-
Καλησπέρα σε όλους !έχω ένα πρόβλημα σχετικά με το Renault clio μοντέλο του 2002.Καθως οδηγάω η σταματημενος είμαι η εν κινήσει ξαφνικά ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα και το γκαζι δεν ανταποκρίνεται.
Καθαρισα την πεταλούδα γκαζιού και το έκανε πάλι.Στη συνέχεια έβαλα καινούρια πεταλούδα και πάλι τα ιδια και μου εμφανίζει τσεκ μηχανής και πρόβλημα πεταλούδας γκαζιού.Μετα από αυτό μου είπαν ότι έχει θέμα ο εγκέφαλος και έτσι άλλαξα και τον εγκέφαλο αλλά πάλι τα ίδια με την μόνη διαφορά ότι τώρα μου βγάζει τσεκ μηχανής και πρόβλημα πεταλ γκαζιού..Έχει κάποιος να προτείνει κάποια λύση γιατί βλέπω να αλλάζω πέταλ γκαζιού και να μου ξαναπαρουσιαζει το ίδιο πρόβλημα
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σε όλους !έχω ένα πρόβλημα σχετικά με το Renault clio μοντέλο του 2002.Καθως οδηγάω η σταματημενος είμαι η εν κινήσει ξαφνικά ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα και το γκαζι δεν ανταποκρίνεται.
Καθαρισα την πεταλούδα γκαζιού και το έκανε πάλι.Στη συνέχεια έβαλα καινούρια πεταλούδα και πάλι τα ιδια και μου εμφανίζει τσεκ μηχανής και πρόβλημα πεταλούδας γκαζιού.Μετα από αυτό μου είπαν ότι έχει θέμα ο εγκέφαλος και έτσι άλλαξα και τον εγκέφαλο αλλά πάλι τα ίδια με την μόνη διαφορά ότι τώρα μου βγάζει τσεκ μηχανής και πρόβλημα πεταλ γκαζιού..Έχει κάποιος να προτείνει κάποια λύση γιατί βλέπω να αλλάζω πέταλ γκαζιού και να μου ξαναπαρουσιαζει το ίδιο πρόβλημα
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα φιλε μου,
Και εμένα τώρα τελευταία το δικό μου κάνει διαφορα. Ανάβει το λαμπάκι με το ελατηριο και με βάζει σε limp mode, επιταχύνει με διακοπές και σήμερα μου άναψε κ ο κινγτηρας με κωδικο σφαλματος Ρ0120.
Έχω ήδη μιλήσει με συνεργείο αλλά κ από εκτεταμένη έρευνα σε φορουμ του εξωτερικου διαπιστσαδ ότι το προβλγμα λύνεται μόνο με αλλαγη- επισκευη πλεξούδας.
Όλοι αλλάζουν αρχικά πεντάλ γκαζιού, επειτα πεταλούδα κ εν τελει λύνονται όλα με επισκευη πλεξουδας.
Το ίδιο επίσης μου ειπε κ το συνεργείο.
-
Υπάρχει πρόβλημα στην πλεξούδα από το πεντάλ του γκαζιού μέχρι την πεταλούδα, αυτό που κάνουν είναι θωράκιση της πλεξούδας με μεταλλικό μπλεντάζ και κόλλημα των καλωδίων στο ποτενσιόμετρο του γκαζιού στο πεντάλ. μια σχετικά αστεία και φτηνή εργασία σε σχέση με την μισή αλλαγή των εξαρτημάτων του μηχανοστασίου που προτείνουν στα συνεργεία προσπαθώντας να λύσουν το πρόβλημα ψάχνοντας βάζοντας τους άτυχους ιδιοκτήτες να αλλάζουν το ένα μετά το άλλο διάφορα εξαρτήματα.
-
Καλησπέρα από μένα,
Τελικά το πήγα στο συνεργειο που αναφερω παραπάνω για πλεξουδα.
Αρχικά ο μαστομάς μου είπε για μπλενταζ που αναφέρει κ ο φίλος @21 Quadra με κόστος 80 ευρώ αλλά όταν άνοιξε το καπο κ είδε το χάλι με τα καλωδια από τον προηγουμενο ιδιοκτητη( μου είπε ότι μπλενταζ είχε γίνει από τον προηγουμενο αλλά της κακιάς ώρας), μου ειπε ότι επρεπέ να βγει όλη η πλεξούδα να ελεγχθεί να ενισχύσουν τις κολλήσεις κ να την ξαναπερασουν με κόστος 140 ευρώ με απόδειξη.
Συμφώνησα κ μετά από 2 μέρες ήταν ετοιμο το αυτοκίνητο. Δουλευει άψογα μεχρι στιγμής χωρίς κάτι κομπιασματα που εκανε στην επιταχυνση και χωρίς να έχει ανάψει κανενα λαμπακι.
-
Είναι γνωστά τα προβλήματα αυτής της γενιάς Clio με τις καλωδιώσεις. Σε γνωστή μου την άφηνε συνέχεια (άλλοτε έπαιρνε εμπρός, άλλοτε όχι) . Τελικά η πλεξούδα ήταν φθαρμένη σε διάφορα σημεία που περνούσε. Παρά την επισκευή (αφού της είχαν προηγουμένως χρεώσει κερατιάτικα για άσχετα ανταλλακτικά που δήθεν έφταιγαν κάποιοι άσχετοι συνεργειάδες), το πούλησε συχτιρισμένη.
-
Έτσι είναι δυστυχως με τα συνεργεια.
Όταν το κουμπώνουν στο διαγνωστικό τους δείχνει ως βλάβη πενταλ γκαζιού, πεταλουδα κτλ κ αν δεν τους έχει ξανατυχει πανε κ αυτοί στα τυφλα.
Αλλά με μια γρηγορη αναζήτηση σε φορουμ του εξωτερικού θα δεις πολλές περιπτώσεις που αναφέρονται στο συγκεκριμενο πρόβλημα κ τη λυση της πλεξουδας.
Την καταλαβαίνω απόλυτα που ήταν συχτηρισμενη. είναι ζόρι να ρίχνεις λεφτα κ δουλειά να μην γίνεται.
Παθων κ ο ίδιος από Όπελ που του έχω αλλαξει τα πάντα..... Αλλά ακόμα το εχω.
-
Καλησπέρα και πάλι...Λοιπόν άλλαξα πεταλ γκαζιού έβαλα ενα μεταχειρισμένο με 30 ευρώ δοκιμαστικά και για 3 μήνες δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι προχθές που μου εμφάνισε τα ίδια .Σαν θύμα και εγώ πήγα έκανα αγορά γνήσιο πεταλ γκαζιού 120€ με σκοπό ότι ξέρω πιο είναι το πρόβλημα .Το τοποθέτησα κια έκανεπ τα ίδια αλλά όχι τόσο συχνά .τζαπα τα λεφτά .οπότε η μόνη λύση είναι να ελέγξω την πλεξούδα καθώς εκεί καταλήξατε μια εσείς ..
-
Aν δεν θωρακίσεις την πλεξούδα του γκαζιού με καλώδια που έχουν μπλεντάζ και δεν τα κολλήσεις δεν θα ησυχάσεις.
-
Λοιπον αποφάσισα να κοιταξω τις καλωδιώσεις.Βάζω το αμαξι μπροστά και ξεκινάω να κουνάω καλώδια που σχετίζονται με πεταλ,πεταλουδα σαν κίνηση απόγνωσης,καθώς φτάνω στην φισα του ποτενσιόμετρου γκαζιού και την κουνάω ελάχιστα μου εμφάνισε επιτόπου το προβλημα.Βγαζω την φισα και βλεπω απο την εσωτερικη της μερια οτι υπάρχει ενα κιτρινο πλαστικο που μαλλον ειναι για την υγρασια (αυτο το πλαστικο δεν αφηνει τα αφτάκια της φισας να κουμπώσουν καλα και μετα απο λακουβες η κραδασμους την πετάει ελαχιστα προς τα πανω με αποτελεσμα να μου εμφανίζει το προβλημα) .Εβγαλα τελικα αυτο το πλαστικο και η φισα κουμπωσε κανονικα χωρις να βγαινει και μετα απο δυναμη που της άσκησα. Χαζο πρόβλημα αλλα ετσι ειναι αυτα .Σας ευχαριστω πάντως για τις απαντήσεις σας
-
To καλώδιο από το ποτενσιόμετρο στο πεντάλ του γκαζιού μέχρι την πεταλούδα πρέπει να είναι καλώδιο με μπλεντάζ, όσοι το άλλαξαν ησύχασαν
-
Καλησπέρα.. έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Μου ανάβει το λαμπάκι με το ελατήριο και όταν ανάψει δεν περνει εμπρός το αυτοκίνητο. Πήγα σε συνεργείο Ρενό και μου είπαν να αλλάξω πεταλούδα. Από εσάς έμαθα για την πλεξούδα. Μήπως έχετε κάποιο συνεργείο που να ξέρει να την κοίταξει και να την επισκευάσει;
-
Γεια σας, έχω το ίδιο πρόβλημα με ένα ρενο 1400/2003. Συγκεκριμένα κολλάει το γκάζι. Παρακαλώ πείτε μου το συνεργείο που επισκευάζει την πλεξούδα από το γκάζι μέχρι την πεταλούδα.
-
Καλησπέρα σας, φαίνεται πώς αντιμετωπίζω και γω το ίδιο πρόβλημα. Να φανταστώ η διόρθωση γίνεται απο ηλεκτρολογείο, σωστά;
Αν έχετε κάποιο συνεργείο που θα μπορούσε να το αναλάβει (Αθήνα-Βόλο) παρακαλώ μοιραστείτο το.
-
Γνωρίζει κανείς αν το πρόβλημα είναι ίδιο με το βιντεάκι παρακάτω?
Youtube Video -
@yannissot said in Πρόβλημα με Renault Clio 2002:
Καλησπέρα σας, φαίνεται πώς αντιμετωπίζω και γω το ίδιο πρόβλημα. Να φανταστώ η διόρθωση γίνεται απο ηλεκτρολογείο, σωστά;
Αν έχετε κάποιο συνεργείο που θα μπορούσε να το αναλάβει (Αθήνα-Βόλο) παρακαλώ μοιραστείτο το.
Πλεξούδα (αν είναι προβλημα της πλεξούδας) αλλαζεται ή επισκευαζεται σε ηλεκτρολογο.
Πρόβλημα με Renault Clio 2002