-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Το έχω γράψει και αλλού στο forum: Με 1.300€, τα πάντα-όλα πληρωμένα, (πχ: Αθήνα -Φρανκφούρτη αεροπορικά και επιστροφή οδικά μέσω Αncona) πάτε οι ίδιοι με παρέα (συγγενή-φίλη... κλπ) και το φέρνεται οδικά, κάνοντας και 4-5 ημέρες ταξίδι αναψυχής-εκδρομή (μέσα στο ποσό). Για βάλτε λίγο ... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Το έχω γράψει και αλλού στο forum: Με 1.300€, τα πάντα-όλα πληρωμένα, (πχ: Αθήνα -Φρανκφούρτη αεροπορικά και επιστροφή οδικά μέσω Αncona) πάτε οι ίδιοι με παρέα (συγγενή-φίλη... κλπ) και το φέρνεται οδικά, κάνοντας και 4-5 ημέρες ταξίδι αναψυχής-εκδρομή (μέσα στο ποσό). Για βάλτε λίγο ...και εγω εφερα το αυτοκινητο μου απο μοναχο-μπαρι-ηγουμενιτσα-θεσσαλονικη, εκανα 3 μερες διακοπες, ευχαριστηθηκα οδηγηση και μου βγηκε ολα μαζι 1000 ευρω.
εαν δειτε πως τα βαζουν επανω στις νταλικες θα πάθετε καρδια
-
Και εαν δεν βρεις κατι που να σου αρεσει σε 4-5 μερες τι κανεις???
Γυρνας πισω και ξαναπας στην επομενη αδεια σου...???Εγω παντως στο smart που εφερα...περιεργαψα στον ιδιοκτητη εταιριας διεθνων μεταφορων πως ακριβως το θελω....με τι εξοπλισμο,ποσα χλμ να εχει κανει,τι ετος κατασκευης,χρωμα,και ποσα χρηματα διαθετω για αυτο.....και αυτος πηγε Γερμανια ειδε τεσσερα-πεντε smart με αυτα τα χαρακτηριστικα και τελικα μετα απο ελεγχο σε smart center και συνεχη επικοινωνια μαζι του καταληξαμε σε ενα μοντ.2006 σε αριστη κατασταση απο ιδιωτη και σε τιμη στην οποια σε μαντρες της Γερμανιας εβρισκα μοντελα 2004 το πολυ....
Επισης εκτος απο μεταφορα στην Ελλαδα το εφερε εξω απο την πορτα μου στο Ναυπλιο....
Να σημειωσω επισης οτι ολη αυτη η διαδικασια κοστισε τον Ιουλιο 2010 850€...... -
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Και εαν δεν βρεις κατι που να σου αρεσει σε 4-5 μερες τι κανεις???
Γυρνας πισω και ξαναπας στην επομενη αδεια σου...???Εγω παντως στο smart που εφερα...περιεργαψα στον ιδιοκτητη εταιριας διεθνων μεταφορων πως ακριβως το θελω....με τι εξοπλισμο,ποσα χλμ να εχει κανει,τι ετος κατασκευης,χρωμα,και ποσα χρηματα διαθετω για αυτο.....και αυτος πηγε Γερμανια ειδε τεσσερα-πεντε smart με αυτα τα χαρακτηριστικα και τελικα μετα απο ελεγχο σε smart center και συνεχη επικοινωνια μαζι του καταληξαμε σε ενα μοντ.2006 σε αριστη κατασταση απο ιδιωτη και σε τιμη στην οποια σε μαντρες της Γερμανιας εβρισκα μοντελα 2004 το πολυ....
Επισης εκτος απο μεταφορα στην Ελλαδα το εφερε εξω απο την πορτα μου στο Ναυπλιο....
Να σημειωσω επισης οτι ολη αυτη η διαδικασια κοστισε τον Ιουλιο 2010 850€......μα δεν πας στην τυχη.εχεις βρει απο πριν 3-4 αυτοκινητα που θελεις και εχεις μιλησει τηλεφωνικα με τους πωλητες ωστε να καλυπτουν τις αναγκες σου. επειτα πας σε ενα DEKRA συνεργειο (σαν κτεο) στο ελεγχουν και εαν ολα καλα, κανεις chol πινακιδες και εφυγες
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
.....
Εγω παντως στο smart που εφερα...περιεργαψα στον ιδιοκτητη εταιριας διεθνων μεταφορων πως ακριβως το θελω....με τι εξοπλισμο,ποσα χλμ να εχει κανει,τι ετος κατασκευης,χρωμα,και ποσα χρηματα διαθετω για αυτο.....και αυτος πηγε Γερμανια ειδε τεσσερα-πεντε smart με αυτα τα χαρακτηριστικα και τελικα μετα απο ελεγχο σε smart center και συνεχη επικοινωνια μαζι του καταληξαμε σε ενα μοντ.2006 σε αριστη κατασταση απο ιδιωτη και σε τιμη στην οποια σε μαντρες της Γερμανιας εβρισκα μοντελα 2004 το πολυ....Αγαπητέ φίλε, για αυτή αυτή τη διαδικασία θα χρησιμοποιήσω την φράση: 'Αγόρασα γουρούνι στο σακκί'
Κανείς δεν θεωρώ ότι μπορεί να έχει τις ίδιες 'απόψεις' για κάτι που θα αγοράσω, πόσο μάλλον για ένα αυτοκίνητο.
Εγώ, αν δώ μια γρατζουνιά, τρέχω να την φτιάξω. Ο άλλος κυκλοφορεί με σπασμένο τον προφυλακτήρα.
Εγώ θεωρώ βλάβη ένα καμμένο λαμπάκι. Ο άλλος αν δεν μείνει στο δρόμο, δεν πάει ούτε για service.Υπερβολικά τα παραδείγματά μου, αλλά τα παραθέτω για να τονίσω ότι καμμία αγορά, ακόμα και ενός πουκάμισου, δεν θεωρώ σωστό και δεν διανοούμαι να την κάνει άλλος για μένα.
Εκτός αν πρόκειται για δώρο, αλλά και αυτό αν δεν έχει και 'κάρτα αλλαγής', ....
Να έχω κάποιον μαζί μου για μιά δεύτερη γνώμη, ναί, αλλά αγορά ΙΧ, όπως την περιέγραψες, για μένα ειναι .... -
Να ρωτησω, εγω που εχω βρει 4-5 αυτοκινητα απο Γερμανια, μολις το αγορασω απο εκει και ερθω οδικως μολις μπω Ελλαδα πληρωνω το τελωνειο ή βαζω τον εκτελωνιστη μου για αυτο?? Και τωρα απο οτι εμαθα εχει διπλο τρεξιμο γιατι τα τελη κυκλοφοριας πανε βασει ρυων οποτε πρεπει να τρεχω και στην αντιπροσωπεια για τα χαρτια.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.....
Εγω παντως στο smart που εφερα...περιεργαψα στον ιδιοκτητη εταιριας διεθνων μεταφορων πως ακριβως το θελω....με τι εξοπλισμο,ποσα χλμ να εχει κανει,τι ετος κατασκευης,χρωμα,και ποσα χρηματα διαθετω για αυτο.....και αυτος πηγε Γερμανια ειδε τεσσερα-πεντε smart με αυτα τα χαρακτηριστικα και τελικα μετα απο ελεγχο σε smart center και συνεχη επικοινωνια μαζι του καταληξαμε σε ενα μοντ.2006 σε αριστη κατασταση απο ιδιωτη και σε τιμη στην οποια σε μαντρες της Γερμανιας εβρισκα μοντελα 2004 το πολυ....Αγαπητέ φίλε, για αυτή αυτή τη διαδικασία θα χρησιμοποιήσω την φράση: 'Αγόρασα γουρούνι στο σακκί'
Κανείς δεν θεωρώ ότι μπορεί να έχει τις ίδιες 'απόψεις' για κάτι που θα αγοράσω, πόσο μάλλον για ένα αυτοκίνητο.
Εγώ, αν δώ μια γρατζουνιά, τρέχω να την φτιάξω. Ο άλλος κυκλοφορεί με σπασμένο τον προφυλακτήρα.
Εγώ θεωρώ βλάβη ένα καμμένο λαμπάκι. Ο άλλος αν δεν μείνει στο δρόμο, δεν πάει ούτε για service.Υπερβολικά τα παραδείγματά μου, αλλά τα παραθέτω για να τονίσω ότι καμμία αγορά, ακόμα και ενός πουκάμισου, δεν θεωρώ σωστό και δεν διανοούμαι να την κάνει άλλος για μένα.
Εκτός αν πρόκειται για δώρο, αλλά και αυτό αν δεν έχει και 'κάρτα αλλαγής', ....
Να έχω κάποιον μαζί μου για μιά δεύτερη γνώμη, ναί, αλλά αγορά ΙΧ, όπως την περιέγραψες, για μένα ειναι ....Σιγουρα υπαρχει καποιο ρισκο στην ολη διαδικασια....βεβαια εαν δεν σου αρεσει το οχημα δεν εισαι και υποχρεωμενος να το παραλαβεις....ο συγκεκριμενος μεταφορεας το αγοαραζει στο ονομα του πρωτα....και μετα σου κοβει τιμολογιο σε εσενα....
Παντως το smart ειναι σε αριστη κατασταση μετα και απο γνωματευση του εδω μηχανικου μου...και απο φθορες ειχε μονο μια γρατζουνια...μικρη στην πλαστικη πορτα του οδηγου....και ενα καμμενο λαμπακι πινακιδας...τα οποια δεν κοστιζουν καθολου για επισκευαστουν....εχω κανει 10000 χλμ χωρις κανενα προβλημα μεχρι τωρα....εξαλλου σε ενα μεταχειριμενο οχημα ολα παιζει να συμβουν....ειτε το περασεις απο κοσκινο ειτε οχι....
Πληροφορικα παντως εμενα μου στοιχισε 2000 € λιγοτερο απο οτι το εβρισκα στην Ελλαδα απο μαντρα....Καλη χρονια σε ολους εαν δεν τα πουμε.....
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να ρωτησω, εγω που εχω βρει 4-5 αυτοκινητα απο Γερμανια, μολις το αγορασω απο εκει και ερθω οδικως μολις μπω Ελλαδα πληρωνω το τελωνειο ή βαζω τον εκτελωνιστη μου για αυτο?? Και τωρα απο οτι εμαθα εχει διπλο τρεξιμο γιατι τα τελη κυκλοφοριας πανε βασει ρυων οποτε πρεπει να τρεχω και στην αντιπροσωπεια για τα χαρτια.Εχεις 40 ημερες να το εκτελωνισεις απο την μερα που σηλωνεις αφιξη του οχηματος στο τελωνειο....
-
Συνηθως βάζουν κόκκινες πινακίδες στη γερμάνια που ισχύουν για 2 βδομάδες, κατεβαίνεις πας σπιτι σου κ μετα ξεκινάς τις διαδικασίες εκτελωνισμού! Αυτο με τους ρύπους σίγουρα θα θελει λιγο τρέξιμο! Π.χ αγοράζεις κασκαι με start&go οποτε οι ρύποι μειώνονται στα 140 γρ= 140€ κ άιντε να το αποδείξεις στα τσακάλια του τελωνείου!
Προσκοπικά ουτε εγω θα αγόραζα αυτοκίνητο που δεν εχω ελεξει προσωπικά!
(αν θελετε βρείτε μερικά στη περιοχή φρανκφουρτης, που την ξερω την περιοχή, κόψτε δυο εισιτήρια κ πάμε μαζι να το φέρουμε )
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Συνηθως βάζουν κόκκινες πινακίδες στη γερμάνια που ισχύουν για 2 βδομάδες, κατεβαίνεις πας σπιτι σου κ μετα ξεκινάς τις διαδικασίες εκτελωνισμού! Αυτο με τους ρύπους σίγουρα θα θελει λιγο τρέξιμο! Π.χ αγοράζεις κασκαι με start&go οποτε οι ρύποι μειώνονται στα 140 γρ= 140€ κ άιντε να το αποδείξεις στα τσακάλια του τελωνείου!Προσκοπικά ουτε εγω θα αγόραζα αυτοκίνητο που δεν εχω ελεξει προσωπικά!
(αν θελετε βρείτε μερικά στη περιοχή φρανκφουρτης, που την ξερω την περιοχή, κόψτε δυο εισιτήρια κ πάμε μαζι να το φέρουμε )
Κερνας??
-
κόψτε είπα οχι θα κόψω
εγω το κέρασα στον εαυτό μου εδω είμαι τώρα
-
BAN στον κυριο που μας δειχνει χιονι εδω στην Αφρικανικη Ελλαδα
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Το έχω γράψει και αλλού στο forum: Με 1.300€, τα πάντα-όλα πληρωμένα, (πχ: Αθήνα -Φρανκφούρτη αεροπορικά και επιστροφή οδικά μέσω Αncona) πάτε οι ίδιοι με παρέα (συγγενή-φίλη... κλπ) και το φέρνεται οδικά, κάνοντας και 4-5 ημέρες ταξίδι αναψυχής-εκδρομή (μέσα στο ποσό). Για βάλτε λίγο ...Φιλε το αυτοκινητο εχει ζημια και ειναι αδυνατον να μετακινηθει οδικα. Παντως εχες δικιο πολλα λεφτα. Δεν υπαρχει οικομικοτερη λυση? Γινεται ο ιδιος-η ιδια η εταιρεια- να ελεγξει το αυτοκινητο και να κανει ολα τα διαδικαστικα(φυσικα και να το μεταφερει)? Ποσο θα στοιχισει?Η εταρεια που μου εστειλες dgrgtc το αναλαμβανει?
-
Καλημέρα,θα ήθελα να ρωτήσω.Θέλω να φέρω Audi A6 2,0 TDI 4/2009 απο Γερμανία με extra(ζάντες ,navigation κ.τ.λ)
2,0 diesel με co2 172g/km .Μήπως ξέρει κανείς περίπου τι θα πληρώσω σε τελωνείο; -
Ρε παιδια οι Γερμανοι μιλουν Αγγλικα? Ο πατερας μου εχει απο την Ολυμπιακη 4 δωρεαν εισητηρια και σκεφτομαι να παμε μαζι ειτε Βερολινο , ειτε Φρανκφουρτη και να φερουμε μετ. αμαξι. Το θεμα ειναι πως θα συννενοηθουμε εκει με τους Γερμαναραδες.
Θα ψαξω αμαξια απο αντιπροσωπειες και οχι απο ιδιωτες και μαντραδες για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Πρεπει να προσεξω κατι αλλο? Επισης στο mobile.de μερικοι γραφουν 2 τιμες(με φορο και χωρις). Αξιζει να τον πληρωσω εκει τον φορο?
-
Εξερευνησε το καλα πριν προσγειωθεις στην Γερμανια.
Ριξε μια ματια(η πολλες ματιες) στο Mobile.de βαλε το στα Αγγλικα ψαξε τα αυτοκινητα, τιμες, χιλιομετρα, φωτογραφιες.
Βρες μερικα που σου αρεσουν και εχουν τα δεδομενα που θελεις. (μαρκα, τιμη, χιλιομετρα κτλ...)Ριξε ενα email στο μερος και ρωτησε τους μερικες ερωτησεις για το αυτοκινητο. Ποιος το ειχε πριν αν εκαναν τα σερβις, πιο πολλες φωτογραφιες, αν κανουν και αλλη εκπτωση κτλ.. Στειλε το στα Αγγλικα. Αν σου απαντησουν και φαινονται οτι τα καταφερνουν και σου αρεσει το αυτοκινητο τοτε αρχιζεις να σκεφτεσαι να πας εκει. Ρωτησε για ασφαλεια. πινκαιδες εξαγωγης, πληρωμη κτλ... πως θα σου δωσουν τον τιτλο τους αυτοκινητου κτλ...
Αν ολα καλα. τοτε μια βολτα απο ΕΛΠΑ να ρωτησεις για δρομους, διαδρομες πως θα ερθεις Ελλαδα. Επισης πριν το αποφασισεις μαθε τα σχετικα του Ελληνικου τελωνειου. Μην φτασεις στα συνορα η εχεις το αυτοκινητο εξω απο το σπιτι σου και εχεις προβληματα με την εκτελωνηση.
Πιστεψε με το αν μιλανε Αγγλικα και το οτι εχεις τζαμπα εισητηρια ειναι το λιγωτερο που θα πρεπει να ανησυχεις.
Επισης οταν και εγω ειχα ρωτησει για το ΦΠΑ μου ειπαν να το πληρωσω εκει γιατι ειναι πιο χαμηλο απο Ελλαδα.
Καλη τυχη.
-
Υπάρχει και το carsmart.gr που συνεργάζεται με το mobile.de για την Ελλάδα και έχει τις αγγελίες του mobile.de στα ελληνικά
-
Να ρωτησω και κατι αλλο. Η εγγυηση ισχυει παντου? Για παραδειγμα αν φερω ενα αμαξι του 2008 και εχει αλλα 2 χρονια εγγυηση θα ισχυει και για την Ελληνικη αντιπροσωπια?
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Να ρωτησω και κατι αλλο. Η εγγυηση ισχυει παντου? Για παραδειγμα αν φερω ενα αμαξι του 2008 και εχει αλλα 2 χρονια εγγυηση θα ισχυει και για την Ελληνικη αντιπροσωπια?Αν δεν ειναι η εργοστασιακη εγγυηση δεν νομιζω οτι ισχυει παντου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να ρωτησω και κατι αλλο. Η εγγυηση ισχυει παντου? Για παραδειγμα αν φερω ενα αμαξι του 2008 και εχει αλλα 2 χρονια εγγυηση θα ισχυει και για την Ελληνικη αντιπροσωπια?
Αν δεν ειναι η εργοστασιακη εγγυηση δεν νομιζω οτι ισχυει παντου.
Ναι για εργοστασιακη μιλαω. Για παραδειγμα αν δεν κανω λαθος η ford εδινε 5 χρονια εγγυηση οποτε αν αγορασω ενα αμαξι του 2008 θα εχω αλλα 2 -3 χρονια εγγυηση. Εγω τα υπολογισα ετσι
focus 2007-2008 1.6 diesel. Οι τιμες στο mobile.de παιζουν στα 6-7.000ε για τα αμαξια που εχουν 100-120.000χμ και 8-9.000ε για τα αμαξια που εχουν απο 50-100.000χμ.
Το θεμα ειναι τι γινεται με το τελωνειο. Η αμοιβη του εκτελωνιστη ειναι 150ε, η εκδοση αδειας και πινακιδων 80ε, τα τελη 240ε και η ασφαλεια 240ε και η μεταφορα με νταλικα 700-800ε. Οποτε χωρις καν να εκτελωνιστει το αμαξι πρεπει να δωσω γυρω στα 1400ε. Αν εχω υπολογισει σωστα ο εκτελωνισμος στο συγκεκριμενο focus ειναι 1500ε.
Οποτε συνολικα θα δωσω 2500 ευρω για ολα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.