-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Εγώ την Κερατεα την θυμάμαι από τις διαφημίσεις στα ημιχρονα στο ποδόσφαιρο
πωλούνται οικόπεδα με φως, νερο τηλέφωνο.....
Ξέρει να μου πει κάποιος πόσα αυθαίρετα έχει η Κερατέα?ακομα και να έχει αυθαιρετααυτο σημαινει οτι πρεπει να φτιαχτει χωματερη?? ρε φιλε εισαι σοβαρος? αυτα σας λενε στο μπατσοκ να λετε?
Ειναι ενδεικτικο της νομιμοφροσυνης των κατοικων εκεί
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
ενω για την κερατέα μας τα έχουν ζαλίσει 2 μήνες τώρα.Ε όχι και μας έχουν ζαλίσει. Περνάει καιρό στα ψιλά...
-
Φιλε jim000 για να δίνουν τον χώρο τους τα Λιόσια και να παίρνουν τα σκουπίδια εισπράτουν μεγάλα αντισταθμιστικά έσοδα από τους άλλους δήμους!
Έτσι γίνεται στα αστικά κέντρα, αυτός που δέχεται την επιβάρυνση εισπράτει χρήμα.
Οι πολίτες πληρώνουν Δημοτικούς φόρους
Αν αυτά φαγώθηκαν και δεν τα απόλαυσαν οι δημότες σε έργα υποδομών για το δήμο τους, φταίει η εκλεγμένη δημοτική αρχή.Σε ότι αφορά τα αυθαίρετα της Κερατέας
10,000 μπήκαν στο σχέδιο με υπουργική απόφαση το 2002 και άλλα 2,700 εξυπηρετήθηκαν το 2004.Μήπως λέω μήπως κάποιοι πριν από χρόνια πήγαν και έκτισαν κάπου με το έτσι θέλω, με νταηλίκι, ένα αυθαίρετο εξοχικό ρε αδερφε για τα μπανάκια μου. Τα εντός σχεδίου τα αγοράζουν οι Μ@@@ΚΕς.
Τώρα είμαστε δύναμη και δεν θέλουμε ΧΥΤΑ/Υ ούτε στην Κερατεα, ούτε στο Γραμματικό πουθενά!Είναι τέτοιος λοιπόν ο τρόπους που σκεφτόμαστε και
ο άλλος που έχει εργοστάσιο στα Οινόφυτα ρίχνει τα απόβλητα στον Ασωπό
ο χαβούζας ρίχνει τα λύμματα όπου τον βολεύει
ο άλλος βάζει κεραία κινητής στην ταράτσα του
ο άλλος κόβει όποιο δέντρο θέλει για να κάψει
κλπ κλπ και είμαστε όλοι χαρούμενοι στην κωλοχώρα που λέγεται Ελλάδα και χρωστάνε και τα τρισέγγονα μας!theo 13
Δηλαδή αν καταπατήσω κάτι και κάνω την αυθαιρεσία έχω και δικαιώματα από πάνω?
Ωραία θέλω 500τμ να φράξω στο Σουνιο δίπλα στο Νάο να φτιάξω σπίτι με θεα στο Αιγαίο, πές μου πότε να πάω και τι να τους πω μετά! Θα στείλω και 10 υπαλλήλους μου να φυλάνε βάρδια στο δρόμο και να αφήνουν όποιον θέλω -
αμα ειναι μαγκες να κανουν καταληψη στη βουλη και οχι στους δημοσιους δρομους. Τα βενζιναδικα 2 μηνες τωρα εχουν κλεισει στη Λαυριου εξ αιτιας της καταληψης. Αφου ολα χαμενα τα χουν τι το παλευουν?
-
To alter μιλησε οταν τα ματ δειραν τον δημοσιογραφο του..Τωρα μιλησαν επειδη μια εγκυος εχασε το παιδι της..Το μεγκα δεν μιλαει γιατι αν μιλησουμε για το αφεντικο θα μας κανει ντα..Ε οταν θα χουμε καναν νεκρο θα χουμε και την αναλογη ενημερωση..
Και ναι ρε γαμωτο τι παλευουν ολοι γενικως..Καθηστε και απολαυστε το γ@@@@@ ρε..41 κατασκευαστες ξερουν
-
Επειδη διαβαζω εδω μεσα αντικρουομενες αποψεις πεστε μου τελικα,τι αποφαση εχουν βγαλει τα δικαστηρια;
Να γινει η οχι ο ΧΥΤΑ η ο ΧΥΤΥ στη Κερατεα; -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φιλε jim000 για να δίνουν τον χώρο τους τα Λιόσια και να παίρνουν τα σκουπίδια εισπράτουν μεγάλα αντισταθμιστικά έσοδα από τους άλλους δήμους!
Έτσι γίνεται στα αστικά κέντρα, αυτός που δέχεται την επιβάρυνση εισπράτει χρήμα.Το θέμα είναι ότι εκεί τους έφερε την χωματερή η χούντα με τον τσαμπουκά της! Απλά μετά για να χρυσώσουν το χάπι τους έδιναν χρήματα και αντισταθμιστικά ωφέλη! Μέχρι και την τοπική ομάδα ανέβασαν στην Α Εθνική για να τους αποπροσανατολίσουν!
Από την άλλη όμως...
Οι γειτονικοί δήμοι που δεν εισπράττουν μία τι φταίνε; Το θριάσιο πεδίο είχε τόσους δήμους που δεν έπαιρναν χρήματα και δεν μιλάω για την βορειοδυτική Αθήνα που ο ΧΥΤΑ έχει σαφέστατες επιπτώσεις στους κατοίκους!
Λυπάμαι αλλά η επιχειρηματολογία σου σχετικά με το θέμα είναι ελλιπής!
Αν διαβάσεις έρευνες σχετικά με την περιοχή θα δεις αυξημένο ποσοστό θανάτων από καρκίνο σε σχέση με την υπόλοιπη Αθήνα... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Επειδη διαβαζω εδω μεσα αντικρουομενες αποψεις πεστε μου τελικα,τι αποφαση εχουν βγαλει τα δικαστηρια;
Να γινει η οχι ο ΧΥΤΑ η ο ΧΥΤΥ στη Κερατεα;http://www.inews.gr/135/ektakti-eidisi- ... avriou.htm
http://www.skai.gr/news/environment/art ... n-keratea/
-
η δυσοσμία ειναι ανυπόφορη ΕΙΔΗΚΑ τους καλοκαιρινούς μήνες, μολις ο ανεμος γυρίσει νότιος, πνιγόμαστε!
Μπορώ να επιβεβαιώσω ως 'περιαστασικός' κάτοικος της περιοχής λόγω εκπαίδευσης στη ΜΑΚ. Κάποια στιγμή που ήμουνα σκοπιά σήκωσε αεράκι και έφερε φρέσκο πράμα σε βαθμό που δεν μπορούσα να κάτσω. Κλείστηκα μέσα στη σκοπιά (ευτυχώς ήμουνα σε αυτήν προς το βουνό που έκλεινε) και περίμενα μέχρι να φύγει η βρώμα. Μιλάμε για απαράδεκτη κατάσταση.
Και αυτά Απρίλιο. Το καλοκαίρι μας λέγαν παλιοί ότι έφερνε κάτι κουνούπια ότι stukas αλλά junkers 88. Αν δεν ήσουνα με το φιδάκι δίπλα την πούτσισες.
Αν σκοπεύουν να φτιάξουν κάτι τέτοιο στην Κερατέα ΚΑΛΩΣ αντιδρά ο κόσμος γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι μια πρακτική που δεν επιτρέπεται και στην Ευρώπη.
Αν όμως θέλουν να φτιάξουν κάτι χωρίς τις εξωτερικές επιβαρύνσεις που ανέφερα (δυσωδία κλπ) και απλά το πρόβλημα είναι 'δεν θέλω το σκουπιδαριό δίπλα μου' τότε τζάμπα φωνάζουν.
Κι εγώ έχω πάνω από το κεφάλι μου (με λίγη φαντασία πάντα) τον Δημόκριτο και πιο παλιά παίζαν κάτι φήμες ότι και καλά βγάζει πράμα ο αντιδραστήρας και το φέρνει ο αέρας εδώ και κάτι τέτοια. Αν το πάμε έτσι να γκρεμίσουν και στην Κάντζα τους πυλώνες της ΔΕΗ γιατί κάπου κάτι διάβασα, διώχτε και τους μετανάστες, φτιάχτε και καμμιά λίμνη να παίζουμε με τις πάπιες κλπ... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Έτσι γίνεται στα αστικά κέντρα, αυτός που δέχεται την επιβάρυνση εισπράτει χρήμα.Το θέμα είναι ότι εκεί τους έφερε την χωματερή η χούντα με τον τσαμπουκά της! Απλά μετά για να χρυσώσουν το χάπι τους έδιναν χρήματα και αντισταθμιστικά ωφέλη! Μέχρι και την τοπική ομάδα ανέβασαν στην Α Εθνική για να τους αποπροσανατολίσουν!
Από την άλλη όμως...
Οι γειτονικοί δήμοι που δεν εισπράττουν μία τι φταίνε; Το θριάσιο πεδίο είχε τόσους δήμους που δεν έπαιρναν χρήματα και δεν μιλάω για την βορειοδυτική Αθήνα που ο ΧΥΤΑ έχει σαφέστατες επιπτώσεις στους κατοίκους!
Αν διαβάσεις έρευνες σχετικά με την περιοχή θα δεις αυξημένο ποσοστό θανάτων από καρκίνο σε σχέση με την υπόλοιπη Αθήνα...Όταν έχεις μια πόλη 3,000,000 κατοίκων πρέπει να επιλέξεις ένα σήμειο που θα πάνε τα σκουπίδια. Ετσι γίνεται παντού
Το ιδανικό είναι να είναι σε λογική απόσταση και να μην επιβαρύνει το περιβάλλον!
Στην Ελλάδα σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος υπάρχει κάποιο συμφέρον, αρχαία, κάποια αυθαίρετα, μελίσσια κλπ. ενω τα σκουπίδια μας ψάχνονται και από διάφορες ομάδες που βιοπορίζονται από αυτό!
Ο Έλληνας θέλει απλά να πεταει τα σκουπίδια του στο κάδο του γείτονα και μετά να εξαφανίζονται ΜΑΓΙΚΑ, αν γίνεται και χωρίς σκουπιδιάρικο γιατί κάνει θόρυβο το βράδυΥΓ.
Και εμεις στην Μεγαλόπολη έχουμε εργοστάσιο ΔΕΗ!
Δηλαδή, επειδή μου μαυρίζει το σπίτι να προτείνω στους συντοπίτες να κάνουμε 'κίνημα' να κατεβάσουμε τους διακόπτες για ρύπανση και να δουλευει μόνο για μας? -
Σε μια πολη 4εκ δεν διαλεγεις ενα μερος.Ενα απο τα βασικα ''λαθη''
Οχι αλλα το επιπεδο διαβιωσης σου ειτε και της υγειας σου πεσει κατακορυφα(οπως στη Πτολεμαιδα που γνωριζω και πολλοιακομα νομιζω) φυσικα και θα ζητησεις το λιγοτερο εξορθολογισμο.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Απο την αρχη που ξεκινησε αυτη η ιστορια εχω μια ερωτηση που θελω να κανω προς τους κατοικους της Κερατεας.
Τα δικα τους σκουπιδια ΠΟΥ τα πετανε;
Εκει δεν εχει οικογενειες και μικρα παιδια; Η μηπως δινοντας ενα ποσο απενοχοποιουνται απο το μηδενισμο της αξιας της περιουσιας καποιου αλλου;Προς ενημερωση σου ο χυτα στην κερατεα εχει κριθει παρανομος και εχει αποφασισει το ειρηνοδιεκιο λαυριου παυση των εργασιων κατασκευης!!!!Αρα τωρα ποιος ειναι παρανομος? το κρατος ή οι πολίτες?
εσυ τι θα εκανες αν αποφασιζαν να φτιαξουν χωματερη στην περιοχη σου?Φιλε το ΣτΕ αλλα λεει ......οπως μπορεις να διαβασεις λιγο παραπανω.
-
οπως επισης το ΣτΕ ελεγε οτι ενα γηπεδο στον βοτανικο θα ειναι επιζημιο για ολους
Οι γυφτοι που καινε καλωδια δεν ειναι -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
η δυσοσμία ειναι ανυπόφορη ΕΙΔΗΚΑ τους καλοκαιρινούς μήνες, μολις ο ανεμος γυρίσει νότιος, πνιγόμαστε!
Μπορώ να επιβεβαιώσω ως 'περιαστασικός' κάτοικος της περιοχής λόγω εκπαίδευσης στη ΜΑΚ. Κάποια στιγμή που ήμουνα σκοπιά σήκωσε αεράκι και έφερε φρέσκο πράμα σε βαθμό που δεν μπορούσα να κάτσω. Κλείστηκα μέσα στη σκοπιά (ευτυχώς ήμουνα σε αυτήν προς το βουνό που έκλεινε) και περίμενα μέχρι να φύγει η βρώμα. Μιλάμε για απαράδεκτη κατάσταση.
Και αυτά Απρίλιο. Το καλοκαίρι μας λέγαν παλιοί ότι έφερνε κάτι κουνούπια ότι stukas αλλά junkers 88. Αν δεν ήσουνα με το φιδάκι δίπλα την πούτσισες.
Αν σκοπεύουν να φτιάξουν κάτι τέτοιο στην Κερατέα ΚΑΛΩΣ αντιδρά ο κόσμος γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι μια πρακτική που δεν επιτρέπεται και στην Ευρώπη.
Αν όμως θέλουν να φτιάξουν κάτι χωρίς τις εξωτερικές επιβαρύνσεις που ανέφερα (δυσωδία κλπ) και απλά το πρόβλημα είναι 'δεν θέλω το σκουπιδαριό δίπλα μου' τότε τζάμπα φωνάζουν.Ένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής ΔΕΝ μυρίζει, ΔΕΝ βρωμάει ούτε με αεράκι ούτε και με τυφώνα. Εξού και το 'Υγειονομικής'. Το βρωμοαέριο (βιοαέριο, οφείλεται στην αναερόβια 'χώνεψη' των απορριμμάτων) συλλέγεται από δίκτιο σωληνώσεων μέσα στον χώρο ταφής και αποθηκεύεται (είναι καύσιμο με ικανοποιητική θερμογόνο δύναμη).
Μάλλον στην προκειμένη περίπτωση τα ρίχνουν χύμα και δεν τηρούν καμία διαδικασία που προβλέπει η λειτουργία ενός ΧΥΤΑ. Κοινώς παρανομούν χοντρά.
Άμα οι κάτοικοι παίρνουν σαν παράδειγμα αυτόν τον ΧΥΤΑ τότε τους δικαιολογώ. Όμως υπάρχουν άλλοι 32 ΧΥΤΑ στην Ελλάδα...
Επαναλαμβάνω, το αν θα λειτουργεί σωστά ή όχι ένας ΧΥΤ έχει να κάνει με αυτόν που το διαχειρίζεται. Μάλλον τα Λιόσια δεν θέλουν να διαθέσουν ικανό αριθμό εξειδικευμένων υπαλλήλων να λειτουργήσει σωστά τον ΧΥΤΑ και έρχεται ο μπαρμπα μίτσος με τον εκσκαφέα του Δήμου, ανακατώνει τα σκουπίδια και φεύγει μονολογώντας 'Problem solved!'. -
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
οπως επισης το ΣτΕ ελεγε οτι ενα γηπεδο στον βοτανικο θα ειναι επιζημιο για ολους
Οι γυφτοι που καινε καλωδια δεν ειναιΠηγαν οι γυφτοι στο ΣτΕ; Και τους αθωωσε;;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Απο την αρχη που ξεκινησε αυτη η ιστορια εχω μια ερωτηση που θελω να κανω προς τους κατοικους της Κερατεας.
Εκει δεν εχει οικογενειες και μικρα παιδια; Η μηπως δινοντας ενα ποσο απενοχοποιουνται απο το μηδενισμο της αξιας της περιουσιας καποιου αλλου;Προς ενημερωση σου ο χυτα στην κερατεα εχει κριθει παρανομος και εχει αποφασισει το ειρηνοδιεκιο λαυριου παυση των εργασιων κατασκευης!!!!Αρα τωρα ποιος ειναι παρανομος? το κρατος ή οι πολίτες?
εσυ τι θα εκανες αν αποφασιζαν να φτιαξουν χωματερη στην περιοχη σου?Φιλε το ΣτΕ αλλα λεει ......οπως μπορεις να διαβασεις λιγο παραπανω.
Tωρα μου μιλησες για αλλα σοβαρα ατομα της κοινωνιας.. και το στε οτι του πουνε θα αποφασισει.
αλλωστε η δικαιοσυνη στην ελλαδα εχει αποδειξει πολλακις ποσο αξιοποστη ειναι... -
Ο χρήστης faflas έγραψε:
To alter μιλησε οταν τα ματ δειραν τον δημοσιογραφο του..Τωρα μιλησαν επειδη μια εγκυος εχασε το παιδι της..Το μεγκα δεν μιλαει γιατι αν μιλησουμε για το αφεντικο θα μας κανει ντα..Ε οταν θα χουμε καναν νεκρο θα χουμε και την αναλογη ενημερωση..Και ναι ρε γαμωτο τι παλευουν ολοι γενικως..Καθηστε και απολαυστε το γ@@@@@ ρε..41 κατασκευαστες ξερουν
απολυτα σωστος
-
αρκετα επιβαρυνθηκαν σε ολους τους τομεις τα τελευταια 10 χρονια τα Μεσογεια (ΕΛ. ΒΕΝ, πολυκατοικιες, αυξηση πλυθησμου + λαθρομεταναστων). Ενας ΧΥΤΑ απομενει να τα διαλυσει ολα, να γεμησουμε αρρωστειες
Τζεφρυ αντε πανε χτιστον στην κωλοΕκαλη σουΑν γίνει καμιά διαμαρτυρία από τους κατοίκους Φυλής-Λιοσίων-Θριασίου Πεδίου, θα πας να τους υποστηρίξεις και να φωνάξεις το ίδιο; Ή πέρα από το σπίτι μου και δε με νοιάζει που;
Οι Κερατιώτες δεν διαφωνούν να γίνει ΧΥΤΥ, στον ΧΥΤΑ αντιδρούν γιατί δικαίως πιστεύουν πως θα υποβαθμιστεί πάρα πολύ η περιοχή.
Oι Κερατιώτες να κοιτάξουν τι λέει η ΕΕ για τα σκουπίδια και όχι μόνο τι ΘΑ γίνουν τα οικοπεδάκια τους....
αρκετα επιβαρυνθηκαν σε ολους τους τομεις τα τελευταια 10 χρονια τα Μεσογεια (ΕΛ. ΒΕΝ, πολυκατοικιες, αυξηση πλυθησμου + λαθρομεταναστων). Ενας ΧΥΤΑ απομενει να τα διαλυσει ολα, να γεμησουμε αρρωστειες
Τζεφρυ αντε πανε χτιστον στην κωλοΕκαλη σουΜε την λογική σου τα δυτικά προάστια που γειτνιάζουν με τον ΧΥΤΑ της Φυλής καθώς και όσοι μένουν στο Θριάσιο πεδίο θα έπρεπε να είχαν ...σφάξει τα βόρεια τα νότια και τα ανατολικά προάστια που τους φορτώνουν τόσα χρόνια τα σκουπίδια τους!
Δηλαδή στην Κερατέα διαμαρτύρονται που θα τους πάνε το 10% των σκουπιδιών της Αττικής, ίσως και λιγότερο αν υπολογίσεις και το Γραμματικό!
Αυτοί οι άνθρωποι που τους σπάσανε στο ξύλο τόσες φορές και τους φορτώσανε λυμματολάσπη το 2005 και εργοστάσιο καύσης απορριμάτων την στιγμή που μιλάμε τι πρέπει να κάνουν;
Μου την σπάει αφάνταστα που έκλεισαν το δρόμο τόσο καιρό και δεν τους τσακίσανε τα ΜΑΤ όπως κάνανε στους παραπάνω φουκαράδες στο παρελθόν!
Τους καταλαβαίνω αλλά δεν τους συμπαραστέκομαι καθόλου! Δεν θυμάμαι να στήριξαν τόσο τους παραπάνω όσο και τους κατοίκους του Σχιστού ή του Περάματος όταν πάλευαν για την βρώμα της λυμματολάσπης λόγουχάρη!
Λυπάμαι αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφω...+oo
Από την άλλη όμως...
Αν διαβάσεις έρευνες σχετικά με την περιοχή θα δεις αυξημένο ποσοστό θανάτων από καρκίνο σε σχέση με την υπόλοιπη Αθήνα...Eπειδή γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελευσίνα, επειδή εκεί είναι η οικογένεια μου και το μεγαλύτερο μέρος του σογιού (!!!) μου, ξέρω ΠΟΛΥ καλά ότι ο δήμος μου και οι γύρω πόλεις ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ και φυσικά έχουν ΜΟΛΥΝΘΕΙ όσο δε φαντάζονται.
Αν θέλουν κάποιοι να φωνάξουν, να το κάνουν με σκοπό να πιέσουν το κράτος να δημιουργήσει σωστές υποδομές και όχι να μη φτιάξουν ΧΥΤ* στη γειτονιά τους. Γιατί εμείς 40 χρόνια (Μάνδρα Αττικής και Λιόσια) τον βρώμικο αέρα και το μολυσμένο χώμα/νερά τα χορτάσαμε....
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
... Αφου ολα χαμενα τα χουν τι το παλευουν?.......Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
είμαι μικρός πολύ μικρός για να τ' αλλάξω. -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Tωρα μου μιλησες για αλλα σοβαρα ατομα της κοινωνιας.. και το στε οτι του πουνε θα αποφασισει.
αλλωστε η δικαιοσυνη στην ελλαδα εχει αποδειξει πολλακις ποσο αξιοποστη ειναι...Καταλαβα....οταν η αποφαση οποιου δικαστηριου ειναι εναντιον μας ,οι δικαστες επηρεαζονται απο εξωγενεις παραγοντες ,αμα ομως ειναι υπερ μας....αδεκαστοι και ατρομητοι. (π.χ. ο ειρηνοδικης Λαυριου.)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ