ρίξτο στο γιαλό.Γι'αυτό μας πήρανε αμπάριζα οι ξένοι.....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η (ιδιωτική, μην το ξεχνάμε) ομάδα Α (με πρόεδρο πολυεκατομμυριούχο) δεν μπορεί να καλύψει τα συμβόλαια των αθλητών των 'ερασιτεχνικών' της τμημάτων (βόλει, πόλο και ενδεχομένως και άλλα αθλήματα λιγότερο δημοφιλή από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, πχ. πινγκ-πονγκ) και βγαίνει και ζητάει τη βοήθεια των φίλων της
Η (επίσης ιδιωτική...) ομάδα Β δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα του επαγγελματικού της τμήματος και ζητάει από τους φίλους της να γίνουν μέτοχοί της.
Ο αθλητής Γ (καλής οικονομικής επιφάνειας αλλά όχι και ...μπρούκλης) δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα συμμετοχής του σε ένα παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός (σα να λέμε ένα αγώνα του Champions League) και βγαίνει και ζητάει βοήθεια από τους φίλους του (προσοχή, ο Γ θα μπορούσε να ήταν είτε οδηγός αγώνων είτε πχ. τενίστας που ήθελε να πάει να παίξει στο Australian Open)Κατανοώ το ό,τι κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει και τις 3 περιπτώσεις 'ψάχνουν για μαλάκες'. Κανένα πρόβλημα, δικαίωμά του. Αυτό που δεν κατανοώ είναι το γιατί οι Α και Β είναι 'ΟΚ' ενώ ο Γ 'ψάχνει για μαλάκες'. Σε μένα φαίνονται παρόμοια περίπτωση και καμία διαφορά δεν μου κάνει το ό,τι οι μεν είναι 'ομάδες' ενώ ο δε μόνος του. Και ίσα-ίσα θεωρώ τις περιπτώσεις Α και Β ακόμα πιο 'προκλητικές' στην αναζήτηση μαλακών.
Δεν εχουν καμια σχεση οι 3 περιπτωσεις:
Α. Οι επαγγελματικες ομαδες ειναι διαφορετικα μαγαζια απο τις ερασιτεχνικες. Η μονη σχεση τους ειναι οτι ενα μικρο (10% νομιζω, ισως και λιγοτερο) των μετοχων το εχει ο ερασιτεχνης, στην ουσια ως ανταλλαγμα της παραχωρησης του τιτλου (εδω κολλαει κομματι της απαντησης Β). Ο παμπλουτος προεδρος της ΠΑΕ δεν εχει καμια εννομη ή ηθικη υποχρεωση να καλυπτει το κοστος λειτουργιας του ερασιτεχνη, το μονο κοινο που εχουν ειναι το ονομα και καλως ειναι ετσι, κατα τη γνωμη μου.
Β. Οι μετοχοι μπορει να ρισκαρουν βαζοντας τα λεφτα τους, αλλα αν η εταιρεια βγαλει κερδη, θα τα μοιραστουν, δεν κανουν αγαθοεργια.Μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Βρε taurus κανε το καλό και ρίξτο στο γιαλό.Γι'αυτό μας πήρανε αμπάριζα οι ξένοι.....Αν δεις λίγο τι γίνεται στο χώρο εν Ελλάδι, θα καταλάβεις γιατί μας έχουν πάρει αμπάριζα οι ξένοι. Για να φτιάξουμε αγωνιστική παιδεία εφάμιλή τους πρέπει να κυλήσει πολύυυ νερό στο αυλάκι, να αλλάξουν μερικά μυαλά και νοοτροπίες, να πάψουν μερικοί να πιστεύουν οτι είναι το κέντρο του κόσμου, ενώ ουσιαστικά ο χώρος είναι ένα χωριουδάκι σαν αυτό των τρελών στις ιστορίες του Αστερίξ. Οι ξένοι μας έχουν πάρει αμπάριζα και σε πολλά άλλα, όπως στην οδηγική παιδεία, αλλά και γενικότερα στην παιδεία-ανατροφή, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία κτλ. Ας τους φτάσουμε με το καλό στα υπόλοιπα και μετά ας τους φτάσουμε και σε έναν τομέα που -έτσι κι αλλιώς- δεν έχει αυτή τη στιγμή- να προσφέρει κάτι παραπάνω στη χώρα, πλην του όποιου κύρους. Ή μήπως πιστεύεις οτι αν κερδίσει ο Λάμπρος το Ακρόπολις (από το πληκτρολόγιό μου και στου Θεού τ' αυτί), ξαφνικά θα πλακώσουν 2-3 κατασκευάστριες εταιρείες στα μέρη μας, θα φτιαχτούν 5 πίστες, η F1 θα κάνει δοκιμές το χειμώνα εδώ και οι αγωνιστικές ομάδες που κατοικοεδρεύουν στην Αγγλία θα κάνουν ουρά ποια θα πρωτοεγκατασταθεί σ΄ εμάς?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η (ιδιωτική, μην το ξεχνάμε) ομάδα Α (με πρόεδρο πολυεκατομμυριούχο) δεν μπορεί να καλύψει τα συμβόλαια των αθλητών των 'ερασιτεχνικών' της τμημάτων (βόλει, πόλο και ενδεχομένως και άλλα αθλήματα λιγότερο δημοφιλή από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, πχ. πινγκ-πονγκ) και βγαίνει και ζητάει τη βοήθεια των φίλων της
Η (επίσης ιδιωτική...) ομάδα Β δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα του επαγγελματικού της τμήματος και ζητάει από τους φίλους της να γίνουν μέτοχοί της.
Ο αθλητής Γ (καλής οικονομικής επιφάνειας αλλά όχι και ...μπρούκλης) δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα συμμετοχής του σε ένα παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός (σα να λέμε ένα αγώνα του Champions League) και βγαίνει και ζητάει βοήθεια από τους φίλους του (προσοχή, ο Γ θα μπορούσε να ήταν είτε οδηγός αγώνων είτε πχ. τενίστας που ήθελε να πάει να παίξει στο Australian Open)Κατανοώ το ό,τι κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει και τις 3 περιπτώσεις 'ψάχνουν για μαλάκες'. Κανένα πρόβλημα, δικαίωμά του. Αυτό που δεν κατανοώ είναι το γιατί οι Α και Β είναι 'ΟΚ' ενώ ο Γ 'ψάχνει για μαλάκες'. Σε μένα φαίνονται παρόμοια περίπτωση και καμία διαφορά δεν μου κάνει το ό,τι οι μεν είναι 'ομάδες' ενώ ο δε μόνος του. Και ίσα-ίσα θεωρώ τις περιπτώσεις Α και Β ακόμα πιο 'προκλητικές' στην αναζήτηση μαλακών.
Δεν εχουν καμια σχεση οι 3 περιπτωσεις:
Α. Οι επαγγελματικες ομαδες ειναι διαφορετικα μαγαζια απο τις ερασιτεχνικες. Η μονη σχεση τους ειναι οτι ενα μικρο (10% νομιζω, ισως και λιγοτερο) των μετοχων το εχει ο ερασιτεχνης, στην ουσια ως ανταλλαγμα της παραχωρησης του τιτλου (εδω κολλαει κομματι της απαντησης Β). Ο παμπλουτος προεδρος της ΠΑΕ δεν εχει καμια εννομη ή ηθικη υποχρεωση να καλυπτει το κοστος λειτουργιας του ερασιτεχνη, το μονο κοινο που εχουν ειναι το ονομα και καλως ειναι ετσι, κατα τη γνωμη μου.Αν είναι έτσι τότε γιατί η επαγγελματική ομάδα κάνει αγώνα με μόνο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της ερασιτεχνικής και επίσης κάνει καμπάνια με SMS για τον ίδιο σκοπό ?
Πρόσεξε, δε λέω ότι κάνει άσχημα. Καλά κάνει. Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορείς να λες για τον Χ ραλίστα που ζητάει βοήθεια για να τρέξει στο Ακρόπολις ή για τον Υ τενίστα που ζητάει βοήθεια για να πάει στην Αυστραλία 'ψάχνουν για μαλάκες' αλλά να αγνοείς το προφανές ενδεχόμενο 'ψάχνουν για μαλάκες' της συγκεκριμένης περίπτωσης. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ?Β. Οι μετοχοι μπορει να ρισκαρουν βαζοντας τα λεφτα τους, αλλα αν η εταιρεια βγαλει κερδη, θα τα μοιραστουν, δεν κανουν αγαθοεργια.
Πες μου μια ποσοσφαιρική ομάδα-εταιρεία στον κόσμο που βγάζει κέρδη... Σίγουρα πάντως όχι οι ελληνικές υπερχρεωμένες (μηδεμίας εξαιρουμένης). Αρα μιλάς για θεωρητικό ενδεχόμενο, εγώ λέω ότι όταν μια ποδοσφαιρική επαγγελματική ιδιωτική εταιρεία έχει μπει χοντρά μέσα και ζητάει (και παίρνει!) δανεικά και αγύριστα εκμεταλλευόμενη την αγάπη των οπαδών της, αντί να πάθει ό,τι θα πάθαινε οποιαδήποτε μη ποδοσφαιρική εταιρεία σε αντίστοιχη περίπτωση (= φούντο), τότε το 'ψάχνουν για μαλάκες' είναι προφανές.
Μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα.
Επιμένω ότι είναι πολύ παρόμοια.
-
Το μόνο πράγμα που έχει σημασία κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη, είναι το τι υπηρεσία / όφελος λαμβάνεις πίσω από αυτά τα λεφτά.
Εγώ έκανα donate σε έναν Internetικό μουσικό σταθμό, που δεν έχει διαφημίσεις, ένα σεβαστό ποσό, μού έστειλαν ένα t-shirt και τούς βοήθησα να συνεχίσουν. Τον ακούω καθημερινά.
Ένας άλλος μπορεί να αγόρασε εισιτήριο διαρκείας για την ομάδα του με ένα σημαντικό ποσό και να συνέβαλλε στην οικονομική κατάσταση της ομάδας του.
Αλλοι εδώ έδωσαν ένα ποσό σε έναν πολύ καλό έλληνα ραλίστα, πήραν ένα καπελάκι αναμνηστικό, και εφ όσον όλα πάνε καλά, θα ανέβουν στα βουνά να τον δουν να αγωνίζεται και να κάνει φοβερό πέρασμα από μπροστά τους και θα γουστάρουν τρελά.
Ο καθένας μπορεί να ξοδέυει τα λεφτά του σε ό,τι τέτοιες 'υπηρεσίες' γουστάρει. Η ανταποδοτικότητα αυτών των χρημάτων, η αξία τους σε 'είδος' αν θέλετε, είναι τελείως προσωπικό θέμα. Περί ορέξεως που λένε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν είναι έτσι τότε γιατί η επαγγελματική ομάδα κάνει αγώνα με μόνο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της ερασιτεχνικής και επίσης κάνει καμπάνια με SMS για τον ίδιο σκοπό ?
Πρόσεξε, δε λέω ότι κάνει άσχημα. Καλά κάνει. Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορείς να λες για τον Χ ραλίστα που ζητάει βοήθεια για να τρέξει στο Ακρόπολις ή για τον Υ τενίστα που ζητάει βοήθεια για να πάει στην Αυστραλία 'ψάχνουν για μαλάκες' αλλά να αγνοείς το προφανές ενδεχόμενο 'ψάχνουν για μαλάκες' της συγκεκριμένης περίπτωσης. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ?Γιατι η επαγγελματικη ομαδα κληρονομησε το ονομα, στο οποιο βασιζει τη δημοφιλια της. Η ευημερια του ερασιτεχνη φερνει πελατες στον επαγγελματια. Παραλληλα η επιβιωση του ερασιτεχνη σημαινει οτι το παιδι μου και το παιδι σου ισως εχουν τη δυνατοτητα να αθληθουν στο μελλον σε εναν κορυφαιο συλλογο με προπονητες γνώστες και μερακληδες. Προσεξε: να αθληθουν απλα, οχι να γινουν επαγγελματιες. Οι ερασιτεχνες εχουν αυτον τον σκοπο και γι' αυτο πρεπει να επιβιωνουν, μην ευτελιζουμε την προσφορα τους. Οταν λεμε να επιβιωσει ο ερασιτεχνης, εννοουμε εκατονταδες ισως και χιλιαδες αθλητες (σε μεγαλους συλλογους οπως ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ), ολων των ηλικιων, δεκαδων αθληματων (οχι μονο των προβεβλημενων), που καμια σχεση δεν εχουν με μεμονωμενους επαγγελματιες των αγωνων ταχυτητας! Επιμενω οτι το παραδειγμα ειναι ατυχες.
Πες μου μια ποσοσφαιρική ομάδα-εταιρεία στον κόσμο που βγάζει κέρδη... Σίγουρα πάντως όχι οι ελληνικές υπερχρεωμένες (μηδεμίας εξαιρουμένης). Αρα μιλάς για θεωρητικό ενδεχόμενο, εγώ λέω ότι όταν μια ποδοσφαιρική επαγγελματική ιδιωτική εταιρεία έχει μπει χοντρά μέσα και ζητάει (και παίρνει!) δανεικά και αγύριστα εκμεταλλευόμενη την αγάπη των οπαδών της, αντί να πάθει ό,τι θα πάθαινε οποιαδήποτε μη ποδοσφαιρική εταιρεία σε αντίστοιχη περίπτωση (= φούντο), τότε το 'ψάχνουν για μαλάκες' είναι προφανές
Πολλες ειναι αυτες οι ομαδες. Μπορει να μην παιζουν στο C.L., αν και μερικες οπως η Πορτο το καταφερνουν κι αυτο. Το παγκοσμιο επαγγελματικο ποδοσφαιρο εχει εταιρειες λαικης βασης που φερνουν κερδη ή τουλαχιστον δεν χανουν λεφτα και δεν εξαντλειται στην Πρεμιερ Λιγκ, την Πριμερα Ντιβιζιον ή την ελληνικη superleague απ' τις οποιες παιρνεις παραδειγμα.
Ακομα κι αν χανουν παντως, το concept ειναι διαφορετικο απο αυτο που συζηταμε, το οποιο και προσπαθω να τονισω. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γιατι η επαγγελματικη ομαδα κληρονομησε το ονομα, στο οποιο βασιζει τη δημοφιλια της. Η ευημερια του ερασιτεχνη φερνει πελατες στον επαγγελματια. Παραλληλα η επιβιωση του ερασιτεχνη σημαινει οτι το παιδι μου και το παιδι σου ισως εχουν τη δυνατοτητα να αθληθουν στο μελλον σε εναν κορυφαιο συλλογο με προπονητες γνώστες και μερακληδες. Προσεξε: να αθληθουν απλα, οχι να γινουν επαγγελματιες. Οι ερασιτεχνες εχουν αυτον τον σκοπο και γι' αυτο πρεπει να επιβιωνουν, μην ευτελιζουμε την προσφορα τους. Οταν λεμε να επιβιωσει ο ερασιτεχνης, εννοουμε εκατονταδες ισως και χιλιαδες αθλητες (σε μεγαλους συλλογους οπως ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ), ολων των ηλικιων, δεκαδων αθληματων (οχι μονο των προβεβλημενων), που καμια σχεση δεν εχουν με μεμονωμενους επαγγελματιες των αγωνων ταχυτητας! Επιμενω οτι το παραδειγμα ειναι ατυχες.(Δε χρειάζεται η διάλεξη περί ερασιτεχνικού αθλητισμού, υπήρξα ερασιτέχνης αθλητής επί πολλά χρόνια και ακόμα είμαι σποραδικά)
Ξέρεις πολύ καλά ότι η πραγματική δουλειά στις ερασιτεχνικές κατηγορίες δε γίνεται από τους μεγάλους συλλόγους στυλ ΟΣΦΠ, ΠΑΟ κτλ. αλλά από τις μικρές ομάδες της γειτονιάς, από τις οποίες οι μεγάλοι σύλλογοι 'αρπάζουν' (ατυχής ίσως λέξη αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ) τα ταλέντα. Με άλλα λόγια, πες μου ποιός από αυτούς που παίζουν στις πρώτες ομάδες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει, πόλο σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ προέρχεται από τις ακαδημίες τους. 1-2 παραδείγματα μεμονωμένα ίσως... (τι σημαίνει 'επιτυχημένο ερασιτεχνικό σωματείο' ? Δες τη Μπαρτσελόνα ή τον Αγιαξ )
Επίσης ξέρεις πολύ καλά ότι η καμπάνια του Ολυμπιακού δεν έγινε τόσο για να επιζήσει ο ερασιτέχνης όσο για να πληρωθούν συμβόλαια 'ημιεπαγγελματιών' ανδρών και γυναικών στο βόλει, το πόλο κτλ. (άσε που υπήρξαν και 'φαγωμάρες' για το θέμα στο ΔΣ κοκ )
Τέλος πάντων, εγώ λέω ότι καλά έκανε ο ΟΣΦΠ και ο κάθε ΟΣΦΠ και είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε τον ερασιτέχνη ΟΣΦΠ, ΠΑΟ κτλ. Το πρόβλημά μου είναι με το χαρακτηρισμό 'ψάχνουν για μαλάκες' σε λογική 2 μέτρων και 2 σταθμών. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πολύ καλά κάνουν και ο ΟΣΦΠ και ο Λάμπρος και χρησιμοποιούν καινούργιες μεθόδους. Οποιος ενδιαφέρεται-πείθεται για το 'καλό καγαθό' του σκοπού συμμετέχει χωρίς απαραίτητα να είναι μαλάκας.
Α, και ο Λάμπρος καθόλου επαγγελματίας δεν είναι, μια χαρά ερασιτέχνης είναι ο άνθρωπος και 'παντελονίδιος' όσο τον παίρνει το μπάτζετ του.
Το έχω απορία: αν αυτό δεν το έκανε ο όποιος Λάμπρος αλλά ένας τενίστας για την Αυστραλία ή ένας ιστιοπλόος για το παγκόσμιο στη Ν. Ζηλανδία θα ήταν ΟΚ ?
Πολλες ειναι αυτες οι ομαδες. Μπορει να μην παιζουν στο C.L., αν και μερικες οπως η Πορτο το καταφερνουν κι αυτο. Το παγκοσμιο επαγγελματικο ποδοσφαιρο εχει εταιρειες λαικης βασης που φερνουν κερδη ή τουλαχιστον δεν χανουν λεφτα και δεν εξαντλειται στην Πρεμιερ Λιγκ, την Πριμερα Ντιβιζιον ή την ελληνικη superleague απ' τις οποιες παιρνεις παραδειγμα.
Ακομα κι αν χανουν παντως, το concept ειναι διαφορετικο απο αυτο που συζηταμε, το οποιο και προσπαθω να τονισω.Θα μου επιτρέψεις να πω ότι δε μιλάμε για εταιρείες λαϊκής βάσης, μιλάμε ως επί το πλείστον για διεφθαρμένες, διαπλεκόμενες ΑΕ ιδιωτικότατης βάσης, οι οποίες είναι ο ορισμός του 'εκμεταλλεύομαι την αγάπη των οπαδών μου' (για να πω ευγενικά )
Κερδοφόρα ΠΑΕ στην Ελλάδα ?
Τέλος πάντων, ας το αφήσουμε εδώ, νομίζω είναι σαφές τι εννοούμε (και ότι δε διαφωνούμε και τόσο στην ουσία...)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το έχω απορία: αν αυτό δεν το έκανε ο όποιος Λάμπρος αλλά ένας τενίστας για την Αυστραλία ή ένας ιστιοπλόος για το παγκόσμιο στη Ν. Ζηλανδία θα ήταν ΟΚ ?
Σαφώς και ΔΕ θα ήταν ΟΚ Νάσο, αυτό πιστεύω το υποστηρίζουν όλοι όσοι πιστεύουν οτι δεν ειναι ΟΚ η κίνηση του Αθανασουλα, απορώ γιατί επιμένεις στο παράδειγμα αυτό.
-
Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά (= προκατάληψη κατά του 'σπορ για πλούσιους' και του συγκεκριμένου ανθρώπου), γιαυτό επιμένω. Και γιατί είσαι ο πρώτος που απαντάει Τέλος πάντων, σε ό,τι με αφορά θεωρώ πως δεν έχω κάτι άλλο να πω.
-
Όταν δεν έχει βρακί ο κώλος μας Νάσο, τα ευκ(ώ)λως εννοούμενα παραλείπονται. Δε χρειάζεται να σου πουν όλοι όσοι είναι αντίθετοι εδώ μέσα οτι δε θα συμφωνούσαν και σε άλλες αντίστοιχες περιπτωσεις.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βρε taurus κανε το καλό και ρίξτο στο γιαλό.Γι'αυτό μας πήρανε αμπάριζα οι ξένοι.....
Αν δεις λίγο τι γίνεται στο χώρο εν Ελλάδι, θα καταλάβεις γιατί μας έχουν πάρει αμπάριζα οι ξένοι. Για να φτιάξουμε αγωνιστική παιδεία εφάμιλή τους πρέπει να κυλήσει πολύυυ νερό στο αυλάκι, να αλλάξουν μερικά μυαλά και νοοτροπίες, να πάψουν μερικοί να πιστεύουν οτι είναι το κέντρο του κόσμου, ενώ ουσιαστικά ο χώρος είναι ένα χωριουδάκι σαν αυτό των τρελών στις ιστορίες του Αστερίξ. Οι ξένοι μας έχουν πάρει αμπάριζα και σε πολλά άλλα, όπως στην οδηγική παιδεία, αλλά και γενικότερα στην παιδεία-ανατροφή, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία κτλ. Ας τους φτάσουμε με το καλό στα υπόλοιπα και μετά ας τους φτάσουμε και σε έναν τομέα που -έτσι κι αλλιώς- δεν έχει αυτή τη στιγμή- να προσφέρει κάτι παραπάνω στη χώρα, πλην του όποιου κύρους. Ή μήπως πιστεύεις οτι αν κερδίσει ο Λάμπρος το Ακρόπολις (από το πληκτρολόγιό μου και στου Θεού τ' αυτί), ξαφνικά θα πλακώσουν 2-3 κατασκευάστριες εταιρείες στα μέρη μας, θα φτιαχτούν 5 πίστες, η F1 θα κάνει δοκιμές το χειμώνα εδώ και οι αγωνιστικές ομάδες που κατοικοεδρεύουν στην Αγγλία θα κάνουν ουρά ποια θα πρωτοεγκατασταθεί σ΄ εμάς?
Είναι γνωστό το τι γίνεται και έχεις δίκιο.
Απο κει και πέρα η γνώμη μου είναι ότι ναι μεν ακούγεται προκλητική η αναζητηση χρηματων για εναν εστω εθνικό αγωνα αλλά το να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε ως πολίτες άλλης χωρας δεν ειναι ουτε λύση ουτε βοηθά σε τίποτα εμάς τους ίδιους. -
Απορία:
Tα γαμ@#@να χρήματα που εισπράττει ο ΟΠΑΠ και γενικά τα έσοδα απο ΠΡΟΤΟΛΟΤΤΟΤΖΟΚΕΡΚΛΠ, είναι τελικά μόνο για μεγαλομισθούς των υπαλλήλων και για τις λοιπές 'μαύρες τρύπες' ?????? -
Υπάρχουν άπειρες απορίες φίλε μου.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ξαναλέω, έαν έβγαινε κάποιος με GT3 και σπουδές κόστους 200.000 ευρώ (οι οποίες δεν ξέρω και αν αξιοποιούνται επαγγελματικά) και ζήταγε λεφτά για να κάνει το χόμπι του (δύο νίκες στη μισή 'Β' εθνική', εκ των οποίων η μία σε ντόπια χώματα, σε ηλικία που ένας παγκόσμιος κορυφής σκέφτεται να κρεμάσει παπούτσια, σε συνδυασμό με την αδυναμία έλκυσης χορηγών σε κάνουν χομπίστα, όχι επαγγελματία) σε οποιοδήποτε άθλημα από το κέρλινγκ μέχρι τον Τσακνορισμό και μάλιστα σε καιρό κρίσης, γίνεται απλά προκλητικός...
Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για ταλέντα στο μηχανοκίνητο. Ο μηχανοκίνητος στην Ελλάδα θέλει κυρίως το εξής απλό πράγμα για να διακριθείς:
Μπαμπά με μεγάλες τσέπες.
Θα κάψεις 4 λάστιχα, 8, 12, ατελείωτα. Θα οδηγήσεις κτήνη με εκατοντάδες άλογα ώστε λογικό είναι μετά τα ραλλάκια με τα μισά άλογα να σου φαίνονται παιχνίδια. Και φυσικά αρκετή βλακεία, ώστε αφοσιωθείς σε αυτόν, όταν με τα οικονομικά μέσα που διαθέτεις θα μπορούσες να κάνεις κάτι πιο χρήσιμο στην κοινωνία, αντί να χαζοχαίρεσαι σε ένα πόντιουμ με κύπελλο από τον Κοκκώνη...
Κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν, επειδή και αυτοί είναι βολεμένοι λίγο ή πολύ, ζήλευουν την πορεία του, αλλά δεν θέλησαν να σπαταλήσουν τόσο χρόνο, άλλοι επειδή δεν ξέρουν πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα και άλλοι επειδή απλά είναι μικροί ακόμα...
-
Αηντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
-
Εγω θα κανω μερικες πολυ απλες ερωτησεις και θα ηθελα να απαντηθουν απο καποιον αν γνωριζει. Οι ερωτησεις εχουν τεθει ξανα αλλα οχι με τον τροπο που θα το κανω εγω. Εχουμε δει εναν αριθμο χρηματων που εχουν μαζευτει μεχρι στιγμης, οποτε:
• Ποσα χρηματα χρειαζονται ακομα ;
• Ο 'Γινε' εχει βαλει ηδη το μεγαλυτερο μερος απ'την τσεπη του η απο χορηγους του ;
• Ποιο ειναι το συνολικο ποσο (στο περιπου) που χρειαζεται ενα οχημα τυπου WRC για να συμμετασχει ; (Συμμετοχη, λαστιχα, βενζινες κτλ.)Οι ερωτησεις πρεπει να απαντηθουν, γιατι μεχρι στιγμης δινεται η εντυπωση οτι ο οδηγος δεν δινει τιποτα απ'την τσεπη του (παρ'οτι η οικονομικη του επιφανεια του το επιτρεπει απ'οτι λενε αρκετοι εδω μεσα) και περιμενει να μαζευτει το ποσο απο χορηγους και οτι μενει απ'τον κοσμο. Ναι, ειναι ρομαντικη σαν σκεψη να βοηθησει ο κοσμος στο να διακριθει ενας Ελληνας στον εθνικο μας αγωνα, αλλα επειδη φερατε παραδειγματα και απο αλλα αθληματα, οταν ενας κορυφαιος ελληνας αθλητης ιστιοπλοιας ας πουμε, ερθει η ωρα να συμμετασχει στο οποιο παγκοσμιο πρωταθλημα, υπαρχει μια ομοσπονδια απο πισω, που θα αναλαβει ενα σημαντικο μερος των εξοδων. Στην Ελλαδα υπαρχει κατι αντιστοιχο για τον χωρο των motorsports ? Ρωταω εγω τωρα ... Δεν με νοιαζει αν καποιος κανει κατι για να ειναι πρωτος στο βαθρο του χωριου η αν το κανει καθαρα για την προσωπικη του ευχαριστηση. Αυτο που με νοιαζει ειναι οτι για καθε δραση υπαρχει αντιδραση και αυτο οικονομικα μεταφραζεται στο 'Δινω χρηματα και παιρνω καποιο προιον η υπηρεσια' το οποιο σιγουρα εχει εφαρμογη στην συγκεκριμενη περιπτωση. Με λιγα λογια, το μονο που πασχει σε αυτην την κινηση ειναι η διατυπωση και ο τροπος προσεγγισης του κοινου.
Εγω θα προτιμουσα να ακουσω -->
'Καλησπερα, ειμαι ο ταδε που διακριθηκα εδω-εκει-παραπερα και θελω να κανω αυτο φετος στην ταδε κατηγορια. Εγω μαζεψει με οποιον τροπο γουσταρω ενα ταδε ποσο χρηματων (να αναγραφεται) και εχει μεινει Χ ποσο (να αναγραφεται) το οποιο ειναι μικρο μπροστα σε αυτο που συνολικα απαιτειται, οποτε ζητω την βοηθεια σας για να το συγκεντρωσω και να λαβω μερος στον εθνικο μας αγωνα. Για καθε δωρεα δινονται καπελακια-μπλουζακια κτλ. + η υπηρεσια να κανετε βολτα στο shakedown + να κερδισω και να χαρουμε ολοι μαζι + μπλα μπλα μπλα ...'
Rally driver support for Acropolis Rally