-
Το χω φιλοσοφισει το θεμα. Η τα γουσταρεις τα καλυμματα η οχι...Εγω ειμαι στη δευτερη περιπτωση
-
Κοίτα ούτε εμένα μ' αρέσουν αλλιώς θα είχα βάλει ήδη απλά μερικές φορές αποδυκνείεται ότι μπορεί να χρειαστούν κι αυτά
-
Δίκιο έχετε που είστε κατά αλλά την έχω αυτή την νοοτροπία!
Μετά απο χρόνια να τα πουλάω ... ανέπαφα!
Στο Micra που είναι μπεζ δεν έβαλα εξαρχής αλλά πέρσι το καλοκαίρι το βελούδο ήταν ανυπόφορο οπότε κάλυμμα αλλά ... ακόμα ψάχνω να βρω αυτόν που έκατσε πίσω και ξέβαψε το τζιν του και άφησε αποτύπωμα! -
Ρωτήστε έναν ταπετσέρη να σας πει για τα πλατοκαθίσματα. Κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο ύφασμα των καθισμάτων από αυτή που σώζουν.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ναι δεν έρχεται πλέον με σκουρόχρωμο.Μόνο κατόπιν παραγγελίας.Σε σκουρόχρωμο ήρθαν μόνο οι πρώτες παρτίδες Tce
Ορέστη κανένα megane δεν έρχεται με σκουρόχρωμο εσωτερικό; Ούτε και το coupe; Αν το παραγγείλεις όμως είναι ΟΚ, έτσι; (αγχώθηκα)
-
Κοίτα απ' όσο μου είπαν τη μέρα που πήγα για λάδια(πριν 15 μέρες δηλαδή) δεν έρχονται για να διατεθούν ως ετοιμοπαράδοτα(για privilege μιλάμε πάντα).Με παραγγελιά μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι έρχεται μόνο κατόπιν παραγγελίας.Αυτά μου είπαν τώρα τα υπόλοιπα μάλλον θα πρέπει να πας να τα ρωτήσεις
-
@Dimitrfilop:Έχεις αλλάξει λάδια?Ρωτάω γιατί του θείου μου έχοντας 7000 χιλιόμετρα έχει τσιπήσει λίγο λαδάκι.Έχεις παρατηρήσει αντίστοιχο φαινόμενο στο δικό σου?Ορέστη δεν το έχω τσεκάρει πρόσφατα, αλλά έτσι όπως πάω σε κανά δίμηνο θα αλλάξω έτσι και αλλιώς λάδια λόγω συμπλήρωσης των 15000 χιλιομέτρων. Μια και το αναφέρεις θα το τσεκάρω το Σαββατοκύριακο.
Τελικά το καλοκαίρι που το αγόρασα εγώ πρέπει να είχαν στοκάρει πολλά αυτοκίνητα, γιατί και στο Σφακιανάκη που το αγόρασα, αλλά και στο 'γνωστό' της Μαραθώνος, είχαν άπειρα αυτοκίνητα και σε πολλά χρώματα. Τώρα με την κρίση δε στοκάρουν τίποτα πιά. Αναρωτιέμαι όμως γιατί δε φέρνουν το σκουρόχρωμο privillege, δεδομένου ότι το ανοιχτόχρωμο όσο όμορφο και αν είναι, ειδικά με σκούρο εξωτερικό, τόσο εύκολα λερώνει.
Και κάτι άσχετο. Τον τελευταίο μήνα έχω ρυθμίσει την πίεση των ελαστικών σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δηλαδή 29 πίσω 33 μπροστά. Στο ίδιο διάστημα παρατήρησα ότι η κατανάλωση έχει πέσει και είναι σταθερά γύρω στα 8.6-8-7λ/100χιλ, από 9 περίπου.
Λέτε να έχει παίξει ρόλο τόσο πολύ η πίεση των ελαστικών, ή έχω ελαφρύνει το πόδι στο πεντάλ? -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ρωτήστε έναν ταπετσέρη να σας πει για τα πλατοκαθίσματα. Κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο ύφασμα των καθισμάτων από αυτή που σώζουν.Έχω ρωτήσει πάμπολλες φορές ταπετσέρηδες και μεγάλες εταιρείες που βάζουν δέρμα π.χ. Connolly.
Φυσικά κανείς δεν ισχυρίστηκε αυτό που λες εσύ... Το αντίθετο.
-
Παιζει σημαντικο ρολο η πιεση...και αν τα φουσκωσεις ακομα παραπανω εχεις και αλλη μειωση αλλα χανεις σ αλλα πραγματα μετα και κυριως σε ασφαλεια.
Οσον αφορα το στοκ και τωρα πρεπει να υπαρχει. Εγω που ρωτησα παντως προχτες για coupe μπορει να μην ηξερε ακριβως τι εχει αλλα μου απαντησε με σιγουρια οτι 'εχουν ετοιμοπαραδοτα' και στα ετοιμοπαραδοτα παιζει επιπλεον 500€ εκπτωση.
-
@orestis
Καλά, εγώ για παραγγελία θα πάω έτσι κι αλλιώς γιατί θέλω 1-2 πράγματα επιπλέον στο privilege. Οπότε εντάξει... -
Τι είδος ηλιοροφής έχουν τα Megane?
Κλασική, μεγάλη γυαλινη σταθερή, μεγάλη γυαλινη που ανοίγει? -
Στο 5θυρο ανοιγει νομιζω...στο 3θυρο γυαλινη σταθερη
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Στο 5θυρο ανοιγει νομιζω...στο 3θυρο γυαλινη σταθερηΜεγάλη? Όπως πχ του Scirocco?
Είδα λευκό 5θυρο με aftermarket μαυρες ζάντες και ... μαυρη οροφή! Αλλά δεν ξεχώρησα αν ήταν ηλιοροφή ή ... κάγκουρας που έβαψε την λαμαρίνα μαυρη.
Νέα μόδα μάλλον αφού μέχρι και Hyundai i20 είδα έτσι! -
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
@Dimitrfilop:Έχεις αλλάξει λάδια?Ρωτάω γιατί του θείου μου έχοντας 7000 χιλιόμετρα έχει τσιπήσει λίγο λαδάκι.Έχεις παρατηρήσει αντίστοιχο φαινόμενο στο δικό σου?
Ορέστη δεν το έχω τσεκάρει πρόσφατα, αλλά έτσι όπως πάω σε κανά δίμηνο θα αλλάξω έτσι και αλλιώς λάδια λόγω συμπλήρωσης των 15000 χιλιομέτρων. Μια και το αναφέρεις θα το τσεκάρω το Σαββατοκύριακο.
Τελικά το καλοκαίρι που το αγόρασα εγώ πρέπει να είχαν στοκάρει πολλά αυτοκίνητα, γιατί και στο Σφακιανάκη που το αγόρασα, αλλά και στο 'γνωστό' της Μαραθώνος, είχαν άπειρα αυτοκίνητα και σε πολλά χρώματα. Τώρα με την κρίση δε στοκάρουν τίποτα πιά. Αναρωτιέμαι όμως γιατί δε φέρνουν το σκουρόχρωμο privillege, δεδομένου ότι το ανοιχτόχρωμο όσο όμορφο και αν είναι, ειδικά με σκούρο εξωτερικό, τόσο εύκολα λερώνει.
Και κάτι άσχετο. Τον τελευταίο μήνα έχω ρυθμίσει την πίεση των ελαστικών σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δηλαδή 29 πίσω 33 μπροστά. Στο ίδιο διάστημα παρατήρησα ότι η κατανάλωση έχει πέσει και είναι σταθερά γύρω στα 8.6-8-7λ/100χιλ, από 9 περίπου.
Λέτε να έχει παίξει ρόλο τόσο πολύ η πίεση των ελαστικών, ή έχω ελαφρύνει το πόδι στο πεντάλ?Λοιπόν όταν το πήρες έπεσες πάνω στην παρτίδα.Δες πότε έχει εισαχθεί το αυτοκίνητο και θα καταλάβεις τι εννοώ
Βέβαια και παίζει ρόλο η πίεση των ελαστικών καθώς με περισσότερο αέρα στα λάστιχα έχεις μικρότερες τριβές άρα και μικρότερη αντίσταση.Αυτό οδηγεί σε μέιωση της κατανάλωσης
Κοίτα σε παρακαλώ την στάθμη του λαδιού σου και πες μου πριν αλλάξεις.Προσοχή γιατί ο δείκτης είναι βιδωτός και αν δεν το έχεις ξανανοίξει μπορεί να θέλει λίγη δύναμη.Γι αυτό προσοχή μην το σπάσεις γιατί είναι και κάπως ευαίσθητος.Σ΄ευχαριστώ πολύ πάντως -
Ορέστη κοίταξα χθες τη στάθμη του λαδιού στο megane. Είναι λίγο πάνω από τη μέση, μεταξύ των ενδείξεων min και max, και ελαφρως μειωμένη σε σχέση με το α χριστούγεννα περίπου που το είχα κοιτάξει. Χρειάζεται συμπλήρωμα ή μπορεί να περιμένει μεχρι τον Ιούνιο περίπου που θα φθάσω τα 15000 χιλιόμετρα?
-
Το εγχειρίδιο του αυτοκινητου γραφει αναλυτικοτατα που πρεπει να ειναι η σταθμη του λαδιου για τον κινητηρα σου διαβασε το .Παντως σε οσα manual εχω διαβασει γραφει οτι η σταθμη πρεπει να ειναι μεταξυ min και max .
-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
Ορέστη κοίταξα χθες τη στάθμη του λαδιού στο megane. Είναι λίγο πάνω από τη μέση, μεταξύ των ενδείξεων min και max, και ελαφρως μειωμένη σε σχέση με το α χριστούγεννα περίπου που το είχα κοιτάξει. Χρειάζεται συμπλήρωμα ή μπορεί να περιμένει μεχρι τον Ιούνιο περίπου που θα φθάσω τα 15000 χιλιόμετρα?Χμ έχεις κάψει κι εσύ.
Βρε δεν έχεις αλλαγή στα 15000 εσύ.Κοίτα το βιβλίο συντήρησης που σου έδωσαν.Κάθε 10000 έχεις και κάθε 20000 service
Επίσης την στάθμη μπορείς να την κοιτάς αν πατάς το κουμπακι του trip computer όταν ανάβει το αυτοκίνητο και βγάζει στην οθόνη του καντραν την ένδειξη ΟΚ
Ε ρε φούστη Vag γίναμε -
Επίσης την στάθμη μπορείς να την κοιτάς αν πατάς το κουμπακι του trip computer όταν ανάβει το αυτοκίνητο και βγάζει στην οθόνη του καντραν την ένδειξη ΟΚ
Ε ρε φούστη Vag γίναμεΚαταργήθηκαν τα κουτάκια στην σειρά που έδειχναν τα παλιά στην οθόνη του trip πριν την εκκίνηση?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ε ρε φούστη Vag γίναμεΚαταργήθηκαν τα κουτάκια στην σειρά που έδειχναν τα παλιά στην οθόνη του trip πριν την εκκίνηση?
Γι αυτή τη λειτουργία του λέω.
-
Στα παλιά το μανουαλ έλεγε ότι η ενδειξη του λαδιού πρέπει να είναι τουλάχιστον -ακόμα και πάνω- στο Min για να είναι ΟΚ. Μέχρι εκείνο το σημείο το trip έδειχνε εντάξει. Σε λιγότερο λάδι, έσβηναν ανάλογα κουτάκια. Το είχα τσεκάρει σε αλλαγή λαδιών για να δω αν λειτουργεί. Και λειτουργούσε!
Renault Megane III