-
http://www.youtube.com/watch?v=O2nkI33CyYA#t=6m00s
Δείτε το παραπάνω απο το 6:00 και μετά που μιλάει ο Άδωνης (τα προηγούμενα δεν αξίζουν).Highlights:
-
Είναι και οι 3 ΚΚΕ.
-
Αυτιάς: Ξέρετε γιατί βγήκαν οι άνθρωποι στους δρόμους;
Άδωνης: Γιατί είναι ΚΚΕ! -
Δεν είναι ΚΚΕ, άντε να'ναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
-
Σε κατάλαβα απο χιλιόμετρα με το lacoste το μπλουζάκι!
-
Δεν είναι πολίτες Γιώργο μου, αυτοί είναι κουμουνιστές!
-
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δείτε το παραπάνω απο το 6:00 και μετά που μιλάει ο Άδωνης (τα προηγούμενα δεν αξίζουν).Μα γιατί το λες αυτό? Πώς δεν αξίζει....εκεί είναι το ζουμί, λέει για τις παράνομες παραχωρήσεις σε ιδιώτες των διοδίων.
Το πιο σοβαρό είναι δηλάδή απο το 6ο λεπτό και μετά που κάνουν πλάκα ο Γεωργιάδης με τους άλλους?(τα γνωστα που μας εχουν φάει εδώ και χρόνια και είναι μόνο για γέλια). Δεν μπορώ να καταλάβω το διαχωρισμο του αξίζει ή όχι πραγματικα -
Δεν είναι συνταγματικά ορθό να καλούνται μόνο οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Λαμίας να (προ)πληρώνουν για την Ιονία Οδό (Αντίριο - Ιωάννινα) που ίσως πολλοί πάντως να μη χρησιμοποιήσουν ποτέ. Με την ίδια λογική, θα μπορούσαν να κληθούν να πληρώνουν για εκείνον το δρόμο μόνον οι κατοικούντες στο Παλαιό Φάληρο (!) ή οι έχοντες παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό (!), κ.ο.κ. Το ίδιο ισχύει και για τον αυτοκινητόδρομο Ράχες-Λάρισα.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούγαμε την γνώμη νομικών πάνω σε αυτό το θέμα.
Χρησιμοποιώ αυτοκινητόδρομο Α και καλούμαι να πληρώσω διόδια. Είναι λογικό να πρέπει να πληρώσω αυτά το διόδια εφόσον ήταν επιλογή μου να χρησιμοποιήσω το δρόμο αυτό. Πρέπει όμως να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:
Πρώτον, επιλογή σημαίνει ότι είχα τη δυνατότητα να μεταβώ στον τόπο που θέλω και από άλλη εναλλακτική διαδρομή που είναι μεν ασφαλής αλλά η ταχύτητά μου θα ήταν μικρότερη ή/και τα καύσιμα που θα κατανάλωνα θα ήταν περισσότερα. Η διαδρομή αυτή πρέπει να φαίνεται σε χάρτες και πρέπει να υπάρχουν πινακίδες στην τελευταία έξοδο πριν τα διόδια που να την υποδεικνύουν.
Δεύτερον, το κόστος των διοδίων να είναι λογικό και να ανταποκρίνεται μόνο στο κόστος συντήρησης του δρόμου για την απόσταση που θα διανύσω.
Τρίτον, δεν πρέπει να καλούμαι να πληρώσω οποιοδήποτε ποσό που θέλει να εισπράξει η ιδιωτική εταιρία για μελλοντικές βελτιώσεις του δρόμου που ίσως κάνει σε απροσδιόριστο χρόνο στο μέλλον. Ο λόγος είναι ότι εγώ, που καλούμαι να πληρώσω ίσως να μη ξαναχρησιμοποιήσω αυτό το δρόμο και δεν νοείται να πληρώνω για κάτι που δεν παίρνω.
Τέταρτον, για τον ίδιους λόγους δεν νοείται να πληρώνω για άλλους δρόμους που πιθανόν να μη χρησιμοποιήσω ποτέ.
Εάν κρίνεται ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος πρέπει να κατασκευαστεί κάποιος αυτοκινητόδρομος, η κίνηση του οποίου προβλέπεται χαμηλή και δεν εμπεριέχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, τότε το κράτος πρέπει να παρέμβει και να τον επιδοτήσει, από τους φόρους όλων των Ελλήνων, μέσω την δημοσίων επενδύσεων.
Θα ήθελα πολύ κάποιος από την κυβέρνηση ή τις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους δρόμους που κατασκεύασε το κράτος ότι τα παραπάνω τηρούνται. Αλλά, όλοι ξέρουμε ότι παραβιάζονται και μάλιστα όσο άγαρμπα γίνεται.
Με τα διόδια, όπως έχουν υλοποιηθεί, πέραν του οικονομικού κόστους, διαιωνίζουμε μία παλιά τακτική που συνηθίζονταν πολύ στη χώρα μας και πιστεύω όλοι θέλουμε να σταματήσει κάποτε: κάποιοι να βολεύονται σε βάρος κάποιων άλλων, λίγων ή περισσότερων.
-
Ο χρήστης kalfakak έγραψε:
Δεν είναι συνταγματικά ορθό να καλούνται μόνο οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Λαμίας να (προ)πληρώνουν για την Ιονία Οδό (Αντίριο - Ιωάννινα) που ίσως πολλοί πάντως να μη χρησιμοποιήσουν ποτέ. Με την ίδια λογική, θα μπορούσαν να κληθούν να πληρώνουν για εκείνον το δρόμο μόνον οι κατοικούντες στο Παλαιό Φάληρο (!) ή οι έχοντες παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό (!), κ.ο.κ. Το ίδιο ισχύει και για τον αυτοκινητόδρομο Ράχες-Λάρισα......
Τρίτον, δεν πρέπει να καλούμαι να πληρώσω οποιοδήποτε ποσό που θέλει να εισπράξει η ιδιωτική εταιρία για μελλοντικές βελτιώσεις του δρόμου που ίσως κάνει σε απροσδιόριστο χρόνο στο μέλλον. Ο λόγος είναι ότι εγώ, που καλούμαι να πληρώσω ίσως να μη ξαναχρησιμοποιήσω αυτό το δρόμο και δεν νοείται να πληρώνω για κάτι που δεν παίρνω.Τέταρτον, για τον ίδιους λόγους δεν νοείται να πληρώνω για άλλους δρόμους που πιθανόν να μη χρησιμοποιήσω ποτέ.
Και νοσοκομεια μπορει να μην χρησιμοποιησεις ποτε,και σχολεια,και στρατιωτικες εγκαταστασεις.
Στεκει ; -
Προβληματισμοί του 'Κυρίαρχου Λαού' ενάντια στο άδικο κράτος ...
- Δεν βλέπω ΕΡΤ, γιατί την πληρώνω μέσω του υποχρεωτικού ανταποδοτικού τέλους?
- Μένω στην Κρήτη, το σπίτι μου δεν απειλείται από Τούρκους/Αλβανούς κτλ γιατί να πληρώνω μέσω φορολογίας τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου εθνικής Άμυνας?
- Είμαι ασφαλισμένος σε ιδιωτικό φορέα, γιατί να πληρώνω ΙΚΑ ως μισθωτός αν δεν το επιθυμώ?
- Στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο/πανεπιστήμιο γιατί να επιβαρύνομαι μέσω φορολογίας για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.
- Είμαι αθλητικός τύπος και υγιέστατος, γιατί να επιβαρύνομαι με τα κόστη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης του κάθε πότη/αγύμναστου/υπέρβαρου/καπνιστή?
Τελικά το μόνο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ορδές των ανεγκέφαλων κατοίκων της ... άν εκλείψουν αυτοί όλα ΟΚ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και νοσοκομεια μπορει να μην χρησιμοποιησεις ποτε,και σχολεια,και στρατιωτικες εγκαταστασεις.
Στεκει ;Νομίζω πως δεν πάει έτσι, λογικά φορολογείσαι για να έχεις εσύ και όλοι οι υπόλοιποι εννοείται, κάποιες παροχές (νοσοκομεία και τα υπόλοιπα που ανέφερες). Το θέμα είναι οτι είναι παράνομο να ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ για εναν δρόμο που ΘΑ φτιαχτεί! Αλλά και το ύψος των διοδίων εννοείται! Δε νομίζω έναν λογικό άνθρωπο να τον ενοχλεί να πληρώνει λογικά διόδια όταν πληρούνται όλες οι προυποθέσεις στο δρόμο.
Υ.Γ Σημερα είπαν στις είδήσεις πως η κυβέρνηση κατάλαβε λέει οτι είναι ακριβά και μελετά νέο τρόπο υπολογισμού τους και κάτι τέτοια!
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Τελικά το μόνο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ορδές των ανεγκέφαλων κατοίκων της ... άν εκλείψουν αυτοί όλα ΟΚ
και τότε ποιος θα πληρώνει? ε?
-
Εγώ και ο infinity
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Προβληματισμοί του 'Κυρίαρχου Λαού' ενάντια στο άδικο κράτος ...- Δεν βλέπω ΕΡΤ, γιατί την πληρώνω μέσω του υποχρεωτικού ανταποδοτικού τέλους?
- Μένω στην Κρήτη, το σπίτι μου δεν απειλείται από Τούρκους/Αλβανούς κτλ γιατί να πληρώνω μέσω φορολογίας τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου εθνικής Άμυνας?
- Είμαι ασφαλισμένος σε ιδιωτικό φορέα, γιατί να πληρώνω ΙΚΑ ως μισθωτός αν δεν το επιθυμώ? - Στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο/πανεπιστήμιο γιατί να επιβαρύνομαι μέσω φορολογίας για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.
- Είμαι αθλητικός τύπος και υγιέστατος, γιατί να επιβαρύνομαι με τα κόστη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης του κάθε πότη/αγύμναστου/υπέρβαρου/καπνιστή?
Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά για τα bold σε αρκετές χώρες του εξωτερικού συμβαίνει αυτό ακριβώς. Αααν θες να δεις τηλεόραση πληρώνεις, αλλιως τη βγαζεις με playstation και dvd και αααν θες να είσαι ασφαλισμένος σε ιδιωτικό τομέα, πληρώνεις εκεί. Απλά τα πράγματα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Προβληματισμοί του 'Κυρίαρχου Λαού' ενάντια στο άδικο κράτος ...
- Δεν βλέπω ΕΡΤ, γιατί την πληρώνω μέσω του υποχρεωτικού ανταποδοτικού τέλους?
- Είμαι ασφαλισμένος σε ιδιωτικό φορέα, γιατί να πληρώνω ΙΚΑ ως μισθωτός αν δεν το επιθυμώ? - Στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο/πανεπιστήμιο γιατί να επιβαρύνομαι μέσω φορολογίας για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.
Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά για τα bold σε αρκετές χώρες του εξωτερικού συμβαίνει αυτό ακριβώς. Αααν θες να δεις τηλεόραση πληρώνεις, αλλιως τη βγαζεις με playstation και dvd και αααν θες να είσαι ασφαλισμένος σε ιδιωτικό τομέα, πληρώνεις εκεί. Απλά τα πράγματα.
βλεπε USA
-
τι γινεται εαν μια κατασκευαστικη εταιρια βαρεσει κανονι και σταματησουν οι εργασιες για 1-2-5 χρονια σε εναν δρομο που προπληρωνουμε διοδια?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι γινεται εαν μια κατασκευαστικη εταιρια βαρεσει κανονι και σταματησουν οι εργασιες για 1-2-5 χρονια σε εναν δρομο που προπληρωνουμε διοδια?Στην υγειά των κορόιδων!
-
Τίποτα! Εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις κανονικά για την επόμενη που θα αναλάβει! Οσο και να αργήσει κάποια θα βρεθεί!
Αν και σιγά μην φαληρήσει (εκτός αν το κάνει εσκεμένα!) με τις τιμές των διοδίων επρεπε να είχαμε δρόμους Σουηδίας!
-
άμα είναι να έχουμε κάτι απο Σουηδία, αυτό να είναι οι γκόμενες
οι δρόμοι τους δε λένε σχεδόν τίποτα
τα είπε ο Γιώργαρος 'Σουηδικό μοντέλο', αλλά εσείς άλλο καταλάβατε.
αυτόεννοούσε
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αυτόεννοούσε
καλα το ψυλιαστικα οτι το ''σουηδικο μοντελο'' εκρυβε ενα μεγαλο υπονοουμενο
-
Μετα την τεραστια επιτυχια που ειχαν αυτοι στις οδηγιες πως να περασουμε τα διοδια,φτιαχνουμε και εμεις ενα ποστ για το πως να τρωτε τζαμπα σουβλακια
Οδηγιες για το πως δεν πληρωνουμε στα σουβλατζιδικα
- Πάμε στο ταμείο πληρώνουμε 1 σουβλάκι.
- Φτάνουμε μπροστά στην μπάρα του τυλιχτή– Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο παρά του δίνουμε ξερά την παραγγελία.
- Παίρνουμε τα πιτόγυρα 2-3-4 δεν έχει σημασία.
- Αν μας ζητηθεί απόδειξη τη δίνουμε και φεύγουμε με τη μια προς την έξοδο. Αν ακουστεί ένας ήχος σε στυλ 'ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ Μ...ακα/Αρ..ιδι!' (βάλτε τη βρισιά της προτίμησης σας) δεν δίνουμε καμία σημασία και απλά τρέχουμε.
- Αν δεν μας ζητηθεί η απόδειξη τόσο το καλύτερο φεύγουμε κύριοι αφού πρώτα δοκιμάσουμε το σουβλάκι εντός του καταστήματος. Λέμε και καληνυχτα σε αυτήν την περίπτωση.
- Τρώμε τα σουβλάκια και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.
Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του ποινικού κώδικα , το δικαίωμα στη ζωή είναι συνταγματικό δικαίωμα και η τροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό το δικαιωμα) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών, μεταξύ του λάτρη του σουβλακιού και του πωλητή).
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αυτό εννοούσεΑυτό μάλιστα! Εκεί λες αξιζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω! Αλλα τώρα για τα διόδια!!!
-
Το ότι πληρώνουμε στον έναν δρόμο για να γίνει άλλος μην το βλέπετε έτσι αρνητικά γιατί δεν είναι.
Τον άλλο δρόμο θα τον φτιάξει μια εταιρεία και θα πάρει κι ένα μέρος χρημάτων από το κράτος. Έχει σημασία αν θα πάρει από αυτά που το κράτος μαζεύει από την περαίωση ή από αυτά που μαζεύει από τους ημιυπαίθριους ή από αυτά που το κράτος μαζεύει από κάτι άλλο;; Το ίδιο δεν είναι; Διόδια θα πληρώναμε εκεί έτσι κι αλλιώς αφού διατίθεται καλός δρόμος, δεν είναι ότι τα έβαλαν μόνο για αυτό. Λεφτά του κράτους είναι με τα οποία πληρώνει για κάτι που είναι να φτιαχτεί για όλους τους πολίτες.
Δηλαδή όταν πληρώνεις την εφορία σου κάθε χρόνο ξέρεις που θα πάνε τα λεφτά; Μπορεί να πάνε για να φτιαχτεί το παραδοσιακό μαντρί στην Πίνδο ή το φράγμα για να έχουν νερό να πλένουν το αυτοκίνητό τους σε κάποιο έρημο νησί ή για να πάει εκδρομή και να πάρει καλό αυτοκίνητο ο υφυπουργός.....το ίδιο είναι, απλά για ευκολία μια και είναι η ίδια εταιρεία αντί το κράτος να πάρει τα λεφτά και να τους τα δώσει μετά τους δίνει το δικαίωμα να τα παίρνουν κατευθείαν.
Αν είναι όπως το καταλαβαίνω δεν νομίζω να υπάρχει κάτι μεμπτό και καλό θα ήταν να σταματήσει το πιπίλισμα μιας ακόμη άσχετης και πιασάρικης ατάκας. -
κακό αναγκαστικά δεν είναι. Απλά το θέμα είναι οτι δεν είναι λογικό το κόστος τους και το οτι δεν ειναι σίγουρο οτι δεν κερδίζουν τελικά πολύ παραπάνω απο αυτά που δικαιούνται.
Δηλαδή αν η σύμβαση για την Αττική έλεγε πως θα είναι σε ίδιώτες τα διόδια ως που να βγάλουν τα λεφτά που έδωσαν _ ένα κέρδος και μετά θα περνούσαν στο κράτος. Δεν σε νοιάζει αν τελικά αυτοι εχουν βγάλει και με το παραπάνω τα χρήματα και παράνομα τα έχουν ακόμα? Αν είναι έτσι επρεπε να τα πάρει το κράτος γιατί ίδως να ήταν και φτηνότερα και τα χρήματα ίσως να περίσευαν και για κάπου αλλού εκτός της συντήρησης. Γιατί να πηγαίνουν στις τσέπες των ιδιωτών και πλαγίως και στων περίεργων πολιτικών και όχι προς το δημόσιο συμφέρον? -
Αν ειναι αληθεια οτι εχουν καλυψει με τις εισπραξεις ολα τα εξοδα-κερδη-κλπ και επρεπε να αποδωθει στο κρατος ο δρομος γιατι δεν κανει ενας νομικος μια μήνυση να τους παει ολους στα δικαστηρια;Εδω ο αλλος στην Θεσσαλονίκη; εκανε μηνυση στην κυβερνηση για εσχατη προδοσία και θα συζητηθει σε δικαστηριο,οποιος εχει τα στοιχεια γιατι δεν κανει κατι;
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!