-
Δεν απεχθανομαι την F1, και δεν κανω κοντρες για να 'βγω πρωτος'. Ετσι και αλλιως με αυτο που οδηγαω, σχεδον ποτε δεν βγαινω πρωτος. Ξαναλεω, το παιχνιδι ειναι αυτο που γουσταρω. Την πιστα, δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει, πιο πολυ μαλλον την βαριεμαι γιατι την συνηθιζεις ευκολα. Σιγουρα ομως η πιστα δεν θα με κανει να μην κυνηγαω κοσμο στους δρομους.
Δεν λεω οτι δεν εχω συναντησει αλλους πανω σε κοντρα, αλλα αν δεν μπορω να τους περασω με ασφαλεια και πρεπει να κινδυνεψω, θα κοψω.
Οσο για τα τρακαρισματα σε Βουτα και Κηφισσιας, σκεφτειτε ποσες κοντρες γινονται καθε μερα και νυχτα, και ποσες απο αυτες (μιλαω για κοντρες σε ευθεια) καταληγουν σε ατυχηματα. Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορεις να τρακαρεις ετσι. Ισως αμα γινει κατι ΠΟΛΥ κουφο η αμα εχεις και αλλους στον δρομο και πας να περασεις απο εκει που δεν χωρας...Οσο για την εξουσια στους βλαχομπατσους, αμα τους ζησεις απο την αναποδη, θα το καταλαβεις και εσυ. Φαντασου να καθεσαι σε εναν ΔΗΜΟΣΙΟ χωρο (πχ καντινα στα Λιμανακια...) και να ερχεται ο καραγκιοζης και να σου λεει οτι αμα δεν φυγεις θα σε γραψει για αυτοσχεδιους αγωνες (ενω εισαι παρκαρισμενος) και ως εκ τουτου θα σου παρει το αμαξι (ενω δεν κανεις τιποτα) επειδη 'εχουν εντολη να διωχνουν τον κοσμο απο το σημειο', πραγμα που φυσικα ειναι παρανομο. Οι νομοι μια χαρα ειναι οπως ειναι, αλλα δεν εφαρμοζονται σωστα.
-
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
....
Δηλαδή μας δηλώνεις κατηγορηματικά, οτι ποτέ δέν συνάντησες κάποιον- πεζό ή εποχούμενο-, όταν έκανες κόντρες
.......
**Δεν λεω οτι δεν εχω συναντησει αλλους πανω σε κοντρα, αλλα αν δεν μπορω να τους περασω με ασφαλεια και πρεπει να κινδυνεψω, θα κοψω. **
....Και πόσο σίγουρος είσαι οτι θα το καταφέρεις να κόψεις ταχύτητα;;;
Και τί θα πεί να τους περάσεις με ασφάλεια;;; Ο τρόμος που έχεις φέρει στον πεζό δεν υπολογίζεται; Ο σεβασμός προς τον πεζό;;
-
Σήμερα πήρα την πρώτη μου γεύση από οδήγημα στην πόλη.
Πραγματικά το βρίσκω ΗΛΙΘΙΟ να τρέχεις εκεί μέσα...
Έλεος δλδ! Αν εμένα μου άρεσε η μπάλα θα μπορούσα να βάλω 2 τέρματα στη Συγγρού για να κάνω 'αυτοσχέδιο αγώνα';
Η πίστα ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ είτε το θέλουμε είτε όχι...
-
Ο pezos kala 8a kanei na pernaei apo fanaria kai diabaseis pezwn kai na mhn phdaei mparieres opws kanoyn oloi oi anegkefaloi....
Afou loipon opws lete oloi oi kontrekides apex8anonte thn pista apanthste moy to ekshs:
X8es eixe drift challenge sto kartodromo. Koinws nomimo agwna klp. Giati loipon htan oloi ekei kai h boyta,limanakia kai ribas htan ADEIA?
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Ο pezos kala 8a kanei na pernaei apo fanaria kai diabaseis pezwn kai na mhn phdaei mparieres opws kanoyn oloi oi anegkefaloi....
..Δεν ξέρω πια είναι μεγαλύτερη ανοησία. Αυτή του πεζού να περάσει απο σημείο χωρίς διάβαση, ή αυτή του οδηγού να πηγαίνει με 200 σε πόλη μέσα; Για εμένα πάντως ο οδηγός είναι ο ανεγκέφαλος στην περίπτωση αυτή!
Και επειδή ο πεζός έκανε το λάθος να περάσει απο σημείο που δεν πρέπει θα το πληρώσει με τη ζωή του; ;;
Τέτοιες απόψεις νομίζω είναι που δημιουργούνε τη κάκιστη νοοτροπία οδηγών προς πεζούς στην Ελλάδα.
Λυπάμαι πολύ.. -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
..Δεν ξέρω πια είναι μεγαλύτερη ανοησία. Αυτή του πεζού να περάσει απο σημείο χωρίς διάβαση, ή αυτή του οδηγού να πηγαίνει με 200 σε πόλη μέσα; Για εμένα πάντως ο οδηγός είναι ο ανεγκέφαλος στην περίπτωση αυτή!
Και επειδή ο πεζός έκανε το λάθος να περάσει απο σημείο που δεν πρέπει θα το πληρώσει με τη ζωή του; ;;
Τέτοιες απόψεις νομίζω είναι που δημιουργούνε τη κάκιστη νοοτροπία οδηγών προς πεζούς στην Ελλάδα.
Λυπάμαι πολύ..Το να περάσεις πεζός τη Συγγρού δεν είναι λάθος, απόπειρα αυτοκτονίας είναι. Ο πεζός θα στκοτωθεί είτε πηγαίνει με 90 (που είναι και το όριο) είτε με 200 το αυτοκίνητο σε περίπτωση που τον πετύχει.
Με 90 επίσης υπάρχει σημαντική πιθανότητα ο πεζός να σκοτώσει και τον οδηγό, αφού το παρμπρίζ θα γίνει θρύψαλα και μπορεί να πέσει πχ στις μπαριέρες.
Επίσης υπάρχει πιθανότητα να περάσει ο πεζός και να τη γλυτώσει, αλλά να προκαλέσει τροχαίο -όπως αναφέρθηκε πιο πάνω- που μπορεί να είναι και θανατηφόρο
Ελπίζω να ξέρεις για ποια λεωφρό μιλάμε -4 λωρίδες ανά κατεύθυνση με κάγκελα 1,2 μέτρα στη μέση για να ΜΗΝ τα περνάνε εύκολα οι πεζοί
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λυπάμαι πολύ..Το να περάσεις πεζός τη Συγγρού δεν είναι λάθος, απόπειρα αυτοκτονίας είναι. Ο πεζός θα στκοτωθεί είτε πηγαίνει με 90 (που είναι και το όριο) είτε με 200 το αυτοκίνητο σε περίπτωση που τον πετύχει.
Με 90 επίσης υπάρχει σημαντική πιθανότητα ο πεζός να σκοτώσει και τον οδηγό, αφού το παρμπρίζ θα γίνει θρύψαλα και μπορεί να πέσει πχ στις μπαριέρες.
Επίσης υπάρχει πιθανότητα να περάσει ο πεζός και να τη γλυτώσει, αλλά να προκαλέσει τροχαίο -όπως αναφέρθηκε πιο πάνω- που μπορεί να είναι και θανατηφόρο
Ελπίζω να ξέρεις για ποια λεωφρό μιλάμε -4 λωρίδες ανά κατεύθυνση με κάγκελα 1,2 μέτρα στη μέση για να ΜΗΝ τα περνάνε εύκολα οι πεζοί
Aυτό δικαιολογεί λοιπόν το να πηγαίνει κάποιος με 200 μέσα σε πόλη ;;; και 100 λωρίδες να έχει ο δρόμος..
-
Για να μην λέμε συνέχεια τα ίδια, οδηγός που θα ανεβάσει τέτοια ταχύτητα εντός πόλης είναι δυνάμει δολοφόνος. Πεζός, μοτοσυκλετιστής, άλλο αυτοκίνητο που θα κάνει το λάθος να βρεθεί στο διάβα του είναι χαμένος από χέρι. Για κάντε τον υπολογισμό όσοι ξέρετε από alfa: πόση απόσταση θα έπρεπε να διανύσει ο οδηγός για ν'ακινητοποιήσει τελείως το όχημα; Μήπως πάνω από 150 μέτρα (αν δεν έφευγε με τα τέσσερα στην παραμικρή τιμονιά);
-
Aυτό δικαιολογεί λοιπόν το να πηγαίνει κάποιος με 200 μέσα σε πόλη ;;; και 100 λωρίδες να έχει ο δρόμος..Όχι, αλλά τί είναι κατα τη γνώμη σου πιο επικίνδυνο, ένα αυτοκίνητο που υπερβαίνει το όριο ή ένας πεζός που μπαίνει σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας?
Πάω να παίξω λίγο Operation Flashpoint τώρα......
-
Aυτό δικαιολογεί λοιπόν το να πηγαίνει κάποιος με 200 μέσα σε πόλη ;;; και 100 λωρίδες να έχει ο δρόμος..
Η πόλη δεν έχει συγκεκριμένα όρια. Μέσα στην πόλη είναι και η Αττική οδός και ο Κηφισσός και η Συγγρού και άλλοι δρόμοι ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΦΟΡΙΑΣ όπου ΔΕΝ επιτρέπεται να κυκλοφορούν ΠΕΖΟΙ
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Ï pezos kala 8a kanei na pernaei apo fanaria kai diabaseis pezwn kai na mhn phdaei mparieres opws kanoyn oloi oi anegkefaloi....ÊáëÜ ôá ëÝò.Ïìùò ôá äõóôõ÷Þìáôá äÝí ôá ðñïêáëïýí ïýôå ïé ðåæïß ïýôå ç ðáíßäá,ïýôå ï êáéñüò... Áðï ôçí óôéãìÞ ðïõ êéíåßóáé ìå êÜðïéá ôá÷ýôçôá ïöåßëåéò íá óôáìáôÜò åãêáßñùò... Êé áõôü éó÷ýåé ãéá üëïõò ôïõò ïäçãïýò,åßôå É× åßôå âáñÝá ï÷Þìáôá.
Åíáò ðåæüò ôñÝ÷ïíôáò, ðÝöôåé ðÜíù óå óôáìáôçìÝíï áõôïêßíçôï.
Þ
Åíá áõôïêßíçôï ôñÝ÷ïíôáò ðÝöôåé ðÜíù óå áêßíçôï ðåæü.Ïé åðéðôþóåéò äÝí åßíáé ßäéåò, üðùò êáé íá ôï êÜíïõìå...
Ï êáèÝíáò áðï åìáò ðïõ ïäçãåß, êñáôÜåé ìéá ìåãÜëç äýíáìç óôá ÷Ýñéá ôïõ.Ìéá äýíáìç ðïõ áíá ðÜóá óôéãìÞ ìðïñåß íá óêïôþóåé...Afou loipon opws lete oloi oi kontrekides apex8anonte thn pista apanthste moy to ekshs:
X8es eixe drift challenge sto kartodromo. Koinws nomimo agwna klp. Giati loipon htan oloi ekei kai h boyta,limanakia kai ribas htan ADEIA?Ôçí ëÝîç ôçí ÷ñçóéìïðïßçóá ðñïóùðéêÜ ãéá ôïí kacey, äéüôé ï ßäéïò Ý÷åé ðåß:
Áðï êåé êáé ðåñá, ôï îáíáëåù, ïðïéïò èåëåé êáôáëáâáéíåé, Ç ðéóôá ðñïóùðéêá äåí ìå óõãêéíåé. Ìðçêá, åêáíá 15-20 ãõñïõò, îåíåñùóá áðï ôçí æùç ìïõ ôçí éäéá ãéáôé ìåôá áðï ôïõò 5 äåí ìïõ åêáíå ðéá åíôõðùóç (åîïéêåéùóç?) êáé åöõãá.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Aõôü äéêáéïëïãåß ëïéðüí ôï íá ðçãáßíåé êÜðïéïò ìå 200 ìÝóá óå ðüëç ;;; êáé 100 ëùñßäåò íá Ý÷åé ï äñüìïò..
Ç ðüëç äåí Ý÷åé óõãêåêñéìÝíá üñéá. ÌÝóá óôçí ðüëç åßíáé êáé ç ÁôôéêÞ ïäüò êáé ï Êçöéóóüò êáé ç Óõããñïý êáé Üëëïé äñüìïé ÔÁ×ÅÉÁÓ ÊÕÊËÖÏÑÉÁÓ üðïõ ÄÅÍ åðéôñÝðåôáé íá êõêëïöïñïýí ÐÅÆÏÉ
- ÐÅÆÏÉ åßíáé êáé ôá áäÝóðïôá ôåôñÜðïäá...Åóý ôß ðñïôåßíåéò; Íá ôá êÜíïõìå öñïíôéóôÞñéï ãéá íá ìáèáßíïõí ôïí ÊÏÊ;
ÁõôÜ åßíáé äéêáéïëïãßåò.Åìåßò ðïõ Ý÷ïõìå ëßãï íéïíéü óôï êåöÜëé, áò ïñßóïõìå ãéá ôïí åáõôü ìáò, ìÝ÷ñé ðïý öôÜíïõí ôá äéêáéþìáôÜ ìáò êáé ïé õðï÷ñåþóåéò ìáò... - Óôï ðáñáðÜíù åñþôçìá ôïõ dimitrios2004 áðáíôÜò, ïôé ç Óõããñïý åßíáé äñüìïò ÔÁ×ÅÉÁÓ ÊÕÊËÖÏÑÉÁÓ(ï Èåüò íá ôïí êÜíåé).
Áêüìç êé Ýôóé üìùò, äéêáéïëïãåßò ôá 200 ÷ëì/ù óå äñüìï ÔÁ×ÅÉÁÓ ÊÕÊËÖÏÑÉÁÓ.
Ìå üëï ôï óåâáóìü ößëå ìïõ, ðñÝðåé íá êÜíåéò ìéá áõôïêñéôéêÞ...
Âñå ìðÜò êáé êõêëïöïñåßôå óôïõò äñüìïõò ìå ìïíïèÝóéá ôçò Formula 1;
- ÐÅÆÏÉ åßíáé êáé ôá áäÝóðïôá ôåôñÜðïäá...Åóý ôß ðñïôåßíåéò; Íá ôá êÜíïõìå öñïíôéóôÞñéï ãéá íá ìáèáßíïõí ôïí ÊÏÊ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Ãéá íá ìçí ëÝìå óõíÝ÷åéá ôá ßäéá, ïäçãüò ðïõ èá áíåâÜóåé ôÝôïéá ôá÷ýôçôá åíôüò ðüëçò åßíáé äõíÜìåé äïëïöüíïò. Ðåæüò, ìïôïóõêëåôéóôÞò, Üëëï áõôïêßíçôï ðïõ èá êÜíåé ôï ëÜèïò íá âñåèåß óôï äéÜâá ôïõ åßíáé ÷áìÝíïò áðü ÷Ýñé. Ãéá êÜíôå ôïí õðïëïãéóìü üóïé îÝñåôå áðü alfa: ðüóç áðüóôáóç èá Ýðñåðå íá äéáíýóåé ï ïäçãüò ãéá í'áêéíçôïðïéÞóåé ôåëåßùò ôï ü÷çìá; ÌÞðùò ðÜíù áðü 150 ìÝôñá (áí äåí Ýöåõãå ìå ôá ôÝóóåñá óôçí ðáñáìéêñÞ ôéìïíéÜ); **×ñõóüóôïìïò!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η πόλη δεν έχει συγκεκριμένα όρια. Μέσα στην πόλη είναι και η Αττική οδός και ο Κηφισσός και η Συγγρού και άλλοι δρόμοι ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΦΟΡΙΑΣ όπου ΔΕΝ επιτρέπεται να κυκλοφορούν ΠΕΖΟΙ
Kαι εδώ τα highways όταν περνούνε μέσα απο πόλη μειώνεται το όριο, ενώ ταυτόχρονα ΠΟΤΕ δεν θα δεις πεζό εδώ σε highway.. Για να μειώνεται το όριο κάτι σημαίνειι..
Και συνεχίζω να επιμένω και και να μην επιτρέπεται να κυκλοφορούν πεζοί, αυτό δεν κάνει λιγότερο δολοφόνο τον taliban...συγνώμη τον οδηγό εννοώ που πάει με 200 στην πόλη..
Και επειδή ακόμα και φιλοσοφικά μπορούμε να παίζουμε με λέξεις , πως εξηγείτε τα τροχαία στους δρόμους αυτούς;
Δεν νομίζω να είναι όλα μεμονομένες περιπτώσεις.. Κάτι μου λέει άν οι οδηγοί αυτοί ζούσαν σήμερα, όμοια επιχειρήματα με τα παραπάνω θα υποστήριζαν..Φιλικά,
Δημήτρης -
Πωπω ρε παιδια θριλερ το εχετε κανει το θεμα...
Απλα πραγματα:υπαρχουν τριων ειδων οδηγοι (οσον αφορα το θεμα κοντρα)
α) αυτοι που ξερουν τι κανουν και εχουν το μυαλο να προσεχουν εαυτους και αλλους
β) αυτοι που ξερουν τι κανουν αλλα το.....ξεχνανε πανω στην προσπαθεια να κερδισουν την κοντρα, αυτοι που θα πανε λιγο παραπανω απο τα ορια ελπιζωντας οτι αλλη μια φορα θα την βγαλουν καθαρη
γ) αυτοι οι καγκουρες που δεν ξερουν τι κανουν και κανουν απλως επιδειξη. Αυτοι (δυστυχως) εχουν συντομη ημερομηνια ληξης...Κοντρα σε ευθεια σε αδειο η σχεδον αδειο δρομο, ειδικα σε δρομο με αρκετες λωριδες, ορατοτητα, και απομονωμενο απο καθετη κινηση (Συγγρου, Βουτα, Μαυρη) σπανια καταληγει σε ατυχημα. Επιτρεψτε μου να ξερω κατι λιγα παραπανω απο εσας που οι περισσοτεροι ακουτε για κοντρες ΜΟΝΟ οταν γινεται το ατυχημα και το δειχνουν στις ειδησεις.
Τον κοντρακια (που ειναι και το θεμα μας) δεν τον βαζεις σε πιστα. Δεν τον συγκινει ενδιαφερει.
Οι πεζοι, ο καιρος, η χαραξη του δρομου ΣΑΦΩΣ και σκοτωνουν...
Η Συγγρου ΣΑΦΩΣ και ειναι δρομος ταχειας κυκλοφοριας, και φυσικα υπαρχουν στιγμες και τοποθεσιες μεσα στην πολη οπου μπορεις να πας και με 300. Μην ακουσω καμμια βλακεια οτι η Συγγρου ειναι κατοικημενη περιοχη....Ενας τεραστιος αυτοκινητοδρομος ειναι μεσα στην πολη, καλυτερος απο πολλα κομματια της 'εθνικης οδου'.
Και πόσο σίγουρος είσαι οτι θα το καταφέρεις να κόψεις ταχύτητα;;;
It's not rocket science...
-
Μάλλον αυτό που έφταιγε δέν ήταν τα 200 χαω, αλλά οτι ο οδηγός ήταν τύφλα στο μεθύσι
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μην ακουσω καμμια βλακεια οτι η Συγγρου ειναι κατοικημενη περιοχη....Ενας τεραστιος αυτοκινητοδρομος ειναι μεσα στην πολη, καλυτερος απο πολλα κομματια της 'εθνικης οδου'.Η Συγγρού έχει κάθε 50-100 περίπου μέτρα άνοιγμα προς ΄τους γειτονικούς δρόμους. Οι λωρίδες επιτάχυνσης είναι πάντα κατελλειμένες από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Έτσι είναι οι αυτοκινητόδρομοι; Αν βγει κάποιος από τους διπλανούς δρόμους τι θα κάνεις;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μάλλον αυτό που έφταιγε δέν ήταν τα 200 χαω, αλλά οτι ο οδηγός ήταν τύφλα στο μεθύσι :roll:Για να πηγαίνει με 200 θα ήταν τύφλα στο μεθύσι.
-
Καλημέρα σε όλους.
Νομίζω ότι είναι άτοπο να προσπαθήσω να πείσω κάποιον για το αν είναι σωστό να γίνονται η όχι κόντρες. Ομολογώ ότι μετά από 25 χρόνια που παραθερίζω στην Ανάβυσσο, στα νιάτα μου πήγαινα και εγώ και έβλεπα τις ταρζανιές στα λιμανάκια. Απλά θα ήθελα να αναφέρω το εξής:
Αύγουστος 2004. Στην ευθεία της Λάκας μπαίνοντας για την Παλαιά Φώκαια που έχει τις 2 καφετέριες. 106 rallye από κόντρα ερχόμενο από Αθήνα στις 8:00 το πρωί φεύγει έξω από το ξενοδοχείο Απόλλων με 140.
Έτυχε στο αντίθετο ρεύμα να βρίσκεται ο ξάδερφος μου 25 χρονών με καινούριο παπί που πήγαινε στη δουλειά του. Η ταχύτητα του τεκμητιωμένα ήταν 40 Km. βλέπεις ήθελε να το στρώσει. Το αποτέλεσμα. Πέθανε ακαριαία. Ειλικρινα δεν θέλω να σας περιγράψω τον διαμελισμό του. Ευτυχώς υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και επιβεβαίωσαν ότι γινότανε κόντρα και το 106 πήγαινε μαλλία κουβάρια. Ο οδηγός του δε ηλικίας 22 χρονών εγκατέλειψε το τροχαίο και επέστρεψε μετά από 20 λεπτά. Ο άλλος οδηγός δεν βρέθηκε ποτέ.
Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να πράττει κατά το δοκούν. Μεγάλα παιδιά είμαστε.
Γιώργος -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
3)Τον κοντρακια (που ειναι και το θεμα μας) δεν τον βαζεις σε πιστα. Δεν τον συγκινει ενδιαφερει.Σοβαρα? Και με νοιαζει εμενα αν του αρεσει ή οχι???
Και εμενα μου αρεσει το κυνηγι, αλλα δε θα με δεις στο Συνταγμα να τουφεκαω περιστερια, στο δασος θα παω!Ελεος φιλε μου
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ