-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Άκουσα πως στο λιμάνι του Αμβούργου μετά από πάρα πολλά χρόνια μπήκε παγοθραυστικό για να το ανοίξει
http://www.portworld.com/news/i99090.printΝαι ισχυει
Μα σου λεω,τετοιος χειμωνας καθε 20 χρονια
Γιαυτο λεω στον kyr οτι δεν μπορει νακρινει την οργανωση ενος κρατους απο την εξαιρεση
Οι γερμανοι ειναι πολυ οργανωμενοι,σου λενε αυτος ειναι ο χειμωνας μας κατα βαση,αρα πχ τοσο αλατι θελουμε για φετος συν κατι παραπανω για να ειμαστε καλυμενοι(το αλατι το βαζω για παραδειγμα)
Τωρα τους εκατσε μια τρελλη κακοκαιρια,και ο kyr πιανεται απο αυτο το πραγματικα απορβλεπτο χιονι και κρυο,για να μου πει πως ειναι σκατα οι γερμανοι στην οργανωση. -
Αν και εντελώς , να σου απαντήσω με γεγονότα...
Οι Γερμανοί είναι οργανωμένοι. Αλλά όταν κάνουν μλκιες ή πιάνονται απροετοίμαστοι είναι χειρότεροι από τον Έλληνα. Στο φινάλε στην Ελλαδίτσα μας την περιμένεις και τη στραβή. Δεν έχω την ίδια απαίτηση από το αστικό που κοστίζει 60 λεπτά, όσο με αυτό που κοστίζει 8€ για παρόμοια διαδρομή... Και δεν είναι μόνο το κράτος- Ασχέτου καιρού εδώ και 2 χρόνια ρίχνουν αλάτι μόνο σε κεντρικούς δρόμους. Αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί τα μικορατυχήματα εντός των προαστίων. Βέβαια σε αυτά το όριο είναι 30χλμ και έχουν μόνο υλικές ζημιές. Τα ατυχήματα όμως αυτού του είδους έχουν σχεδόν διπλασιασθεί. Κοινώς το οργανωμένο αυτό κράτος, σου κόβει πρόστιμο όταν δε φοράς χειμερινά λάστιχα, αλλά δεν καθαρίζει όπως παλιά τους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο την τσέπη σου(το λιγότερο).
- Περιμένω ακυρώσεις λόγο κακοκαιρίας(συμβαίνει παντού), αλλά όχι κοροϊδία. Πρώτον όταν έχεις ακυρώσει δρομολόγιο αστικής συγκοινωνίας ενημερώνεις. Όταν δεν ενημερώνεις τον πελάτη, τουλάχιστον ενημερώνεις το τηλεφωνικό σου κέντρο, να απαντάει ότι δυστηχώς ακυρώθηκαν τα δρομολόγια. Όχι ότι θα έχουν ολιγόλεπτες καθυστερήσεις.... 2 ωρών. Και το λιγότερο επίστρέφεις την αξία του εισητηρίου, που δεν ήταν μισό €.... Το ίδιο και στη συνενόηση μεταξύ σιδηροδρόμου και αεροδρομίου. Πριν μου αλλάξεις το αεροπορικό εισητήριο με τραίνου, σιγουρέψου βρε ζώο όρθιο, ότι θα έχω θέση και ότι το δρομολόγιο θα γίνει...
- Υποχρέωσε τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων να δίνουν τα αυτοκίνητα με χειμωνιάτικα λάστιχα. Αν ο εκδρομέας είναι από το Κατάρ, που να φανταστεί τι είναι αυτό. Επίσης περιμένω το καλοκαίρι τον πρώτο Γερμανό που θα μου γκρινιάξει στο ξενοδοχείο, γιατί άργησε 10 λεπτά το αμάξι του. Περίμενα ώρες μέχρι να έρθει το golf μου, και ήθελαν να μου δώσουν panda στα ίδια λεφτά. Τελικά μου έφεραν ένα leon, άπλυτο και χωρίς νερό για τα τζάμια....
Υπάρχουν πολλά άλλα περιστατικά σε αυτοκινητοδρόμους, υπηρεσίες γραφείου που χρειάστηκα φέτος, και όλα θύμισαν Ελλάδα... Το ότι εδώ είναι σκ@τά, αυτό δε σημαίνει ότι θα δικαιολογήσω τί πέρασα. Στο φινάλε δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι οργανωμένο κράτος, όπως αυτοί... Δεν είναι η πρώτη μου φορά εκεί. Πηγαίνω κάθε χρόνο κάποιες φορές λόγο συγγενών και δουλειάς. Τέτοιο χάος δεν ξαναέζησα.
Ελβετοί και Αυστριακοί γιατί δεν είχαν τέτοια έκταση στα προβλήματά τους;;;
-
Γιατί αν παρακολουθούσες το gfs o υετός που υπήρχε στην Γερμανία ήταν πολύ περισσότερος από αυτόν που έφαγε η Αυστρία και Ελβετία
-
Με πειράζει η κοροϊδία Κωνσταντίνε... Τίποτα άλλο.
Και το στυλάκι των Γερμανών το καλοκαίρι ότι :'Εμείς είμαστε σούπερ οργανωμένοι και εσείς καραπουτσ@ριό'....
Ε τώρα βάλτε το χάος, στον οργανωμένο πισινό σας... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και το στυλάκι των Γερμανών το καλοκαίρι ότι :'Εμείς είμαστε σούπερ οργανωμένοι και εσείς καραπουτσ@ριό'....
.Δεν εχουν και αδικο...
Και σου ξαναπειπα,ωραια την πατησανε μια φορα απο κατι που γινεται μια στα 20 χρονια.Ε και? -
εμπειρία κάνεις από:
- Αvon Ice Touring
- Uniroyal Tiger Paw Ice & Snow 2
- Fuld Kristall Montero 2
- Maxxis MA-SLW Presa Spike
- Matador MP 58 Silika M+S
?
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
.Δεν εχουν και αδικο...
Και σου ξαναπειπα,ωραια την πατησανε μια φορα απο κατι που γινεται μια στα 20 χρονια.Ε και?Kαι πέρσι πάλι την είχανε πατήσει
-
Είμαστε όσο οργανωμένοι είναι και οι Γερμανοί , οι φίλοι μας .... epic
-
Diesel rulez
Λέω κι εγώ καμιά μαλακία να περάσει η ώρα -
Εμείς να δεις
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είμαστε όσο οργανωμένοι είναι και οι Γερμανοί , οι φίλοι μας .... epicΜπα δεν νομιζω.Εμεις δεν εχουμε βαρκες για οταν πλημμυρίζουμε ,οι Γερμανοι καθε χρονο τις χρησιμοποιούν.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
.Δεν εχουν και αδικο...
Και σου ξαναπειπα,ωραια την πατησανε μια φορα απο κατι που γινεται μια στα 20 χρονια.Ε και?Kαι πέρσι πάλι την είχανε πατήσει
Και μας ταΐζουν και διοξίνες τώρα...
To super-duper οργανωμένο κράτος που ελέγχει τα πάντα... tuv και δεν ξέρω εγώ τι....Ο λόγος είναι απλός. Το Γερμανικό κράτος κάνει περικοπές παντού. Ακόμα και θέματα πρόνοιας. Κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο 3 χρόνια πριν. Φέτος πέθανε ο παππούς, και έξοδα κηδείας 0€... Πριν 3 χρόνια ήταν περίπου 2500€....
Γιατί και εκεί έχουν πρόβλημα με τους Τούρκους, όπως εμείς με τις μαϊμού συντάξεις των 'ρωσοπόντιων'(που δεν είναι Ρώσοι βεβαίως, αλλά Γεωργιανοί, Τατζικιστανοί, Ουζμπεκιστανοί κλπ κλπ)... Και οι τιμές έχουν ανεβεί πολυ σε σχέση με πέρυσι...
Όταν είσαι ένα κράτος υπεροψίας που κρίνεις τους πάντες, ενώ τους βομβάρδισες 70 χρόνια πριν, λίγη ταπεινότητα όταν τα σκ@τώνεις δεν βλάπτει...υ.γ. και on topic... Που θα βρω μτχ χειμερινά πακέτο με σιδερένιες ζάντες;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θέλω χειμερινά λάστιχα ....Δεν είχα κανένα πρόβλημα σε ταξίδι σε Ελβετία και στη νοτιοδυτική Γερμανία παρά την ισχυρή χιονόπτωση. Αλλά έκαναν υπερβολικό θόρυβο. Θέλω κάτι πιο ήσυχο.
Δεν είναι όλα τα χιονολάστιχα ίδια. Υπάρχουν πιο ήπια και πιο άγρια πέλματα. Όσο πιο άγριο τόσο πιο καλό στα χιόνια και τόσο πιο θορυβώδες. Αν μάλιστα είχε και μεταλλικά καρφάκια σίγουρα θα είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε πάγο αλλά και πολύ θορυβώδες.... (και σε κάποιες χώρες απαγορεύεται να κυκλοφορείς με αυτά σε μη χιονισμένους δρόμους)
Θα έλεγα ότι θέλεις όχι κάτι πολύ άγριο αλλά κάτι μέτριο, θα το έλεγα ταξιδιάρικο, να κάνει χλμ σε αυτοκινητόδρομο με μεγάλες ταχύτητες και στεγνό χωρίς να καταστραφεί και έτσι κι αλλιώς στα δύσκολα από Ελλάδα είσαι σα χ€σμ€ν0ς θα πηγαίνεις.... Βασικά όποιο και να βάλεις (εφόσον έχει τις σωστές προδιαγραφές με τα κατάλληλα σημαδάκια Μ+S και μια χιονισμένη βουνοκορφή) θα είσαι πολύ καλά αφού οι δρόμοι ακόμα κι αν έχουν χιόνι καθαρίζονται συχνά και αλατίζονται. Εκτός αν είσαι άτυχος και σου τύχει πάλι ο βρωμόκαιρος που είχαν που δεν προλάβαιναν να ανοίξουν ούτε τους διαδρόμους στα αεροδρόμια...Thanks. Αλλά αυτά τα δεν προλαβαίνουν τα ακούω βερεσέ. Μέχρι πριν 2 χρόνια στη Γερμανία, καθάριζαν όλους τους δρόμους. Πλέον καθαρίζουν μόνο τους κεντρικούς. Κάνουν περικοπές από παντού. Το αλάτι έχει απαγορευτεί από πέρυσι και στα πεζοδρόμια ρίχνουν χαλικάκι για να μην γλιστράνε. Εχθές γύρισα και ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισα δυσλειτουργία στο
Γερμανικό κράτος, εδώ και πολλά χρόνια. Και όχι για μια στιγμή. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις ήταν σε καθημερινή βάση σε επίγειους προορισμούς. Ακόμα και σε τρένα.. Ακύρωσα τα εισητήριά μου για Ελβετία, και νοίκιασα αμάξι, γιατί ήταν η πρώτη φορά που είχα αμφιβολίες. Πρωτόγνωρες καταστάσεις ακόμα και για Γερμανούς...
Μην ακούσω κανα Γερμανό το καλοκαίρι να μη μιλάει για ανοργανωσιά, γιατί έχω κάνει σημειώσεις 15 ημερών... Και στην Ελβετία είχαν χιόνι, αλλά κανένα πρόβλημα(δεν ξέρω για τα αεροδρόμια).Με κανένα μτχ λάστιχο θα γίνει η δουλειά, ή δεν αξίζει η διαφορά; Να βάλω μικρότερο πέλμα; Οι τιμές που κυμαίνονται;
Εγώ πέρασα τη Γερμανία από τη μία άκρη έως την άλλη, μπήκα από Αυστρία στο Μόναχο κ από εκεί Ντύσσελντορφ, στις 1.1.11 και δεν είδα καθόλου προβλήματα.
Ούτε μποτιλιαρίσματα, ούτε τίποτα στους δρόμους.Επίσης τα χειμερινά ελαστικά vredestein με άφησαν πολύ ικανοποιημένο έως τώρα. Και σε χιόνι, κ σε βρεγμένο οδόστρωμα κ σε παγωμένους δρόμους μέσα σε πόλεις. Χωρίς θόρυβο, είναι πολύ καλά γενικώς.
-
Kyr80 οι ορθοπαιδικοί επέβαλαν να μην ρίχνουν αλάτι στις πόλεις για να αυξηθούν τα κατάγματα
Για αυτό προσοχή!Καλά, εσύ δεν επαινούσες τους Γερμανούς πριν μερικούς μήνες με τα μαχαιροπήρουνα κ την άψογη συμπεριφορά;;;!!!
Επίσης όταν κάνεις κράτηση για αμάξι, επειδή πήρα κ εγώ ένα πριν 20 μέρες, συμπληρώνεις το κουτάκι με τα χειμερινά ελαστικά. Βέβαια κοστίζει κανένα 14€ την ημέρα παραπάνω κ δεν πάει η καρδιά του καθενός να το πατήσει -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Καλά, εσύ δεν επαινούσες τους Γερμανούς πριν μερικούς μήνες με τα μαχαιροπήρουνα κ την άψογη συμπεριφορά;;;!!!
Θα συνέβη κάτι με την πεθερά
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλά, εσύ δεν επαινούσες τους Γερμανούς πριν μερικούς μήνες με τα μαχαιροπήρουνα κ την άψογη συμπεριφορά;;;!!!
Θα συνέβη κάτι με την πεθερά
Από εδώ το πας, από εκεί το φέρνεις, όλο εκεί καταλήγεις!
Κυριάκο πες τα στην πεθερά αλλά μετά σε βλέπω να μην ξανατρώς Χριστούγεννα στην πεθερά κ να ξεχνάς για πάντα τη Weihnachtsmarkt! -
Πρέπει να μολύνετε δηλαδή κάθε θέμα με πεθερές, κουλούρες και ρύζια;
-
αφού κύριε mod δεν έχει χιόνια να τεστάρουμε τις ρόδες το ρίξαμε στο...
Ακόμα δεν τα φόρεσα και δεν προβλέπεται άμεσα αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία χιόνια δεν έρχονται .
Άσχημη χρονιά για χιονολάτρεις. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lol:
αφού κύριε mod δεν έχει χιόνια να τεστάρουμε τις ρόδες το ρίξαμε στο...Ακόμα δεν τα φόρεσα και δεν προβλέπεται άμεσα αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία χιόνια δεν έρχονται .
Άσχημη χρονιά για χιονολάτρεις.Easyjet πτήση για Basel και γειά σας
-
Δεν υπάρχει μπαγιόκο για πέταμα αυτή τη στιγμή.
Μην χαλάμε και το τοπικό
Πάντως ένας σχεδόν μήνας χρήσης χειμερινού ελαστικού για τους χιονοδρόμους έχει χαθεί. Οι επόμενες μέρες δεν έχουν τπτ αξιόλογο να δώσουν καιρικά.
Χειμερινα Ελαστικα